Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-05, 21:20   #1711
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

oprócz tych ubranek mam:
1 komplet pościeli do wozka
2 kocyki
1 rożek
1 butelka 125ml
łańcuszek do smoczka
2 piżamy i szlafrok dla mnie
fotelik samochodowy
i chyba wsio
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:26   #1712
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Mamuski majowo-czerwcowe - 15 rozpakowanych:d:d

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

carmena może faktycznie z tymi nerkami to nic takiego no ale lepiej dmuchać na zimne
anoxa no to się obkupiłaś też potrzebuje większość z tego co ty
te podklady na łóżko jak najbardziej
kociamborek

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:27   #1713
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
kochana kupka niemowlęcia jest rzadka (zielona, żółta) i nic tam sie nie strąca bo balaska póki co nie będzie hehe zapierasz pod woda w umywalce, żeby spłukać kupkę i do pralki.
dziękuje
Cytat:
Nio paczke pampersow trzeba zabrac do szpitala, a malch ciuszkow malo bo dziecko szybko rosnie

Ja lozeczko turystyczne tez musze kupic, ale podstawowe rzeczy mam brakuje mi pampersow wiec w sumie wszystko mam...
No zostaly zeczy dla mnie, a kupujecie kapturki do karmienia??
chodziło chyba o to, że mało pieluszek w najmniejszym rozmiarze przynajmniej ja tak zrozumiałam i właśnie też słyszłąam, że te najmniejsze to 1 paczka a potem sie te większe bierze

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Przyszla wlasnie sasiadka do mnie i przyniosla 3 wielkie torby prezentow dla dziecka Wszystko nowe kupila, szok! A wcale nie jestesmy w super bliskich relacjach, wiec zdziwilam sie. Poczciwa, starsza kobieta
Wkleje zdjecia wszystkich akcesoriow, ciuszki ominelam, bo akurat moim zdaniem chlopiece, wiec odlozylam na bok od razu...

łuuu ale fajnie tam u was wszyscy chcą wszystko dawać
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Carmena a chodziłaś po cichlandach? Można fajne rzeczy kupić nawet po 1 zł za sztukę. Ja mam dużo takich rzeczy. Na Twoim miejscu zaopatrzyłabym się w te najpotrzebniejsze ubranka, bo nie zawsze można liczyć na koleżanki czy znajome...
dokładnie ja mam 90 % ubranek z ciuchacza

tż pomalował mi ściane narazie strasznie to wygląda bo on maluje 1 raz w życiu i zacieki i wogóle ale zaczekam do jutra aż wyschnie i ja spróbuje bo to malutka ścianka a jakbym chciała czekać żeby on to dopiero o 19 po pracy ;/ a chciałabym rano żeby jutro w nocy już spać wystarczy, że dzisiaj na kanapie musimy w salonie i wiadomo niewygodnie ;/
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:28   #1714
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Przyszla wlasnie sasiadka do mnie i przyniosla 3 wielkie torby prezentow dla dziecka Wszystko nowe kupila, szok! A wcale nie jestesmy w super bliskich relacjach, wiec zdziwilam sie. Poczciwa, starsza kobieta
Wkleje zdjecia wszystkich akcesoriow, ciuszki ominelam, bo akurat moim zdaniem chlopiece, wiec odlozylam na bok od razu...
O kurcze wspaniała sąsiadka! Na pewno jest Ci bardzo miło.

Dziewczyny strasznie duzo mamusiek majowo-czerwcowych jest juz rozpakowanych. Ja się troszke boję.
Stary 2010-05-05, 21:30   #1715
itakasia
Zakorzenienie

uff, nadrobilam
ola
co to za przepowiednie, chyba sobie worek na ziemniaki kupie
Alguien
ale super, ja mam bardzo fajnych sasiadow, ale nie sadze, zeby sie zdobyli na taki gest.

jesli chodzi o reczniki z kapturkiem to ja nie bylam zadowolona bo one sa male i kiepsko mi sie wycieralo dzieci. takze przy zakupie zwroccie uage na rozmiar
Stary 2010-05-05, 21:34   #1716
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie duzo mamusiek majowo-czerwcowych jest juz rozpakowanych. Ja się troszke boję.
następne my

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:38   #1717
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakiej marki kosmetyków zamierzacie używać dla dzidzi? Bo z tego co wiem, to wiele dostępnych na rynku można używać po 1msc...
Ja mam Johnson&Johnson, jak sie okaże że mała jest uczulona to sama będę używać bo bardzo lubie ich kosmetyki

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
wrocilam wlasnie od znajomych. oto co dostalismy po ich synku, wszystko wyglada jak nowe z tego wszystkiego juz mamy 3 lezaczki, kazdemu mowimy ze nie potrzebujemy bo juz mamy a i tak wpychaja. 2 bedziemy musieli oddac bo na 3 to nie mam miejsca maty edukacyjne tez mamy dwie. czemy wy wszystkie jestescie tak daleko?? podzielilabym sie
Mam podobną matę tylko jest więcej zabawek, może spróbuj oddać do jakiejś organizacji charytatywnej jeżeli tych rzeczy nie potrzebujesz?

Cytat:
To miło z jej strony, widzę nawet już kubeczki, łyżeczki i talerzyki kupiła z myślą o starszej dzidzi

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
papeteria zbiera mi się mocz w nerkach i nie uchodzi do końca, mimo że często sikam. na razie mnie nie chciał niepokoić bo nie wyglądało to krytycznie więc się nie martwię. jak lek nie zadziała to wtedy będziemy myśleć

a wy mnie tu nie dołujcie bo wszystkie wszystko macie a ja co? nawet ciuszków nie mam i sama nie wiem jak to z tymi ciuszkami będzie, wszyscy tylko obiecują, a ja bym już wolała to mieć wszystko przy sobie jedynie łóżeczko mam zaklepane. a tak to wielka niewiadoma. co prawda mam więcej czasu niż większość z Was ale jak tak czytam to jestem przerażona
Jej uważaj z nerkami, bo w ciąży jest to bardzo niebezpieczne, pij dużo i odpoczywaj.

Cytat:
Mamuski majowo-czerwcowe - 15 rozpakowanych:d:d
Nie strasz bo my następne

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:40   #1718
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
następne my
Pierwsze te co mają całą wyprawke My poczekamy
Stary 2010-05-05, 21:41   #1719
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
o nie !
ja poczekam

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:45   #1720
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
o nie !
ja poczekam
Ależ nie, nie prosze bardzo
Stary 2010-05-05, 21:47   #1721
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
zgadzam się całkowicie. jak zdobędę wszystko to młody może wychodzić

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:48   #1722
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dobry wieczór Piszecie jak szalone, nigdy nie nadrobię, jakoś ostatnio na nic czasu nie mam. Widzę, że ostro szalejecie z zakupami, ja mam mało rzeczy.
papeteria śliczny brzuszek
Mam pytanie bo wybieram się na glukozę, czy ona jest do kupienia w aptece w postaci proszku czy płynu, bo pojęcia nie mam?
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:50   #1723
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Piszecie jak szalone, nigdy nie nadrobię, jakoś ostatnio na nic czasu nie mam. Widzę, że ostro szalejecie z zakupami, ja mam mało rzeczy.
papeteria śliczny brzuszek
Mam pytanie bo wybieram się na glukozę, czy ona jest do kupienia w aptece w postaci proszku czy płynu, bo pojęcia nie mam?
Ja miała w proszku. I weź sobie cytrynę, łatwiej wtedy wypić to świństwo.
Stary 2010-05-05, 21:50   #1724
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
zgadzam się całkowicie. jak zdobędę wszystko to młody może wychodzić
wiecie co, ja nie jestem jeszcze spakowana

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:53   #1725
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

marta dzięki na pewno wezmę i ja mam iść po śniadanku więc mam nadzieję, że nie będzie tak źle.
hd wiem, że kupowałaś takie ceratki pod pupę żeby na łóżko położyć po porodzie, jak one się fachowo nazywają bo chcę zamówić w aptece internetowej i nie wiem jak wpisać
Stary 2010-05-05, 21:55   #1726
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
marta dzięki na pewno wezmę i ja mam iść po śniadanku więc mam nadzieję, że nie będzie tak źle.
Ale jak to po śniadaniu? Glukoze robi sie na czczo.
Stary 2010-05-05, 21:55   #1727
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
wiecie co, ja nie jestem jeszcze spakowana
znając Ciebie to lada dzień będziesz

maleństwo
Stary 2010-05-05, 21:58   #1728
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

marta mi lekarz napisała na skierowaniu po śniadaniu

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

i nawet w internecie wyczytałam, że nie trzeba być na czczo
Stary 2010-05-05, 21:58   #1729
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Aha, nie wiedziałam, że tak można. No to sie nie będziesz tak męczyć.
Stary 2010-05-05, 21:58   #1730
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

aniaa a od czego masz nas pomozemy w doborze tych wszystkich drobiazgow

Cytat:
hd wiem, że kupowałaś takie ceratki pod pupę żeby na łóżko położyć po porodzie, jak one się fachowo nazywają bo chcę zamówić w aptece internetowej i nie wiem jak wpisać
ja zamowilam na allegro takie niby ceratki. nazywaja sie podklady do przewijania ale pisze ze nadaja sie tez dla mamy na lozko

http://allegro.pl/item1009360957_jed...nia_90x60.html
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:02   #1731
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

ania dziękuję
Stary 2010-05-05, 22:08   #1732
Carmena_
Raczkowanie

ja się dziewczęta kładę, może mały się już odwrócił i pokopie po brzuszku

teraz będę miała więcej czasu by z Wami pogadać. Jutro pewnie będę już wiedzieć co z tym mieszkaniem dobranoc

maleństwo
Stary 2010-05-05, 22:28   #1733
Alguien
Zadomowienie

Sama sie zdziwilam, jak przyszla ta sasiadka. Rzeczywiscie bardzo mily gest. Musze jej kupic jakas Thank You kartke i moze kwiatka, no bo co takiej kobiecie mozna dac...

Co do kompletowania wyprawki. Dziewczyny, spokojnie, zdazycie ze wszystkim na pewno Cos tam kazda z Was juz ma, a prawda jest taka, ze takie malutkie dziecko niewiele potrzebuje. Duzo z tych rzeczy to rozne bajery, ktore mozna pozniej dokupic (o ile w ogole). Takze nie martwcie sie, dacie rade

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a moze kassandra albo alguien by byly chetne mogly byscie sie dogadac np za same koszta przesylki
Pomysl calkiem dobry, ale ja juz wszystko mam Zreszta my z kasandra mamy dziewczynki, wiec wiadomo, ze inna kolorystyka nas czasem interesuje
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:32   #1734
aniaa22
Zakorzenienie

znalazlam juz posciele na allegro i jutro zamawiamy przy okazji flanelowe pieluszki sie zalapia i przescieradla i rozki kupuje 2 rozki. jeden z usztywnieniem a drugi bez. niestety te co mi sie podobaja sa na rzep ale jesli beda sie rozpinac to wszyje tasiemke do wiazania

wyjdzie 320 zl za:
wypelnienie poduszki
wypelnienie koldry
przescieradlo bawelniane z gumka
ochraniacz do lozeczka x2
poszewka na poduszke x2
poszewka na koldre x2
przewijak
rozek x2
pieluszki flanelowe x4
przescieradlo frotte x2

myslicie ze to duzo?

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-05-05 o 22:49
Stary 2010-05-05, 22:37   #1735
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Zaczely mi sie skurcze w lydkach, o mamusiu, az krzyknelam w nocy.
Dzis rano zauwazylam zielone uplawy. Jestem po poludniu umowiona z gin. Szczerze mowiac jestem troche zaniepokojona. Miesiac temu mialam problemy z grzybica bralam globulki. Myslalam, ze to juz koniec. Zawsze bylam podatna na infekcje drog rodnych. Teraz jestem ponoc bardziej na nie podatna, bo zmienia sie pf w pochwie.
Moze ktoras z Was miala tez taki problem.
Kurcze ja mam tendencje do grzybicy, podczas gdy jedna z nich się rodziła zaszłam w ciążę, ale nigdy nie była zielona...
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Wczoraj wieczorem nawet udało mi się szybko zasnąć. Jednak noc była niespokojna. Budziłam się kilka razy. To na siku, to bo deszcz zaczął mocniej padać, to bo mama o 3 wstawała do pracy... Chyba ta niespokojna noc była zapowiedzią tego co będzie rano. O 7 obudził mnie taki straszny skurcz brzucha. Piszę brzucha bo nie umiałam rozróżnić czy to była macica, żołądek czy jelita. Wszystko skurczyło się w jednym momencie i ból niesamowity aż mi się gorąco zrobiło.
....
Następnym razem kobieto na pogotowie, bo to nie są żarty...
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
pilotka f16 właśnie najgorsi sa strasi ludzie, ja nie spotkałam się zbyt dużo z uprzejmością w związku z tym, że jestem w ciąży ale jak już mnie to spotkało to tylko i wyłącznie ze strony młodej osoby bo starsi to chyba znieczulicę mają.

teraz kłucie przeszło z lewej na prawą stronę więc stwierdziałm, że nie idę na angielski tylko będę leżała, M powiedział, że nawet ogórków mam sobie nie kisić tylko leżeć, a i nie jedzie na Mazury odwołane z powodu pogody niby za dwa tyg. ma jechać ale móei, ze mu sie nie chce więc może nie pojedzie.
Mnie dzisiaj Pani w markecie w kasie pierwszeństwa wpuściła- a wcale się nie pchałam.
Mnie też kłuje.Wczoraj z prawej, dzisiaj z lewej...

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Wrzucam ja swojego arbuzka
Dziś 30tc 3 dni
Cudny

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Macie moze namiary jakies na allegro (lub gdzie indziej) na skrzynie takie duze, ogromne platikowe, z krzykrywką (bez dziur). Nie umiem znalezc ani jednej, nie wiem jak wogole to nazwac? Ani pudelka, pudla, kartony, skrzynie, zadne slowa nie pomagaja.. A bym potrzebowala na ubrania. W sklepach sa dosc drogie, a dosc troche bym ich potrzebowala. Narazie nie bede miala półek a niczego innego w garderobie, dopoki mąż nie znajdzie czasu, kasy, kupi material i zrobi (a najpierw musimy jeszcze tez wymyslec co i jak zrobic by jak najwiecej weszlo ubran...).
Ale póki co przeciez nie bede miala ciuchow moich i dzieci (akurat maluchy maja swoje szuflady, wiec bardziej o nasze chodzi) w kartonach papierowych
To się zwie chomik - spróbuj poszukać.

[QUOTE=anuszka1401;1905180 3]
Mój gin w sumie też się śmiał, że dziewczynka, bo tylko dziewczyny są takie uparte
[
/QUOTE]Moja ginka też powiedziała, że dziewczynki są przede wszystkim wstydliwe i wcale nie tak chętnie pokazują swoje wdzięki . I buziaka też chowają.

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Tak Was czytam i czytam i dochodze do wniosku, ze powinnam juz zaczac kompletowac wyprawke.
Jedyne czym moge sie pochwalic to troszke ciuchow ciazowych i mase ciuchow dla malenstwa. Nic wiecej nie mam ;/
Aaaaa no i kupilismy komode na te wszystkie ciuchy, sliniaczki, skarpetki
I tak masz więcej ode mnie. Ja mam 3 body ( z czego jedno było dla chłopca, więc odpada). Koniec

Cytat:
Ja bym chciała wcześniej, ale pod warunkiem, że moja dzidźka będzie zdrowa...

Cytat:

i nawet w internecie wyczytałam, że nie trzeba być na czczo
Na moich skierowaniach jest napisane, że na glukozę na czczo.
Ale może po prostu wtedy Twoje laboratorium zaczyna od innych norm.

My dziś zjeździliśmy hurtownie i się nie opłaca. Będziemy kupować możliwie dużo na allegro.
I mój powiększony węzeł chłonny chyba nie jest węzłem. Mrowi mi od Niego broda i boli szczęka .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:47   #1736
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
I mój powiększony węzeł chłonny chyba nie jest węzłem. Mrowi mi od Niego broda i boli szczęka .
to niedobrze, ale w takim razie co to
Stary 2010-05-05, 22:53   #1737
Basia84
Rozeznanie

alguien super masz sasiadke

aniaa22 bylam dzisiaj u lekarza i pytalam sie o te skurcze. powiedziala mi ze jak jest ich malo i nieregularne to wszystko jest w porzadku ale jak wystepuja w krotkich odstepach czasu to zeby sie od razu zglosic do lekarza bo to moze sie dziecko pchac juz na ten swiat a mozna temu zapobiec. ale z tego co pamietam to ty chyba jutro masz wizyte?
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:56   #1738
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
alguien super masz sasiadke

aniaa22 bylam dzisiaj u lekarza i pytalam sie o te skurcze. powiedziala mi ze jak jest ich malo i nieregularne to wszystko jest w porzadku ale jak wystepuja w krotkich odstepach czasu to zeby sie od razu zglosic do lekarza bo to moze sie dziecko pchac juz na ten swiat a mozna temu zapobiec. ale z tego co pamietam to ty chyba jutro masz wizyte?
dzieki za info jutro wizyta a skurcze dzisiaj mialam moze ze 3 przez caly dzien. jutro powiem gin ze mialam takie czeste we wtorek zobaczymy co powie

uciekam do spania. dobranoc mamuski
Stary 2010-05-05, 22:59   #1739
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
to niedobrze, ale w takim razie co to
Zastanawiam się czy to nie któraś ślinianka mi się zatkała. Poczekam jeszcze dzień czy dwa i wrócę do lekarki.

Właśnie- Farminka, jak tam Twoje upławy?

Ania- ja też mam jutro wizytę

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 23:03   #1740
anoxa
Zakorzenienie

itakasia dlatego kupilam wieksze wczesniej mnie przeszkolili zeby zwrocic uwage na rozmiar bo najmniejsze maja 76x76 a najwieksze 100x100

aniaa
mysle ze to srednia cena nie jest kosmicznie wysoko ani tanio tez nie jest
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości