Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-05, 18:47   #931
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

mmmm Wojtusia wyglada niezle ten kurczak

jak skoncza mi sie zapasy na obiad w przyszlym tyg to moze zrobie

a ta salatke tez robilas? pisza, ze pyszna
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 18:57   #932
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nooooo to dla mojego leniuszka to nie bardzo
na początku mój brat beczał jak bóbr, ale jak mama mu obiecała, że na następny semestr go zabierze to okazało się potem, że mu się podoba
ale klatę miał niezłą na koniec podstawówki ... teraz trochę gorzej, bo nie pływa i trochę przytył

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Zrobiłam obiad. Dzisiaj Kurczak a'la KFC
powiem wam, że smaczny wyszedł, z sałatą zrobiłam i frytkami, objadłam się jak nie wiem, teraz kawke pije. Oliwka zdrzemnela sie, dzisiaj spała tylko 2x pół godzinki.

Cass zapomniałam ci napisac, tak w poprzednim konkursie wygrałam krem do twarzy i sztyft pod oczy. wystarczy mi klikanych konkursów na długi czas
fajny ten kurczak
ale apetytu narobiłyście... mój TZ nie lubi kurczaka, myślicie, że inne mięsko też może być w tej panierce

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 19:03   #933
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
mmmm Wojtusia wyglada niezle ten kurczak

jak skoncza mi sie zapasy na obiad w przyszlym tyg to moze zrobie

a ta salatke tez robilas? pisza, ze pyszna
robiłam sałatkę, ale nie dzisiaj, mam swój przepis na colesława, wydaje mi sie ze bardzo podobny, jesli nie identyczny, musiałabym poszukać swojego. Uwielbiam tą sałatkę! więc polecam też

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

fajny ten kurczak
ale apetytu narobiłyście... mój TZ nie lubi kurczaka, myślicie, że inne mięsko też może być w tej panierce
sama nie wiem czy inne miesko by się nadało na pewno ugotowane musi byc, zeby sie za długo nie smażyło w tej panierce, bo szybko się przypala ta panierka.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-05-05 o 19:04
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 19:06   #934
katarzynka00
Zakorzenienie

ej no prosze nie robic z mojego meza potwora
nie na forum

Do mnie Unholy pisala ze pogoda cienka.Zimno ale nie pada.Ogniskują i chodzą na spacerki.Przesyla dla wszystkich pozdrowienia.

Jade po ciuchy do szwagerki dla Laury na lato, ciekawe ile wybiore.
Własciwie nie mam sily ale sie zmusze,Wyjscie dobrze mi zrobi po ciezkim dniu...
Dziąsło sine

p4w brat zostal weterynarzem?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-05-05 o 19:07
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 19:09   #935
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za opinie
Ja się najbardziej skłaniam ku lira 4-kolor grafit

Czekoladko ten fiolet rzeczywiście cudo,no ale dla dziewczynki

A u nas wszsytko w porządku. Mój Maluch raczkuje jak błyskawica , w każdy kąt zajrzy,a już najbardziej interesujące są szuflady,kontakty,zamykan ie i otwieranie drzwi i wszelkie kable Chodze za nim prawie cały dzień,a resztę dnia-kiedy Tomasz siedzi w kojcu badz hustawce staram się ogarnąć dom i coś ugotować dla Malucha i dla małza. Chodzimy też na spacerki,Tomuś najbardziej lubi obserwować w parku bawiące się dzieci i wrony

Tomuś zaczął też próbować stawać ,jeszcze pare dni ćwiczeń i mu się uda
Stary 2010-05-05, 19:19   #936
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
nie na forum

Do mnie Unholy pisala ze pogoda cienka.Zimno ale nie pada.Ogniskują i chodzą na spacerki.Przesyla dla wszystkich pozdrowienia.

Jade po ciuchy do szwagerki dla Laury na lato, ciekawe ile wybiore.
Własciwie nie mam sily ale sie zmusze,Wyjscie dobrze mi zrobi po ciezkim dniu...
Dziąsło sine

p4w brat zostal weterynarzem?
nie zrozumiałam chyba

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-05, 19:38   #937
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
fajny ten kurczak
moze poledwiczki?

dziewczyny nie uwierzycie - moj TZ przywiozl mi wlasnie wkoncu chodzik
bede cwiczyc
Stary 2010-05-05, 19:40   #938
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
moze poledwiczki?

bede cwiczyc
no chyba spróbuję, choć trochę pracy się szykuje...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-05, 19:45   #939
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

17 maja ide z Erykiem do jego przyszlej szkoly na kwalifikacje do klasy o profilu sportowym (chcial) prosze w ten dzien o kciuki
trzymamy

Cytat:

łał

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 19:54   #940
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A Kuba rozmiękcza chrupka w buzi, wyjmuje i smaruje tym wszystko wokół

Boska jest

hehe

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

słodko

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

aaaa dzisiaj rano prawie pokłóciłam się z mamą, bo kazała mi ugotować Bartkowi kaszke mannę na mleku krowim ... ja jej argumenty przeciw, a Ona mi "że przeciez my piłysmy tylko mleko krowie i żyjemy" "i co się tak uparłam przy tych kaszkach gotowych" w końcu stwierdziła rób jak chcesz itp.
nie dziwie sie tobie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za opinie
Ja się najbardziej skłaniam ku lira 4-kolor grafit

Czekoladko ten fiolet rzeczywiście cudo,no ale dla dziewczynki

A u nas wszsytko w porządku. Mój Maluch raczkuje jak błyskawica , w każdy kąt zajrzy,a już najbardziej interesujące są szuflady,kontakty,zamykan ie i otwieranie drzwi i wszelkie kable Chodze za nim prawie cały dzień,a resztę dnia-kiedy Tomasz siedzi w kojcu badz hustawce staram się ogarnąć dom i coś ugotować dla Malucha i dla małza. Chodzimy też na spacerki,Tomuś najbardziej lubi obserwować w parku bawiące się dzieci i wrony

i wlasnie ze wzgledu na kolor go kupie, tylko musze malzowi pokazac

przynajmniej nie narzekasz na nude

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 20:14   #941
skierka1981
BAN stały

nie mam siły na Amelkę już nerwy mi puszczają. marudzi a o jedzeniu czegokolwiek poza cycem nie ma mowy - dziś zjadła ze 2 łyżeczki zupki co wczoraj zaczęła, kilka łyżeczek deserku i wszystko. no i chrupek parę i chlebka trochę. a gdzie mięsko? teraz zużywa tyle energii i moim zdaniem potrzebuje czegoś więcej poza cycem ale żeby ona to wiedziała , już chya 3 dni próbuję ją podkarmiać o każdej porze dnia i dupa. a potrafiła zjeść słłoiczek deserku, słioczek zupki i kaszy miseczkę na noc. a dzis kaszy ok 50 ml.... muszę iść bo już wyje w krzesełku
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 20:43   #942
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cześć laseczki.
wpadlam się tylko przywitać, mam wir niesamowity, tyle egzaminów w szkole, w pracy wirek w domu myszka szaleje i trzeba na nią non stop patrzec bo mi robi meksyk w szafach i tak w kólko że czasu nie ma wlączyć kompa. Dostalam nowego pracownika taki przystojnacha że ho ho i miluski..... więc w pracy dzionki beda mile uplywaly . buziaki dla waszych szkrabusiów
Stary 2010-05-05, 20:59   #943
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
To nieładnie , wytłumacz Mu
...
Bardzo fajna
...
I Kuba się dopisuje do Klubu Maruderów
Obraziłam się na Niego za to

Oj, Zuzia dała mi dziś popalić. Ale jest tak słodka, że wystarczy że raz się uśmiechnie i zapominam

Cytat:
A Kuba rozmiękcza chrupka w buzi, wyjmuje i smaruje tym wszystko wokół

Cytat:
oj to na pewno, jeszcze sama się nauczy ją obsługiwać
mi też zawsze listonosz budzi Tomka

sukienka jak dla mnie zbyt wyszukana, ale wiecie - jam babcia
Nie tylko listonosz mi Ją budzi. Wszystkie panie z ulotkami również

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Mój Maciek się nie bawi, bo teraz najlepsze jest wstawanie

Cytat:
Ola, ale ja tylko napisałam, że też myjemy ręce Kąpieli po przyjściu nie bierzemy
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:00   #944
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry dziewczęta

znów mnie nie było kilka dni ...
To przez brak internetu ... no i ten dłuuugi weekend
...
No chyba, ze włącze sie w dyskusję o jedzeniu piasku ... Bartosz też nie jest trzymany w sterylnych warunkachi nie jedną bakterie już "zjadł" ... psiej kupy jeszcze nie dopadł ale kwiatki juz przesadzał
...
Dalej mamy problem z jedzeniem kaszki i deserki pochłania w mig, ale zupa - jest bleee i jak mi się uda go nakarmic chociaż połową porcji to jest super
...
aaaa dzisiaj rano prawie pokłóciłam się z mamą, bo kazała mi ugotować Bartkowi kaszke mannę na mleku krowim ... ja jej argumenty przeciw, a Ona mi "że przeciez my piłysmy tylko mleko krowie i żyjemy" "i co się tak uparłam przy tych kaszkach gotowych" w końcu stwierdziła rób jak chcesz itp.

Jeszcze

Mam nadzieję, że wróci apetyt Bartoszkowi

Moja nie wtrąca się bo wie, że ja i tak zrobię po swojemu

Cytat:
17 maja ide z Erykiem do jego przyszlej szkoly na kwalifikacje do klasy o profilu sportowym (chcial) prosze w ten dzien o kciuki

Przypomnij się jeszcze

Cytat:
no chyba spróbuję, choć trochę pracy się szykuje...
A indyka lubi? Ja robiłam z indykiem, bo akurat takie mięso na obiad wyjęłam i pomysłu na nic nie miałam.

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki.
wpadlam się tylko przywitać, mam wir niesamowity, tyle egzaminów w szkole, w pracy wirek w domu myszka szaleje i trzeba na nią non stop patrzec bo mi robi meksyk w szafach i tak w kólko że czasu nie ma wlączyć kompa. Dostalam nowego pracownika taki przystojnacha że ho ho i miluski..... więc w pracy dzionki beda mile uplywaly . buziaki dla waszych szkrabusiów
Cześć
Dużo się u Ciebie dzieje Powodzenia na egzaminach
Stary 2010-05-05, 21:35   #945
Cassandra 23
Zakorzenienie

Spędzam samotnie wieczor
Kuba juz spi, cos dzisiaj sporo marudził i popsuł ramke na zdjęcie
porwał gazete (ktorej jeszcze nie przeczytałam), zwalił kubek (dobrze, ze sie nie zbił) jednym słowem psoci na całego

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
czy miksujecie jeszcze maluszkom obiadki??
Ja nadal miksuje Jeszcze takie rozdrobnione widelcem warzywka Kuba by zjadł ale gorzej juz z mięskiem. Wiec wszystko mu miksuje. Chociaz te dania ze słoiczków po 8 mc zjada bez problemu.

Cytat:
niekupilam ostatnio pare sloiczkowych obiadkow tak w razie czego jak gdzies jedziemy zeby zabrac i np. kupilam lazanie po 8mcu i w skladzie jest ser zolty z mleka, albo warzywka ze schabem- tam sa juz spore kawalki i Wercia nie ma z nimi problemu
nawet chrupka jak ugryzie to mieli w buzi i dopiero polyka
ale oczywiscie zawsze chrupki je pod moim czujnym okiem
Lazani Kuba jeszcze nie jadł ale ten schabik tak.
Dla Kuby chrupki to pikus, zanim sie obejrze on juz chce drugiego
Dzisiaj dałam mu banana w plasterkach i tez ładnie jadł. A do tej pory skrobałam łyżeczką.

Cytat:
a tak Werci lubi spac najlepiej
Słodkości.
Czeko, czy Wercia tak na codzien ma w mieszkaniu krotki rękawek??

Cytat:
wrzucam fotki ciuszkow
Svi, Ty masz zawsze dobry gust Wszystko super

Cytat:
ale mój mi pomaga
tylko akurat wczoraj i dziś trafiły mu się wyjazdowe dni
jak pracuję to całe popołudnie TZ się małym zajmuje z kąpaniem włącznie, bo jak wracam to Tomuś albo już śpi albo prawie usypia

może zasugeruj mu, że mógłby Ci coś przywieźć z tej delegacji
mój np. wie, ze lubię apteczne kosmetyki i jak był w aptece i zobaczył promocję to wziął na spróbowanie
kazda z nas ma coś co lubi i TZ o tym wiedzą, ale najważniejsze to pomyśleć
ale wiadomo faceci-inny gatunek, więc czasem trzeba coś powiedziec wprost

ja nie przecieram rąk chusteczkami na spacerze jak dotykam Tomusia dotykam znaczy poprawiam pozycję, przykrywam, odkrywam, rozbieram itd...
to już mała schiza chyba
Własnie mu mowie i czasami cos przywiezie ale z tego wyjazdu pewnie nic bo ma bardzo napiety plan dnia i nie bedzie miał mozliwosci wyskoczyc do sklepu

Ja tez nie przecieram

Cytat:
ja jestem podobnego zdania co Svi, - nie ma co wychowywać dziecka w złotej klatce - nie raz zje pasek albo poliże ławke w parku, a wszystkiego nie jesteśmy w stanie upilnować, z resztą dziecko też się w ten sposób uczy
mój Tomuś się będzie tarzał w trawie i piachu i nawet mu to pokażę
oczywiście proszę nie przesadzać i twierdzic, ze wychowuje dziecko w brudzie, ale jakiś zdrowy rozsądek musi być, a nie chce wychować alergika, który złapie jakąś pakudę jak tylko nie umyje rąk

a tak na marginesie - jak się daje dziecku buzi po przyjściu to trzeba by było umyć twarz, a nie ręce
Kolejny raz sie z Toba zgadzam
Masz zupełną racje. Ja tez nie wychowuje dziecka w sterylnych warunkach. Zreszta nawet nie byłoby to mozliwe. On wszedzie raczkuje a wiadomo, ze codziennie wszystkich kurzy nie scieram. Bierze co popadnie do buzi, nie sposób go upilnowac.
Ostatnio siedział na trawie i bawił sie w piasku. Nie leciałam zaraz z chusteczkami. Dopiero jak wrocilismy do domu umyłam mu rączki.
Takie są dzieci, maja prawo sie brudzic i napewno nic im nie będzie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:05   #946
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Nie tylko listonosz mi Ją budzi. Wszystkie panie z ulotkami również
oj, Panie z ulotkami to bym pogoniła
a nie mogą do skrzynek wrzucać, a nie dzwonią domofonem

Cytat:

A indyka lubi? Ja robiłam z indykiem, bo akurat takie mięso na obiad wyjęłam i pomysłu na nic nie miałam.
polędwiczki bardziej, więc chyba najpierw spróbuję z tym, ale dzięki indyk dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Własnie mu mowie i czasami cos przywiezie ale z tego wyjazdu pewnie nic bo ma bardzo napiety plan dnia i nie bedzie miał mozliwosci wyskoczyc do sklepu

Ja tez nie przecieram

Kolejny raz sie z Toba zgadzam
Masz zupełną racje. Ja tez nie wychowuje dziecka w sterylnych warunkach. Zreszta nawet nie byłoby to mozliwe. On wszedzie raczkuje a wiadomo, ze codziennie wszystkich kurzy nie scieram. Bierze co popadnie do buzi, nie sposób go upilnowac.
Ostatnio siedział na trawie i bawił sie w piasku. Nie leciałam zaraz z chusteczkami. Dopiero jak wrocilismy do domu umyłam mu rączki.
Takie są dzieci, maja prawo sie brudzic i napewno nic im nie będzie
jak czasem coś przywiezie to wszystko w normie

ja bym jeszcze się bała posadzić dziecko na ziemi - jeszcze jest zimna

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-05, 22:13   #947
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym jeszcze się bała posadzić dziecko na ziemi - jeszcze jest zimna
Wiem, ze jest zimna on tylko chwilke na niej siedział a własciwie nie siadział tylko raczkował bo zobczył piasek i tak sobie przycupnał na chwilke bo musiał sprawdzic co to jest

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-05-05 o 22:14
Stary 2010-05-05, 22:16   #948
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry dziewczęta

znów mnie nie było kilka dni ...
To przez brak internetu ... no i ten dłuuugi weekend

Małż dzisaij w końcu poszedł do pracy ... brat mi zrobił neta i jestem
Nie wiem na jak długo, bo Bartosz narazie śpi, ale chciała bym Was nadrobić a to mi "chwile" zajmie

No chyba, ze włącze sie w dyskusję o jedzeniu piasku ... Bartosz też nie jest trzymany w sterylnych warunkachi nie jedną bakterie już "zjadł" ... psiej kupy jeszcze nie dopadł ale kwiatki juz przesadzał

Dzisiaj darowalismy sobie spacer, bo pogoda do doopy :/

Dalej mamy problem z jedzeniem kaszki i deserki pochłania w mig, ale zupa - jest bleee i jak mi się uda go nakarmic chociaż połową porcji to jest super

Co to ja jeszcze chciałam napisać po takiej nieobecności nie wiem od czego mam zacząć

Miałam na Ciebie nakrzyczeć, że tak długo Cię nie było, ale widzę, że sama się biczujesz

Hehe , Małż do pracy, żona na wizaż

Ja mam nadzieję, że moje dziecko kupy jednak nie spróbuje, będę się starała z całych sił, żeby Mu się nie udało

Trzymam kciuki, żeby Bartuś znów ładnie jadł , może dziąsełka Go bolą?

Rób swoje

Cytat:
Będziemy trzymały, ale przypomnij jeszcze.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
nie na forum

(...)
Dziąsło sine
To Svinecka

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość

dla Tomusia, jaki kojec w końcu wybrałaś?

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
nie mam siły na Amelkę już nerwy mi puszczają. marudzi a o jedzeniu czegokolwiek poza cycem nie ma mowy - dziś zjadła ze 2 łyżeczki zupki co wczoraj zaczęła, kilka łyżeczek deserku i wszystko. no i chrupek parę i chlebka trochę. a gdzie mięsko? teraz zużywa tyle energii i moim zdaniem potrzebuje czegoś więcej poza cycem ale żeby ona to wiedziała , już chya 3 dni próbuję ją podkarmiać o każdej porze dnia i dupa. a potrafiła zjeść słłoiczek deserku, słioczek zupki i kaszy miseczkę na noc. a dzis kaszy ok 50 ml.... muszę iść bo już wyje w krzesełku
, może coś Amelce dokucza? Może ma skok rozwojowy?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:16   #949
Cassandra 23
Zakorzenienie

Przypominam o klikaniu w mój baner lub link

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-05-05, 22:28   #950
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki.

Nudno nie masz

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Dobranoc

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:32   #951
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svi, Ty masz zawsze dobry gust Wszystko super
oh dziekuje
Cytat:
To Svinecka
no jaki kapus

byl u nas chlopak co nam szafki rozne robi, dopiero poszedl, bedzie nam robil szafke na buty w przedpokoju, z lustrem i szafka nad lustrem do sufitu i szafke na mopa
i wymyslilam fajowski stoliczek na kwiaty do salonu, w sumie razem wymyslilismy i fajnie sie zapowiada, tylko teraz kwestia czy bedzie dostepna okleina w takim kolorze jak ma meble

yhh musze koszule Erykowi na jutro wyprasowac a tak mi sie nie chce
Stary 2010-05-05, 22:43   #952
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam nadzieję, że moje dziecko kupy jednak nie spróbuje, będę się starała z całych sił, żeby Mu się nie udało

ja też się będę starać, w każdym razie życzę nam powodzenia

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-05, 22:51   #953
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nie mam mocy
rano wyprasuje

a TZ jakis film wypozyczyl

hmm ide spac chyba

dobranoc
Stary 2010-05-05, 22:55   #954
mariolasl
Zakorzenienie

Aniu, Marico fajnie, ze jestescie

Svi, zakupy dla Marcelka bardzo fajne.
Katarzynko, trzymam kciuki za ciebie i Laurke
Stary 2010-05-05, 22:56   #955
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

moja maruda dopiero zasnela

i znowu musialam ja ululac, bo na maksa spiaca a zasnac nie mogla
a w dzien bez problemu zasypia , nie wiem czy znowu jakies zeby ida

Cytat:

Ja nadal miksuje Jeszcze takie rozdrobnione widelcem warzywka Kuba by zjadł ale gorzej juz z mięskiem. Wiec wszystko mu miksuje. Chociaz te dania ze słoiczków po 8 mc zjada bez problemu.

Lazani Kuba jeszcze nie jadł ale ten schabik tak.
Dla Kuby chrupki to pikus, zanim sie obejrze on juz chce drugiego
Dzisiaj dałam mu banana w plasterkach i tez ładnie jadł. A do tej pory skrobałam łyżeczką.

Słodkości.
Czeko, czy Wercia tak na codzien ma w mieszkaniu krotki rękawek??
dzieki za odp.

odkad zrobilo sie cieplo na dworku to zakladam malej krotki rekawek
w piecu palimy tylko rano(tata smieci pali) wiec szybko cieplo ucieka a mimo to mam w domu 24 stopnie nie przeszkadza mi ta temp. bo ja przyzwyczajona jestem i tez chodze po domu w krotkim rekawku i spodenkach,
gorzej jest latem bo wtedy mam strasznie duszno- ja mieszkam na pietrze a mama na dole ma fajny chlodek

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 23:14   #956
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
oj, Panie z ulotkami to bym pogoniła
a nie mogą do skrzynek wrzucać, a nie dzwonią domofonem

polędwiczki bardziej, więc chyba najpierw spróbuję z tym, ale dzięki indyk dobry pomysł
No i czasem dzwonią ąż podniosę słuchawkę. Mam ochotę je wtedy udusić dosłownie

Nie za ma co

Cytat:
Miałam na Ciebie nakrzyczeć, że tak długo Cię nie było, ale widzę, że sama się biczujesz
...

Uśmiałam się

Cytat:
Przypominam o klikaniu w mój baner lub link
Klikam

Dziewczyny dopiero zobaczyłam.
Napisała Unholy do mnie. Pieką kiełbaski na grillu
Życzy wszystkim spokojnej nocki
Stary 2010-05-05, 23:37   #957
Texasik
Rozeznanie

Witam
Cass ja rowniez klikam , wiec moze jednak cos wygrasz.
Svi sliczne zakupy.
Anka oby Bartoszkowi apetyt wrocil . Daniel sie ostatnio wypial na kaszki. Wiec zrobie mu narazie przerwe.
Sylka ale sie urzadzilas, zeby opuchlizna szybko zeszla.
Czeko Ty to masz fajnie z Wercia z tym zasypianiem , a jak zasypia jak jestescie np u znajomych , rowniez tak latwo?Bo u nas to w domu nie ma problemu ale u kogos jest wielki .
A jeszcze chcialam napisac , ze Cass mnie zainsirowala i zrobilam dzisiaj Danielowi deser z mango, kiwi no i banana ale mu smakowalo .
Gorgulku sliczna sukienka.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 00:00   #958
Karolinak82
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Chciałam nadrobić wątek...od wczorajszego południa do teraz, ale najpierw weszłam do klubu i mnie pochłonął

Muszę jednak po "cichutku" napisać ze Zuzka od wczoraj to znowu moja Zuzka...głodomorek z wielkim usmiechem, śpiewająca, tańcząca i pędząca po mieszkaniu...w końcu choróbsko zostawiło nas w spokoju a do tego po uspieniu Małej pojechałam do siebie...podlałam kwiatki, zrobiłam herbatkę, usiadłam na kanapie i tak siedziałam godzinę nie mogąc się ruszyć jak ja uwielbiam tam być...i jak strasznie tęsknię....ehhhhh

Miłej nocy Mamuśki i Bąbelki
Stary 2010-05-06, 00:18   #959
morska
Zadomowienie

Dobry wieczór
Pamięta ktoś, jak bałam się, że na długi weekend Teściowie zrobią nalot? Zrobili po długim Na szczęście śpią u mojej Mamy i mam trochę spokoju

Cytat:
(,,,) Kupiłam sukienkę na wesele i teraz muszę w niej jakoś wyglądać.
Pokaż, pokaż
Edit: Już dotarłam do zdjęcia Fajna

Cytat:
Moim zdaniem dobrze, że mieli Prevenar a nie Synflorix , fajne gabaryty ma Tymuś . My idziemy w poniedziałek na drugą dawkę, ale z tego co przeczytałam, Kuba ma już odporność

Chciałabym, żeby Kubuś pił na spacerach , potem pomyślałam, że właśnie o to Ci chodziło. No refleks mam, nie ma co A Tymek w ogóle nie chce zassać z niekapka, czy nie chce z niego pić?
Skoro tak mówisz, to na pewno dobrze Ja przyznaję, że jednak nie czytałam za wiele i w razie wyboru miałam dokonać takiego jak Ty

Ale to jest już pełna odporność? Bo lekarka mówiła mi, że zupełna będzie po II dawce? Ja, okazuje się, będę musiała przełożyć naszą drugą dawkę z 15 czerwca i nie wiem na kiedy - tydzień wcześniej lub ze 2-3 tygodnie później... Nie wiem co zrobić, a wszystko przez Teściów...

Ee, ważne, że wiedziałaś o co mi chodzi, nieważne od kiedy
W ogóle nie chce zassać Ale będę próbować, bo chyba nie mam wyjścia. Liczyłam na ten kubek Lovi, ale skoro z niego kapie, to go nie chcę.

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
morska jak zaczniesz gotować,to też będzie bach,bachFajnie że już po szczepieniu,pięknie Tymcio waży.

Wczoraj tylko poczytałam,nie dałam rady pocytować miałam mały wypadek-skręciłam nogę w kostce (...)
Oby

O, kurczę, ale Ci się przytrafiło Oby noga jak najszybciej doszła do siebie

Cytat:
piękna waga. Super, że wszystko w porządku

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-05-06 o 00:32
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 00:37   #960
morska
Zadomowienie

Cytat:
Nie taki On chętny
Wiesz co mi odpowiedział wczoraj na to, żeby zaczął mnie w końcu masować? Ciebie raz pomasować to Ty byś chciała co tydzień No ręce opadają. A jak odpowiedziałam, że chcę conajmniej dwa razy w tyg to myślał, że żartuję.
Hehe Ja mam ze swoim dobrze, bo mógłby codziennie masować

Cytat:
(...) Kiedyś biegałam rano przed pracą, ale rześka się później czułam

No właśnie brzuch. Do takiej sukienki trzeba płaski a mi odstaje. Czekam na hula hop i zacznę kręcić i brzuszki robić. Mam miesiąc
Prawda? Żadnej kawy człowiekowi nie trzeba

Ja idę na wesele za 1,5 miesiąca, mam płaski brzuch, a za to nie mam kiecy i nic mi się nie widzi w sklepach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości