Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 08:40   #3931
Gosiaro
Wtajemniczenie

Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)

Anulko powodzenia w pracy nad projektem.Super ta szkółka ci wyszła!
Ja tez uwielbiam kwiaty.Szkoda tylko,że nie mam ogródka czy tarasu.Na moim balkonie miesci sie tylko jedna szkrzynka, w której mam pelargonie.Za to w mieszkaniu mam sporo roślinek ;-)

Mam nadzieje, że ci przejdzie ta infekcja, bo wiem jakie to nieprzyjemne.

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 08:53   #3932
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Dzisiaj miałam usg.Lekarz stwierdził, że dzidzia duzo większa niz na 29 tydzień i termin przesunięty z usg o 12 dni wcześniej, czyli na 8.07.Waży ponad 1500 gram już!Ułożona głowką w dół.Tak sie cieszę, że wszystko dobrze!Poza tym nie ma mojego noska.Zupełnie taki sam ma jak mój Tż

Carol widzisz ja tez mam wielkoluda hehe

Pamelko i motylku jeszcze raz gratulacje!!!!!!!!!!!!!!

Weronisiu mnie tez tak pod żebrami boli czesto, az cięzko oddech złapać nieraz.

Kardashi juz niedługo Blanka wyjdzie cos czujęTrzyamam za was kciuki
Hej laseczki

Ja dzisiaj spania nei mam tzn spałam od22.30 do 7.30 wiec długo z przerwami 2 na siku, ale zasypiałam od razu co za ulga sie wyspać

Weronisiu kochana współczuje bólu, powiedz lekarzowi na pewno coś Ci poradzi i trzymam mocno kciuki za wizytę

Gosiu no widzisz , tak myślałam, ze Twoja malutka tez juz wielkoludek będzie i jest ale sporo Ci sie przesunał termin mnie z resztą ginek mówił, że Filuś pod koniec czerwca pewnie wyjdzie już, a nie tego 15 jak usg pokazało, wie z doświadczenia, że jak dzieciaczki już sa duże, to rodza się dużo wcześniej ja tam sie ciesze, do kończ czerwca i byłby z namiI bardzo sie cieszę, ze z Tobą również wszystko super

Anulko kochana siesze się, ze odcuzwasz taką satysfakcję z pracki, to bardzo ważne! A szkółka jest piękna!! Masz dziewczyno talent!! Kurcze, ja chyba Ciebie poprosze o pomoc w projekciku naszego domku, bo w prawdzie ten co znaleźliśmy jest cudny, ale ma za mało pokoi, a chcemy powierzchniowo taki tylko około 6 pokoików, ale to jeszcze nie teraz i oczywiście nie za free
Koteczku ja nie mam zdjęc nowych i pewnie juz nie będę miała, bo nie ide już na 4d, dopiero jak sie urodzi maluch , to będę wklejać a Ty kochana się nei martw, uda Ci się szybciutko zafasolkować, mocno trzymam kciuki żeby @ przyszła szybko i żebyście zaczeli staranka! A leki od razu tak szybko nei pomagają, ale pomogą i pozbędziesz się tego paskudztwa, ja Ci powiem, ze mnie przed ciażą co chwilę się coś imało, a wiesz, po od razu szyjka pójdzie do remontu

Irsin musisz z TZ porozmawiac poważnie, bo on Ci nie ma prawa tak mówić!!!!!!!Trzymam kciuki

Pamelko ja Ci nie pogratulowałam jeszcze wspaniałego wyniku bety to naprawiam swój błąd i serdecznie Ci gratuluję

Darusiu
dzięuję kochana mam nadzieję, ze Oliwci ten brzuszek przestanie tak dokuczać, biedactwo maleńkie! Kurde jak ja się tak męczę, to co dopiero taki dzidziuś.

Kasieńko mnie też jelita nawalają i burczą, bulkają i chce mi je rozpierniczyć dosłownie! Ale od paru dni przynajmniej odwiedzam codziennie wc i to dla mnie błogosławieństwo

My dzisiaj na 18 jedziemy spotkać się zkuzynką, jak sie uda, to porobię zdjęcia i Wam pokażę.
Miłego dzionka kochane

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 08:54   #3933
anula_81
Zakorzenienie

Gosiu, my mamy duzy taras bo jak szukalismy mieszkania to bylo to nasyzm priorytetem, w tym zimnym kraju jak jest lato to balkon jets megaa wazny, bo lato jest krotkie Ale za to w mieszkaniu mam tylo chyba 5-6 kwiatow bo jakos nie mam reki, kombinuje przesadzam je i niestety lubia usychac, tylko4 kwiaty sa z nami od poczatku a reszta jest tzn wymienna donica zostaje kwiatek po uschnieciu zostaje zastapiony innym

Mnie sie wydawalo ze przechodiz mi ta infekcja ale ciagle swedzi ale dopiero druga globula wzieta, wiec moze przejdzie

Ciesze sie ze szkola sie podoba!

A jaksie czujesz Gosiu? Twoj maluch taki duzy juz, az mi ciekzo uwierzyc normalnie)))))))))

Carolku! dziekuje za mile slowa Lubie swoja prac, nie ukrywam jest to moja pasja, choc nie raz mialam juz chwile zwatpienia i mysli ze sie nie nadaje, a co do projektu to chetnie pomoge jak tylko znajde czas
Fajnie ze sie wreszcie wyspalas!
Ja ostatnio mam przesilenie i tez padam jak kamien

Uciekam mam mnostwo pracy, buziale, odezwe sie pozniej

Zosienka jest juz z nami

Zosia

Edytowane przez anula_81
Czas edycji: 2010-05-06 o 09:21
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 08:55   #3934
Pamela86
Zakorzenienie

Carol77 dziekuje bardzo, dzidzia rosnie jak na drożdżach
jutro mam wizyte u ginekologa po poludniu no i juz mam lekkiego stresika

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 09:06   #3935
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
Carol77 dziekuje bardzo, dzidzia rosnie jak na drożdżach
jutro mam wizyte u ginekologa po poludniu no i juz mam lekkiego stresika
Kochanie, jak każda z nas przed każda wizyta ja cały czas mam stres i tak juz zostanie, ale nie martw sie myszko, wszystko będzie dobrze i daj nam znać od razu!!!

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-05-06, 09:09   #3936
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Kochanie, jak każda z nas przed każda wizyta ja cały czas mam stres i tak juz zostanie, ale nie martw sie myszko, wszystko będzie dobrze i daj nam znać od razu!!!
Oczywiscie ze dam wam znać jak tylko wróce, a pojedziemy tam koło 14tej, tylko ze u niego zawsze minimum godzine sie czeka bo ma tyle pacjentek... no ale przezyje moze akurat sie trafi o tej godzinie mniej ludzi

Stary 2010-05-06, 09:42   #3937
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
Oczywiscie ze dam wam znać jak tylko wróce, a pojedziemy tam koło 14tej, tylko ze u niego zawsze minimum godzine sie czeka bo ma tyle pacjentek... no ale przezyje moze akurat sie trafi o tej godzinie mniej ludzi
To czekamy kochana z niecierpliwością na relację

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-05-06, 09:45   #3938
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
To czekamy kochana z niecierpliwością na relację
Serduszka pewnie jeczcze nie zobacze no ale moze lekarz jakos mnie uspokoi i bede mogla spac spokojnie

Stary 2010-05-06, 10:04   #3939
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Hej kochane!

Ja tak jak mowilam nie poszlam dzis do pracy i musze sie zabrac za sprzatanie bo domek w oplakanym stanie juz jest. Tz pojechal i obiecal ze odbierze ze sklepu ten zestaw butelek TT wiec juz sie nie moge doczekac az bede rozpakowywac i ogladac .

Wogole siostra tz zaszla w ciaze i w zeszlym tygodniu myslala ze poronila bo z plamieniami poszla do lekarza a tam serduszko nie bilo wiec lekarz powiedzial ze powinna dostac normalny okres ktory wszystko wyplucze bo to bardzo wczesna ciaza. No ale okres nie przyszedl wiec poszla znowu do lekarza a tam serduszko pieknie bilo i fasolka jej rosnie zdrowo . Ma termin na koniec grudnia i teraz bedzie juz trojka dzieciaczkow. Ja w sierpniu, szwagierka tz-a we wrzesniu i siostra tz-a w grudniu .

A wczoraj malutka skopala tz-a jak nie wiem. Przytulilam go od tylu jak polozylismy sie spac i moj brzuszek dotykal jego plecow a mala chyba sie zdenerwowala bo zaczela sie wiercic jak szalona a tz sie cieszyl ze dostaje manto

Anulka skarbie jeszcze nic nie kupilam bo pojde do mista dopiero dzisiaj. Ale jak zwykle nie mam pomyslu i pewnie kupie cos co zobacze w miescie, takie olsnienie . Kochana projekt wyglada pieknie. I super ze robisz teraz cos co cie w tak fajny sposob pochlania

Pamelka no to czekam na wiesci od lekarza

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

A zapomnialam dodac ze w zeszlym tyg zamowilam spodnie rurki dla ciezarnych zebym mogla do nich nosic jakies fajne luzne bluzki i wczoraj juz przyszly. Sa boskie . Tz nie mogl sie napatrzec i powiedzial ze wygladam w nich baaardzo seksownie . Tak sie ciesze bo teraz bede mogla nosic tez swoje niektore bluzki a nie tylko sukienki

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:15   #3940
latko0
Zadomowienie

Witajcie kochane!

Pamelko i Motylku jeszcze raz gratulacje Ciesze się że wam się udało. Teraz dbajcie o siebie i zanim się obejrzycie będziedzie rodzić.

Gosiu ślicznie rośnie Twoja dzidzia, ja już niemogę się doczekać moejgo usg żeby zobaczyć synka i ciekawość mnie zjada ile on waży i jak z terminem będzie.

Weronisiu może z tymi bólami to tak jak dziewczynki piszą, może dzidzia coś uciska, ja też mam czasami takie bóle.

Darusiu mam nadzieje że Oliwce szybko miną te bóle, biedne jesteście i obie się męczycie.

Anulko piękny ten projekt szkoły, sama chciałą bym do takiej chodzić , no i mam nadzieje i trzymam kciuki że @ szybko przyjdzie.

Kasiu koniecznie powiedz nam co kupiłać tż. Mój ma urodziny 21 Maja więc też już niedługo, muszę się zastanowić co mu kupić.

Karolinko ciesze się że noka udana. I z niecierpliwością czekam na relacje co w sprawie mieszkania.

A ja wczoraj byłam na szkole rodzenia, a później u gin. Więc ogólnie wszystko dobrze,m wyniki morfologi mi się poprawiły troszkę więc się ciesze, i moja gin. powiedziała że jest zadowolona z mojej szyjki. Uśmiałam się troszkę. Posłuchałyśmy serduszka Filipka jak pięknie bije ale ogólnie to wiercipiętek z tego mojego synka brykał jak szalony przy badaniu.
Na usg zapisałam się 20maja wtedy zobacze synka. Już nie mogę się doczekać.
Tak po za tym troche przemeblowania zrobiliśmy w mieszkaniu, no bo przyszły te mebelki dla Filipka i musieliśmy wynieść wszystkie rzeczy z jego pokoiku, i w weekend mężulek będzie składał mebelki. A dziś jedziemy już po ten wózek jestem strasznie szczęśliwa.
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:16   #3941
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Wogole siostra tz zaszla w ciaze i w zeszlym tygodniu myslala ze poronila bo z plamieniami poszla do lekarza a tam serduszko nie bilo wiec lekarz powiedzial ze powinna dostac normalny okres ktory wszystko wyplucze bo to bardzo wczesna ciaza. No ale okres nie przyszedl wiec poszla znowu do lekarza a tam serduszko pieknie bilo i fasolka jej rosnie zdrowo .
Jejku ale historia. Jak można się tak pomylić! Pewnie się zestresowała... no ale dobrze, że jednak serduszko bije. Gratulacje

A mój ból w prawym boku dziś jest zdecydowanie mniejszy. Poza tym brzuch jest mniejszy. Zastanawiam się czy ten ból to nie było jakieś paskudne wzdęcie? Tylko dziwnie, że z prawej strony... W ogóle to mam problem z ... zaparciami , więc może to ma jakiś związek?
Mam nadzieję, że mój gin wykaże się jakąś wiedzą na ten temat

A ja jeszcze chciałam się Was zapytać kiedy najwcześniej idzie rozpoznać płeć dziecka? W którym tc u Was było widać płeć? Bo w necie czytałam, że ktoś nawet w 13 tc widział płeć co wydaje się nieprawdopodobne. Inni piszą, że w 18 albo 20.
A ja już nie mogę się doczekać
A dziś mam 15 tc i się zastanawiam czy prosić gina o USG czy sobie odpuścić. On ma bardzo dobry sprzęt, ale 15 tc to chyba za wcześnie co? Jak myślicie?

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-05-06 o 10:19
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:24   #3942
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Weronisia mi powiedzieli pierwszy raz plec w 20 tc no i sama tez slyszalam ze od 18 taka informacja o plci jest bardziej pewna bo wczesniej to jeszcze za malo widac. Ale przeciez nie zaszkodzi spytac, a noz juz cos tam bedzie widac

Stary 2010-05-06, 10:32   #3943
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia mi powiedzieli pierwszy raz plec w 20 tc no i sama tez slyszalam ze od 18 taka informacja o plci jest bardziej pewna bo wczesniej to jeszcze za malo widac. Ale przeciez nie zaszkodzi spytac, a noz juz cos tam bedzie widac
No ja płeć mojego synka poznałam właśnie w 18 tc, ale poprzednia wizyta była w 14 tc, więc teraz nie wiem czy pomiędzy 14 a 18 tc są szanse żeby zobaczyć.
Może zapytam gina kiedy jemu udało się najwcześniej określić płeć dziecka korzystając z tego nowego sprzętu. Jak powie, że w 15 już tak, to się zdecyduję. Najwyżej będę 30 Euro w plecy
Stary 2010-05-06, 10:33   #3944
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

ania, szkoła świetna, mogliby budować takie w Polsce - zamiast takich brzydkich, smutnych molochów.

Dziewczyny czy kupujecie legginsy dla ciezarnych czy normalne?Jest w ogole jakas roznica?

A teraz! Patrzcie na mnie!Na nas
Jestesmy juz w 15 tyg.

i znó ta golizna
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:33   #3945
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
No ja płeć mojego synka poznałam właśnie w 18 tc, ale poprzednia wizyta była w 14 tc, więc teraz nie wiem czy pomiędzy 14 a 18 tc są szanse żeby zobaczyć.
Może zapytam gina kiedy jemu udało się najwcześniej określić płeć dziecka korzystając z tego nowego sprzętu. Jak powie, że w 15 już tak, to się zdecyduję. Najwyżej będę 30 Euro w plecy
Weronisia, lepiej mi daj te 30 euro, doloze i kupie perfumy
Stary 2010-05-06, 10:41   #3946
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ania, szkoła świetna, mogliby budować takie w Polsce - zamiast takich brzydkich, smutnych molochów.

Dziewczyny czy kupujecie legginsy dla ciezarnych czy normalne?Jest w ogole jakas roznica?

Jestesmy juz w 15 tyg.

i znó ta golizna
Kochana ja mam legginsy zwykle i dla ciezarnych i dalej nosze te zwyle bo te dla ciezarnych sa jeszcze troszke za luzne w brzuszku (rozmiar S). Wiec poczekaj z tymi dla ciezarnych jeszcze jakies 10 tyg bo widze po zdjeciu ze chudzinka z ciebie!!!

Stary 2010-05-06, 10:42   #3947
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Kochana ja mam legginsy zwykle i dla ciezarnych i dalej nosze te zwyle bo te dla ciezarnych sa jeszcze troszke za luzne w brzuszku (rozmiar S). Wiec poczekaj z tymi dla ciezarnych jeszcze jakies 10 tyg bo widze po zdjeciu ze chudzinka z ciebie!!!
Ooooo...mow mi tak jeszcze
W ciagu 2 lat przytylam 10 kilogramow
Stary 2010-05-06, 10:44   #3948
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:

Jestesmy juz w 15 tyg.

i znó ta golizna
O kurczaczek 15tc i taka chudzinka, gdzie ty chowasz to fasolke:h ahaha:

Stary 2010-05-06, 10:53   #3949
Weronisia
Zakorzenienie

Irsin załamujesz mnie tymi zdjęciami! Jaka ty chudziutka jesteś. Gdzie ty masz to dzieciątko?
Mój bebzun już widziałaś. Normalnie załamka.

Moja koleżanka, która jest ydzień więcej w ciązy niż my, też nie ma brzucha. Jest płaska. I ona się teraz zastanawia czy to nie ciąża urojona Normalnie pozazdrościć Wam tych płąskich brzuchów i zero tłuszczu.
Stary 2010-05-06, 10:54   #3950
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Irsin załamujesz mnie tymi zdjęciami! Jaka ty chudziutka jesteś. Gdzie ty masz to dzieciątko?
Mój bebzun już widziałaś. Normalnie załamka.

Moja koleżanka, która jest ydzień więcej w ciązy niż my, też nie ma brzucha. Jest płaska. I ona się teraz zastanawia czy to nie ciąża urojona Normalnie pozazdrościć Wam tych płąskich brzuchów i zero tłuszczu.
czekaj, czekaj to moze zrobie zdjeice jak siedze
albo jak wylewa sie zza spodni
Stary 2010-05-06, 11:04   #3951
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
czekaj, czekaj to moze zrobie zdjeice jak siedze
albo jak wylewa sie zza spodni
No nie załamuj mnie. Co Ci się tam może wylewać?
Chcesz zobaczyć jak mi się wylewa?
Stary 2010-05-06, 11:16   #3952
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Jejku ale historia. Jak można się tak pomylić! Pewnie się zestresowała... no ale dobrze, że jednak serduszko bije. Gratulacje

A mój ból w prawym boku dziś jest zdecydowanie mniejszy. Poza tym brzuch jest mniejszy. Zastanawiam się czy ten ból to nie było jakieś paskudne wzdęcie? Tylko dziwnie, że z prawej strony... W ogóle to mam problem z ... zaparciami , więc może to ma jakiś związek?
Mam nadzieję, że mój gin wykaże się jakąś wiedzą na ten temat

A ja jeszcze chciałam się Was zapytać kiedy najwcześniej idzie rozpoznać płeć dziecka? W którym tc u Was było widać płeć? Bo w necie czytałam, że ktoś nawet w 13 tc widział płeć co wydaje się nieprawdopodobne. Inni piszą, że w 18 albo 20.
A ja już nie mogę się doczekać
A dziś mam 15 tc i się zastanawiam czy prosić gina o USG czy sobie odpuścić. On ma bardzo dobry sprzęt, ale 15 tc to chyba za wcześnie co? Jak myślicie?
Weronisiu jak dobry ginekolog to już w 13 tc widać, mi w 13 powiedział, i się nie mylił Ten nie miał jakiegoś super hiper dobrego sprzętu normalny, ale jest podobno najlepszym specjalistą od usg.

Kochane powiedzcie mi od jakiegoś czasu czuje straszne bóle takie ciągnięcie mniej więcej jak są jajniki, tylko że po środku. I ten ból odczuwam głównie jak się poruszam, przekręcam się z jednego boku na drugi, albo podnoszę nogę. Zastanawiam się bo miałam kiedyś operację i szew mam dokładnie w tym miejscu co robi się nacięcie do cesarki. Ja wprawdzie miałam operację na jelicie grubym, ale wszystko musieli tam porozcinać i może dlatego mnie tak ciągnie. Im większy mam brzuch tym bardziej mnie to boli. Czy któraś z was ma podobne bóle?
Stary 2010-05-06, 11:19   #3953
Weronisia
Zakorzenienie

Latko0 pocieszyłaś mnie z tym twoim USG. To może dziś zaryzykuję...

A ten ból co masz, to może ci się po prostu wszystko rozciąga?
Stary 2010-05-06, 11:24   #3954
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Latko0 pocieszyłaś mnie z tym twoim USG. To może dziś zaryzykuję...

A ten ból co masz, to może ci się po prostu wszystko rozciąga?
Rozciągać to naewno się rozciąga, tylko że ja mam tam w środku zrosty po operacji i ta moja gin. mówiła mi że może mnie bardziej boleć, ale zastanawiam się czy któraś z was też ma takie bóle?
Stary 2010-05-06, 11:26   #3955
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Rozciągać to naewno się rozciąga, tylko że ja mam tam w środku zrosty po operacji i ta moja gin. mówiła mi że może mnie bardziej boleć, ale zastanawiam się czy któraś z was też ma takie bóle?
Ja takich nie mam.
Mnie bardziej kluje po bokach albo w srodku ostatnio.
Stary 2010-05-06, 11:30   #3956
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:

Jestesmy juz w 15 tyg.

i znó ta golizna
Ja kochana nie mam żadnych legginsów ani żadnych spodni na ciążę, nosze dresy tylkoo mam 2 rozmiary większe zeby mi było wygodnie.
Ale Ty zgrabniocha jesteś, szok normalnie!! Pięknie wygladasz, a brzus się zarysowuje już, ale jeszcze maleńki, ja taki miałam w 8 tc ale w 1 ciąży do 20 tc prawie nic nie było

Weronisiu ja jak zaczełam przed snem jeść jabłko, to mi się poprawiło kupkowanie też miałam koszmarne problemy z pójściem do wc , siedziałam tylko i stękałam bez skutku. A brzuś jak najbardziej może być od kupki wiekszy, od wzdeć i to niekoniecznie cały, mógł sie zrobić zastój gazów i po 1 stronie tylko, ja to mam i maiałam zawsze-kochane jelitko drażłiwe...
Co do płci mój ginek w 14 tc zobaczył sisiorka i to na wcale nie rewelacyjnym sprzęcie a potem ten sisior rósł i rósł, na 4d 2 razy został potwierdzony i teraz pewnie ma z 3 cm ostatnio lekarz się śmiał, ze sam sisior waży 500 g dlatego Filipek jest taki ciężki

Karolinko super, ze wszystko jest w porządku i, ze szyjka zadowala panią doktori, ze krew się poprawiła! Ja nawet nie wiem jaka mam teraz, ale zrobię sobie badania, bo lekarz na razie nie kazał, ale dla świętego spokoju pójdęfajnie, ze już mebelki macie ja czekam na ciuszki i łóżeczko w tym miesiacu kupimy Pochwal się od razu wózeczkiem kochana, ciesze się razem z Tobą Twoimi zakupkami

Kasiu super, ze spodenki pasują! Zrób zdjęcie i nam się pieknie zaprezentuj w nich

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Karolinko mnie boli wszędzie w dole brzusia, jakby flaki mi ktoś wyprówał no i ten pęcherz szcypie i napiernicza, a wszystko tez mam w porządeczku, a swoją drogą blizna się rozchodzi i boli, ja na piersi od guza mam bliznę i sie rozlazła jak nie wiem więc jak miałaś tak pocięte, to dlatego to boli kochanie, nie martw się, już tylko 8 tygodni

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-05-06, 11:36   #3957
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Ja kochana nie mam żadnych legginsów ani żadnych spodni na ciążę, nosze dresy tylkoo mam 2 rozmiary większe zeby mi było wygodnie.
Ale Ty zgrabniocha jesteś, szok normalnie!! Pięknie wygladasz, a brzus się zarysowuje już, ale jeszcze maleńki, ja taki miałam w 8 tc ale w 1 ciąży do 20 tc prawie nic nie było

Weronisiu ja jak zaczełam przed snem jeść jabłko, to mi się poprawiło kupkowanie też miałam koszmarne problemy z pójściem do wc , siedziałam tylko i stękałam bez skutku. A brzuś jak najbardziej może być od kupki wiekszy, od wzdeć i to niekoniecznie cały, mógł sie zrobić zastój gazów i po 1 stronie tylko, ja to mam i maiałam zawsze-kochane jelitko drażłiwe...
Co do płci mój ginek w 14 tc zobaczył sisiorka i to na wcale nie rewelacyjnym sprzęcie a potem ten sisior rósł i rósł, na 4d 2 razy został potwierdzony i teraz pewnie ma z 3 cm ostatnio lekarz się śmiał, ze sam sisior waży 500 g dlatego Filipek jest taki ciężki

Karolinko super, ze wszystko jest w porządku i, ze szyjka zadowala panią doktori, ze krew się poprawiła! Ja nawet nie wiem jaka mam teraz, ale zrobię sobie badania, bo lekarz na razie nie kazał, ale dla świętego spokoju pójdęfajnie, ze już mebelki macie ja czekam na ciuszki i łóżeczko w tym miesiacu kupimy Pochwal się od razu wózeczkiem kochana, ciesze się razem z Tobą Twoimi zakupkami

Kasiu super, ze spodenki pasują! Zrób zdjęcie i nam się pieknie zaprezentuj w nich

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Karolinko mnie boli wszędzie w dole brzusia, jakby flaki mi ktoś wyprówał no i ten pęcherz szcypie i napiernicza, a wszystko tez mam w porządeczku, a swoją drogą blizna się rozchodzi i boli, ja na piersi od guza mam bliznę i sie rozlazła jak nie wiem więc jak miałaś tak pocięte, to dlatego to boli kochanie, nie martw się, już tylko 8 tygodni
Moja gin. śmiałą się że najpierw miałam te skurcze, i wogóle nie było za ciekawie, a teraz okarze się że Filipek nie będzie chciał wyjśc. Ja mówie jej że chciała bym żeby Filuś urodził się miedzy 38 a 40 tyg. a ona na to, że muszę z nim rozmaiwać i może wtedy zdecyduje się wyjść
Stary 2010-05-06, 11:43   #3958
metropolitan
Zadomowienie

anulko, chciałabym chodzić do takiej szkoły! naprawdę super projekt. mój małż też ma urodziny w sierpniu i nie wiem co mu kupię, ale na pewno dostanie 2 prezenty: ode mnie i od bejbika

ja dzisiaj tak dobrze spałam, wreszcie sobie pospałam, chyba musiałam się strasznie ściorać przy tym sprzątaniu wczoraj., w ogóle tak mnie nawala kręgosłup tak jakby mi się dysk wysuwał, muszę sobie dzisiaj zamówić tą poduchę dla ciężarówek.

irsin
, ja mam legginsy ciążowe, są bardziej rozciągliwe i nie cisną tak na brzuchu, także ja osobiście wolę. ale i tak większość czasu chodzę w tych dżinsach ciążowych z h&m, są super także polecam.

oglądałyście kiedyś ten program "ciąża z zaskoczenia" na discovery? ja właśnie przed chwilą pierwszy raz to widziałam i jestem w szoku jak można nie zakumać przez 9 miesięcy że jest się w ciąży. bosze, te dziewczyny mieszkają w stanach, a historie jak normalnie z jakiegoś ciemnogrodu. szok, już więcej tego chyba nie obejrzę, bo widok dziecka urodzonego do toalety jakoś niezbyt dobrze wpływa na moją psychikę, aż się wkurzyłam normalnie że można tak narazić nienarodzone dziecko z własnej głupoty i nieświadomości!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 11:46   #3959
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Ale dostalam powera! Laziednka i kuchnia juz wysprzatane na blysk . Teraz odpoczynek i biore sie za salon i przedpokoj a potem wlece na gore i odkurze pokoje. Tz sie zdziwi jak wpadnie do domu bo wczoraj bylam nie do zycia

Stary 2010-05-06, 11:47   #3960
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:

no z tym sisiorem to pojechał

karolinko, już niedługo Filipek się rozpakuje i wszystko przejdzie, wiem jak strasznym bólem jest ból pęcherza, dla mnie oprócz tego i bólu nerek nie ma nic gorszego (na razie przynajmniej). właśnie, dzisiaj mi się poród śnił i że czułam taki potworny ból. aż się przeraziłam...
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości