|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII
Ania masakra z tymi autami. Nam kiedyś u męża w mieście pod domem ktoś szybę wybił tylną. Wiemy kto, ale się nie przyznał na policji i musieliśmy wstawić sami. Mojej cioci kiedyś felgi na wakacjach ukradli na parkingu pod ośrodkiem.
Domi po kolei: Ja miałam żółty parasol, niestety został użyty ale tylko do wyjścia z auta na salę Kotyliony miałam, nie jest to ogromny koszt, ja robiłam sama i za wstążeczki zapłaciłam 10zł w sumie, a jeszcze sporo mi wstążki zostało na szpuli i nadal z niej korzystam. Chociaż dziewczyna (teraz już żona) mojego kuzyna (miesiąc przed nami się pobierali, zrobiła to specjalnie z zazdrości bo wiedzieli że my planujemy już od roku a oni się zdecydowali i pobrali w ciągu 2 miesięcy ) stwierdziła że to wieśniackie jest, balony też są wiejskie w sensie że nie modne. Moja świadkowa nie miała bukiety, u nas się czegoś takiego nie stosuje. Kościół jest już ozdobiony więc po co mam zostawiać jeszcze dodatkowy bukiet Jak byłam u przyjaciółki świadkową to też nie miałam bukietu. Dziewczyny masakra, jakaś choroba mnie bierze. Boli mnie gardło, wieczorem miałam temperaturę, a do tego ta pogoda. Jeszcze muszę iść na ogród bo nam ceratę ze stołu zerwało i moknie, a jest drewniany, ale wyobraźcie sobie jak musi wiać skoro cerata ma pod spodem taką warstwę co się mocno przyczepia do stołu żeby go wiatr nie podnosił.
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII
A więc mamy tak:
- zamowionego Dj, fotografa, sale, msze - ubrania z wyjatkiem bizuterii (ale mam juz upatrzona) i rajtuzek dla mnie ![]() - welon - zawieszki na wódke - rozdane zaproszenia - zamowione paznokcie, makijaz i fryzure - spisany protokol i dalismy na zapowiedzi nie mamy: - wódki - zamowionych placków, tortu - bukietu dla mnie i dekoracji na samochod (ale to 2 tyg przed slubem sie zamawia) - menu weselne wybieramy 10 dni przed conajmniej no i nie wiem co tam jeszcze... |
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
domi
byłam w zesłym roku na trezch wesela w tym jedno nasze i narysowałam ci jaki był rozkład świadków ![]() za kazdym razem inaczej
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-05-24 o 18:34 |
|
|
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Maja no tak się utarło, że świadkowa kładzie swój bukiet jak mniemam wyręcza w tym Panią Młodą, dla mnie to jest totalny idiotyzm z zostawianiem bukietu no ale...
![]() Cytat:
|
|
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak na wywołanie uśmiechu w ten pochmurny dzień...
http://www.youtube.com/watch?v=ab0d_p_5DEU Padłam normalnie... ![]()
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-budzisz sie rano makijaż itd masz - BRAK bielizna rajstopki podwiazka - co z blogoslawienstwem -transport gosci - slodycze i wodka na brame wrazie w... - po kosciele jak beda wam rzucac kase do czegio ja bedziecie zbirac - gdzie odkladac prezenty koperty kwiaty -na sali to wiesz alko, ciasta td - jak bedzie wygl;adac przywitanie itd.. - co z odwozem gosci - co z mala bo glup[io jakby mama z nia siedzial... - czy nocleg gosciom dajecie?
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-05-06 o 10:01 |
|
|
|
|
#3427 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Po ponad tygodniu używania soczewki wreszcie włozyłam ją dzisiaj za pierwszym razem
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
domi potzrebne Cie jeszcze bedzie ozdobna papierowa torba [na preznet] dla swiadkowej do zbierania telegramow pod kosciolem
![]() dekoracja kosciola jest jakas wspolna? trzeba sie skladac? czy nic nie trzeba placic a i tak bedzie? ubranko dla malej, ona tez bedzie krolowac tego dnia Moj maz w trakcie wesela sie przebieral bo nie lubi byc spocony, wiecmialam zapasowe skarpety koszule i podkoszulek ale koszuli chyba nie zmienial ale skarpetki na pewno ![]() Zrob sobie kosmetyczke niezbednik, z nitka, agrafka, tabletakmi od bolu glowy, puder, blyszczyk, husteczki. ![]() ps. AgatkaL klik
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-05-06 o 10:02 |
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Samba trzymam kciuki abyw koncu ktos dobrze zdiagnozował Twoją nogę
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz duzeeee szanse
|
|
|
#3432 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
z egzam ![]() Cytat:
a pogoda rzeczywiście do bani, u mnie leje jak z cebra, wiatr na szczęście ucichł Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3433 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak wiem, będę się starać na 100% tylko jakos nie wiem jak sie do tego zabrać, gdzie iść itd.
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
uuu to za daleko niestety. No nic, moze TZ cie gdzies zapisze
|
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
o! o dobrej rzeczy Marta wspomniała. Powitanie. Musisz zamówić chleb w piekarni na wejście na salę i powitanie przez rodziców. No i jakaś torba na koperty
ja miałam papierową prezentową
|
|
#3436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dzieki super, zaraz to przeanalizuje![]() Cytat:
A wiec tak: - makijaz, fryz ide juz na 8 rano - bielizne dokupie, majatasy mam ![]() - po fryzjerze ide jednak do domu mojego rodzinnego i tam sie ubiore, moj tz ubierze sie na nasyzm mieszkaniu i prawdopoodbnie przyjada po niego znajomi, ktorzy nas rowniez zawioza ich autem -kazdy do kosciola przyjezdza sam...a na sale to nie wiem...chyba tez swim autem, bo u nas beda ludzie z oznych stron...ale tesciu, ktory nie powinien mienc nic do gadania juz wymyslil busa ![]() - slodycze i wodke na brame podk osciolem kto powinien miec? ![]() - a do czego powinno sie zbierac te pieniazki? (o takich szczegolach to nei pomyslalam:P) -a Wam kto zbieral kwiaty i prezenty? 9 u nas pewnie tego uzo nie bedzie :p) - ciasta, alkohol to juz beda na sali - przywitanie organizuje restauacja - co do odwozu gosci to nei wiem:9 bo kazdy mieszka gdziei ndziej, to bez sensu jest busa zamawiac moim zdaniem - noclegu nei zapewnimy -mamy flecistke- moja kolezanke, ktora prawdopodobnie w tym dniu zajmie sie Polusia Cytat:
![]() ps: kliwia klik ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- napoje sala, owoce my (prawdopodobnie, b my bedziemy miec okrojnoe menu ze wzgledu na krotsza impreze) ![]() Laski a kasy to Pan mlody nie moze trzymac? ![]() jakos nie mamy zaufania do innych |
|||
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PLASTRY WEŹ!!!!!! ja miałam koszyczekz tym co napisąla kliwia i plastrami plastry znikły wszystkie a ciotki chwaliły ze pomyslałam o niciach agrafkach i plasterkach ja jeszcze wsadziłam tam bezb. lakier do paznokci jak by oczkow rajstopach poleciało ![]() ja koperty składałam swiadkowi do koszyka wiklinowego![]() dowiedz sie czy na sali maja odpowiedznią ilośc wazonów na kwiaty od gości noooo jak pan młody wyobrażasz sobei go z wypchanymi kieszeniami pan młody odbiera przekazauje swiadkowi a potem do auta i na salę no i tu zaczyna sie kłopot gdzie je przechować mysmy odwozili kasę do domu znaczy sie moi rodzice jak jechali na chwile do domu to je zabrali i juz nie byłoproblemy a do czasu az je zawiezli dodomu to były w pomieszczeniu gdzie stała wódkaten pokój był zamykany na klucz i klucz miał tylko świadek na zmianę z mezem nikt poza nami i swiadkiem tam nie wchodził
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2010-05-06 o 10:17 |
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
domi i tak musisz meic dla malej wozek w razie gdyby zasnela, wiec i torbe z pielucha etc, wiec tam wszytsko umiesc, lub w samochodzie laktator.
Ja blyszczyk mialam w swoim pokoju, bzyczka u mnie sala ten chleb na powitanie dawala. domi pierwszy taniec?? szampan na 1 toast ps. nalezysz do klubu rano Ci klikalam z klubu
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Domi u nas kwiaty zbierała świadkowa (na szczęscie nie było ich dużo, bo wolelismy kupony totka) a koperty świadek do kuferka.
jejku taka pogoda, jak mi się nie chce wychodzić z domu. Na samą myśl, już mi zimno
|
|
|
|
#3440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tymi przesadami to jakaś paranoja, nie warto wierzyć w zabobony bo i tak sie nie sprawdzają
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
mona ja placki=ciasta
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
-kazdy do kosciola przyjezdza sam...a na sale to nie wiem...chyba tez swim autem, bo u nas beda ludzie z oznych stron...ale tesciu, ktory nie powinien mienc nic do gadania juz wymyslil busa
Bus to musisz policzyc ile osob ma byc i bez auta najlepiej ajk beda potwierdzac to wypytaj czy beda autem bo ie weisz czy busa im liczyc- slodycze i wodke na brame podk osciolem kto powinien miec? mlody bo wychodzac z domu moga go zlapac potem juz razem to macie - a do czego powinno sie zbierac te pieniazki? (o takich szczegolach to nei pomyslalam:P)no a jak wam rzuca grosze to przeciez w rekach nie bedziecie tego trzymc my mielismy takie male woreczki takie ladne materialowe z korali hahahah -a Wam kto zbieral kwiaty i prezenty? 9 u nas pewnie tego uzo nie bedzie :p) swiadkowe, nie chcielismy kwiatow no ale dostalismy swiadkowa wkladala je do kodzykow, swiadek koperty do bialej torebki prezentowej, a prezenty obok, a potem zapakowali to do auta - co do odwozu gosci to nei wiem:9 bo kazdy mieszka gdziei ndziej, to bez sensu jest busa zamawiac moim zdaniem ale jak beda pijani albo cos? nie przyjada autem... albo zostawia go pod kosciolem czy domem rodzicow sa z roznych czesci nawet z daleka to co sami maja zaplacic za nocleg czy sobie wymyslec nie kumam? a te blyszczyki, pudry to Wy w czym trzymaluscie? ja mysle gdzie tu laktator schowac mialam duza torbe taki kuferek i za swidkowa stal nikt tam nie chodzil ale mozesz do damkiej lazienki wlozyc alczkolwiek za swiadkowa tez jest ok, ktos bedzie potzrebowal to do niej pojdzie u nas siostra powiedziala ze jak cos sie bedzie dzialo to do swiadkowej no i po plastry lakiery i tabletki itd do niej chodzli.. jak ja bylams wiadkowa to tez sie tym zajmowalam nawet uzylam nozyc sekatorowych nici i kleju na goraco ![]() a co do kopert to co ma je miec w marynarce caly czas?
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-05-06 o 10:18 |
|
|
|
#3443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
stresuje sie tym bardzo![]() Z wozka zrezygnujemy, bo za duzo tego by bylo, tylko nosidelko ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3444 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3446 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakby mi ktoś do starannie dobranej kolorystycznie kreacji i dodatków z jakąś wstążeczką wyjechał, to kazałabym chyba za przeproszeniem spierrrniczać na drzewo Cytat:
Cytat:
niektórzy to mają chyba nie po kolei w głowie ![]() Cytat:
![]() Ale w mojej okolicy mężatek już nie proszą do swiadkowania Cytat:
Cytat:
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-05-06 o 10:25 |
|||||||
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
koperty na sale zapytajcie czy maja sejf, my nie wiezlismy do do domu bo strach.. nastepnego dnia do wplatomatu
![]() no i co z szampanem 1 tancem,
|
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
My na koperty mieliśmy koszyk wyłożony białą organzą, wszystko było w jednym miejscu, a pamiętam jak mnie wszyscy krytykowali, że koszyk, że jak to wygląda. Goście nie zwracali na to uwagi bo świadkowie stali za nami, a za świadkami jeszcze mój kuzyn z dziewczyną. Także koperty szły do koszyka, kwiaty odbierała od nas świadkowa i przekazywała do tyłu kuzynowi a Oni z kolei wkładali już bezpośrednio do bagażnika
słuszna uwaga Martuś co do kopert, nasze leżały w bagażniku w naszym aucie zaparkowanym pod salą. Od momentu jak się wszyscy zjechaliśmy na salę, brama wjazdowa była zamknięta no i działał monitoring. My kasę wpłacaliśmy dopiero po weselu w piątek...i do tej pory moi rodzice spali na kasie bo schowana była w rogówce
Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2010-05-06 o 10:24 |
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
martucha goscie beda z roznych stron oddalonych nawet o 50 km, to co maja zostawic auta pod kosciolem i bus ma je odwozic do domu? a nastenego dnia beda sie wracali na nogach po te auta?bo ja to nei wiem jak to bedzie:/
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia ja też miałam chlebek z sali, ale kuzyn musiał sam kupić a salę mieli "lepszą". Więc niech Domi się dowie o ile już nie wie, kto załatwia chlebek
![]() Ania moja mama, miała problem z ubezpieczycielem, z tym że ona miała szkodę całkowitą. Ubezpieczyciel ma 30 dni na załatwienie sprawy włącznie z wypłatą kasy a u mamy to trwało ponad 2 miesiące. Alianz nie wiedział jakie papiery są potrzebne, raz mówili że mają już wszystki, drugim razem że czegoś brakuje, potem że już wszystko, następnie że nie i tak w kółko
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

bo wiedzieli że my planujemy już od roku a oni się zdecydowali i pobrali w ciągu 2 miesięcy
Jak byłam u przyjaciółki świadkową to też nie miałam bukietu. 

wsadzam sobie daleko extra

ale koszuli chyba nie zmienial
ale skarpetki na pewno 
jestem w tyle za murzynami 
super, zaraz to przeanalizuje