|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
|
|
|
|
#1742 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
ja bym mogła już w czerwcu gdyby nie to, że dzidziolek jeszcze za mały
więc musze potrzekać ale myśle, że połowa lipca byłaby ok ![]() Cytat:
za mieszkanie a powiedz mi jak u was cenowo stoi wynajem ? bo pisałaś, że drogo ogólnie ? u mnie w małym miasteczku (30 tys albo 40 ) za mieszkanie 2 pokojowe na 3 piętrze z balkonem (50 m ) płacimy odstępne 200 ( zazwyczaj właśnie za taką wielkość odstępne wynoszą 200-300) i czynsz 413. oczywiście plus gaz i prąd. ogrzewanie i woda w czynszu rozliczane raz w roku.mieszkanie w bloku 20 letnim nie remontowane ;/ ( stare okna, parkiet tragedia o łazience nie chce nawet mówić) a wcześniej mieszkaliśmy na 4 piętrze bez balkonu tez 2 pokoje ( 46 m) i odstępnego płaciliśmy 400 zł ale i tak dobrze, że mamy teraz to mieszkanie bo u nas w miasteczku to masakra ludzie się biją i jak jest oferta to na 2 dzień już nie ma bo wielu chętnych a mało mieszkań;/ i teraz mamy do dopłaty za ogrzewanie za tamten rok 280 zł ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1743 | |
|
Zadomowienie
|
Mozna czegos dostać!
na wyslana do nich wiadomosc: Ale przeciez jeżeli pomyłka zaszła ze strony sprzedawcy to przecież on się zobowiązuje ją naprawić. -wymienić towar, zapłacic za koszt wysyłki za zwrot błędnego+ pokryć przesyłke dobrego, tzn klient nie płaci nic, ale dostaje dobry produkt. Dostalam taką odpowiedz!: dlatego pisze ze zwrocimy za towar, dostanie pani rowniez za list do nas mimo ze wymiary sie zgadzaja ,jak pani pisze, z opisem aukcji wyslemy pani inny kolor i znowu moze pani nie pasowac i mozemy sobie tak odsylac w nieskonczonosc poniewaz rozne bluzki moga sie roznie rozciagac pozdrawiam I co i nic! CHyba ręce by im odpadły by sprawdzic czy fioletowy top jest tak rozciągliwy jak bialy... i wymienic I dzieki ich lenistwu ja zostane bez bluzki.. i nie moge zrobic tak ze ta odesle, zwroca mi a potem kupie fioletowa. Bo znow poniose koszt przesylki dodakowy pomijajac te pierwsze zakupy. Albo okaze sie za mała i bedzie problem ze zwrotem kolejnym.. Idioctwo. ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
. Mial fuksa facet heh. No ale i tak swietowac nie bedziemy, bo nie przyjedzie raczej napewno, a potem za kolejny tydzien to i tak czasu nie bedzie.. Ale kiedys moze sobie odbijemy, juz na swoim. Jak bedzie luzniej Kupcia do ubikacji szla u nas albo jak nie bylo duzo to tak pod kranem spluczka a tym bardziej jak rzadka-bo wtedy nie ma co strącać. A potem np pod wodą przepieralismy i/+ do zamoczenia do miski, bo zanim pranie sie nazbieralo to wiadomo ze troche czasu trzeba. |
|
|
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak mi tez gin powiedzial, ze lekkie moge zjesc sniadanko, ale mimo wszystko poszlam na czczo, 50g da sie spokojnie zniesc glukozy to 75g jest masakryczne!! |
||
|
|
|
#1745 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na odparzenia SUDOCREM. A do kąpieli i mycia wloskow "johnson&johnson"top-to-toe taki z dozownikiem do gory. http://www.allecco.pl/pictures/products/big/19103_0.jpg Dlatego ze akurat takiego uzywali w szpitalu, i małą nie podraznial, i dotąd ten stosuje. Ale wiadomo kazde dzidzi inne akurat moze mu z tej firmy nie odpowiadac. Dlatego zawsze sie mowi zeby nie kupowac wszytkiego z jednej firmy, albo po 10 szt. bo roznie bywa moze dzidzi nie odpowiadac. Metodą prob i błędow czlowiek sie uczy. Wszystko co jest z rumiankiem-najczęsciej uczula, niby pisza sensitiv, albo cos, a rumianek często (niezawsze wiadomo) powoduje uczulenia. Ja nawet nie moglabym uzywac wkladek nasączonych rumiankiem, albo np uzywac produktow naturelii bo zaraz wszystko mnie swędzi. U nas na oddziale po porodzie, dzidzius babki mial uczulenie wlasnie na chusteczki z rumiankiem, i babka zalamana bo kupila z 10 paczek jak nie wiecej. Zaraz musiala sie ich pozbyc. ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Ja nie kupuje w pierwszej tez nie kupowalam, choc czasem bolaly cycysie ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Jakim cuuuudem?! |
||
|
|
|
#1746 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja urodze swojego maluszka na koniec czerwca.
Nie moge sie doczekac.
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- dzidziadziumdzia no jednak te podelka drogo wychadza.. Nawet nie widzialam ze to "chomik" sie zwie.. Ale moze sa podobne tańsze tylko sie nie nazywaja chomik :/ |
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Brzusio masz cudowny a i sama jesteś śliczną kobietą
![]() Kurrrcze, jak to jest, że jedni się rodzą i z urodą i rozumem - jak Ty a inni z jednym albo drugim Nie wiadomo, w której kolejce i po co się w życiu ustawić Ja się spóźniłam do obu
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1749 |
|
Raczkowanie
|
hej Mamusie jakoś spać nie moge.Mój mężuś już dawno spi a ja się tłukę po domu.
Alguien pozazdrościć takiej sąsiadki. Ja wczoraj się dowiedziałam że dostanę ciuszki po córeczce kuzynki mojego M a dzisiaj pisała że da nam jeszcze wózek, leżaczek-bujak, mate edukacyjną,wanienkę i kąplet rzeczy do chrztu( sukieneczka, buciki ,kapelusik itp). Cieszę sie bo to zawsze zaoszczędzone pieniązki No i jeszcze jak jej mała już zacznie chodzić to da nam chodzik i będzie nam odkładać ciuchy na bierząco.
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kosmetykow na pewno kupie oilatum do kapieli, i chyba johnson top to toe co dziewczyny pisaly. Proszek juz kupilam Jelpa, mialam Loveli kupic, ale ten kolezanka polecila i byl plyn do plukania dodawany jeszcze ;P Nakladki na cycule tez mam tylko ni cholery nie mige sobie wyobrazic jak mala zassa to. Byly rozne rozmiary ja wzielam L, ale nie wiem czym tu ssie nalezy kierowac ;P
|
|
|
|
#1751 |
|
Raczkowanie
|
Ja w pierwszej ciąży miałam te nakładki ale wogóle ich nie używałam i teraz nawet nie kupuję a kosmetyki jeszcze niewiem bo coś ma mi siostra z niemcowni przywieżć za dwa tygodnie więc też poczekam.
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
DObranoc
do juterka!Jutro rano jak nie zapomne to sie zważę.. ostatnio u gina sie wazylam tą ich "zepsuta" waga. Mam nadzieje ze pokaze jutro mniej niz 77...
Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-05-06 o 00:31 |
|
|
|
#1753 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj mialam pracowity dzien
na dodatek moj podczytuje sobie forum i jak widzi jak piszecie ile sie rozpakowalo majowo-czerwcowych to zaczal panikowac i kazal mi tez sie spakowac. no wiec jestesmy prawie spakowani. torba dziecka gotowa, a nasza w polowie, reszte sie dorzuci miedzy skurczami![]() jutro, a wlasciwie juz dzisiaj waszego czasu zaczynamy 32 tydzien |
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
pewnie jestem pierwsza Obudziłam się z potwornym bólem pleców. Musiałam wstać, pochodzić... i ze snu nici. ---------- Dopisano o 04:01 ---------- Poprzedni post napisano o 03:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Rozeznanie
|
hd2005 wcale nie jestes pierwsza bo ja nadal tu jestem :P
u nas 9 wieczorem |
|
|
|
#1756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj wiedziałam, że mi się dostanieBędziemy nie jestem pewna czy zostaniemy na ćwiczeniach ale będziemy na pewno na I części.Co było? Zgodnie z planem czy coś innego? ---------- Dopisano o 04:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ---------- chyba się zabiorę za pisanie pracy mag. Skoro nie śpię to byłoby dobrze wykorzystać ten czas ![]() ---------- Dopisano o 04:14 ---------- Poprzedni post napisano o 04:10 ---------- Dziewczyny, a co z naszą PSZCZOLKA ????????????????? Dawno jej nie było... czy mi się wydaje? |
||
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
zgadza sie...
pszczolkidawno nie bylo, jusdan tez Myslalam, ze padne! Przyszedl inny sasiad z kartka z gratulacjami i 2 zabawkami. Wszystko byloby super, ale otwieram kartke, a tam napisane welcome your new baby boy! Usmialismy sie z mezem. Potem spotkal maz tego faceta i mowi, ze dziekujemy za kartke, ale ze spodziewamy sie dziewczynki. Na co on odpowiedzial, ze on i inni sasiedzi mysleli, ze to chlopiec, bo...taki mam ksztalt brzucha!!! Niesamowite... |
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie ma takiej tradycji.Wszyscy zamykają się w swoich domach |
|
|
|
|
#1759 | |||
|
Zadomowienie
|
milego dnia Dziewczynki ! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1760 |
|
Rozeznanie
|
Czesc laseczki!
Bylam wczoraj u gin. Dzidzia wazy 850 g. Wszystko jest ok. Tak sie strasznie ruszalo, ze lekarz niestety nie mogl potwierdzic, ze to dziewczynka. Znow miesiac w niepewnosci. Juz myslalam, ze da mi pewna odpowiedz. Trudno. Poczekamy. Co do moich uplawow - tych zielonych- to raczej byl taki "czop ropny", musze brac raz dziennie Laci Bios. Dopoki nie ustapia. Zaraz jade na glukoze i wyniki. Wcale nie chce mi sie wychodzic z domciu. Obrzydliwa dzis pogoda. Co do torby do szpitala, to ja na razie mam torbe, tylko zawartosci brak.
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Anoxa dziekuje za wpisanie mojej dziewczynki na liste
![]() Cytat:
![]() A u nas 111 dni do porodu i torby do szpitala narazie brak
Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-05-06 o 08:32 |
|
|
|
|
#1762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Ja chcę słońce a tu znowu leje! Już po śniadanku. Ale mnie mały skopał nad ranem. Chyba tez mnie boksował bo walił w dwie przeciwległe strony brzucha. Mały terrorysta
Ale bardzo sie cieszę, że czuje ruchy, jestem duzo spokojniejsza. Cytat:
Cytat:
pszczółka z tego co pamiętam to ma jakis limit na neta, więc może jej się skończył. |
||
|
|
|
#1763 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny. Ja mam juz wolne, we wtorek mialam ostatni dzien w pracy, ale jestem szczesliwa! A w ogole moj team mnie zaskoczyl, kupili mi kwiaty, dali kartke, byla przemowa, milutko, tylko spalilam chyba z piec cegiel....
Moja corcia jest troche grzeczniejsza, wydaje mi sie, ze miala taki niegrzeczny okres, bo cierpiala na zabkowanie i jeszcze jakies afty miala w buzi, teraz jest o wiele lepiej (odpukac). Ale i tak jest bardziej coreczka tatusia anizeli mamusi. Jesli chodzi i porod wczesniejszy, to ja nie mialabym nic przeciwko 2 do trzech tyg wczesniej, bo wtedy ciaza jest juz donoszona, i fajnie bylo urodzic pierwsza 2 tyg wczesniej, bo mnie wzielo z zaskoczenia. A teraz, jak jestem taka wielka i tak mi zle, to nie wyobrazam sobie, jak przezyje jeszcze prawie 8 tyg, a co jak sie spozni? No ale co bedzie to bedzie, najwazniejsze, zeby maly byl zdrowy. |
|
|
|
#1764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=marta_d1;19068140]Dzień dobry! Ja chcę słońce a tu znowu leje! Już po śniadanku. Ale mnie mały skopał nad ranem. Chyba tez mnie boksował bo walił w dwie przeciwległe strony brzucha. Mały terrorysta Ale bardzo sie cieszę, że czuje ruchy, jestem duzo spokojniejsza. QUOTE]też jestem spokojniesza jak mała kopie chociaż czasami tak naparza, że szok ale wolę to niż jak nic nie robi. Dzień dobry co za pogoda bardzo depresyjna, nic mi się nie chce a troszke dzisiaj mam do pozałatwiania brrrrrrrrr. Pada i pada podobna cały maj ma być taki. Dzisiaj moja oiesiulka przesła samą siebie i wyrzuciłam ja z pokoju, zawsze jak M wychodzi do pracy to ona jęczy pod łóżkiem i albo muszę ją wziąć do siebie albo wstać wypuścić na dwór i dać jeść le ona teraz jest biedn i bo ma cieczkę i nie wolno jej nigdzie wchodzić i jesć też jej się nie chce ale i tak mi jęczy pod wyrkiem i nic nie pomaga prośby, krzyki, żeby się uspokoiła więc dzisiaj nie wytrzymalam i wyrzuciłam ją z pokoju i zamknęłam drzwi i miałam chwilki ciszy na pospanie troszkę do tej 8.00, ale jak wstała to zobaczyłam, że bardzo Tusi plami (zostawia kropki na podłodze) a nigdy tak dużo ich nie było musze ją poobserwować w ciągu dnia. A i co wam jeszcze opowiem, dzwoniła wczoraj koleżanka ma 8 miesięcznego syna i w piątek straciła czucie w nogach nawet do lekarza nie pogła jechać bo mówi, że taki ból, że łzy jak grochy same z oczu leciały, a pogotowie nie chciało przyjechać bo kazakli jej sobie lekarza rodzinnego do domu zamówić (wizyta domowa) bo to było rano. Wiec zadzaoniła do lekarza i jej mąż pojechał po tablety dla niej, dostała przeciwbólowe takie, że słonie niebieskie widziała, okazało sie, że to coś z biodrem i do tej pory jeszzce ją boli małego nie może brac na ręce i wogóle jest fitka bo nic nie może rozbić, pomagają jej teściowei i rodzice ale gdyby tego było mało to wczoraj jej szwagierka (ma dziecko11 miesięczne) niosła małego na ręce i potknęła się o odkurzacz, chciała ratować małego i poleciała na plecy ale pech chciał, że nóżkę miał z tułu po trzymała go na biodrze i ją złamał powyżej kostki - biedactwo. A jej szwagierka to taka prawdziwa matka polka, nie pracyje bo poświęciła się całkowicie wychowywaniu dzieci (ma już jednego syna chyba ma 10lat) i teraz sobie wkręca, że to jej wina i jak ona mogła bć taka głupia i do tego dopuścić.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-05-06 o 09:16 |
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
ja mam dziś takiego doła, że żyć mi się nie chce. Moja młodsza siostra tak mnie w****iła, że aż brzuch mnie boli i boje się o maleństwo. Nie chce mi się o tym gadać- powiem Wam tylko tyle, że w życiu bym się po niej takich słów nie spodziewała ![]() Trzymajcie dziś kciuki za moją wizytę
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam kciuki za wizytę. |
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
zasnełam o 7:30 Poszłam obudzić M i zostałam w łóżku.Jestem nieprzytomna. Miałam załatwić dzisiaj kilka sprawa a tu pogoda krzyczy "zostań w domu" Brrrrrr.....---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Misiulka1 co za historia ![]() Anuszka - powodzenia na wizycie |
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
Anuszka za wizytę
i nie stresuj się bo nie wolno
|
#1769 |
|
Raczkowanie
|
Alguien kurcze ,ale super z ta sasiadka i sasiadem ,ja po moich zbyt wiele sie nie spodziewam.
Misiulka biedactwo ten piesek ,moj odkad wyjechal jego ukochany pan to piszczy od 6 nad ranem i spac mi nie pozwala A z ta historia .. tez sie troche boje ,ze cos moze sie stac ,a najbardziej pomykania z wozkiem w zime po lodzie anuszka nie denerwuj sie ,jestesmy z toba ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Moj M. dotarl dzis o 1 nad ranem do domu ,takze juz jestem spokojniejsza
|
|
#1770 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Dzisiaj znów bez uśmiechu na twarzy.
Cytat:
Matko co to za historie. Cytat:
U mnie też przeważnie coś przykrego się zdarza w dzień wizyty i potem lekarz to wszystko wyczuwa w badaniu, bo już kilka razy tak było, że się mnie pytał "czy pani się dziś zdenerwowała? czy towarzyszyły temu skurcze?". I trzymam kciuki żeby wszystko było ok ![]() Wczoraj pomalowałam sufit dwa razy, brat mi trochę pomógł za pierwszym razem a za drugim już sama malowałam bo On tym wałkiem głaskał ten sufit i gdzieniegdzie takie jakby nie domalowane plamy były. Jednak do tego trzeba użyć trochę siły. Nie raz miałam ochotę pieprznąć tym wałkiem w kąt ale zawzięłam się i pomalowałam. Cudów nie ma ale może być. Dzisiaj kolej na ściany. Zaraz zjem jakieś śniadanko żeby mieć siłę i do roboty.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

My poczekamy
więc musze potrzekać ale myśle, że połowa lipca byłaby ok 
za mieszkanie a powiedz mi jak u was cenowo stoi wynajem ? bo pisałaś, że drogo ogólnie ? 
Wszystko nowe kupila, szok! A wcale nie jestesmy w super bliskich relacjach, wiec zdziwilam sie. Poczciwa, starsza kobieta 

oj wiedziałam, że mi się dostanie
i torby do szpitala narazie brak