|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Właśnie wróciłam z Lidla. Nabyłam firanki "makaron" do pokoju małego. Jeszcze patyczki na okno i można wieszać. Ale co tam widziałam to moje.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ellai, trzymam kciuki, żeby malutka chciała szybko wyjść z brzuszka. ![]() Cytat:
![]() ja chodzę spać dość wcześnie- około 23:00. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale u nas dziś pochmurno- od rana pada deszcz. ![]() o, chwilka, dostałam sms-ka... jak zwykle bez podpisu- kobiety w ciąży sa bardzo roztargnione, więc muszę na liście sprawdzić, czyj to numer... ![]() o, to nasza Edzia. ![]() Witajcie kochane, ja jestem na porodówce, miałam lewatywę- nic strasznego. Teraz czekam co dalej. Zamiar lekarzy: dziś mam urodzić. Pozdrawiam, trzymajcie kciuki. no to kciuki mocno zaciskamy kochane, oby maleńka Edzi szybko zechciała opuścić brzuchol. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zadomowienie
|
Kciuki zaciśnięte.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Konto usunięte
|
... dziś deszczowo, nici ze spaceru, będę siedzieć w domu, więc jak tylko Edzia się odezwie, to od razu Wam doniosę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
mam do przejrzenia ponad 200 stron aukcji All powiązanych ze słowem "Ikea". ulokowałam się pod kocem na sofie, z lapkiem na kolanach i nigdzie się stąd nie ruszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19068827]a o reszta mamusiek sądzi w tym temacie? Podajemy na liście planowana date porodu czy ilość dni na + lub - ?
![]() ja chodzę spać dość wcześnie- około 23:00. ![]() ![]() o, to nasza Edzia. ![]() Witajcie kochane, ja jestem na porodówce, miałam lewatywę- nic strasznego. Teraz czekam co dalej. Zamiar lekarzy: dziś mam urodzić. Pozdrawiam, trzymajcie kciuki. [/QUOTE] ja uwazam ze bez sensu ta modyfikacja, dodatkowa praca dla Ciebie lea, a i tak przeciez piszesz zawsze w ktorym tygoniu dzidzia sie urodzila. Dla mnie ta informacja wystarczy,ale jestem tu nowa, wiec moj glos moze nie byc tak wazny ![]() Edzia kciuki mocno zaciśnięte!!! Zdrówka!! A tak wogóle to całą noc bolało mnie gardło, chyba się przeziębiłam jak ostatnio tatusiowi na meczu kobicowałam... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-05-06 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A co do dzikiego lokatora - no nic, oksytocynowy nakaz eksmisji dostanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19068827] o, to nasza Edzia. ![]() Witajcie kochane, ja jestem na porodówce, miałam lewatywę- nic strasznego. Teraz czekam co dalej. Zamiar lekarzy: dziś mam urodzić. Pozdrawiam, trzymajcie kciuki. [/QUOTE] Plany lekarzy ambitne, ciekawa jestem, co na to dzieciątko ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
Szajuś - kanapa ogromna, kocyk też spory, zmieścisz się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19069539]No też się zastanawia, ale buty to numer jeden
![]() ![]() ![]() co do tatusia i jego stroju to moja ginka powiedziala, ze jak sie spotkamy w szpitalu to tatusiowi radzi wziac klapki na porodowke, a pod kubraczek szpitalny najlepiej krotkie spodenki , cos przewiewnego , ze wzgledu na to ze ubranko w ktorym bedzie nie przepuszcza powietrza i moze byc mu goraco. Tym bardziej ze bedzie aktywnie tez pomagal przy porodzie i na pewno sie stresowal ![]() a wlasnie wyczytalam w poradniku, ze jak juz poczuje ze to juz, to sprawdzic czy wszystko spakowane i zabrac wode, a takze zrobic kanapki dla malzonka ![]() hahaha to sie usmialam , bo juz widze jak bede miala do tego glowe, a poza tym to nawet w poradnikach zapominaja chyba ze mezczyzni tez maja rece i nie trzeba ich wiecznie wyreczac ze wszytkiego...eh ![]() te kanapki poprawily mi humor;] |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zadomowienie
|
Edzia- kciuki sciskam
![]() ![]() lea- mnie tam jest obojetne jak napiszesz - zadko tam zagladam ![]() ![]() choc zeczywiscie niektore tu licza inaczej - ja np. do dzis nie wiem jak mam to liczyc , bo wg. moich obliczen jestem w 9 miesiacu a wg waszych w 8 ![]() margo-a nie lepiej wpisac w google lub na all dokladna nazwe mebla? niz przegladac 200 stron dupereli z ikea?? ja tak zrobilam i wyskoczylo mi tylko kilka konkretnych stron z tym co mnie naprawde interesuje - szkoda czasu - usnac mozna ![]() Zwazywszy na ta pogode to tez nic mi sie nie chce - zrobilam male pranko , wtaszczylam lapka na pieterko i siedze a przymnie leza zaslonki do skrocenia do pokoju malej ![]() ![]() a jeszcze mam prasowanko pieluszek ![]() ja tu sie len straszny zrobilam , zreszta chodzic tez za bardzo nie moge bo mnie dupa boli(a mowia ze boli od siedzenia) ![]() dzis musze jeszcze jechac odebrac wyniki badan i o 15,30 mam wizyte u gina -moze sie wyrobie do tej pory - zobaczymy co tam u Gabryski slychac , bo strasznied sie dobija ![]()
#2953 |
Zakorzenienie
|
może i lepiej, ale zakładam, że ktoś może sprzedawać taki regał bez nazwy Leksvik w opisie, więc żeby nic nie przegapić, przeglądam wszystko.
pewnie znalazłabym coś ważniejszego do roboty, ale ruszać mi się z tej kanapy nie chce. jednym okiem zerkam na ddtvn, drugim na kompa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Konto usunięte
|
A przepraszam, małżon rączek 2 nie ma?
Od razu przypomniała mi się moja znajoma, z którą rozmawiałam o pakowaniu torby do szpitala. otóż walnęła hasło: ale wiesz, że musisz mężowi teraz pokazać, gdzie co w torbie jest? Na to ja wielkie oczy zrobiłam, i pytam: ale po co ![]() ![]() ![]() ![]() A poradników NIE CZYTAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zadomowienie
|
margo- czy to cos z tej stronki ?? bo ja tera nie jaze jak ma ten regal wygladac
kiedys bralam te meble pod uwage ale troche za ciemne dla mnie http://allegro.pl/listing/search.php?string=LEKSVIK
#2956 | ||
Rozeznanie
|
heloł dziewczyny,
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19057449] grunt że "prawdopodobna córeczka" cała i zdrowa. ![]() będziesz mieć niespodziankę jak araczki. ![]() ![]() dokladnie tak, jak 20 lat temu bylo.... dziecko sie urodzi, pielegniarka wybiegnie na korytarz i powie mezowi GRATULUJE MA PAN CÓRKĘ/SYNA hehe ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19060935]Mój małż ma problem. Od kilku dni zastanawia się, w jakich butach wstąpić na porodówce ![]() haha moj maz ostatnio zaraz po przebudzeniu przetarl zaspane oczy i zapytal jak kobieta pokarm odciaga...... ![]() ![]() coraz czesciej widze w nim nasilajacy sie stresik... ![]() Cytat:
![]() a domyslam sie ze i tak jest to tylko waga szacunkowa i rozni sie od rzeczywstej ![]() czemu tak sie kazdy dziwi ze nie znam plci...? ![]() w PL mieszkam, mam jedno usg na trymestr i najzwyczajniej w swiecie maluszek tak jest ulozony za kazdym razem, ze nie da sie podejrzec co ma miedzy nozkami ![]() zdarza się, nic nie poradze, przeciez nie wymusze na lekarzu zeby mi jakas plec konkretnie podal, skoro jej nie widzi ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19068827] ja chodzę spać dość wcześnie- około 23:00. ![]() ![]() o, to nasza Edzia. ![]() Witajcie kochane, ja jestem na porodówce, miałam lewatywę- nic strasznego. Teraz czekam co dalej. Zamiar lekarzy: dziś mam urodzić. Pozdrawiam, trzymajcie kciuki. ![]() ![]() ![]() ![]() to bedzie DZIS !! trzymam kciukasy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
postanowiałam sobie, że jutro spakuję torbę do szpitala. bo dla siebie mam wszystko, a tylko brakuje mi pieluszek dla dzidka, ale to się dołoży później. a dziś jeszcze będą mi potrzebne kapcie, które sobie kupiłam do szpitala, bo idę do mojego przedszkola na 4-godzinne szkolenie z zakresu udzielania pierwszej pomocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19070258]A przepraszam, małżon rączek 2 nie ma?
Od razu przypomniała mi się moja znajoma, z którą rozmawiałam o pakowaniu torby do szpitala. otóż walnęła hasło: ale wiesz, że musisz mężowi teraz pokazać, gdzie co w torbie jest? Na to ja wielkie oczy zrobiłam, i pytam: ale po co ![]() ![]() ![]() ![]() A poradników NIE CZYTAM ![]() hehehehe kolezanka niezla...ten typ ktory jak widac wyrecza meza ze wszystkiego...bez urazy ale nie moja taktyka...ja walcze od kilku lat z wychowaniem mojego ![]() ![]() ![]() najlepiej wezmy zrobmy kanapki mezusiowi, wezmy torbe w zeby, poprowadzmy auto do szpitala , a na koniec porodu zapytajmy czy wszystko z nim okej i czy nie trzeba m u w czyms pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19070258]A przepraszam, małżon rączek 2 nie ma?
Od razu przypomniała mi się moja znajoma, z którą rozmawiałam o pakowaniu torby do szpitala. otóż walnęła hasło: ale wiesz, że musisz mężowi teraz pokazać, gdzie co w torbie jest? Na to ja wielkie oczy zrobiłam, i pytam: ale po co ![]() ![]() ![]() ![]() A poradników NIE CZYTAM ![]() podzielam zdanie ![]() wkurzaja mnie takie teksty ktore traktuja faceta jak dzidziusia w stylu ze moze jeszcze trzeba mezowi obiadow na kilka dni nagotowac i przyszykowac ubranie na kazdy dzien ??? wydaje mi sie ze to facet ma byc pomoca dla rodzacej a nie odwrotnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
przeglądam te Ikeowe gadżety i dochodzę do wniosku, że mają fajne, mądre zabawki. znałam kolejkę drewnianą, przebijankę i przeplatankę, ale nigdy nie zwróciłam uwagi, że mają fajne drewniane puzzle (a może do tej pory nie mieli...).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jutro muszę podjechać do pracy z l4 i po zwrot kasy z faktury. ALe gdybym miała jechać na jakieś szkolenie - nieeeee, nie ma takiej opcji ![]() A w ogóle nie wiedziałam, że ty przedszkolna jesteś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19071005]Ja kupiłam kapcie - coś w stylu crocksów, ale śmierdzą koszmarnie
![]() ![]() Ja jutro muszę podjechać do pracy z l4 i po zwrot kasy z faktury. ALe gdybym miała jechać na jakieś szkolenie - nieeeee, nie ma takiej opcji ![]() A w ogóle nie wiedziałam, że ty przedszkolna jesteś ![]() [/QUOTE] ja mam japonki pod prysznic, a drugie mam takie baleriny z soxo i właśnie dziś biorę je na szkolenie jako obuwie zastępcze ![]() przedszkolna jestem z przypadku trochę, ale że przez jakiś czas biegałam między szkołą a przedszkolem, to mam porównanie i wolę moją ciepłą posadkę ![]() co do szkolenia - częściowo moja w tym zasługa, że ono się u nas odbywa, więc tym bardziej idę. zamierzam się wypytać o ratowanie maluszków w szczególności. małż pojechał rano na 24h dyżur, to nie będę siedzieć sama w domu, do ludzi wyjdę. zwłaszcza, że jak byłam u nich wczoraj na chwilę, bo jakieś dyplomy miałam podpisać, to się nasłuchałam tyle komplementów nt. mojego wyglądu, że chętnie posłucham ich dziś jeszcze raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19071005]O najważniejszym zapomniałaś - jak zemdleje w trakcie porodu, to zrywamy się i cucimy, cucimy!
![]() Ano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() my mamy spora lodowke i tez zawsze staram sie zeby bylo tam cos zamrozonego na wszelki wypadek,jak robie to zawsze troche wiecej zeby zamrozic, jakies kopytka, kluski, bigosik czy flaczki, bo to zawsze wygodnie miec cos na szybko pod reka teraz jak mnie tydzien nie bylo w domu z powodu remontu to jakos mąż sobie poradzil i nawet wypucowal mieszkanie na blysk zanim wrocilam wiec o czas porodu i po porodzie sie wcale nie martwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A w ogóle to ja zakochana jestem w rzeczach z educarium - fotki z tamtejszej strony zapodaję. Wiadomo, że to rzeczy dla nieco starszych dzieciaków ![]() W klockach FLORINA zakochana jestem, miałam takie jako dziecko, cudne są ![]() No i cudna chusta animacyjna, która jest nawet dla mnie genialną zabawą ![]() CHUSTA ANIMACYJNA |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
znam te zabawki.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Konto usunięte
|
No u nas niestety nie dostajemy żadnych pieniędzy na pomoce dydaktyczne, a tyle rzeczy dla moich niepełnosprawnych dzieciaków bym mi się przydało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Raczkowanie
|
własnie na travel&living leci program o babkach ktore nie wiedzialy ze sa w ciazy .Ogladalyscie? co o tym sadzicie...dla mnie to niewiarygodne ze mozna nie wiedziec a zdo samego porodu...babka pomylila porod z ...i tu uwaga z zatwardzeniem...yyyyyyyyy yyy
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-05-06 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Raczkowanie
|
Edziu - 3mamy kciuki za ciebie i Maleństwo, żeby dzisiaj wszystko przebiegło dobrze i żebyśmy niebawem dostali od ciebie wiadomość, że już masz przy sobie Maleństwo
![]() ![]() Powodzenia!! ![]() Dziś mój termin porodu... A ja nadal w dwupaczku... Jak dziś nie urodzę to od jutra w moim brzuszku będzie mieszkać dzika lokatorka ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.