Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 13:55   #1831
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
hd na szkole rodzenia tez mam dziewczyne ktora jest niska i drobniutka i myslalam ze kolo 35tc ciazy jest bo ma taki duzy brzus ze nie ma mowy o zalozeniu nogi na noge itp i okazalo sie ze ona w 28tc jest tak wiec wydaje mi sie ze to przez to ze jestes droba i ta dzidzia w srodku nie ma gdzie sie schowac i wychodzi brzuszek wiekszy

zazdroszcze ci tez tego ze juz sobie wszytsko poukladalas ja jeszcze nie mam komody myslalam ze pojedziemy do ikei ale nie ma kiedy i chyba poprosze przyjaciolke teraz wraca z poznania 14 maja zeby mi kupila i przywiozla a ja jej oddam pieniazki

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

i wlasnie zadzwonilam do przyjaciolki i mowi ze oczywiscie ze mi kupi tylko na gg jej przesle o ktora mi chodzi i 14 bede miala juz komode dla mojego szczescia
super, że sie udało z ta komodą. Za "chwilę" będziesz mogła szaleć z układaniem

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tak tak mnie tez ostrzegali zeby tyle nie kupowac z tym ze wiekszosc ciuszkow dostalam po chrzesniaku mojej przyjaciolki - caly wielki karton no i wiekszosc chlopiecych wiec musialam kupic troszke dziewuszkowych zeby nie mysleli ludziska ze syna urodzilam no i takim sposobem dwie szuflady mam nowych ciuszkow a reszta uzywana. wiec jak cos bede swoich uzywac

a powiedzcie mi kochane, kupilam ta posciel do wyrka i ona ma ochraniacz na cale lozeczko - to dobrze czy zle ? i w ogole ja myslalam ze dokupie jeszcze z jeden albo dwa komplety 2 elementowej poscieli a widze ze w tutaj na zmiane kupujecie razem z ochraniaczami... ja tez mam tak kupowac ? bo ja juz sama nie wiem bo te na zmiane chcialam kupic identyczne jak ten komplet glowny zeby wlasnie do ochraniacza mi pasowalo ....
zostawiłam sobie jeden ochraniacz i mam 3 komplety pościeli + 2 spiworki do spania.
Bratowa ostrzegała, że przyda się kilka kompletów bo jak małemu sie ulało w łóżeczku to siup do prania i juz nowa pościel.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 13:56   #1832
Carmena_
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
no tak, ja już wszystkie z youtuba znam na pamięć... za każdym razem ryczę jak bóbr jak już kobitka dostaje maluszka na ręce... i nawet Tż próbowałam nimi torturować (nie dał się ) ale jak pisałam, wczoraj do mnie dotarło, że JA też tak będę!! że to MNIE dotyczy... i tu mam ból...
tak mi fajnie i miło być w ciąży, że "zapomniałam", że to się musi skończyć, i skończy się w bólach - dosłownie...
ja Ci powiem tak. Moja mama miała ciężkie porody. Rodziła po od 15-26godzin każdego z nas bez znieczulenia bo kiedyś nie było i wystarczyły mi je słowa, że poród to straszny ból i ogromne przeżycie, jednak gdy dostaniesz dzieciątko na ręce po urodzeniu, to wszystko to, co przeżyłaś, wynagradza Ci właśnie maleństwo. Ten ból i cierpienie jest warty narodzin własnego dziecka. I tej wersji się trzymam

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wieści od PSZCZOLKI- ich internet nie ma zasięgu u teściów, więc muszą się postarać o stałe łącze, poza tym zajęła się pisaniem licencjata i dlatego nie zagląda, ale w przyszłym tygodniu na pewno do nas zajrzy. Wszystko u Niej gra i pozdrawia.
całe szczęście

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 14:01   #1833
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
tak tak mnie tez ostrzegali zeby tyle nie kupowac z tym ze wiekszosc ciuszkow dostalam po chrzesniaku mojej przyjaciolki - caly wielki karton no i wiekszosc chlopiecych wiec musialam kupic troszke dziewuszkowych zeby nie mysleli ludziska ze syna urodzilam no i takim sposobem dwie szuflady mam nowych ciuszkow a reszta uzywana. wiec jak cos bede swoich uzywac

a powiedzcie mi kochane, kupilam ta posciel do wyrka i ona ma ochraniacz na cale lozeczko - to dobrze czy zle ? i w ogole ja myslalam ze dokupie jeszcze z jeden albo dwa komplety 2 elementowej poscieli a widze ze w tutaj na zmiane kupujecie razem z ochraniaczami... ja tez mam tak kupowac ? bo ja juz sama nie wiem bo te na zmiane chcialam kupic identyczne jak ten komplet glowny zeby wlasnie do ochraniacza mi pasowalo ....
właśnie o tym też mówiła wczoraj położna na SR - o tych ochraniaczach, że w sumie niepotrzebne są całkowicie, a raczej zbędne i że mogą być wręcz niebezpieczne, bo dziecko śpiąc może się przesuwać i wylądować z głową pod takim ochraniaczem (podobno były już takie przypadki śmierci łóżeczkowej ) dlatego jeżeli już ktoś się uprze, żeby je mieć, albo już ma (tak jak ja..) to trzeba się upawnić, że dolny brzeg ochraniaczy jest włożony głęboko między materac a łóżeczko, żeby nie było szpar i wogóle możliwości żeby dziecka główka tam weszła.
mam nadzieję, że coś zrozumiecie z tego mojego bełkotu, ale dopiero zaczynam kawę pić, a to się równa z tym, że dopiero zaczyna mi się myślenie wlączać :P
Stary 2010-05-06, 14:07   #1834
kashha
Zadomowienie

Cześć Mamusie! My po wizycie glukoza wyszła ok i reszta badań też... usg nie miałam, powiedziała, że zrobimy na następnej wizycie. Pogoda okropna... nic się nie chce

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 14:08   #1835
bajka1807
Zakorzenienie

kurde co kraj to inna opinia nie wiem.... chyba kupie jeszcze jeden komplet z mniejszym ochraniaczem ... glupieje powoli
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 14:10   #1836
hd2005
Zakorzenienie

Cukinia czyli dzisiejszy obiad
Załącznik 3085331

Dla osób, które dopytywały "czy jadam czasem mięso" - zaznaczam, że jest tam kawałek kiełbaski

Stary 2010-05-06, 14:13   #1837
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Załącznik 3085331

Dla osób, które dopytywały "czy jadam czasem mięso" - zaznaczam, że jest tam kawałek kiełbaski
wyglada pysznie!!!! podasz przepis ? bo ja w domciu nie robie takich eksperymentow a z checia bym sprobowala
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-06, 14:14   #1838
Carmena_
Raczkowanie

hd jak nie lubię cukinii, tak bym twoje udekorowane danie zeżarła

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 14:18   #1839
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
wyglada pysznie!!!! podasz przepis ? bo ja w domciu nie robie takich eksperymentow a z checia bym sprobowala
Robiłam z tego co znalazłam w domu

kiełbaskę i cebulę podsmażyłam na kropelce oliwy, dodałam cukinie i pomidory. Pomidory i cukinia puściły soki i tak dusiłam na małym ogniu. Potem na talerz, na górę pokrojony lub starty ser i trochę koperku
I już

PS. w czasie duszenia doprawiłam solą i pieprzem

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
hd jak nie lubię cukinii, tak bym twoje udekorowane danie zeżarła
dziękuję. Była pyszna
Jeszcze trochę zostało dla M

Stary 2010-05-06, 14:23   #1840
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wieści od PSZCZOLKI- ich internet nie ma zasięgu u teściów, więc muszą się postarać o stałe łącze, poza tym zajęła się pisaniem licencjata i dlatego nie zagląda, ale w przyszłym tygodniu na pewno do nas zajrzy. Wszystko u Niej gra i pozdrawia.
super ze wszystko u niej dobrze

Cytat:
ja chce kupic posciel z bardzo unoiwersalnym ochraniaczem zeby mi pozniej do wszystkiego pasowal albo ewentualnie dokupie jakis neutralny ochraniacz

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja sie zbieram na wizyte. jakis dziwny niepokoj mam w sobie nie wiem o co chodzi.
kochana trzymam kciuki za wizyte

Cytat:
zostawiłam sobie jeden ochraniacz i mam 3 komplety pościeli + 2 spiworki do spania.
Bratowa ostrzegała, że przyda się kilka kompletów bo jak małemu sie ulało w łóżeczku to siup do prania i juz nowa pościel.
ja tez planuje miec 3 komplety poscieli do lozeczka tez slyszalam ze sie moga przydac tymbardziej ze dzidzia dosc dlugo bedzie spala w lozeczku spiworek narazie mam jeden ale musze tez dokupic posciel do kolyski
no i z tym zamowionym wczoraj mam juz 4 kocyki wiec wystarczy

ja na obiad wlasnie robie najprostrsze spagetti
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 14:28   #1841
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Jednak niezależnie od zarobków mieć świadomość kredytu 30kpln a 300kpln to psychika inaczej odbiera
nie rozumiem troszke tego 30kpln a 300kpln ? w każdym razie ja kredyt 300 zł mam ale to za wakacje na których byliśmy rok temu. wiem, głupota brać kredyt na wakacje ale ja już tak mam a wtedy jeszcze nie planowaliśmy dzidzia i wyszło jak wyszło kredyt został do listopada 2011
a jeżeli chodzi o kredyt na mieszkanie to ja gdybym miała możliwość wziąść nawet na 30- 40 lat to bym pewnie wzieła bo potem spłacałabym "swoje" a nie ciągle komuś ;/
ale w naszym przypadku nie zapowiada się żebyśmy mieli mieć kiedykolwiek swoje mieszkanie ;/

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

właśnie obliczyłam, że na dentystę wydam łącznie z dzisiejszą wizytą 98opln !!!
jeszcze jutro idę i pewnie jeszcze raz mam nadzieję, że będzie już ostatni...
ja jak miałam 12 lat to moi rodzice wydali na moje zęby 3-4 tysiące ( nie pamiętam już ) bo miałam uwaga ponad 30 DZIUR !!!!! i to nie dlatego, że nie dbałam o zęby tylko podobno mam słabe szkliwo ;/
i dobrze, że dentysta to był znajomy rodziców to im to na raty rozłożył hehehhe

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Aaaa to już o nic nie pytam
Ja mam 175 wzrostu a w brzuchu ostatnio miałam 114 xD Robię się kwadraciaczek
kwadrat to ja wczoraj zmierzylam sie biust 95 brzuch 95 biodra 95 no wprost idealnie

Cytat:
Pokażę jeszcze jedno zdjęcie brzuchola Zwróćcie uwagę na odbicie w lustrze- widać profil
"mała z wielkim brzuchem"

Nic dziwnego, że mi ustępują miejsca w tramwaju
Załącznik 3085185
no ja tez się nie dziwie, że ustępują bo dzwigać taki brzuszek ale fajnie w tym lustrze wygląda

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Papeteria, Carmena mi po tym barku Basi sie snily driny, obudzilam sie z taka chcica, ze szok, chyba pojade kupie mleczko kokosowe i sok ananasowy i zrobie oszukana pinacolade, ah albo malibu z wiorkmi i starta czekolada o losie
aaaaaa na mnie czeka w barku szampan z francji to moja ciotka na sylwestra nam przysłała heheh i jeszcze z 2 wina uwielbiam winka pół słodkie albo pół wytrawne
a martini bianco to bym mogła sama buteleke wychlac tak strasznie lubie ten smak hmmmmmmm

Cytat:
Skończyłam układanie kosmetyków
i innych pierdułek
ło matko ja mam nadzieje, że tych kosmetyków to ty poprostu masz na zapas albo różne i ze nie będe musiała tyle małemu kupować

dzidziadziumdzia ja o tej ładowarce wiem gorzej tylko tż wytłumaczyć ;/ mówiłam mu to mi nie wierzył wkońcu się wkurzyłam i znalazłam na necie o tym i mu pokazałam to stwierzdił, że i tak taka ładowarka całe G pobiera. normalnie łopatą w łeb no ale może teraz się nauczy jak szczurek przegryzł

a co do opryszczki to skoro lekarz nie pozwolił maści to moze chociaż pastą do zembów posmaruj to przysuszy ?

jaszczka ja nie boje się porodu wogóle ale odwagi żeby filmiki z porodów oglądac to nie mam i szczerze mówiąc nie widziałam ani jednego

bajka ja mam ochraniacz jeden ale na poł łużeczka nie na całe i raczej nie będe kupowac 2 tylko pościel na zmiane

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
jaki duzy slicznie wygladasz

wstrzymalismy sie narazie bo co jak sie okaze dzis ze nie ma siusiaka?

ja sie zbieram na wizyte. jakis dziwny niepokoj mam w sobie nie wiem o co chodzi.
hihi a ty dalej liczysz, że odpadnie

kashha no to dobrze, że wkoncu doczekałaś wyników i wizyta ok ja na ostatniej też nie miałam usg i na kolejnej tez nie będe miała na pewno bo dzień wczesniej się umówiłam prywatnie na 4 d to mojego gina
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 14:35   #1842
eleonoremio
Rozeznanie

Witam dziewczyny
Ale macie śliczne brzuszki takie juz odstajace piekne kurde a ja delej mam 87 cm w pępku a to już 29 tydzień :/

Widze że wózki zakupione co u niektórych i zakupy porobione już do końca a ja nadal nie wiem nic nie mam

Ostatnio na nic nie mam ochoty , chce mi sie cały czas spać i wszystko co robie w domu czy zakupy zabiera mi dwa razy wiecej czasu niz kiedyś :/ dlatego nawet na internet czasu za bardzo nie mam bo jak juz siade to zaraz waca M z pracy , tak jak teraz np

Uciekam grzac gołąbki mmmm pycha z sosikiem pomidorowym

Trzymajcie sie miłego popołudnia
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 14:39   #1843
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
n

no ja tez się nie dziwie, że ustępują bo dzwigać taki brzuszek ale fajnie w tym lustrze wygląda

ło matko ja mam nadzieje, że tych kosmetyków to ty poprostu masz na zapas albo różne i ze nie będe musiała tyle małemu kupować
mam tyle bo dostałam
Nie musisz aż tyle kupować

Stary 2010-05-06, 14:44   #1844
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ale fajnie. Nie wiedziałam, że w USA ludzie tez wierzą w te same dziwne przesądy.
Pewnie, ze tak Na poczatku ciazy inna siasiadka pytala meza, czy mam nudnosci. A mnie ani razu nie zemdlilo w ciazy, wiec powiedziala, ze to na pewno chlopak

Misiulka co za historie opowiadasz...

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

ja mam dziś takiego doła, że żyć mi się nie chce. Moja młodsza siostra tak mnie w****iła, że aż brzuch mnie boli i boje się o maleństwo. Nie chce mi się o tym gadać- powiem Wam tylko tyle, że w życiu bym się po niej takich słów nie spodziewała

Trzymajcie dziś kciuki za moją wizytę
zacisniete i czekamy na wiesci

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość

Alguien
normalnie przeprowadzam się do Nowego Jorku

z mieszkaniem dalej lipa. koleś dalej nie ma kluczy do tego mieszkania i rzekomo jutro będzie miał. Czekamy do jutra, jak znowu przełoży to sramy na niego
Ja muszę schodzić z kompa bo ojciec chce szukać roboty
zapraszam
A z tym mieszkaniem to cos nieciekawie, oby jutro sie udalo!

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj czuję się okropnie i chyba mnie jakieś choróbsko łapie bo kaszlę i głowa mnie boli a jak mierzyłam temp. to stan podgorączkowy i chyba cały dzień przeleżę w łóżku.Wypiłam już dzbanek herbaty z miodem i cytryną i dalej mi zimno i pić mi się nonstop chce.Wiecie może co można brać w ciąży na przeziębienie?? ?
Zdrowka zycze! Czosnek na pewno mozna

Cytat:
Papeteria, Carmena mi po tym barku Basi sie snily driny, obudzilam sie z taka chcica, ze szok, chyba pojade kupie mleczko kokosowe i sok ananasowy i zrobie oszukana pinacolade, ah albo malibu z wiorkmi i starta czekolada o losie
dobre, dobre ajjj nie ma to jak dobra pinacolada

Cytat:
Pokażę jeszcze jedno zdjęcie brzuchola Zwróćcie uwagę na odbicie w lustrze- widać profil
"mała z wielkim brzuchem"

Nic dziwnego, że mi ustępują miejsca w tramwaju
Załącznik 3085185
woooooooooooooooooooooooo ooow !!!!!!!!!!! extra
Dostajesz nagrode watkowa za dzwiganie najwiekszego brzucha

Cytat:
hd na szkole rodzenia tez mam dziewczyne ktora jest niska i drobniutka i myslalam ze kolo 35tc ciazy jest bo ma taki duzy brzus ze nie ma mowy o zalozeniu nogi na noge itp i okazalo sie ze ona w 28tc jest tak wiec wydaje mi sie ze to przez to ze jestes droba i ta dzidzia w srodku nie ma gdzie sie schowac i wychodzi brzuszek wiekszy
Zgadza sie Moja lekarka od samego poczatku mowila mi, ze mam maly brzuch dlatego, ze jestem bardzo wysoka (prawie 180cm) i dziecko ma miejsce wzdluz brzuszka.

Za inne wizyty tez trzymam kciuki aniaa pamietam, ze masz tez
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 14:46   #1845
kashha
Zadomowienie

hd Twój obiadek wygląda pysznie. Dzięki za listę... szykujemy się

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 14:59   #1846
Alguien
Zadomowienie

Biodra mi ostatnio strasznie dokuczaja podczas snu. Przekrecam sie z boku na bok nad ranem, jak jedno zaboli, to na druga strone, i tak w kolko. Na zbyt dlugo tez nie pomaga, a nie chce spac na plecach, wiec jedynym rozwiazaniem jest wstanie z lozka...Nadal bylam spiaca, ale nie wytrzymalabym dluzej, wiec pewnie jakas drzemka w ciagu dnia sie kroi...
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 15:01   #1847
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
woooooooooooooooooooooooo ooow !!!!!!!!!!! extra
Dostajesz nagrode watkowa za dzwiganie najwiekszego brzucha
dziękuję, dziękuję
z prawdziwą przyjemnością odbieram ten tytuł

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
hd Twój obiadek wygląda pysznie. Dzięki za listę... szykujemy się
prosze bardzo

Stary 2010-05-06, 15:07   #1848
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

lazurowa tylko prosze mi nie szaleć z tym malowaniem
ola_k11 o jaki śliczny brzusio no brawo, brawo
pilotka f16 lekarz powiedział, ze to od biodra ale niewiadomo co i jak w przyszłym tyg. ma iść na prześwietlenie kręgosłupa i dopiero wtedy będą dochodzili od czego to się tak stało.
hd2005 wow jaki duży brzuszek przy twoim wzrośie bidulko to rzeczywiście jesteś jak emerytka ale jaki śliczny i ile masz kosmetyków dla dzidzi
kociamborek oj bidulka tyle czasu bez M będziesz
Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio kupowałam piżame do szpitala i pani w tym butiku do mnie że "to już pani na dniach rodzi...."a ja jej że mam jeszcze 3 miesiące . Już się przyzwyczaiłam do takich tekstów i mam to gdzieś. Cieszę się że mam moją kruszynkę w brzusiu i niech tam jeszcze posiedzi do końca lipca
no naprawdę powinna się ugryźć w jęzor ale ...... dobre to było chciałambym zobaczyć jej minę jak powiedziałaś, że to jeszcze trzy miechy
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Misiulka co za historie opowiadasz...
przepraszam

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 15:13   #1849
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Skończyłam układanie kosmetyków
i innych pierdułek

Załącznik 3085196Załącznik 3085197Załącznik 3085198Załącznik 3085199
lol fajnie wyglada

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

Papeteria prosiła o relacje z SR z wczoraj - nie mam siły dużo pisać - ogólnie babeczka mówiła o porodzie, spaniu maluszka (co bezpieczne a co nie bardzo, jak układać itd) i trochę o depresji poporodowej... I z tym porodem to normalnie mam załamkę opowiedziała nam dokładnie jak to wygląda, ze szczegółami i bez owijania w bawełnę... no i jestem przerażona ja tego chyba nie przeżyję... to będzie straszne i wogóle... cały czas nachodzą mnie czarne myśli, że nie dam rady nie mogę przestać o tym myśleć... normalnie chyba by lepiej było jakby nas tak nie uświadomiła do końca... chociaż w sumie ja też biologiem jestem i wiem jak to ma wyglądać od fizjologicznej strony, ale myślę, że miałam jakąś taką blokadę w głowie i wydawało mi się, że mnie to nie dotyczy no to wczoraj blokada pękła i teraz już dotyczy i dotarło i jest mi źle...
Jaszczka a czego konkretnie sie boisz? Ja tez wzoraj mialam na SR o porodzie i mnie najbardziej przeraza welflon w ZYLE!! Jak sobie pomysle, ze w ZYLE bede miec igle to mi sie slabo robi, tak to nic na mnie wrazenia nie robi ZZO wbicie nic nie boli bo najpierw daja znieczulenie podobno takie jak u dentysty mala igielka a zastrzykow sie nie boje. Jak bedzie juz ZZO to nie bedzie bolec, przez cewnik dodaja w razie czego nowej dawki znieczulenia, sam porod, ta druga faza 20 min. to juz pikus tak krotko to nawet nie pomysle o bolu, ale ten welflon brrrr. Rodzenie lozyska tez juz nic nie boli bo jest plastyczne i samo przeplynie przy lekkim parciu. Polozna mowila, ze lepiej lewatywe zrobic bo jednak zawsze cos tam z jelit wyleci :/ i zamiast koncentrowac sie na porodzie, bedziemy zaciskac zwieracze aby nic nie wylecialo ;P
Lewatywa nie boli, waska rurka w pupala i lecisz do lazienki, robisz co trzeba i juz. Ja to bardzo pozytywnie jestem nastawiona no oprocz tego welflonu feeeeeee.

Cytat:
Załącznik 3085331

Masz szczescie, ze sie opchalam pierogami z soczewica i rzodkiewka i kalarepka.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 15:19   #1850
anoxa
Zakorzenienie

dziewczyny mam dylemat POMOZCIE

ktory lezaczek byscie wybraly?

http://allegro.pl/item1022028904_lez...w1_kubusp.html

http://allegro.pl/item1022028917_fis..._naklejki.html

http://allegro.pl/item1013040722_fis...4145_18kg.html
Stary 2010-05-06, 15:21   #1851
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
......Ja to bardzo pozytywnie jestem nastawiona no oprocz tego welflonu feeeeeee.
Jak nie będziesz patrzeć jak zakładają, to szybko o nim zapomnisz.
Jak studiowałam Ratownictwo, ćwiczyliśmy zakładanie takich rzeczy na sobie. I powiem Ci szczerze, że nie wiedziałam, jak on jest dokładnie zbudowany. Jak zobaczyłam jak nasza pani zakłada koleżance i zaczyna tym kręcić i wyginać to zemdlałam. Potem dopiero jak zobaczyłam dokładnie budowę, to dowiedziałam się jakie to jest giętkie i cieniutkie. Od tego czasu wkłucia nawet lubię

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 15:23   #1852
belunia1985
Raczkowanie

[QUOTE=niezawsze;19080856]lol fajnie wyglada

Jaszczka a czego konkretnie sie boisz? Ja tez wzoraj mialam na SR o porodzie i mnie najbardziej przeraza welflon w ZYLE!! Jak sobie pomysle, ze w ZYLE bede miec igle to mi sie slabo robi, tak to nic na mnie wrazenia nie robi ZZO wbicie nic nie boli bo najpierw daja znieczulenie podobno takie jak u dentysty mala igielka a zastrzykow sie nie boje. Jak bedzie juz ZZO to nie bedzie bolec, przez cewnik dodaja w razie czego nowej dawki znieczulenia, sam porod, ta druga faza 20 min. to juz pikus tak krotko to nawet nie pomysle o bolu, ale ten welflon brrrr. Rodzenie lozyska tez juz nic nie boli bo jest plastyczne i samo przeplynie przy lekkim parciu. Polozna mowila, ze lepiej lewatywe zrobic bo jednak zawsze cos tam z jelit wyleci :/ i zamiast koncentrowac sie na porodzie, bedziemy zaciskac zwieracze aby nic nie wylecialo ;P
Lewatywa nie boli, waska rurka w pupala i lecisz do lazienki, robisz co trzeba i juz. Ja to bardzo pozytywnie jestem nastawiona no oprocz tego welflonu feeeeeee.

niezawsze, to widzę, że masz taka sama manię welflonową, co ja... masakra jak ja sie tego boje.
mialam tylko raz w życiu, niecały rok temu. i wiesz co, powiem Ci ze to jest rzeczywiście obrzydliwe uczucie, bo masz tam cos w żyle, nie czujesz tego, ale masz świadomośc że to tam jest, ale to nie jest igła, tylko taka malusia rureczka. potem nawet śladu po tym nie mialam, nawet nie wiem w którym miejscu było wkłucie. a po zwykłym pobieraniu krwi mam slady, widac gdzie były ukłucia. najgorsze jak dla mnie było zakladanie tego i zdejmowanie, ale musze przyznać że to bardzie to własnie takie obrzydliwe uczucie, niż ból. ale niestety, na sto procent kazda z nas będzie miala założony welflon... inaczej sie nie da.

o matko, jak sobie przypomnialam to uczucie z tym welflonem to mi sie autentycznie słabo zrobiło... cos czuje ze ze mną bedą na porodówce tzw. cyrki...

Edytowane przez belunia1985
Czas edycji: 2010-05-06 o 15:27
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 15:24   #1853
bajka1807
Zakorzenienie

ja bym wybrala ktorys z dwoch pierwszych bo mi osobiscie nie podoba sie to ze ten trzeci jest plastikowy a jak widzialam go na zywo to wydawalo mi sie ze to taki lekki badziew ale to tylko moje zdanie
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-06, 15:29   #1854
niezawsze
Zakorzenienie

Ten pierwszy, te dwa pozostale mi sie w ogole nie podobaja, ja zastanawiam sie nad tymi dwoma jescze :
http://allegro.pl/item1013467024_h47...ce_gratis.html
http://allegro.pl/item1023829732_fis..._gwarancj.html

Maciuś
Stary 2010-05-06, 15:30   #1855
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Ten drugi (używany) ma Zosia mojej przyjaciółki). Woli zasypiać w nim niż we własnym łóżeczku. Dziewczyny są bardzo zadowolone.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 15:31   #1856
anoxa
Zakorzenienie

http://allegro.pl/item1017980174_fis...k_do_18kg.html kurcze ten mi sie tez podoba
Stary 2010-05-06, 15:34   #1857
alutka78
Rozeznanie

Mialam dzis glukoze. Nie byla wcale taka straszna. W sumie to moglabym wypic jeszcze jedna taka porcje.

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

no i najwieksza rewelacja! wczoraj kupilismy wozek!!!!
jestem zachwycona i zakochana w tym kolorze!!! tylko troszke mam watpliwosci, ze za ciemny dla dziewczynki.... ale coz nie zamierzam miec drugiej Dody
Bardzo ladny kolor. Taki niepowtarzalny. Jesli uwazasz, ze jest za ciemny to zawsze mozesz go rozjasnic np kocykiem. Mnie sie ten kolor podoba.

Cytat:
Pokaże Wam mój wielki brzuchol
28 tc (+9 kg)
Załącznik 3084952Załącznik 3084953
Załącznik 3084954Załącznik 3084955

Na szczęście bez rozstępów Ufff....
Pssss.... żeby nie zapeszyć
Swietny masz ten brzusio. Musisz miec bardzo elastyczna skore, ze nie masz rozstepow.
Ja bym wybrala ten ostatni. Chyba sie na niego skusze. Jest cudowny.
Stary 2010-05-06, 15:34   #1858
niezawsze
Zakorzenienie

dzidziadziumdzia, belunia dzieki nie musialyscie tego pisac!!!!
Czytajac to mi sie slabo zrobilo! Ja tez bolu sie nie boje! Tylko rzeczy, ktore dotycza zyl!! feeeeeeeeeeeeeeeeee Niestety tego sie nie da uniknac, kazdej to zakladaja cholerstwo :/

Maciuś
Stary 2010-05-06, 15:35   #1859
anoxa
Zakorzenienie

tylko z tym ostatnim wlasnie sie troszke boje ze ma plastikowy spod
Stary 2010-05-06, 15:36   #1860
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
i w ogole sie przerazilam, jedna kolezanka z forum jest w 3o tc i odeszly jej dzisiaj wody .... masakra
i co z nimi ?
Cytat:
tam gdzie proszek lub jesli masz taki pojemniczek dolaczany nieraz do butelek z plynem do prania to wrzuca sie ta miarke do bebna nawet morzesz wykorzystac taka miarke od proszku ja uzywam proszku tylko do bialego a do kolorow mam plyn do prania
ja tak samo

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

kociamborek jakoś wam ten czas zleci
ola narobiłaś mi smaka na naleśniki a z tym wzrostem tak jak mówisz...
madziorek kuruj sie
hd twoje odbicie lustrzane zwaliło mnie z nóg ale ślicznie
Sporo tych rzeczy dla maluszka
cukinia
niezawsze to ja chyba zrobie sobie poncz z syropem ananasowym i kawałkami różnych egzotycznych owoców
jaszczka nam też położna opowiadała o porodzie, ale dużo mi to dało na + właśnie nastawienie psychiczne etc.....bardzo fajnie mówiła, też nie owijała że boli itd ale o psychice dużo mówiła...
Poza tym myślę, że większość z nas dopiero zrozumie że nas to dotyczy na porodówce Bedzie dobrze
dzidzia może idź z tym do lekarza
anoxa a jaką chcesz bo ja mam TAKĄ narazie mam w niej bielizne swoją i TŻta ręczniki i pościel, ale już wiem, że beda tam ciuszki dla małego bo na przeciwko naszego łóżka stoi a łóżeczko będzie obok naszego łóżka....
kashha dobrze, ze wszystko ok
wiolek ja też uwielbiam winka a najbardziej zeszłoroczne przedślubne odkrycie mojego TŻ "Pellegrino Moscato di Sicilia" słodkie ale przepyszne poza tym Tokaji etc...dobrze ,że na alkohol nie mam jakiś strasznych smaków w ciąży.
Potem po pół piwa bedziemy na bance

Ja przy 160 wzrostu mam 105 cm

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości