|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Bratowa ostrzegała, że przyda się kilka kompletów bo jak małemu sie ulało w łóżeczku to siup do prania i juz nowa pościel. |
||
|
|
|
#1832 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() całe szczęście
|
|
#1833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) dlatego jeżeli już ktoś się uprze, żeby je mieć, albo już ma (tak jak ja..) to trzeba się upawnić, że dolny brzeg ochraniaczy jest włożony głęboko między materac a łóżeczko, żeby nie było szpar i wogóle możliwości żeby dziecka główka tam weszła. mam nadzieję, że coś zrozumiecie z tego mojego bełkotu, ale dopiero zaczynam kawę pić, a to się równa z tym, że dopiero zaczyna mi się myślenie wlączać :P
|
|
#1834 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! My po wizycie glukoza wyszła ok i reszta badań też... usg nie miałam, powiedziała, że zrobimy na następnej wizycie. Pogoda okropna... nic się nie chce
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
kurde co kraj to inna opinia
nie wiem.... chyba kupie jeszcze jeden komplet z mniejszym ochraniaczem ... glupieje powoli
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Cukinia
czyli dzisiejszy obiadZałącznik 3085331 Dla osób, które dopytywały "czy jadam czasem mięso" - zaznaczam, że jest tam kawałek kiełbaski
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja w domciu nie robie takich eksperymentow a z checia bym sprobowala
|
|
|
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
hd jak nie lubię cukinii, tak bym twoje udekorowane danie zeżarła
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiełbaskę i cebulę podsmażyłam na kropelce oliwy, dodałam cukinie i pomidory. Pomidory i cukinia puściły soki i tak dusiłam na małym ogniu. Potem na talerz, na górę pokrojony lub starty ser i trochę koperku I już PS. w czasie duszenia doprawiłam solą i pieprzem ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Jeszcze trochę zostało dla M |
|
|
|
|
#1840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tymbardziej ze dzidzia dosc dlugo bedzie spala w lozeczku spiworek narazie mam jeden ale musze tez dokupic posciel do kolyski no i z tym zamowionym wczoraj mam juz 4 kocyki wiec wystarczy ja na obiad wlasnie robie najprostrsze spagetti
|
|
#1841 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeżeli chodzi o kredyt na mieszkanie to ja gdybym miała możliwość wziąść nawet na 30- 40 lat to bym pewnie wzieła bo potem spłacałabym "swoje" a nie ciągle komuś ;/ ale w naszym przypadku nie zapowiada się żebyśmy mieli mieć kiedykolwiek swoje mieszkanie ;/ Cytat:
i dobrze, że dentysta to był znajomy rodziców to im to na raty rozłożył hehehhe ![]() Cytat:
Cytat:
ale fajnie w tym lustrze wygląda ![]() Cytat:
i jeszcze z 2 wina uwielbiam winka pół słodkie albo pół wytrawne a martini bianco to bym mogła sama buteleke wychlac tak strasznie lubie ten smak hmmmmmmm ![]() ło matko ja mam nadzieje, że tych kosmetyków to ty poprostu masz na zapas albo różne i ze nie będe musiała tyle małemu kupować ![]() dzidziadziumdzia ja o tej ładowarce wiem gorzej tylko tż wytłumaczyć ;/ mówiłam mu to mi nie wierzył wkońcu się wkurzyłam i znalazłam na necie o tym i mu pokazałam to stwierzdił, że i tak taka ładowarka całe G pobiera. normalnie łopatą w łeb no ale może teraz się nauczy jak szczurek przegryzł ![]() a co do opryszczki to skoro lekarz nie pozwolił maści to moze chociaż pastą do zembów posmaruj to przysuszy ? jaszczka ja nie boje się porodu wogóle ale odwagi żeby filmiki z porodów oglądac to nie mam i szczerze mówiąc nie widziałam ani jednego bajka ja mam ochraniacz jeden ale na poł łużeczka nie na całe i raczej nie będe kupowac 2 tylko pościel na zmiane Cytat:
![]() kashha no to dobrze, że wkoncu doczekałaś wyników i wizyta ok ja na ostatniej też nie miałam usg i na kolejnej tez nie będe miała na pewno bo dzień wczesniej się umówiłam prywatnie na 4 d to mojego gina
|
||||||
|
|
|
#1842 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
Ale macie śliczne brzuszki takie juz odstajace piekne kurde a ja delej mam 87 cm w pępku a to już 29 tydzień :/ Widze że wózki zakupione co u niektórych i zakupy porobione już do końca a ja nadal nie wiem nic nie mam ![]() Ostatnio na nic nie mam ochoty , chce mi sie cały czas spać i wszystko co robie w domu czy zakupy zabiera mi dwa razy wiecej czasu niz kiedyś :/ dlatego nawet na internet czasu za bardzo nie mam bo jak juz siade to zaraz waca M z pracy , tak jak teraz np![]() Uciekam grzac gołąbki mmmm pycha z sosikiem pomidorowym![]() Trzymajcie sie miłego popołudnia
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam tyle bo dostałam Nie musisz aż tyle kupować
|
|
|
|
|
#1844 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na poczatku ciazy inna siasiadka pytala meza, czy mam nudnosci. A mnie ani razu nie zemdlilo w ciazy, wiec powiedziala, ze to na pewno chlopak Misiulka co za historie opowiadasz... Cytat:
zacisniete i czekamy na wiesci Cytat:
![]() A z tym mieszkaniem to cos nieciekawie, oby jutro sie udalo! Cytat:
![]() Cytat:
ajjj nie ma to jak dobra pinacolada ![]() Cytat:
Dostajesz nagrode watkowa za dzwiganie najwiekszego brzucha ![]() Cytat:
Za inne wizyty tez trzymam kciuki aniaa pamietam, ze masz tez
|
|||||||
|
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
hd Twój obiadek wygląda pysznie. Dzięki za listę... szykujemy się
|
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
Biodra mi ostatnio strasznie dokuczaja podczas snu. Przekrecam sie z boku na bok nad ranem, jak jedno zaboli, to na druga strone, i tak w kolko. Na zbyt dlugo tez nie pomaga, a nie chce spac na plecach, wiec jedynym rozwiazaniem jest wstanie z lozka...Nadal bylam spiaca, ale nie wytrzymalabym dluzej, wiec pewnie jakas drzemka w ciagu dnia sie kroi...
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z prawdziwą przyjemnością odbieram ten tytuł ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- prosze bardzo
|
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zadomowienie
|
lazurowa tylko prosze mi nie szaleć z tym malowaniem
![]() ola_k11 o jaki śliczny brzusio no brawo, brawo ![]() pilotka f16 lekarz powiedział, ze to od biodra ale niewiadomo co i jak w przyszłym tyg. ma iść na prześwietlenie kręgosłupa i dopiero wtedy będą dochodzili od czego to się tak stało. hd2005 wow jaki duży brzuszek przy twoim wzrośie bidulko to rzeczywiście jesteś jak emerytka ale jaki śliczny i ile masz kosmetyków dla dzidzi ![]() kociamborek oj bidulka tyle czasu bez M będziesz Cytat:
przepraszam
|
|
#1849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lewatywa nie boli, waska rurka w pupala i lecisz do lazienki, robisz co trzeba i juz. Ja to bardzo pozytywnie jestem nastawiona no oprocz tego welflonu feeeeeee. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam dylemat POMOZCIE
ktory lezaczek byscie wybraly? http://allegro.pl/item1022028904_lez...w1_kubusp.html http://allegro.pl/item1022028917_fis..._naklejki.html http://allegro.pl/item1013040722_fis...4145_18kg.html
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak studiowałam Ratownictwo, ćwiczyliśmy zakładanie takich rzeczy na sobie. I powiem Ci szczerze, że nie wiedziałam, jak on jest dokładnie zbudowany. Jak zobaczyłam jak nasza pani zakłada koleżance i zaczyna tym kręcić i wyginać to zemdlałam. Potem dopiero jak zobaczyłam dokładnie budowę, to dowiedziałam się jakie to jest giętkie i cieniutkie. Od tego czasu wkłucia nawet lubię
|
|
#1852 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=niezawsze;19080856]lol fajnie wyglada
Jaszczka a czego konkretnie sie boisz? Ja tez wzoraj mialam na SR o porodzie i mnie najbardziej przeraza welflon w ZYLE!! Jak sobie pomysle, ze w ZYLE bede miec igle to mi sie slabo robi, tak to nic na mnie wrazenia nie robi ZZO wbicie nic nie boli bo najpierw daja znieczulenie podobno takie jak u dentysty mala igielka a zastrzykow sie nie boje. Jak bedzie juz ZZO to nie bedzie bolec, przez cewnik dodaja w razie czego nowej dawki znieczulenia, sam porod, ta druga faza 20 min. to juz pikus tak krotko to nawet nie pomysle o bolu, ale ten welflon brrrr. Rodzenie lozyska tez juz nic nie boli bo jest plastyczne i samo przeplynie przy lekkim parciu. Polozna mowila, ze lepiej lewatywe zrobic bo jednak zawsze cos tam z jelit wyleci :/ i zamiast koncentrowac sie na porodzie, bedziemy zaciskac zwieracze aby nic nie wylecialo ;P Lewatywa nie boli, waska rurka w pupala i lecisz do lazienki, robisz co trzeba i juz. Ja to bardzo pozytywnie jestem nastawiona no oprocz tego welflonu feeeeeee. niezawsze, to widzę, że masz taka sama manię welflonową, co ja... masakra jak ja sie tego boje. mialam tylko raz w życiu, niecały rok temu. i wiesz co, powiem Ci ze to jest rzeczywiście obrzydliwe uczucie, bo masz tam cos w żyle, nie czujesz tego, ale masz świadomośc że to tam jest, ale to nie jest igła, tylko taka malusia rureczka. potem nawet śladu po tym nie mialam, nawet nie wiem w którym miejscu było wkłucie. a po zwykłym pobieraniu krwi mam slady, widac gdzie były ukłucia. najgorsze jak dla mnie było zakladanie tego i zdejmowanie, ale musze przyznać że to bardzie to własnie takie obrzydliwe uczucie, niż ból. ![]() ale niestety, na sto procent kazda z nas będzie miala założony welflon... inaczej sie nie da.o matko, jak sobie przypomnialam to uczucie z tym welflonem to mi sie autentycznie słabo zrobiło... cos czuje ze ze mną bedą na porodówce tzw. cyrki...
Edytowane przez belunia1985 Czas edycji: 2010-05-06 o 15:27 |
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to tylko moje zdanie
|
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item1013467024_h47...ce_gratis.html http://allegro.pl/item1023829732_fis..._gwarancj.html |
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/item1017980174_fis...k_do_18kg.html kurcze ten mi sie tez podoba
|
#1857 | |||
|
Rozeznanie
|
Mialam dzis glukoze. Nie byla wcale taka straszna. W sumie to moglabym wypic jeszcze jedna taka porcje.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
dzidziadziumdzia, belunia dzieki nie musialyscie tego pisac!!!!
Czytajac to mi sie slabo zrobilo! Ja tez bolu sie nie boje! Tylko rzeczy, ktore dotycza zyl!! feeeeeeeeeeeeeeeeee Niestety tego sie nie da uniknac, kazdej to zakladaja cholerstwo :/ |
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
tylko z tym ostatnim wlasnie sie troszke boje ze ma plastikowy spod
|
#1860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co z nimi ?Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- kociamborek jakoś wam ten czas zleci ola narobiłaś mi smaka na naleśniki a z tym wzrostem tak jak mówisz... madziorek kuruj sie hd twoje odbicie lustrzane zwaliło mnie z nóg ale ślicznie Sporo tych rzeczy dla maluszka cukinia ![]() niezawsze to ja chyba zrobie sobie poncz z syropem ananasowym i kawałkami różnych egzotycznych owoców ![]() jaszczka nam też położna opowiadała o porodzie, ale dużo mi to dało na + właśnie Poza tym myślę, że większość z nas dopiero zrozumie że nas to dotyczy na porodówce Bedzie dobrze ![]() dzidzia może idź z tym do lekarza ![]() anoxa a jaką chcesz bo ja mam TAKĄ narazie mam w niej bielizne swoją i TŻta ręczniki i pościel, ale już wiem, że beda tam ciuszki dla małego bo na przeciwko naszego łóżka stoi a łóżeczko będzie obok naszego łóżka.... kashha dobrze, ze wszystko ok wiolek ja też uwielbiam winka a najbardziej zeszłoroczne przedślubne odkrycie mojego TŻ "Pellegrino Moscato di Sicilia" słodkie ale przepyszne poza tym Tokaji etc...dobrze ,że na alkohol nie mam jakiś strasznych smaków w ciąży.Potem po pół piwa bedziemy na bance ![]() Ja przy 160 wzrostu mam 105 cm
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

tak wiec wydaje mi sie ze to przez to ze jestes droba i ta dzidzia w srodku nie ma gdzie sie schowac i wychodzi brzuszek wiekszy 

bo ja juz sama nie wiem 

) dlatego jeżeli już ktoś się uprze, żeby je mieć, albo już ma (tak jak ja..) to trzeba się upawnić, że dolny brzeg ochraniaczy jest włożony głęboko między materac a łóżeczko, żeby nie było szpar i wogóle możliwości żeby dziecka główka tam weszła. 

zacisniete i czekamy na wiesci 
?? ?

i co z nimi ?