|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lumpeksy, ciuchlandy- nasze łowy i zdobycze cz. IX
zdobycze w tym tygodniu widze ze rewelacyjne ! Gratuluje łowów u kazdej z Was cos pieknego jest.
A to moje dzisiejsze
|
#4232 |
|
Rozeznanie
|
i jeszcze dwie kopertóweczki
|
#4233 |
|
Rozeznanie
|
betinka6 jak ty możesz takie cudne rzeczy w lumpkach kupować. Ja jak zawsze idę to nic ciekawego nie mogę znaleźć. Tylko raz jak miałam mało czasu i się spieszyłam to znalazłam cudeńka.
|
|
|
|
#4234 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczna kicia
|
|
|
|
|
#4236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylke ze z tylu zapinana jest ta koronka na guziczek, a takto to nawet wzor koronki jest taki sam wiec gratuluje, bo ja osobiscie ja kocham |
|
|
|
|
#4237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widzialam u sebie w lumpku identyczna sukienke, kosztowała ok 60 zł(!), więc gratuluje zdobyczy
|
|
|
|
|
#4238 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja szykuję się we wtorek
Ostatnio byłam 2 razy sporo po dostawie i kupiłam śliczne ciuszki za 4 bluzki, bermudy z wysokim stanem, szorty króciutkie na lato, bluzę, sweterek, 2 koronkowe topy zapłaciłam 20 zeta, a wszystko atmo, benetton, denimco itd Wrzucę zdjęcia jak wreszcie oddadzą mi aparat... pierwszy i ostatni raz pożyczam bo to już przesada, żeby prosić się kumpeli, aby oddała mi mój, własny aparat przepraszam za mały off top ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
cudne spódniczki
|
|
|
|
|
#4239 |
|
Rozeznanie
|
betinka pochwal sie w jakim lumpku na jakiej ulicy znajdujesz takie cuda
niedlugo jade do krakowa i mam zamiar zajrzec do jakiegos lumpka jak znajde czas
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny świetne łowy aż nie moge sie napatrzeć
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
piękne zdobycze dziewczyny !
|
#4242 |
|
Rozeznanie
|
nowa torebka kupiona dzisiaj + łańcuch kupiony wczoraj
obie rzeczy Atmosphereps; zdjęcia zapożyczone z neta, gdzieś mi wcięło aparat... |
|
|
|
#4243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo fajna torebka ![]() Ile dałaś za nią w lumpku ?
|
|
|
|
|
#4244 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
e no co Ty Udało Ci się naprawdę okazję trafiłaś farciaro ![]() Ja za małą torebkę w lumpku kiedyś dałam 28 zł, ale była cudna i nie mogłam się oprzeć. A z tego co widzę do Twojej spokojnie format A4 wejdzie Tym bardziej, że to z atmosphere
|
|
|
|
|
#4246 |
|
Rozeznanie
|
A oto co upolowałam
:1. spódniczka 14zł 2. bluzeczka 9zł 3. sukieneczka na lato 13zł
|
#4247 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam pierwszy raz w lumpach!
Teraz jestem na etapie odkrywania różnych w swojej okolicy i nie wiedziałam, że aż tyle ich jest i aż tyle fajnych rzeczy tam jest. Moje łowy: 1-czerwony pasek, nie wiem, czy nie ze skóry, ale nie odstaje na pół kilometra przynajmniej, idealny, krótki 5zł 2 -koszulowa bluzka H&M 5zł 3 -czerwony sweterek H&M 14zł 4 -francuska, ładna, bardzo porządna bluzka 7zł 5 -beżowy, ciepły sweter 17zł (dosyć drogo) 6 -zwykła, szara bluzka H&M 7zł
|
#4248 |
|
Raczkowanie
|
Takie moje maleństwa
:1. Biała długa koszula 2. Ecru długa koszula 3. Czarny długi kardigan, mama znalazla, h&m 4. Szary grzybek 5. Szara apaszka z srebrnymi nitkami i armaryntowy szal
|
|
#4249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
#4250 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Prześliczna sukienka bandażowa, bardzo przystępna cena jak za taką kreację. |
||||
|
|
|
#4251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
śliczna jest ta 1
|
|
|
|
|
#4252 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4253 |
|
ex Moderator
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
Wasze rzeczy też są piękne, musiałabym do jutra wymieniać co i u kogo mi się podoba ![]() Btw, ostatnio jestem zagorzałą fanką koronek- najlepiej czarnych, koronkowych sukienek. i tak chomikuje koronkowa szafę, która aż się prosi żeby przyszły mole, wszystko zjadły i zrobiły miejsce na na następne
|
|
|
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja mam do was pytanie i mam nadzieje, ze mi pomożecie
![]() Zastanawiam sie nad otwarciem wlasnego lumpeksu i stad pare pytan do was. Co was przyciaga do waszych ulubionych lumpow? Co byscie zmienily na lepsze w lumpeksach? Czego oczekujecie? Czego wam brakuje? Sama jestem wielka zwolenniczka lumepksow, i jestem ciekawa waszego jakze cennego zdania ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
magda20003 - super łowy
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() - wyrzuciły moherów ale bez nich to chyba nie lumpek żartuję oczywiście nic bym nie zmieniała, wszystko jest ok ![]() - brakuje mi butów w lumpach, nie mogę nigdy ich znaleźć, takich coby się nadawały do chodzenia lubię chodzić do lumpów, gdzie czuć ten łowiecki klimat wszyscy zaoferowani, oczy dookoła głowy czasem lubię pójść do luksusowego, gdzie ubrania pachną, czysto, wszystko na wieszakach, ale cena już wyższa ![]() ps. proszę o kliki w banerek
|
|
#4256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- przyciąga zdecydowanie dobry asortyment (zauważyłam że taki jest częściej tam gdzie ciuchy sprowadzane są ze Skandynawii - zwlaszcza Norwegii. Ten gorszy to zdecydowanie ciuchy z UK... przynajmniej tak wynika z mojego doswiadczenia) - przyciąga tez brak chamstwa pozostalych klientów ale nad tym raczej ciezko zapanowac i w sumie nie mam pojecia od czego to zalezy... lokalizacja moze? 2. - oczekuję nie zawyzania cen do (wg mnie) granic absurdu... mam wrazenie ze ostatnio ze wzgl na "mode" na lumpy wymknelo sie to spod kontroli (w moim ulubionym - ze wzgl na asortyment lumpie ostatnio cena siegnela juz 70zl/kg, uwazam ze to zdecydowana przesada i niestety obecna cena sprawia ze coraz rzadziej tam zagladam super niskich cen nie oczekuje ale pompowanie ich do granic mozliwosci to paranoja, niedlugo beda kosztowac tyle samo co nieuzywane w sklepie (ba, niektore faktycznie juz prawie tyle kosztują :/ )- oczekuje tez nie wprowadzania klienta w bląd - wielka cena na wystawie ("dzis za kilogram") jest czesto ceną nieprawdziwą - po wejsciu do srodka okazuje sie ze to cena np tylko swetrow (latem), cena wszystkich rzeczy ktore kwalifikują jako "letnie" (podpada pod to wszystko co nei jest swetrem, czapką czy szalikiem :/) jest juz dosc drastycznie wyższa! ale o tym ani slowa na wystawie... w dodatku letnei rzeczy stanowia latem 90% asortymentu. Bardzo nieczyste zagranie z tą ceną na wystawie... - duzym plusem jest szatnia (w moim ulubionym lumpie taka jest - zimą to zbawienie nie trzeba latac po sklepie z ciezką kurtką, szalikiem itp)- przydalaby sie toaleta z ktorej moga skorzystac klienci (z toaletą w lumpach spotkałam się w większości sklepow z uzywanymi rzeczami w szwecji) - przydalby sie jakiś kącik dla znudzonych chłopaków i mężów np ze dwa fotele zeby mogli sobie usiąść (tak wiem ze to zabiera miejsce...) ale... tu nastepne oczekiwanie - zwykle nie lubię chodzić do bardzo małych lumpów o kształcie "kiszki"... wolę te troche większe (nie mowie odrazu ze ogromne i pietrowe... poprostu nie male "kiszki" czy tez "przedzialy pkp".- zegar na ścianie (działający!!) To narazie tyle... pomysle jeszcze
|
|
|
|
|
#4257 | |
|
Raczkowanie
|
betinka kupiłaś tą kurteczkę w lumpie na św. Filipa ? za 19 zł ? Bo we wtorek ją chyba mierzyłam
![]() Cytat:
|
|
#4258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie kupiłam pod Jubilatem w tej samej fili
|
|
#4259 | |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
![]() Cytat:
|
|
#4260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama się zastanawiałam co sprawia, że wśród tylu lumpów niektóre robią furorę,a reszta to jest skazana na upadek po pół roku. Moim zdaniem podstawa to dobry towar. Ta tzw. odzież skandynawska to ciuchy z Anglii i tam są najlepsze rzeczy jakie widziałam. Same angielskie metki Atmosphere, River Island, Next, New Look, Evie. Jak będziesz miała naprawdę dobry towar to będziesz miała kolejkę przed wejściem. I raczej na wagę- akceptowalna maksymalna cena to tak 49zł/ kg dla większości. A jeśli na wycenę to tak do 30 zł za jakieś sukienki. Znam jeden lump, gdzie taka prosta bluzka- tuba bez ramiączek z Nexta kosztowała 99zł. Prosta bluzka t-shirt z bawełny z Atmosphere kosztowała 60zł. Nigdy nikogo w nim nie ma prócz ekspedientki I jesli jest wymiana towaru to całkiem, nie że się dowiesza trzy nowe wieszaki i wielka wymiana towaru. Moim zdaniem szatnia i wc to przegięcie, za duża inwestycja w porównaniu do zysku. Ale przymierzalnie jak najbardziej. Tylko wtedy zawsze jest problem kradzieży i najlepiej kogoś ustawić przy nich, żeby liczył ile osoby wnosza sztuk do przymierzalni. Był u nas podobno lump z klipsami, ale szybko padł, bo za dużo czasu zajmowało oklipsowanie całej dostawy,a pracownikom płacić trzeba. I wielkość- rzeczywiście nie za mały, ale też nie hala. I błagam- bez wieszania ubrań kolorami, to sprawia że od razu wychodzę z takiego sklepu.Myślę, że można zrobić lump z prawdziwego zdarzenia, taki bardzo zyskowny i ze stałymi klientami ale to trudne. Większość lumpeksów jest do niczego, mają straszny towar albo straszne ceny. Albo nic się w nich nie dzieje, bo rzadko jest coś nowego. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

tylke ze z tylu zapinana jest ta koronka na guziczek, a takto to nawet wzor koronki jest taki sam 

super niskich cen nie oczekuje ale pompowanie ich do granic mozliwosci to paranoja, niedlugo beda kosztowac tyle samo co nieuzywane w sklepie (ba, niektore faktycznie juz prawie tyle kosztują :/ )