|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV
hmm chyba będe musiałą sie obejrzeć za tą dermeną ;] ma ktoś gdzieś jej skład?? bo trzeba sprawdzić silikonki
|
|
|
|
#1352 |
|
Konto usunięte
|
chodzi o http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-...200ml-699.html ? jest tez jakis zel z tej serii
|
|
|
|
#1353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....de=view&id=966 a co do składu: zawiera chlorek 1-metylonikotynamidu stanowiący metabolit nikotynamidu (witaminy PP), jeśli to coś Ci mówi Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Lautyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Juglans Regia Extract, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Hydroxypropyltrimonium, Peg-15 Coco Polyamine, Parfum, Sodium Chloride, 1-methylparaben, phenoxyethanol, Propylparaben. ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1905305 3]chodzi o http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-...200ml-699.html ? jest tez jakis zel z tej serii [/QUOTE]Tak, to jest to. |
|
|
|
|
#1354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz szczerze mówiąc nic mi to nie mówi ja się dopiero nauczyłam co to znaczy SLS,SLES, i jak rozpoznawac mniej wiecej silikony czego ty ode mnie wymagasz![]() no w kazdym razie widze w składziku SLES, i jeśli sie nie myle(a to możliwe) to jest tez jeden silikon(Peg-15 Coco Polyamine). Jesli sie pomyliłam too mnei poprawcie, bo co do tego silikonu to sobie nie dam ręki uciąc ![]() Swoją drogą kupiłam wczoraj olej kokosowy. Miałam nałozyc dopiero w sobote ale już nie mogłam się doczekać i wzięłam dziś. Nie wiem jaki efekt będzie, bo jakoś nie rozpoznaje po jednym użyciu, że mam gładsze włosy czy coś takiego. nie czuje tego po prostu;]. Ale za to później kiedy spłukalam waxy ziiiiimną wodą przez dość długi czas i uczesałam to mimo wszystko miałam wrażenie że są bardziej miękkie niż zwykle... Pewnie mi się wydaje ale cóż. Będe uzywac tego wszystkiego andal, bo strasznie lubie sie w tym babrać i żyć ze świadomością że dbam o swoje loczki
|
|
|
|
|
#1355 |
|
BAN stały
|
A ja już bym chciała widzieć jakieś efekty
Co miesiące bd mierzyć włoski i się dowiem czy coś to pomaga Teraz coraz wiecej odczuwam jak mi mrowki głowa |
|
|
|
#1356 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,możecie mi napisać za ile kupujecie Seboradin niger lotion? Jak szukałam w internecie to widziałam nawet za 11 albo tak do 15 zł ale chyba ta nowa wersja kosztuje ok. 19-20,dobrze mi się wydaje?
któraś z was kupuje taniej?:P Bo nie wiem czy kupić za 20 czy szukać za niższą cenę. Pozdrawiam
|
|
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
a jakie polecacie tabletki na wzrost nowych włosów-wiem ze jest watek o tabletkach na włosy-ale o poprawie ich kondycji-czy ktos może zażywał jakieś dobre tabletki po których odrosły nowe włoski-tj pojawiło sie duuuzo nowych baby hair??
|
|
|
|
#1358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wczoraj kupowalam w apece byly dwa rodzaje, ja wzielam tez z rzepa i dalam 17,50
|
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Rozeznanie
|
a mi na głowie przybywa kolejnych antenek, śmiesznych małych włosków, i takich dłuższych do 5cm. śmiesznie. rycyna zdziałała cuda
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
hej, jesli kogos zainteresuje to jest w carrefourze szampon joanna naturia +50% gratis za 3,60
świetny szampon, pięknie oczyszcza włoski, są takie tępe po nim- czyli dokladnie oczyszczone
|
#1362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1363 |
|
Wtajemniczenie
|
faktycznie drogo ;/ ja wczoraj kupowalam tamten 2 za 17,50 ale ten z zen-szeniem jest w takiej samej cenie, tylko nie bylo
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
a ja trzymałam wax drugim razem 1,5 godziny Juz więcej tego błędu nie popełnię! max 30 minut
|
|
|
|
#1365 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie w aptece jak pytałam też mi pani powiedziała 19.90 a tyle to mi szkoda. Niby różnica nie jest jakaś wielka ale to zawsze coś, a dla mnie się liczy niemal każdy grosz.
|
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- mieszam z odrobiną odżywki, żeby się lepiej zmyło. nakładam na suche włosy przed umyciem. i trzymam godzinę, niekiedy ponad. max. 2 razy w tyg. |
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie włoski nadal rosną w zabójczym tempie. Jestem zachwycona! 1,5-1,7cm na miesiąc, ale dopiero porównanie zdjęcia sprzed 2 miesięcy i z dziś daje efekt. Zresztą zobaczcie same:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post19071781 post 250 Ale juz nie wiem co sie na to złozyło, chyba wszytsko razem- wax 1x w tyg, pokrzywa, vitapil. Oby tak dalej!
|
#1369 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Rozeznanie
|
faktycznie po 2 miesiacach, efekt powalajacy! moje gratulacje!
|
|
|
|
#1371 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam pytanie...
po długisz nocach spędzonych nad czytaniem tematów na forum, mam zamiar stosować kurację przyspieszającą porost włosów. jestem w tym całkowicie zielona, więc proszę o opinię... Mam zamiar zażywać tabletki Skrzypovita, naftę kosmetyczną i olejek rycynowy... czy to da efekt? i jeszcze jedno : jak te odżywki stosować? ile razy w tygodniu? Wiem, że było o tym dużo razy na forum, ale jak najlepiej to wszystko używac? HELP PLEASE.! |
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak było napisane na forum
![]() A ja znowu zaniedbałam swoje włosy, inie dbam o ie tak jak miesiąc temu ![]() Muszę się zmobilizować. |
|
|
|
#1374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o naftę i olejek rycynowy sądze że to świetny wybór nie powinnaś przesadzać z ich stosowaniem, bo (co zauważyłam na moich włosach) jak sie zbyt często używa, to włosy się przyzwyczajają i nie ma efektów, bo na włosy nie działa to wtedy jak trzeba. Możesz kupić jeszcze jakiś inny olejek(np. kokosowy) i używać na zmianę z naftą i rycyną, ewentualnie na zmianę nafte i rycyne ![]() ja proponuje używać ci 2 razy na tydzien, lub raz na tydzień w zależności jak ci wygodniej i co ile myjesz włosy. Najlepiej (jeśli myjesz włosy rzadko np. co tydzień, co pół tygodnia bo nie masz potrzeby częściej) stosować przed umyciem. Ja stosuje tak około co 5 dni, bo tak średnio myje włosy(kręcony-suche). Kupiłam jakieś dwa dni temu olej kokosowy i będę teraz stosować na zmianę z naftą i olejkiem ryc. , a wcześniej stosowałam samą naftę z olejkie częściej niż była potzreba, bo myślałam, że jak częściej będe nakładać to szyciej zobczę efekty, ale to chyba nei o to chodzi . CO za dużo to niezdrowo ![]() Może moja wypowiedź jest trroche nieskładna, ale mam nadzieję że czegoś się tu doczytasz co ci pomoże ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- P.S. trzymam kciuki jeśli będziesz pamiętać o włosach i dbać o nie najlepiej jak potrafisz to powinno się udać
|
|
|
|
|
#1375 |
|
BAN stały
|
A czy naprawde owocowe galaretki przyśpieszają porost włosów?? Co myślicie o tym ?
Bo jakoś cięzko mi w to uwieżyćChyba że wy macie na myśli inne bo ja te np. truskowkowe, agrestowe, pomarańczowe .. o te chodzi ? |
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o żelatynę
|
|
#1377 |
|
Raczkowanie
|
powiem tak
generalnie to dość zabawne żeby po galaretce rosły włosy ![]() zabawnie że akurat teraz o tym mówisz, bo u mnei właśnie jedna galaretka(rano zrobiłąm) chłodzi się w lodówce czy przyspieszają porost to nei wiem . Jeśli tak to super ale jeśli nei to przynajmniej galaretka będzi dobrym deserkiem mam zamiar trochę pojeść i sprawdzić głupota, ale muszę wypróbować![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- naturalnie więc można też zjadać te galaretki jak czasem się robi z warzywami jakimś mięsem itp, ale ja takich jakoś nie lubie, więc będą owocowe to i to żelatyna więc![]() Edytowane przez emmi578 Czas edycji: 2010-05-06 o 17:50 |
|
|
|
#1378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A masz może u siebie w mieście apteki 'Dbam o Zdrowie'? Możesz zamówić ten lotion na www.******* i odebrać w aptece w swojej okolicy tam kosztuje 16,60zł. Tylko musiałabyś coś jeszcze do tego zamówić bo realizują zamówienia od 20zł, ale jest tam dużo włosowych cudeniek więc myślę że nie miałabyś z tym problemów![]() edit. wygwiazdkowało, oczywiście chodzi o stronę doz . pl Edytowane przez sadusia90 Czas edycji: 2010-05-06 o 17:55 |
|
|
|
|
#1379 |
|
Rozeznanie
|
a ja chciałam zapytać czy maska - Gloria powoduje szybszy porost włosów?
|
|
#1380 |
|
Przyczajenie
|
A ten olejek rycynowy, to ten na zatwardzenia :O .?
Bo dzisiaj byłamw aptece po rzeczy i dostałam na zatwardzenia. ... xD Czy to ten czy jest jeszcze jakis inny .? xD |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.

Co miesiące bd mierzyć włoski i się dowiem czy coś to pomaga
Teraz coraz wiecej odczuwam jak mi mrowki głowa
któraś z was kupuje taniej?:P Bo nie wiem czy kupić za 20 czy szukać za niższą cenę. Pozdrawiam

nie powinnaś przesadzać z ich stosowaniem, bo (co zauważyłam na moich włosach) jak sie zbyt często używa, to włosy się przyzwyczajają i nie ma efektów, bo na włosy nie działa to wtedy jak trzeba. Możesz kupić jeszcze jakiś inny olejek(np. kokosowy) i używać na zmianę z naftą i rycyną, ewentualnie na zmianę nafte i rycyne
Bo jakoś cięzko mi w to uwieżyć