|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cześć dziewczyny!
jaga ogromnie współczuję, trzymaj się ![]() buziak Ty to kobieto masz złot serce ![]() zanka a jaki kolor błyszczyka dostałaś? jo@n@ cieszę się że u Was już lepiej ![]() My dzisiaj byliśmy na szczepieniu ![]() Pani doktor się Nim zachwycała że taki duży, silny ![]() ![]() Jutro z rana jedziemy z Kevinem na zabieg bo ma przepuklinę pępkową i pora ją usunąć. Ja osobiście jestem faktem przerażona ale nie chcę żeby do konca życia miał do mnie pretensje że nic z tym nie zrobiliśmy jak byłą taka możliwość. Miłego popołudnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Zaraz zasnę przez to deszczysko
![]() Wiatr nam pawilon zepsuł na podwórku ![]() Ale mam jakiś dołek przez tą pogodę, łażę z kąta w kąt. Upiekłam szarlotkę, obiad zrobiony posprzątane Nikosia tak wymęczyłam że aż padł jeszcze mi prasowanie zostało ale to jak mały pójdzie spać. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Idę pozmywać. A jeszcze chciałam zapytać, czy Wasze dzieciaczki tez oddychają buzią? Zauważyłam że Nikoś oddycha buzią chociaż nosek ma czysty ![]()
#2884 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane!
Na wstępie chciałabym baaardzo mocno uściskać Jagę. Jestem z Tobą całym sercem, bardzo współczuję ![]() No i znowu Was zaniedbałam, nie pisałam, nie podczytywałam... nawet nie zamieściłam zdjęcia Ninki, o które prosiłyście... wstyd mi :/ Jestem teraz w pracy i nie mam możliwości zmniejszenie zdjecia i wklejenia, więc nastepnym razem ![]() Widzę, ze Wasze dzieciątka rozrabiają, rozsną i pięnieja - tak trzymać! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2885 |
Zadomowienie
|
Eh szkoda gadac. Jest fatalnie, on zwykle ma swoje humory, ale teraz to przechodzi samego siebie. Przedwczoraj normalnie gadalismy, poszlam wziac prysznic, wychodze a on wsciekly na mnie. Nie wiem o co chodzilo, do dzisiaj nie wiem, ale odzywa sie do mnie polslowkami. I wkurza mnie to, bo wiem, ze jest zdolowany ta cala sytuacja, ale ja calymi dniami szukam mu pracy, pisze podania i wysylam do niego, zeby tylko przeslal dalej i jak ma lepszy dzien to burknie dziekuje, ale zwykle nie. Szlag mnie trafia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
![]() ale Wasze dzieci "zębate". Jest tu jeszcze jakieś "małozębne"? Rany cóż za słowotwórstwo ![]() spice ![]()
#2887 |
Raczkowanie
|
Spice
![]() Anya Nikoś ma 7 zębów ![]() Idę kąpać małozębnego potworka ![]()
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
Filip ma 6
#2890 |
Zadomowienie
|
A Julka nie mam pojecia ile ma, ja wiem o 8, ale cos mi sie wydaje, ze jest wiecej, bo 8 to miala 3 miesiace temu. Tylko sprawdzic sobie nie da, albo sie zaczyna smiac albo mnie gryzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama moja oglądała jakiś program już wieki temu, że dzieci (niemowlaki szczególnie) mają bardzo unerwione wierzchy dłoni i jak "zbijesz" to dziecko może na coś zachorować na coś poważnego ale nie pamięta na co ![]() Cytat:
życzę siły dla całej rodziny, dla Ciebie szczególnie. Judy ma rację, pojęcia nie mamy co przeżywasz ale ![]() ![]() ![]() Oby z dnia na dzień było lżej. Cytat:
wytrzymaj powtarzaj sobie, że jemu jest ciężko, że to dla niego porażka i pewnie wcale mu nie jest tak miło, że Ty w sytuacji ogólnie radzisz sobie lepiej niż On doskonale go rozumiem bo ogólnie u mnie w pracy zrobiło się podobnie przez to że zaszłam w ciąże, wszystko mnie ominęło, i teraz moje kierowniczki to patałachy bez szkoły bez inteligencji bez polotu i ja ich słuchać muszę- bardzo mnie to boli, ojjjj bardzo ps. z tego powodu jeśli mi jutro lekarz da L4 to biorę i w rączkę całuję i mam szmaciaki w dupiu!!! ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Kaja ma jedynki, dwójki,czwórki wszystkie czyli 12 sztuk teraz wychodzą trójki chyba (na dole) teraz coś mi się wydaje że ma też w głębi buzi jakieś ale pewna nie jestem ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- co do biedy to ja mam w portfelu jakieś 2 złote ale Kaja jest zabezpieczona ![]() i my też mamy jakieś tam zapasy ![]() gdyby jutro nie przyszła wypłata ![]() no i my liczymy na wpadek kasiory na koniec maja jakieś 5000-8000 zł ![]() ![]() ![]() no i w czerwcu może jeszcze doleci dodatkowo jakiś 1000-1300 zł ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- A teraz spadam leżakować sobie w końcu przede mną "rośnięcie brzusia" trza odpocząć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Raczkowanie
|
Nikoś śpi, ale coś się kręci
![]() Muszę Wam powiedzieć ale nie pochwalić się, że z dnia na dzień moje dziecko lepiej śpi , zauważyłam że po odstawieniu od piersi mniej się budzi. Teraz zasypia 20.30-21 i budzi się dopiero o 5 daję mu pić potem smoka i śpi do 7-8 godz. No i WCALE się NIE POCHWALIŁAM ![]()
#2893 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale i tak zazdraszczam ![]() Cytat:
![]() ![]() P.S nasze dzieciaczki nie są już niemowlakami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Eh, biedaczysko moje kochane ... i tak mnie wkurza... ![]() Powodzenia w rosnieciu brzuszka! Ciezarowki - nie moge sie doczekac az zaczniecie wklejac pierwsze zdjecia brzucholi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
mogłybyście na mnie kliknąć od czasu do czasu
z góry dziękuję ![]()
![]() |
#2896 |
Raczkowanie
|
Spice ja mojego wariata też kocham jak głupek jakiś a on i tak się boi że mogę go kiedyś zostawić albo zdradzić
![]() ![]() Ale u nas to różnica wieku chyba... Ale coś w tym jest, chodzi mi o to co Gabi pisała, że jak kobieta bardziej sobie radzi w trudnej sytuacji to facet się dziwnie wtedy zachowuje ![]()
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Dawid ma zeboli 14 albo 15 (nie chce mi sie juz tego liczyc dalej bo sie gubie
![]() Zakupy zrobione! Mama nas poratowala kasa i dla niej tez zakupy zrobione...a tz jeszcze przelewu nie ma. Kupilam sobie cherbatke Roiboos ale nie w torebkach tylko sypana....i wiecie co? ja nie mam pojecia jak sie parzy taka cherbate ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-06 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Raczkowanie
|
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
buziak - no normalnie tą 1 łyżeczkę czy 1,5 zalewasz wrzątkiem.Najlepiej przykryć spodeczkiem....jakieś 5 min niech się zaparzy...potem najlepiej przez zwykłe małe sitko (albo duże jak trafisz
![]() ![]() Sandra - w sumie to dobrze, że zazdrosny nie ![]() u nas też przelewu nie ma ale mąż gadał kierownikiem i ten powiedział, że jutro najpóźniej powinna kasa być ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- malpka - co słychać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy, wsypujesz na oko do siteczka i przez nie zalewasz, dno siteczka zanurzone jest lekko w tej wodzie i się parzy tak długo jak chcesz, zależy jaką mocną lubisz herbatę u nas w domu długo piliśmy herbatę fusiastą właśnie przez siteczko parzoną http://www.allegro.pl/item993271515_...lastikowe.html nawet najtańsze plastikowe, albo są specjalne do herbaty http://www.allegro.pl/item1025980357...6_5_cm_pk.html
![]() |
#2902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2903 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W piątek (chyba) wyszedł 3, ale dzisiaj dopiero miałam szanse sprawdzić.... Jaki podyplom? Spice jak tylko Małżonek znajdzie coś fajnego (myślę, że długo mu nie zejdzie ![]() ![]() Ciekawe co u Czorno ![]() Sandra fajnie, że Nikoś sie wysypia i Tobie też daje pospać.... u nas od powrotu do pracy jakiś nocny maraton się odbywa. Ola sprawdza ile wytrzymam..... Ola też nosem oddycha. A Nikoś tak cały czas, czy jak się zmęczy? Gabi jak się czujesz? Gosiunia a nie mówiłam, że Nina ruszy i szybko nadrobi ![]() Buziaczek uporałaś sie z ![]() Jo@n@ i co, zmieściło się wiaderko pod dywan? ![]() Super, że w końcu Bobowi budowniczemu dobrali leki.... szkoda, że sie biedaczek wymęczył przez te 2 tygodnie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a Bob Budowniczy to nie u joasi Filip ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- sandra - No ale czasem to tak fajnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Zainteresowalo mnie to co gabi napisala o tym biciu po rekach dzieci ze cos tam mozna zrobic
![]() Ktos jej odpisal ze bic po rekach tak malych dzieci nie wolno bo mozna uszkodzic nerwy w dloniach ![]() ![]() To ja juz moze nie bede go klepac po tych rekach ![]() ![]() Zanka no wlasnie nie mam siteczka do parzenia cherbaty....bo ja wychowana na torebkach....jedynie pamietam z dziecinstwa ze sie parzylo przez sitko albo przez zaparzacz esencje sie robilo ale to tak pamietam przez mgle a potem nie mialam juz z takimi cudami doczynienia (bynajmniej nie pamietam) ![]() Tunia ![]() ![]() ![]() U czoornej wszystko ok, robi serwetki, Igorem zajmuje sie jej babcia a ona czyta na bierzaco codziennie ale nic nie pisze bo tak jakos klimat sie tutaj zmienil i nie ma co pisac albo poprostu sie jej nie chce, no i tez wsumie sama nie wie czemu nie pisze ![]() Rozmawialam z nia przedwczoraj chwile na gg Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-06 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
mi się zdarzyło klepnąć po rękach Filipa jak mi szafki otwierał, najpierw kilka razy powtarzałam, że nie wolno, zamykałam i odsuwałam Filipa ale jak nie docieralo do niego to po którymś razie pacnęłam mu po łapkach, popłakał i dalej swoje
teraz wystarczy że powiem, że nie wolno to pokazuje focha, zapłacze złośliwie i odchodzi, za chwile foch mu przechodzi i bawi się czymś
#2910 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.