|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: .Czarnogóra, jakie wrażenia ;)?.
Dziewczyny i jak pogoda we wrzesniu?
Ciepło było?
|
|
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja byłam we wrześniu
Było ciepło, ale bez rewelacji Nad morzem sporo wieje Ale chciałabym tam wrócić ehhh... Bałkany to jest to co lubią tygrysy Oglądam właśnie film Kusturicy
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
ja byłam w 2 połowie września i padało (podobno pierwszy raz od pocz wakacji i pierwszy raz tak mocno od kilku lat
).
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Ja sie zastanawiam czy jechac 28 sierpnia, na miejscu bede wlasciwie we wrzesniu. Jeszcze się waham pomiędzy Czarnogórą a Jałtą
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Ja bylam w zeszlym roku w drugiej polowie wrzesnia w Budvie i niestety pogoda pozostawiala wiele do zyczenia
Na 10 dni pobytu moze 4 byly sloneczne chociaz niezbyt cieple (ale plazowac mozna bylo), a w pozostale zimno, pochmurno, deszczowo i wietrznie. Poza tym rano jak wstawalismy to niebo czesto bylo bezchmurne ale tam pogoda ma to do siebie ze zmieniala sie w mgnieniu oka i zanim dotarlismy na plaze to juz bylo zimno. Ale nie wiem czy to jest norma we wrzesniu czy to taki jednorazowy wybryk byl
|
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie, ewelinafalko. Byłyśmy w tym samym terminie
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
bylam w Igalo kolo Herceg Novi 2 lata temu, ogolnie mam dobre wspomnienia
polecam !!
|
|
|
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
Też bym wróciła tam
Na pewno kiedyś
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny tak sie zastanawiam nad Czarnogora i Chorwacja ... Powiedzcie mi jakie jest miasteczko w Czarnogorze , ktore ma piekne plaze a do tego duzo pubow restauracji jakis targow i stoisk z roznymi *******kami
Chcialabym pojechac tam na 10 dni z biura turystycznego , jak myslicie czy bez wykupionego wyzywienia starczy mi tak 1200-1500 zl tam na 10 dni ?? PROSZE WYMIENCIE NAZWY MIASTECZEK BO NIC O TYM KRAJU NIE WIEM
|
|
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
Budva jest super
Na pewno dużo atrakcji dla turystów A tani jest Ulcinj przy granicy z Albanią
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was była w tym roku w Czarnogórze?? Czy to prawda, że jest tam brudno i pełno śmieci? Czy ceny zbliżone są do Chorwacji? Jak sie sytuacja przedstawia w Ulcinj? za wszystkie odp z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest taniej niż w Chorwacji, szczególniew Ulcinju Mnie Ulcinj zauroczył Minus cholernie daleko od jednej plaży do drugiej
|
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie zastanawiamy się ze znajomymi gdzie jechac, na Chorwację czy do Czarnogóry i nie możemy się zdecydować
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnogóra jest mniej oklepana, trochę egzotyczna, polecam pojechać głębiej, zobaczyć kaniony, a nie tylko tkwić nad brzegiem morza. Z kolei wybrzeże Chorwacji bardziej mi się podoba. ALE ALE
Wybrałabym Czarnogórę, naprawdę jest co robić.
|
|
#105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wybrałabym Czarnogórę
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Spędziłam najlepsze wakacje swojego dotychczasowego zycia wlasnie w Montenegro. Nie byly to typowe wakacje, z super dojazdem, z hotelem i 2tyg. laba na plazy, ale wakacje autostopem, spaniem u serbsko-polskiej rodziny, integrowaniem sie z nimi, intensywne zwiedzanie tego kraju przez miesiac. Cudo. Wcale nie jest brudno - moze tylko troche w Ulcinju, ale to specyficzne miasto, przy granicy, o wplywach albanskich, z masa turystow i okropna plaza, wiec nie ma sie co dziwic... Ale reszta kraju jest przepiekna - ulcinj rowniez, mnie akurat urzekl!!!!! Polecam wszystkim, ktorzy chca poczuc troche egzotyki w Europie, tak blisko Polski - moze bez przesady, bo to ok. 1700 km, ale warto sie tam wybrac, zwlaszcza samochodem, lub wynajac samochod i poznac ten dreszczyk emocji jadac serpentynami nad przepascia
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
a macie jakieś namiary na fajne apartamenty w czarnogórze?? Wybieramy się ze znajomymi w tym roku i każda rada będzie cenna
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam też opinię, że do czarnogóry można jechać w ciemno i pokoje jakieś zawsze się znajdą. Prawda to?? W Chorwacji byłam już dwa razy i trzeci raz nie chcę
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czarnogóra - Kotor czy Budva?
Jak wypoczynek w Czarnej Górze to polecam Ulcini,małe miasteczko.Są tam 2 plaże polecam tylko Weliku Plażu ,jak nad Bałtykiem tylko ciepła woda SUPER!!!!!Co do zwiedzania to czy z Kotoru czy z Baru wszędzie blisko bo kraj malutki.
|
|
|
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
Ja w Czarnogórze zakochałam się już 8 lat temu kiedy pierwszy raz byłam tam z rodzicami... Kraj przepiękny sam w sobie, a jego kontrasty do dziś mnie fascynują na tyle, że pisałam o tym pracę licencjacką :P jestem tam co roku, albo na wakacjach albo służbowo ale za każdym razem widok Zatoki Kotorskiej z murów twierdzy na wzgórzu św. Jana zapiera mi dech w piersiach... Nie wspominając już o starej Budvie i Barze. W zeszłym roku namówiłam mojego świeżo upieczonego mężulka i pojechaliśmy tam w podróż poślubną, zatrzymaliśmy się niedaleko Petrovca w polskim pensjonacie Jadran Pol ( polecam go każdemu kto szuka ciszy i prawdziwego odpoczynku
i stamtąd robiliśmy sobie wypady do innych miejsc na zwiedzanie. Wrócił taki zachwycony że jeszcze do dzisiaj snuje opowieści co takiego tam widział itp.
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie ! w Montenegro mozna sie zakochac. Ja uwielbiam ten kraj i juz mysle, jakby sie tam znowu znalezc... Macie jakies pomysly? Najlepiej samolotem... Bo z urlopem krucho
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
możecie powiedzieć coś więcej o Ulicijn?
chcę się tam wybrać, ale nie wiem jak tam jest. są imprezy? dykoteki? przecienne ceny to..?
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja milo wspominam Ulcinj mimo, ze tam nie mieszkalam, ale bywalam czasem. Piekne miasto z muzulmanskimi wplywami, mnostwo ludzi, sklepow, sklepikow, knajp, knajpek, a do tego przepiekne stare miasto. Sa plaze, zwykle zatloczone, ale ja znalazlam taka jedna kamienista, wlasciwie skalna, na ktorej w ogole nie bylo ludzi, a woda przepiekna, lazurowa!
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie, jak jest z plażami? to tam w Ulcijn jest słynna Wielka plaża i mała plaża? słyszałam też, że jest tam dość.. brudno?
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
no i gotowe zarezerwowane przesądzone
tegoroczne wakacje w Czarnogórze- co za radość. Jedziemy ze znajomymi w połowie lipca do Kotoru i już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gdzie zarezerwowaliscie ????? Zazdroszcze!! Tez mam ochote na sierpien w Czarnogorze, ale nie chce jechac ani samochodem, ani autokarem (samochod jest ok, tylko czasu brak). |
||
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Jedziemy samochodem a zarezerwowaliśmy bezpośrednio u pewnej Czarnogórki bardzo sympatycznej i angielskomównej skąd inąd. I naprawdę już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile placicie za nocleg? Masz sprawdzony namiar? Ja spalam w Barze, tez u przemilych ludzi, na pewno ich odwiedze nie raz
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Wynajęliśmy sobie apartament nad samą zatoką za 300 euro za 4 osoby na tydzień, naprawdę ładny. Czy namiar sprawdzony to powiem jak wrócę, bo tam mnie jeszcze nie widzieli
![]() A jechać będziemy przez Chorwację, bo wygodniej Teraz mam czas na planowanie wycieczki i dopinanie wszystkich szczegółów. |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Ciepło było?

Nad morzem sporo wieje
Oglądam właśnie film Kusturicy

Na 10 dni pobytu moze 4 byly sloneczne chociaz niezbyt cieple (ale plazowac mozna bylo), a w pozostale zimno, pochmurno, deszczowo i wietrznie. Poza tym rano jak wstawalismy to niebo czesto bylo bezchmurne ale tam pogoda ma to do siebie ze zmieniala sie w mgnieniu oka i zanim dotarlismy na plaze to juz bylo zimno. Ale nie wiem czy to jest norma we wrzesniu czy to taki jednorazowy wybryk byl