|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Wiolek - fajnie już tak dzidziusiowo się zrobiło
i widzę, że masz tą poduchę-kojec z mothercare odkąd go kupiłam (jakiś tydzień temu) wreszcie śpię dobrze i wygodnie - super jest Carmena - dziękuję
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() Budka reguluje się bardzo płynnie i bezszelestnie, wystarczy wcisnąć guzik i jazda W niektórych wózkach składa się bez naciskania czegokolwiek ale tu przynajmniej wiem, że mechanizm się nie rozrucha i nie będzie budka opadać przy terenowej jeździe po wybojach xDWózeczek ogólnie super, jestem bardzo zadowolona, cena przystępna - full zestaw 1188zł! A porównywalny jest z Jedo Fyn - lepsze wrażenie o nim miałam widząc go tylko w necie, na żywo nie był za rewelacyjny. W Vulcano po rozłożeniu spacerówki jest bardzo dobrze zabudowana, nie ma zadnych prześwitów przy budce i wiaterek nie dotrze Spacerówka ma fajnie boczki zabudowane dzięki czemu można dziecko w niej wozić jak w gondoli ![]() No i fotelik - nie wiem jakie ma atesty idt - ale ma super budkę (nie taką szmatę jak w Jedo Fynie) i pokrowiec na nóżki (czego też Fyn nie ma) Budki w spacerówce i gondoli są fajne bo mają "wywietrzniki" i dziecko się na zaparuje od ciepła a chronione jest przed promykami. Koszyk na zakupy też ma spory, torba mi się trochę nie podoba ale przecież mogę część rzeczy dać do koszyka albo zawiesić inną, własną torbę i tyle ![]() No i gondola jedna z większych na rynku, spacerówka też nie mała. Ah no i regulacja twardości zawieszenia - ma takie sprężyny jakby ale można je ustawić na bardziej lub mniej "bujane" ![]() Gondola i spacerówka mają też płozy do bujania jak się je postawi na ziemi. Ogólnie super jak dla mnie ![]() Minusów nie dopatrzyłam się żadnych - oprócz tej torby
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1954 |
|
Wtajemniczenie
|
jaszczka mogę pomóc w szukaniu
Prawda,że podobieństwo jest?
|
|
|
|
#1955 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
znalazłam to samo zdjęcie na googlach ![]() No nie wiem.. Tż mówi, że nie bardzo... Może na tych dzisiejszych zdjęciach tak wyszłam włosy mam dziś podobnie spięte ![]() Ale dziękuję za porównanie - to jest bardzo ładna Pani
|
#1956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
siala no i widzisz ile sprzeczynych informacji można znaleźć na necie bo ja czytałam, że każdy narzekał że bardzo mała gondola ![]() no ale super ,że ci sie podoba i juz spokój z wózkiem ![]() ja będe zamawiać mam nadzieje, że w maju zależy kiedy mama mi pożyczke zrobi ;/ bo niestety nie jestem w stanie odłożyc tych 1000 zł wiele innych rzeczy jest jeszcze do kupienia no a potem oddam jej z becikowego no niestety
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
Na tym pierwszym zdjęciu zwłaszcza tak wyszłaś i do tego faktycznie ta fryzura.Aż się TŻta pytałam kogo mu przypominasz i powiedział to samo co mi przyszło na myśl
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia super ze z mała wszystko okej... ale nam stracha napedzila.
no ania teraz to juz tylko lezec i czekac do terminu... wiolek ja nie wiem czy przypadkiem nie spoznili mi sie z dostarczeniem jednego zwolnienia do zusu sama juz nie nadazam za tym wszystkim. na umowie mam 3000 zl brutto. a co do zwolnien to jest tak ze pracodawca placil mi za caly luty i jeszcze za 5 dni marca. takim sposobem z zusu ostatnia wyplate za marzec dostalam za niepelny miesiac i wyszlo niecale 1700 zł. a jezeli chodzi o kwiecien to zwolnienia od 30.03 -19.04 a nastepne od 20.04 - 10.05 wiec ciaglosc jest no i za kwiecien dostalam 1498 zl.... a ksiegowa mnie zapewniala ze zus wyplacac bedzie mi kwote w wysokosci mojej pensji netto a umowe na stale mam od 1 grudnia - akurat co do tych wyplat w wysokosci pensji netto to zdania sa podzielone, np ksiegowa mojego meza gadala juz co innego dlatego juz glupieje ![]() a tu cos do posmiania... myslalam ze sie posikam http://www.youtube.com/watch?v=z3v8B...eature=related
|
|
|
|
#1959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i umowa umową więc w to nie wierz..... wiesz co z pszczolka sie dzieje?? |
|
|
|
|
#1960 |
|
Raczkowanie
|
to jeśli ja mam najmniejszą krajową (1317brutto)-netto 1038, to ile dostane od ZUSU?
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1962 |
|
Raczkowanie
|
bo kiedyś któraś mówiła że -13,71% no ale widzę że jednak nie.
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki! Widzę, że się sporo wydarzyło dzisiaj. Przyznam sie, że odgapiłam od Was aukcje na rożki i pieluszki, więc jak będe miała kase to sobie zakupie, bo ceny fajne i wzory bardzo mi sie spodobały.
dzidziadziumdzia uważaj na siebie i wracaj do domku. Maluszek Cię pewnie nieźle nastraszył. Dobrze, że jednak wszystko w normie. aniu dużo siły. |
|
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
wiolek1 bardzo ładny pokoik!!!
dzidzia super że z małą wszystko ok, bo już nas nastraszyłaś!! ja mam podły humor, bo wszyscy mnie wku*** dziś w domu! TŻ poszedl spać a mama mi du.pę zawraca i nie mogę sobie spokojnie posiedzieć... spać mi się nie chce EDIT napisałam to na złośc mamie, bo mi zaglądała w laptopa
Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-05-06 o 21:30 |
|
|
|
#1966 |
|
Raczkowanie
|
dzidziadziumdzia jeny dobrze ze to nic powaznego, ale sie biedna przestraszylas na pewno!
aniaa to teraz duzo odpoczynku i dbaj o siebie kochana, ale maluszek juz sporo wazy wiolek bardzo fajny kolorek wyszedl i lozeczko super, tez mam zamiar kupic z tej serii tylko z misiem jaszczka bardzo ładnie wyglądasz, i jak malusio przytyłaś my juz spakowani, za chwilke idziemy spac bo chcemy wyjechac tak kolo 5 rano. Mam nadzieje ze jutro nie bedzie mnie bolal kręgosłup tak jak dzisiaj bo wtedy będzie masakra ta podróż, chyba co pół godziny przerwa
|
|
|
|
#1967 |
|
Rozeznanie
|
Dzidzia jestem z Toba. Bedzie dobrze.
Wiolek jaki gustowny pokoik. Slicznie!!! Jesli chodzi o kojce tedo spania to ja zastepuje je poduszka. Tez daje rade. A teraz zmykam do lozeczka, bo jutro pracowity dzien. Dobrejnocy kochane
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
kociamborek współczuję Ci tej podróży, taka długa droga ale jesteś twarda i dasz radę
|
#1969 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzeba pamiętać, że zus nie płaci za PEŁNY MIESIĄC tylko za ilość dni na zwolnieniu i w dupie mają że miesiąc jestes na zwolnieniu pokaże ci jak się liczy 3000 ( twoje brutto) - 13.71 % = 2588.70 zł 2588.70 zł podzielić chyba ten znaczek / 30 = 86.29 zł86.29 zł - 18 % = 70.76 zł jeżeli to by było zwykłe chorobowe to chyba mnoży ? sie to przez 80 % ale, że ciążowe to już nic się nie robi i te 70.76 to jest twoja stawka dzienna więc jeżeli zwolnienie miałaś od 30.03 do 19.04 to jest 21 dni czyli 70.76 * 21 = 1485.96 zł dalej mniej wyszło, może brutto masz coś z groszami ? w każdym razie u mnie zawsze według tego liczenia dostaje Cytat:
1317 zł - 13.71 % = 1136.44 zł 1136.44 zł / 30 = 37.88 zł 37.88 zł - 18 % = 31.06 zł i to jest strasznie do du.py bo wiadomo zwolnienia nie dostaje się na idealnie 30 dni i np ostatnia moja wypłata to było niewiele ponad 700 zł aha i nigdy nie wiadomo kiedy te pieniądze wpłyną na konto jest to ruchome ale mniej więcej jak teraz zwolnienie mam do 11 to tak koło 15 powinny wpłynąć zazawyczaj pare dni po tym jak się kończy zwolnienie mi wpływają mam nadzieje, że pomogłam ![]() Cytat:
przynajmniej u mnie jest inaczej
|
|||
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiolek dzieki za wyliczenia przelali mi dokladnie 1486,09 zl czyli w sumie tyle ile mi wyliczylas dzieki wielkie chociaz z jednej strony uratowal chlopak moj budzet no ale po co bajere mi taka sprzedawac ![]() w ogole nie napisalam wam jaka dzisiaj mialam akcje z tz hehehe. pojechalismy do biedry po soczek pomaranczowy bo maja dobry i tani, tak sie szwedamy smiejemy sie i maja jakas promocje na akcesoria ogrodnicze. stal sobie kosz ze spryskiwaczami takimi podcisnieniowymi, wzielam jeden zaczelam pompowac i w strone męża celuje i psikam - patrze na oczy a ten oczy mruzy i smieje sie do niego i pytam czemu tak robi jak przeciez nic tam nie ma to ten strzelil do mnie tekstem ze ciekawe czy jestem taka cwana, wzial inny napompowal i psiknal mi w twarz a tam kuzwa poleciala woda
|
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Na SR niezawsze powiedziała mi co sie tu dzieje ...
Dzidzia - dobrze, że sie wyjaśniło. Aniu- dbaj o siebi e i pisz na bieżąco co się dzieje |
|
|
|
#1972 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() bajka może szef nie wiedział bo ogólnie jest przyjęte, że niby się dostaje tyle ile się dostawało wypłaty i faktycznie jeżeli byś miała zwolnienie na 30 albo 31 dni to by wyszła zbliona suma a ja jak dostałam 1 wypłate to od razy z mordą do zusu, że czego tak mało i mi ładnie pani przez tel podała jak się liczy ![]() a raz miałam sytuacje ze zwolnienie miałam tak jakoś od 20 lutego do 18 marca czy jakoś tak i przyszła mi wypłata 300 coś zł. i też od razu tel do zusu o co chodzi a baba do mnie, że nie może udzielać informacji przez tel i mam osobicie ja jej na to, że akurat będe jechac 200 km bo tam zus szefa. no i wyszło jakoś tak, że poprostu mi zapłacili jakby za dni z lutego ale 3 dni później dosłali resztę kasy. więc czasem można się ładnie zestresować ale ogólnie zus ma 30 dni na wypłacenie kasy ( oczywiście od dnia dostarczenia zwolnienia więc trzeba pilnowac księgowych swoich ) a ze spryskiwaczem może ktoś właśnie specjalnie nalał heheheh |
|||
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lece nadrabiac bo tez bylam na SR.... ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
rety jak dużo waży ale to dobrze aż spojrzałam na kiedy termin...jestes kilka dni przede mna trzymam ![]() dzidzia
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-06 o 22:35 |
||
|
|
|
#1975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj juz z, wiec nie trzeba szeptac.. |
|
|
|
|
#1976 |
|
Raczkowanie
|
Ale mnie przestraszylyscie dzis
dzidziadziumdzia Dobrze ,ze juz wszystko dobrze. Trzymam kciuki zeby bylo tak dalej! aniaa dbaj o siebie ,odpoczywaj ,synus jeszcze musi poczekac ![]() hd jak tam na SR? Zazdroszcze wam ,ja bym strasznie chciala chodzic na SR z M. ,ale nie ma u mnie juz czegos takiego Jak sie spytalam poloznej to zrobila na mnie wielkie oczy i pyta "A co po Ci ta szkola rodzenia?" U nas sa jakies kursy ,ale to dopiero jak sie dzidzius urodzi ..ucza jak sie nim opiekowac itp.
|
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co najlepsze moja mama chce kupic mojej bratowej tez taką bluzke, tzn tą z krotkim rekawkiem i nie wiem czy tez nie top (napewno inne kolory, moze cos w niebieski) i potem tez sie nie dowiem czy sie rozciaga czy nie dopiero jak dostane bo im sie chyba nie chce sprawdzic:/. No a od wczoraj sie nie odezwali! Nic nie odpisali,wiec nie wiem co dalej bedzie. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Znów BOLĄ mnie ZĘBY! Jak cholera! Wzialam apap.. ja chyba zaraz ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Moj ma 108! czyli jednak cie pobiłam ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- A waga z rana 76,1 kg. Ponad 2 kg w tydz i 3 dni przytylam.. ![]() Łącznie + 12,6 kg Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-05-06 o 22:57 |
|
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka super ze wszystko ok
jaszczka śliczny brzuszek i ty mamuśka też ide spać jutro nadrobie reszte ...nie mam wiele tylko 3 strony
|
|
|
|
#1979 | ||||
|
Zadomowienie
|
Musisz sie pokazac w calej okazalosci
z całą figurką.. Jestem bardzo ciekawa jak wtedy brzunio sie prezentuje.---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
A rozstepy? ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- tak, moze byc takie, kolorowe jak dla dzieci, na kolkach lub bez, fajnie by bylo gdyby byly o wiele wieksze, ogromne najlepiej. Przykrywka nie musi byc zamykana po bokach,moze byc nawet tylko polozona.. ale owszem podobne, platikowe, kolor obojetny |
||||
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 114cm i 20 kilo na plusie. Rozstępów brak na brzuchu, bokach i cyckach. Jedynie pojawiły się pasiaki na lewym półtyłku Ale może dlatego, ze tam niczym nie smarowałam..albo po prostu tam mnie przybyło najwięcej i skóra strzeliła
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

i widzę, że masz tą poduchę-kojec z mothercare
odkąd go kupiłam (jakiś tydzień temu) wreszcie śpię dobrze i wygodnie - super jest

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)