Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 23:10   #1981
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Cukinia czyli dzisiejszy obiad
Załącznik 3085331

Dla osób, które dopytywały "czy jadam czasem mięso" - zaznaczam, że jest tam kawałek kiełbaski
Mmmmmmmmm pysznosci!!!!!!1 Twoje posilki wygladaja smaaaaaaaaaaakowicie(opro cz koperku ), az chce sie jesc! mmm cuuuuuuukinia... co jeszcze jest tam na talerzu? Jak robisz? Wyglada podobnie jak moje "leczo".

Hm te Twoje dania wygladaja starsznie zdrowo, kolorowo, i tak warzywnie. Duzo witaminek pewnie maja...

Pochwal sie innymi przepisami, co jeszcze dobrego robisz? az mi slinka cieknie! :brzyda l:

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
kiełbaskę i cebulę podsmażyłam na kropelce oliwy, dodałam cukinie i pomidory. Pomidory i cukinia puściły soki i tak dusiłam na małym ogniu. Potem na talerz, na górę pokrojony lub starty ser i trochę koperku
I już

PS. w czasie duszenia doprawiłam solą i pieprzem
Aaaaaaaha.. no to u mnie idzie tak: cebulka, kielbaska do spazenia, potem pomidory, troche pokrojonych w droba kostke ogorkow kiszonych, a potem to juz tylko duuuuuuuuuuuzo papryki i duuuuuuuuuzo cukini! Aaa i jeszcze przecier pomidorowy (+sol pieprz). czyli podobnie..
Czekam az cukinia na ogrodku wyrosnie

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Biodra mi ostatnio strasznie dokuczaja podczas snu. Przekrecam sie z boku na bok nad ranem, jak jedno zaboli, to na druga strone, i tak w kolko. Na zbyt dlugo tez nie pomaga, a nie chce spac na plecach, wiec jedynym rozwiazaniem jest wstanie z lozka...Nadal bylam spiaca, ale nie wytrzymalabym dluzej, wiec pewnie jakas drzemka w ciagu dnia sie kroi...
Ja teraz bardzo odczuwam krzyze i biodra. W nocy nie az tak ale pozycja non stop zmieniana musi byc.
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 23:12   #1982
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
jej kochana to teraz zaciskaj nozki a synek siech jeszcze sobie siedzi w brzuszku chyba nie chce sie wciskac w kolejke na watku?? no i juz
calkiem spory myslalam ze moj klocus przy wadze 1670g jest spory

niezawsze taka kupilam wzor 108 kolor niebieski http://allegro.pl/item1018033212_pos...aplikacja.html
taka wzor 007 kolor soczysta zielen http://allegro.pl/item1021514536_2_e...niana_lux.html
i taki rozek kolor turkusowy wzor 108 http://allegro.pl/item1027301183_roz...ynowa_lux.html
Podobaja mi sie i niedrogie sa.
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
bardzo ladne
Cytat:
sms od dzidziadziunia

"hej, Aliska tylko chwilowo wywinela numer bo serduszko na chwile obecna stuka miarowo i badanie nie wykazqalo zadnych nieprawidlowosci, ale zostajemy na obserwacji. dzieki za kciuki dziewczyny. zadzialaly!"
A dzidziadziumdzia miala dzis wizyte usg? Skad wiedziala, ze dzidzia ma slabe tento?
Cytat:
dzwonil mechanik. auto naprawione tylko teraz problem bo ja nie pojade a maz manualem tez nie da rady trzeba bedzie kogos poprosic zeby z nim pojechal
W koncu

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
jaszczka mogę pomóc w szukaniu Prawda,że podobieństwo jest?
Identico! Przynajmniej na zdjeciach.

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

chyba jednak nie przynajmniej u mnie jest inaczej
U mnie na pewno z 12 miesiecy srednia brali, ale ja mialam rozne zarobki.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 23:30   #1983
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Jutro idę. Teraz mi mrowi w uchu i boli szczęka. Boję się, że to jakieś porażenie nerwu czy coś ;(.
Jezeli byc miala porazenie nerwu twarzowego to- idz do lutra usmiechnij sie, jezeli konciki tak samo sa uniesone do gory to jest ok. Zamknij oczy. Jezeli oboje oczu sa calkowicie zamkniete to jest ok. Zmarszcz czolo jezeli po obu stronach są bruzdy to jest ok. I nie masz zapalenia nerwu twarzowego.
Jak mi sie zaczynalo -choc nie wiedzialam ze to to, to jedyne co mnie dzowilo to to ze zaczyna mi jakby polowa języka troche drętwiec, i jakbym nie czula na niej co jem, potem zauwazylam ze krzywo sie usmiecham, tam gdzie porazenie tam kącik prawie wogole nie ruszal sie.. a zamkniecie oczu i marszeczenie czola to juz u lekarza.
A i przy tym kąciku jakos mi tak mrowilo, tak dziwnie bylo, sadzilam ze moze opryszczka mi sie robi.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
to ja wkleję swoje brzuszysko dziś 31 tygodni i 1 dzień, 62 dni do porodu... i 2kg na plus od wagi startowej (71):
Brzuszysko? brzusinusiek, nie duzy łądniutki

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A co do wenflonów to minęły już ponad 2 tygodnie odkąd wyszłam ze szpitala,a nadal mam po nim pamiątkowego siniaka. Ciekawe czy mi zdąży zniknąć do porodu jak mi będą kolejny zakładać Ogólnie też nie lubię tego ustrojstwa,bo średnio to wygodne i boli niestety,ale jednak bardziej się boję porodu.Wenflon jakoś przeżyję
mi zakladali 3 wenflony. bo w pierwszy dzien co pierwszej proby oxytoc, a potem wiadomo co pare dni zmieniaja na nowy w inne miejsce.. A u mnie wogole pod lupą szukać zyll... A jedna babka kuła mnie chyba z 5 razy a potem prawie tym rzucila i powiedziala ze ma to gdzies, zeby to inna zrobila (inna od razu sie wbila).. Ale myslalam ze kobite rozszarpie, bezczelna! Jak nie potrafi to niech od razu innym da! I te slownictwo

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
sms od dzidziadziunia

"hej, Aliska tylko chwilowo wywinela numer bo serduszko na chwile obecna stuka miarowo i badanie nie wykazqalo zadnych nieprawidlowosci, ale zostajemy na obserwacji. dzieki za kciuki dziewczyny. zadzialaly!"
uuuuuuf to dobrze! ze dobrze

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Były ostatnio moje zdjęcia ale dla przypomnienia mogę wkleić raz jeszcze
114cm i 20 kilo na plusie. Rozstępów brak na brzuchu, bokach i cyckach. Jedynie pojawiły się pasiaki na lewym półtyłku Ale może dlatego, ze tam niczym nie smarowałam..albo po prostu tam mnie przybyło najwięcej i skóra strzeliła
Nooooo czyli jednak dlatego nie pamietam tych 114 cm i 20 kg bo ich nie bylo widac:P
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 23:38   #1984
niezawsze
Zakorzenienie

Siala nic a nic nie widac!!! Dobrze wygladasz naprawde.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 23:45   #1985
Siala_Bala
Zakorzenienie

To chyba mi w głowę poszło i sobie ją podwieszam pod sufitem, żeby gwoździa nie przybić albo w stopy i jeżdżę na deskorolkach ;]

W końcu stoi przed Wami 93 kilo żywej wagi
Dlatego dziewczyny nie panikujcie, że ważycie nieco ponad 70 kilo, czy przytyłyście 8 kg bo jeśli mówicie, że po mnie nic nie widać to tym bardziej po Was

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 00:59   #1986
olakola
Zadomowienie

Siala_Bala w necie bebetto vulcano ma słabiutką opinię - chociażby: http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...LCANO.html?v=2
murano od bebetto również ma mizerne opinie

do fyna od tego roku okrycie na nogi jest w cenie wózka

fotelik od jedo jest słaby, ok zgadzam się, ale ten od bebetto nie jest lepszy, atestów nie ma żaden z nich, tylko chyba bebetto nie robi adapterów do innych fotelików a jedo tak ...

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Cytat:
nie chce cie smucić ale raczej dobrze ci wypłacili
trzeba pamiętać, że zus nie płaci za PEŁNY MIESIĄC tylko za ilość dni na zwolnieniu i w dupie mają że miesiąc jestes na zwolnieniu
pokaże ci jak się liczy

3000 ( twoje brutto)
- 13.71 % = 2588.70 zł
2588.70 zł podzielić chyba ten znaczek / 30 = 86.29 zł
86.29 zł - 18 % = 70.76 zł

jeżeli to by było zwykłe chorobowe to chyba mnoży ? sie to przez 80 % ale, że ciążowe to już nic się nie robi

i te 70.76 to jest twoja stawka dzienna więc jeżeli zwolnienie miałaś od 30.03 do 19.04 to jest 21 dni czyli 70.76 * 21 = 1485.96 zł

dalej mniej wyszło, może brutto masz coś z groszami ?
w każdym razie u mnie zawsze według tego liczenia dostaje
i to jest strasznie do du.py bo wiadomo zwolnienia nie dostaje się na idealnie 30 dni i np ostatnia moja wypłata to było niewiele ponad 700 zł
aha i nigdy nie wiadomo kiedy te pieniądze wpłyną na konto jest to ruchome ale mniej więcej jak teraz zwolnienie mam do 11 to tak koło 15 powinny wpłynąć zazawyczaj pare dni po tym jak się kończy zwolnienie mi wpływają

mam nadzieje, że pomogłam

Czy tak samo jest liczone w czasie urlopu macirzyńskiego????

Jestem w szoku, byłam przekonana, że dostanę dokładnie swoją wypłatę
To dlaczego dzielą przez 30 żeby wyliczyć stawkę dzienna, przecież nie parcuję 30 dni, tylko 21-23 w miesiącu, a jak liczą do wypłacenia to razy liczba dni w miesiącu. Cholerny ZUS.

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2010-05-07 o 01:15
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 01:10   #1987
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
jaszczka bardzo ładnie wyglądasz, i jak malusio przytyłaś

my juz spakowani, za chwilke idziemy spac bo chcemy wyjechac tak kolo 5 rano. Mam nadzieje ze jutro nie bedzie mnie bolal kręgosłup tak jak dzisiaj bo wtedy będzie masakra ta podróż, chyba co pół godziny przerwa
dzięki i życzę bezbólowej podróży

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
w ogole nie napisalam wam jaka dzisiaj mialam akcje z tz hehehe. pojechalismy do biedry po soczek pomaranczowy bo maja dobry i tani, tak sie szwedamy smiejemy sie i maja jakas promocje na akcesoria ogrodnicze. stal sobie kosz ze spryskiwaczami takimi podcisnieniowymi, wzielam jeden zaczelam pompowac i w strone męża celuje i psikam - patrze na oczy a ten oczy mruzy i smieje sie do niego i pytam czemu tak robi jak przeciez nic tam nie ma to ten strzelil do mnie tekstem ze ciekawe czy jestem taka cwana, wzial inny napompowal i psiknal mi w twarz a tam kuzwa poleciala woda myslalam ze sie posikam ze smiechu moj mężuś tak sie ze mnie brechtal ze az płakał bo ponoc strzelilam niezla mine hehe. swoja droga co za pajac nalal wody do spryskiwacza ktory szedl na sprzedaz ?
fajnie z tym spryskiwaczem mogę sobie wyobrazić twoją minę jak woda poleciała

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
jaszczka śliczny brzuszek i ty mamuśka też
ide spać jutro nadrobie reszte ...nie mam wiele tylko 3 strony
dziękuję

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Brzuszysko? brzusinusiek, nie duzy łądniutki[COLOR="Silver"]
jej to wychodzi na to, że tylko mi się wydaje wielki dzięki
chociaż jak wysłałam te zdjęcia mojej mamie to też powiedziała, że jaki już duuuużyyyy

Niezawsze - identico?? serio ty też tak uważasz? no to kurcze naprawdę zostałam przegłosowana...

Siala - ja też uważam, że wogóle po tobie nie widać tych kilogramów ja parę lat temu osiągnęłam wagę 82kg i wyglądałam jak słoń - naprawdę było po mnie widać, że mocno przytyłam... a po tobie nic, hmmm ciekawe jak ty to robisz? może rzeczywiście ci w stopy poszło

Edytowane przez jaszczka
Czas edycji: 2010-05-07 o 01:15
jaszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 01:25   #1988
kasandra82
Wtajemniczenie

Mamuśki nie idzie was nadgonić z czytaniem a co dopiero wszystkim odpowiedzieć!
W skrócie gratuluję pięknych brzuszków i pokoików dla dzidziolków, za anię trzymam kciuki żeby szkrabek jeszcze nie wyskakiwał, a do dzidziadziumdzia mam pytanie skąd wiedziałaś że dzidek ma za niskie tętno?
U mnie brzuch rośnie w oczach, w najszerszym miejscu mam 101cm i większośc bluzek zrobiła sie na mnie za krótka, sięgają powyżej pępka
Widzę żw większość z was ma pokupione wózki i łóżeczka, mnie to ciagle czeka, pojedziemy na zakupy jak u M zwolni się trochę z nawałem pracy, oprócz tych rzeczy mam już wszystko, wszystkie pierdółki i ubranka do 2 lat i jestem zadowolona bo teraz bym nie dała rady tak chodzic po sklepach, nie dość że upał to zadyszki dostaję po paru metrach i oddychać nie mogę, widocznie mała lub macica napiera mi na płuca.
Dobrej nocki tym co juz śpią

Edytowane przez kasandra82
Czas edycji: 2010-05-07 o 01:47
kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 01:46   #1989
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Siala_Bala w necie bebetto vulcano ma słabiutką opinię - chociażby: http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...LCANO.html?v=2
murano od bebetto również ma mizerne opinie

do fyna od tego roku okrycie na nogi jest w cenie wózka

fotelik od jedo jest słaby, ok zgadzam się, ale ten od bebetto nie jest lepszy, atestów nie ma żaden z nich, tylko chyba bebetto nie robi adapterów do innych fotelików a jedo tak ...
Tak, tak, czytałam je chyba wszystkie
Na foteliku mi aż tak bardzo nie zalezy by bóg wie ile za niego dawać. A jeśli już mam za niego płacić to wolę by miał wszystko (porządną budkę i okrycie na nóżki). Co do atestów to chyba nie ma się co nimi kierować widząc ile z tym problemu i jak to wygląda - jedne nie mają wcale, inne mają tylko na tkaniny, niektóre przeszły symulacje wypadków i żeby wybrać taki idealny to trzeba by wydać na niego z 700zł a nie stać mnie niestety.
Co do opinii na temat gondoli to zupełne bzdury - gondola ma 80cm długości - sama mierzyła mi babka w sklepie, co do szerokości to nie jest jakaś wielka ale dzidzia będzie jeździła w niej lato-jesień więc nie będzie aż tak grubo ubrana by się nie mieścić. W spacerówce jest dużo miejsca a można w niej dziecko wozić zupełnie jak w gondoli a jest nieco szersza.
Pisała do mnie również dziewczyna, która miała ten wózek - głównie użytkowany zimą i mówiła, że nie zamieniłaby go na żaden inny.
A sklepie wahałam się między nim a Jedo Fyn (o 500zł droższym) i babka poleciła mi Vulcano - gdyby jej zalezało na kasie to zachwalałaby Jedo. Poza tym pytałam o reklamacje i mówiła, ze oba wózki nie są reklamowane prawie wcale (nie tylko w tym jednym sklepie)- wadliwych by chyba nie polecała bo to też problem dla sklepu by taki wózek wymieniać, odsyłać, sprowadzać itd.
Poza tym sporo ich widziałam na ulicy i nie odniosłam wrażenia by mamusie się z nimi męczyły.

Mam nadzieję, ze wózek się spisze, jeśli nie to trudno. Tak po prawdzie to nie ja za swoją kase kupuję wózek, więc jak będzie to kasa wyrzucona w błoto to przynajmniej mnie tak nie zaboli. Nieco to krutnie brzmi ale taka prawda. Co innego jakbym sama uciułała tą kasę a kupiłabym bubel.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 03:15   #1990
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
jestem mamuski. nie nadrobie was niestety bo nie dam rady

mialam USG z malymn wszystko dobrze. siusiak nie odpadl wazy 2140 no i sie obrocil wreszcie
i to tyle dobrego.
mam rozwarcie na palec i te skurcze to nie BH maly juz sie pcha na swiat. mam lezec lezec i jeszcze raz lezec. dostalam leki a jak nie przejda skurcze to mam jechac do szpitala. wzielam juz pierwsza dawke i nienajlepiej sie czuje. biore fenoterol i mowila ze po tym sa kolatania serca wiec dostalam jakis lek tez na te kolatania no i jeszcze nospe forte. i jakos mi tak dziwnie slabo i mi sie kreci w glowie dziwnie.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

to niezle oby wszystko bylo dobrze
aniu sciskaj nogi i nie pozwol malemu sie wydostac mamy przeciez wyladowac w szpitalu w tym samym czasie

Cytat:
sms od dzidziadziunia

ale nas przestraszyla. z tej Twojej malej to bedzie niezle ziolko pewnie sobie sciskala pepepowine i stad tak niskie tetno. trzymam kciuki zeby nie bylo wiecej niespodzianek.

idealnecialo a ty jak masz problem z zebami to powinnas brac dodatkowo wapn. ja mialam problem z jednym zebem chyba na poczatku 4 miesiaca, a dodam ze do dentysty chodze regularnie i sam dentysta byl zdziwiony co sie sie dzieje skoro wczesniej bylo wszystko w porzadku. powiedzialam to swojej lekarce i nie dosc ze mam lykac witaminy w ktorych jest wapn to jeszcze mi przepisala dodatkowe tabletki 250mg i juz nie mam problemu. widocznie dziecko wysysa z Twoich zebow caly wapn.

bylam dzisiaj na klasie karmienia piersia a za ponad tydzien szkola rodzenia wkoncu, juz sie nie moge doczekac.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 05:18   #1991
kasandra82
Wtajemniczenie

Dziewczyny artykuł o tym żeby od 30 tc nie łykać kwasu foliowego! http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/492...ym-w-pigulkach

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 07:05   #1992
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
nie chce cie smucić ale raczej dobrze ci wypłacili
trzeba pamiętać, że zus nie płaci za PEŁNY MIESIĄC tylko za ilość dni na zwolnieniu i w dupie mają że miesiąc jestes na zwolnieniu
pokaże ci jak się liczy

3000 ( twoje brutto)
- 13.71 % = 2588.70 zł
2588.70 zł podzielić chyba ten znaczek / 30 = 86.29 zł
86.29 zł - 18 % = 70.76 zł

jeżeli to by było zwykłe chorobowe to chyba mnoży ? sie to przez 80 % ale, że ciążowe to już nic się nie robi

i te 70.76 to jest twoja stawka dzienna więc jeżeli zwolnienie miałaś od 30.03 do 19.04 to jest 21 dni czyli 70.76 * 21 = 1485.96 zł

dalej mniej wyszło, może brutto masz coś z groszami ?
w każdym razie u mnie zawsze według tego liczenia dostaje

dzienna stawka 31.06 zł i to pomnóż razy ilość dni na zwolnieniu

1317 zł - 13.71 % = 1136.44 zł
1136.44 zł / 30 = 37.88 zł
37.88 zł - 18 % = 31.06 zł

i to jest strasznie do du.py bo wiadomo zwolnienia nie dostaje się na idealnie 30 dni i np ostatnia moja wypłata to było niewiele ponad 700 zł
aha i nigdy nie wiadomo kiedy te pieniądze wpłyną na konto jest to ruchome ale mniej więcej jak teraz zwolnienie mam do 11 to tak koło 15 powinny wpłynąć zazawyczaj pare dni po tym jak się kończy zwolnienie mi wpływają

mam nadzieje, że pomogłam

U mnie jest inaczej bo ja dostaje wyplate z pracy, a nie z zusu, bo u mnie zatrudnia sie 45osob, wiec pracodawca mi wyplaca kase, wiec dostaje tyle samo co zawsze dostawalam

Ja juz sobie wstalam, zrobilam siusiu do pojemniczka i bede szla na wyniki, jutro sasiadka mi je przyniesie a we wtorek wizyta, moja mala dzis od rana sie przemieszcza ale niech sobie lata po brzuszku, pogoda paskudna...5 stopni, zalozylam tunike z golfikiem
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-05-07 o 07:07
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 08:36   #1993
papeteria
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
Cytat:
a teraz ide sobie zrobic swiezutki chrupiacy chlebek z maselkiem i serem zoltym i kakao do tego
to już wiem co jem na śniadanko

---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ----------

siala fajny wózeczek fajna galeria
anoxa , ania ładna pościel
wiolek bardzo ładnie i łóżeczko już czeka
bajka dobre z tym spryskiwaczem

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

A u nas na SR cwiczyliśmy pozycje do porodu z mężami
Poza tym znowu o nastawieniu psychicznym i techniki relaksacyjne...
Ogólnie mówiła, że pierwiastki rodzą 12h i taka jest średnia . Wiec pierwsza faza (jeżeli nie odchodzą wody) może odbywać się w domu ...
Moja szwagierka chodziła na te szkołe i ona pierwsze dziecko urodziła po godzinie od przyjazdu na porodówkę Pisałam już kiedyś, że przyjechała z 8 cm rozwarciem.
Chyba tak się nasłuchała o tych fazach , że w domu nie dała sobie powiedzieć, że to już
Poza tym położna jeszcze mówiła o kryzysie 7 cm
Mówiła jeszcze, że nie ma reguły ale że przeważnie poród rozpoczyna się w nocy bo oksytocyna lubi cicho ciepło i ciemno

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-07 o 08:56
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 08:49   #1994
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
hd jak tam na SR? Zazdroszcze wam ,ja bym strasznie chciala chodzic na SR z M. ,ale nie ma u mnie juz czegos takiego Jak sie spytalam poloznej to zrobila na mnie wielkie oczy i pyta "A co po Ci ta szkola rodzenia?" U nas sa jakies kursy ,ale to dopiero jak sie dzidzius urodzi ..ucza jak sie nim opiekowac itp.
Wczoraj było fajnie. Mówiliśmy o okresie połogu.

Na początku poprosiłam położną o to aby mówiła jak wygląda sytuacja w przypadku CC (jeśli się różni od sytuacji naturalnego porodu). Jestem jedyną osoba w grupie, która ma planowaną CC. Tych różnic jest sporo na każdym etapie.

Na ostatnim mówiliśmy o żywieniu i jest jasne, że przy planowanej CC nie będę miała naturalnej laktacji (bo nie ma skurczy). Muszę zabrać laktator do szpitala i po CC za jego pomocą wywołać laktację

Nie przeraża mnie poród ani igły, znieczulenia itd
ale CEWNIK?????????????? Jakoś o tym nie pomyślałam... Wczoraj położna uświadomiła mi, że podczas CC założą mi cewnik i będę z nim przed 1-2 doby. Leżenie plackiem 2 doby... Maluszek tylko na karmienia Ach ta CC ... nic fajnego...

Jakoś nie mogę się przyzwyczaić do myśli, że mi tam coś zamontują ... Bleeee CEWNIK...

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Musisz sie pokazac w calej okazalosci z całą figurką.. Jestem bardzo ciekawa jak wtedy brzunio sie prezentuje.

--------

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Allle kochany!!!!!!!!!!!!!! Ty to chyba wąziusieńka w biodrach jestes co?!

Jak w sklepie
należałam raczej do szczupłych Jestem niska, drobna to brzuch 106 cm wygląda jak gigant

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Były ostatnio moje zdjęcia ale dla przypomnienia mogę wkleić raz jeszcze
114cm i 20 kilo na plusie. Rozstępów brak na brzuchu, bokach i cyckach. Jedynie pojawiły się pasiaki na lewym półtyłku Ale może dlatego, ze tam niczym nie smarowałam..albo po prostu tam mnie przybyło najwięcej i skóra strzeliła
Rośnie pomalutku czyli wszystko w swoim czasie

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Mmmmmmmmm pysznosci!!!!!!1 Twoje posilki wygladaja smaaaaaaaaaaakowicie(opro cz koperku ), az chce sie jesc! mmm cuuuuuuukinia... co jeszcze jest tam na talerzu? Jak robisz? Wyglada podobnie jak moje "leczo".

Hm te Twoje dania wygladaja starsznie zdrowo, kolorowo, i tak warzywnie. Duzo witaminek pewnie maja...

Pochwal sie innymi przepisami, co jeszcze dobrego robisz? az mi slinka cieknie! :brzyda l:

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Aaaaaaaha.. no to u mnie idzie tak: cebulka, kielbaska do spazenia, potem pomidory, troche pokrojonych w droba kostke ogorkow kiszonych, a potem to juz tylko duuuuuuuuuuuzo papryki i duuuuuuuuuzo cukini! Aaa i jeszcze przecier pomidorowy (+sol pieprz). czyli podobnie..
Czekam az cukinia na ogrodku wyrosnie
koperek przywiozłam ze wsi (od wuja z jego osobistej szklarni) więc wrzucam go teraz do każdej potrawy

Dziękuję za miłe słowa. Nie przepadam za mięsem więc ładuję w siebie sporo warzyw

Dzisiaj będą brokuły
. Nie wiem jeszcze co z nimi zrobię... Musze zobaczyć co kryje lodówka

Ach i zrobię szczawiową bo mam też szczaw od wuja

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 08:51   #1995
bassienkaw
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, wkońcu jestem Wieki mnie tutaj nie było, ale nie wchodziłam na wizaż by nie odrywać się od pisania i wogóle. Napisałam cała magisterkę, mam ją wykończoną, dzisiaj jadę zawieźć ją do sprawdzenia promotorowi, przy okazji napisałam dwie prace zaliczeniowe też w tym czsie.... wiadomo jeszcze jak to jest z jednym dzieckiem, mężem i domem na głowie, nie można poświęcić się całkowicie pracy i wogóle. W dodatku jeszcze baba w ciąży ostatnio Klara nie pozwala mi za długo przed komputerem siedzieć, muszę co chwilę się kłaść, bo coś wypchała mi pod moje żebra i ból taki jak za długo siedzę, że szkoda gadać...

Poza tym zaczął się u mnie 7 miesiąc... leci czas, nie powiem, że nie.

Byłam też w środę u lekarza, kolejna wizyta 2 czerwca i będę mieć ostatnie bodajże USG. Poza tym wszystko w porządku. Wyniki mam bardzo dobre, jedynie lekarka mówi, że mam więcej pić, to się zaczęłam śmiać, że jak będę więcej pić to już wogóle z wc nie wyjdę. Waga w sumie w miarę się trzyma, więc nie jest źle. No i co najważniejsze, od czasu jak puścił ucisk z krzyża, tak i ciśnienie mam w normie, zgagi codziennie nie mam... lepiej się czuje.

Co tam u Was? W takim większym skrócie kobiety? Bo nie dam rady nadrobić.

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 09:22   #1996
aniaa22
Zakorzenienie

dzien dobry
prawie nie spalam w nocy bo maly strasznie mnie kopal po zebrach. wogole po tych lekach on sie jeszcze bardziej ruchliwy zrobil. caly czas sie wierci a chwile po lyknieciu tabletki tak kopie ze mnie zgina wq pol mam nadzieje ze wszystko sie unormuje bo dzis moj maz wyjezdza po auto do nowego sacza i wroci dopiero jutro wiezorem pewnie a ja po tych lekach mam taka delirke ze sama do szpitala nie dojade raczej

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wkońcu jestem Wieki mnie tutaj nie było, ale nie wchodziłam na wizaż by nie odrywać się od pisania i wogóle. Napisałam cała magisterkę, mam ją wykończoną, dzisiaj jadę zawieźć ją do sprawdzenia promotorowi, przy okazji napisałam dwie prace zaliczeniowe też w tym czsie.... wiadomo jeszcze jak to jest z jednym dzieckiem, mężem i domem na głowie, nie można poświęcić się całkowicie pracy i wogóle. W dodatku jeszcze baba w ciąży ostatnio Klara nie pozwala mi za długo przed komputerem siedzieć, muszę co chwilę się kłaść, bo coś wypchała mi pod moje żebra i ból taki jak za długo siedzę, że szkoda gadać...

Poza tym zaczął się u mnie 7 miesiąc... leci czas, nie powiem, że nie.

Byłam też w środę u lekarza, kolejna wizyta 2 czerwca i będę mieć ostatnie bodajże USG. Poza tym wszystko w porządku. Wyniki mam bardzo dobre, jedynie lekarka mówi, że mam więcej pić, to się zaczęłam śmiać, że jak będę więcej pić to już wogóle z wc nie wyjdę. Waga w sumie w miarę się trzyma, więc nie jest źle. No i co najważniejsze, od czasu jak puścił ucisk z krzyża, tak i ciśnienie mam w normie, zgagi codziennie nie mam... lepiej się czuje.

Co tam u Was? W takim większym skrócie kobiety? Bo nie dam rady nadrobić.
gratuluje skonczonej pracy ale sie zawzielas
no i ciesze sie ze na wizycie ok.

w skrocie u mnie to wczoraj bylam na wizycie i okazalo sie ze maly juz sie pcha na swiat. mam skurcze i rozwarcie na palec. dostalam leki i mam lezec i absolutnie nic nie robic w domu.

dzidziadziumdzia tez miala wizyte wczoraj i pojechala do szpitala bo malutka miala za slabe tetno. ale wszystko ok. w szpitalu juz miala dobre ale zostaly na obserwacji
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 09:25   #1997
bassienkaw
Zakorzenienie

Aniu ty już w sumie i tak blisko porodu... wiesz jeszcze miesiąc i możesz rodzić w sumie... jakby maleństwo się pośpieszyło jednak mam nadzieję, że nie zrobi ci psikusa i posiedzi jeszcze trochę
A właśnie co do dzidzi, to powiedzcie mi czy robiła badania na cholestaze? Czy wkońcu przeszło jej to swędzenie całego ciała?

Stary 2010-05-07, 09:27   #1998
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Hej mamusie1 Rano nie miałam neta no i teraz mam pare minut przed pracą na nadrobienie. Nareszcie wyszło słoneczko

Zapomniałam Wam napisać co wymyślił mój mąż. Poprosiłam go, żeby przypominał mi o ćwiczeniach mięśni Kegla. On wydrukował karteczki i je wszędzie pozawieszał, nawet w lodówce. Oczywiście hasła sa róże np: pamiętaj o kręglach, ćwicz mięśnie, będziesz wielki, jest tyle do zrobienia w autobusie A na monitorze zamieścił zdjęcie kręgli. Mój pomysłowy Dobromir. Teraz nie mam wytłumaczenia, że nie pamiętam.
Stary 2010-05-07, 09:32   #1999
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu ty już w sumie i tak blisko porodu... wiesz jeszcze miesiąc i możesz rodzić w sumie... jakby maleństwo się pośpieszyło jednak mam nadzieję, że nie zrobi ci psikusa i posiedzi jeszcze trochę
Dobra dobra niech sobie jeszcze posiedza jednak..ja mam zblizony termin do Ani i jak sobie pomyśle ze nic jeszcze nie mam a to za miesiac mialoby byc to

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać co wymyślił mój mąż. Poprosiłam go, żeby przypominał mi o ćwiczeniach mięśni Kegla. On wydrukował karteczki i je wszędzie pozawieszał, nawet w lodówce. Oczywiście hasła sa róże np: pamiętaj o kręglach, ćwicz mięśnie, będziesz wielki, jest tyle do zrobienia w autobusie A na monitorze zamieścił zdjęcie kręgli. Mój pomysłowy Dobromir. Teraz nie mam wytłumaczenia, że nie pamiętam.

ale dobrze
ja przyznam szczerze zapominam

Stary 2010-05-07, 09:33   #2000
bassienkaw
Zakorzenienie

Papeteria nie chcę Cię martwić... ale różnie w życiu bywa... Ja rodziłam miesiąc przed terminem, totalnie nie spodziewałam się takiego obrotu sytuacji... odeszły mi wody i od tego poszło już szybcikiem więc lepiej być przygotowanym, na wszelki wypadek... ja planuje w czerwcu już torbę spakować, mimo, że termin mam na sierpień...

Marta, masz pomysłowego męża oj i to bardzo

Stary 2010-05-07, 09:34   #2001
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie1 Rano nie miałam neta no i teraz mam pare minut przed pracą na nadrobienie. Nareszcie wyszło słoneczko

ale wymyslil

Basiu co do dzidzi tonie mam pojecia. tez mnie nie bylo dluzszy czas i sporo mnie ominelo
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 09:35   #2002
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dzień dobry.

Basiu- super, że udało Ci się skończyć pracę. Oby promotor się nie czepiał.
Marta- u mnie też pogoda ładna, od rana świeci słoneczko. No i z tymi "kręglami" dooobre.

Ja właśnie jem śniadanie- bułka z nutellą i herbatka, a o 10 zaczynam znów malować
Stary 2010-05-07, 09:37   #2003
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Papeteria nie chcę Cię martwić... ale różnie w życiu bywa... Ja rodziłam miesiąc przed terminem, totalnie nie spodziewałam się takiego obrotu sytuacji... odeszły mi wody i od tego poszło już szybcikiem więc lepiej być przygotowanym, na wszelki wypadek... ja planuje w czerwcu już torbę spakować, mimo, że termin mam na sierpień...

Marta, masz pomysłowego męża oj i to bardzo
wiem wiem... pamiętam.
Ja na razie wyprałam koszule do szpitala, ale zmotywowałaś mnie i chyba w weekend porobie zakupy na all....

A dziś na 18:00 idziemy na usg 3/4 d ciekawe ile moja kruszynka urosła w przeciągu 9 dni (ostatnio miał 1150g coś mało mi się wydaje ....)

Stary 2010-05-07, 09:37   #2004
alutka78
Rozeznanie

Czesc laseczki!!!
Hd ja mialam cewnik jak mi usuwali haluksy. Mialam znieczulenie w kregoslup. Cewnik zalozyli mi chyba juz na sali operacyjnej po zabiegu. Nic nie czulam, bo znieczulenie jeszcze dzialalo. Wiec jeden bol mialam z glowy.
Jak go wyciagali to po prostu nastawilam sie, ze m oze zabolec. Nie bylo tak zle. Uwierz mi. Powiem Ci tak - wolalabym, cewnik niz bol glowy.

Moze ktoras z Was oglada dzis Pytanie na sniedanie. Byla mowa o ubrankach antyalergicznych z bawelny organicznej. Czyli takiej ktora rosnie dluzej niz ta nieorganiczna itd. Pan z firmy produkujacej te oto ubranka podawal same zalety, wlacznie z cena. O ktorej mowil,ze nie rozni sie od cen ubranek z bawelny nieorganicznej. Wiec weszlam na ich strone i skamienialam. Zobaczcie same.
http://www.monpetitbebe.pl/kategoria_glowna,270
Stary 2010-05-07, 09:40   #2005
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

SUPER jaki pomysłowy
Uwielbiam ludzie z poczuciem humoru!

Stary 2010-05-07, 09:41   #2006
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Moze ktoras z Was oglada dzis Pytanie na sniedanie. Byla mowa o ubrankach antyalergicznych z bawelny organicznej. Czyli takiej ktora rosnie dluzej niz ta nieorganiczna itd. Pan z firmy produkujacej te oto ubranka podawal same zalety, wlacznie z cena. O ktorej mowil,ze nie rozni sie od cen ubranek z bawelny nieorganicznej. Wiec weszlam na ich strone i skamienialam. Zobaczcie same.
Nie cena wcale się nie różni nie ma to jak reklama na TVN

Stary 2010-05-07, 09:41   #2007
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

padałam. Nie dośc, że drogie jak cholera to jeszcze brzydkie. Ciekawe kto to kupuję?

hd mój mąż jest bardzo pomysłowy, trzeba mu to przyznać
Stary 2010-05-07, 09:42   #2008
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc laseczki!!!
Hd ja mialam cewnik jak mi usuwali haluksy. Mialam znieczulenie w kregoslup. Cewnik zalozyli mi chyba juz na sali operacyjnej po zabiegu. Nic nie czulam, bo znieczulenie jeszcze dzialalo. Wiec jeden bol mialam z glowy.
Jak go wyciagali to po prostu nastawilam sie, ze m oze zabolec. Nie bylo tak zle. Uwierz mi. Powiem Ci tak - wolalabym, cewnik niz bol glowy.
Alutka, nie boję sie bólu. Jestem wytrzymała
Jakoś tak nie mogę się nastawić, że mi tam coś zamontują ... Ludzie .... emerytka jak nic

Stary 2010-05-07, 09:44   #2009
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Alutka, nie boję sie bólu. Jestem wytrzymała
Jakoś tak nie mogę się nastawić, że mi tam coś zamontują ... Ludzie .... emerytka jak nic
Będzie dobrze Haniu. Nie martw się na zapas.
Stary 2010-05-07, 09:46   #2010
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja kobiety zaraz będę jechać przegląd załatwiać, a potem to już zostanę u rodziców moich... bo na 16 znowu do szkoły, i by tak nie krążyć to sobie posiedzę tam. Damian ma obiad z wczoraj, Łucja u teściów, wraca wieczorem... wiec trochę luzu dla mamy też się przyda

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości