|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
|
|
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
heja Cudenka
i Rodzynku![]() u mnie na wadze kolejny spadek o .... -0,1kg hehehehe to juz 7,8kg za mna:P super
|
|
#3153 |
|
Rozeznanie
|
Dzien Dobry Kochani!
Ja tylko na chwile bo zaraz lece w rejs .U mnie -0,2kg na wadze od wczoraj!!! |
|
|
|
#3154 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny,
U mnie już trochę lepiej z samopoczuciem. Musiałam przespać doła i trochę jakby przeszło. Już po ważeniu, porcelance i pora na kawkę w Waszym towarzystwie,. Cytat:
Będzie dobrze, siedzimy w tym tu wszyscy razem.Cytat:
Nieprawda. Idzie Tobie świetnie. Pamiętaj tu chodzi o metodę drobnych kroczków. Trzy kroczki do przodu, dwa do tyłu, ale tłuszczyk się wytapia. Nawet jeśli u Ciebie czy innych dziewczyn idzie to już troszkę wolniej, znaczy to, że jesteś coraz bliżej celu. Lepiej chudnąć wolniej i dać skórze czas na ujędrnienie się w partiach, w których leci tłuszczyk, niż potem martwić się wątłą skótrką, która nienadążyła za tłuszczykiem ładnie się wciągnąć. Do lata jeszcze sporo czasu, zdążymy być piękne, szczupłe i powabne. Nawet ja stara jeszcze mam taką nadzieję hahahahahaha Bierzcie przykład z tabingi. Proszę, dziewczyna idzie jak burza i na dodatek optymizmem potrafi obdzielić resztę forum. Tego wszystkim nam potrzeba ![]() Cytat:
A właśnie piwko...jeszcze 2 miechy temu królestwo za piwko. POtrafiłam pochłaniać co wieczór z mężusiem do filmu, normalnie dom AA. Uwielbiam (a może uwielbiałam) też ballantines z colą... potm potem piłam z colą zero, ale za to namiętnie. Zaczęłam dietę, skończyłam piwkowanie. Wcale mi tego piwka nie brakuje. Ale mi się porobiło. Towarzystwo płacze nade mną, jak w tym filmie "Alternatywy4" nad Balcerkiem.... że taki fajny ze mnie był herbatnik, a teraz co..siedzę z colą zero w ręku i obserwuję z ubawieniem, jak towarzystwo się pruje... ![]() Cytat:
Bez takich dziewczyn jak Ayu ciężko by mi było przebrnąć przez trudne początki, od Ciebie bije optymizmem po oczach. Pewnie, że Ciebie coraz mniej, bo wiesz, że chudniesz, że jak przybierasz, to głównie woda, potrafisz sobie wytłumaczyć wszelkie procesy zachodzące w Tobie i nie gderasz nad wagą tylko rwiesz do przodu! Twoja radość do życia udziela się i mnie...Cytat:
Gdzieś słyszałam, że pod jednym dachem kobietki się synchronizują i nawet @@ mają razem, w tym samym terminie... coś w tym musi być, a nawet jest tak na pewno. moose1979 nie przejmuj się, jak ma przyjść przyjdzie... zawsze w końcu przychodzi Gdzieś przeczytałam, że dieta Protal jest idealna dla ludzi, którzy mają grupę krwi "0", bo dużo białka... co o tym sądzicie Dziewczyny? kogo bym nie zapytała to jeśli ma zero to ładnie mu białkowa służy... hmmm. niech i tak będzie ![]() Miłego dnia Wam wszystkim..buziaczki
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio suszyłam mięso z udźca, teraz kupiłam zrazową i będę dzisiaj suszyć.
Po prostu kroisz na cieniutkie plasterki solisz odrobinę i do piekarnika w ok 50stopni, koło półtorej godziny, ale musisz sprawdzać czy już jest ok ![]() a jeszcze lepiej wychodzi, jeżeli zamiast solić namoczysz cały kawałek dzień wcześniej w solance |
|
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o tą grupę krwi, może coś w ty jest, organizm ludzki to zagadka, nie wiadomo do końca co się tak naprawdę w nim czai
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam grupe krwi 0
ale jakos nie czuje zeby ta dieta na mnie jakos cudownie dzialala ale zawsze dziwna bylam i do bialka mnie nigdy nie ciagnelo, co jest sprzeczne z tym co mowi moja grupa krwi
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-05-07 o 09:59 |
|
|
|
#3158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brakuje mi jakiegoś zapychacza na filmy
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
jajami na twardo sie zapychaj
|
#3160 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3161 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, że nie schudnę ot tak i argument ze skórą jędrną jeszcze bardziej mnie utwierdza w przekonaniu, że nie ma co się spieszyć. Ale piszę tak, bo wiadomo, że spadki bardziej cieszą niż wzrosty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
ale mi kuźwa zimno
zjadlam pyyyyyyyyszna makrelke miodzio
|
|
#3163 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Nie do końca ja, bo już dziewczyny wcześniej coś pisały, że trzeba spróbować, a że potrzeba matką wynalazków, to wynalazło się jak potrzeba było
![]() A wyszło pyszne. Chociaż z drugiej strony, ja zmiatam wszystko, co mi podejdzie pod rękę. Jak już zrobię, to nie może się zmarnować. Kilka dni temu zrobiłam sobie białą nutelkę i źle roztarłam tabletki słodzika i za dużo śmietankowego aromatu mi się kropnęło. Jak jadłam to i natrafiłam na kawałek słodzika, to dopiero było... oczywiście bez mrugnięcia okiem dożarłam to co sobie zaserwowałam...a to za karę, za moje łakomstwo. No a teraz mam spokój z nutelką na dłuuuższy czas po takim paskudztwie
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-05-07 o 10:13 |
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo wrzucasz na jakis portal typu fotosik i wklejasz link klikajac w tą ikonke ->
|
|
#3166 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
no to ja po pierwszym dniu PW i.... spadek -0,8kg
![]() Pewnie niedługo wróci... No, ale sporo jakoś. Wczoraj jadłam jajca, pomidory, krem pomidorowy, ogromną pierś z kuraka gotowaną, wieśniaka, jog. naturalny, kawałek ryby....
|
#3167 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!
Do wszystkich, którym waga wolno spada - ja też tak mam, ale nie ma co się poddawać. Ja na uderzeniówce spadłam tylko 1,5 kg, ale nadal co dzień ubywa mi spokojnie 0,2, albo 0,4 a czasem nawet, 0,7! Nie łamcie się, nawet jak 0,1 ubywa co trzeci dzień to zawsze coś! Pozdrawiam wszystkich dukajacych Wielu sukcesów
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i mięsko suszone się nie psuje, jest lekkie i zajmuje mało miejsca, więc dobre jest do zabierania ze sobą ![]() A co do nutelki.. widać Ci się należało |
|
|
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
Lyra, jak długo i w jakiej temperaturze suszyć tą wołowinę?
Mam kawał w zamrażalniku, ale to na pieczeń, bo odwiedza mnie TŻ i chcę jutro zrobić Ale w poniedziałek, na proteinki chyba znowu wydam pieniądze na czynsz na wołowinkę
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale z Ciebie jajcarz . Ja założyłam sobie konto na http://imageshack.us/ Tam sobie mam moje albumy, wrzucam fotki a potem tylko kopiuję i wklejam gotowy link dla forum. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Ta wołowinka ma jedną wadę....... ... suszy się ją z godzinkę jak nie więcej, a znika w kilka minut ![]() Dość plotkowania, idę w gary. Dzisiaj zamarzyła mi się tarta na drożdżowym cieście z masą szpinakowo-twarogową. Zobaczymy, co mi z tego drożdżowego ciasta wyjdzie..... Miłego dzionka i uśmiechu na buziach
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-05-07 o 10:29 |
|
|
|
|
#3171 |
|
Rozeznanie
|
Mam mala przerwe w rejsie. Po porannym rozruchu (do auta 1 z Mlodym do szkoly) i porzadnej porannej toalecie jest na wadze 60,6
Teraz mala poranna kawa Z Wami Chudzinki Gratuluje wszystkich spadkow
Edytowane przez kataluna Czas edycji: 2010-05-07 o 10:33 |
|
|
|
#3172 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3173 |
|
Raczkowanie
|
Zaczęłam dietę wczoraj
![]() Więc WITAJCIE:p |
|
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
witamy chlebem dukanowym i mała iloscia soli
![]()
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Lyra
Ja też znikam, najpierw po warzywa, potem też w gary ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Czyli, że książka przeczytana? ![]() Leosia, jak sól będzie niskosodowa, to może być więcej niż mała ilość
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!U mnie dziś spadek -0,1kg wiem wiem to mało, ale wczoraj zgrzeszyłam i spodziewałam sie dużego wzrostu a tu takie zaskoczenie!Otóż byłam bardo zabiegana i jak wpadłam do domu po 20 to się można powiedzieć obżarłam
Myślałam, że moj metabolizm nie da sobie rady z taką ilością pokarmu i będzie wzrost a jednak miłe zaskoczenie
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
Do wszystkich dziewczyn mających chwile zwątpienia!!!Nie poddawać się ja jestem najlepszym tego przykładem!Nie wiem czemu, ale poważne i systematyczne spadki wagi (w chwili obecnej bez wzrostów) zaczęły się po prawie 2 miesiącach diety!Poobserwujcie swoj organizm i zobaczcie po czym najlepiej spadacie.Potrawy i nawyki "wzrostowe" zmieńcie i do przodu!
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- tysia Objadałam się tylko dozwolonymi produktami, ale pochłaniałam takie ilości, że jak sobie przypomne to strach sie bac!Moj organizm jest taki ze jak zjem tuż przed zasnieciem to zaraz wzrost więc stad moje zdziwienie Zle się wyraziłam powiedzmy ze było to "grzeszenie za pozwoleniem Dukana"
|
|
|
|
#3179 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim,
No i dałam rade! wczoraj na plusie było 0,400 ale poszłam na budowe moi mili i nieźle sie nacharowałam. Rezultat: dzisiaj mniej o te 400g A teraz pytanie-w niedz mam komunie siostrzenicy-CO JA MAM JEŚĆ na obiedzie po komunii? wypadają mi PP i nie mam za wiele pomysłów prócz kuraka. prosze o pomysły. |
|
|
|
#3180 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim. U mnie nawrót w dół, czyli te nabyte w 3 dniu 0,4 poszło w odchłań i po 4 dniach udrzeniówki mam zrzucone równo 2kg. Hurraaa!!!
Zrezygnowałam z tych kabanosów ale przy surimi zostałam, bo to jedyna przekąska jaką lubię a koleżnka z pracy która ma za sobą 13 kilogramów jadła je przez całą dietę. Ale wazniejsze niż waga jest dla mnie to, że wreszcie zeszła mi opuchlizna pod oczami (od zakończenia karmienia mojej Dzidzi mi dokuczała na buzi) i spodnie dużo lżej weszły ![]() Napiszę co dziś mam do papu, to mi ewentualnie zmieńcie jeżeli coś znowu pokiełbasiłam: 8.30 jajko sadzone z 3 surimi 10.00 kawa zbożowa 12.00 placuszek otrębowy z sałatką: krewetki koktajlowe, 2 jajka na twardo, bazylia, biały ser 0%, jogurt nat. 1% z łyżeczką musztardy Dijon i trochę pieprzu 15.30 Mała pierś z kurczaka z grilla, serek biały 0%, kabanos z łososia 19.00 Plaster wołowinki z grilla, serek homo 0% z czosnkiem i bazylią I jak? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.

proste jak drut i wychodzi zaje.bista 

i Rodzynku
<6 miesięcy>