Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-07, 09:57   #3691
AgatkaL
Wtajemniczenie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

Widzę prześwitujące słonko przez chmury nie jest źle

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 10:00   #3692
mona_ja
Wtajemniczenie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

mieszkanko super, fajnie i nowocześnie sobie użądziliście

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

Mona piekna ta twoja kuchnia
dzięki dziewczyny, ciesze sie że nie tylko mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no my własnie tak tez robimy- strych od zera. jedno wielkie pomieszczenie dzielimy na pokoje. zrobilismy schody na zewnatrz, wstawilismy drzwi, wszystko ocieplilismy, sa sufity, wzmocnilismy szczyty, podprowadzony prąd, odpływy itd...a konca nie widac
hehe to dokładnie jak my, tylko nie robiliśmy osobnego wejścia bo za dużo trzeba by kombinować, chociaż czasem żałujemy

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
mona sliczna kuchnia a mozesz zdradzic ile Cie wyniosło urządzenie razem z agd ?
20 tyś zł

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 10:03   #3693
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

Dzien dobry
czesc

a ty mi miałas napisać wczoraj dlaczego corby jest zły

choc ja chyba na avile sie zdecyduje. wczoraj widziałam oba na żywo i... corby jakos mnie nie przekonał

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 10:18   #3694
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
popieram cie calkowicie.. dzieci sie spokojniejsze nie sa rozwydrzone... szanuja innych..
ehsss...
zycze ci zebys tam zostala jak najdluzej..
dzięki

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
stokrtoka to bylo tak pokrecone ze nie da sie opisac tego

zjadlabym rosolu, kto mi ugotuje?
oj ja bym też zjadła... najlepiej z domowym makaronem, ostatnio na niedziele teściowa zrobiła, mniam
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 10:20   #3695
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
kiedyś wklejałam zdjecia całego mieszkanka ale specjal for you wkleje kuchnie jeszcze raz
o prosze
Mona, śliczna kuchnia! Gdzieś mi umknęły zdjęcia Twojego mieszkanka, ale jak jest podobnie do kuchni - to bosko! Już się nie mogę doczekać naszego mieszkanka i naszego urządzania...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U nas to samo nie ma zwyczaju zapewniania noclegu czy dojazdu wszytskim gościom. bus był tylko spod kościoła na salę. Nawet pytałam się naszych znajomych którzy mieli 30 km do domu czy chcą busa, ale większość zorganizowała się we własnym zakresie.
A u nas noclegi się załatwia tylko dla tych, którzy z daleka przyjeżdżają no i załatwia się transport na sale i z sali. My miesliśmy jeden samochód osobowy plus jeden większy na 7 osób.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras z Was ma moze sprawdzony przepis na nadziewane pieczarki?
Ja pieczarki robie tak, że wrzucam na chwile do piekarnika, jak już są podgrzane to daje kostkę sera pleśniowego i wkładam na jeszcze pół minutki do piekarnika - mniam

Natomiast jakbyś chciała przepis na kalarepy nadziewane to daj znać

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ech.. mnie to wkurza, bo odezwał sie po takim czasie i tylko jedno sie nasuwa , ze chodzi o kasę. Bo miał urodziny, zadzwonił po tych 5 latach z zyczeniami, mama tez mu złozyła i nic więcej.... wiec odczekał prawie tydzien i nie wytrzymał, chco na ciasto ją zaprosił aby tylko przyjechała ech....
Hmm, trudno powiedzieć co nim kieruje, ja też wyciągałam rękę do mojego chrzestnego, bo w ogóle go nie widuję. I był na komunii, później zapraszałam go na 18nastkę i też wielce miał przyjechać ale się nie pojawił i na ślub już go nie zapraszałam, bo stwierdziłam, ze go nie znam. Za to był wujek przybierany, który zawsze miał być moim chrzestnym i sam na weselu stwierdził, ze on się czuje jakby nim był więc jest pełniącym obowiązki

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Cześć

Uffff...i znów mnie głowa boli
Dzisiaj zwalniam sie o 12 z pracy idę na chwilę na miasto i się szykuję, bo wieczorem gram koncert, jutro zresztą też

Co do wczorajszej "randki"...lipa!!! Niby wszystko miło i ok, ale już z miejsca wiem, że koleś nie w moim guście. Poszliśmy w końcu na "Co nas kręci, co nas podnieca" zamiast na "Ondine" - rety film beznadziejny (no przynajmniej mi nie przypadł do gustu).
Byłam na tym filmie, no szału nie ma! No i szkoda, że facet okazał się do niczego, ale chociaż się rozerwałaś

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
no hej dziewczyny w ten brzydki poranek ble .... zwariuje w tym domu jeśli pogoda się nie poprawi , kurcze no wyszłabym z tym moim szkrabem na spacerek w końcu , tak się zasiedziałam w domu że włosów to już tydzień nie myłam i wyglądam jak pokraka, ale dzisiaj musze je chyba umyć bo znajomy mają do nas wpaść zobaczyć młodego i zaprosić nas na wesele
Kasiasher udanej zabawy na weselu, fajnie, że się oderwiecie i poszalejecie. Dobrze, że masz taką mamę, co chętnie się zajmie Waszym synkiem

U nas też pada w Krk, już mam dość takiej pogody! Też mi się nic nie chcę, wczoraj o dziwo ogoliłam nogi, a włosy musiałam umyć, bo do pracy to trzeba raz na jakiś czas, ale generalnie od powrotu lecę na jakiś wspomagaczach, bo się nie da!

A miałam wam jeszcze pisać, ze nad morzem spotkaliśmy się z wujkami TŻeta i pierwszy raz ktoś się mnie zapytał kiedy planujemy dzieci - i zabiło mnie to pytanie, Niby takie naturalne, ale nie umiałam odpowiedzieć, dopiero TŻ powiedział, że dopiero za 2-3lata, jak już będziemy mieli swoje mieszkanie i wszystko będzie tak jak trzeba i wtedy oni zareagowali: DOPIERO?? I strasznie głupio mi się zrobiło, jakby to jakaś zbrodnia była, ze nie chcemy dziecka do roku czasu po ślubie, tylko później. No szok, później na szczęście teściowa się wtrąciła i powiedziała, że tak chcemy to tak będzie,a ona tylko czeka i będzie bawić.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 10:30   #3696
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
czesc

a ty mi miałas napisać wczoraj dlaczego corby jest zły

choc ja chyba na avile sie zdecyduje. wczoraj widziałam oba na żywo i... corby jakos mnie nie przekonał
przepraszam kochana, nie zauwazylam
juz pisze
dlatego ze caly czas teraz uzywalam z klapka i sie przyzwyczailam, poza tym, caly ekran jest dotykowy i jak sie uczylam pisac smsa to myslalam, ze mnie rozerwie, do tego blokowanie klawiatury jest upierdliwe no i ogolnie ma funkcje, ktorych ja w zyciu nie uzyje, ciezko sie zdjecie robi, no i ma iles ekranow z menu, wiec jak mam ekran glowy i przejane palcem w bok to wlacza sie nastepny i nastepny i musze wrocic do tego pierwszego zeby cos np sprawdzic
jest dla mnie niewygodny :P
Stary 2010-05-07, 10:32   #3697
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

U nas tez leje, tak, ze raczje nie pojdziemy na spacerek potem

Kasiaher w Rossmanie jest promocja na Pampersy. Jesli kupisz dwie paczki za 49,90 to dostajesz zabawke z Fisher Price gratis (takiego slimaka, tylko od 6+).
Chyba sie na to skusimy dzis, choc pampersy kupilismy dopiero we wtorek. A jeszcze jednych nie skonczylam, wiec bedzie zapas na 3 miesiace

Do mnie przyjezdza jutro kolezanka, ktora bedzie grala na naszym slubie na flecie. Na szczescie nie jade po suknie jutro, bo mojego taty nie bedzie tak mi sie nie chcialo

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 10:36   #3698
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Mona, śliczna kuchnia! Gdzieś mi umknęły zdjęcia Twojego mieszkanka, ale jak jest podobnie do kuchni - to bosko! Już się nie mogę doczekać naszego mieszkanka i naszego urządzania...

A u nas noclegi się załatwia tylko dla tych, którzy z daleka przyjeżdżają no i załatwia się transport na sale i z sali. My miesliśmy jeden samochód osobowy plus jeden większy na 7 osób.

Ja pieczarki robie tak, że wrzucam na chwile do piekarnika, jak już są podgrzane to daje kostkę sera pleśniowego i wkładam na jeszcze pół minutki do piekarnika - mniam

Natomiast jakbyś chciała przepis na kalarepy nadziewane to daj znać

Hmm, trudno powiedzieć co nim kieruje, ja też wyciągałam rękę do mojego chrzestnego, bo w ogóle go nie widuję. I był na komunii, później zapraszałam go na 18nastkę i też wielce miał przyjechać ale się nie pojawił i na ślub już go nie zapraszałam, bo stwierdziłam, ze go nie znam. Za to był wujek przybierany, który zawsze miał być moim chrzestnym i sam na weselu stwierdził, ze on się czuje jakby nim był więc jest pełniącym obowiązki

Byłam na tym filmie, no szału nie ma! No i szkoda, że facet okazał się do niczego, ale chociaż się rozerwałaś

Kasiasher udanej zabawy na weselu, fajnie, że się oderwiecie i poszalejecie. Dobrze, że masz taką mamę, co chętnie się zajmie Waszym synkiem

U nas też pada w Krk, już mam dość takiej pogody! Też mi się nic nie chcę, wczoraj o dziwo ogoliłam nogi, a włosy musiałam umyć, bo do pracy to trzeba raz na jakiś czas, ale generalnie od powrotu lecę na jakiś wspomagaczach, bo się nie da!

A miałam wam jeszcze pisać, ze nad morzem spotkaliśmy się z wujkami TŻeta i pierwszy raz ktoś się mnie zapytał kiedy planujemy dzieci - i zabiło mnie to pytanie, Niby takie naturalne, ale nie umiałam odpowiedzieć, dopiero TŻ powiedział, że dopiero za 2-3lata, jak już będziemy mieli swoje mieszkanie i wszystko będzie tak jak trzeba i wtedy oni zareagowali: DOPIERO?? I strasznie głupio mi się zrobiło, jakby to jakaś zbrodnia była, ze nie chcemy dziecka do roku czasu po ślubie, tylko później. No szok, później na szczęście teściowa się wtrąciła i powiedziała, że tak chcemy to tak będzie,a ona tylko czeka i będzie bawić.
no dzieki mam nadzieje że trochę się rozerwę , ale cos mi się wydaje że będę myśleć o synku non stop
mierzyłam sukienki te na wesela co mam sprzed ciąży i o dziwo zmieściłam się tylko mam problem z zapieciem przy piersiach , bo chyba mi urosły i dlatego albo tak mi się talia rozszerzyła zobaczymy , chciałam sobie kupić taki strój bo bym miała odrazu na chrzciny Dominika , to jest taka spódniczka i bolerko 3/4 rękawka z atłasu czy tam z satyny delikatny pastelowy róż tylko taki blady lekko ciemny do tego ładna bluzeczka w ton jaśniejszym kolorze z falbankami z przodu i nie wiem czy to się nadaje na wesele , bo na chrzciny napewno koszt tego kompletu 150zł bluzke będę musiała dokupić bo nie jest w komplecie.... aha no i jeszcze fryzjer , kurcze i wypadało by troszkę się zabrązowić także licząc jeszcze solarium tak 3-4 razy .

Domi dzięki za info ,musze w takim razie sprawdzić bo mi jeszcze zostało ze 80 sztuk to może sobie kupię , ja znowu płace za 192 sztuk pampersów rozmiar 3 po 95 zł więc chyba mi się bardziej oplaca nie wiem muszę zobaczyć

Edytowane przez kasiaher
Czas edycji: 2010-05-07 o 10:39
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 10:41   #3699
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

laski 3 dzien biorę belissę i jestem brązowawa....

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 10:42   #3700
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
no dzieki mam nadzieje że trochę się rozerwę , ale cos mi się wydaje że będę myśleć o synku non stop
mierzyłam sukienki te na wesela co mam sprzed ciąży i o dziwo zmieściłam się tylko mam problem z zapieciem przy piersiach , bo chyba mi urosły i dlatego albo tak mi się talia rozszerzyła zobaczymy , chciałam sobie kupić taki strój bo bym miała odrazu na chrzciny Dominika , to jest taka spódniczka i bolerko 3/4 rękawka z atłasu czy tam z satyny delikatny pastelowy róż tylko taki blady lekko ciemny do tego ładna bluzeczka w ton jaśniejszym kolorze z falbankami z przodu i nie wiem czy to się nadaje na wesele , bo na chrzciny napewno koszt tego kompletu 150zł bluzke będę musiała dokupić bo nie jest w komplecie.... aha no i jeszcze fryzjer , kurcze i wypadało by troszkę się zabrązowić także licząc jeszcze solarium tak 3-4 razy .

Domi dzięki za info ,musze w takim razie sprawdzić bo mi jeszcze zostało ze 80 sztuk to może sobie kupię , ja znowu płace za 192 sztuk pampersów rozmiar 3 po 95 zł więc chyba mi się bardziej oplaca nie wiem muszę zobaczyć

no to tam bedziesz miala jakies 160 sztuk plus ta zabawka.Zaraz ja znajde na allegro.

edit https://ssl.allegro.pl/item102418351...ice_super.html

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-05-07 o 10:44
Stary 2010-05-07, 10:50   #3701
kasiaher
Wtajemniczenie

fajna zabawka
kliknęłam na wszystko

ja już podałam swojemu synkowi zupkę jarzynową wczoraj i przedwczoraj zjada po pół słoiczka a wczoraj podałam mu deserek i też zjadł , kupka żółta , brzuszek nie boli , zero oznak uczulenia , także chyba ok wszystko , a i wtedy rzadziej podałam mleko bo w odstępie 3 godzin ale po 125ml i piciu oczywiście , zobaczymy jak dalej będzie
Stary 2010-05-07, 10:51   #3702
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
przepraszam kochana, nie zauwazylam
juz pisze
dlatego ze caly czas teraz uzywalam z klapka i sie przyzwyczailam, poza tym, caly ekran jest dotykowy i jak sie uczylam pisac smsa to myslalam, ze mnie rozerwie, do tego blokowanie klawiatury jest upierdliwe no i ogolnie ma funkcje, ktorych ja w zyciu nie uzyje, ciezko sie zdjecie robi, no i ma iles ekranow z menu, wiec jak mam ekran glowy i przejane palcem w bok to wlacza sie nastepny i nastepny i musze wrocic do tego pierwszego zeby cos np sprawdzic
jest dla mnie niewygodny :P
kurcze, ale to chyba każdy dotykowy ma. Wiem, ze avila tez na tym samym bazuje

No nic pomyśle jeszcze

Anika a to jest bezpieczne?? tzn kiedys gdzies czytałam, ze na coś to wpływa ale nie wiem na co ale szybko cię wzieło.

Stary 2010-05-07, 10:53   #3703
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
eee...no coś Ty...serio?

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 10:57   #3704
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
fajna zabawka
kliknęłam na wszystko

ja już podałam swojemu synkowi zupkę jarzynową wczoraj i przedwczoraj zjada po pół słoiczka a wczoraj podałam mu deserek i też zjadł , kupka żółta , brzuszek nie boli , zero oznak uczulenia , także chyba ok wszystko , a i wtedy rzadziej podałam mleko bo w odstępie 3 godzin ale po 125ml i piciu oczywiście , zobaczymy jak dalej będzie
dzieki
ja juz sie tez nie moge doczekac wprowadzenia sloiczkow

Cytat:
szybko

Stary 2010-05-07, 10:58   #3705
monarika
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dobry wieczór

my też troch czasu na decyzję czekaliśmy, tz jakieś 8 dni, ale znam ludzi co prawie miesiąc czekali. wszystko tak naprawdę zależy od zaradności pań w banku, które dalej twoje dokumenty przekazują, bo tam dalej w miarę szybko rozpatrują. zależny tez w jakim banku, a wy w jakim się staracie?

to super, wreszcie pewnie masz ulgę

to chyba jest powaznie zainteresowana twoja suknią skoro leci po nią. trzymam więc kciuki oby była dobra na nią

mieszkanko super, fajnie i nowocześnie sobie użądziliście

to gratulacje

a ja byłam dzisiaj na wizycie u gina i pierwszy raz wyszłam bez żadnej recepty normalnie jestem w szoku, że przez 1,5 roku po usunięciu nadżerki nie mam nawet zapalenia. Aż nie mogę wyjść z wrażenia, bo ja tak średnio co 2 miesiace chodziłam z infekcją i nie mogłam się jej pozbyć. Przy badaniu piersi babka zauważyła że z jednej leci mi płyn. Kazała mi zrobić badanie krwi na prolaktynę. Miała któraś z was takie badanie, bo ja nawet nie wiem o co chodzi za bardzo.
I jeszcze takie pytanie do dziewczyn mierzących temperaturę, robicie to zwykłym termometrem, takim elektrycznym, czy musi być jakiś specjalny? mierzy się temperaturę od razu po obudzeniu, czy bo porannym sikaniu? Zielona jestem, widać że nie robiłam poradni małżeńskiej
My jak byliśmy w poradni przed ślubem to Pani nam to tak tłumaczyła: termometr może być normalny (ale rtęciowy, nie polecała elektrycznego ), albo najlepiej jest podobno taki specjalny owulacyjny, podobno jest dokładniejszy. Temperaturkę zawsze mierzysz w tym samym miejscu (tzn albo w pochwie, albo w ustach, nie wolno podobno mierzyć pod pachą, bo to nie miarodajne jest-piszę tak jak babka nam mówiła) i o tej samej porze(najlepiej przed 8 rano). Termometr jak się przebudzisz musisz mieć w zasięgu ręki, bo (tak mówiła babka) najlepiej nawet się nie podnosić z łóżka, tylko sięgnąć po termometr i sobie zmierzyć
Babka polecała nam tę stronkę, nie wiem co na niej tam jest bo się nie zagłębiałam ale może znajdziesz coś pożytecznego
http://npr.pl//index.php/component/o...page/Itemid,1/

Cytat:
no hej dziewczyny w ten brzydki poranek ble .... zwariuje w tym domu jeśli pogoda się nie poprawi , kurcze no wyszłabym z tym moim szkrabem na spacerek w końcu , tak się zasiedziałam w domu że włosów to już tydzień nie myłam i wyglądam jak pokraka, ale dzisiaj musze je chyba umyć bo znajomy mają do nas wpaść zobaczyć młodego i zaprosić nas na wesele
kurcze znowu wydatek , no ale z miłą chęcią pójdę na wesle może troszkę się wyluzuje , Dominik zostanie z babcią tzn. moją mamą , wiemy już o tym weselu od roku , także jak się Dominik urodził w styczniu to mówiłam mamie że chcielibyśmy iść i nie ma problemu zostanie z nim , przynajmniej nie będe się denerwować i martwić chociaż coś mi się wydaje że telefon bedzie rozpalony do czerwoności
No tak to jest z tymi weselami, my już byliśmy na jednym, za tydzień mamy następne, no i jeszcze jedno w październiku z kasą nam się nie przelewa, no ale trochę nie wypada iść, bo za tydzień moja świadkowa bierze ślub, a w październiku najlepsza przyjaciółka ze studiów

Cytat:

A my wczoraj mieliśmy jeszcze wieczorem gościa, zadzwonił nasz świadek czy może wpaść. Zadzwonił koło 21 i posiedział do 24 ale tżecik biedny wstaje o 6 rano bo ma na 7 do pracy i trochę się męczył bo zawsze kładzie się o 22 albo i wcześniej Ale jakoś wytrzymał
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 11:03   #3706
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Monarika tylko teraz termometru rtęciowego nigdzie nie kupisz, bo wycofane

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 11:04   #3707
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
kurcze, ale to chyba każdy dotykowy ma. Wiem, ze avila tez na tym samym bazuje

No nic pomyśle jeszcze

Anika a to jest bezpieczne?? tzn kiedys gdzies czytałam, ze na coś to wpływa ale nie wiem na co ale szybko cię wzieło.
czy ty sie musisz wszedzie dopatrywać spisku....

no może i działa, mięso, masło, i takie tam tez są ponoć złe a ludzie je jedzą
przeciez nei biorę dożywotnio tego tylko trochę tak zeby zbrązowiec.... odrobine
solarium nei moge słońce nei moge

jedyne co moge to kremy i ewent. suplementy diety

no własnie tez nei wierzyłam w działanie ale widze jestem odrobine ciemniejsza nie brązowa tylko brązowawa

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-05-07 o 11:06
Stary 2010-05-07, 11:06   #3708
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
dzieki
ja juz sie tez nie moge doczekac wprowadzenia sloiczkow:brzydal
fajnie to wygląda karmię go plastikową łyżeczka taka specjalna dla niego na początku troszkę się krzywił ale jadł , pierwsza łyżeczka spoko a druga opluł mnie mój maż mało nie padł ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

My jak byliśmy w poradni przed ślubem to Pani nam to tak tłumaczyła: termometr może być normalny (ale rtęciowy, nie polecała elektrycznego ), albo najlepiej jest podobno taki specjalny owulacyjny, podobno jest dokładniejszy. Temperaturkę zawsze mierzysz w tym samym miejscu (tzn albo w pochwie, albo w ustach, nie wolno podobno mierzyć pod pachą, bo to nie miarodajne jest-piszę tak jak babka nam mówiła) i o tej samej porze(najlepiej przed 8 rano). Termometr jak się przebudzisz musisz mieć w zasięgu ręki, bo (tak mówiła babka) najlepiej nawet się nie podnosić z łóżka, tylko sięgnąć po termometr i sobie zmierzyć
Babka polecała nam tę stronkę, nie wiem co na niej tam jest bo się nie zagłębiałam ale może znajdziesz coś pożytecznego
http://npr.pl//index.php/component/o...page/Itemid,1/

No tak to jest z tymi weselami, my już byliśmy na jednym, za tydzień mamy następne, no i jeszcze jedno w październiku z kasą nam się nie przelewa, no ale trochę nie wypada iść, bo za tydzień moja świadkowa bierze ślub, a w październiku najlepsza przyjaciółka ze studiów

A my wczoraj mieliśmy jeszcze wieczorem gościa, zadzwonił nasz świadek czy może wpaść. Zadzwonił koło 21 i posiedział do 24 ale tżecik biedny wstaje o 6 rano bo ma na 7 do pracy i trochę się męczył bo zawsze kładzie się o 22 albo i wcześniej Ale jakoś wytrzymał
no wiem chce mi się iść , ale rzeczywiście koszty mimo wszystko są tż prawie żadnych wszystko ma , a ja fryzjer jakieś 80-90 zł , solarium około 50 zł ( ale i tak miałam iść bo blada jestem jak ściana) do tego jeśli bym kupowała sobie te komplet + bluzka to jakieś 200zł buty mam co daje razem 340zł a gdzie jeszcze koperta nie wiem chyba damy tylko 300zł bo więcej nie , pieniążki nam są potrzebne , no i kurcze nie wiem czy kupić ten komplet czy nie ? i tak będę musiała kupić sobie coś na te chrzciny więc mnie to nie ominie
Stary 2010-05-07, 11:06   #3709
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że belissa wspomaga opalanie, a nie sama opala...
serio, brązowiejesz?

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 11:06   #3710
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:

Poszperaj w moich postach, gdzieś wklejałam zdjęcia, może jak znajde to ci wkleje linka
A co do dzieci to ja słysze to pytanie na każdej rodzinnej imprezie i ostatnio to nawet zrobiłam mała awanturę no bo ileż można ciagle odpowiadac że wszystko w swoim czasie, jak do nikogo to nie dociera, za każdym razem znów to samo pytanie
Cytat:
pokaż się

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 11:06   #3711
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
...
super a jaki macie ten projekt, pokaż My planów co do budowy jak narazie nie mamy, ale jeden projekt wyraźnie mi się spodobał, chyba pierwszy z tych, które co jakiś czas oglądam

trzymam za słowo
Kochana Wy też się chcecie budować? Projekt niżej

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
A dlaczego siostrę tak bolało...?

Dziewczyny uwaga chwalę się!!! nasz projekt domku http://www.extradom.pl/projekt-domu-...edium=referral hip hip huraa
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 11:08   #3712
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
czy ty sie musisz wszedzie dopatrywać spisku....

no może i działa, mięso, masło, i takie tam tez są ponoć złe a ludzie je jedzą
przeciez nei biorę dożywotnio tego tylko trochę tak zeby zbrązowiec.... odrobine
solarium nei moge słońce nei moge

jedyne co moge to kremy i ewent. suplementy diety

no własnie tez nei wierzyłam w działanie ale widze jestem odrobine ciemniejsza nie brązowa tylko brązowawa
ee tam spisek od razu kiedys sama chciałam to łykać ale gdzies czytałam o jakiejś awitaminozie i w koncu postawiłam na samoopalacz ja tez nie chodze na solarium

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Dziewczyny uwaga chwalę się!!! nasz projekt domku http://www.extradom.pl/projekt-domu-...edium=referral hip hip huraa
fajny już go zamówiliscie?? macie działkę z wjazdem od północy??

Stary 2010-05-07, 11:11   #3713
Ana***
Zakorzenienie

Madziu tak od północy salon będzie słoneczny garaż w cieniu

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2010-05-07 o 11:14
Stary 2010-05-07, 11:13   #3714
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu tak od północy salon i kuchnia będą słoneczne garaż w cieniu
super kocham słoneczne salony

Stary 2010-05-07, 11:15   #3715
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Monarika tylko teraz termometru rtęciowego nigdzie nie kupisz, bo wycofane
No właśnie tylko jak my byliśmy na tych naukach z rok temu to można je było jeszcze dostać i babka nam mówiła właśnie, że lepiej te rtęciowe kupić

Cytat:
fajnie to wygląda karmię go plastikową łyżeczka taka specjalna dla niego na początku troszkę się krzywił ale jadł , pierwsza łyżeczka spoko a druga opluł mnie mój maż mało nie padł ze śmiechu

no wiem chce mi się iść , ale rzeczywiście koszty mimo wszystko są tż prawie żadnych wszystko ma , a ja fryzjer jakieś 80-90 zł , solarium około 50 zł ( ale i tak miałam iść bo blada jestem jak ściana) do tego jeśli bym kupowała sobie te komplet + bluzka to jakieś 200zł buty mam co daje razem 340zł a gdzie jeszcze koperta nie wiem chyba damy tylko 300zł bo więcej nie , pieniążki nam są potrzebne , no i kurcze nie wiem czy kupić ten komplet czy nie ? i tak będę musiała kupić sobie coś na te chrzciny więc mnie to nie ominie
No właśnie ja też szyłam sobie sukienkę, kupiłam buty...No i jeszcze oczywiście koperta u nas tak się daje 300 zł mniej więcej od pary

Cytat:
Kochana Wy też się chcecie budować? Projekt niżej

A dlaczego siostrę tak bolało...?

Ale ładny A takie audi też dostaniecie w zestawie z domkiem?
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 11:15   #3716
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Poszperaj w moich postach, gdzieś wklejałam zdjęcia, może jak znajde to ci wkleje linka
A co do dzieci to ja słysze to pytanie na każdej rodzinnej imprezie i ostatnio to nawet zrobiłam mała awanturę no bo ileż można ciagle odpowiadac że wszystko w swoim czasie, jak do nikogo to nie dociera, za każdym razem znów to samo pytanie

pokaż się

własnei ja czytalam ze składniki powodują zwiększone wydzielanie beta karotenu

i wlasnie madzia bardzo duze stęzenie beta-karoteny w organizmie jest złe wpływa niekorzystnie na cerę i włosy

czyli wniosek jak sie duzo opalasz na słońcu to tez mozesz miec problemy ze skórą i włosami

pozatym belissa zawiera rowniez inne składniki jak
Wyciąg ze skrzypu polnego - 15mg
Ziele skrzypu polnego - 15 mg
Beta - karoten - 10 mg
Witamina C - 60 mg
Witamina E - 20 mg

pozatym nie jestem sama w tych obserwacjach

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=269810

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-05-24 o 18:30
Stary 2010-05-07, 11:16   #3717
Ana***
Zakorzenienie

A! i projekt mieliśmy zamówić przez architekta, dzisiaj pojechaliśmy, ale go nie było... więc zamawiamy w poniedziałek
Stary 2010-05-07, 11:16   #3718
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Myślałam, że belissa wspomaga opalanie, a nie sama opala...
serio, brązowiejesz?
serio serio

Stary 2010-05-07, 11:16   #3719
kliwia
Zakorzenienie

Scio apteki jeszcze nie dawno sprzedawaly bo mialy zapasy
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 11:17   #3720
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
...

Ale ładny A takie audi też dostaniecie w zestawie z domkiem?
Chciałabym, hahaha w zestawie może dostaniemy, ale pewnie na obrazku...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości