|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
odrch moro to jest bezwarunkowy odruch u maluszkow, to jest takie gwaltowane podnoszenie raczek -tak po prostu lub jak sie maluch przestraszy czy przy zmianie pozycji.
Rozszczepia wtedy paluszki i rece gwatownie do gory podnosi-moja przy tym szybciej oddycha. ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- moja zjadla powariowala-a teraz tak spi jak zając cos stuknie puknie i oczka troszke otiwera ;/
|
|
#662 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
zobaczymy. Malutka ma dopiero dwa więc poczekamy.
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Aixa - nie do 3-go a do końca 4-go. A dokładnie odruch Moro to dziecko pod wpływem jakiegoś bodźca zewnętrznego (może to też byc sen) nagle prostuje rączki i nóżki a potem je podkurcza. A potem ten odruch przechodzi w wzrdygnięcie które już mamy do końca.
![]() Darusia: Prześlij mi swój adres na PW to coś wyślę dla dzieciaczków. Część ciuszków już obiecałam mojej koleżance z ławki szkolnej licealnej która w sierpmiu rodzi też swoje pierwsze dziecko . Ale trochę tych ciszków mam więc podzielę tym bardziej że ona będzie miała chłopaka wieć sukieneczki na pewno nie założy.![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- A ja biorę się za ćwiczenia z małą. Oj będzie krzyków . Szkoda że tego słyszeć nie będziecie.
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do robienia brzuszków, to jak Ty już zaczełaś to ja małego usypiam i też już się wyginam. Mam już plan 30 na prosto i po 20 skrętnych co aby talia wróciła . To może jeszcze mięśnie rąk poćwiczę, żeby ramiona ładnie w bluzce bez rękawów wyglądały. Mi mówią że jak ja to zrobiłam że brzuszka nie mam, ale ja mam tylko odpowiednio maskowany
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko mnie znienawidzi
|
#666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gumke hmmmmm..... dobry pomysl ja chcialam na tasme przykleic jak ciagle go wypluwala ale maz uznal ze jestem nienormalna a teraz wcale nie chce smoka placze wsadze jej pociumka i zaraz wypluwa i robi taka mine przy tym smieszna Cytat:
w kolejce przyszykowane sa pozostale pliki zostawie laptopa wlaczonego jak pojade do lekarza o ile tesc nie bedzie robil transferu i nie odlaczy internetu to bedziesz mogla reszte odbierac a i znalazlam jeszcze inne bajki bajki grajki ![]() Darusia ja tez poprosze o adres ciuszkow co prawda nie mam bo obiecalam oddac dwom znajomym obie beda mialy corcie ale moge wyslac Ci pampersy te co mi zostaly jest to pol opakowania nieweile ale zawsze cos a moje kochane dziecko wczoraj bylo tak padniete ze zasnelo z lekkim marudzeniem i spalo cala noc <nawet jej nie kapalam bo szkoda mi bylo ja rozbierac i budzic a mialam ja wykapac po jedzeniu ale polozna powiedziala zeby nie kapac najedzonego dziecka bo moze sie zachlysnac wiec odpuscilam a pupcie woda czysta i tak myje przy kazdej zmianie pieluszki to odrazu w nocy wytarlam jej buzke jak sie przebudzila i faldki na szyjce i raczki i nozki > i spi dalej za 20 minut wstanie na papu ja w nocu sie wyspalam mimo ze co 3 godziny wstawalam w nocy pierwszy raz jestem wypoczeta mam pozadek
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Współczuje tych ćwiczeń, ale jak mus dla dobra małej. Ja Erwiemu to jak masaż po kąpieli robię to ryczy jakby go ze skóry kto obdzierał. Chociaż od dwóch dni jest lekka poprawa, cichnie przy masażu pleców na minutkę, i fałdek. Uwielbia jak mu w tych fałdkach kremem smaruję. Może z czasem i twoja się przyzwyczai do ćwiczeń
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz mi czy takie środki czystości pampersy i chusteczki itp.tez mogą być oczywiście nie uzywane Na początku miałam sprzedawać wszystko na alegro ale teraz jak przeczytałam Twój post to pomyslałam ,że tym biednym dzieciaczkom bardziej się przydadzą te rzeczy niż ja się na nich wzbogacę, bo nie mam w rodzinie komu oddać więc jeśli to będzie aktualne też później mogę ci na bieżąco podsyłać co mi nie będzie potrzebne Kiedyś byłam w bardzo ciężkiej sytuacji i ludzie tez mi pomogli więc może w ten sposób się odwdzięczę za tę pomoc Ech aż mi się płakać zachciało wzruszyłam się ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Gmyrelka to może i faktycznie był głodny a jak przybiera na wadze podejrzewam ,że w normie? Ja mam karuzele i leżaczek z zabaweczkami i zainteresowanie karuzelą jast w skali od 1 do 10 to 2 a jak wkładam do leżaczka to ryk jak był mały to siedział a teraz nie chce może później bedzie chciał bo można go na krzesełko przerobic Mrowak mój też na smoczku i też myślałam jak by tu nauczyć bez ale tak jak wy chyba nie jestem psychicznie gotowa ![]() Ania ty wiesz że też pomyślałam o jakiejś gumce co by mu smoczek nie wypadł jak np w samochodzie jedziemy żebym nie musiała co chwila stawać i mu go wkładać jakby mu tak do tyłu przywiązać ![]() Aixa mój Mikołaj niedługo kończy 3 mies i już tylko czasami tak robi robi pl-madzia ja też ćwicze zaczełam już wczesniej ale zaniechałam ale teraz się zawzięłam i codziennie proste skrętne skośne jakie tylko a jak trzymam małego na rekach to półprzysiady robię takie krzesło mnicha że niby siadam na pusto i wymachy nogami najgorzej to uda odchudzic i ręce POP czy to jedyna metodabo to chodzi chyba o uciskanie tak nie ma nic mnie bolesnego współczuje |
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, w ciąży dostałam zapalenia stawów, i niestety tylko trochę jak do tej pory przeszło, jeszcze przy robieniu siusiu, żeby na kibelku usiąść muszę się przytrzymać pralki i wanny, bo kolana bolą. Stopy i kostki w palcach u rąk podobnie. Ale ma to minąć do 3 mc, jakoś marnie mnie to pociesza i tłumacz się.---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- A ja dzisiaj już lekki makijaż sobie zrobiłam, włosy schną i zaraz je prostownicą potraktuję, ale radocha . Szkoda że na ta gruba dupę tylko spodnie dresowe mi wchodzą, no chyba że od tż pożyczę.Czy któraś z karmiących cycem używa jakiegoś środka antycelulit. bo mi to paskudztwo do kolan nogi zaatakowało, i musiałabym to czymś potraktować, ale nie wiem czym żeby do mleka nie trafiło
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
<zalacznik>mam nadzieje ze u was wyniki beda dobre ![]() i zdjecie Julki z serii MAMO PUKNIJ SIĘ W GŁOWĘ
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słuchajcie, czuje sie jakbysmy poniesli porazke, pierwsza powazna i ze uzaleznilismy juz Gabrysie od smoczka. Pokusilabym sie o odzwyczajanie i tak dlugie uciszanie jej, az w koncu zasnie, ale: 1- wtedy usnelaby ze zmeczenia i wyczerpania, a to raczej dobrze nie brzmi 2- obawiam sie, ze w koncu i tak podalabym smoczek co byloby totalnym zaprzeczeniem calej proby oduczenia 3- moj TZ powiedzial wczoraj, ze chetnie, ale w lipcu! (on jest zawalony robota po uszy!!!) 4- ja sama emocjonalnie nie podolam I tak mamy bledne kolo, bo ona bez smoka nie umie, a ja nie mam sily zeby ja oduczyc co moze trwac tydzien na przyklad! Pl-Madzia, ona sama wypluwa smoka jak zasnie, a jednoczesnie sie przy tym budzi i od nowa jazda. Dochodzi czasem do tego, ze zaczynam sie na nia wnerwiac i z tym mi chyba jest najgorzej. Źle mi dzisiaj. aixa, co Ci dermatolog zalecil, bo ja nie wiem co mozna stosowac przy karmieniu piersia, a juz musze cos zaczac bo mnie trafi! Nasze ostatnie karmienia: wczoraj ostatnie o 22.00, a dzis pierwsza pobudka o ... 7.00 . Obie przespalysmy CALA noc, a ja nawet na sekunde sie nie obudzilam- tak mnie i ja wykonczyl wczorajszy wieczor. Az sie rano wystraszylam bo byla odkryta i nie wiem jak dlugo tak spala bez koca. Chyba zaczne ja na noc klasc w spiworku bo strasznie sie rozkopuje. PIERWSZE PRZESPANE W CALOSCI 8 GODZIN!!! no i jeszcze drcron dobila mnie swoim brzuszkiem- jasne, skopać leżącego
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
No to załączam i ja swój brzuszek
![]() I moja Wercia w pospacerkowym śnie
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie Wy macie brzuszki
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
swoja drogą dobrze że mój starszak zabawkowego ślimaka po lustrze puszczał, to mniej widać
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może A6V aerobiczna 6 vedera trudne to dziadostwo ale ponoć cuda robi może też zacznezdjęcie Julki super Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-05-07 o 10:11 |
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do Twojej Werci..to tak słodko i spokojnie śpiocha |
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja codziennie tak kombinuje żeby makijaż zrobić i włosy i jakos na razie sie udaje co do grubej dupy to u mnie to samo dres albo ciążówki |
|
|
|
|
#680 |
|
Wtajemniczenie
|
S A D Y S T K A
![]() A6V jest świetna ale strasznie obciąża kręgosłup i nie dla każdego jest wskazana (ja np nie mogę) Ja też na brzuch nie narzekam i polecam na odzyskanie talii hula-hop mrowak a swoją drogą jak Twoje cycki znoszą taką długą przerwę w opróżnianiu?? Nie masz mniej mleka przez to że masz tak długą przerwę w karmieniu?? Bo ja intensywnie marzę jak to będzie
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-05-07 o 10:19 |
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
to ja też pokaże mój brzuchol
|
|
|
|
#682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Małpy jedne!!!!!!! a sio z tymi zdjęciami brzuchowymi
![]() My po w miarę suuuperowej nocy - zasnął po kąpieli po 20ej, pierwsza pobudka o 1.50, druga o 5.50 Cytat:
Czytałam na innych forach o tych zmianach i jeszcze głupsza jestem niż byłam...natknęlam sie na dyskusję o tym gdzie mleka kupować i niektóre laski najeżdżały na inne ze te kupują mleka marketach a ne w aptece no i tez zdurniałam, bo ja NANA kupuje w rossmannie po 12,99 a w aptece jest po 18 zł no to różnica spora, ale czy to źle???czy NAN z apteki czymś sie różni os NANA z rossmana??Cytat:
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2010-05-07 o 10:28 |
||
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Matko!!! chyba powariowałyscie z tymi brzuchami chcecie ludzi w kąpleksy wpędzić
![]() Drcron myślisz vże ten krem coś da, ja się zaczełam szorować szczotką w wannie taki masaż dość drastyczny niestety uda brzuch tyłek ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
nawet gdzieś tam chyba leży może wróci do łask |
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
a na uda jakieś dobre kosmeetyki znacie? teraz tyle tego reklamują, że już niewiadomo której reklamie wierzyć
|
|
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- nie mam pojecia czy cos da ja smaruje poczekam na efekty oblozenie ud surowymi ziemniakami i owiniecie folia tylko ziemniaki maja byc w plasterkach i zostawienie na kilkadziesiat minut tez ponoc dziala bo ziemniaki cos tam uwalniaja tak kosmetyczka kiedys mi mowila
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Załamałyście mnie tylki swoimi brzuchami. Już Was nie lubię ![]()
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
boze- na bank wy bylyscie w ciazy???nic nie widac!!
ja to mam taka opone ze dziekuje!!!!
|
|
#688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie lubimy ich, co?!!! (foch!) Ja apeluję o nie pokazywanie tu na forum wylaszczonych brzuszków. Nie dość , że człowiek ma pieluszkowe zapalenie mózgu, to jeszcze naogląda się tu... I po co? Po co? żeby mieć jeszcze większą depresję? (BUUUUUU....) Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-05-07 o 11:05 |
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#690 |
|
Rozeznanie
|
A Ty myślisz, że jak się robi chipsy?
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-05-07 o 11:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

zobaczymy. Malutka ma dopiero dwa więc poczekamy.

. Szkoda że tego słyszeć nie będziecie.
a potem jeszcze ja w paluszek kluli bo z tej raczki to niewiele polecialo a moje dziecie tak sie darlo w nieboglosy ze az na oddziale bylo ja slychac 3 pietra wyzej < potem kolezanka dzwonila bo widziala jak wychodzimy i pytala czy to Jula tak krzyczala > doslownie jakby ja obdzierali ze skory a ja myslalam ze peknie mi serduszko 

, w ciąży dostałam zapalenia stawów, i niestety tylko trochę jak do tej pory przeszło, jeszcze przy robieniu siusiu, żeby na kibelku usiąść muszę się przytrzymać pralki i wanny, bo kolana bolą. Stopy i kostki w palcach u rąk podobnie. Ale ma to minąć do 3 mc, jakoś marnie mnie to pociesza

a co do