|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
DLA DZIECKA (dotyczy równiez Oddziału Patologii Noworodka oraz Oddziału Intensywnej Terapii Noworodka) Należy zabrać ze sobą: - 3-5 szt. ciepłych i cienkich kaftaników; - 3-5 szt. śpiochów lub pajacyków, body; - skarpety, rękawiczki,czapeczki bez wiązania; - kocyk lub śpiworek, jasiek przydatny przy karmieniu; - kosmetyki do kąpieli, chusteczki do pielęgnacji, ręcznik; - paczkę pieluch jednorazowych dla noworodka (typu newborn), flanelowe i tetrowe pieluchy. Bielizna noworodka powinna być wykonana z naturalnych włókien, najlepiej bawełny. Wszystkie te rzeczy powinny być świeżo uprane w specjalnym proszku do prania dziecięcej bielizny oraz wyprasowane. W dniu wypisu w sezonie zimowym należy przynieść grubszy kocyk, śpiwór, ciepłą czapkę, sweterek, kombinezon lub dodatkowy ciepły kocyk. Uprzejmie informujemy, że szpital nie pierze rzeczy osobistych pacjentek i noworodków. Brudne rzeczy należy zabierać do domu. |
|
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
aniaa u mnie na pobyt nic sie nie bierze tylko chusteczki i pampersy a ubranka tylko na wyjście i myśle że spakuje poprostu body i pajacyka i w zależności jak będzie ciepło to ubiore to albo to
bo do szpitala mam 7 minut na nogach to samochodem jakieś 2 ![]() wstawiam zdj tym które nie maja nk dzisiaj 27 tydzień 2 dzień waga plus 4 kg
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spory brzusio
|
|
|
|
|
#2134 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki mamuski
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Hej amusie1 Ja tak szybko, póki co.
hd sliczna sypialnia, jesteś gotowa na maluszka. Zazdroszczę. Ja jeszcze nie mam kącika dla małego, muszę kupić łóżeczko i komodę. Nie poszłam na studia, bo strasznie byłam zmęczona po pracy. Jakos dziś mam słabszy dzien, pewnie przez ten deszcz. Wieczorem dodam zdjęcia ciuszków od koleżanki z Anglii, bo już zrobiłam tylko mąż musi przegrać. |
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie wyglądasz![]() Właśnie piję soczek marchwiowy i jem delicje milki pycha, uwielbiam czekolady milki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-05-07 o 17:48 |
|
|
|
|
#2138 |
|
Zadomowienie
|
Wiolek1 - śliczny brzusio i ty też
Piękne usta masz
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu po porodzie sami ubierają maluszka, ciuszki trzeba mieć tylko na wyjście
wiolek fajne fotki, widziałam właśnie na nk ![]() W ogóle dziewczyny, jutro wyjeżdżam do Poznania, wrócę w poniedziałek, a więc odezwę się pewnie dopiero we wtorek. Tak mi się nie chce tłuc pociągiem 5 godzin :/ W razie jakby mnie już nie było, to do zobaczenia
|
|
|
|
#2141 | ||
|
Zakorzenienie
|
No jaka ladna mama i brzusio a gdzie szczurki?
Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Ania widzisz, kazda co innego mowi o ciuszkasz, najlepiej sama sprawdz na stronie szpitala chyba, ze nie wiesz jeszcze gdzie bedziesz rodzic |
||
|
|
|
#2142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ubranka kosmetyki i pieluszki a nie pisze ile czego ale z waszych list cos sie wymysli
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Umknelo mi ;P tak to dosc ogolnie napisali ;P
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zrozumiałyśmy się.
|
|
|
|
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
hd,karolcia228, jaszczka, anuszka, niezawsze, misiulka
![]() anuszka no to mało męczącej podróży ![]() Cytat:
i wpiep...rzają orzeszki :Po widzisz zapomniałam o skarpetkach i niedrapkach ale na zmiane jak zasiusia kiedy ? bo w szpitalu dają swoje ubranka więc jak zasiusia to chyba go przebiorą nie ? n ou mnie zaznaczali, że ubranka tylko na wyjście czyli co jeszcze moge potrzebować na 2 miniutową drogę? czapeczka body śpioszki rożek niedrapki skarpetki Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-05-07 o 18:20 |
|
|
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamusie
![]() Wczoraj mialam bardzo zajety dzien, dzis zapowiada sie podobnie. Nie wiem, kiedy dam rade nadrobic. W kazdym razie widzialam, ze dzidzia i aniaa najadly sie nieco strachu, ale na pewno wszystko bedzie dobrze dziewczyny!!! Zaraz postaram sie nieco poczytac, to napisze wiecej ![]() Ja wczoraj bylam u gina, ale nic specjalnego nie robili. Mam juz 10kg na plusie ![]() No i wczoraj mielismy ostatnie zajecia w szkole rodzenia. Swietne byly, bo mowili o tym, co beda robic maluszkowi w szpitalu, no i potem bylo o karmieniu, kapaniu, przewijaniu, zawijaniu w ten rozek (swaddle to sie u nas nazywa, nie wiem, jak w pl). Kazdy praktykowal tez, wiec naprawde super A na koniec byl poczestunek maly - same pysznosci, bo i owoce, ciasta, ciastka
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to czekamy na zdjęcia ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Alguien fajnie z tym poczestunkiem u nas nie ma co liczyc na to raczej ;p
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że same sobie przyniesiemy ))
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
wiolek---ale masz ładny brzusio-dumna jesteś z niego co
hehe.......fajnie jest być w ciąży
|
|
|
|
#2153 |
|
Zadomowienie
|
Alguien to pozazdrościć takiej SR już to widze u nas w pl poczęstunek na koniec hahah jasne
![]() no własnie dają dają kosmetyki też mają tylko chusteczki trzeba mieć swoje. a w szpitalu co planowałam wcześniej rodzić nie dawali i czytałam opinie dziewczyn, że mówiły ze dużo ubranek im potem poginęło ;/ więc w sumie dobrze, że nie msze swoich, na pewno te ich za piękne nie są ale przez te 2-4 dni mały przeżyje
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2155 | ||||||
|
Zadomowienie
|
wikimi masz zabronione czytac za duzo w necie, bo to tylko zle mysli wywoluje
![]() ![]() bassienkaw gratulacje napisania pracy!! zmobilizowalas sie i poszlo sprawnie, super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moze akurat sie uda podejrzec ![]() Cytat:
Tak, spie na boku, staram sie jak najdluzej na lewym. Nie trabia az tak strasznie o tym spaniu na plecach, ale wole nie przesypiac tak calej nocy...Przekladam sie z jednego boku na plecy, zeby bol w biodrach odszedl i wtedy dawaj na drugi bok ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do miesni Kegla. Zapomnialam Wam powiedziec. Na pierwszych zajeciach w mojej SR polozna dala swietna rade. Zeby codziennie rano i wieczorem, jak myje sie zeby, cwiczyc te miesnie. I powiem Wam, ze od tamtego dnia nie opuscilam cwiczen ani razu! Taki mechanizm uruchomil mi sie w glowie: mycie zebow = cwiczenie miesni
|
||||||
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
strasznie dziwnie sie czuje. duszno mi caly czas i te drgawki... mam nadzieje ze mi przejdzie
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anulka - uważaj na siebie... |
|
|
|
|
#2158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
duży ogorek konserwowy lub kiszony w kosteczkę 5 jajek w kosteczkę lub jak mi się nie chce to ucieram na tarce kukurydza dwie puszki tuńczyka ale nie tego salatkowego tylko kawalki w calości (obojętne czy w oleju czy w sosie własnym) majonez ciut soli i pieprzu do smaku Cytat:
chyba sobie coś zrobię jutro dzięki za info, najchętniej to bym zjadla taka znad morza świeżą
|
||
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
a mi jakos dzis ciezko, mala sie rusza po calym brzuchu i jest mi jakos dziwnie...ach...zaczyna sie najgorszy okres
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
najgorsze to wyjscie z psem wieczorem. ona w ogrodku nic nie zrobi a tym bardziej jak pada. nie puszcze jej bo boje sie ze mi zwieje a na smyczy czasem sie ciagnie jak wariatka
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-07 o 19:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

bo do szpitala mam 7 minut na nogach to samochodem jakieś 2

ale z waszych list cos sie wymysli