|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
wizażowy robalek
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Czeeeść
![]() Dziś pisałam wos - mój egzamin for fun Zajrzałam do odpowiedzi później z ciekawości (bo tak to nie sprawdzam, bo mnie nie korci). I się okazuje, że ten 'fun' to mi całkiem dobrze wyszedł... mam tylko małe błędy w niektórych zadaniach Ja dziś na śniadanko jogurt z otrębami, a po maturze (bo wcześniej nie miałam czasu ) zaimprowizowałam tą sałatkę z wędzonym kurczakiem. Wyszło na 2 osoby - czyli mnie i mamę (bo moja mamcia odchudza się ze mną). Mama powiedziała, że dobrą wykombinowałam Podaję przepis, jak chętna któraś by była może 1 pomidor 1/4 zielonego ogórka kawałek wędzonej piersi z kurczaka (dawałam na oko) jogurt naturalny mały kubek pół średniej wielkości czerwonej cebulki troszkę soli (bo pierś słona), pieprz, zioła do sałatki Kamis. Pomidorka sparzyłam i pokroiłam w grubszą kostkę, ogórek obrany i pokrojony - plasterek na 4 części. Pierś w kostkę - troszkę drobniejszą niż pomidor, cebulka drobniutko. To wszystko do michy, zalewamy jogurtem z ziołami, pieprzem i solą i mieszamy. I aktualnie jestem obżarta jak świnka, aż wyrzuty sumienia mam. Opijam się wodą, bo coś mnie suszy Potem to jeszcze się zastanowię co zjem. Po dzisiejszej wyprawie mamy do Kauflandu mam duży wybór: wieśniak light (nareszcie były... mama kupiła z 10 ), wędzony łoś (łosoś znaczy), tuńczyk, jajka, kurczak, serki sojowe...A, i moja mama od początku diety (startowała razem ze mną) schudła 3 kg Jeszcze chce tak ze 6 w dół ![]() moose, no właśnie wczoraj wieczorem się zastanawiałam, czemu nie mam wieku 10 lat + ![]() I chyba wiem, dlaczego moja waga stoi w miejscu... dziś się domyśliłam, że od jakichś 3 dni mam @ A dlaczego dopiero dzisiaj się domyśliłam? Bo mam tylko takie malutkie plamki... myślałam najpierw, że znowu mam problemy z florą... ale niee eee... to @ Ale nic mnie nie boli i w ogóle, jakbym @ nie miała... Ehh, miesiączkuję od 7 lat, a nadal mam tak nieregularny i dziwny jak podlotki, co dopiero by dostały ![]() |
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... Czy zauważyłyście, żeby na dukanie woda Wam się zatrzymywała przed okresem bardziej niż "nie na diecie"? Pytam głównie te, które biorą antytabsy
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie bralam nigdy tabsow
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj z rozpoczelam znowu PW i nadusilam sobie ogromny gar kapusty z marchewa, rozmrazam piersiaka i jutro bede miala cos ala bigos :PP
sama kapustka tez caliem dobra mi wyszla :P, dodalam jeszcze pare suszonych grzybow przyprawilam plus kostka rosolowa grzybowa i jest cacy ![]() a o to moj dzisiejszy jadlospis:P Sniadanie: rozpustne kanapki z plackow otrebowych z wedlina pomidorem i korniszonem do tego kubek kawy z mlekiem0,5 II sniadanie: kawalek mojego sernika wczorajszego:P Obiad: dukanowa tortilla- jajo mleko troszke otrebow niewiele, doslownie lyzeczka, i niecala lyzeczka skrobi kuku, do tego pol piersi z kuraka pomidor, kapucha pekinska ogorek z sosem jogurtowo czosnkowym. wyszla taka mala tortilka, do tego ejszcze druga polowa piersi z kurczaka ktora sie nie zmiescila do placka, z ogorkiem i pomidorkiem Przed chwila zjadlam miske kapusty gotowanej z marchewka ![]() nie wiem czy dam rade wciagnac kolacje narazie jestem pelnaaaaaaaaaaaaaa
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
#3245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Marta 33 Czas edycji: 2010-05-07 o 17:12 |
|
|
|
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
Czy moge odrobine szczypiorku dodac do sera na PP?
potrzebuje czegos co moglabym zjesc z piersia grilowana
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli już wiem ską wzrost wagi i 1,5cm więcej w cyckach
|
|
#3248 |
|
Przyczajenie
|
Ze względu na to, iż właśnie dziś miła równiutki miesiąc odkąd zaczęłam przyszłam się pochwalić efektami
![]() jest mnie mniej o calutkie 6,2 kg. Jestem przeszczęśliwa, bo mimo że na mej drodze były grzechy opierałam się im - teraz jestem twarda, nawet przed chwilą upiekłam ciacho dla całej rodzinki, którego ja sama jeść nie mogę [I wcale nie chcę ]Jeszcze jakieś 5,9 kg i będę idealna. aaa i jeszcze jedno. To strasznie miłe uczucie, gdy ktoś mówi mi, że schudłam czuję się wtedy strasznie pozytywnie nakręcona do dalszego dukania ( nawet jeśli mówi to słowami "no no już nie masz takiej spyrki")
Edytowane przez love9871 Czas edycji: 2010-05-07 o 17:59 |
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
Przed chwilą odkryłam, że ugotowana kostka łososia posypana koperkiem, cudownie komponuje się z plasterkami selera upieczonymi na patelni
|
|
#3250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.W MIESIĄC PRZESZŁO 6 KG,POPROSTU SUPER .
|
|
#3251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie zazdrosci ![]() Gratuluje spadku! |
|
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie Dukanki
Jestem tutaj dość nowa ale chcę z Wami pozostać na dłużej Dzisiaj dotarała do mnie ksiązką Dukana, pobieżnie ją przeczytałam, od jutra zabiorę się do wnikliwej lektury. Mam jednak kilka pytanek dla Zaawansowanych Dukanek otóż w fazie I - jaki nabiał jest dozwolony? co oznacza słowo 'chudy' w książce? czy mogę jeść serek wiejski 5% tłuszczu? Pić mleko 1,5% dodane do kawy? Jogurty muszą być 0% tłuszczu i 0% cukru (o ile takie istnieją)? Baaardzo proszę pomóżcie mi bo dla mnie ta książka jest za mało konkretna.. No i jeszcze pytanko o mięso mielone, czy mogę kupić takie zwykłe wieprzowo-wołowe i go używac? czy to musi być jakies specjalne? Kurcze... dużo jest tych wątpliwości I moje ostatnie, może glupie pytanko... jak mam zrobić, żeby to forum było w moich 'ulubionych' bądź gdzies zapisane cobym mogła od razu na nie sobie wchodzic a nie tak jak teraz szukam i szukam, googluję i ledwo co odnajduję ten wątek... Mam nadzieję, że z Wami kochane Dukanki uda mi się zrzucić mój balast.. a jest go z 20kg
|
|
|
|
#3253 |
|
Rozeznanie
|
noo zwłaszcza, że świnie na dukanie zabronione ... a niemyte to juz w ogóle ..
ide się shaunić ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- czarownica: książka + 1 strona wątku + test = wtedy wiesz ile I fazy i reszty i mniej wiecej masz termin schudnięcia w narzędziach u góry wątku zaznaczasz sobie subskrypcję serki preferujemy wiejskie light z piatnicy, ale nabiał do 5 % dozwolony, należy jednak pamietać że to dieta białkowa a nie nabiałowa i nabiału spożywamy max 800 g dziennie. Mleko 1,5 % do kawy ok. A mleczko to jednak węgle. Jesli nie wypijasz litra dziennie to jak dla mnie taki % to nie strach aczkolwiek wiadomo 0,5 % lepsze Jogurty naturalne polecam Zott 1% fett, mielone sama kupujesz mięsko i mielisz w tych gotowych sporo tłuszczu i Bóg wie jeszcze czego co za tym idzie parówki też nie bardzo. Jak coś pominełam to inne Dziewczyny dopowiedzą. powodzenia
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zajrzyj do pierwszego postu, tam jest szczegolowa lista, link do forum ze zdjeciami fajnych produktow, ktore mozna dostac u nas w sklepach - nabial kupujesz jak najbardziej chudy - wiesniaki light (3% lub mniej jak znajdziesz), mleko tylko 0% (0,5%, 0,3%), jogurty - najlepszy jest chyba jogo - ma 1%, ale malo wegli, biale sery 0% - te produkty sa wszedzie dostepne bez problemu jogurty uzywaj jak do tej pory smietane - bo one maja bardzo malo bialka a duzo cukru - laktozy, no i oczywiscie kupuj takie bez dodatku cukru, glukozy i nie wiadomo czego jeszcze miso mielone ciezko dostac takie jakie sie nadaje - musi byc z drobiu i bez dodatku innych zwierzatek i smalcu - najlepiej w miesnym powiedziec zeby pani Ci zmielila na miejscu kawalak indyka musisz nauczyc sie czytac tabelki i sklad powiadomienia o odpowiedziach z forum powinnas dostawac na maila - jak tak zawsze wchodze, mozesz tez zlapac zakladke z forum i przeciagnac na pasek narzedziowy - ten pod tym okienkiem gdzie sie wpisuje adres www - powinien sie zrobic odnosnik
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-05-07 o 18:39 |
|
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
baaardzo Wam dziewczyny dziękuję
Mam nadzieję, że z Waszą pomocą Dukanki i moją niezbyt silną wolą wrócę do swojej wagi sprzed tej katastrofy kiedy się zakochałam i z miłości mam prawie 20kg do przodu - no bo wieczorki z pizzą a mój pan to białe pieczywko tylko i parówki i masełko i w ogóle ble ble Teraz chyba razem ze mną moj Pan przejdzie na Dukana. Zaraz właśnie jedziemy po wszystkie produkty ![]() A te placuszki, czy je napewno można jeść w I fazie? No i 2 lyżki otrębów dziennie tez trzeba jeść? bo w ksiązce tego nie ma Powodzenia dziewczyny i trzymajcie za mnie kciuki ))))
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-05-07 o 18:52 |
|
|
|
#3256 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wieprzowina-odpada!!! Mięso mielone to musi być czysto wołowe, drobiowe lub z indyka i patrz tam na zawartość tłuszczu i węgli by było jak najmniej. Stosuj się do tego ostro, bo inaczej nie będziesz miała efektu. ![]() Cytat:
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a otreby obowiazkowe od pierwszego dnia do konca zycia - w plackach moga byc
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Placuszki w I fazie chyba nie stosuje się, bo ciężko jest wyliczyć ile łyżek zjesz. Ja tam wolę nie ryzykować, jakoś wytrzymam do niedzieli bez placuszków. Dodaję sobie łyżkę do sera białego. Dziewczyny na obiad zjadłam ser biały z makrelą wędzoną i 2 jajka. Gorzki ten ser się zrobił z tą makrelą i w ogóle bleee ale jakoś zjadłam. Muszę coś innego wymyślać, bo szybko mi przejdzie Dukanowanie jak będę robić niedobre jedzonko!
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj ciągnęłam na serku, tuńczyku, jogurcie naturalnym, otrębach i wodzie
Już mam tego dośćDziewczyny, nie boicie się jeść tak dużo tuńczyka? Ja do tej pory jadałam tuńczyka raz w miesiącu, bo się boję tej rtęci, którą tuńczyk może posiadać i wyczytałam, że raz w miesiącu najlepiej
|
|
|
|
#3260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez sonia26 Czas edycji: 2010-05-07 o 19:18 |
|
|
|
|
#3261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powoli musisz sie przyzwyczajac do troche wiekszej ilosci jedzenia, ale tez nie przesadzaj, nie zapychaj sie czym malo bialkowym, wybieraj to co ma najwiecej bialka ropustne kanapki sa w przepisowni - chyba 7 strona - z serka wiejskiego, otrebow, jajka, przypraw, pycha w zeszlym roku pocilam sie jak nie wiem na uderzeniowce, bylo mi okropnie gorąco i ledwo sie na nogach trzymalam - pozniej mija to ---------------------------- ogladam wlasnie szkole przetrwania na discovery - stonogi maja 95% bialka po stoczni opuszczonej u nas w kraju sobie skacze facet
|
|
#3263 | |
|
szamanka
|
Cytat:
ale to zwierzę przecież, nie dla Ciebie
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem wegetarianka i na prawde mozna jesc na diecie porzadnie a nie ruszac miesa a dzisiaj to sie glodzilas, bo to co zjadlas, to na sniadanie powinnas wciagnac ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- przeciez nie mowie ze na obiad sobie zlapalam, ale takiej biednej studencje moze sie przydac takie info, albo jak sie cycki koguta skoncza w sklepach, to nie bedziesz przymierac glodem pewnie do wiesnika bedzie mozna je wrzucic
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat jak dietę zaczęłam Zawsze w Macro kupuje. Tam są suuuper świeże i pyyszne. Dzisiaj jestem już po zakupach i znowu mam zapas na miesiąc Bo z ryb to mi został tylko ten tuńczyk, który dzisiaj jadłam Nie sądziłam, że od dzisiaj będę na diecie. Ad.2. Wiesz co, aż się zdziwiłam, bo wcale głodna nie chodzę Tylko nudno było Na śniadanie zjadłam serek wiejski z otrębami. Na 2 śniadanie jogurt z otrębami. Na obiad tuńczyk z patelni z ziołami (wyobraziłam sobie że są tam też pomidory i makaron , moje ulubione danie ), na podwieczorek serek z słodzikiem i na kolację zjem serek z makrelą wędzoną
|
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
policz sobie kalorie, musisz zjesc 1000 przynajmniej
|
|
#3267 | |
|
szamanka
|
Cytat:
Chyba prędzej koguta bym upolowała niż stonogę
|
|
|
#3268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gościu zna się na proteinach lepiej niż sam Dukan chyba
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
w wawie ciezko o koguta
Cytat:
|
|
#3270 |
|
szamanka
|
A o stonogę łatwo?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

Zajrzałam do odpowiedzi później z ciekawości (bo tak to nie sprawdzam, bo mnie nie korci). I się okazuje, że ten 'fun' to mi całkiem dobrze wyszedł... mam tylko małe błędy w niektórych zadaniach
(bo moja mamcia odchudza się ze mną). Mama powiedziała, że dobrą wykombinowałam
Podaję przepis, jak chętna któraś by była może
Potem to jeszcze się zastanowię co zjem. Po dzisiejszej wyprawie mamy do Kauflandu mam duży wybór: wieśniak light (nareszcie były... mama kupiła z 10
), wędzony łoś (łosoś znaczy), tuńczyk, jajka, kurczak, serki sojowe...
A dlaczego dopiero dzisiaj się domyśliłam? Bo mam tylko takie malutkie plamki... myślałam najpierw, że znowu mam problemy z florą... ale niee eee... to @ 

potrzebuje czegos co moglabym zjesc z piersia grilowana

.W MIESIĄC PRZESZŁO 6 KG,POPROSTU SUPER
Pewnie zazdrosci 

ale jakoś zjadłam. Muszę coś innego wymyślać, bo szybko mi przejdzie Dukanowanie jak będę robić niedobre jedzonko!

, moje ulubione danie