Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-07, 16:05   #3241
mrofka
wizażowy robalek

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Czeeeść

Dziś pisałam wos - mój egzamin for fun Zajrzałam do odpowiedzi później z ciekawości (bo tak to nie sprawdzam, bo mnie nie korci). I się okazuje, że ten 'fun' to mi całkiem dobrze wyszedł... mam tylko małe błędy w niektórych zadaniach Teraz nieco przerwy - następny egzamin 12.05 o godzinie 12.20 - ustny polski.

Ja dziś na śniadanko jogurt z otrębami, a po maturze (bo wcześniej nie miałam czasu ) zaimprowizowałam tą sałatkę z wędzonym kurczakiem. Wyszło na 2 osoby - czyli mnie i mamę (bo moja mamcia odchudza się ze mną). Mama powiedziała, że dobrą wykombinowałam Podaję przepis, jak chętna któraś by była może

1 pomidor
1/4 zielonego ogórka
kawałek wędzonej piersi z kurczaka (dawałam na oko)
jogurt naturalny mały kubek
pół średniej wielkości czerwonej cebulki
troszkę soli (bo pierś słona), pieprz, zioła do sałatki Kamis.

Pomidorka sparzyłam i pokroiłam w grubszą kostkę, ogórek obrany i pokrojony - plasterek na 4 części. Pierś w kostkę - troszkę drobniejszą niż pomidor, cebulka drobniutko. To wszystko do michy, zalewamy jogurtem z ziołami, pieprzem i solą i mieszamy.

I aktualnie jestem obżarta jak świnka, aż wyrzuty sumienia mam. Opijam się wodą, bo coś mnie suszy Potem to jeszcze się zastanowię co zjem. Po dzisiejszej wyprawie mamy do Kauflandu mam duży wybór: wieśniak light (nareszcie były... mama kupiła z 10 ), wędzony łoś (łosoś znaczy), tuńczyk, jajka, kurczak, serki sojowe...

A, i moja mama od początku diety (startowała razem ze mną) schudła 3 kg Jeszcze chce tak ze 6 w dół

moose, no właśnie wczoraj wieczorem się zastanawiałam, czemu nie mam wieku 10 lat + Albo ty 10 minus... Mi to się marzy gra na gitarze... najpierw klasycznej. A potem - elektryczna!

I chyba wiem, dlaczego moja waga stoi w miejscu... dziś się domyśliłam, że od jakichś 3 dni mam @ A dlaczego dopiero dzisiaj się domyśliłam? Bo mam tylko takie malutkie plamki... myślałam najpierw, że znowu mam problemy z florą... ale niee eee... to @ Ale nic mnie nie boli i w ogóle, jakbym @ nie miała... Ehh, miesiączkuję od 7 lat, a nadal mam tak nieregularny i dziwny jak podlotki, co dopiero by dostały !@#$%&!!!!
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 16:09   #3242
gohs
Zakorzenienie

Dziewczyny... Czy zauważyłyście, żeby na dukanie woda Wam się zatrzymywała przed okresem bardziej niż "nie na diecie"? Pytam głównie te, które biorą antytabsy
Stary 2010-05-07, 16:13   #3243
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Czy zauważyłyście, żeby na dukanie woda Wam się zatrzymywała przed okresem bardziej niż "nie na diecie"? Pytam głównie te, które biorą antytabsy
to chyba zalezy od organizmu - rok temu na 2 tyg przed zaczynalo mi sie zbierac, a w tym roku w ogole prawie czasem mi sie woda nie zatrzymuje
ale nie bralam nigdy tabsow
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 16:29   #3244
Achika
Zadomowienie

ja dzisiaj z rozpoczelam znowu PW i nadusilam sobie ogromny gar kapusty z marchewa, rozmrazam piersiaka i jutro bede miala cos ala bigos :PP
sama kapustka tez caliem dobra mi wyszla :P, dodalam jeszcze pare suszonych grzybow przyprawilam plus kostka rosolowa grzybowa i jest cacy

a o to moj dzisiejszy jadlospis:P

Sniadanie: rozpustne kanapki z plackow otrebowych z wedlina pomidorem i korniszonem do tego kubek kawy z mlekiem0,5
II sniadanie: kawalek mojego sernika wczorajszego:P
Obiad: dukanowa tortilla- jajo mleko troszke otrebow niewiele, doslownie lyzeczka, i niecala lyzeczka skrobi kuku, do tego pol piersi z kuraka pomidor, kapucha pekinska ogorek z sosem jogurtowo czosnkowym. wyszla taka mala tortilka, do tego ejszcze druga polowa piersi z kurczaka ktora sie nie zmiescila do placka, z ogorkiem i pomidorkiem

Przed chwila zjadlam miske kapusty gotowanej z marchewka

nie wiem czy dam rade wciagnac kolacje narazie jestem pelnaaaaaaaaaaaaaa
- 4 kg
12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com
Achika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 17:07   #3245
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
tak, niestety i bardzo nad tym ubolewam

Edytowane przez Marta 33
Czas edycji: 2010-05-07 o 17:12
Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 17:24   #3246
kataluna
Rozeznanie

Czy moge odrobine szczypiorku dodac do sera na PP? potrzebuje czegos co moglabym zjesc z piersia grilowana
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 17:41   #3247
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość
tak, niestety i bardzo nad tym ubolewam
Czyli już wiem ską wzrost wagi i 1,5cm więcej w cyckach
Stary 2010-05-07, 17:52   #3248
love9871
Przyczajenie

Ze względu na to, iż właśnie dziś miła równiutki miesiąc odkąd zaczęłam przyszłam się pochwalić efektami

jest mnie mniej o calutkie 6,2 kg.

Jestem przeszczęśliwa, bo mimo że na mej drodze były grzechy opierałam się im - teraz jestem twarda, nawet przed chwilą upiekłam ciacho dla całej rodzinki, którego ja sama jeść nie mogę [I wcale nie chcę]

Jeszcze jakieś 5,9 kg i będę idealna.

aaa i jeszcze jedno. To strasznie miłe uczucie, gdy ktoś mówi mi, że schudłam czuję się wtedy strasznie pozytywnie nakręcona do dalszego dukania ( nawet jeśli mówi to słowami "no no już nie masz takiej spyrki")

Edytowane przez love9871
Czas edycji: 2010-05-07 o 17:59
love9871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 17:58   #3249
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Przed chwilą odkryłam, że ugotowana kostka łososia posypana koperkiem, cudownie komponuje się z plasterkami selera upieczonymi na patelni
Stary 2010-05-07, 18:09   #3250
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez love9871 Pokaż wiadomość
Ze względu na to, iż właśnie dziś miła równiutki miesiąc odkąd zaczęłam przyszłam się pochwalić efektami

Jestem przeszczęśliwa, bo mimo że na mej drodze były grzechy opierałam się im - teraz jestem twarda, nawet przed chwilą upiekłam ciacho dla całej rodzinki, którego ja sama jeść nie mogę [I wcale nie chcę]

aaa i jeszcze jedno. To strasznie miłe uczucie, gdy ktoś mówi mi, że schudłam czuję się wtedy strasznie pozytywnie nakręcona do dalszego dukania ( nawet jeśli mówi to słowami "no no już nie masz takiej spyrki")
ŚLICZNIE MOJA DROGA IDZIESZ JAK BURZA.W MIESIĄC PRZESZŁO 6 KG,POPROSTU SUPER.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 18:12   #3251
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez love9871 Pokaż wiadomość

Co za swinia niemyta takie teksty ci puszcza? Pewnie zazdrosci
Gratuluje spadku!
Stary 2010-05-07, 18:20   #3252
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006
Smile Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Witam wszystkie Dukanki
Jestem tutaj dość nowa ale chcę z Wami pozostać na dłużej
Dzisiaj dotarała do mnie ksiązką Dukana, pobieżnie ją przeczytałam, od jutra zabiorę się do wnikliwej lektury. Mam jednak kilka pytanek dla Zaawansowanych Dukanek otóż w fazie I - jaki nabiał jest dozwolony? co oznacza słowo 'chudy' w książce? czy mogę jeść serek wiejski 5% tłuszczu? Pić mleko 1,5% dodane do kawy? Jogurty muszą być 0% tłuszczu i 0% cukru (o ile takie istnieją)? Baaardzo proszę pomóżcie mi bo dla mnie ta książka jest za mało konkretna.. No i jeszcze pytanko o mięso mielone, czy mogę kupić takie zwykłe wieprzowo-wołowe i go używac? czy to musi być jakies specjalne? Kurcze... dużo jest tych wątpliwości szkoda, ze dukan nie ma jakiegos numeru gorącej linii
I moje ostatnie, może glupie pytanko... jak mam zrobić, żeby to forum było w moich 'ulubionych' bądź gdzies zapisane cobym mogła od razu na nie sobie wchodzic a nie tak jak teraz szukam i szukam, googluję i ledwo co odnajduję ten wątek...
Mam nadzieję, że z Wami kochane Dukanki uda mi się zrzucić mój balast.. a jest go z 20kg
czarownica3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 18:34   #3253
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kataluna Pokaż wiadomość
Co za swinia niemyta takie teksty ci puszcza?
noo zwłaszcza, że świnie na dukanie zabronione ... a niemyte to juz w ogóle ..

ide się shaunić

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

czarownica:

książka + 1 strona wątku + test = wtedy wiesz ile I fazy i reszty i mniej wiecej masz termin schudnięcia
w narzędziach u góry wątku zaznaczasz sobie subskrypcję
serki preferujemy wiejskie light z piatnicy, ale nabiał do 5 % dozwolony, należy jednak pamietać że to dieta białkowa a nie nabiałowa i nabiału spożywamy max 800 g dziennie.
Mleko 1,5 % do kawy ok. A mleczko to jednak węgle. Jesli nie wypijasz litra dziennie to jak dla mnie taki % to nie strach aczkolwiek wiadomo 0,5 % lepsze
Jogurty naturalne polecam Zott 1% fett, mielone sama kupujesz mięsko i mielisz w tych gotowych sporo tłuszczu i Bóg wie jeszcze czego co za tym idzie parówki też nie bardzo.

Jak coś pominełam to inne Dziewczyny dopowiedzą.
powodzenia

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 18:38   #3254
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Dukanki
Dzisiaj dotarała do mnie ksiązką Dukana, pobieżnie ją przeczytałam, od jutra zabiorę się do wnikliwej lektury. Mam jednak kilka pytanek dla Zaawansowanych Dukanek otóż w fazie I - jaki nabiał jest dozwolony? co oznacza słowo 'chudy' w książce? czy mogę jeść serek wiejski 5% tłuszczu? Pić mleko 1,5% dodane do kawy? Jogurty muszą być 0% tłuszczu i 0% cukru (o ile takie istnieją)? Baaardzo proszę pomóżcie mi bo dla mnie ta książka jest za mało konkretna.. No i jeszcze pytanko o mięso mielone, czy mogę kupić takie zwykłe wieprzowo-wołowe i go używac? czy to musi być jakies specjalne? Kurcze... dużo jest tych wątpliwości szkoda, ze dukan nie ma jakiegos numeru gorącej linii
I moje ostatnie, może glupie pytanko... jak mam zrobić, żeby to forum było w moich 'ulubionych' bądź gdzies zapisane cobym mogła od razu na nie sobie wchodzic a nie tak jak teraz szukam i szukam, googluję i ledwo co odnajduję ten wątek...
Mam nadzieję, że z Wami kochane Dukanki uda mi się zrzucić mój balast.. a jest go z 20kg
witamy

zajrzyj do pierwszego postu, tam jest szczegolowa lista, link do forum ze zdjeciami fajnych produktow, ktore mozna dostac u nas w sklepach

- nabial kupujesz jak najbardziej chudy - wiesniaki light (3% lub mniej jak znajdziesz), mleko tylko 0% (0,5%, 0,3%), jogurty - najlepszy jest chyba jogo - ma 1%, ale malo wegli, biale sery 0% - te produkty sa wszedzie dostepne bez problemu
jogurty uzywaj jak do tej pory smietane - bo one maja bardzo malo bialka a duzo cukru - laktozy, no i oczywiscie kupuj takie bez dodatku cukru, glukozy i nie wiadomo czego jeszcze

miso mielone ciezko dostac takie jakie sie nadaje - musi byc z drobiu i bez dodatku innych zwierzatek i smalcu - najlepiej w miesnym powiedziec zeby pani Ci zmielila na miejscu kawalak indyka

musisz nauczyc sie czytac tabelki i sklad

powiadomienia o odpowiedziach z forum powinnas dostawac na maila - jak tak zawsze wchodze, mozesz tez zlapac zakladke z forum i przeciagnac na pasek narzedziowy - ten pod tym okienkiem gdzie sie wpisuje adres www - powinien sie zrobic odnosnik

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-05-07 o 18:39
Stary 2010-05-07, 18:46   #3255
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

baaardzo Wam dziewczyny dziękuję Mam nadzieję, że z Waszą pomocą Dukanki i moją niezbyt silną wolą wrócę do swojej wagi sprzed tej katastrofy kiedy się zakochałam i z miłości mam prawie 20kg do przodu - no bo wieczorki z pizzą a mój pan to białe pieczywko tylko i parówki i masełko i w ogóle ble ble Teraz chyba razem ze mną moj Pan przejdzie na Dukana. Zaraz właśnie jedziemy po wszystkie produkty
A te placuszki, czy je napewno można jeść w I fazie? No i 2 lyżki otrębów dziennie tez trzeba jeść? bo w ksiązce tego nie ma

Powodzenia dziewczyny i trzymajcie za mnie kciuki))))

Edytowane przez czarownica3006
Czas edycji: 2010-05-07 o 18:52
czarownica3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 18:46   #3256
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynakasia Pokaż wiadomość
Witam
Zacznę od tego, że poczytałam sobie trochę... I naprawdę Was podziwiam
Gdzieś dzisiaj czytałam o tej diecie i stwierdziłam, że na pewno będzie coś na forum... i było wszystkiego nie dałam rady przeczytać, ale chyba najważniejsze - czyli pierwsze posty na czym dokładnie polega dieta Dukana no i kilka stron ostatnich. Jestem pod wrażeniem
Od jutra zaczynam dietę i mam nadzieję, że dotrwam do końca
Witaj, ja też jestem tu nowa, dopiero 4 dzień uderzeniówki.

Cytat:
Napisane przez Achika Pokaż wiadomość
Obiad: dukanowa tortilla- jajo mleko troszke otrebow niewiele, doslownie lyzeczka, i niecala lyzeczka skrobi kuku, do tego pol piersi z kuraka pomidor, kapucha pekinska ogorek z sosem jogurtowo czosnkowym. wyszla taka mala tortilka, do tego ejszcze druga polowa piersi z kurczaka ktora sie nie zmiescila do placka, z ogorkiem i pomidorkiem
Fajna tortilla...ja już chcę II fazę! Mam ogromną ochotę na pomidorki, ogórki, sałatę...

Cytat:
Witam wszystkie Dukanki
Nabiał chudy, czyli najlepiej 0% tłuszczu. Ser biały spokojnie znajdziesz taki, jogurt też się da. Gorzej z wiejskimi serkami: są 3%, 5% to za dużo!!! Piątnica i Milkland mają 3% odtłuszczone i są pyszniutkie. Mleko 1,5% odpada, musi być 0,0% lub 0,5%.
Wieprzowina-odpada!!! Mięso mielone to musi być czysto wołowe, drobiowe lub z indyka i patrz tam na zawartość tłuszczu i węgli by było jak najmniej.
Stosuj się do tego ostro, bo inaczej nie będziesz miała efektu.

Cytat:
Wchodzisz w swoje ustawienia i "lista substrykcji" i masz tam ten wątek i nie musisz szukać.
Stary 2010-05-07, 18:48   #3257
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
baaardzo Ci dziękuję Mam nadzieję, że z Waszą pomocą Dukanki i moją niezbyt silną wolą wrócę do swojej wagi sprzed tej katastrofy kiedy się zakochałam i z miłości mam prawie 20kg do przodu - no bo wieczorki z pizzą a mój pan to białe pieczywko tylko i parówki i masełko i w ogóle ble ble Teraz chyba razem ze mną moj Pan przejdzie na Dukana. Zaraz właśnie jedziemy po wszystkie produkty
A jeśli nie chce mi się mielić mięsa, w zasadzie nie mam w czym, to mogę np kupować drobiowe mielone? no iii te placuszki, czy je napewno można jeść w I fazie? No i 2 lyżki otrębów dziennie tez trzeba jeść? bo w ksiązce tego nie ma

Powodzenia dziewczyny i trzymajcie za mnie kciuki))))
mielonego gotowego nie kupisz - ma smalec dokladany
a otreby obowiazkowe od pierwszego dnia do konca zycia - w plackach moga byc
Stary 2010-05-07, 18:54   #3258
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
no iii te placuszki, czy je napewno można jeść w I fazie? No i 2 lyżki otrębów dziennie tez trzeba jeść? bo w ksiązce tego nie ma
W I fazie 1 łyżka, w II 1-2 łyżki właściwie obowiązkowo, w III nie wiem, nie doszłam ale tam już jest dozwolony chleb w małych ilościach.
Placuszki w I fazie chyba nie stosuje się, bo ciężko jest wyliczyć ile łyżek zjesz. Ja tam wolę nie ryzykować, jakoś wytrzymam do niedzieli bez placuszków. Dodaję sobie łyżkę do sera białego.

Dziewczyny na obiad zjadłam ser biały z makrelą wędzoną i 2 jajka. Gorzki ten ser się zrobił z tą makrelą i w ogóle bleee ale jakoś zjadłam. Muszę coś innego wymyślać, bo szybko mi przejdzie Dukanowanie jak będę robić niedobre jedzonko!
Stary 2010-05-07, 19:03   #3259
Seona
Zakorzenienie

Dzisiaj ciągnęłam na serku, tuńczyku, jogurcie naturalnym, otrębach i wodzie Już mam tego dość Mięsa w piątki nie jadam, więc wędlina i gotowane mi odpada w piątki.

Dziewczyny, nie boicie się jeść tak dużo tuńczyka? Ja do tej pory jadałam tuńczyka raz w miesiącu, bo się boję tej rtęci, którą tuńczyk może posiadać i wyczytałam, że raz w miesiącu najlepiej

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 19:04   #3260
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
malo jadlas i jogurt naturalny nie nadaje sie jako osobny posilek
smiadanie to podstawa a u Ciebie tylko 2 plasterki szynki - zrob sobie jajecznice z 3 jaj do tego, lub placki otrebowe - polecam ropustne kanapki

drugiego sniadania brak - chyba ze jadlas wczesny obiad

pol pojemniczka twarogu tez troche malo tymbardziej ze malo jadlas w ciagu dnia

1000 kcal napewni nie zjadlas
Dziękuję, że odpisałaś. Dziś obiecuje poprawe, moze rzeczywiście mało zjadłam, ale byłam pełna, przejedzona. Dziś na kolacje zrobie ta jajecznice z 3 jaj. Od rana zjadłam juz tyle co wczoraj przez cały dzień to + ta jajecznica chyba bedzie ok. Dziękuję bardzo za komentarz. Jutro sie odezwe i pochwale sie osiagnieciami dnia drugiego. Aha.... Wy też się tak pocicie? Ja okropnie. Co to sa te ropuste kanapki?

Edytowane przez sonia26
Czas edycji: 2010-05-07 o 19:18
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 19:35   #3261
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dzisiaj ciągnęłam na serku, tuńczyku, jogurcie naturalnym, otrębach i wodzie Już mam tego dość Mięsa w piątki nie jadam, więc wędlina i gotowane mi odpada w piątki.

Dziewczyny, nie boicie się jeść tak dużo tuńczyka? Ja do tej pory jadałam tuńczyka raz w miesiącu, bo się boję tej rtęci, którą tuńczyk może posiadać i wyczytałam, że raz w miesiącu najlepiej
Poprobuj innych rybek, nie tylko tunczyk na swiecie. Nie wien czy w Polsce cos takiego jest ale ja widzialam wielka puche lososia. Dzis kupuje na sprobowanie
Stary 2010-05-07, 19:39   #3262
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonia26 Pokaż wiadomość
Dziękuję, że odpisałaś. Dziś obiecuje poprawe, moze rzeczywiście mało zjadłam, ale byłam pełna, przejedzona. Dziś na kolacje zrobie ta jajecznice z 3 jaj. Od rana zjadłam juz tyle co wczoraj przez cały dzień to + ta jajecznica chyba bedzie ok. Dziękuję bardzo za komentarz. Jutro sie odezwe i pochwale sie osiagnieciami dnia drugiego. Aha.... Wy też się tak pocicie? Ja okropnie. Co to sa te ropuste kanapki?

powoli musisz sie przyzwyczajac do troche wiekszej ilosci jedzenia, ale tez nie przesadzaj, nie zapychaj sie czym malo bialkowym, wybieraj to co ma najwiecej bialka

ropustne kanapki sa w przepisowni - chyba 7 strona - z serka wiejskiego, otrebow, jajka, przypraw, pycha

w zeszlym roku pocilam sie jak nie wiem na uderzeniowce, bylo mi okropnie gorąco i ledwo sie na nogach trzymalam - pozniej mija to

----------------------------
ogladam wlasnie szkole przetrwania na discovery - stonogi maja 95% bialka po stoczni opuszczonej u nas w kraju sobie skacze facet
Stary 2010-05-07, 19:45   #3263
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
ogladam wlasnie szkole przetrwania na discovery - stonogi maja 95% bialka po stoczni opuszczonej u nas w kraju sobie skacze facet
Stonogi? ale to zwierzę przecież, nie dla Ciebie
Stary 2010-05-07, 19:58   #3264
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:

kup sobie ryby mrozone w filetach, w stekach, dzwonkach i wrzuc na pare, w folie do pieca, usmaz sobie zrob na grillu

jestem wegetarianka i na prawde mozna jesc na diecie porzadnie a nie ruszac miesa

a dzisiaj to sie glodzilas, bo to co zjadlas, to na sniadanie powinnas wciagnac

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Stonogi? ale to zwierzę przecież, nie dla Ciebie
przeciez nie mowie ze na obiad sobie zlapalam, ale takiej biednej studencje moze sie przydac takie info, albo jak sie cycki koguta skoncza w sklepach, to nie bedziesz przymierac glodem

pewnie do wiesnika bedzie mozna je wrzucic
Stary 2010-05-07, 19:58   #3265
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
kup sobie ryby mrozone w filetach, w stekach, dzwonkach i wrzuc na pare, w folie do pieca, usmaz sobie zrob na grillu

jestem wegetarianka i na prawde mozna jesc na diecie porzadnie a nie ruszac miesa

a dzisiaj to sie glodzilas, bo to co zjadlas, to na sniadanie powinnas wciagnac
Ad.1. Ja ryb jem baaardzo duuuużo, tylko poprostu skończyły mi się Akurat jak dietę zaczęłam Zawsze w Macro kupuje. Tam są suuuper świeże i pyyszne. Dzisiaj jestem już po zakupach i znowu mam zapas na miesiąc Bo z ryb to mi został tylko ten tuńczyk, który dzisiaj jadłam Nie sądziłam, że od dzisiaj będę na diecie.

Ad.2. Wiesz co, aż się zdziwiłam, bo wcale głodna nie chodzę Tylko nudno było Na śniadanie zjadłam serek wiejski z otrębami. Na 2 śniadanie jogurt z otrębami. Na obiad tuńczyk z patelni z ziołami (wyobraziłam sobie że są tam też pomidory i makaron , moje ulubione danie), na podwieczorek serek z słodzikiem i na kolację zjem serek z makrelą wędzoną

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:03   #3266
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Ad.1. Ja ryb jem baaardzo duuuużo, tylko poprostu skończyły mi się Akurat jak dietę zaczęłam Zawsze w Macro kupuje. Tam są suuuper świeże i pyyszne. Dzisiaj jestem już po zakupach i znowu mam zapas na miesiąc Bo z ryb to mi został tylko ten tuńczyk, który dzisiaj jadłam Nie sądziłam, że od dzisiaj będę na diecie.

Ad.2. Wiesz co, aż się zdziwiłam, bo wcale głodna nie chodzę Tylko nudno było Na śniadanie zjadłam serek wiejski z otrębami. Na 2 śniadanie jogurt z otrębami. Na obiad tuńczyk z patelni z ziołami (wyobraziłam sobie że są tam też pomidory i makaron , moje ulubione danie), na podwieczorek serek z słodzikiem i na kolację zjem serek z makrelą wędzoną
jogurt nie moze byc jako posilek, tylko jako dodatek do posilku

policz sobie kalorie, musisz zjesc 1000 przynajmniej
Stary 2010-05-07, 20:14   #3267
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
przeciez nie mowie ze na obiad sobie zlapalam, ale takiej biednej studencje moze sie przydac takie info, albo jak sie cycki koguta skoncza w sklepach, to nie bedziesz przymierac glodem

pewnie do wiesnika bedzie mozna je wrzucic

Chyba prędzej koguta bym upolowała niż stonogę
Stary 2010-05-07, 20:15   #3268
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Bear Gyllis i jego motto: "Ale to w końcu białko" Gościu zna się na proteinach lepiej niż sam Dukan chyba
Stary 2010-05-07, 20:21   #3269
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość

Chyba prędzej koguta bym upolowała niż stonogę
w wawie ciezko o koguta

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Bear Gyllis i jego motto: "Ale to w końcu białko" Gościu zna się na proteinach lepiej niż sam Dukan chyba
i przystojniejszy od Dukana jest
Stary 2010-05-07, 20:26   #3270
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
w wawie ciezko o koguta
A o stonogę łatwo? nawet nie wiem jak wygląda...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości