Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-07, 21:29   #2191
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

kolandra - ja tez mam czarny tylko z bialymi kwiatami, bo mojemy TZ tylko takie sie podobaja
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:32   #2192
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

czesc dziewczyny

ja dzisiaj od rana zabiegana nie mam juz na nic sily jutro was nadrobie zawozilam brata do lekarza do zielonej pozniej mialam szkole rodzenia i dzien zlecial
pojechalam tez jeszcze na zakupy do rossmana i kupiulam sobie kilka potrzebnych produktow a dla malego mam juz prawie wszystko tylko kupie w aptece masc tormentiol spirytus do pepka i proszek do prania

dzidzia napisalam mi smsa ze u nich ok ale jutro wam go zacytuje bo mam podlaczony tel a nie mam sily isc po niego od chodzenia znowu spuchly mi nogi
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:35   #2193
papeteria
Zakorzenienie

Kochane jutro po szkole czyli koło 16:00 nadrobie to co dziś naskrobałyście od mojego ostatniego wpisu.Na razie to jakieś 3 strony ,ale zaraz wracam do nauki...mam nadzieje,że nie wyjdzie z 10 stron
Więc tak doktorek poślizg mial godzinę ale na szczęście miałam ze sobą knigę z anatomii to czekając na się pouczyłam troszke.. Tż poszedł w miedzy czasie pogrzebac przy aucie.
Z małym wszystko w porządku, ponoć główkę ma z powrotem nad dole a ta górka co mi tak wypycha na górze z prawej strony to nogi a z lewej na dole główka.I w ciągu 9 dni ze 1150g zrobiło się 1429g Dziś 30tc5dni.
Wszystkie pomiary w normie.Przytulał się do pępowiny przez co zdjęcie nie wyszło za ciekawe,ręcę miał załozone z tyłu, ruszał brzuszkiem miarowo doktorek mówił, że ćwiczy sobie przed oddechem a wógóle to podczas badania ostro kopał...zdjęcia niestety nie mam bo brakło papieru ,mam sie upomniec nastepnym razem, ale i tak nie wyszło jakieś rewelacyjne .Widać ,że małemu już ciasno się robi.Z połówkowego miałam lepsze zdjęcie i filmik i tzn wszystko bardziej było widac bo nie było jeszcze tak ciasno.
A wogóle to stanełam u położnej na wage mimo że dziś miałam samo usg ciekawa byłam jak tam waga no i ważę już 70 kg czyli +15kg
Zapłaciłam 150,-( za połówkowe płaciłam 200,-)

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-07 o 21:38
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:36   #2194
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

ja dzisiaj od rana zabiegana nie mam juz na nic sily jutro was nadrobie zawozilam brata do lekarza do zielonej pozniej mialam szkole rodzenia i dzien zlecial
pojechalam tez jeszcze na zakupy do rossmana i kupiulam sobie kilka potrzebnych produktow a dla malego mam juz prawie wszystko tylko kupie w aptece masc tormentiol spirytus do pepka i proszek do prania

dzidzia napisalam mi smsa ze u nich ok ale jutro wam go zacytuje bo mam podlaczony tel a nie mam sily isc po niego od chodzenia znowu spuchly mi nogi
to dobrze ze dzidzia ok a ty odpoczywaj

tez musze sobie kosmetyki kupic do szpitala. a ta masc to na co jest?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:36   #2195
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
lazurowa ty jeszcze chudniesz,a w ogole cos przytylas w tej ciazy?? Odzywiasz sie dobrze? Zaczelas cos wiecej jesc? Martwie sie o Ciebie ,przeciez tak nie mozna Musisz zaczac dbac o siebie. Ja jak mam jakies problemy w zyciu to przede wszystkim wypelniam sobie czym czas ..ucze sie jezykow ,czytam czy poswiecam sie pracy ,spotykam sie z jak najwieksza iloscia osob, wychodze jak najczesciej z domu i probuje nie znalesc choc chwili na nude i rozmyslanie, mi pomaga moze Tobie tez pomoze.

Jem, jem. Nie objadam się. I nie robi na mnie wrażenia jak piszecie o jedzeniu. Nie mam smaków. Ale jem normalnie śniadanie, obiad i staram się jeść kolację. Chociaż czasem zapominam. Jem owoce- jabłka, banany, gruszki. Piję sok pomidorowy- szklaneczkę dziennie.
Jak ja mam problemy w życiu to nie mogę jeść. Teraz jem ze względu na dziecko. Gdyby dziecka nie było to pewnie miałabym 10 kg mniej.
A jeśli chodzi o wyjścia, spotkania ze znajomymi to najczęściej jest tak, że wszyscy mnie pytają o M. i jak już się zacznie temat to ciężko go skończyć.
Stary 2010-05-07, 21:37   #2196
anoxa
Zakorzenienie

hd u mnie w szpitalu ubieraja dzieci w szpitalne ubranka chyba ze ktos chce to mozna przywiezc swoje ale pozona mowi ze lepiej sie z tymi swoimi ograniczyc bo wiadomo ze w szpitalu wiele roznych bakteri jest i ze najlepiej unikac tego kontaktu obowiazkowe sa jedynie pampersy i mokre chustki
Stary 2010-05-07, 21:38   #2197
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

anoxa - uwazaj na siebie i nie przemeczej sie
papeteria - to super ze wszystko oki...no rosnie twoj szkrabek
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:39   #2198
anoxa
Zakorzenienie

aniaa ta masc to dla dzieci na odparzenia i wogole do smarowania pupci siostra mowi ze starszej corce nic nie pomagalo tylko tormentiol a mlodszej wystarczy sudocrem a nie jest droga wiec mysle ze warto sie zaopatrzyc
Stary 2010-05-07, 21:41   #2199
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Kochane jutro po szkole czyli koło 16:00 nadrobie to co dziś naskrobałyście od mojego ostatniego wpisu.Na razie to jakieś 3 strony ,ale zaraz wracam do nauki...mam nadzieje,że nie wyjdzie z 10 stron
Więc tak doktorek poślizg mial godzinę ale na szczęście miałam ze sobą knigę z anatomii to czekając na się pouczyłam troszke.. Tż poszedł w miedzy czasie pogrzebac przy aucie.
Z małym wszystko w porządku, ponoć główkę ma z powrotem nad dole a ta górka co mi tak wypycha na górze z prawej strony to nogi a z lewej na dole główka.I w ciągu 9 dni ze 1150g zrobiło się 1429g .Dziś 30tc5dni.
Wszystkie pomiary w normie.Przytulał się do pępowiny przez co zdjęcie nie wyszło za ciekawe,ręcę miał załozone z tyłu, ruszał brzuszkiem miarowo doktorek mówił, że ćwiczy sobie przed oddechem a wógóle to podczas badania ostro kopał...zdjęcia niestety nie mam bo brakło papieru ,mam sie upomniec nastepnym razem, ale i tak nie wyszło jakieś rewelacyjne .Widać ,że małemu już ciasno się robi.Z połówkowego miałam lepsze zdjęcie i filmik i tzn wszystko bardziej było widac bo nie było jeszcze tak ciasno.
A wogóle to stanełam u położnej na wage mimo że dziś miałam samo usg ciekawa byłam jak tam waga no i ważę już 70 kg czyli +15kg
super ze wszystko ok i maluszek przybiera na wadze moj tez sie obrocil ale ja tak podejzewalam bo czulam wlasnie tak jakby sie obracal a dzis sie tak wierci ze juz nie wiem sama co on tam modzi. chyba leki tak dzialaja.
ja naprawde nie wiem gdzie ty schowalas te kg... ja mam +7,5 kg

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
aniaa ta masc to dla dzieci na odparzenia i wogole do smarowania pupci siostra mowi ze starszej corce nic nie pomagalo tylko tormentiol a mlodszej wystarczy sudocrem a nie jest droga wiec mysle ze warto sie zaopatrzyc
tak myslalam . zapisze sobie nazwe
Stary 2010-05-07, 21:42   #2200
anoxa
Zakorzenienie

papateria super ze dzidzia zdrowa i rosnei "w oczach"
Stary 2010-05-07, 22:00   #2201
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
eh tyle was jest a nic nie piszecie juz mnie palec boli od wciskania F5
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Ania święta racja. Ja dla odmiany raz wciskam F5 a raz tradycyjnie "odśwież".
Siedze, ale pisze tylko jak sa reklamy ;P

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 22:00   #2202
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dobranoc dziewczyny
Stary 2010-05-07, 22:02   #2203
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dobranoc dziewczyny
dobrej nocki ja tez niedlugo pewnie bede spadac
Stary 2010-05-07, 22:02   #2204
itakasia
Zakorzenienie

witam
widze ze basienka pojawila sie zanim napisalam ze u niej ok
papeteria
super, jak ladnie rosnie

przeczytalam wszystko, gorzej z pamiecia

u nas tez nic nie trzeba do szpitala, ubranka na wyjscie tylko

czuje sie lekko przeziebiona bo wczoraj zmarzlam i zmoklam wiec leze juz w lozku, popijam herbatke i ogladam tv, zerkajac co u was
Stary 2010-05-07, 22:08   #2205
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
wstawiam zdj tym które nie maja nk

dzisiaj 27 tydzień 2 dzień waga plus 4 kg
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

No i dodaje zdjęcia. Ciuszki mi mój 30 tygodniowy brzuchol.
Super brzuchatki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość

2. KUPIŁAM W KOŃCU WÓZEK. Dziś na allegro dokonała się nasza aukcja i udało się. BArdzo proszę o opinie szczere, chociaż nie bolesne, bo już kupiliśmy!!!
Tak wygląda nowy;
http://www.mutsy.nl/products/transporter/options
a tak ten co kupiliśmy
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1022960975

Pewnie mnie zrugacie za kolor ale mężowi się najbardziej podobał czarny wię nie było wyjścia, ale fotelik jest jaśniejszy.

Pozdrawiam serdecznie i wracam do czytania poprzednich 6 stron i będę odpisywać na posty...... Cmoook.
Fajniusi wózeczek, ostatnio go nawet w sklapie widziałam ale że miałam już swój upatrzony to się nie zagłębiałam w szczegóły.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Z małym wszystko w porządku, ponoć główkę ma z powrotem nad dole a ta górka co mi tak wypycha na górze z prawej strony to nogi a z lewej na dole główka.I w ciągu 9 dni ze 1150g zrobiło się 1429g Dziś 30tc5dni.
Super, że z dzidziem wszystko ok
Mam nadzieję, że już jesteś naumiana

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 22:12   #2206
żabka19
Raczkowanie

lazurowa to dobrze ,ze starasz sie jesc. Twoj organizm potrzebuje teraz duzo energii, a ty jeszcze teraz pracujesz.
anoxa ja tez kupilam Tormentiol dla malucha ,jak nie zuzyje to bedzie dla mojego M. ,ktoremu nic bardziej nie pomaga na wrzuty na skorze (przeziebia mu sie skora na karku) jak wlasnie ten krem. Ogolnie to jest chyba krem na rozne zmiany na skorze,krostki itp.
papeteria ale dzidzius juz duzy ,super a 15 kg po tobie wcale nie widac!

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 22:26   #2207
aniaa22
Zakorzenienie

no to i ja sie zbieram do spania. dobranoc
Stary 2010-05-07, 23:26   #2208
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny artykuł o tym żeby od 30 tc nie łykać kwasu foliowego! http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/492...ym-w-pigulkach
Ja łykam Feminatal MEtafolin z DHA, a tam chyba jest..
czemu nasze ginki nic nie wspominaja o tym?

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać co wymyślił mój mąż. Poprosiłam go, żeby przypominał mi o ćwiczeniach mięśni Kegla. On wydrukował karteczki i je wszędzie pozawieszał, nawet w lodówce. Oczywiście hasła sa róże np: pamiętaj o kręglach, ćwicz mięśnie, będziesz wielki, jest tyle do zrobienia w autobusie A na monitorze zamieścił zdjęcie kręgli. Mój pomysłowy Dobromir. Teraz nie mam wytłumaczenia, że nie pamiętam.
U mnie nie ma pewnie szans bym byla systematyczna, bym pamietala czy wogole by mi sie chcialo cwiczyc, choc raz dziennie... Ale kurcze ostatnio jak kaszle zdarza mi sie popuścic.. kurcze chyba cos te miesnie słabiej pracują ostatnio..
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 23:29   #2209
muminek88
Zadomowienie

o 22 poszlam spac ale jakos dziwnie całe ciało mnie swędzi,zaraz zwariuje. mnie moge spać i przgole to jo o 22 poszlam spac ale jakos dziwnie całe ciało mnie swędzi,zaraz zwariuje. mnie moge spać i przyszlam do was idę nadrabiać
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 23:37   #2210
Basia84
Rozeznanie

muminek posmaruj sie jakims balsamem. mnie tak kiedys swedzialy nogi a okazalo sie ze mam strasznie sucha skore i dlatego tak swedzi. teraz smaruje sie codziennie i problem minal jak reka odjal.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 23:42   #2211
kolandra
Raczkowanie

Skończyłam czytać wszystkie posty zaległe dopiero teraz.

Fajnie, że mój wózek Wam się tez podoba i okazuje się, że Wy też (niektóre) macie czarny kolor. Niedługo po aukcji pan zadzwonił do nas potwierdzając dokonanie przez nas zakupu i w poniedziałek wyśle nam wózeczek. Ach nie mogę się doczekać, tak jak Wy - te co już mają wózki w domku, żeby potrenować z nim po domu...

Papeteria - super, że po wizycie ok. Ja też jestem teraz z 30 tyg.i ciekawi mnie jak duża moja córunia jest..... 4 tyg.temu ważyła prawie 1100, więc teraz pewnie dużo więcej. Ale dowiem się dopiero w następny piątek bo wizyta w piątek. Dziś byłam tylko w sprawie tej infekcji u niego ale w szpitalu więc szybko mnie odprawił wręczając receptę....

I SZOK OGROMNY mnie w aptece spotkał, kiedy musiałam zapłacić za dwa opakowania tego leku......Całe 2.15 zł. Myślałam, że to pomyłka , ale nie... Odzwyczaiłam się od takich cen, zwłaszcza w aptece.....

ANIA - pamiętaj, w razie czego dzwoń na pogotowie, a póki co leż spokojnie i bez wysiłku....

Tyle miałam napisać po przeczytaniu tego wszystkiego, że aż sobie zapomniałam i już całkiem nie wiem co i komu miałam napisać.

Edytowane przez kolandra
Czas edycji: 2010-05-07 o 23:45
kolandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 23:53   #2212
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
o 22 poszlam spac ale jakos dziwnie całe ciało mnie swędzi,zaraz zwariuje. mnie moge spać i przgole to jo o 22 poszlam spac ale jakos dziwnie całe ciało mnie swędzi,zaraz zwariuje. mnie moge spać i przyszlam do was idę nadrabiać
O masz, dokladnie zrob jak Basia mowi, posmaruj sie czyms tlustym.

Papeteria duza dzidzia szybko rosnie, ja mam 12 usg i bede wtedy 30t i3d to porownamy sobie bo Ty w 30t i 5d dzis? To 2 dni roznicy tylko.

Maciuś
Stary 2010-05-07, 23:58   #2213
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Muminek a co Ci wyszlo na glukozie, ze musisz kontrolowac ile mialas? Wspolczuje Ci swoja droga, bo mnie to boli palec przez tydzien po jednym kluciu :/ Oby Ci wychodzil cukier w normie bede trzymac kciuki.
na tej 50 mialam 100 a potem ok 180 a na 75 mi nie powiedzieli ile tylko ze za wysoko...do piatku mam sie mierzyc, palce juz sie poprzyzwyczajaly jak ok 12 razy na dzien sie kłuję :P ale teraz nawet po jedzeniu mam ok 85 max 110 a norma jest do 140 wiec juz sama nie wiem co oni wymyslili

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
ale przecież powinnaś mieć ubranka dla maleństwa bo w coś muszą je ubrać po porodzie

Spory brzusio
ja do szpitala biore tylko swoje rzeczy osobiste i nic wiecej ,nawet podkladow, pampersow itd nie mam brac

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
muminek posmaruj sie jakims balsamem. mnie tak kiedys swedzialy nogi a okazalo sie ze mam strasznie sucha skore i dlatego tak swedzi. teraz smaruje sie codziennie i problem minal jak reka odjal.
wiesz ja mam dosc normalna skore, mysle ze to od jakis narzadow prze zulozenie dziecka bo czytalam ze chyba od watroby tak sie dzieje...wogole to mams traszna zgabe od wtorku :/

ktos tu wspominal o karuzeli z fischer price z jakimis super melodiami...podaci mi namiary??
Stary 2010-05-08, 00:18   #2214
serduszkoiz
Zadomowienie

tez was jakos nadrobilam ufffffffffff
witam

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Pokaże Wam mój wielki brzuchol
28 tc (+9 kg)
Załącznik 3084952Załącznik 3084953
Załącznik 3084954Załącznik 3084955

Na szczęście bez rozstępów Ufff....
Pssss.... żeby nie zapeszyć
mnie sie podoba , ale w odbiciu lustra wyglada jakby ktos za toba stanal
a ja mam podobnie ze wzrostem, mam jeszcze mniej cm niz ty

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Były ostatnio moje zdjęcia ale dla przypomnienia mogę wkleić raz jeszcze
114cm i 20 kilo na plusie. Rozstępów brak na brzuchu, bokach i cyckach. Jedynie pojawiły się pasiaki na lewym półtyłku Ale może dlatego, ze tam niczym nie smarowałam..albo po prostu tam mnie przybyło najwięcej i skóra strzeliła
ja tez nie wiem gdzie ty masz te plus 20, moze waga zle pokazuje bo mi wogole nie wyglada na tyle

przeraza mnie wenflon jak i was
coraz bardziej zaczynam sie bac porodu i wogole czy sobie dam rade z dzidzia
no i to juz fakt jestem uzalezniona od tego forum, ale dzis sobie obiecalam ze was nadrobie i dalam jakos rade

w przyszlym tygodniu sie wybieramy po lozeczko o ile sie nic nie zmieni i juz sie nie moge doczekac , pewnie bede musiala je od razu rozlozyc hahah

aha i trzymam kciuki za aniee , trzymaj sie i uwazaj na siebie

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 00:31   #2215
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość

tez was jakos nadrobilam ufffffffffff
witam

mnie sie podoba , ale w odbiciu lustra wyglada jakby ktos za toba stanal
a ja mam podobnie ze wzrostem, mam jeszcze mniej cm niz ty

ja tez nie wiem gdzie ty masz te plus 20, moze waga zle pokazuje bo mi wogole nie wyglada na tyle

przeraza mnie wenflon jak i was
coraz bardziej zaczynam sie bac porodu i wogole czy sobie dam rade z dzidzia
no i to juz fakt jestem uzalezniona od tego forum, ale dzis sobie obiecalam ze was nadrobie i dalam jakos rade

w przyszlym tygodniu sie wybieramy po lozeczko o ile sie nic nie zmieni i juz sie nie moge doczekac , pewnie bede musiala je od razu rozlozyc hahah

aha i trzymam kciuki za aniee , trzymaj sie i uwazaj na siebie
Dziękuję Ci Waga nie kłamie bo ważyłam się już na 4 różnych plus jedna w sklepie i wynik zawsze taki sam

I ja też się boję porodu, czasem myślę, że chciałabym by było coś nie tak - w sensie np dzidzia dupką ułożona - by zarządzili CC, wtdy bym miała spokój z myślami o bólu i wszystkimi konsekwencjami porodu naturalnego. Ból po szyciu brzucha zawsze można uśpić tabletkami, nawet silnymi - wtedy dzidzię pewnie trzeba by karmić sztucznym mlekiem by nie wypijało chemii z tabletek. Ale cóż.. wizja bólu, rozpierania i rozdzierania mnie przeraża po prostu i wcale bym się nie zdziwiła gdybym podczas kryzysu "7cm rozwarcia" chciała uciekac do domu i zaklinała się, że nie urodzę.

Stracham się też opieką nad maluchem, nic nie wiem jak robić, czym i kiedy i po co i na co i wogóle do mnie nie przemawia, ze poczuję instynkt i będę wiedziała co robić.
Boję się też karmienia, w sensie co mogę jeśc a czego nie podczas karmienia piersią, że coś zrobię źle i zaszkodzę dziecku... albo kąpania, że ta główka mi uleci albo mi się wyślizgnie dziecko..
spanikowana jestem pod każdym względem.

Stary 2010-05-08, 00:48   #2216
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
na tej 50 mialam 100 a potem ok 180 a na 75 mi nie powiedzieli ile tylko ze za wysoko...do piatku mam sie mierzyc, palce juz sie poprzyzwyczajaly jak ok 12 razy na dzien sie kłuję :P ale teraz nawet po jedzeniu mam ok 85 max 110 a norma jest do 140 wiec juz sama nie wiem co oni wymyslili
Biedna. To dobrze, ze Ci nisko wychodzi, nie bedziesz musiala insuliny wstrzykiwac tylko dieta sobie uregulujesz i juz, a niestety jak Ci po glukozie tak wyszlo to po prostu organizm sobie nie radzi ze spalaniem cukru, po ciazy powinno przejsc.

Maciuś
Stary 2010-05-08, 00:51   #2217
muminek88
Zadomowienie

wiecie co znalazlam na necie ??dzieci urodzone w 22 tygodniu mają szanse na przeżycie, 25tydzien 32%, 26 tydz 49%, w 27 tyg juz 64%, 28 tydz 79%, 29 tydz 86% , 30 tydz 90%, 31 tydz 94%, 32 tydz. 96% !!!!!

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Cytat:
Biedna. To dobrze, ze Ci nisko wychodzi, nie bedziesz musiala insuliny wstrzykiwac tylko dieta sobie uregulujesz i juz, a niestety jak Ci po glukozie tak wyszlo to po prostu organizm sobie nie radzi ze spalaniem cukru, po ciazy powinno przejsc.
mys;e ze tak bo jak teraz nie jem nic slodkiego ani nie pije to jest super...

siala dasz rade a jakby co to my ci tu powiemy
Stary 2010-05-08, 01:01   #2218
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co znalazlam na necie ??dzieci urodzone w 22 tygodniu mają szanse na przeżycie, 25tydzien 32%, 26 tydz 49%, w 27 tyg juz 64%, 28 tydz 79%, 29 tydz 86% , 30 tydz 90%, 31 tydz 94%, 32 tydz. 96% !!!!!

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

mys;e ze tak bo jak teraz nie jem nic slodkiego ani nie pije to jest super...

siala dasz rade a jakby co to my ci tu powiemy
Dobrze wiedzieć, że dzieciątko może być już bezpieczne w razie gdyby mu się pospieszyło, zaczęłam 31 tydzień
Co do pomocy w kwestiach maluszka to liczę na Was.. nie mam nikogo więcej tak naprawdę
I nie martw się, ja miałam podejrzenie cukrzycy ciążowej ale po zrobieniu testu z 75g glukozy wyniki wyszły dobre. Po czasie męczenia i kłucia zweryfikują poziom cukru i na pewno będzie w porządku. Trzymam kciuki

Stary 2010-05-08, 01:17   #2219
niezawsze
Zakorzenienie

Siala ja tez zaczelam 31t i 69 dni do porodu, ale termin nam sie rozni o 1 dzien jak to mozliwe?

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
I nie martw się, ja miałam podejrzenie cukrzycy ciążowej ale po zrobieniu testu z 75g glukozy wyniki wyszły dobre. Po czasie męczenia i kłucia zweryfikują poziom cukru i na pewno będzie w porządku. Trzymam kciuki
Tez tak mialam z glukoza jak Ty, tylko, ze Muminkowi ta druga tez nie wyszla

Maciuś
Stary 2010-05-08, 01:20   #2220
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala ja tez zaczelam 31t i 69 dni do porodu, ale termin nam sie rozni o 1 dzien jak to mozliwe?

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Tez tak mialam z glukoza jak Ty, tylko, ze Muminkowi ta druga tez nie wyszla
Nie mam pojęcia
Obie mamy 30tydz. i 1 dzień. Ty poród za 69 a ja za 68 dni
Wg. karty ciąży termin mam na 15 lipca

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości