|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
kolandra - ja tez mam czarny tylko z bialymi kwiatami, bo mojemy TZ tylko takie sie podobaja
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
czesc dziewczyny
ja dzisiaj od rana zabiegana nie mam juz na nic sily jutro was nadrobie zawozilam brata do lekarza do zielonej pozniej mialam szkole rodzenia i dzien zlecial pojechalam tez jeszcze na zakupy do rossmana i kupiulam sobie kilka potrzebnych produktow a dla malego mam juz prawie wszystko tylko kupie w aptece masc tormentiol spirytus do pepka i proszek do prania dzidzia napisalam mi smsa ze u nich ok ale jutro wam go zacytuje bo mam podlaczony tel a nie mam sily isc po niego od chodzenia znowu spuchly mi nogi
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jutro po szkole czyli koło 16:00 nadrobie to co dziś naskrobałyście od mojego ostatniego wpisu.Na razie to jakieś 3 strony ,ale zaraz wracam do nauki...mam nadzieje,że nie wyjdzie z 10 stron
![]() Więc tak doktorek poślizg mial godzinę ale na szczęście miałam ze sobą knigę z anatomii to czekając na się pouczyłam troszke.. Tż poszedł w miedzy czasie pogrzebac przy aucie.Z małym wszystko w porządku, ponoć główkę ma z powrotem nad dole a ta górka co mi tak wypycha na górze z prawej strony to nogi a z lewej na dole główka.I w ciągu 9 dni ze 1150g zrobiło się 1429g Wszystkie pomiary w normie.Przytulał się do pępowiny przez co zdjęcie nie wyszło za ciekawe,ręcę miał załozone z tyłu, ruszał brzuszkiem miarowo doktorek mówił, że ćwiczy sobie przed oddechem a wógóle to podczas badania ostro kopał...zdjęcia niestety nie mam bo brakło papieru ,mam sie upomniec nastepnym razem, ale i tak nie wyszło jakieś rewelacyjne .Widać ,że małemu już ciasno się robi.Z połówkowego miałam lepsze zdjęcie i filmik i tzn wszystko bardziej było widac bo nie było jeszcze tak ciasno.A wogóle to stanełam u położnej na wage mimo że dziś miałam samo usg ciekawa byłam jak tam waga no i ważę już 70 kg czyli +15kg ![]() Zapłaciłam 150,-( za połówkowe płaciłam 200,-) Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-07 o 21:38 |
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty odpoczywaj ![]() tez musze sobie kosmetyki kupic do szpitala. a ta masc to na co jest? |
|
|
|
|
#2195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jem, jem. Nie objadam się. I nie robi na mnie wrażenia jak piszecie o jedzeniu. Nie mam smaków. Ale jem normalnie śniadanie, obiad i staram się jeść kolację. Chociaż czasem zapominam. Jem owoce- jabłka, banany, gruszki. Piję sok pomidorowy- szklaneczkę dziennie. Jak ja mam problemy w życiu to nie mogę jeść. Teraz jem ze względu na dziecko. Gdyby dziecka nie było to pewnie miałabym 10 kg mniej. A jeśli chodzi o wyjścia, spotkania ze znajomymi to najczęściej jest tak, że wszyscy mnie pytają o M. i jak już się zacznie temat to ciężko go skończyć.
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
hd u mnie w szpitalu ubieraja dzieci w szpitalne ubranka chyba ze ktos chce to mozna przywiezc swoje ale pozona mowi ze lepiej sie z tymi swoimi ograniczyc bo wiadomo ze w szpitalu wiele roznych bakteri jest i ze najlepiej unikac tego kontaktu obowiazkowe sa jedynie pampersy i mokre chustki
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa - uwazaj na siebie i nie przemeczej sie
![]() papeteria - to super ze wszystko oki...no rosnie twoj szkrabek
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa ta masc to dla dzieci na odparzenia i wogole do smarowania pupci siostra mowi ze starszej corce nic nie pomagalo tylko tormentiol a mlodszej wystarczy sudocrem a nie jest droga wiec mysle ze warto sie zaopatrzyc
|
#2199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tez sie obrocil ale ja tak podejzewalam bo czulam wlasnie tak jakby sie obracal a dzis sie tak wierci ze juz nie wiem sama co on tam modzi. chyba leki tak dzialaja.ja naprawde nie wiem gdzie ty schowalas te kg... ja mam +7,5 kg ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
papateria super ze dzidzia zdrowa i rosnei "w oczach"
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc dziewczyny
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
witam
widze ze basienka pojawila sie zanim napisalam ze u niej ok ![]() papeteria super, jak ladnie rosnie przeczytalam wszystko, gorzej z pamiecia ![]() u nas tez nic nie trzeba do szpitala, ubranka na wyjscie tylko czuje sie lekko przeziebiona bo wczoraj zmarzlam i zmoklam wiec leze juz w lozku, popijam herbatke i ogladam tv, zerkajac co u was
|
#2205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że już jesteś naumiana
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
|
#2206 |
|
Raczkowanie
|
lazurowa to dobrze ,ze starasz sie jesc. Twoj organizm potrzebuje teraz duzo energii, a ty jeszcze teraz pracujesz.
anoxa ja tez kupilam Tormentiol dla malucha ,jak nie zuzyje to bedzie dla mojego M. ,ktoremu nic bardziej nie pomaga na wrzuty na skorze (przeziebia mu sie skora na karku) jak wlasnie ten krem. Ogolnie to jest chyba krem na rozne zmiany na skorze,krostki itp. papeteria ale dzidzius juz duzy ,super a 15 kg po tobie wcale nie widac!
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
no to i ja sie zbieram do spania. dobranoc
|
|
|
|
#2208 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czemu nasze ginki nic nie wspominaja o tym? ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
o 22 poszlam spac ale jakos dziwnie całe ciało mnie swędzi,zaraz zwariuje. mnie moge spać i przgole to jo o 22 poszlam spac ale jakos dziwnie całe ciało mnie swędzi,zaraz zwariuje. mnie moge spać i przyszlam do was
idę nadrabiać
|
|
|
|
#2210 |
|
Rozeznanie
|
muminek posmaruj sie jakims balsamem. mnie tak kiedys swedzialy nogi a okazalo sie ze mam strasznie sucha skore i dlatego tak swedzi. teraz smaruje sie codziennie i problem minal jak reka odjal.
|
|
|
|
#2211 |
|
Raczkowanie
|
Skończyłam czytać wszystkie posty zaległe dopiero teraz.
Fajnie, że mój wózek Wam się tez podoba i okazuje się, że Wy też (niektóre) macie czarny kolor. Niedługo po aukcji pan zadzwonił do nas potwierdzając dokonanie przez nas zakupu i w poniedziałek wyśle nam wózeczek. Ach nie mogę się doczekać, tak jak Wy - te co już mają wózki w domku, żeby potrenować z nim po domu... Papeteria - super, że po wizycie ok. Ja też jestem teraz z 30 tyg.i ciekawi mnie jak duża moja córunia jest..... 4 tyg.temu ważyła prawie 1100, więc teraz pewnie dużo więcej. Ale dowiem się dopiero w następny piątek bo wizyta w piątek. Dziś byłam tylko w sprawie tej infekcji u niego ale w szpitalu więc szybko mnie odprawił wręczając receptę.... I SZOK OGROMNY mnie w aptece spotkał, kiedy musiałam zapłacić za dwa opakowania tego leku......Całe 2.15 zł. Myślałam, że to pomyłka , ale nie... Odzwyczaiłam się od takich cen, zwłaszcza w aptece..... ANIA - pamiętaj, w razie czego dzwoń na pogotowie, a póki co leż spokojnie i bez wysiłku.... Tyle miałam napisać po przeczytaniu tego wszystkiego, że aż sobie zapomniałam i już całkiem nie wiem co i komu miałam napisać. Edytowane przez kolandra Czas edycji: 2010-05-07 o 23:45 |
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Papeteria duza dzidzia szybko rosnie, ja mam 12 usg i bede wtedy 30t i3d to porownamy sobie bo Ty w 30t i 5d dzis? To 2 dni roznicy tylko. |
|
|
|
|
#2213 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ktos tu wspominal o karuzeli z fischer price z jakimis super melodiami...podaci mi namiary?? |
|||
|
|
|
#2214 | ||
|
Zadomowienie
|
tez was jakos nadrobilam ufffffffffff witam Cytat:
![]() a ja mam podobnie ze wzrostem, mam jeszcze mniej cm niz ty Cytat:
przeraza mnie wenflon jak i was ![]() coraz bardziej zaczynam sie bac porodu i wogole czy sobie dam rade z dzidzia no i to juz fakt jestem uzalezniona od tego forum, ale dzis sobie obiecalam ze was nadrobie i dalam jakos rade w przyszlym tygodniu sie wybieramy po lozeczko o ile sie nic nie zmieni i juz sie nie moge doczekac , pewnie bede musiala je od razu rozlozyc hahah aha i trzymam kciuki za aniee , trzymaj sie i uwazaj na siebie
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waga nie kłamie bo ważyłam się już na 4 różnych plus jedna w sklepie i wynik zawsze taki sam ![]() I ja też się boję porodu, czasem myślę, że chciałabym by było coś nie tak - w sensie np dzidzia dupką ułożona - by zarządzili CC, wtdy bym miała spokój z myślami o bólu i wszystkimi konsekwencjami porodu naturalnego. Ból po szyciu brzucha zawsze można uśpić tabletkami, nawet silnymi - wtedy dzidzię pewnie trzeba by karmić sztucznym mlekiem by nie wypijało chemii z tabletek. Ale cóż.. wizja bólu, rozpierania i rozdzierania mnie przeraża po prostu i wcale bym się nie zdziwiła gdybym podczas kryzysu "7cm rozwarcia" chciała uciekac do domu i zaklinała się, że nie urodzę. Stracham się też opieką nad maluchem, nic nie wiem jak robić, czym i kiedy i po co i na co i wogóle do mnie nie przemawia, ze poczuję instynkt i będę wiedziała co robić. Boję się też karmienia, w sensie co mogę jeśc a czego nie podczas karmienia piersią, że coś zrobię źle i zaszkodzę dziecku... albo kąpania, że ta główka mi uleci albo mi się wyślizgnie dziecko.. spanikowana jestem pod każdym względem.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2217 | |
|
Zadomowienie
|
wiecie co znalazlam na necie ??dzieci urodzone w 22 tygodniu mają szanse na przeżycie, 25tydzien 32%, 26 tydz 49%, w 27 tyg juz 64%, 28 tydz 79%, 29 tydz 86% , 30 tydz 90%, 31 tydz 94%, 32 tydz. 96% !!!!!
---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
siala dasz rade a jakby co to my ci tu powiemy
|
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pomocy w kwestiach maluszka to liczę na Was.. nie mam nikogo więcej tak naprawdę ![]() I nie martw się, ja miałam podejrzenie cukrzycy ciążowej ale po zrobieniu testu z 75g glukozy wyniki wyszły dobre. Po czasie męczenia i kłucia zweryfikują poziom cukru i na pewno będzie w porządku. Trzymam kciuki ![]()
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Siala ja tez zaczelam 31t i 69 dni do porodu, ale termin nam sie rozni o 1 dzien jak to mozliwe?
---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obie mamy 30tydz. i 1 dzień. Ty poród za 69 a ja za 68 dni ![]() Wg. karty ciąży termin mam na 15 lipca
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.

czyli +15kg 

Musisz zaczac dbac o siebie. Ja jak mam jakies problemy w zyciu to przede wszystkim wypelniam sobie czym czas ..ucze sie jezykow ,czytam czy poswiecam sie pracy ,spotykam sie z jak najwieksza iloscia osob, wychodze jak najczesciej z domu i probuje nie znalesc choc chwili na nude i rozmyslanie, mi pomaga moze Tobie tez pomoze.