Wszystko o Avonie - część 11 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-07, 21:08   #2521
taka jedna
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 11

Cytat:
Napisane przez 19patka88 Pokaż wiadomość
składam zamówienie z kat 07 a to jest najlepsze ze dopiero ta oferte dostałam z zamówieniem z kat 06 i myslałam ze to jest oferta do kat 07 :/ ale przypał ze strony Avonu... :/ własnie przeczytałam tez na tej ulotce ze oferta obowiazuje w kat 06 :/
No każdy dostał tą ofertę w katalogu 06

paulinka009 dopiero jak mi przyjdzie zamówienie to będę wiedziała co jest napisane przy nim na fakturze
Cytat:
Napisane przez Smynio Pokaż wiadomość
lepiej nie wiedzieć jak to pachnie też mi się wydaje, że ktoś to napisał specjalnie, albo myślał o dziwkach bo klawisz "w" jest w dalekim położeniu od innych liter w wyrazie "dziką"
W jest raczej blisko zarówno A jak i Z np. :P

Edytowane przez taka jedna
Czas edycji: 2010-05-07 o 21:09
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:11   #2522
kudlata83
Raczkowanie

GG do kudlata83

Zaraz skladam zamowienie i chce sobie zamowic ten sypki puder ale ktory odcien jest lepszy?Fair czy light medium?Jak kupowalam fluid to bralam warmest beige to ktory bylby odpowiedniejszy?
kudlata83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:21   #2523
tiny_dorcia
Raczkowanie

GG do tiny_dorcia

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
a ja mam zamówienie na ten puder w pędzlu, zamówienie dopiero składam we wtorek.. uzupełnią do tego czasu? bo niby jest do wyczerpania zapasów....
Ja zamawiałam go w katalogu 5 albo 6 (już nie pamiętam) i na fakturze miałam dopisek 'Produkcja zakończona. Prosimy nie zamawiać.' Dzwoniłam do nich i pytałam czy na pewno już go nie doślą, bo przecież w następnych katalogach się pojawia, to odpowiedzieli, że katalogi są drukowane wcześniej, a pudru w pędzlu już nie ma...
Stary 2010-05-07, 21:21   #2524
adie94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kudlata83 Pokaż wiadomość
Zaraz skladam zamowienie i chce sobie zamowic ten sypki puder ale ktory odcien jest lepszy?Fair czy light medium?Jak kupowalam fluid to bralam warmest beige to ktory bylby odpowiedniejszy?
myślę że ciemniejszy ale jeśli nie ma się pewnoścido do odcienia to zawsze lepiej kupić jasniejszy i jakby co przyciemnic buśkę bronzerem na cerze tłustej/mieszanej zazwyczaj puder ciemnieje
ja mam puder prasowany "idealny kolor w odzieniu light medium i muszę powiedzieć że nie jest taki ciemny

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:21   #2525
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez emmi01 Pokaż wiadomość
Ponieważ Pani powiedziała, że będzie na fv jako produkt bezpłatny, czyli tak jak ta kulka Ale zadzwoniłam dziś i zmienią mi saldo.

Ja nie miałam takiej sytuacji przy takich brakach- produkt nie był powtórzony na fv nawet-jako produkt bezpłatny
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:27   #2526
emmi01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ja nie miałam takiej sytuacji przy takich brakach- produkt nie był powtórzony na fv nawet-jako produkt bezpłatny
Tak mnie poinformowała ta Pani, a że było co innego na fakturze to zgłosiłam. Przecież nie chce oszukać avon na 5,92
emmi01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:27   #2527
ololufe
Zakorzenienie

Jezeli produkt pojawil sie na wczesniejszej fakturze zwiekszajac saldo na koncie, a brakowalo go w paczce, to przy nastepnej fakturze jest on umieszczony w produktach bezplatnych, tam gdzie m.in. widnieje adnotacja o literaturze.

Do tej pory mysle, ze juz z ok. 20 razy znalazlam sie w takiej sytuacji i za kazdym razem tak to wygladalo od strony formalnej.

Edytowane przez ololufe
Czas edycji: 2010-05-07 o 21:28
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-07, 21:33   #2528
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
Jezeli produkt pojawil sie na wczesniejszej fakturze zwiekszajac saldo na koncie, a brakowalo go w paczce, to przy nastepnej fakturze jest on umieszczony w produktach bezplatnych, tam gdzie m.in. widnieje adnotacja o literaturze.

Do tej pory mysle, ze juz z ok. 20 razy znalazlam sie w takiej sytuacji i za kazdym razem tak to wygladalo od strony formalnej.

Aż z ciekawości popatrzyłam na taka z dosłanym brakiem i ja nie miałam na fv, natomiast był wykazany na takim zbiorczym zestawieniu co w paczce jest.

Szkoda że się w druga stronę nie mylą
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:39   #2529
kudlata83
Raczkowanie

GG do kudlata83

adie94dziekuje bardzo za odp
Mimo iz nie mam ciemnej karnacji i mam tlusta cere to wzielam jednak medium light mam nadzieje ze sie nie zawiode
Moglam zamowic 4 zestawy te z kosmetyczka ale nie mialam chetnych wiec wzielam tylko 2 i mysle ze na zebre sie zalapie
kudlata83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:49   #2530
ololufe
Zakorzenienie

A czy wszystkie z trendujacych tu obecnych zalapaly sie na produkcje opozniona Zebry? A moze ktoras widziala ja w COKu? Mam nadzieje, ze nie bedziemy zawiedzione...
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 22:02   #2531
kitka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
w katalogu 8 i 9 nie zauważyłam
To niedobrze...moja koleżanka się na niego uparła i musi go mieć. Proponowałam jej ten ceramiczny zestaw do masażu bo podobno fajny ale powiedziała że poczeka na tamten. Mogę mieć tylko nadzieje że się pojawi.
Stary 2010-05-08, 00:43   #2532
Nusia7
Zakorzenienie

Zamówiłam zestaw Sake i ryż ten za 6,90 zł i na fakturze mam "SPA WYGL.MASECZ./TW 7 ML brak w magazynie" Czyli nie dostanę jej wcale czy np. w następnej paczce?

---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ----------

Już nieaktualne, dostanę produkt alternatywny, nie zauważyłam wcześniej.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 06:03   #2533
krystell
Raczkowanie

Mam pytanie do dziewczyn, które składały w czwartek lub piątek do godz. 11 zamówienie z katalogu 07/2010 z dostawą kurierską:
- czy otrzymałyście wczoraj (w piątek 7.05.2010) od UPS e-mail z informacją o numerze monitorowania przesyłki ?

Dzwoniły do mnie 2 moje KK, które składały zamówienie z dostawą kurierską, ale pierwszy raz nie dostały powiadomienia przez e-mail od UPS. Ciekawa jestem czy ktoś miał podobną sytuację, bo jak same zauważyłyście w czwartek Avon podobno nie fakturował zamówień i okazało się, że faktury już od rana w piątek zaczęły powstawać. Być może właśnie przez to jest jakiś opóźnienie. Mam nadzieję, że jednak opóźnienia nie będzie w dostawie, bo to już byłoby delikatnie mówiąc przegięcie.
krystell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 07:33   #2534
taka jedna
Zakorzenienie

Kupiłam sobie z Avon Care ten balsam ujędrniający przy którym pisało, że nadaje koloryt skórze. Myślałam, że nie działa to jako samoopalacz, tylko jest bardzo delikatny. A tu niestety...mam smugi na nogach.A nawet na rękach mimo że ich nie smarowałam(ale może przejechałam nimi po nodze, kto wie). Nie lubię samoopalaczy, eh:/
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 07:54   #2535
klekotka10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klekotka10 Pokaż wiadomość
Dziewczynki która z tych myjek do ciała jest teraz dostępna w ofercie internetowej?? http://allegro.pl/listing/search.php...ing=avon+myjka Ja nie mam pojęcia bo u mnie w dalszym ciagu IOS sie nie wyświetla.
Ponawiam prośbę

http://www.suwaczek.pl/cache/b194546531.png?html
klekotka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 08:06   #2536
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ponawiam prośbę
też mnie to ciekawi, ale myślę że jaka by nie była to za tą cenę warto
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 08:08   #2537
miedzianka2006
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
A czy wszystkie z trendujacych tu obecnych zalapaly sie na produkcje opozniona Zebry? A moze ktoras widziala ja w COKu? Mam nadzieje, ze nie bedziemy zawiedzione...

Ja też z niecierpliwością czekam aż któraś otrzyma tę torbę i podzieli sie z nami zdjęciami
miedzianka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 08:12   #2538
alloffkowa
Zakorzenienie

a ja mam takie pytanie, z ciekawości. Czy wszystkie dziewczyny trendujące dostają (za to że są trendujące ) te same prezenty? Czy wrzucają każdej co innego jak im pod rękę podejdzie?
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 08:53   #2539
dodocia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kitka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiecie może czy będą jeszcze te masażery co były w katalogu 05 w tym zestawie ''Zmysłowa jędrność'' na str 133 za 19.90?
nie pamiętam jaki był tam masażer, ale w netto do kat9 jest masażer
dodocia@buziaczek.pl
dodocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 09:34   #2540
adie94
Zadomowienie

kudlata83 to życzę brak braków żebyś się załapała na zeberke ja mam bardzo jasną cerę i też wzięłam light medium

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie z Avon Care ten balsam ujędrniający przy którym pisało, że nadaje koloryt skórze. Myślałam, że nie działa to jako samoopalacz, tylko jest bardzo delikatny. A tu niestety...mam smugi na nogach.A nawet na rękach mimo że ich nie smarowałam(ale może przejechałam nimi po nodze, kto wie). Nie lubię samoopalaczy, eh:/
no ja też nie przepadam te smugi, ble sprawdź taki trik : troszkę balsamu Avon Care i troszę innego balsamu np. nawilżającego opalenizna będzie stopniowa i delikatna te smugi to najlepiej potraktować peelingiem ja używam z kawy bo tylko on potrafi zetrzeć smugi ze stóp <lol2> a i dla przypomnienia! nie stosować samoopalacza zaraz po peelingu !

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

kitka90 przepraszam jeśli wprowadziłam w błąd myślałam o żelu z masażerem "zmysłowa jędrność"
chodzi Ci o taki biały z granatowymi kuleczkami? jeżeli tak to będzie w netto 9 za 9.90

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 09:43   #2541
angie30
Raczkowanie

Nareszcie przyślą mi Majkę (oby pasowała do dopinek)

I mam pytanie: tą zebrę otrzymuje się w katalogu 8, ale czy na fakturze w katalogu 7 jest jakaś informacja, że się ją otrzyma?
angie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 10:16   #2542
klekotka10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
też mnie to ciekawi, ale myślę że jaka by nie była to za tą cenę warto
Ja chyba zamówie je na gratisy dla klientek,.
Niektóre klientki mnie troche wkurzyły ostatnio. Nie zamawiały nic z kolorówki a prawie wszystkie chciały zestaw za 14.90 ;/ Na szczęście przysługuje mi sporo tych zestawów.

http://www.suwaczek.pl/cache/b194546531.png?html
klekotka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 10:31   #2543
Smynio
Raczkowanie

GG do Smynio

Miałam wcześniej zaznaczone, że chce otrzymywać faktury elektroniczne. Zachciało mi sie papierowych, więc to zaznaczyłam. Zamówienie pobrane do realizacji było od wczoraj rana. Czekałam na fakturę do dziś - do momentu zmiany znów na faktury elektroniczne. Po tej zmianie faktura w historii zamówień pokazała się w niecałe 5minut myślałam, że otrzymywanie faktur papierowych nie opóźnia pokazywanie faktur elektronicznych, ale jednak chyba tak..

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez angie30 Pokaż wiadomość

I mam pytanie: tą zebrę otrzymuje się w katalogu 8, ale czy na fakturze w katalogu 7 jest jakaś informacja, że się ją otrzyma?
ja jak mnie się wydaje załapałam się na zebrę, bo zamówienie mam na ponad 100zł... jednak na fakturze z kat.07 nie ma żadnej wzmianki o tym.... myślę, że dopiero będzie się można dowiedzieć na fakturze kat.08, jeśli nie będzie braków w zeberkach już jakaś dziewczyna wklejała o czymś takim mail od avonu - że w prognozujących im brakło...
http://www.pustamiska.pl/
http://www.pajacyk.pl/
http://www.okruszek.org.pl/
Smynio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:22   #2544
kitka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dodocia Pokaż wiadomość
nie pamiętam jaki był tam masażer, ale w netto do kat9 jest masażer
A faktycznie jest ale w katalogu był zielony. Mam nadzieje że koleżance będzie taki odpowiadał.

@adie94 a spoko:P
Stary 2010-05-08, 12:35   #2545
201608040942
Konto usunięte

hej dziewczyny,

obejrzalam sobie przed chwilka kalatog online. bylam ciekawa co tez w kolejnej broszurce bedzie. No i odkrylam ze bedzie w promocji kredka Super Shock w kolorze szarym i fioletowym. Sprobowalam sie rozczytac i doczytalam ze ma byc jak zel, ale malowac jak kredka . jako ze maskara Super Shock( czaje sie na nia i jak nastepnym razem bedzie w pormocji to zamowie i bede testowac) ma dobre recenzje na KWC to weszlam zeby zobaczyc co tez polskie wizazanki na temta tej kredki pisza, ale nie ma jej tam. Macie ja juz w PL? Umialaby ktoras z was cos powiedziec o niej?
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:01   #2546
ziarnko piasku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,

obejrzalam sobie przed chwilka kalatog online. bylam ciekawa co tez w kolejnej broszurce bedzie. No i odkrylam ze bedzie w promocji kredka Super Shock w kolorze szarym i fioletowym. Sprobowalam sie rozczytac i doczytalam ze ma byc jak zel, ale malowac jak kredka . jako ze maskara Super Shock( czaje sie na nia i jak nastepnym razem bedzie w pormocji to zamowie i bede testowac) ma dobre recenzje na KWC to weszlam zeby zobaczyc co tez polskie wizazanki na temta tej kredki pisza, ale nie ma jej tam. Macie ja juz w PL? Umialaby ktoras z was cos powiedziec o niej?
na wątku katalogowym są swatche odcieni tych kredek, dziewczyny się raczej dobrze o tych kredkach wypowiadały z tego co pamiętam... lekko się nimi maluje i kolor jest ok.

----
w UK wszedł cień w płynie (?) nie wiem jak to przetłumaczyć dokładnie... nazywa się toto SuperSHOCK VIVID liquid eye shadow. Wczoraj dostałam w paczce, napaliłam sięna to jak łysy na suchary, w końcu sama nazwa wskazuje na intensywny kolor a tu lipa jakich mało. Mieszałąm to dzidostwo dobrych kilka minut a kolor na powiekach jest półtransparentny do tego szybciutko się roluje w załamaniu powieki i po 10 minutach pociągnełam po nim zwykłym cieniem inglota żeby nie wyglądać jak w makijażu robionym zeszłego dnia do zwrotu pewnie pójdzie. Ciekawa jestem kiedy to w Polsce puszczą, w PL wyprodukowane było aczkolwiek na opakowaniu nie ma info po polsku

edit: wrzucam screen shoot ze strony angielskiego HT reklamującego to cudo
Isn't it?

Edytowane przez ziarnko piasku
Czas edycji: 2010-05-08 o 13:12
ziarnko piasku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:05   #2547
201608040942
Konto usunięte

cienie w plynie/kremie maja to do siebie ze daja raczej transparentne wykonczenie co ja np bardzo sobie cenie, niestety z trwaloscia bywa roznie. jedne sysychaja sie na beton i nic ich nie ruszy za dnia, a inne szybko sie rozuja.
Ide na katalogowy poszukac zdjec kredek
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:21   #2548
katharsist
Raczkowanie

A ja chciałam zasięgnąć porady odnośnie pudru prasowanego "Idealny kolor"
Miałam na niego chrapkę już ostatnio, a teraz jest za 19,90 więc się skuszę. Tylko powiedzcie proszę jak jest z jego trwałością, brudzeniem ubrań, ścieraniem się. I czy te kolory bardzo od siebie odbiegają?? Używam podkładów w kolorach Cream albo Nude ew. Creamy Natural (ten nowy w płynie) i się zastanawiam czy ten Light Medium nie będzie poprostu pomarańczowy??
Swego czasu miałam Color Trend Translucent ale był za ciemny...
Stary 2010-05-08, 13:30   #2549
Taste
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiny_dorcia Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam go w katalogu 5 albo 6 (już nie pamiętam) i na fakturze miałam dopisek 'Produkcja zakończona. Prosimy nie zamawiać.' Dzwoniłam do nich i pytałam czy na pewno już go nie doślą, bo przecież w następnych katalogach się pojawia, to odpowiedzieli, że katalogi są drukowane wcześniej, a pudru w pędzlu już nie ma...
Ja zamawiałam go w katalogu 5 i przyszedł.

Cytat:
Napisane przez angie30 Pokaż wiadomość

To ja miałam swój termin regularnego zamówienia na wczoraj i specjalnie nie składałam, bo pomyślałam, że jak złożę późnym wieczorem na drugi termin, to zafakturują mi w pon 17.05 i dostanę Majkę (bo miała być w połowie maja), a tu się okazało, ze już są, jakbym wiedziała, to bym na I-szy termin złożyła.

Cytat:
Ja chyba zamówie je na gratisy dla klientek,.
Niektóre klientki mnie troche wkurzyły ostatnio. Nie zamawiały nic z kolorówki a prawie wszystkie chciały zestaw za 14.90 ;/ Na szczęście przysługuje mi sporo tych zestawów.
U mnie to samo. Oddałam klientce jeden swój, w sumie dobrze, bo za dużo tych kosmetyków mam.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez katharsist Pokaż wiadomość
A ja chciałam zasięgnąć porady odnośnie pudru prasowanego "Idealny kolor"
Miałam na niego chrapkę już ostatnio, a teraz jest za 19,90 więc się skuszę. Tylko powiedzcie proszę jak jest z jego trwałością, brudzeniem ubrań, ścieraniem się. I czy te kolory bardzo od siebie odbiegają?? Używam podkładów w kolorach Cream albo Nude ew. Creamy Natural (ten nowy w płynie) i się zastanawiam czy ten Light Medium nie będzie poprostu pomarańczowy??
Swego czasu miałam Color Trend Translucent ale był za ciemny...
Moja mama miała ten Light Medium i nie był pomarańczowy. Ten z CT miałam i rzeczywiście nawet ten jasny kolor był za ciemny i pomarańczowy. Mam dość jasną cerę i ten Light Medium tak bardzo się nie odznaczał, więc myślę, że dla Ciebie będzie ok.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ziarnko piasku Pokaż wiadomość
na wątku katalogowym są swatche odcieni tych kredek, dziewczyny się raczej dobrze o tych kredkach wypowiadały z tego co pamiętam... lekko się nimi maluje i kolor jest ok.

----
w UK wszedł cień w płynie (?) nie wiem jak to przetłumaczyć dokładnie... nazywa się toto SuperSHOCK VIVID liquid eye shadow. Wczoraj dostałam w paczce, napaliłam sięna to jak łysy na suchary, w końcu sama nazwa wskazuje na intensywny kolor a tu lipa jakich mało. Mieszałąm to dzidostwo dobrych kilka minut a kolor na powiekach jest półtransparentny do tego szybciutko się roluje w załamaniu powieki i po 10 minutach pociągnełam po nim zwykłym cieniem inglota żeby nie wyglądać jak w makijażu robionym zeszłego dnia do zwrotu pewnie pójdzie. Ciekawa jestem kiedy to w Polsce puszczą, w PL wyprodukowane było aczkolwiek na opakowaniu nie ma info po polsku

edit: wrzucam screen shoot ze strony angielskiego HT reklamującego to cudo
Mimo wszystko, czekam z niecierpliwością na te cienie. Efekt półtransparentny byłby dla mnie zadowalający, gdyż ja zwykłych, matowych cieni nie znoszę.
Z tego screena bardzo mnie błyszczyk zaciekawił, mam już ich tyle, ale sądzę, że jak u nas się pojawią to raczej się nie opanuję.

12.05.2007

Odwyk kosmetyczny, wielkie oszczędzanie
.

Pora schudnąć.
Taste jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:34   #2550
katharsist
Raczkowanie

Taste dziękuję ślcznie
W sumie jasny zawsze można bronzerem przyciemnić... Do poniedziałku mam czas na zastanowienie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości