|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
kropka, to Cię Danielek zaskoczył, co?
ale to wszystko pokręcone i nieprzewidywalne... wydawać by się mogło, że się posypiesz sporo przed terminem... a tu nic z tego...
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam - Szaja, super fotka, bosko wyglądasz.
![]() No właśnie... szyjka miała być miękka i niespecjalnie silna, była szansa na wczesny rozpad, tymczasem trzyma jak wściekła i jest wizja teraz, że jednak ona z tych twardych i się nie otworzy małpa... Podumam do wtorku, dziś kompletnie nie wiem co robić. ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Tu o teście... "Test oksytocynowy. Polega on na podaniu małej dawki oksytocyny wywołującej skurcze macicy, przy równoczesnym kontrolowaniu stanu dziecka (za pomocą KTG). Test ten pozwala ocenić stan płodu i jego bezpieczeństwo podczas akcji porodowej, reakcję na skurcze i samą oksytocynę. Celem testu nie jest wywołanie porodu, choć często tak się on kończy. Test oksytocynowy ma zadanie głównie diagnostyczne, ponieważ stosowanie oksytocyny czasem może doprowadzić do zaburzeń tętna i pracy serca, reakcji uczuleniowej czy niedotlenienia (np. przy niewydolnym łożysku). Test oksytocynowy pozwala ograniczyć ryzyko komplikacji i zawczasu podjąć decyzję np. o cesarskim cięciu." Chyba to ostatnie tak mnie wpienia... Nie chcę CC i takiej diagnozy się dygam.
|
|
|
|
#3243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też mam taki fotel, jest wygodny podczas karmienia.Chyba jutro strzelę fotki mojego pokoju po remoncie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19124204] Dziękuję za kciuki, zdałam Facet lekko zbladł na wieść, że 12 dni do porodu (no dobra, wrednie powiedzialąm mu, że tydzień, nie lubię gościa ), po czym w trakcie kilka razy się dopytywał czy jest ok A na koniec walnął hasło, że kobiety w ciąży mają mniejsze zdolności intelektualne (bo 3,5 dostałam - a mnie po prostu wali jego przedmiot, nie uczyłam się i tyle), na co bezstrosko mu walnęłam: no wie pan, jak na kogoś, kto nawet do książek nie zajrzał, to chyba całkiem nieźle, nie? ![]() A w załączniku dzisiejsza fotka, sprzed wyjścia na egzamin. W dalszym tle widać wózek z walniętą na niego torbą szpitalną i kosmetyczką [/QUOTE]Hehe, nieźle facetowi nagadałaś Gratki za zdany egzamin ![]() Ślicznie wyglądasz i masz zgrabniutki brzuszek Weź kobieto pogadaj z Danielkiem tak na poważnie, coby mamy nie stresował ![]() Dzisiaj miałam twórczy dzień. Zrobiłam pranie, deser ( ananasy w galaretce),upiekłam ciasto, zrobiłam obiadek. Miałam też chwilę dla siebie, dla relaksu pod prysznicem. Luiza zaczyna skupiać wzrok na nas. Ma coraz większe oczy, takie śliczne Skończyła dzisiaj 3 tygodnie ![]() Dobranoc babeczki
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-05-07 o 22:39 |
||
|
|
|
#3244 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Rozeznanie
|
Szaja, super dowaliłaś gostkowi
no i gratki za zdany egzamin ![]() Bardzo fajnie wyglądasz, chyba wogóle nie przytyłaś poza brzuszkiem, co? ![]() Kropka, dobrze, że z Danielkiem wszystko ok Nie martw się, może bardzo ekspresowo zareagujesz na oksy, będzie dobrze
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. mam jakiś kryzys... pewnie jeszcze nie raz powróci.. ale ja już nie wiem jak zagłuszać te myśli.. i czy jest sens to robić bo przecież nic mnie nie ominie.
Boję się porodu, czasem myślę, że chciałabym by było coś nie tak - w sensie np dzidzia dupką ułożona - by zarządzili CC, wtdy bym miała spokój z myślami o bólu i wszystkimi konsekwencjami porodu naturalnego. Ból po szyciu brzucha zawsze można uśpić tabletkami, nawet silnymi - wtedy dzidzię pewnie trzeba by karmić sztucznym mlekiem by nie wypijało chemii z tabletek. Ale cóż.. wizja bólu, rozpierania i rozdzierania mnie przeraża po prostu i wcale bym się nie zdziwiła gdybym podczas kryzysu "7cm rozwarcia" chciała uciekac do domu i zaklinała się, że nie urodzę. Stracham się też opieką nad maluchem, nic nie wiem jak robić, czym i kiedy i po co i na co i wogóle do mnie nie przemawia, ze poczuję instynkt i będę wiedziała co robić. Boję się też karmienia, w sensie co mogę jeśc a czego nie podczas karmienia piersią, że coś zrobię źle i zaszkodzę dziecku... albo kąpania, że ta główka mi uleci albo mi się wyślizgnie dziecko.. spanikowana jestem pod każdym względem.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3247 | ||
|
Zadomowienie
|
Silpe - śliczny pokoik
![]() Cytat:
pogadaj poważnie z maluszkiem, może w końcu się zdecyduje ![]() Cytat:
ja boję się czy bede miec czas zęby umyć ![]() a Luiza już duża panna ![]() Szaja - super wyglądasz Kropka - pamietam, jak się obawiałaś że urodzisz przedwczesnie, mobilizowałaś nas do kompletowania wyprawki, a teraz Danielek robi Ci takiego psikusa z facetami to zawsze jednak pod górkę
|
||
|
|
|
#3248 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również 3mam kciuki żeby jednak u ciebie coś drgnęło z szyjką... Hmm... w sumie to nie tak źle... przynjamniej o czasie urodzisz I nie martw się za wczasu tym cc, bo kto wie... może ładnie zareagujesz na oksytocyne i szybciutko urodziszCytat:
uparciuszka mała i już... Ciut poprawił mi się nastrój bo pare godzin temu to mnie tak wszystko i wszyscy irytowali, że miałąm ochotę schować się gdzieś i przeczekać... Wahacz nastroju daje o sobie znać. Dobranoc kobietki
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
Siala_Bala - na te wszystkie Twoje lęki i obawy polecam Ci zajęcia w szkole rodzenia. Chodzisz lub bedziesz miała zamiar chodzic? Mi to bardzo pomogło. Usłyszałam tam wiele cennych rad zarówno co do porodu jak i pozniejszej opieki nad maluszkiem. No i bardzo pozytywnie mnie nastawiło do tego co niebawem nas czeka. Na każdych zajęciach słyszałam, żeby podejsc do tego spokojnie, nie stersować się i nie nakręcac dodatkowo, no i że nie taki diabeł straszny
I chyba w to uwierzyłam Choć wszystko i tak wyjdzie w praktyce. Ale w każdym bądz razie polecam!
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc czekam... teraz zaczęłam 31 tydzień.. wizytę mam 11 maja więc dalej w 31 tygodniu. Nie wiem czy to już nie będzie za późno na Szkołę Rodzenia. Są 4 spotkania i podane dwa dni w tygodniu kiedy są zajęcia.. z tym, że nie wiem jak to jest podzielone, czy dam radę w 2 tyg. odbyć wszystkie spotkania czy potrwa to 4 tygodnie.. Szajajaba by musiała mi powiedzieć bo zdaje się Ona uczęszczała na SR na Łubinowej w Katowicach. Tak czy siak się stracham czy nie posypię się wcześniej, czy zdążę odbębnić te zajęcia i czy będę w stanie się kulać jeszcze jako tako bo już mi plecy wysiadają a co dopiero za kilka tygodni ![]() No i trochę zła na siebie jestem, że nie poszłam do SR wcześniej jak jeszcze czułam się taka bardziej ruchliwa ale teraz cóż zrobić, nadziejkę mam, ze się uda załapać ![]() Może i panikara jestem ale się boję, że nie zapamiętam nic i że dalej nie będę wiedziała co robić
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozytyw z tego wszystkiego taki, że dziś i w pon. mąż pracuje z kolegą, z którym ugadany jest na zastępstwo jakby co, więc w te dni nie miałabym szans na poród rodzinny. We wtorek mamy wizytę u gina... i przez kolejne kilka dni mąż będzie mógł się zamienić w pracy. Tylko nie wiem czy do tego testu oxy w szpitalu zgodzą się na obecność męża. (W razie jakbym zareagowała porodem.) Ani czy inny szpital mi to zrobi czy tylko ten od gina. Nie wiem też czy jak test przebiegnie pozytywnie, to zostawią mnie w spokoju i będą czekać na samoistny poród, czy będę w szpitalu, czy wyjdę albo odwrotnie, czy wywoływać będą poród po tym wyniku testu. Tak zdurniałam wczoraj, że o nic z tego nie spytałam. ![]() A dziś nie śpię od 4 i dumam... Zjadłam wczesne śniadanie i kombinuję jeszcze zasnąć.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-05-08 o 05:51 |
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Silpe - śliczny pokoik
![]() Szaja - pięknie się prezentujesz Kropka - no popatrz, nikt tu się nie spodziewał u Ciebie takich rzeczy, bo od początku mówiłaś, że Twoja szyjka może nie przetrwać. nie wiem, czy małż może być przy teście - nie spotkałam się z tym (może u rodziców Twoich poczeka na info?), ale chyba lepiej zrobić go w Kwie, na wypadek, gdyby się zaczęło... wczoraj wieczorem wyrwaliśmy się do reala, bo w gazetce było info o promocji na pampersy jumbo packi. w sumie kupiliśmy po 1 paczce "1" i "2", do czerwca pewnie jeszcze dokupimy. no i usiłowałam spakować torbę do szpitala. robiłam to 3 razy, bo za 1 i 2 okazywało się, że się nie mieszczę. stanęło na dużej torbie - wyśmieją mnie w szpitalu, że na wakacje przyjechałam. no ale co poradzę, że te wszystkie podkłady i podpachy zajmują tyle miejsca?? do domu wrócę z prawie pustą ![]() od kilku dni boli mnie podwozie. jak chodzę i jak przewracam się w łóżku na boki. już nawet nie udaję, że nie czuję tego, tylko stękam no, ale jeżeli to ma mi pomóc przygotować się do porodu, to niech już tak będzie.przy okazji pytanko - ile z Was rozpakowanych i nierozpakowanych regularnie ćwiczyło (te ogólne ćwiczenia i Kegla)? bo przyznam, że mnie brak konsekwencji, ale może warto się w końcu zmobilizować...?
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-05-08 o 07:54 |
|
|
|
#3253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kropka żeby synuś jednak zdecydował się wyjść sam..-------------------------------------------------------------------- A my dziś po ciężkiej nocce.. obudził mnie potworny ból pleców i brzucha, ruszyć się nie mogłam, porażka..
|
|
#3254 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zaraz zmykam do Ikea. Napaliłam się na drugie śniadanie za całe 3 zeta... Szaleństwo
|
||
|
|
|
#3255 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale tak, jak piszesz, nic nas nie ominie, więc lepiej myśl o tych pozytywnych uczuciach, które cie czekają po porodzie. Cytat:
Ja przynajmniej miałam TŻ ze sobą. Tak jak piszesz, najgorsza jest ta niewiedza... i pobyt w szpitalu, który nie wiadomo kiedy się skończy... a że nasze szpitale niechętnie robią cc, to wygląda to zazwyczaj tak, że po pierwszej nieudanej próbie oksy, pozostawiają w spzitalu na obserwację, po dwóch dniach kolejna oksy... jeśli bez rezultatu to moga przebić pęcherz z wodami- jeśli termin porodu już nagli- lub znów każą leżeć i czekać, a nuż coś ruszy do terminu... kropka, jak Ty zaparzasz te liście malin? ![]() U nas dziś piękna, słoneczna pogoda, aż człowiek ma ochotę olać sprzątanie i położyć się na tarasie z książką w ręku. ![]() ale nie... w takim syfie życ się nie da... a zważywszy na to, że sprzątanie intensywne może pomóc w wykurzaniu maluszka z brzuszka, to chwytam za szmatę (mop niech sobie w szafie odpocznie )
|
||
|
|
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
Siala_Bala ja też się boję mimo że to drugie dziecko – a wydaje mi się ze nie pamiętam co trzeba robić, ja mam rade by wsłuchać się w siebie i dziecko – nic na siłę bo „w jakimś poradniku tak radzą”, będzie dobrze dziewczyny z czerwca czy już wszystkie macie popakowane torby czy tylko ja jestem taki lekkoduch? Bo z kosmetyków dla dziecka to jeszcze nic nie mam kupione... dziś zaczynam 35tc |
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
ja spakowałam wczoraj, ale za to pokój kompletnie nieprzygotowany, nic nie poprane itp...
|
|
|
|
#3258 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
Cytat:
Dziękuję I poproszę o fotki Luizki ![]() Cytat:
Dziękuję Cytat:
), a jakoś ten świat się toczy dalej I wiesz, po lekturze forum widzę, że zdecydowana większość porodów jednak to wcale nie taka drastyczna jest Nie panikuj, jak już urodzisz, to pewnie się spotkamy i razem ponarzekamy dla podtrzymania na duchu Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję I też mam torbę-gigant, połowę miejsca podkłady i podpaski zajęły faktycznie. ALe mam to w nosie, co sobie pomyślą Cytat:
![]() Ja dalej dwuopakowaniowa Tłumaczę córce, że mogłaby wyjść w okolicach 15 maja, bo lekarz wtedy ma dyżur, a poza tym egoistycznie mi się kroi babska impreza (urodziny, z młodą mogę przyjść, blisko nas domówka) i tak bym chciała na niej być
|
|||||||
|
|
|
#3259 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19134124]
Może to JUŻ? ![]() [/QUOTE] No nie wiem właśnie, ale patrząc na samopoczucie z ostatnich dni to całkiem możliwe, że się będziemy rozdwajać.. ![]() ![]() Ale czop mi nie odchodzi, wody się nie sączą.. żadnych innych objawów oprócz tych bóli nie ma.. dobrze że wizyta w poniedziałek, może coś się konkretnego dowiem w końcu..
|
#3260 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
ja robiłam notatki w sr i teraz często do nich sięgam, wiadomo, że pamięć jest ulotna w każdym bądz razie spróbować warto, przecież zawsze możesz zrezygnować jak nie bedziesz dawać rady ![]() Cytat:
![]() ![]() :kciuki :Cytat:
ja nie ćwiczyłam regularnie ![]() Cytat:
ale chyba w ten weekend to zrobie ![]() gratuluję kolejengo tygodnia
|
||||
|
|
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
Właśnie wyczytałam ze dziś i jutro w Krakowie odbędą się targi dla przyszłych matek i z małymi dziećmi ![]() W programie będzie m. in: Spotkanie z Super Nianią Koncert Majki Jeżowskiej Przedstawienie teatralne dla dzieci „Krawiec Niteczka” wg Kornela Makuszyńskiego – Teatr Malutki Casting dla dzieci do telewizji i seriali Występy dziecięce Wyścigi raczkujących maluchów ![]() Poza tym darmowe: konsultacje medyczne USG brzucha>>>> to jest bardzo ciekawe na stronce pisze ze 3 i 4 D, ciekawe czy warto w to wierzyć... szkoła rodzenia warsztaty wiązania chust szkolenie dotyczące udzielania pierwszej pomocy dziecku ciekawe wykłady pokazy mody również do chrztu szkolenie z kąpieli i pielęgnacji noworodka również dla Tatusiów animacje dla dzieci spotkanie ze strażakami i wozem strażackim konkursy i zabawy dla całej rodziny ogólnie mówiąc może być przyjemnie a ja sie waham czy jechać bo jestem jeszcze chora i dopiero jutro kończe brać antybiotyk![]() jak cos to daje linka http://motherandbaby.pl/index.php?page=1 |
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja ślicznie wyglądasz
Silpe pokój obłędny, baardzo mi się podoba. Kropka no to łane buty z tą szyjką. Takie to wszystko pokręcone- ja przecież też miałam ryzyko posypania się wcześniej i gdyby wody nie odeszły pewnie bym czekała do terminu, bo szyjka w ogóle nie ruszyła- rozwarcie na paluszek i tyle, mimo całej nocy skurczy, ale pewnie jakbym kroplówkę dostała może by ruszyło. W każdym razie żeby poszło szybko![]() Bydgoś właśnie ja niedoświadczona i uczę się na błędach, a głupole zastanawialiśmy się co mała tak daje czadu- dziś i wczoraj już zupełnie inne dziecko. Wypijam kawę zbożową na śniadanko- słabiutką, później jakieś danio i tyle nabiału. Ewentualnie serek biały na kanapkę ale wtedy już nie będę jeść serka. Po prostu przesadziłam bo do tego nadmiaru piłam 3 bawarki, a okazuje się że wcale one tak wiele nie dają, nie ma znaczenia jakie płyny się wypije- a najlepiej wodę mineralną, no i kompicik z jabłek. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Velluto ja miałam spakowaną jedną taką ciut większą, bo same te podkłady na łóżko (które oazały się niepotrzebne bo w szpitalu dawały położne), podkłady poporodowe, pampersy itp zajmują przecież mnóstwo miejsca, a jak mnie przyjmowali to mi położna powiedziała że trochę za duża ta torba, ale udałam że nie słyszę- może wolała żebym miała 1 torbę plus 3 siatki bo i takie mamy były
|
|
|
|
#3263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
potem jak nerka sie uspokoiła to od czasu do czasu też ćwiczyłam, ale mniej i nieregularnie |Może tez dlatego, że kręgosłup nie bolał tak jak we wcześniejszych tygodniach... Teraz siedze sobie czasem na piłce i sie kulam A jeśli chodzi o Kegla to - jak mi sie przypomni... I zła jestem na siebie, bo powinno sie ćwiczyc systematycznie, żeby potem problemów z siusianiem nie było...Witam w dwupaczku Dziś mamy 40+2... ![]() Mała Uparciuszka wierci się, wypina, wystawia rączki i nóżki jakby chciała być wzięta na ręce no ale tłumaczę jej, że najpierw musi iśc tam w dół - w stronę światła i potem będzie fajnie - poprzytulamy sie i w ogóle... no ale chyba nadal sie nie przekonała i myśli sobie - "co ta mama opowiada, przecież tu tak fajnie, ciepło, bezpiecznie i moge sobie pływać..." Ucisk na szyjkę nieustajacy... Nocka dzisiaj zaskakujaco przespana prawie w całości - od 1 spałam aż do 6 ciurkiem ![]() Pogoda się poprawiła, więc może to zachęci Maleństwo... Dobrego dzionka dziewczyny
|
|
|
#3265 |
|
Konto usunięte
|
Ellai, a do szpitala kiedy masz iść? Ktg było?
Moja wiercipiętka też dzisiaj daje popisy urządziła sobie trampolinę z mojej szyjki |
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
A moja siedzi wyjątkowo grzecznie
tylko kilka razy sie powypychała.. a to w jej wydaniu stanowczo mało Mięśnie kegla ćwiczyłam jak mi się przypomniało.. oo własnie teraz sobie przypomniałam to trochę poćwicze
|
|
|
|
#3267 | ||||
|
Rozeznanie
|
jaaaaaał!!! ale pięknieeee!!!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje małe a ostatnim usg zamiast płci pokazalo mi dziurki od nosa, centralnie dwie ogromne dziurki! Cytat:
ale pomysl ze porod to jest jedna z rzeczy do zrobienia, bedzie bolalo ale przeciez nei caly czas, trzeba przetrwac bo to jedyny sposob zeby spotkac sie z dzieckiem!! no tak to juz jest kochana, ja sobie to tlumacze w taki sposob i mi to pomaga, co do opieki nad dzieckiem mam wiecej watpliwosci ale maz mnie uspokaja mowiac ze kobiety maja to w naturze i zeby zdac sie na instynkt... no coz, musze mu wierzyc ![]() Cytat:
![]() p.s. ja zaczynam dzis 34 tydzien ! |
||||
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19133291]
jak poród ruszy po podaniu oksy, to TŻ pewnie będzie mógł byc z Tobą, przecież potem wszystko toczy się jak przy porodzie, który zaczął się naturalnie, bez wspomagaczy. Ja przynajmniej miałam TŻ ze sobą. kropka, jak Ty zaparzasz te liście malin? [/QUOTE]Rzecz w tym, że jak trafię do szpitala np. w środę i lekarze wydumają sobie test w piątek, gdy mój chłop będzie w pracy to ich nie powstrzymam , a jak się po oksy zacznie na dobre to będzie za późno na ściąganie chłopa z pracy i wymyślanie zastępstwa. Dlatego mnie to średnio przekonuje ten test. Ja mam na opakowaniu napisane, żeby 2 łyżeczki śmiecia zalać wrzątkiem (filiżanka wody) i parzyć pod przykryciem 10 minut. ___________ Polazłam sobie do laboru oddać wymaz na posiew. 1,5 godz. spacerku. A nuż... Moja matka się śmieje, że Daniel nie będzie raczkował, tylko w wieku paru miesięcy zacznie od razu chodzić... ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Dzięki za wszystkie kciukasy i słowa pocieszenia. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-05-08 o 11:46 |
|
|
|
#3269 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny pomóżcie, ktore kółka są lepsze? pompowane czy piankowe?
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
pompowane
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

wydawać by się mogło, że się posypiesz sporo przed terminem... a tu nic z tego...

Też mam taki fotel, jest wygodny podczas karmienia.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale lepiej mieć rękę na pulsie, a tam mi test oksytocynowy zrobią i będzie wiadomo czy w ogóle jest reakcja szyjki na ten hormon. 

za całe 3 zeta... Szaleństwo