Niesłuszne oskarżenie i chamska kartka w drzwiach od sąsiadki - co robić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-08, 08:29   #1
martasdz
Zakorzenienie

Niesłuszne oskarżenie i chamska kartka w drzwiach od sąsiadki - co robić?

PROSZĘ O PORADY,
co mam zrobić, otóż dziś po godzinie 7 obudził mnie i TŻta długi nieprzerywany sygnał domofonu.
Mieszkamy w bloku i mamy zamontowany domofon, ale nie jest do końca sprawny - nie możemy rozmawiać przez niego, tylko ewentualnie otworzyć guzikiem drzwi. No ale do sedna.

TŻ otworzył drzwi i znalazł w nich złożoną kartkę z zeszytu ze słowami:
"Miara się przebrała!
Jak się nie umiecie zachować jak ludzie to wyjazd na wiochę, tam do obory, wrota są otwarte i nie będziecie trzaskać drzwiami."

Podpisane - Lokatorzy

Wczoraj z TŻ oglądaliśmy KSW na Polsacie i słyszeliśmy, że u sąsiada pod nami jest jakaś impreza, ale nie było jakoś strasznie głośno, słychać było tylko rozmowy i śmiech, my po zakończeniu KSW, około 1.30 poszliśmy spać i bez żadnego problemu zasnęliśmy przy dźwiękach tej imprezy, naprawdę nie była to biba, przez którą można by zawalić noc!

Sąsiad pod nami bywa tu okazyjnie, też jest młody (ma ok. 20 lat), my natomiast mieszkamy tu na stałe, jest to moje mieszkanie własnościowe, stąd zapewne podejrzenie sąsiadki <chyba z lekka psychicznej> padło na nas!
Mieszkamy na 3 piętrze, impreza była pod nami na 2gim, karkę musiała napisać osoba, która słyszy jak trzaskają drzwi czyli pewnie z dołu, przez to - zapewne - pomyliła mieszkania i była pewna że to u nas był hałas, choć serio nie wiem jak mogła go słyszeć, skoro my spaliśmy przy dźwiękach tej imprezy..

Mam kilka pomysłów, co można by zrobić, ale liczę na Wasze pomysły i sugestie.

<dodam jeszcze że wczoraj nigdzie wieczorem nie wychodziliśmy, więc drzwiami trzaskać w żaden sposób, nawet idąc do sklepu nocą etc. - nie mogliśmy, bo nie wychodziliśmy>

W poście 7 ciąg dalszy histori...(przeklejam go tu)

Cytat:
Napisane przez martasdz Pokaż wiadomość
dziękuję za opinie i zapraszam do daleszej lektury, ponieważ - jest ciąg dalszy historii

wychodził sąsiad mieszkający obok - w sumie też młody - wyszłam z kartką i pytałam o nią, powiedział, że mają to samo, że mieli już kartki w drzwiach (!), że przychodzi do nich sąsiad z dołu z numeru 7 i ma pretensje typu, "że pralka" chodzi etc..
Akurat wchodziła sąsiadka, która mieszka nad nami, również powiedziała, że nie słyszała u nas żadnych odgłosów imprezy i nikt nie konsultował z nią treści kartki.'

Poszliśmy od razu do sąsiadów pod 7kę, otworzył nam stary szczerbaty Pan żujący śniadanie, początkowo sugerował nam, że to sąsiadka nad nami ma małe dziecko i to pewnie ona, ale to właśnie ją spotkaliśmy na klatce wcześniej, sąsiad twierdził, że ubiegłej nocy słyszał u nas dźwięki imprezy , że biegamy po schodach (!), nagle wyłoniła się jego żona, z tekstem, czy UWAGA!! ja nie potrafię rozkładać cicho łóżka , dodam że nie mieszkają bezpośrednio pod nami tylko z boku, ale ona słyszy, jak rzekomo rozkładam łóżko , skwitowałam to tylko słowami, że nie powinno jej to nic obchodzić.

No i teraz najlepsze, TŻ (studiuje prawo), po tym jak pan nadal wypierał się, że to nie oni, powiedział, że w razie gdyby ujawniła się przed nimi osoba - autorka kartki - powiadomili ją o odpowiedzialności karnej wynikającej chociażby z art. 216 kk paragraf 1 i wtedy nerwy pani sąsiadki już nie wytrzymały, zaczęła pokrzykiwać, że co pan straszy nas kodeksem, po czym wyrwała TŻtowi kartkę z rąk, podarła i poszła spuściła w kiblu
Skomentowaliśmy to tylko słowami o poziomie zachowania tej pani i poszliśmy.
Generalnie chyba olejemy tą sprawę w tym momencie, bo nawet nie mamy już dowodu w postaci samej kartki, tylko 2 sąsiadów, którzy ją przeczytali, ale z resztą co zwojujemy z kimś kto reprezentuje tak niski poziom, z kim nie da się w żaden kulturalny sposób porozmawiać.
Ogólnie nerwowa sobota Wam powiem

Edytowane przez martasdz
Czas edycji: 2010-05-09 o 08:58
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 09:14   #2
danix
Raczkowanie

Dot.: Niesłuszne oskarżenie i chamska kartka w drzwiach od sąsiadki - co robić?

Strasznie Ci współczuje takiej sąsiadki.. sama kiedys wynajmowałam mieszkanie nad przewrazliwonym dziadkiem ktory nas nachodzil i twierdzil ze sprowadzam facetow i ze od 6 rano chodze w szpilkach po mieszkaniu (ani facetow ani szpilek nie mialam :P). Nic sie z nim nie dało zrobic niestety.. jedyne co mozesz to isc i spokojnie z nia pogadac, moze akurat trafisz na bardziej rozumna :P

danix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 09:31   #3
sine.ira
BAN stały

Cytat:
PROSZĘ O PORADY,
co mam zrobić, otóż dziś po godzinie 7 obudził mnie i TŻta długi nieprzerywany sygnał domofonu.
Mieszkamy w bloku i mamy zamontowany domofon, ale nie jest do końca sprawny - nie możemy rozmawiać przez niego, tylko ewentualnie otworzyć guzikiem drzwi. No ale do sedna.

"Miara się przebrała!
Jak się nie umiecie zachować jak ludzie to wyjazd na wiochę, tam do obory, wrota są otwarte i nie będziecie trzaskać drzwiami."

Podpisane - Lokatorzy

Wczoraj z TŻ oglądaliśmy KSW na Polsacie i słyszeliśmy, że u sąsiada pod nami jest jakaś impreza, ale nie było jakoś strasznie głośno, słychać było tylko rozmowy i śmiech, my po zakończeniu KSW, około 1.30 poszliśmy spać i bez żadnego problemu zasnęliśmy przy dźwiękach tej imprezy, naprawdę nie była to biba, przez którą można by zawalić noc!

Sąsiad pod nami bywa tu okazyjnie, też jest młody (ma ok. 20 lat), my natomiast mieszkamy tu na stałe, jest to moje mieszkanie własnościowe, stąd zapewne podejrzenie sąsiadki <chyba z lekka psychicznej> padło na nas!
Mieszkamy na 3 piętrze, impreza była pod nami na 2gim, karkę musiała napisać osoba, która słyszy jak trzaskają drzwi czyli pewnie z dołu, przez to - zapewne - pomyliła mieszkania i była pewna że to u nas był hałas, choć serio nie wiem jak mogła go słyszeć, skoro my spaliśmy przy dźwiękach tej imprezy..

<dodam jeszcze że wczoraj nigdzie wieczorem nie wychodziliśmy, więc drzwiami trzaskać w żaden sposób, nawet idąc do sklepu nocą etc. - nie mogliśmy, bo nie wychodziliśmy>
Przejdź się po sąsiadach z tą kartką i zapytaj kto ma jakieś uwagi do Ciebie, jak się ktoś przyzna (a może się wyprzeć zapytany wprost, bo widać, ze raczej malo odważny jest ten ktoś skoro bawi się w karteczki), to wyjaśnij sprawę. Jak masz mocne podejrzenia, że to jakaś konkretna osoba, to idź najpierw do niej. Albo przyklej tę kartkę na tablicy ogłoszeń w klatce schodowej (jest zwykle taka gablota) i na niej dopisz swoją odpowiedź.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 09:38   #4
igratok
Raczkowanie

Śmieszy mnie to, że ktoś tchórzliwy pisze kartke i podpisuje ją w imieniu wszystkich lokatorów, w zasadzie to nawet żałosne. Jeśli masz podejrzenia, że to konkretna osoba zrobiła, to idź do niej i powiedz, żeby następnym razem wezwała policję, to wtedy będzie sama na 100% pewna kto hałasuje w obowiązującej tzw.ciszy nocnej
igratok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 09:38   #5
Annaluka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Albo przyklej tę kartkę na tablicy ogłoszeń w klatce schodowej (jest zwykle taka gablota) i na niej dopisz swoją odpowiedź.

Dokładnie to bym zrobiła
Stary 2010-05-08, 09:39   #6
eyo
Zakorzenienie

szczerze - ja bym sie nie odzywała i winnego nie szukała

poczekaj, żyj sobie normalnie - a jak sie sytuacje z takimi listami powtórzą to zwyczajnie zgłoś sprawę na policji ( pewnie przy kilku sytuacjach można to pod jakieś nękanie czy coś podciągnąć)

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2010-05-08 o 09:42
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 10:07   #7
martasdz
Zakorzenienie

dziękuję za opinie i zapraszam do daleszej lektury, ponieważ - jest ciąg dalszy historii

wychodził sąsiad mieszkający obok - w sumie też młody - wyszłam z kartką i pytałam o nią, powiedział, że mają to samo, że mieli już kartki w drzwiach (!), że przychodzi do nich sąsiad z dołu z numeru 7 i ma pretensje typu, "że pralka" chodzi etc..
Akurat wchodziła sąsiadka, która mieszka nad nami, również powiedziała, że nie słyszała u nas żadnych odgłosów imprezy i nikt nie konsultował z nią treści kartki.'

Poszliśmy od razu do sąsiadów pod 7kę, otworzył nam stary szczerbaty Pan żujący śniadanie, początkowo sugerował nam, że to sąsiadka nad nami ma małe dziecko i to pewnie ona, ale to właśnie ją spotkaliśmy na klatce wcześniej, sąsiad twierdził, że ubiegłej nocy słyszał u nas dźwięki imprezy , że biegamy po schodach (!), nagle wyłoniła się jego żona, z tekstem, czy UWAGA!! ja nie potrafię rozkładać cicho łóżka , dodam że nie mieszkają bezpośrednio pod nami tylko z boku, ale ona słyszy, jak rzekomo rozkładam łóżko , skwitowałam to tylko słowami, że nie powinno jej to nic obchodzić.

No i teraz najlepsze, TŻ (studiuje prawo), po tym jak pan nadal wypierał się, że to nie oni, powiedział, że w razie gdyby ujawniła się przed nimi osoba - autorka kartki - powiadomili ją o odpowiedzialności karnej wynikającej chociażby z art. 216 kk paragraf 1 i wtedy nerwy pani sąsiadki już nie wytrzymały, zaczęła pokrzykiwać, że co pan straszy nas kodeksem, po czym wyrwała TŻtowi kartkę z rąk, podarła i poszła spuściła w kiblu
Skomentowaliśmy to tylko słowami o poziomie zachowania tej pani i poszliśmy.
Generalnie chyba olejemy tą sprawę w tym momencie, bo nawet nie mamy już dowodu w postaci samej kartki, tylko 2 sąsiadów, którzy ją przeczytali, ale z resztą co zwojujemy z kimś kto reprezentuje tak niski poziom, z kim nie da się w żaden kulturalny sposób porozmawiać.
Ogólnie nerwowa sobota Wam powiem

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Przejdź się po sąsiadach z tą kartką i zapytaj kto ma jakieś uwagi do Ciebie, jak się ktoś przyzna (a może się wyprzeć zapytany wprost, bo widać, ze raczej malo odważny jest ten ktoś skoro bawi się w karteczki), to wyjaśnij sprawę. Jak masz mocne podejrzenia, że to jakaś konkretna osoba, to idź najpierw do niej. Albo przyklej tę kartkę na tablicy ogłoszeń w klatce schodowej (jest zwykle taka gablota) i na niej dopisz swoją odpowiedź.
Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość
Dokładnie to bym zrobiła
to był jeden z moich pomysłów, ale niestety - dowód spłynął z falami klozetu

Cytat:
Napisane przez danix Pokaż wiadomość
Strasznie Ci współczuje takiej sąsiadki.. sama kiedys wynajmowałam mieszkanie nad przewrazliwonym dziadkiem ktory nas nachodzil i twierdzil ze sprowadzam facetow i ze od 6 rano chodze w szpilkach po mieszkaniu (ani facetow ani szpilek nie mialam :P). Nic sie z nim nie dało zrobic niestety.. jedyne co mozesz to isc i spokojnie z nia pogadac, moze akurat trafisz na bardziej rozumna :P

jednak trafiłam, niestety, na zupełne przeciwieństwo

Cytat:
Napisane przez igratok Pokaż wiadomość
Śmieszy mnie to, że ktoś tchórzliwy pisze kartke i podpisuje ją w imieniu wszystkich lokatorów, w zasadzie to nawet żałosne. Jeśli masz podejrzenia, że to konkretna osoba zrobiła, to idź do niej i powiedz, żeby następnym razem wezwała policję, to wtedy będzie sama na 100% pewna kto hałasuje w obowiązującej tzw.ciszy nocnej
chyba tak jej powiem, policjanci na furiatce się poznają, niech wzywa do woli, nic innego zrobić mi nie może

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
szczerze - ja bym sie nie odzywała i winnego nie szukała

poczekaj, żyj sobie normalnie - a jak sie sytuacje z takimi listami powtórzą to zwyczajnie zgłoś sprawę na policji ( pewnie przy kilku sytuacjach można to pod jakieś nękanie czy coś podciągnąć)
już za późno, nawet nie pomyślała bym , że to oni! mieszkają na 2 piętrze, a podczas rozmowy też wyskoczyła do mnie z tekstem, że trzaskamy drzwiami

Edytowane przez martasdz
Czas edycji: 2010-05-08 o 10:09
Stary 2010-05-08, 10:07   #8
eyo
Zakorzenienie

co za ludzie

no cóż - ja bym się do nich słowem już nie odezwała, i naprawdę przy kolejnych listach powiedziałą, że albo to się skończy albo faktycznie to zgłosicie ( zbierać listy i np. iść do nich z kserówką a nie oryginałem)
bo coś czuję, że skoro nie tylko wam takie karteluszki podrzucają to tak zwyczajnie nie odpuszczą

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 10:11   #9
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość

co za ludzie

no cóż - ja bym się do nich słowem już nie odezwała, i naprawdę przy kolejnych listach powiedziałą, że albo to się skończy albo faktycznie to zgłosicie ( zbierać listy i np. iść do nich z kserówką a nie oryginałem)
bo coś czuję, że skoro nie tylko wam takie karteluszki podrzucają to tak zwyczajnie nie odpuszczą
najlepsze jest to, że wychodząc na "obchód klatki" w poszukiwaniu autora, mówiłam do TŻta, że może powinniśmy tę kartkę w koszulkę wsadzić, jakoś przeczuwałam, że to może się tak skończyć, że jak trafimy na samą autorkę to po prostu ją podrze, bezsilność w tej sytuacji jest najgorsza, ale nie pozostaje chyba nic jak czekać na dalszy rozwój sytuacji i ewentualnie, jak napisałaś, zareagowanie na kolejne niesłuszne oskarżenia
Stary 2010-05-08, 10:39   #10
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

o jaaaaaaaaaa.... !!
Co za ludzie

Muszę powiedzieć, że sprawę załatwiliście elegancko
arkusz
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 10:50   #11
mourie
Zakorzenienie

Ja bym chyba takim ludziom wrzuciła do skrzynki na listy opakowanie Relanium... albo jakiś mocniejszy psychotrop... (ok, żartuję - po prostu niektórzy są niereformowani i sami powinni mieszkać na wsi z dala od wszystkich)

na poważnie
mam podobnego sąsiada pode mną - staruszek, pijaczek ze starszą konkubiną, która jest jeszcze gorzej psychiczna od niego samego.
Kiedy mój brat miał 5-6 lat to wiadomo, że nie będzie siedział na kanapie cały dzień i patrzył w sufit, tylko normalnie bawił się w mieszkaniu. Bawił się z psem, samochodami, itp. - sąsiad potrafił wezwać policję, pod pretekstem, że my chyba mamy boisko w domu. Innym razem odkurzałam - potrafił przyjść mi zwrócić uwagę, że jest za głośno. Kiedy wymienialiśmy okna - robiła to fachowa firma - wezwał policję, bo mu pył spadał na jego okna. Uczę się do matury, sama w domu - przychodzi do mnie policja, że jakąś imprezę urządzam. Za każdym razem były to bezpodstawne wezwania, za które sąsiad był obciążany kosztami karnymi. Skończyło się na tym, że któreś nocy, kiedy wszyscy spaliśmy przyszedł z siekierą i zaczął rąbać nią w nasze drzwi. Oczywiście trafiło to do sądu, zapłacił nam duże odszkodowanie, okazało się w świetle prawnym, że jest niepoczytalny.
Teraz się uspokoił, ale to wszystko trwało kilka ładnych lat...
mourie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 10:50   #12
Agnieszq
Raczkowanie

Moja siostra ma podobną sytuacje wynajmują mieszkanie, i sąsiad nad nimi skutecznie uprzykrza im życie, lecą już wyzwiska i przekleństwa. I w końcu Tż mojej siostry się wkurzył i powiedział mu, że jeszcze raz taka sytuacja to zgłosi sprawę na policje za obrazę i zastraszanie, i póki co maja spokój.
Agnieszq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 11:00   #13
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
PROSZĘ O PORADY,

"Miara się przebrała!

Podpisane - Lokatorzy

Ja bym olala. Po pierwsze nie czujesz sie adresatem, po drugie to jakis ANONIM, zreszta malo kulturalny. A sytuacja z impreza jednorazowa....

szkoda czasu. Reagowalabym dopiero po jakies powtorce z rozrywki i to tez "lokatorzy" musieliby sie SAMI ujawnic. Sama by nie robila sledztwa.

Jestesmy ludzmi i kazdemu zdarzy sie czasem na halasowac - sasiedzi maja prawo prosic o cisze - ale to przychodzi sie osobiscie grzecznie prosi a halasujacy grzecznie przeprasza. W przypadku braku skutecznosci grzecznego upominania wzywa sie policje.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 11:03   #14
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mourie Pokaż wiadomość
Ja bym chyba takim ludziom wrzuciła do skrzynki na listy opakowanie Relanium... albo jakiś mocniejszy psychotrop... (ok, żartuję - po prostu niektórzy są niereformowani i sami powinni mieszkać na wsi z dala od wszystkich)

na poważnie
mam podobnego sąsiada pode mną - staruszek, pijaczek ze starszą konkubiną, która jest jeszcze gorzej psychiczna od niego samego.
Kiedy mój brat miał 5-6 lat to wiadomo, że nie będzie siedział na kanapie cały dzień i patrzył w sufit, tylko normalnie bawił się w mieszkaniu. Bawił się z psem, samochodami, itp. - sąsiad potrafił wezwać policję, pod pretekstem, że my chyba mamy boisko w domu. Innym razem odkurzałam - potrafił przyjść mi zwrócić uwagę, że jest za głośno. Kiedy wymienialiśmy okna - robiła to fachowa firma - wezwał policję, bo mu pył spadał na jego okna. Uczę się do matury, sama w domu - przychodzi do mnie policja, że jakąś imprezę urządzam. Za każdym razem były to bezpodstawne wezwania, za które sąsiad był obciążany kosztami karnymi. Skończyło się na tym, że któreś nocy, kiedy wszyscy spaliśmy przyszedł z siekierą i zaczął rąbać nią w nasze drzwi. Oczywiście trafiło to do sądu, zapłacił nam duże odszkodowanie, okazało się w świetle prawnym, że jest niepoczytalny.
matko boska, współczuję wrażeń, na zawał przecież można zejść z takim, dobrze już spokój macie..
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 11:05   #15
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:

na poważnie

nie no to już kompletny szał! Współczuję z całego serca, bo widzę po sobie jak denerwujący potrafi być jeden incydent..

Cytat:
Napisane przez Agnieszq Pokaż wiadomość
Moja siostra ma podobną sytuacje wynajmują mieszkanie, i sąsiad nad nimi skutecznie uprzykrza im życie, lecą już wyzwiska i przekleństwa. I w końcu Tż mojej siostry się wkurzył i powiedział mu, że jeszcze raz taka sytuacja to zgłosi sprawę na policje za obrazę i zastraszanie, i póki co maja spokój.
Ja to mam już w ogóle przesr*** bo to mieszkanie własnościowe, jak zaczęło być to bardziej męczące to nie mogę się nawet wyprowadzić i poszukać nowego mieszkania, a z 3 strony, nie ma żadnej gwarancji, że po przeprowadzce nie trafi się jeszcze gorzej - przysłowiowo "z deszczu pod rynnę".
Nagminność takich sytuacji mnie przeraża, skąd biorą się tak zdziadziali ludzie?!

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Reno - tam w dalszych postach już pisałam o dalszym przebiegu "akcji"
Stary 2010-05-08, 11:12   #16
Hypnotic Poison
Zakorzenienie

Cytat:

na poważnie
to dopiero masakra
a pana nie mozna zamknac w szpitalu??? jak ktos zagraza zyciu innym to nei trzeba zgody

a martasdz idelane rozwiazanie z postraszniem prawnym
od jakiegos czasu jak zaczelam sie interesowac prawem tak na swoje potrzeby i dziala jak nic innego jedna z przydatniejszych dziedzin i najlepsze ze jak takiego babolca co u ciebie rowniez dotyczy prawo nawet jak sie na tym nie zna

My Fashion Blog :

Prive www.mialook.pl

Work www.imagedesire.pl

My Fashion Videos:

www.youtube.com/user/mialookpl
Hypnotic Poison jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 11:17   #17
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Poison Pokaż wiadomość
to dopiero masakra
a pana nie mozna zamknac w szpitalu??? jak ktos zagraza zyciu innym to nei trzeba zgody

a martasdz idelane rozwiazanie z postraszniem prawnym
od jakiegos czasu jak zaczelam sie interesowac prawem tak na swoje potrzeby i dziala jak nic innego jedna z przydatniejszych dziedzin i najlepsze ze jak takiego babolca co u ciebie rowniez dotyczy prawo nawet jak sie na tym nie zna
dokładnie, właśnie tekst o tym artykule tak rozjuszył tą babkę i wydała się swoim zachowaniem, chyba serio się wystraszyła, że coś zrobimy, no i podarcie tej kartki i wrzucenie jej do kibla <ja nie widziałam jak ją wrzuca, ale poszła gdzieś w głąb mieszkania i nagle słychać spłukiwanie w wc>

ręce nam opadły, teraz za każdym razem na klatce gdy będę ją mijać, bo ten jej szczerbaty kompan, to nawet chyba z domu nie wychodzi, bo chyba 1 raz go widziałam na oczy, a mieszkam 6 rok - za każdym razem będę jej mówić głośne "DZIEŃ DOBRY PANI LOKATORKO"
Stary 2010-05-08, 11:29   #18
Hortencja
Zadomowienie

oo masakra, szczęście, że mieszkam w domu a nie w bloku!

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 11:37   #19
wyszukiwarka
Zadomowienie

Cytat:
Albo przyklej tę kartkę na tablicy ogłoszeń w klatce schodowej (jest zwykle taka gablota) i na niej dopisz swoją odpowiedź.
Kurczę, szkoda Autorko,że nie przykleiłaś tej kartki i nie dopisałaś odpowiedziWyobrażam sobie minę tej lokatorki

Ogólnie mówiąc to jakaś dziwna ta lokatorka Chyba nie ma co w domu robić
Ja czekałabym na dalszy rozwój sytuacji,na jej dalszy ruch.To chyba najlepsze rozwiązanie
Stary 2010-05-08, 12:01   #20
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Najgorsze jest właśnie posiadanie w klatce takiego kogoś kto zawsze się czepi, nasyła policję bez powodu itp, zazwyczaj takie jednostki są niereformowalne.
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 12:01   #21
mourie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Poison Pokaż wiadomość
to dopiero masakra
Był pod opieką psychologa Mieliśmy też wsparcie dzielnicowego, co jakiś czas przychodził na wywiad i gdyby stało się cokolwiek, nawet jakaś zbędna uwaga na korytarzu pewnie ta sprawa dla sąsiada inaczej by się potoczyła. Póki co mam spokój, więc nie wnikam, od tamtej sprawy nic, a nic się nie wydarzyło (4-5 lat).
Poza tym podstarzał się bardzo (chyba te nerwy go postarzały x2)...
Zresztą lada moment mama się stamtąd wyprowadza, więc tym bardziej...

Edytowane przez mourie
Czas edycji: 2010-05-08 o 12:06
mourie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 12:17   #22
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Co za ludzie dobrze, że policja wam w nocy nie zastukała do drzwi, że za głośno imprezujecie
Niektórzy ludzie to mają tupet, ciekawe czy oni sa tacy "porządni'

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 12:37   #23
surka
Zakorzenienie

Masakryczne jest to jakie ludzie czasami mają pomysły, całe szczęście, że mieszkam w domku, a nie w mieszkaniu. Choć i tak czasami zdarzają się zgrzyty z sąsiadami
surka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 12:39   #24
zzzielona
Wtajemniczenie

O matko... Porąbani sąsiedzi to krzyż pański :P. Proponuję wyjaśnić to z sąsiadką przy najbliższym spotkaniu lub gdy taka sytuacja się powtórzy. Jeśli to nic nie da to chyba nie pozostanie Wam nic innego jak ją olać po prostu i tyle.
zzzielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 12:51   #25
yoona
Zakorzenienie

moj TŻ mial podobna sytuacje. mieszka na parterze, nie robi imprez w ogole, jedynie ewentualnie czasem siedza sobie przy piwku w max 5 osob w kuchni. no i pewnego dnia kartka w drzwiach "prosimy o zachowanie ciszy nocnej w godzinie 22-6" podpisane uwaga, uwaga - sąsiedzi z bramu 10 i 12. czyli nawet sąsiedzi z klatki schodowej obok slysza jak u nas sie imprezuje oczywiscie TŻ wzial kartke i poszedl obadac, ktory z sasiadow ja zostawil. i co sie okazalo? sasiedzi w okolicznych mieszkaniach nigdy! nic nie slyszeli z naszego mieszkania.
a to pani sąsiadka nad nami ma problemy- zadzwonila do wlasciciela o 6 (!) rano w niedziele i nagadala mu na nas jak to my imprezujemy. wlasciciel oczywiscie nie uwierzyl i teraz mamy wzgledny spokoj.

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 12:52   #26
2016070150903
Konto usunięte

ja tylko chciałam dodać, że często medal ma dwie strony. i nie jest zawsze tak, że osoba, która ma pretensje o hałasy jest 'nadwrażliwa'. w przypadku opisywanej sąsiadki faktycznie jest jakiś problem i trzeba działać, jeśli rozmowy się na nic nie zdadzą, uderzać do spółdzielni może.

ale martasdz, która wypomina sąsiadowi bycie szczerbatym też klasy nie ma. do takich rzeczy trzeba na spokojnie, bo łatwo się zniżyć do poziomu tych ludzi.

problemu współczuję, sąsiedzi potrafią czasem zamęczyć człowieka. ja też czasem byłam oskarżana bezpodstawnie o różne 'przewinienia', ale da się to załatwić, jeśli podejdziemy do sprawy rzeczowo i spokojnie.

Edytowane przez 2016070150903
Czas edycji: 2010-05-08 o 12:53
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 12:54   #27
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
Najgorsze jest właśnie posiadanie w klatce takiego kogoś kto zawsze się czepi, nasyła policję bez powodu itp, zazwyczaj takie jednostki są niereformowalne.
u mnie odwrotnie
na klatce jak i w mieszkaniach sodoma i gomora, bachory lataja po klatce jak szalone, muzyka na full o polnocy, zule na klatce itp
a nikt sie nie odezwie, nikt nie zwroci uwagi
najlepsze jest to ze posterunek policji jest 50m dalej
czasami rece opadaja

Edytowane przez fossa
Czas edycji: 2010-05-08 o 12:58
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 12:56   #28
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
u mnie odwrotnie
na klatce jak i w mieszkaniach sodoma i gomora, bachory lataja po klatce jak szalone, muzyka na full o polnocy, zule na klatce
a nikt sie nie odezwie, nikt nie zwroci uwagi
najlepsze jest to ze posterunek policji jest 50m dalej
czasami rece opadaja
no właśnie, przesada w każdą stronę jest niebezpieczna/nieprzyjemna.
Stary 2010-05-08, 13:06   #29
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
ja tylko chciałam dodać, że często medal ma dwie strony. i nie jest zawsze tak, że osoba, która ma pretensje o hałasy jest 'nadwrażliwa'. w przypadku opisywanej sąsiadki faktycznie jest jakiś problem i trzeba działać, jeśli rozmowy się na nic nie zdadzą, uderzać do spółdzielni może.

ale martasdz, która wypomina sąsiadowi bycie szczerbatym też klasy nie ma. do takich rzeczy trzeba na spokojnie, bo łatwo się zniżyć do poziomu tych ludzi.

problemu współczuję, sąsiedzi potrafią czasem zamęczyć człowieka. ja też czasem byłam oskarżana bezpodstawnie o różne 'przewinienia', ale da się to załatwić, jeśli podejdziemy do sprawy rzeczowo i spokojnie.
no wiesz, wydaje mi się, że przesadzasz, po tym jak ktoś włożył mi kartkę w drzwi z hasłami "wyjazd na wiochę" i "do obory" oskarżając mnie bezpodstawnie o jakieś hałasy, to ja nie mam klasy, bo użyłam jednego jedynego słówka "szczerbay"?
a, że szczerbaty - jest szczerbaty, stwierdziłam tylko fakt i to tutaj, nie powiedziałam mu przecież w twarz "jest pan szczerbaty i niech pan nie pluje na mnie pokarmem"

Oczywiście, zdarzają się sąsiedzi uciążliwi, ale w tym wypadku, to oni mają problem, bo sąsiad zza ściany ma z nimi taką samą przeprawę już od dłuższego czasu. Ci ludzie chcieliby chyba, żeby sąsiedzi unosili się nad swoimi podłogami, by nie wydawali dźwięków przy chodzeniu i najlepiej nie prali, nie myli się, nie odkurzali etc.

Ale to ja nie mam klasy, bo napisałam tu, że sąsiad jest szczerbaty
dzięki

Edytowane przez martasdz
Czas edycji: 2010-05-08 o 13:08
Stary 2010-05-08, 13:13   #30
2016070150903
Konto usunięte

napisałam przecież, że nie warto zniżać się do ich poziomu (obrażanie, korespondencja poprzez kartki w drzwiach). nie napisałam, że oni mają klasę, wręcz przeciwnie. czytaj uważnie.

szukaj pomocy w spółdzielni, u dzielnicowego (to pomaga, sprawdzone), Wizaż tego nie zastąpi.

Edytowane przez 2016070150903
Czas edycji: 2010-05-08 o 13:15
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości