![]() |
#1471 |
Raczkowanie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
a któras z was wie moze co jest na moim wypisie pisalam wczesniej ja juz zaczynam brac folik dzieki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
beta hcg 48,57
3-4 tydzien ciazy ![]()
![]() |
#1473 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 |
Raczkowanie
|
Widzisz mówiłam, że będzie dobrze, i że będzie fasolka! ![]() ![]() ![]() ![]() A dziewczyny powiedzcie mi, czy któraś z Was dostała @ już po 20 dniach od zabiegu?? Bo mi właśnie na to wygląda, a dziwię się, bo mój gin. mi powiedział, że pierwsza @ przyjdzie dopiero po 4-6 tygodni. co?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Łapcie laseczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja jestem szósty dzień po powtórnym łyżeczkowaniu ![]() Czekam na @ i mam nadzieję, że teraz dostane. Po pierwszym łyżeczkowaniu czekałam dwa miesiące i się nie doczekałam ![]() Jestem teraz w Niemczech, wyjechałam do pracy na dwa tygodnie. Może to i dobrze, akie oderwanie od tego wszystkiego..... Jest mi strasznie przykro i ciężko. ![]() Pewnie dopiero około września będziemy mogli zacząć starania. Pozdrowienia dla Was dziewczyny. Dobrze mieć Was ![]() Gratulacje tym, którym sie udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lili83 współczuję Ci, ale nie przejmuj się, że dopiero we wrześniu będziecie mogli zacząć starania, bo mi też lekarz powiedział, że mam we wrześniu przyjść dopiero na kontrolę i potem może "zaświeci się zielona lampka", więc nie jesteś sama, ale później napewno wszystko będzie dobrze. Czas szybko leci, więc ani się nie obejrzymy, a już będziemy mieli fasolki! ![]() ![]() Pamela86 dzięki, że zostaniesz razem z nami i że będziesz nas wspierać. Dawaj znać jak się czujesz i w ogóle jak maleństwo rośnie. ![]() ![]() Edytowane przez Legier2 Czas edycji: 2010-04-30 o 10:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz po poprawce dziś już nie mam nic. Czekam na okres. Chyba nigdy go jeszcze tak nie wyczekiwałam jak teraz........ Wiem, że nie jestem sama ale ciężko mi. Minęło już około 10tyg od # ale wcale nie jest lepiej ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1481 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Legierko, ja dostałam po 30 dniach, pamiętam jak lekarz tłumaczył, żę to moze być 20, 30 a może nawet kilka tygodni. Wszystko zależy do organizmu. Mój się jak widać zregenerował szybko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No 30 dni, a 20 to jest 10 dni różnicy, ale w sumie to ja z reguły dostawałam @ dość często, czasem nawet miałam co 14 dni, więc może dlatego też tak szybko dostałam teraz @ nie?? A mówisz, że dzidziuś rośnie?! Fajnie- aż Ci zazdroszczę. Ja za to nie mogę liczyć na jesienne dziecko, ale być może, że będzie letnie- w przyszłym roku (już się nie mogę doczekać). A na kiedy masz termin?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
26 września
![]() Nie czekałam przepisowych 3 miesięcy, ale lekarz powiedział, że jest OK i że nie mam się tym martwić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to super! Życzę powodzenia. Ja pierwszego syna miałam we wrześniu (termin miałam na 10.09.2008 i urodziłam w termin) i uwierz mi, że we wrześniu nie jest wcale najgorzej. Fakt, że jak wychodziłam ze szpitala to było bardzo zimno, ale październik był bardzo cieplutki. Ale i tak pogoda nie jest najważniejsza, tylko to, żeby wszystko było dobrze z Tobą i dzidziusiem. A co do czekania to myślę, że ja jednak poczekam chociaż te 3 miesiące- mam nadzieję, że ten czas szybko przeleci i również będę mogła się Wam pochwalić fasolką. No to trzymaj się i dbaj o siebie i maleństwo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1486 |
Zadomowienie
|
Mi się wydawało że poczekam 3 m-ce i zacznę się starać, a tu 2 m-ce minęły a ja nawet nie dostałam jeszcze 1 @
![]() Kto wie ile minie zanim przelecą te 3 przykazane przez lekarza cykle i będę mogła się starać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
Raczkowanie
|
jak ja tu dawno nie zaglądałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
dokladnie ja prawdziwy pierwsyz okres po wielkich przebojach wywolywaniu plus tabletkahc poronnych x2 dostalam dopiero po 4 miesiacach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Lekarz kazał mi przyjść jutro do kontroli, po drugim łyżeczkowaniu.... A ja dam rady najwcześniej za dwa tygodnie. W sumie to dobrze się czuję, nic mnie nie boli ani nic się nie dzieje. Myślicie, że powinnam się martwić, że wizytę będę miała dwa tygodnie później? Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
Beta hcg 1021mIU/ml
![]() ![]() ![]() Fasolka rosnie zdrowo ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1492 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1493 |
Raczkowanie
|
gratulacje pamelko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1494 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
Przyczajenie
|
Witam Was. Moja ciąża obumarła a dowiedziałam sie o tym w 9tc (bHCG 29000 nie przyrastało).
W szpitalu na wywołanie porodu podano mi tabletki .Po których poroniłam. 4 tygodnie później dostałam @,która właśnie się kończy. Zastanawiam się kiedy możemy znów zaczącz sie starać. Nigdzie nie mogę znaleść jak długo utrzymuje się działanie tych tabletek w organiźmie ![]() Nawet na innych forach nie spotkałam się z taką metodą oczyszczania macicy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
Raczkowanie
|
Mówi się o bezpiecznych 3 miesiącach od momentu zabiegu/Twoich tabletek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Współczuję Ci. Mi mój gin. mówił, że mam pół roku czekać, ale z tego co wiem, to dużo lekarzy każe czekać 3 miesiące- wszystko zależy od lekarza. Ja nie miałam żadnych takich tabletek- tylko czyszczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarze każą zaczekać po poronieniu nie ze względu na tabletki ale po to żeby macica się zregenerowała i mogła utrzymać kolejną ciąże. Każdy lekarz mówi co innego. jedni pozwalają już po 1@, inni dopiero po 3 cyklach , jeszcze inni każą czekać 6 m-cy, Ciężko znaleźć złoty środek. Ja np jestem 2-mc po poronieniu i dopiero dostałam 1 @ więc teoretycznie powinnam czekać jeszcze 2@ do tych przykazanych 3 cykli. Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. najlepiej pogadac z lekarzem i posłuchać swojej intuicji |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
KOCHANE MAM SUPER WIESCI
NOSZĘ POD SERDUSZKIEM BLIŹNIAKI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To 4t3d ciazy, serduszek jeszcze nie bylo widac bo za wczesnie, ale fasolki rożnia sie od siebie, jedna starsza druga mlodsza, o kilka dni, dwujajowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nastepna wizyta za 2tygodnie, 24maja ![]() ![]() ![]() mam do porobienia badania, duzo badan, mam brac luteine, witaminy, i tabletki z kwasem foliowym ![]() ![]() Az plakac sie chce ze szczescia- MEGA NIESPODZIANKA ![]() Tż byl ze mna w gabinecie i widzial nasze dzieciaczki- przecudowny widok ![]() Przedstawiam moje Skarby ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1500 |
Przyczajenie
|
Mi podano kilka dopochwowych tabletek i 2 doustnie(nie miałam zabiegu łyżeczkowania) podobno to lepiej dla mnie. Obawiam się,że kolejna ciąża skończy się tak samo. Chyba jednak odczekam do kolejnego cyklu @.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.