|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
kropka, to Cię Danielek zaskoczył, co?
ale to wszystko pokręcone i nieprzewidywalne... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam - Szaja, super fotka, bosko wyglądasz.
![]() No właśnie... szyjka miała być miękka i niespecjalnie silna, była szansa na wczesny rozpad, tymczasem trzyma jak wściekła i jest wizja teraz, że jednak ona z tych twardych i się nie otworzy małpa... Podumam do wtorku, dziś kompletnie nie wiem co robić. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Tu o teście... "Test oksytocynowy. Polega on na podaniu małej dawki oksytocyny wywołującej skurcze macicy, przy równoczesnym kontrolowaniu stanu dziecka (za pomocą KTG). Test ten pozwala ocenić stan płodu i jego bezpieczeństwo podczas akcji porodowej, reakcję na skurcze i samą oksytocynę. Celem testu nie jest wywołanie porodu, choć często tak się on kończy. Test oksytocynowy ma zadanie głównie diagnostyczne, ponieważ stosowanie oksytocyny czasem może doprowadzić do zaburzeń tętna i pracy serca, reakcji uczuleniowej czy niedotlenienia (np. przy niewydolnym łożysku). Test oksytocynowy pozwala ograniczyć ryzyko komplikacji i zawczasu podjąć decyzję np. o cesarskim cięciu." Chyba to ostatnie tak mnie wpienia... Nie chcę CC i takiej diagnozy się dygam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba jutro strzelę fotki mojego pokoju po remoncie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19124204] Dziękuję za kciuki, zdałam ![]() ![]() ![]() A na koniec walnął hasło, że kobiety w ciąży mają mniejsze zdolności intelektualne (bo 3,5 dostałam - a mnie po prostu wali jego przedmiot, nie uczyłam się i tyle), na co bezstrosko mu walnęłam: no wie pan, jak na kogoś, kto nawet do książek nie zajrzał, to chyba całkiem nieźle, nie? ![]() ![]() A w załączniku dzisiejsza fotka, sprzed wyjścia na egzamin. W dalszym tle widać wózek z walniętą na niego torbą szpitalną i kosmetyczką ![]() Hehe, nieźle facetowi nagadałaś ![]() ![]() Ślicznie wyglądasz i masz zgrabniutki brzuszek ![]() Weź kobieto pogadaj z Danielkiem tak na poważnie, coby mamy nie stresował ![]() Dzisiaj miałam twórczy dzień. Zrobiłam pranie, deser ( ananasy w galaretce),upiekłam ciasto, zrobiłam obiadek. Miałam też chwilę dla siebie, dla relaksu pod prysznicem. Luiza zaczyna skupiać wzrok na nas. Ma coraz większe oczy, takie śliczne ![]() ![]() Skończyła dzisiaj 3 tygodnie ![]() Dobranoc babeczki ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-05-07 o 21:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3245 |
Rozeznanie
|
Szaja, super dowaliłaś gostkowi
![]() ![]() Bardzo fajnie wyglądasz, chyba wogóle nie przytyłaś poza brzuszkiem, co? ![]() Kropka, dobrze, że z Danielkiem wszystko ok ![]() Nie martw się, może bardzo ekspresowo zareagujesz na oksy, będzie dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. mam jakiś kryzys... pewnie jeszcze nie raz powróci.. ale ja już nie wiem jak zagłuszać te myśli.. i czy jest sens to robić bo przecież nic mnie nie ominie.
Boję się porodu, czasem myślę, że chciałabym by było coś nie tak - w sensie np dzidzia dupką ułożona - by zarządzili CC, wtdy bym miała spokój z myślami o bólu i wszystkimi konsekwencjami porodu naturalnego. Ból po szyciu brzucha zawsze można uśpić tabletkami, nawet silnymi - wtedy dzidzię pewnie trzeba by karmić sztucznym mlekiem by nie wypijało chemii z tabletek. Ale cóż.. wizja bólu, rozpierania i rozdzierania mnie przeraża po prostu i wcale bym się nie zdziwiła gdybym podczas kryzysu "7cm rozwarcia" chciała uciekac do domu i zaklinała się, że nie urodzę. Stracham się też opieką nad maluchem, nic nie wiem jak robić, czym i kiedy i po co i na co i wogóle do mnie nie przemawia, ze poczuję instynkt i będę wiedziała co robić. Boję się też karmienia, w sensie co mogę jeśc a czego nie podczas karmienia piersią, że coś zrobię źle i zaszkodzę dziecku... albo kąpania, że ta główka mi uleci albo mi się wyślizgnie dziecko.. spanikowana jestem pod każdym względem.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3247 | ||
Zadomowienie
|
Silpe - śliczny pokoik
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a Luiza już duża panna ![]() Szaja - super wyglądasz ![]() Kropka - pamietam, jak się obawiałaś że urodzisz przedwczesnie, mobilizowałaś nas do kompletowania wyprawki, a teraz Danielek robi Ci takiego psikusa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3248 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ciut poprawił mi się nastrój bo pare godzin temu to mnie tak wszystko i wszyscy irytowali, że miałąm ochotę schować się gdzieś i przeczekać... Wahacz nastroju daje o sobie znać. Dobranoc kobietki ![]()
![]() |
#3249 |
Zadomowienie
|
Siala_Bala - na te wszystkie Twoje lęki i obawy polecam Ci zajęcia w szkole rodzenia. Chodzisz lub bedziesz miała zamiar chodzic? Mi to bardzo pomogło. Usłyszałam tam wiele cennych rad zarówno co do porodu jak i pozniejszej opieki nad maluszkiem. No i bardzo pozytywnie mnie nastawiło do tego co niebawem nas czeka. Na każdych zajęciach słyszałam, żeby podejsc do tego spokojnie, nie stersować się i nie nakręcac dodatkowo, no i że nie taki diabeł straszny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc czekam... teraz zaczęłam 31 tydzień.. wizytę mam 11 maja więc dalej w 31 tygodniu. Nie wiem czy to już nie będzie za późno na Szkołę Rodzenia. Są 4 spotkania i podane dwa dni w tygodniu kiedy są zajęcia.. z tym, że nie wiem jak to jest podzielone, czy dam radę w 2 tyg. odbyć wszystkie spotkania czy potrwa to 4 tygodnie.. Szajajaba by musiała mi powiedzieć bo zdaje się Ona uczęszczała na SR na Łubinowej w Katowicach. Tak czy siak się stracham czy nie posypię się wcześniej, czy zdążę odbębnić te zajęcia i czy będę w stanie się kulać jeszcze jako tako bo już mi plecy wysiadają a co dopiero za kilka tygodni ![]() No i trochę zła na siebie jestem, że nie poszłam do SR wcześniej jak jeszcze czułam się taka bardziej ruchliwa ale teraz cóż zrobić, nadziejkę mam, ze się uda załapać ![]() Może i panikara jestem ale się boję, że nie zapamiętam nic ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozytyw z tego wszystkiego taki, że dziś i w pon. mąż pracuje z kolegą, z którym ugadany jest na zastępstwo jakby co, więc w te dni nie miałabym szans na poród rodzinny. We wtorek mamy wizytę u gina... i przez kolejne kilka dni mąż będzie mógł się zamienić w pracy. Tylko nie wiem czy do tego testu oxy w szpitalu zgodzą się na obecność męża. (W razie jakbym zareagowała porodem.) ![]() Nie wiem też czy jak test przebiegnie pozytywnie, to zostawią mnie w spokoju i będą czekać na samoistny poród, czy będę w szpitalu, czy wyjdę albo odwrotnie, czy wywoływać będą poród po tym wyniku testu. Tak zdurniałam wczoraj, że o nic z tego nie spytałam. ![]() A dziś nie śpię od 4 i dumam... Zjadłam wczesne śniadanie i kombinuję jeszcze zasnąć. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-05-08 o 04:51 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3252 |
Zakorzenienie
|
Silpe - śliczny pokoik
![]() Szaja - pięknie się prezentujesz ![]() Kropka - no popatrz, nikt tu się nie spodziewał u Ciebie takich rzeczy, bo od początku mówiłaś, że Twoja szyjka może nie przetrwać. nie wiem, czy małż może być przy teście - nie spotkałam się z tym (może u rodziców Twoich poczeka na info?), ale chyba lepiej zrobić go w Kwie, na wypadek, gdyby się zaczęło... wczoraj wieczorem wyrwaliśmy się do reala, bo w gazetce było info o promocji na pampersy jumbo packi. w sumie kupiliśmy po 1 paczce "1" i "2", do czerwca pewnie jeszcze dokupimy. no i usiłowałam spakować torbę do szpitala. robiłam to 3 razy, bo za 1 i 2 okazywało się, że się nie mieszczę. stanęło na dużej torbie - wyśmieją mnie w szpitalu, że na wakacje przyjechałam. no ale co poradzę, że te wszystkie podkłady i podpachy zajmują tyle miejsca?? do domu wrócę z prawie pustą ![]() od kilku dni boli mnie podwozie. jak chodzę i jak przewracam się w łóżku na boki. już nawet nie udaję, że nie czuję tego, tylko stękam ![]() przy okazji pytanko - ile z Was rozpakowanych i nierozpakowanych regularnie ćwiczyło (te ogólne ćwiczenia i Kegla)? bo przyznam, że mnie brak konsekwencji, ale może warto się w końcu zmobilizować...?
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-05-08 o 06:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kropka ![]() -------------------------------------------------------------------- A my dziś po ciężkiej nocce.. obudził mnie potworny ból pleców i brzucha, ruszyć się nie mogłam, porażka.. ![]()
![]() |
#3254 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja zaraz zmykam do Ikea. Napaliłam się na drugie śniadanie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja przynajmniej miałam TŻ ze sobą. ![]() Tak jak piszesz, najgorsza jest ta niewiedza... i pobyt w szpitalu, który nie wiadomo kiedy się skończy... a że nasze szpitale niechętnie robią cc, to wygląda to zazwyczaj tak, że po pierwszej nieudanej próbie oksy, pozostawiają w spzitalu na obserwację, po dwóch dniach kolejna oksy... jeśli bez rezultatu to moga przebić pęcherz z wodami- jeśli termin porodu już nagli- lub znów każą leżeć i czekać, a nuż coś ruszy do terminu... ![]() ![]() kropka, jak Ty zaparzasz te liście malin? ![]() U nas dziś piękna, słoneczna pogoda, aż człowiek ma ochotę olać sprzątanie i położyć się na tarasie z książką w ręku. ![]() ale nie... w takim syfie życ się nie da... a zważywszy na to, że sprzątanie intensywne może pomóc w wykurzaniu maluszka z brzuszka, to chwytam za szmatę (mop niech sobie w szafie odpocznie ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3256 |
Wtajemniczenie
|
![]() Siala_Bala ja też się boję mimo że to drugie dziecko – a wydaje mi się ze nie pamiętam co trzeba robić, ja mam rade by wsłuchać się w siebie i dziecko – nic na siłę bo „w jakimś poradniku tak radzą”, będzie dobrze ![]() dziewczyny z czerwca czy już wszystkie macie popakowane torby czy tylko ja jestem taki lekkoduch? Bo z kosmetyków dla dziecka to jeszcze nic nie mam kupione... dziś zaczynam 35tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Zakorzenienie
|
ja spakowałam wczoraj, ale za to pokój kompletnie nieprzygotowany, nic nie poprane itp...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | |||||||
Konto usunięte
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Dziękuję ![]() I poproszę o fotki Luizki ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie panikuj, jak już urodzisz, to pewnie się spotkamy i razem ponarzekamy dla podtrzymania na duchu ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję ![]() I też mam torbę-gigant, połowę miejsca podkłady i podpaski zajęły faktycznie. ALe mam to w nosie, co sobie pomyślą ![]() Cytat:
![]() Ja dalej dwuopakowaniowa ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19134124]
Może to JUŻ? ![]() [/QUOTE] No nie wiem właśnie, ale patrząc na samopoczucie z ostatnich dni to całkiem możliwe, że się będziemy rozdwajać.. ![]() ![]() Ale czop mi nie odchodzi, wody się nie sączą.. żadnych innych objawów oprócz tych bóli nie ma.. ![]() dobrze że wizyta w poniedziałek, może coś się konkretnego dowiem w końcu..
![]() |
#3260 | ||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja nie ćwiczyłam regularnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() gratuluję kolejengo tygodnia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3261 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() Właśnie wyczytałam ze dziś i jutro w Krakowie odbędą się targi dla przyszłych matek i z małymi dziećmi ![]() W programie będzie m. in: Spotkanie z Super Nianią Koncert Majki Jeżowskiej Przedstawienie teatralne dla dzieci „Krawiec Niteczka” wg Kornela Makuszyńskiego – Teatr Malutki Casting dla dzieci do telewizji i seriali Występy dziecięce Wyścigi raczkujących maluchów ![]() Poza tym darmowe: konsultacje medyczne USG brzucha>>>> to jest bardzo ciekawe na stronce pisze ze 3 i 4 D, ciekawe czy warto w to wierzyć... szkoła rodzenia warsztaty wiązania chust szkolenie dotyczące udzielania pierwszej pomocy dziecku ciekawe wykłady pokazy mody również do chrztu szkolenie z kąpieli i pielęgnacji noworodka również dla Tatusiów animacje dla dzieci spotkanie ze strażakami i wozem strażackim konkursy i zabawy dla całej rodziny ogólnie mówiąc może być przyjemnie ![]() ![]() jak cos to daje linka http://motherandbaby.pl/index.php?page=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Zakorzenienie
|
Szaja ślicznie wyglądasz
Silpe pokój obłędny, baardzo mi się podoba. Kropka no to łane buty z tą szyjką. Takie to wszystko pokręcone- ja przecież też miałam ryzyko posypania się wcześniej i gdyby wody nie odeszły pewnie bym czekała do terminu, bo szyjka w ogóle nie ruszyła- rozwarcie na paluszek i tyle, mimo całej nocy skurczy, ale pewnie jakbym kroplówkę dostała może by ruszyło. W każdym razie ![]() ![]() Bydgoś właśnie ja niedoświadczona i uczę się na błędach, a głupole zastanawialiśmy się co mała tak daje czadu- dziś i wczoraj już zupełnie inne dziecko. Wypijam kawę zbożową na śniadanko- słabiutką, później jakieś danio i tyle nabiału. Ewentualnie serek biały na kanapkę ale wtedy już nie będę jeść serka. Po prostu przesadziłam bo do tego nadmiaru piłam 3 bawarki, a okazuje się że wcale one tak wiele nie dają, nie ma znaczenia jakie płyny się wypije- a najlepiej wodę mineralną, no i kompicik z jabłek. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Velluto ja miałam spakowaną jedną taką ciut większą, bo same te podkłady na łóżko (które oazały się niepotrzebne bo w szpitalu dawały położne), podkłady poporodowe, pampersy itp zajmują przecież mnóstwo miejsca, a jak mnie przyjmowali to mi położna powiedziała że trochę za duża ta torba, ale udałam że nie słyszę- może wolała żebym miała 1 torbę plus 3 siatki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Witam w dwupaczku ![]() ![]() Mała Uparciuszka wierci się, wypina, wystawia rączki i nóżki jakby chciała być wzięta na ręce ![]() ![]() ![]() ![]() Ucisk na szyjkę nieustajacy... Nocka dzisiaj zaskakujaco przespana prawie w całości - od 1 spałam aż do 6 ciurkiem ![]() Pogoda się poprawiła, więc może to zachęci Maleństwo... Dobrego dzionka dziewczyny ![]()
![]() |
#3265 |
Konto usunięte
|
Ellai, a do szpitala kiedy masz iść? Ktg było?
Moja wiercipiętka też dzisiaj daje popisy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3266 |
Zakorzenienie
|
A moja siedzi wyjątkowo grzecznie
![]() tylko kilka razy sie powypychała.. a to w jej wydaniu stanowczo mało ![]() Mięśnie kegla ćwiczyłam jak mi się przypomniało.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3267 | ||||
Rozeznanie
|
jaaaaaał!!! ale pięknieeee!!!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje małe a ostatnim usg zamiast płci pokazalo mi dziurki od nosa, centralnie dwie ogromne dziurki! ![]() Cytat:
ale pomysl ze porod to jest jedna z rzeczy do zrobienia, bedzie bolalo ale przeciez nei caly czas, trzeba przetrwac bo to jedyny sposob zeby spotkac sie z dzieckiem!! ![]() co do opieki nad dzieckiem mam wiecej watpliwosci ale maz mnie uspokaja mowiac ze kobiety maja to w naturze i zeby zdac sie na instynkt... no coz, musze mu wierzyc ![]() Cytat:
![]() p.s. ja zaczynam dzis 34 tydzien ! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3268 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19133291]
jak poród ruszy po podaniu oksy, to TŻ pewnie będzie mógł byc z Tobą, przecież potem wszystko toczy się jak przy porodzie, który zaczął się naturalnie, bez wspomagaczy. ![]() Ja przynajmniej miałam TŻ ze sobą. ![]() kropka, jak Ty zaparzasz te liście malin? ![]() Rzecz w tym, że jak trafię do szpitala np. w środę i lekarze wydumają sobie test w piątek, gdy mój chłop będzie w pracy to ich nie powstrzymam ![]() ![]() Dlatego mnie to średnio przekonuje ten test. Ja mam na opakowaniu napisane, żeby 2 łyżeczki śmiecia zalać wrzątkiem (filiżanka wody) i parzyć pod przykryciem 10 minut. ___________ Polazłam sobie do laboru oddać wymaz na posiew. 1,5 godz. spacerku. ![]() ![]() Moja matka się śmieje, że Daniel nie będzie raczkował, tylko w wieku paru miesięcy zacznie od razu chodzić... ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Dzięki za wszystkie kciukasy i słowa pocieszenia. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-05-08 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Rozeznanie
|
dziewczyny pomóżcie, ktore kółka są lepsze? pompowane czy piankowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Zakorzenienie
|
pompowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.