|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Witajcie dziewczyny i nie tylko
![]() ![]() U mnie mały powrót o 0,1kg w dół,ale mam małpkę wiec jest git ![]() Właśnie wsadziłam serniczek wg przepisu Megi...i zobaczymy co mi z niego wyjdzie .Jest bardzo prosty do zrobienia i na pewno będzie pyszny,ale obawiam się ,że na tym jednym się nie skończy i za niedługo będę robic następny.Jutro mam rocznicę komunii mojego synuśka i trzeba było coś upichcić Dukanowego .Dzieciaki maja sernik na zimno ,a ja będę zapychać się tym ...Buziole
|
|
#3452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I gratuluje oczywiscie spadkow , brawooo!!! Edytowane przez joanasz Czas edycji: 2010-05-08 o 13:05 |
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszcze niesamowicie!!! Ale masz fajnie! Kongratuljeszon.---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
Biorąc pod uwagę większość Waszych wag początkowych, to ja mogę zazdrościć Wam
![]() Ale dziękuję. Motywujące cholernie
|
|
|
|
#3455 | |
|
Rozeznanie
|
Wow ale super ja tyz tak chcem ![]() Cytat:
Przepraszam , nie przywitalam sie Witam weekendowo szanownych dukajacych U mnie kolejny wzrost , wczoraj bylo +0.1, a dzis +0.8 Cos mi sie wydaje ze musze mienic system-ide 1/1 ![]() No i skrobia tez mi raczej nie potrzebna narazie, a tak mialam ochote cos upiec. Jest 8 dzien diety a ja znowu waze tak jak po uderzeniowce ![]() Lecz nie mam zamiaru sie zalamywac, o NIE !!! Trwam nadal na posterunku, tym bardziej ze mi męż powiedzial, ze juz mnie mniej tu i owdzie Pozdrawiam Was dukanowo zycze wszystkim smacznych dan, pieknego i radosnego dnia
|
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi spadlo (dzis odnotowalam najnizsza wage) od 14 kwietnia 3,2 kg, tylko,ze jeszcze chyba z 4 razy tyle mnie czeka Mnie motywuja wszystkich spadki, wiec ciagne cierpliwie i bezgrzesznie. Oby szlo Ci tak dalej!!!
|
|
|
#3457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brawo! nie daj się, będzie lepiej ![]() A na mnie patrzą pieguski i pachną taak pięknie, ael grzecznie wyniose je do drugiego pokoju i zrobię sobie rybkę na obiad
|
||
|
|
|
#3458 |
|
Raczkowanie
|
a ile można tego siemia lnianego?
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten piękny dzionek wszystkich
![]() Cytat:
![]() Dziś waga bez zmian, ale lepsze to niż wzrost - i tak jak na razie jest to moja najniższa waga, więc A z okazji weekendu z lodówki patrzą na mnie już 4 pucharki zebry . Byłoby 5, ale moja Mam (nie dukanowa, choć przydałoby się ) baaaaardzo chciała spróbować tej mikstury |
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanko: chce jutro zrobić sernik z przepisu berlinianki
niestety nie mam słodzika w tabletkach nadającego się do pieczenia, mam tylko słodzik 'magda' w płynie i moje pytanko brzmi - ile dać tego słodzika na ten sernik
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna tabletka to jedna lyzeczka - przelicz sobie wedlug tego co pisze na slodziku w plynie
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szukałam takiego bez skrobii .... no nic . . . musze poszukac czegoś innego
|
|
#3463 |
|
Rozeznanie
|
Jest chyba na 7 stronie - megi dała przepis i ten sernik jest dobry.
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 7 str,
|
|
#3465 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie które w miarę możliwości wymaga szybkiej odpowiedzi
![]() A mianowicie: Dukan zezwala na polędwicę sopocką- szynka z polędwicy Czy można mi zjeść pieczoną polędwicę? Bo u mnie rodzinka kupiła ćwiartkę świnki i mama chce mi upiec polędwiczkę... POMOCY |
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, znalazłam
|
#3467 |
|
wizażowy robalek
|
Siema
Rano przed śniadankiem się zważyłam jest mniej o 1kg Bałam się ostatnio wchodzić na wagę po moich ostatnich grzechach (pamiętne Prince Polo po maturze z matmy, mocne i słodkie kakao do picia i smażony kurczak w płatkach kuku), ale widocznie nie wpłynęło to na mnie za mocno Na szczęście Co nie znaczy, że będę grzeszyć nadal - bo nie zamierzam, o nie! Dzisiaj PP. Więc miałam na śniadanko razem z mamą po 2 średnie jajka na miękko i kanapki z wędzonym łososiem na chlebku Dukanowym Mniam! I chlebek mi jakiś dobry tym razem wyszedł, a robiłam tak jak zwykle - może dlatego, że go mocniej na patelni podpiekłam ![]() Na obiadek pieczony kurak. A teraz wypiłam kawę i do prezentejszyn z polskiego lecę - mam czas do godz. 20.00. Muszę zrobić jak najwięcej - jeszcze mam do omówienia 2 lektury i napisać drugą połowę wniosku. A czemu do 20.00? Bo potem soczysty romans z Shaunem T - będziemy się pocić i gibać przez dobrą godzinę Ponawiam pytanie o przepis na owsiankę z otrębów. Bo coś mi się tak mignęło przed oczkami, jak czytałam wasze posty o jakiejś owsiance na śniadanie... loles, świnki jeść nie można! Muah! Edytowane przez mrofka Czas edycji: 2010-05-08 o 15:10 |
|
|
|
#3468 |
|
Raczkowanie
|
mnie maturka czeka za rok hehe życze ci powodzenia tylko nie dziękuj! A polędwiczkę każe mamie zamrozić i bedzie jak znalazł na III Fazę
|
|
|
|
#3469 |
|
Raczkowanie
|
Ooo a ja nie znalazłam tego sernika... a chciałabym Dziękuję wszystkim za mile słowa ![]() A teraz powiedzcie mi, jak mam odpisywać, żeby móc odnosić się do waszych wypowiedzi? Cytuj- jakoś mi nie dziala :P ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- o juz umiem, a sernika nadal nie widzę
|
|
|
|
#3470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- PRZEPIS NA SERNIK: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=208
|
|
|
#3471 |
|
Raczkowanie
|
chudziny jak będzie z tym siemię lnianym bo wiem że można ale jaka jest maxymalna dawka? proszę o odpowiedz
|
|
|
|
#3472 |
|
Rozeznanie
|
No i wróciłem z Portu Łodzi. Żadna rewelacja. Poza tym, że kumpel był z dzieciakami i wyglądaliśmy, jak dwóch tatusiów. Jedno ze mną za rączkę, a drugie z kumplem. Dobrze, że my się za rączki nie trzymaliśmy
Ogólnie troszkę się martwię. Jestem na dietce od dokładnie 33 dni. I aktualnie waga pokazuje -10 kilo. Ale w sumie na uderzeniowce mi chyba z 4 kilogramy poszły. W sumie martwię się ty, że za szybko mi waga spada. A powinienem się cieszyć
|
|
|
|
#3473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Składniki: 1kg sera odtłuszczonego (ja kupuję Pilos chudy z Lidla okrągły po 275 gr - 4 kulki, bo ten w "łezkach" jest suchy) - polecam też homogenizowany Pilos z Lidla oraz President z Biedronki - bardziej mokre są i konsystencja fajniejsza 6 jajek - piana osobno 1 płaska łyżeczka proszku 35 tabletek słodzika (nie mam proszkowego) aromat jak ktoś lubi Wykonanie : Białka ubić z solą. Słodzik rozpuścić w 3-4 łyżkach ciepłego mleka, dodać go do żółtek, wsypać proszek, dodać aromat i zmiksować na możliwie puszystą masę. Dodać ser (ten z Lidla okrągły jest dość mokry i fajnie się miksuje), zmiksować wszystko. Dodać pianę - ja też miksuję ale na najniższych obrotach. Wyłożyć na blaszkę (na samo dno daję papier to fajnie później odchodzi) - taką ok 20x30cm i do piekarnika na ok godz. w temp. 170-180 st. Po wyłączeniu obkroić brzegi od blaszki, wtedy równo opada - bez pagórków (gdzieś to wyczytałam na forum ). Jest pyszny, słodziutki i wcale się nie rozlatuje. No i co najważniejsze jem go ile chcę bo to same proteinki (nie licząc słodzika i łyżeczki proszku).Smacznego ![]() Przepis Megi428...też dzisiaj upiekłam ,ale jeszcze nie próbowałam ![]() Poprawka...już próbowałam ...jest PYCHA!!!
Edytowane przez joanna110977 Czas edycji: 2010-05-08 o 15:49 |
|
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny i Chłopaku, mam dzisiaj juwenalia, spotykam sie z ludźmi z którymi nie widziałam się kopę lat i tak bym chciała napić się piwka... Czy to będzie duży grzech jak to zrobię?
|
|
|
|
#3475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet nie wiesz ile mnie w tym miesiącu imprez ominęło. Wolałem z nich zrezygnować, bo wiedziałem, że łatwo nie będzie. A znajomi zawsze mnie do złego namawiają
|
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laski i Lasek
![]() Robiłam na początku diety sernik na zimno. Dawałam 6 serków homo (bo tak pisało w przepisie), a teraz za Chiny nie potrafię tego przepisu znaleźć (a był w przepisowni). Szukałam przez wyszukiwarkę i nie umiałam znaleźć. Pomóżcie Bo nie wiem ile jajek dać i w ogóle...
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
Czarownica tez jestem ze Szczecina
D serek homo kupilam w lidlu 3% ale wczensiej jak bylam to tez go nie bylo >>
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
#3479 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
http://www.☠☠☠☠☠☠.pl/product/4019736...ez_cukru.xhtml Cytat:
).
|
||
|
|
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze za ja pifska nie lubie ![]() Cytat:
w wyszukiwarke wpisz "siemie lniane wartosc odzywcza" i poczytaj sobie, porownaj z innymi produktami ktore mozemy jesc na diecie i zastanow sie ile mozna ich jesc nikt tego za Ciebie nie zrobi, bo nikogo to nie interesuje rusz tylek, przez te pol dnia to juz 5 razy zdarzylabys sprawdzic zamiast bez przerwy zadawac te same pytania, google nie gryzie, myslenie nie boli
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

...Buziole 

Zazdroszcze niesamowicie!!! Ale masz fajnie! Kongratuljeszon.

. Byłoby 5, ale moja Mam (nie dukanowa, choć przydałoby się 

Na szczęście
Nawet nie wiesz ile mnie w tym miesiącu imprez ominęło. Wolałem z nich zrezygnować, bo wiedziałem, że łatwo nie będzie. A znajomi zawsze mnie do złego namawiają
Bo nie wiem ile jajek dać i w ogóle...
>>
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)