|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Właśnie znalazłam ten wątek obecnie noszę 75 obwód a tu wychodzi mi że powinnam 65
Zawsze stanik idzie mi w górę ale myślałam że to z powodu małych piersiNo ale żeby aż taka różnica? Może powinnam zacząć od 70????? |
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
przyszły moje effuniaki, o ile Cielisty jest boski, to Srebrny trochę gorzej, ramiączka ma średnie i krótkie, ja mam na styk i konstrukcję też ma inną, no i ten ze starej kolekcji lepiej kształtował mi biust, pewnie dlatego że był lekko za mały
ogólnie Cielistego polecam
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Mój też przyszedł, biały plisowany. Teraz się głowię czy trafiłam z rozmiarem - dziwny jest ten kalkulator. Jak wpisywałam w obwód pod biustem luźno 73, ciasno 71 i w biuście 90 to wychodziło mi 70D, a jak wpisywałam i luźno i ciasno pod 71 to wyszło mi 70DD. Zamówiłam 70DD, ciekawe czy trafiłam
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Liczyłam tym kalkulatorem z pierwszej strony
A więc pod biustem na wydechu-74 A w biuście 84 ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tobie wychodzi 30D, ale to zależy od upodobań czy się lubisz ściskać (mając 74 pod biustem może Ci być ciasno w 65-tce) , jeśli nie to 32B.
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę sobie coś upatrzeć
|
|
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1000 |
|
Wtajemniczenie
|
kuszą mnie te Effuniaki
ale zastanawiam się jeszcze nad żelkiem Opulence, żelkiem z La senzy i Georgianą.z moich okolic rozmiarowych został bakłażan 70A i chilli 70B, i mam teraz dylemat który rozmiar wybrać. w najgorszym wypadku mogę dostać ..o ironio losu.. egzemplarz bakłażana który odesłałam ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- jeśli mierzyłaś się bardzo ciasno i na wydechu to lepsze będzie 70B/32B, z małomiseczkowych modeli 70C/32C, a tylko z rozciągliwców 65D/30D |
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, znacie te staniki z Express?
![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1021440745
|
#1002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym to chyba nie Twój rozmiar
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1004 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Astro, ja mam 72 cm na scisk pod biustem, nabylam 75 - tke effuniakowa i... nosze z przedluzka
![]() bez kitu, stwierdzenie "loteria rozmiarowa" odnosnie do obwodow effuniakow to w mojej ocenie, eufemizm... Cytat:
z tego samego wzgledu nie wymienialam mojego baklazanka, wybierajac nosze z przedluzka^^ Cytat:
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
We wtorek kupiłam pierwszy dopasowany stanik :P Zaczęłam uświadamianie siebie już dawno, z 75A skoczyłam na 70D (bo łatwo dostępne i często znośnie leżało
), ale w większości i tak nie pasowało, chociaż było zdecydowanie lepiej niż w 75A. Od wtorku mam masguerade Inca 65E i kocham ten stanik No i zostało potwierdzone, że mam bardzo małe szanse na to, żeby jakikolwiek miękkus dobrze (albo chociaż znośnie) leżał na moim ekstremalnie stożkowym biuście :/. Kupowałam w Lawendowych Wzgórzach w Poznaniu, polecam ten sklep :P Ceny niezbyt zadowalające, ale wydaje mi się, że jak na stacjonarny to jeszcze i tak nie takie przerażające. No i błyskawicznie został mi dobrany rozmiar Zostałam też poinstruowana, jak zakładać stanik (ale to akurat wiedziałam ).Czy Inca jest standardowa czy może małomiseczkowa/itd? Bo jak już pierwszy mam, to łatwiej będzie upolować coś sensownego na all :P Georgiana miedziana/pomarańczowa (jak kto woli, dla mnie ona jest miedziana ) też w 65E była dobra, ale padło na Ince (którą pokochałam od pierwszego [wirtualnego] wejrzenia).Wymiary mam 71/89-90. |
|
|
|
#1006 |
|
Zadomowienie
|
Jest, trafiłam z effuniakiem 70DD, dobrze że nie wzięłam 70D, ale on ma wąskie fiszbiny
Ja do panache przyzwyczajona
|
#1007 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Czy Georgiana jest podobna krojem do Hestii, tej z normalnymi, nieodpinanymi ramiączkami? ---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Cytat:
A nie możesz wymienić? Na pewno są lepsze niż Twoje stare, więc na razie noś, a następny kup rozważniej i nie obcinaj szybko metek, jeśli nie jesteś go pewna. |
||
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie. jeśli wyszło mi, że powinnam mieć 70g a pod biustem mierzone ciasno wyszło mi 78 to to 70 nie będzie za ciasne?
|
|
#1009 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tamta Frida kolorowa jest jeszcze ometkowana i zamierzam jąw poniedziałek wymienić, właśnie- ROZWAŻNIEJ. Teraz już dzięki wizażowi/balkonetce/lobby podszkoliłam się trochę. W sumie Rocca to mój pierwszy teoretycznie >>dopasowany stanik<< 60D z Samanty to i tak niebo a ziemia w porównaniu z 75A s H&M
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyneczki, pomóżcie:!!!!!
w bieście luźno mam 90 , obwód pod biustem 72 , wyszlo mi nakalkulatorze ze mam nosic 65 F? Czy to nie jakis psychiczny rozmiar? hm, nigdzie sie nie spotkałam z taka niska liczba przy misce F, pewnie sie nie znam, ale w takim razie powiedzcie mi kochane gdzie np. w Krakowie mogłabym kupić stanik o takim rozmiarze?Do tej pory kupowałam ZAWSZE w Intimissimi rozmiar IT 3 (to wypada tak 75 C) i był na moje oko idealny, ale po przeczytaniu tego wrtykułu z tym kalkulatorem zaczelam sie zastanawiac nad tym dziwnym 65 F ..hm..Pomóżcie , blagam? Gdzie w krakowie? Nie chce wyjśc na głupka jak pani za lada mi powie " F to nie na takie piersiątka!" ![]()
|
|
|
|
#1011 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
na oko moze byl idealny ale na biust raczej nie ![]() Zajrzyj do pierwszego postu tego watku, tam znajdziesz sklepy w dobrym sklepie nikt nie bedzie sie dziwil, jak poprosisz o taki rozmiar bo 65F to rozmiar dla szczuplej dziewczyny z nieduzym biustem |
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
nie
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ja też początkująca i w szoku
mam 73 pod biustem, a w nim 90 cm. Wyszło mi 65F - czy to zdrowe? a no i w biuście tak na granicy - 90/91 - waha się zatem między g a f co robić? ![]() jak to jest, że tyle lat (hoho, no z 5) noszę źle dobrany stanik? jak to jest, że tyle Polek się tak kopie w czoło z tym?
Książką można czytelnikowi głowę, owszem przemeblować o tyle, o ile jakieś meble już w niej przed lekturą stały. ROZLICZENIA: klik Edytowane przez dottoressa Czas edycji: 2010-05-08 o 15:24 |
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednym słowem dlatego że niektórzy producenci biustonoszy to idioci Do tego istnieje wiele mitów na temat miseczek i literkofobia tak zwana ![]() Niektóre kobiety są jakieś mało tolerancyjne w tej kwestii Coż za ciemnota.
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2010-05-08 o 15:54 |
|
|
|
|
#1016 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30f http://www.balkonetka.pl/katalog/size/65f sklep znajdz na stanikowej mapie http://stanikowamapa.prv.pl/ Cytat:
wg tabelki http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=31 90 to już jest G możesz też spróbować 70E/32DD ![]() w Lublinie możesz iść do sklepu Body
Edytowane przez simeri Czas edycji: 2010-05-08 o 15:50 |
|||||
|
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale w tym Body chyba ceny takie, że ,co?---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
W sklepach stacjonarnych raczej nie kupisz tanio stanika w dobrym rozmiarze... Taniej jest w internecie...
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
a na allegro chyba będzie najtaniej, co?
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

Zawsze stanik idzie mi w górę ale myślałam że to z powodu małych piersi

ogólnie Cielistego polecam

muszę sobie coś upatrzeć

W świni siła! W świni moc!

w bieście luźno mam 90 , obwód pod biustem 72 , wyszlo mi nakalkulatorze ze mam nosic 65 F? Czy to nie jakis psychiczny rozmiar? hm, nigdzie sie nie spotkałam z taka niska liczba przy misce F, pewnie sie nie znam, ale w takim razie powiedzcie mi kochane gdzie np. w Krakowie mogłabym kupić stanik o takim rozmiarze?

,co?