|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Justynko, trzymamy kciuki, dzisiaj będziesz kolejną rozpakowaną zapewne
|
|
|
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam ochotę na lody truskawkowe i cos z czekoladą
![]()
|
|
#3363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() doobreee.. ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19162371]Djerba, też mi się tak zdarzyło ![]() Matko Polki, ja ciągle głodna jestem!!![/QUOTE] A ja znów wogole nie mam apetytu Czuje się jak na poczatku ciąży.. wszystko mi śmierrrdzi.. |
||
|
|
|
#3364 |
|
Raczkowanie
|
Justin - POWODZENIA!! Dzisiaj bedziesz tulić na pewno swoje maleństwo
![]() 3maj się dzielnie!! i czekamy niecierpliwie na wieści
|
|
#3365 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez tak mam , sama nie wiem co zrobic ze sobą , chyba cos poprasuje , pózniej Formula 1 , wiec sprzed telewizora mnie nic nie ruszy ![]() no i galaretke sobie zrobilam z truskawkami na deser , własnie sie zsiada ![]() Ty tak sama , mieszkasz bo wyczytalam wczesniej że mąż w rejsie , no to współczuje - moj zawsze moze przyjechac jak by co choc zajmie mu to jakies 9 godz ale z twoim to juz cieższa sprawa ![]() Mama moja wlasnie dzwonila żebym przyjechala do nich , i tak sobie planowalam ale pogode mam paskudną i mi sie nie chce , a ona mi mówi że u nich ponad 20 stopni i słoneczko piekne - mieszkamy od siebie jakies 55 km. I tak mi sie odechcialo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Prasowac tez mi sie juz odechcialo , ide cos na obiadek szybki machnąc , poprasuje sie pózniej ![]() Na razie babki
|
|
#3366 | ||||
|
Raczkowanie
|
Kropko brzuszek
Będzie dobrze.Szaja o tym już było, ale b. ładnie wyglądasz ![]() Pokoiki dla dzieciaków śliczne Puma i Pearl gratulacje!!! Cytat:
Szymek też w piątek skończył 3 tyg. i też zaczyna nam się uważniej przyglądać. A i ciągle się uśmiecha, słodko to wygląda, czasem to ma takiego "banana", że całe dziąsła mu widać ale podobno dopiero ok. 5 tyg. te uśmieszki są bardziej świadome zobaczymy.Luizka śliczna jest Cytat:
Urodziłam szybko i połóg znoszę b. dobrze.[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19133291] jak poród ruszy po podaniu oksy, to TŻ pewnie będzie mógł byc z Tobą, przecież potem wszystko toczy się jak przy porodzie, który zaczął się naturalnie, bez wspomagaczy. Ja przynajmniej miałam TŻ ze sobą. Ja też Cytat:
Cytat:
![]() -------------------------------------------------------------------- Mam pytanie do mam butelkowych: Czy Waszym dzieciom podczas jedzenia z butli zdarza się krztuszenie. Szymek mi kaszle przy jedzeniu coraz częściej... zaczynam się bać, że się zakrztusi tak na poważnie. Najpierw myślałam, że to kwestia butli. Zaczynaliśmy od TT, które okazały się totalną porażką... później przetestowałam kilka innych, ale problem nadal jest. Może on poprostu za bardzo się rzuca na to jedzenie i za szybko ssie. Już sama nie wiem. |
||||
|
|
|
#3367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już ustaliłyśmy, że w stopach. Cytat:
Ps. Ja tam różne rzeczy robię w niedzielę, np. myję okna. A to nie ma być beżowe? Tak czytałam i swoje śluzy (jak płodne) uznałam za całkiem inne niż czop... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19162054]Ja już ponad tydzień to mam, wg gina to czop właśnie W nocy skurczy(by)ki miałam, teraz też cosik, ale słabe i nieregularne. Ja chcę na porodówkę! [/QUOTE] Ja dziś miałam rano, aż trzy. I przeszły oczywiście. Ja chcę z Tobą. ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Ja tak mam od dawna... Zwłaszcza jak z małżem coś teges, to i przed i po... długo po. Normalnie bez micimici też od jakichś kilku tygodni jest bardziej puchata niż zwykle. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19162371] Matko Polki, ja ciągle głodna jestem!!![/QUOTE] Ja też. Wczoraj tak namieszałam, że dopadła mnie mega zgaga.
|
||
|
|
|
#3368 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby bylo dziecię zdrowiutkie i urodziło się o czasie hmm... będę rodzic w Warszawie i tu chyba po porodzie się wybiera przychodnię.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3369 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez margo80 od kilku dni boli mnie podwozie. jak chodzę i jak przewracam się w łóżku na boki. już nawet nie udaję, że nie czuję tego, tylko stękam no, ale jeżeli to ma mi pomóc przygotować się do porodu, to niech już tak będzie.[B]przy okazji pytanko - ile z Was rozpakowanych i nierozpakowanych regularnie ćwiczyło (te ogólne ćwiczenia i Kegla)? bo przyznam, że mnie brak konsekwencji, ale może warto się w końcu zmobilizować...? kegla cwicze jak mi sie przypomni przez 10 min, poza tym innych cwiczen nie robie. ( miesiac i na razie nie mam problemow z popuszczaniem moczu jak niektore z przyszlych mamusiek moze to dzieki temu, a moze po protsu moja genetyka.justin...eh a mialysmy ten sam termin...Stefan nie poczekal na Borysa trzymam kciukijamaica... Już w szpitalu Najpierw czeka cię krótki pobyt w izbie przyjęć. Zostaniesz zarejestrowana jako pacjentka. Powinnaś mieć przy sobie dokumenty i ostatnie badania. Warto znać adres przychodni, gdzie malec będzie szczepiony i badany po powrocie do domu (możecie to ustalić z mężem dużo wcześniej). Adres ten zostanie wpisany do książeczki zdrowia dziecka i do tej przychodni szpital wyśle informacje o nowym pacjencie. Jeśli tata maleństwa ma być obecny przy porodzie, niektóre szpitale nadal wymagają zgody na poród rodzinny (choć jest to niezgodne z prawem) – dostaniecie ją w wybranym szpitalu przed porodem. A ponizej artykuly cale. https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_pr...ykul,5915.html http://webcache.googleusercontent.co...&hl=pl&ct=clnk Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-05-09 o 14:13 |
|
|
|
#3370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogromne... Jeszcze trochę i będziesz mamusią. Ale super. Cytat:
Za brzuszek dziękuję. Może młody je łapczywie? Smok wolny musisz mieć. A czemu TT porażka? I co je, Twoje mleko czy kupne? |
||
|
|
|
#3371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sliczny, przytulny pokoik i czysciutki!!!! Mala bedzie czula sie w nim jak ksiezniczka
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
basiak - a kupilaś butelkę ze specjana rurka, zapobiegającą łykania powietrza, ja mam taka TT, a kolezanka uzywalam Br browna i polecala butelki z ta rurka, wtedy dziecko nie je tak szybko i lapczywie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3373 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do mleka to jeszcze trochę mieszam, ale już coraz mniej mojego jest, więc w większości sztuczne. A jeśli o TT chodzi to te smoki jakieś takie dziwne są giętkie, załamują się , ciężko to nawet opisać... U nas kompletnie się nie sprawdziły. |
||
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wlaśnie będziemy dr Browna z rurką testować. Dzięki
|
|
|
|
|
#3376 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestes bardzo pomyslowa i zaradna, sliczny pokój ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() Dzien dobry pozostalym przyszlym i juz mamuniom! Melduje sie po wczorajszym, troche meczocym dniu...bylismy na komunii u bratanicy meza i wrócilismy dosyc pózno. Bylo fajnie !!! .... w koncu musialam zalozyc calkiem inne buty niz planowalam, bo moje stopy byly dos spuchniete i w zadne , któe kupilam nie wchodzily mi na nie...![]() ...no i ja sie pochwale juz pomalowanym pokojem, brakuje powieszonych obrazków, pólki oraz dywanu na podlodze...ale to juz jutro, bo dzis nie wypada stukac i pukac... ![]() W naszej sypialni czeka juz mini-lózeczko/kolyska.... A tak ogólnie to czuje sie dzisiaj dobrze, bo spadla temperatura do 15C i pada deszcz z przerwami, pózniej wybierzemy sie na spacer aby sie dotlenic ![]() ..no i chcialabym aby mala jescze conajmniej w brzusiu posiedziala tydzien...mam w tym tygodniu jeszcze kilka spraw do zalatwienia, w srode mam ginekologa i z tesciowa jade po material na przescieradelka do wózka i do kolyski (Ona je uszyje jak zwykle), w czwartek natomiast musimy jechac razem z mezem do Urzedu Stanu cywilnego i zlozyc moje papiery na obywatelstwo, bo sa wazne 3 miesiace tylko i nie chce na nowo zbierac dokumentów i przeplacac w ambasadzie polskiej. To tyle jak narazie, ide ogladac Formule 1 w Tv. Do uslyszenia i milego popoludnia!!!!!!
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-09 o 16:05 |
||
|
|
|
#3377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ugryź się Ale mogę ci ją zarezerwować jako przyszłą synową ![]() [/QUOTE] Zaklepuję! ![]() Cytat:
W nocy skurczy(by)ki miałam, teraz też cosik, ale słabe i nieregularne. Ja chcę na porodówkę! [/QUOTE]![]() :inte rnet:Ja panikuję za Was ![]() Powodzenia Justin! A reszta "odczopowanych" lada dzień, lada chwila i też napiszecie o skurczach i ja zaś będe panikować.. co będzie jak u mnie się zacznie? ![]() Cytat:
Kocham baby w ciąży Dobrze, ze ja ni robię takich dziwnych rzeczy
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
|
#3378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma byc gęsty i taki kisielowaty. I mooże być zabarwiony, ale nie musi.Nie wiem czy to czop.. ale na innym wątku jak opisałam to co mi dzis 'wyleciało' to stwierdziły że to może byc czop ![]() Ja nie wiem od kiedy mam spuchniętą Bo dopiero to zauważyłam jak była tutaj mowa ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi tam sie dobrze z nich piło ![]()
|
||
|
|
|
#3379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm no dziekuje kochana za info, ja jestem jako ciezarna objeta warszawskim programem Mama i ja i z materiałów, ktore otrzymalam wyczytalam ze po wyjsciu ze szpitala nalezy zarejestrowac dziecko w wybranej przychodni i po kilku dniach przyjdzie polozna itd... wiec jesli nawet okaze sie ze trzeba podac jakas przychodnie w szpitalu to po wyjsciu i tak dokonuije sie samodzielnej rejestracji dzieciołka aha, i tak zapisze je do przych w ktorej jestesmy z mezem zapisani wiec po problemie
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Raczkowanie
|
jamaica...to super masz, a mi pozostaje dalej glowkowanie nad odpowiednim wyborem...justin majac termin jak ja dzisiaj sie sypie co jeszcze bardziej mnie stresuje
|
|
|
|
#3381 |
|
Konto usunięte
|
Idę na długaśny spacer, do tego mego pod górę
Znaczy się: wywołuję sobie poród |
|
|
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
ewcia, mi sen z glowy spedza ( i to doslownie) fakt ze nei mam wyprawki jeszcze!!!!!!
a lista dluga..... masakra...co prawda termin mam na koniec czerwca ale nie czuje ze juz natychmiast teraz w tej chwili powinnam juz miec wszystko... ciagle z jakiegos powodu odkladamy z mezem wieksze zakupy, a tu czas goni.... poza ubrankami i kilkoma pierdółkami nie mamy nic ani dla dziecka (łóżeczko wozek wanienka, pieluszki....)ani dla mnie do szpitala.... dżizas... nie no musze jutro kupic chociazby te drobniejsze rzeczy... cholera znowu nie bede mogla spac.... ukladajac w myslach liste i plan zakupow.. Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-05-09 o 15:43 |
|
|
|
#3383 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19159563]Mój małż wykręcił dzisiaj numer stulecia - na 10 dni przed porodem poszedł do pracy BEZ TELEFONU
Jak zacznę rodzić, to zadzwonię na ogólny i narobię mu siary, że mają go natychmiast wywołać i wyrzucić do domu, bo żona rodzi Sesese ![]() Obok łóżeczka maluszkiej postawimy jednak regał - kupimy z BRW zersia Elippe, bo takie mamy mebelki w pokoju naszym, a że ledwo nam się na podwójnym regale książki mieszczą i tak czy siak musielibyśmy do nowego mieszkania coś dokupić, to kupimy teraz, a potem się książki postawi. http://brw.com.pl/pl/produkt/5478-EL...C3%B3j+dzienny[/QUOTE] Niezły agent ale pewnie mu się upiecze A regalik fajny. Takich rzeczy nigdy za wiele.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marhalczar śliczny pokoik A ja poszłam do Biedronki, przedreptałam tam i z powrotem 2 godziny, posprzątałam mieszkanie i jeszcze bym z 2 godziny pochodziła bo mnie nosi ale to nic nie daje. Ale chyba mi się już brzuszek dwa dni temu obniżył więc może jest nadzieja...Sąsiadka pożyczyła mi dziś fotelik samochodowy na przyjazd ze szpitala, bo my zmotoryzowani nie jesteśmy więc z wózkiem fotelika nie kupowałam. No mały masz już wszystko wyłaź wreszcie |
||
|
|
|
#3384 |
|
Rozeznanie
|
bratko ewcia i justin owszem, ale ja to dopiero koniec czerwca!!
))i planuje urodzic w terminie, heheheee ( takze zwazajac na fakt niekompletnej wyprawki )a ty tej energii dostalas pewnie dlatego ze ci brzunio opuscil sie i jak juz wzielas oddech to na calego
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-05-09 o 16:09 |
|
|
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- mąz malowal , składal meble - ogolna koncepcja moja ![]() Rozbawilo mnie to co napisalas - czysciutki - - to chyba nie podlega dyskusji ![]() Gratuluje rownież ukonczonego pokoju dla Amelii - b,ładny delikatne kolory .My zdecydowalismy sie na kolory lawendy , żeby choc w jednym pokoju przełamac nasze przyzwyczajenia i nie nażucac dziecku naszego stylu , caly dom tak z zewnatrz jak i wewnatrz jest utrzymany w stylu poludniowym -hiszpania , meksyk- wiec wszedzie dominuja naturalne kolory beżowe -pastele , drewno piniowe jak i naturalny kamien na zewnatrz i w srodku ![]() Wiec pokuj Gabrysi nijak nie pasuje do naszego stylu ale przynajmniej wiadomo , że bedzie tam dziecko
|
|
#3386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie dziwie ci sie, ze ci sen z glowy spedza... nie zwlwkajzatem i rób wyprawke!!! Miej na uwadze, ze jestes juz w zaawansowanej ciazy i sily juz tyle sie nie ma na chodzenie po sklepach. Ja zabralam sie za kompletowanie wszystkiego w styczniu i dzieki Bogu, bo teraz pewnie mi by sie nie chcialo...teraz to juz tylko pare pierdólek zostalo do zakupienia ale i to mam wybrane wiec w tym tygodniu dokupie. A do dokupienia mam tak jak wyzej wspomnialam, material na przescieradelka, termometr , sól fizjologiczna, pieluszki rozm. 2 dla noworodka(od 3-6 kg), karuzele do lózeczka oraz hamaczek, jakies grzechotki dla niemowlaka...ah i jeszcze z 2 paczki podpasek poporodowych..i to juz wszystko Z tych grubszych rzeczy wybralam te na fotkach... niektóre zapewne kupia przyszle ciocie, bo pytaly co mi brakuje , wiec im powiem
|
|
|
#3387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Jaka cudna Luizka. Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19162277]Małż wczoraj się śmiał, że nagle mi się 2 bożenki zrobiły Cytat:
Cytat:
Wróciłam z pracy, nadrobiłam posty, ide pod prysznic i położę się troszeczkę. Co do pokoiku to na poczatku bedzie to sypialnia moich rodziców a mała bedzie spała u nas w sypialni.Tylko musimy poprzestawiać troche meble aby kołyska i przewijak się zmieściły w odpowiednim miejscu.Także mała zamieszka w swoim pokoju dopiero we wrześniu. |
|||
|
|
|
#3388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale postanowilam juz ze jutro ogarne juz chociaz swoja szpitalna wyprawke... z wiekszymi musze meza zagonic, ja osobiscie juz sie nie moge doczekac ale to sie tak odwleka... wlasnie dopiero co skonczylismy remont, wiec juz mozna smialo biec na zakupy bo juz sie nic nie ukurzy ![]() no dobra koncze gotowac rosołek, jeszcze prasowanko i odpoczywam no i dopracuje liste zakupow dla wiekszej mobilizacji ![]() ooo malusi pajaczek łazi mi po lapku w kółko ))
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-05-09 o 16:56 |
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez jeszcze zostało kilka rzeczy
![]() Musze kupić jeszcze kremik z filtrem, alantan, patyczki, płatki kosmetyczną, sól fizjologiczną, spray do noska, fride.. Leżaczek.. no i wiadomo, zapasy jakis pieluszek, mokrych chusteczek ![]() Ale wszystko mam upatrzone, wystarczy wybrac się do sklepu.. ale jakoś mam daleko Karuzele sobie darowałam
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, ze wyszedl taki sliczny....w takim kolorze urzadzil pokój dla mojej bratanicy styczniowej mój brat...., równiez sam malowal. No jeszcze pokój Amelki nie wpelni dokonczony, brakuje szczególów ale to drobnostka ![]() Mój maz niestety...wszystko tylko nie malowanie...ale znajomy malarz pomalowal, reszte poskladal maz, musi jeszcze zawiesic pólke i obrazki na scianach , dywanik polozymy na koncuMnie jakos te kolory sie spodobaly i staralam sie tez wykorzystac zasolny, lampe, lózko duze... i udalo sie Inny pokój mamy na bialo-szaro-czerwono- tam mamy gabinet , sypialnia jest w wiekszosci na bialo z dodatkami w fiolecie, brazie , kremie i czerwieni..., salon natomiast z ciemnymi mebelkami i rozjasniajacymi dodatkami oraz sofami, dywan dla kontrastu bordo... i wieloma pamiatkami z naszych podrózy ... Nasza urbanizacja jest w kolorze bialym, z basenem i duza iloscia zieleni... (tak jak na wybrzezu sródziemnomosrkim (Costa del sol).
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-09 o 17:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

ale trafiłaś w sedno - właśnie cos takiego

bo wyczytalam wczesniej że mąż w rejsie , no to współczuje - moj zawsze moze przyjechac jak by co choc zajmie mu to jakies 9 godz ale z twoim to juz cieższa sprawa 

ogromne... Jeszcze trochę i będziesz mamusią. Ale super. 

Ale mogę ci ją zarezerwować jako przyszłą synową 
Jak zacznę rodzić, to zadzwonię na ogólny i narobię mu siary, że mają go natychmiast wywołać i wyrzucić do domu, bo żona rodzi
Ale chyba mi się już brzuszek dwa dni temu obniżył więc może jest nadzieja...