|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
po obiedzie sie ogarne
|
|
|
|
|
#2492 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
I chyba wiem o co chodziło Twojemu Tż... u nas krążyły takie legendy, że shake'i mają dodatkowy składnik- specjalnie od szefa kuchni, ale ja w to nie wierzę ![]() Już mam pół ściany. Druga warstwa idzie dużo szybciej ![]() Cytat:
![]() O Ty! Do mnie mówisz "sio"? Dobrze, w takim razie... FOCH. ![]() Muszę ich poszukać w komputerze... ale dla Ciebie poszukam. Tylko nie pamiętam w którym tygodniu konkretne zdjęcie. Załącznik 3093225 To jest wcześniejsze. Załącznik 3093228 A to późniejsze. ![]() A ja w stroju roboczym hehehehe... stare kalesony mojego byłego i sweter w śmieszne paski- obraz nędzy i rozpaczy.
|
|
#2493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- uciekam, bo mnie tu mąż pyrga eh............miłego dnia mamusie !!!pamiętać!! jesteśmy piękne..........
|
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
ogoliłam i obcięłam męża. Biedak dostał strasznego łupieżu po szamponie z rzepy. Porażka mówię Wam!
Idziemy na obiad do rodziców a potem grill, chociaż za oknem jesień. |
|
|
|
#2495 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
Cytat:
reczniki kupilam wieksze 90x90 chyba sa tez 100x100 te sa najwieksze ale chyba kupie jeszcze ze 2 jak maly podrosnie ogolnie to chciala bym w ikei kupic wiec teraz zamowilam tylko dwa a kocyki to rozne 80x80 i wieksze ![]() ja wstalam rano posprzatalam a teraz w spokoju moge sie poobijac maz pojechal na ryby wiec mam spokoj spiaca sie zrobilam bo chmurki naszly mialam taki plan zeby mlodemu cos tzn ubranka wylicytowac na allegro ale mi sie nie chce
|
|
#2496 |
|
Raczkowanie
|
Jak bylam w Polsce jeszcze to ta restauracja nazywala sie Grande Azurro ,ale treaz jak mama relacjonowala mi wczorajszy odcinek to mowila ,ze nazywa sie teraz Lazurowe wybrzeze. Ogolnie ja tam nigdy nie bylam bo to miejce ma raczej niski poziom i nie polece Ci jej ,ale fajnie zobaczyc kawalek swojego podworka Musze poczekac az odcinek bedzie dostepny gdzies w necie.Co do facetow to cos w tym chyba jest ,ze nigdy nie dojrzewaja. A co do shishy to straszne swinstwo ,jeszcze gorsze od papierosow, pamietam jak co i raz sobie to popalalam i kiedys o malo co nie zemdlalam po tym ,ciemno mi sie zrobilo goraco i idac do lazienki wpadlam na sciane Siala ![]() hd sliczne te zdjecia ze spacerku ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- agravka ja shake nie lubie ,ale za to uwielbiam lody z Burger Kinga ,w No widnieja pod nazwa "Be cool" sa truskawkowe i czekoladowe Chyba dzis sie na nie wybiore ![]() U nas dzis piekne slonce pochwale sie ,ze w sloncu termometr pokazuje nawet 20 stopni Musze wybrac sie z Tofikiem na dluzszy spacerek.
|
|
#2497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I ja chyba tak zrobię tylko muszę spotkać jakieś dobre gatunkowo, niezbyt drogie i ładne.
|
|
#2498 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie, po wczorajszym "pracowitym dniu dzisiaj najchętniej bym nic robiła takiego mam lena, rano byłam na targu z M po jarzynki a teraz bym najchętniej poszła spać bo M w szkole a mnie się nie chce obiadu robić
żabka19 doskonale cię rozumiem bo mój M ma parcie na motor ale ja nie chcę mu pozwolić na kupno nie chodzi mi o kasę bo ciężko pracuje całymi dniami więc coś od życia tez mu się nalezy tylko choci mi o bezpieczeństwo i boję się o niego. W zeszłym roku znajomy jak pojechał na wczasy to zostawił mu na dwa tyg. yamahę xtx (podobno do szybkich nie należy), ale nic mi nie poweidział o tym i kiedyś stoję na skrzyzowaniu na światłach a tu on podjeżdza na motorz ale oczywiście go nie poznałąm bo był w tym stroju i kasku na głowie i w domu jak już przyjechał to mu mówię, ze fajnie ubranego motocyklistę widziałąm, a on ,że musi mi cos powiedzieć, że to był on bo Piotrek mu motor zostawił, myslałam, ze go mój M jak to przeczytał to zaczął się śmiać ale stwierdził, że coś w tym jest ja się zgadzam z Tobą w 100% papeteria to dobrze, ze wkońcu zaczęłąś wszystko kompletować najwyższy czas Cytat:
![]() karolcia228 też ostatnio widuję dużo ciężarnych ale najczęściej to są bardzo młode dziewczyny ich tż wyglądają jak chłopcy 15-letni a one też na starsze nie wyglądają olakola widziałąm, że brałaś pod uwagę emmalijungę, my właśnei się na nią zdecydowaliśmy co o niej sądzisz??? lazurowa jaki śliczny brzusio ![]() No to najwyższy czas na pokazanie brzucha dawno noie pokazywałam już nie jest taki mały 31tc.
|
|
#2499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aha! No i chciałam się pochwalić!
SKOŃCZYŁAM!!! Jeszcze tylko małe popraweczki, bo mi się "wyjechało" beżowym na zielone. Fakt, że tam stoi szafa i rodzina mówi, że mam się tym nie przejmować ale ja tak nie umiem. W niektórych kwestiach jestem perfekcjonistką. Jak wrócę z koleżanką z zakupów to będę myć podłogę i muszę ją porządnie wypastować I przyszła mi taka myśl, że chyba założę jednoosobową firmę remontową ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
#2500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do motoru to mam to samo. narazie maz ma problem z noga wiec jest spokoj a quada kupilismy w zeszlym roku. chcielismy oboje bo bardzo lubimy jezdzic. tylko jak kupilismy to jakos sie okazalo ze zawsze cos bylo waniejszego. mielismy go chyba 4 miesiace a jezdzilismy z 5 razy no i sprzedalismy bo bez sensu bylo go trzymac. Cytat:
|
||
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
co do motoru to moj M tez ma faze... no ale jak dla mnie moze o nim zapomniec, wiec ze to wariat i nigdy w zyciu nie pozwole mu wsiasc na motor... tym bardziej ze nie ma prawka i jeszcze glupio madry twierdzi ze mu niepotrzebne . wystarczy mi ze widze jak jezdzi samochodem, na motorze to by juz w ogole zapomnial o bozym swiecie i cisnal ile sie da...
|
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa dlatego wzielam wieksze bo tez mi kolezanka poradzila http://allegro.pl/item1011278040_rec...0_r_90x90.html takie mam bo cena przystepna i zobacze jak przyjda jakie sa gatunkowo rewelacji za te pieniadze sie nie spodziewam
|
#2503 |
|
Raczkowanie
|
Misiulka kiedys moze opisze co przezyl moj M. ,ale to tylko dla osob o mocnych nerwach. Dopoki twoj maz sie w to nie wkrecil na maxa to nigdy ,ale to przenigdy nie zgadzaj sie na kupno motocykla. Quad to fajna sprawa no i duzo bezpieczniejszy jednak ,ja mysle zeby M. skoro juz to tak kocha kupi sobie kiedys crossa. Ja niestety po tym co przeszedl M. i po tym jak nadal do tego wraca ..wiem ,ze jest to najwieksza milosc jego zycia. Dobrze ,ze w Norwegii nie ma szansy na jazde moto to chociaz tu mam swiety spokoj
Ostatnio przezywal czy jak bedzie mial 34-35 lat to nadal bedzie mogl jezdzic na motocyklu ,ale stwierdzil ,ze przciez on jeszcze mlody facet bedzie bo teraz czuje sie na 20 ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- lazurowa gratulerer
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-05-09 o 13:40 |
|
|
|
#2504 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa, misulka - fajne brzuszki
![]() Kupilam sobie 2 koszule super do szpitala i takie sexi ![]() Bylismy na cmentarzu posadzic mamie kwiatki ![]() A teraaz ide zrobic jakis obiadek ![]() Czekam na moja kuzynke ma mi przywieść 5 toreb ubranek dla dziewczynki ciesze sie bardzo![]() probie fotki to powstawiam
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-05-09 o 14:05 |
|
|
|
#2506 |
|
Wtajemniczenie
|
lazurowa
sliczny brzuszek! ciesz sie z niego!!!!
|
|
|
|
#2507 |
|
Raczkowanie
|
karolcia ostatnio ogladalam takie sexi koszulki w H&M ,ale jak sobie pomyslalam jak ja sie w to wbije ,a jak juz sie jakos wbije to i tak bede wygladac jak wieloryb
Po porodzie sobie musze jakas taka sexi kupic co by nadal czuc sie kobieco.Jakos nie chce mi sie z domu wyjsc . Jakis len mnie ogarnal. A i obiecalam sobie ,ze od jutra wracam do nauki norweskiego bo przeciez nie moge calej ciazy przebimbac
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do H&M to bylam wczoraj, jak mi cos wpadlo w oko to cena mnie zabila...a chcialam sukienke kupic
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się właśnie ubieram, bo koleżanka ma przyjechać przed 15tą
![]() Nareszcie wyjdę z domu z kimś innym niż z mamą Żabka ucz się norweskiego- mały wyjdzie i będzie od razu dwujęzyczny ![]() ![]()
|
#2510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdybym wiedziała,gdzie takie dostać to pewnie bym kupiła,ale na all nie znalazłam i na forach też nie pisali żeby były... 2w1 kosztował nas 980zł,a fotelik Graco Logico S (dobre wyniki w testach) 395zł.
|
|
|
|
|
#2511 | ||
|
Zakorzenienie
|
wiolek jutro sobie odbije
![]() hd psinka urocza i ty pięknie wyglądasz ania ![]() lilka potwierdzam lazurowa gratulacje zakończenia malowania ![]() misiulka ślicznie ale jak na ten tydzień to też nie jest jakiś mega , choć napewno już sporo urósł Cytat:
tzn maczasz frytke w shake u ?Cytat:
czesc zakupów juz zrobiłam a pieluchy wzielam jednak wszystkie na 70x80.
|
||
|
|
|
#2512 |
|
Rozeznanie
|
lazur----noooooooo moje gratulacje debeściaro
spisałaś się z tym malowaniem........wpadłam tylko na chwilkę zobaczyć co i jak się tu dzieje...obiad mam gotowy, ale nie powiem co bo wczoraj zj..eb..ke dostałąm więc smaka nie robię dziś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- aaa 27 tyd mam dziś eh.......leć czasie leć
|
|
|
|
#2513 |
|
Raczkowanie
|
niezawsze mojej matce sie cos pochrzanilo i ta restauracja sie teraz nazywa Alpejska dolina ,nie wiem skad jej sie to Lazurowe wybrzeze wzielo
|
|
#2514 |
|
Wtajemniczenie
|
paperteria- zapijam frytke shakiem
![]() lazurowa-pochwal sie swoim dziełem! ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- bylo przed zmiana grand azzurro czyli chyba lazurowe wybrzeze? |
|
|
|
#2515 |
|
Raczkowanie
|
lazurowa tak jak przed ciaza sie uczylam intensywnie norweskiego ,tak w ciazy ni cholery nie moge sie wziac za nauke :/ Potrzebuje porzadnego kopa! Ciekawe wlasnie jak maly bedzie sobie radzil z nauka norweskiego bo od sierpnia 2011 wyrusza do przedszkola
|
|
#2516 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie spojrzałam na suwaczek i od dzisiaj zostało mi równo 50 dni do terminu porodu! Oj chyba muszę w końcu spakować tą torbę,bo jak na razie nie dociera to do mnie i nie mogę się zmobilizować.Nie kupiłam zresztą jeszcze podkładów poporodowych i w ogóle nie wiem czy wszystko do szpitala mam.Chyba zacznę panikować
|
|
|
|
#2517 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamierzam zrobić zakupki na all u jednego sprzedawcy i wypatrzyłam tak:
-Prześcieraadło z gumką 9,99 -Nożyczki 5,99 -łańcuszek do smoczka 4,99 -Smoczki Avent 0-3 mc 19,99 2szt -Pieluszki tetrowe grube 1,25 szt -Pieluchy flanelowe 3,15 szt -Patyczki do uszu 2,99 -Majty poporodowe 5szt 5,50 -Osłonki na piersi 2 szt 10,99 lub 14.99 -Frida do noska +filtry 24,90 -Termometr elektroniczny 14,99 -Olivka NIvea 11,99 -Płatki kosmetyczne 3,99 -Paklanki na pieluszki 4,99 -Sudocrem 125g -19,90 . 250g - 29,99 -Wanienka 23,99 Poza tym do kąpieli postanowilam kupić Oilatum i do dupci jeszcze Linomag. No i spirytus i jakiś kremik tylko nie wiem jaki. Co sądzicie? Co jeszcze?? Jak ceny? Farminka nie panikuj ja tam sie wogóle zabieram dopiero do czegokolwiek ![]() __________________
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-05-09 o 14:50 |
|
|
|
#2518 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka ceny wydają się ok,chociaż wanienki widziałam tańsze,ale to wszystko zależy jakie.Ogólnie to kupowałam inne rzeczy niż Ty trochę,więc nie mam porównania
No i zabieraj się za te zakupy,bo czas najwyższy :P Ja jakbym się teraz dopiero zabierała to na bank bym nie zdążyła. 33 tydzień się właśnie kończy,czyli do donoszonej ciąży zostało 4 tygodnie,a mam spore szanse nie donosić,więc nie znam dnia ani godziny
|
|
|
|
#2519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Wtajemniczenie
|
-Prześcieraadło z gumką 9,99- ja kupiłam z pościelą za 15zł,bo tak wszędzie widziałam
-Nożyczki 5,99- kupowałam w zestawie obcinaczki z pilniczkiem.Cena chyba podobna -łańcuszek do smoczka 4,99- nie kupowałam -Smoczki Avent 0-3 mc 19,99 2szt- mam TT ale cena podobna -Pieluszki tetrowe grube 1,25 szt- te dostałam "w spadku" ![]() -Pieluchy flanelowe 3,15 szt - podobnie -Patyczki do uszu 2,99- nie kupuję -Majty poporodowe 5szt 5,50- kupiłam pakowane po 2 szt. -Osłonki na piersi 2 szt 10,99 lub 14.99- kupię jeśli okażą się potrzebne -Frida do noska +filtry 24,90 - wolałam jednak gruszkę ![]() -Termometr elektroniczny 14,99- mam taki do czoła i ucha,więc droższy -Olivka NIvea 11,99- zdecydowałam się na Ziajkę,bo nie lubię zapachu Nivea i mnie uczula -Płatki kosmetyczne 3,99- te kupiłam w sklepie w promocji w 3paku -Paklanki na pieluszki 4,99- chyba złotówkę drożej dałam albo tyle samo ![]() -Sudocrem 125g -19,90 . 250g - 29,99- na razie mam ziajkę na codzień i Linoderm,najwyżej dokupię -Wanienka 23,99- też mam zwykłą za jakieś 18-20zł,nie pamiętam dokładnie ![]() No to tak wygląda porównanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

po obiedzie sie ogarne

ale to dlatego ze nie lubie shakeow

2w1 kosztował nas 980zł,a fotelik Graco Logico S (dobre wyniki w testach) 395zł.