|
|
#1411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Jezu, jestem aparatką haha
![]() proszę mnie dopisać! ![]() gash, dziewczyny, póki co -wszystko w porządku, trochę lewa dwójka mnie pobolewa jak ją językiem trącę, i po prawej gdzieś tam z tyłu, ale jest okej! cieszę się, że nie musiałam żadnych separacji nosić, ani żadnych tego typu pierdół.. moja orto powiedziała, że chociaż w Damonie optymalny czas noszenia to półtora roku, to u mnie będzie można zdjąć go szybciej. strasznie się z tego cieszę. w ogóle mój tż nosił aparat, zwykły, ligaturowy, PÓŁ ROKU. a krzywusy miał okropne, każdy w inną stronę. to było ze 4 lata temu! ma idealnie proste ząbki. nie wiem o co chodzi ![]() ale to pewnie dlatego, że nosił zdejmowany.. hm Edytowane przez Lousie Czas edycji: 2010-05-09 o 20:20 |
|
|
|
#1412 |
|
Raczkowanie
|
witam ! ;p
aparat zdejmuja mi po wakacjach jakos ale mam problema ;p aparat sklada sie z : *zamków *drutu który przchodzi przez zamki oraz : *skręconych drucików wokół zamka i tu jest pytanie owe me ;p jeden drucik się "odwinął" i odpadł..a on trzyma drut z zamkami chyba...czy to prawda ? on jest wazny ? ...bo w sumie musze nosic gumki i nie mam za co zlapac bo ten drucik odpadl..czy oprocz tego ze jest pomocny przy zawieszaiu gumek to ma jeszcze jakies zadanie?
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
|
|
#1413 |
|
Konto usunięte
|
skyman, a Ty masz ligaturowy czy coś na modłę Damona, bo nie pamiętam? Jeśli zwykły i nie masz żadnych ligaturek elastycznych to ten drucik naokoło zamka to właśnie ligatura. Wklejam Ci foto moich ligatur metalowych, zobacz czy to wygląda tak samo lub podobnie. Jeśli tak to ja bym się przejechała do orto bo to tak jakby pękła Ci zwykła ligatura, czyli na dany ząb nie działa moc.
"Moc" May the Force be with you Oczywiście chodziło mi o siłę a nie moc.Na metalowy łańcuszek nie zwracaj uwagi. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-05-09 o 05:32 |
|
|
|
#1414 |
|
Raczkowanie
|
Drugi dzień z moim aparatem..
zęby trochę pobolewają, ale to dobrze ![]() no i zrobiła mi się mała szpara pomiędzy lewą jedynką i dwojką (?).. po jednym dniu. normalne to jest? Edytowane przez Lousie Czas edycji: 2010-05-09 o 20:22 |
|
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
tak, ta szpara to normalne.
u mnie w ciągu 8 godzin szpara zlikwidowała sie za pomocą łańcuszka z czego jestem zadowolona
|
|
#1416 |
|
Rozeznanie
|
mam jeszcze dwa pytania do Was jako Aparatek
1. czy koszt aparatu mozna rozlozyc na raty?(takie sluchy mnie ostatnio doszly) 2. co sie stanie jesli w trakcie leczenia ortodacyjnego pojawi sie pruchnica na jakism zebie? dziekuje za odp pozdrawiam
|
#1417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj miałam kolejną wizytę u orto, znów mam wszystko pozmieniane i naciągnięte
na górze drut kwadratowy (?) ciągnie strasznie, na dole nowe łańcuszki, stripping też był (krew się lała!!) ale grunt, że widać efekty. Tylko nie mogę buzi otworzyć szerzej, bo mnie cała szczęka i pół twarzy boli![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
2. zależy w jakim miejscu - zwykle zręczny dentysta jest w stanie wyleczyć ząb nawet przy założonym aparacie, ale gdy pojawi się pod pierścieniem czy pod zamkiem to może być problem - chyba wtedy trzeba na jakiś czas zdjąć taki element, albo, jeśli ubytek jest niewielki, poczekać na zdjęcie aparatu.
|
|
#1418 |
|
Raczkowanie
|
milutek - wytrzeźwiałaś już po świętowaniu rocznicy?
ja będę za miesiąc, chyba naprawdę się upiję![]() twójangielski - królik przeboski ![]() 1000dni - woda. aha
|
#1419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko dlatego to wszystko jeszcze znosze. No i zastanawiam sie jak dlugo jeszcze ponosze to gumowe swinstwo i gipsowe szalenstwo. Aparat moglby sobie byc, w niczym nie przeszkadza.
|
|
#1420 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i 1000dni też by się mogła przyłączyć, bo widzę że jej tez niedługo roczek stuknie
Edytowane przez milutek Czas edycji: 2010-05-09 o 17:49 |
||
|
|
|
#1421 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem czy ja jakaś nienormalna jestem, jeden dzień mam dopiero ten aparat, a juz widzę jakieś minimalne efekty :p
|
|
|
|
#1422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1423 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurcze, dwa miesiące - nie wiem czy tyle wytrzymam
|
|
|
|
#1424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Faktycznie nie wiesz do końca o co chodzi, albo ja nie wiem czy istnieją wogóle zdejmowane ligaturowe aparaty Następnym razem zapytam ortodonty heheheh ![]() --------------------- U mnie luz blues, zęby nie bolą, są śliczne i wydaje mi się, że zrezygnuje z licówek po zakończeniu leczenia |
|
|
|
|
#1425 | |
|
Doncia
|
Cytat:
|
|
#1426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam takie tez ale gumowe...a do tego gumki na zeby 3/6 zeby mi szczke przemiescilo troche ;p a mi chodzi o takie jakby zakrecone druciki wokol zamkow ...kazdy zamek - 1 zawiniety drucik..i chyba wlasnie przez niego zab mi sie cofnal..musze jutro isc ;x
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
|
|
|
#1427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja droga, przykro mi, ale niestety nie wyszła Ci uwaga. pozwól, że sprecyzuję: mój tż PRZED stałym nosił zdejmowany.
Edytowane przez Lousie Czas edycji: 2010-05-09 o 20:21 |
|
|
|
|
#1428 |
|
Konto usunięte
|
No sorry ale tego już nie napisałaś.
|
|
|
|
#1429 |
|
Przyczajenie
|
Moje drogie, jestem zdumiona!
Dawno się nie odzywałam, bo nie miałam dostępu do internetu Ale wszystko szybciutko nadrobiłam. Minął miesiąc od założenia aparatu, a ja nie widziałam żadnej różnicy Dzisiaj coś mnie tknęło, aby udokumentować moje leczenie i co się okazało? Proszę ocenić
|
|
|
|
#1430 |
|
Raczkowanie
|
No no no, widze zmiany! Jedynki poszly do przodu, a dwojki i trojki zeszly na dol.
Lousie, nie przejmuj sie. Aparatki czasem maja kasliwe uwage, ale na ogol sa mile i pomocne. Czy dobrze zrozumialam, ze jeden z lukow nosisz juz od miesiaca a drugi dopiero od kilku dni?
|
#1431 |
|
Przyczajenie
|
Aparat to cudowna rzecz! Dla tych co się wahają gorąco polecam
![]() Podczas mojego majówkowego pobytu nad morzem oczywiście coś strzeliło nam do głowy i robiliśmy piramidę na plaży.. ja spadłam z samej góry, a na mnie siostra mi na twarz Aparat wbił mi się w usta i nie mogłam ich otworzyć, ale krótka wizyta na pogotowiu i jest ok. Dowiedziałam się od mojej orto, że gdyby nie aparat, to straciłabym jedynkę i dwójkę! |
|
|
|
#1432 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1433 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Raczkowanie
|
Witam witam
Kurcze wy produkujecie to posty z prędkością światła ![]() No więc chwalę się wszem i wobec ze jutro lecze dwa ostatnie ząbki i we wt oficjalnie dołącze do waszego grona ![]() Mam nadzieje ze nie usne na fotelu orto w czasie zakładania aparatu bo jutro czeka mnie calonocna impreza Trzymajcie kciuki bo teraz odezwe się zapewne juz "zadrutowana"
|
|
|
|
#1435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale dziś już widzę jakieś minimalne zmiany! Wiem, może jestem przewrażliwiona, ale nawet moja mama stwierdziła, że jest inaczej. Na przykład ta maleńka szpara ![]() jestem w szoku, ale pozytywnym nie mogę się doczekać tego, co będzie za miesiąc.
Edytowane przez Lousie Czas edycji: 2010-05-09 o 23:40 |
|
|
|
|
#1436 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich!
), teraz to ona będzie przeżywała aparatowe przygody Pozdrawiam gorąco, mimo nie za ciekawej pogody!
|
|
#1437 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() A jak się nosi aparat retencyjny? Jakie masz rodzaje? Ja zdejmuje za około miesiąc
|
|
|
#1438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aparaty retencyjne mam w formie aparatów ruchomych, zdejmowanych, noszę je teraz po około 16h/dobę. Super, że też niedługo zdejmujesz A Twoja orto jaką formę retencji będzie stosowała u Ciebie?
|
|
|
#1439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak Ci się nosi retencje? Ząbki nie zmieniły swojego miejsca? Ja to się najbardziej obawiam, że jak zdejmę aparat to zęby się znowu pokrzywią... A tak w ogóle to jutro mija rok od kiedy noszę dół i prawie 1,5 roku od kiedy noszę górę. Podobno mam ściągać po wakacjach, chociaż jakoś mi się to nie widzi, bo jeszcze ząbki nie wyglądają tak jak chcę....
|
|
#1440 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam lekkiego doła
góra prościutka ,został dół - a mianowicie kieł, który obrócił się (był w poprzek),ale jest w pozycji jakby leżącej, ALE moją orto drażniła dolna jedynka (wyższa od drugiej dolnej i wyglądały na krzywe) i wygięła drut by ją jakby wbić trochę głębiej aby się schowała, zrobiła to w sobotę i.......normalnie dół się rozjechał, dwójka zwiała do tyłu a jedynka wylazła do przodu i boli jak ch.... kazała mi przyjść w ten czwartek jak manewr okaże się chybiony i polece biegiem, a wyglądały już na proste, różnica wysokości mnie nie drażniła a teraz są krzyweee zostało ją spiłować odrobinkęa miałam w sierpniu zdjąć i się przesunie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

May the Force be with you

Aparat moglby sobie byc, w niczym nie przeszkadza.

Ale wszystko szybciutko nadrobiłam. Minął miesiąc od założenia aparatu, a ja nie widziałam żadnej różnicy 
zostało ją spiłować odrobinkę