Wszystko o Avonie - część 11 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-09, 20:17   #2671
ashiva
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 11

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Dawno Cię nie było, a szkoda, bo kiedyś byłaś bardzo pomocna.Staraj się nas nie zaniedbywać, niestety gorącej 5 nie znam.
miło, że są osoby, które mnie pamiętają, bo widzę sporo nowych wizażanek w wątku troche mi się życie pokomplikowało i nie miałam czasu ani głowy do avonu, ale postaram się to w miarę możliwości nadrobić (choć obawiam się, że czytanie prawie 3 wątków mi się nie uda )

a tak jeszcze o kosmetykach, żeby nie robić całkiem off topu to mam kilka spostrzeżeń mianowicie:
-luksusowy mus do ciała Tajski Kwiat Lotosu zapach ma fenomenalny, konsystencja super, nawilża całkiem nieżle, ALE.. nie wiem czy to tylko u mnie się dzieje (bo jak wspominałam mam zaległości w wątku więc może była już o ty mowa) ale mam straszne trudności żeby zmyć po całym dniu ten balsam z siebie.. tzn przy kontakcie z wodą na mojej skórze robi się jakaś taka warstwa, że jak dotknę to aż piszczy (o taki tępy efekt jak po antyperspirancie) poza tym robi się na skórze jakiś taki biały osad który strasznie ciężko zmyć.. dziwne to trochę i nie wiem skąd to się bierze..
-zaczęłam używać kremu do twarzy z naturals miód i olejek migdalowy, ale nie na twarz tylko jako balsam do ciała i muszę powiedzieć, że sprawuje się świetnie no i przy okazji bosko pachnie
-i jeszcze precyzyjny ołówek do kresek, kupiłam już dawno ale zadziałam gdzieś i ostatnio przy porządkach znalazłam pudełeczko kredka jest świetna przy malowaniu, mięciusieńka, nie kruszy się i świetnie daje się ją rozetrzeć, bardzo fajny efekt, tylko że wydaje mi się troszkę nietrwała, bo wieczorem już prawie jej nie widać, pod tym względem nie umywa się do wykręcanej konturówki

Cytat:
Napisane przez p_misiowa Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie odnośnie paczuszki
powiedzmy, że mam zamówienie na mniej niż 150zł i odbieram je w COKu to czy płacę wtedy za 'pakowanie paczki' te 10zl??
jeśli jest to pierwsze zamówienie w katalogu to tak, paczka na COK jest traktowana tak samo jak ta na adres domowy, no chyba że źle zrozumiałam i po prostu chcesz zrobić zakupy w COKu na te mniej niż 150zł to
Jeżeli w bieżącym lub w jednym z dwóch poprzednich katalogów suma twoich zamówień była większa lub równa 150 PLN w cenach katalogowych możesz dokonywać zakupów w Centrach bez naliczania 10PLN opłaty kosztów realizacji małego zamówienia (KRMZ). Liczba transakcji jest nieograniczona!

Edytowane przez ashiva
Czas edycji: 2010-05-09 o 20:22
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 20:28   #2672
ololufe
Zakorzenienie

Dzieki
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 20:29   #2673
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

ja własnie pusciłam zamówienie na ponad 800zł
moje zakupy to uzupełnienie zapasów (żele, szampon, tusz, pomadka, scrub) + ręcznik i etiu na okulary
nie zaszalałam, choć początkowy plan miałam, ze wydam cały swój zysk, a potem sie zreflektowałam, że niedługo dziń matki, więc zostawiłam soboe te 50zł na prezent nieavonowy

kosmetyków kolorowych miałam na ponad 200zł, więc żałuję, ze oferta z torba zebra nie podlega wielokrotności
co do prezentów dla klientek, które miały zamówienie powyżej 100zł - jednej błyszczyk, a drugiej minizestaw PS śródziemnomorski powinny być usatysfakcjonowane

już sie nie moge doczekać paczuchy, a ona bedzie dopiero czwartek/piątek szkoda mi było kasy na kuriera, a poza tym Ci płatni kurierzy mają zawsze problem, że jak przyjeżdząją to mnie nie ma w domu

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2010-05-09 o 20:30
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 20:32   #2674
kitka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
A da się tak? Bo ja jak nie wpiszę, to zamówinie nie chce iść dalej. Wyskakuje uparcie okienko: wpisz liczbę obsłużonych klientów".
(zamawiam elektronicznie)
ja też nie wpisuje ile obsłużyłam klientek i nic nie wyskakuje
Stary 2010-05-09, 20:38   #2675
ololufe
Zakorzenienie

Ciekawi mnie tylko czy ta Zebra bedzie w ogole dostepna? Rozumiem, ze 15.05 maja uzupelnic braki dla tych tych, ktorzy nie dostali z terndujacych, ale czy potraktowali to jako lekcje i wezma wiecej dla nas? Ja przed zlozeniem zamowienia z 8 wypytam sie ich czy zebra bedzie dostepna w momencie skladania przeze mnie zamowienia. Wiem, ze nie bedzie to gwarancja jej dostepnosci, ale mam nadzieje, ze zapewnia mnie, iz potrafia przewidziec zapotrzebowanie na nia. Tym bardziej tez, ze beda juz mieli wstepna liste osob kwalifikujacych sie do jej otrzymania.
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 20:59   #2676
katharsist
Raczkowanie

dobrze wnioskuję, że do wartości kolorówki ( w celu otrzymania Zebry ) ten zestawik za 14,90zł się nie wlicza??
Stary 2010-05-09, 21:02   #2677
agulaa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katharsist Pokaż wiadomość
dobrze wnioskuję, że do wartości kolorówki ( w celu otrzymania Zebry ) ten zestawik za 14,90zł się nie wlicza??
Dobrze wnioskujesz
agulaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-09, 21:02   #2678
zlotqo
Zadomowienie

dziewczyny, będę zamawiać pierwszy raz i nie do końca wiem jak to jest z tymi procentami... mam zamówienie na ponad 300zł, więc obejmuje mnie pułap 25%. w związku z tym mam pytanie - czy wszystkie produkty oprócz wymienionych w opuście 10% i akcesoria 20% podlegają tym 25%? bo nie wiem już sama... proszę o pomoc

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 21:11   #2679
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
dziewczyny, będę zamawiać pierwszy raz i nie do końca wiem jak to jest z tymi procentami... mam zamówienie na ponad 300zł, więc obejmuje mnie pułap 25%. w związku z tym mam pytanie - czy wszystkie produkty oprócz wymienionych w opuście 10% i akcesoria 20% podlegają tym 25%? bo nie wiem już sama... proszę o pomoc
są jeszcze produkty nie objęte żadnym opustem takie jak katalogi, próbki, netto i internetowa, różowa wstążka, stop przemocy, ale reszta tak jak napisałaś
Stary 2010-05-09, 21:18   #2680
emmi01
Raczkowanie

Dziewczyny mam takie pytanie, ponieważ własnie robię paczkę ze zwrotami. Kupiłam w katalogu 4 dwie diamentowe konturówki na które była promocja 2 produkty za 23zł, czy mogę teraz jedną zwrócić?
emmi01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 21:21   #2681
kitka90
Raczkowanie

kurcze dziewczyny robie się coraz bardziej przedsiembiorcza kupiłam perełki brązujące za 23zł sprzedałam za 30 kupiłam pudełko na biżuterie za 7zł sprzedałam za 17

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-09, 21:32   #2682
alloffkowa
Zakorzenienie

Warunkiem wliczania się oferty internetowej do bazy upustu jest dostępność produktów tak? Mam już zamówienie na kat 9 na 458 zł ! Wiedziałam że ten katalog będzie zarąbisty
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2010-05-09 o 21:37
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 21:36   #2683
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Warunkiem wliczania się oferty internetowej do bazy upustu jest dostępność produktów tak? Mam już zamówienie na kat 9 na 458 zł ! Wiedziałam że ten katalog będzie za***isty
tak, jeśli produkt z oferty dostaniesz w paczce to będzie wliczony do bazy
Stary 2010-05-09, 22:33   #2684
zlotqo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
są jeszcze produkty nie objęte żadnym opustem takie jak katalogi, próbki, netto i internetowa, różowa wstążka, stop przemocy, ale reszta tak jak napisałaś

dziękuję bardzo

Stary 2010-05-09, 22:40   #2685
kitka90
Raczkowanie

1. Jakie produkty dorzucacie klientkom jako gratisy? Od jakiej kwoty? Czy ogólnie do każdego zamówienia?
2. Wasz ulubiony podkład Avon?
3. Ulubiony szampon/odżywka?
4. Co polecacie na lato (podkład/puder)?
5. Ulubiony zapach Avon Naturals?
6. Najczęściej zamawiany produkt przez wasze klientki?
7. Ulubiony balsam?
8. Ulubiona biżuteria z kolekcji Avon?
9. Najwiekszy Avonowy bubel?
10. Na jakie/jaki produkt/y w przyszłym katalogu 8/9 napewno się skusicie?

1. zazwyczaj dorzucam próbki, ostatnio długopisy z avonu
2. nie mam
3. szampon naturals migdał i adwokat/ nie używam odżywek:P
4. w lecie nie używam podkładów ani pudrów
5. hm chyba mango i passiflora
6. krem do twarzy miód i olejek migdałowy, krem do rąk glicerynowy
7. balsam SSS "dotyk jedwabiu"
8. biżuteria Rayana
9. szminka "potęga koloru" ale tylko dlatego że szybko się łamie, balsamy do ust
10. roletka, mata plażowa, żel pod prysznic aloha, wygładzająca szczotka z naturalnego włosia, błyszczyk powiększający usta-trochę tego jest
Stary 2010-05-09, 23:58   #2686
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez agulaa87 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanko czy miała może któraś z Was komplet biżuterii Lydia? Czy jest godny polecenia czy niebardzo? bo jest teraz w internetowej ofercie a nie ma przy nim niestety zdjęcia..
Można wpisać w google i jakieś zdjęcie się znajdzie.
Ja mam tę biżu i tylko raz założyłam. Naszyjnik, a konkretnie te łezki (czy jak tam zwać te elementy naszyjnika) przy noszeniu wywracają się na lewą stronę. Nie da się nosić.
Stary 2010-05-10, 00:56   #2687
smerfetka25
Zakorzenienie

Dziewczyny, klientka zamówiła kurację odbudowująca, wiecie tą fioletową z advance techniques i nie wie jak tego używać bo na opakowaniu nic nie pisze W związku z tym mam pytanie czy to się używa przed umyciem czy po umyciu włosów a może jeszcze inaczej? Bardzo proszę o pomoc

---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

Już znalazłam
Sposób użycia:
Kuracje należy stosować na umyte włosy,suche lub wilgotne i bez spłukiwania.
Stary 2010-05-10, 05:53   #2688
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosienka1707 Pokaż wiadomość
A ja mam pytania dotyczące monitorowania paczki... Dziewczyny, gdzie Wy to sprawdzacie? I to tylko kuriera można podglądać czy tego pana paczkowego tez?
Jeśli dostawcą jest firma UPS, to dostajesz maila z konkretnym numerem paczki, choć jak wiele dziewczyn już tu wspominało, nie zawsze tak się dzieje. Właśnie po tych zawirowaniach z wystawianiem faktur w czwartek, nie dostałam takiej wiadomości i nie wiem, czy kurier będzie zgodnie z harmonogramem
Cytat:
Napisane przez p_misiowa Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie odnośnie paczuszki
powiedzmy, że mam zamówienie na mniej niż 150zł i odbieram je w COKu to czy płacę wtedy za 'pakowanie paczki' te 10zl??
Bez względu na to, czy dostawa paczki jest do domu, czy do COK, jeśli nie spełnisz warunku kwotowego (w pierwszym 150 zł, a w kolejnych 50 zł), to płacisz 10 zł.
Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
Witaj ashiva zlotqo, do tego co napisała ashiva, trzeba jeszcze dodać ofertę z LOGO, bo wiele osób zamawiających z minikatalogu 7 i 8/2010 to zaskoczyło, a tak było zawsze
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 06:46   #2689
smerfetka25
Zakorzenienie

Ciekawe kiedy u nas będą te perfumki
Outspoken od Fergie

http://www.fragrantica.com/images/perfume/nd.8679.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-10, 07:11   #2690
adie94
Zadomowienie

czy miałyście już maseczkę głęboko oczyszczajacą lub maseczkę do włosów Kwiat Lotosu? są godne polecenia czy raczej nie?

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 07:40   #2691
Yorki
Rozeznanie

Hejka dziewczynki Fajna ankietka, a ja dawno nie pisałam tu, więc jest okazja hehe

1. Jakie produkty dorzucacie klientkom jako gratisy? Od jakiej kwoty? Czy ogólnie do każdego zamówienia?
2. Wasz ulubiony podkład Avon?
3. Ulubiony szampon/odżywka?
4. Co polecacie na lato (podkład/puder)?
5. Ulubiony zapach Avon Naturals?
6. Najczęściej zamawiany produkt przez wasze klientki?
7. Ulubiony balsam?
8. Ulubiona biżuteria z kolekcji Avon?
9. Najwiekszy Avonowy bubel?
10. Na jakie/jaki produkt/y w przyszłym katalogu 8/9 napewno się skusicie?

1. Od 50 zł - próbki perfum/kremów. Od 100 zł kosmetyk pełnowartościowy, który biorę z moich zapasów Zdarzyło mi się dać np. krem do rąk, peeling do skórek, żel senses, coś z naturalsów, kremy do twarzy, maseczki, pomadkę UCR, błyszczyk, itp. Nigdy nie zamawiam tych gratisów specjalnie, po prostu mam mnóstwo zapasów
2. Podkład antystresowy Nude lub Cream.
3. Advance Tech. do włosów blond - fioletowy. Odżywek nie lubię avonowych.
4. Podkład antystrsowy + puder w kompakcie Idelany kolor, na lato raczej polecam sam podkład Ten zestaw jest dla buźki wymagającej krycia
5. Wszystkie
6. Najróżniejsze kremy do rąk Zwłaszcza te w sezonowych opakowaniach i cenach
7. Balsam oliwkowy ze SPA, z malutkimi zielonymi granulkami
8. W ostatnim czasie to Rayana - srebrne kuleczki
9. Color Trend - tusz do rzęs
10. W 08: perelki rozswietlające, nowy balsam z mlekiem i ekstraktem z aloesu, coś z serii Arabian Glow -pewnie jakaś kredeczka, może cienie
W 09: zestaw 5 za 25, błyszczyk za 9,90 powiększający usta - na razie to pewniaki z samego katalogu, nie bralam od uwage demo, netto

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 08:57   #2692
paulinka009
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Wpisałam sobie dzisiaj część zamówienia i zrobiłam jego podgląd i liczyłam na te światełka o których tka piszą ale ich nie ma... pojawiają się one dopiero po wysłaniu zamówienia czy jak to jest?? Chciałam sprawdzić ten puder w pędzlu czy oby na pewno już go nie ma.. bo nawet w katalogu 9 jest ;/

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 08:57   #2693
Smynio
Raczkowanie

GG do Smynio

Dopiero dziś po wczorajszym wysłaniu maila przysłali mi link z nr przesyłki UPS - już mi niepotrzebny to się nazywa refleks
Jak tam Wam mija kolejny avonowy dzień? Czekam na 2 paczychy moje największe zamówienie
http://www.pustamiska.pl/
http://www.pajacyk.pl/
http://www.okruszek.org.pl/
Smynio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 08:59   #2694
katharsist
Raczkowanie

Chciałam ponowić pytanie dotyczące torby weekendowej Zebra. Powiedzcie mi Kochane, czy któraś z Was może zamieścić jej zdjęcie na Wizażu takie większe, bo to które mam jest za małe
A jeśli któraś już ją posiada, to proszę niech napisze czy warto, bo brakuje mi do niej 30zł z kolorówki, spokojnie mogę zamówić cień i lakier, bo nawet by się przydały... Ale jeśli nie warto....
Stary 2010-05-10, 09:05   #2695
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Wpisałam sobie dzisiaj część zamówienia i zrobiłam jego podgląd i liczyłam na te światełka o których tka piszą ale ich nie ma... pojawiają się one dopiero po wysłaniu zamówienia czy jak to jest?? Chciałam sprawdzić ten puder w pędzlu czy oby na pewno już go nie ma.. bo nawet w katalogu 9 jest ;/
Ale światełka są tylko przy produktach z netto i internetowej.

katharsist tej zebry raczej jeszcze nikt nie ma
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 09:07   #2696
anulkaandzia
Raczkowanie

Witajcie w ten sloneczny poranek powiedzcie mi jakie ja avonowe maseczki do twarzy typu peel off? i ktora polecacie?
Stary 2010-05-10, 09:15   #2697
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulkaandzia Pokaż wiadomość
Witajcie w ten sloneczny poranek powiedzcie mi jakie ja avonowe maseczki do twarzy typu peel off? i ktora polecacie?

U mnie pada

Dziewczyny, dzisiaj nowy kat.?
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 09:17   #2698
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ale światełka są tylko przy produktach z netto i internetowej.

katharsist tej zebry raczej jeszcze nikt nie ma
Aha dzięki ) czyli nie mam możliwości sprawdzenia czy produkt jest dostępny? jeśli go zamówię to wliczy mi się do zebry nawet jeśli go już nie będzie?

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 09:28   #2699
zlotqo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulkaandzia Pokaż wiadomość

ja mam maseczkę Planet Spa z białą herbatą, ona jest peel-off. polecam, ja jestem bardzo zadowolona. ślicznie pachnie i skóra jest taka hm wypoczęta po niej jedyna wada to że trochę ciężko się ją usuwa ale ogólnie ok. a jeśli chodzi o maseczki z avonu ogólnie to dla mnie najlepsza jest błotna Planet Spa. nie ma lepszej

Stary 2010-05-10, 09:32   #2700
anulkaandzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
ja mam maseczkę Planet Spa z białą herbatą, ona jest peel-off. polecam, ja jestem bardzo zadowolona. ślicznie pachnie i skóra jest taka hm wypoczęta po niej jedyna wada to że trochę ciężko się ją usuwa ale ogólnie ok.
mówisz o ożywczej maseczce z biała herbata z 7 ze strony 98? w takim razie wezme dziekuje ślicznie

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości