"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-10, 09:04   #871
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

któraś z Was pytała o leżaczki. Wcześniej podałam link do podobnego do mojego, ale jednak inny, więc poszukałam, http://aukcja.onet.pl/item1029728247...ry_stereo.html
Synek uwielbia w nim tą kulę nad głową(lusterko) uśmiecha się do niego i kwiczy. Na grzechotki jeszcze za mały. Ma wibracje, melodyjki, jak narazie też tylko na próbę włączone. Bo jest na tyle fajny że jak on się coś zdenerwuje i się wierci to sam się w nim buja(dynda) i się uspokaja. Jest jakieś trzydzieści cm nad podłogą, że nie martwię się jak w innym pokoju mam okno otwarte że mu zimno od podłogi.
Ja akurat mam czerwony, ale na całym alegro nie znalazłam. Kupowany w sklepie, bo chciałam miec porównanie. Bo byłam zdecydowana na ten do 18 kg, ale jednak ten wydał mi się lepszym wyjściem dla takiego maluszka.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 09:07   #872
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja sobie narazie i pneumokoki i rotawirusy daruję(jutro szczepienie). Ale to nie tyle ze względów finansowych, co z takiego że na szkole rodzenia była pani neurolog świeżo po szkoleniu na temat szczepionek( w środę SR a w sobote miała szkolenie). I ona powiedziała że radzi szczepionki jak chcesz dziecko do żłobka wysłać, albo jak dziecko było wcześniakiem.
Ja mam zamiar ile mi się uda na wychowawczym posiedzieć, a potem już tak kombinuję żeby firme założyć, ale to taką żeby jak najwięcej czasu mieć dla dzieci. Więc żłobek u mnie odpada, wcześniakiem mały też nie jest, a obawiam się powikłań poszczepiennych.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Ja też o ten link bym prosiła, bo czasem by mi ta chusta życie ratowała.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

jak u Waszych dzieci wydlądaja ślady po tych szczepionkach co dzieci miały w szpitalu po porodzie?
Mój ma taki ropniaczek zaczerwieniony wokoło, i się troche niepokoję, jutro mamy lekarza to ona już zobaczy, ale i tak do jutra mam jeszcze 24 godziny martwienia czy tak ma być.
tak , moja ma tak samo, polozna mowi ze to norma, my przeciez tez mamy spore slady na lapkach od tego.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez mkmp Pokaż wiadomość
Ja własnie tez kupuje tą 6w1 ale rota i pneumo chce sobie darowac i zaszczepić jak bede mała puszczac do przedszkola czyli jak skończy 2 latka. Czy też mozna po ukończeniu 2 roku życia zaszczepić ??
podobno mozna, znajoma wlasnie tak chciala zrobic ale mala teraz zalapala i byla na intensywnej-ja dziekuje , nie czekam....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 09:08   #873
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
hey dziewczyny...

trolla...wspolczuje i trzymam kciuki by bylo ok...

ja od wczoraj mam goracze...nie jestem chora....nic mnie nie boli...a goraczka w porywach do 39,4 stopni... rano bylo u nas pogotowie...i stwierdzili ze to moze przez zastoj w piersi....tylko ze to byl minimalny zastoj...bo mala grudka od spodu piersi i od razu sie jej pozbylam jak pojechali...a goraczka nadal sie utrzymuje teraz tak do okolo 38 stopni nie wiem co jest grane.... boje sie ze moze calego lozyska nie urodzilam i tam sie jakis stan zapalny robi juz sama nie wiem...caly dzien w lozku przelezalam bo nie mam sily sie nawet podniesc....
Ja też przy pirwszym dziecku pirsi przeziębiłam i to latem i od tego też może być gorączka a jakbys łożyska całego nie urodziła to ono by i tak później wyszło, moja siostra tak miała już jakiś czas po porodzie ale nie pamietam ile wyleciał jej taki spory kawałek na wkładke
a na przeziębione piersi dobrze przyłożyć roztłuczony liśćzwykłej białej kapusty schłodzony w lodówce
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 09:09   #874
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

no to fajnie że to norma z tym znakiem po szczepionce

Stary 2010-05-10, 09:13   #875
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie tez polozna mowila ze duuuzo grzej niektore maluszki maja, ropa leci i tak dalej takze nie masz sie co stresowac.
A.Camus
Stary 2010-05-10, 09:15   #876
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

wczoraj jak zrobiłam karpatkę to sama zjadłam 5 dużych kawałków, to pewnie od myślenia diecie i dodatkowych 8 kg

Stary 2010-05-10, 09:16   #877
mkmp
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tak , moja ma tak samo, polozna mowi ze to norma, my przeciez tez mamy spore slady na lapkach od tego.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

podobno mozna, znajoma wlasnie tak chciala zrobic ale mala teraz zalapala i byla na intensywnej-ja dziekuje , nie czekam....
O Boże no to faktycznie chyba może lepiej zaszczepić teraz im szybciej tym lepiej, bo jak widać nieszcześcia chodzą po ludziach. :-( Masz racje lepiej nie czekac na nieszczecie

A tak z innej beczki troszku, kobitki miałam cesarke oprócz tego ze co 2 tyg. dostaje miesiaczke to wszysko jest ok. Czy to jest normalne???? co mam isc na kontrole to znowu dostaje tego krwawienia i nie wiem zcy to normalne. a przeciez z takim krwawienoeim nie pojade do lekarza.

A i jeszcze jedno jak schudnac po cesarce. ??? bo już na isebie patrzec nie moge hihi
mkmp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 09:20   #878
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

na tvp2 mówia o antykoncepcji

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

poleca wkładkę domaciczną, że zwiększa popęd

Stary 2010-05-10, 09:21   #879
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja jestem po sn i tez nie moge na siebie patrzec chociaz wloski zrobilam wiec od razu czuje sie lepiej ale te kg......;/

wiadomo ze nie wszystkim sie moze cos przytrafic ze maluch załapie ale czekac nie bede bo po 1 u nas szpital lipny, a jej cora byla w takim stanie ze nie mozna bylo jej nawet do innego przewiesc , no tragedia byla...na szczescie sie skonczylo wszystko dobrze...
A.Camus
Stary 2010-05-10, 09:22   #880
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A moje dziecię dzisiaj od 8 rano do 17 płakało. Przestawał jedynie, jak usypiał na chwilkę - tylko i wyłącznie u mnie na rękach. Jak chciałam go odłożyć to straszny płacz, łzy i wszystko. O tż nie wspomnę - nie miał szans go uspokoić. W końcu zasnął tak mocno, że go odłożyłam i śpi. A mnie tak bolą ręce, że nie mogłam sobie obiadu nałożyć. Nie wiem, co to było - kolka???? Tak z rana? I pierwszy raz dopiero po 2 miesiącach? A może to, że kupy wczoraj i dzisiaj nie robił, a tak długo to pierwszy raz. Masakra - ledwo żyję. Żeby nie było - ja płakałam momentami z nim.
Megi mój tak kiedys płakał i pojechałam z nim do nlekarza przepisał mi wtedy infakol i czopki luminalum wiem ,że są różne opinie o tych czopkach ale to wkońcu pediatra przepisał mówił ,że to sporadycznie podać jakby bardzo płakał czy marudził i raz się zdarzyła taka sytuacja ,że rzeczywiscie nie mogłam go uspokoic ani ululać podałam mu ten czopek i usnał po 5 min i spał kilka godz ale mówił ,że mozna tez podać paracetamol w czopku w extremalnym przypadku bo to tez działa przeciwbólowo
Stary 2010-05-10, 09:30   #881
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u nas cos w pieluszce srutlo wiec zaraz bedziemy zmieniac, poczekam chwile moze jeszcze srutnie, ale jest to bez krzyku, placzu i jestem najszczesliwsza na swiecie ze juz moj maluch nie cierpi.
A.Camus
Stary 2010-05-10, 09:34   #882
megi-megi
Zakorzenienie

Dziewczynki,
dzisiaj wracamy już z maluchem do normy, chociaż nieco marudny jest, ale i tak poprawa o jakieś 99%.
Dzisiaj muszę kupić te chustę, bo ładna pogoda, a ja myślę tylko ile będzie tym razem płakał na spacerze.

Cytat:
jak u Waszych dzieci wydlądaja ślady po tych szczepionkach co dzieci miały w szpitalu po porodzie?
Mój ma taki ropniaczek zaczerwieniony wokoło, i się troche niepokoję, jutro mamy lekarza to ona już zobaczy, ale i tak do jutra mam jeszcze 24 godziny martwienia czy tak ma być.
U mojego sączyła się ropa kilka dni. Naciskałam delikatnie rączkę, a wypływały takie ilości, że nie mogłam uwierzyć, że to się tam zmieściło. A teraz ma lekkie i schodzące ładnie zaczerwienienie.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
u nas cos w pieluszce srutlo wiec zaraz bedziemy zmieniac, poczekam chwile moze jeszcze srutnie, ale jest to bez krzyku, placzu i jestem najszczesliwsza na swiecie ze juz moj maluch nie cierpi.
I super. Tak powinno być. Widok cierpiącego dziecka, to dla mamy najgorsza rzecz na świecie.

A u nas kupy brak Nie licząc takiej małej przy mierzeniu temperatury.
Na noc dostał Espumisan i ładnie i bez napięć puszcza bączki. Espumisan zawiera tę samą substancję czynną, co Sab Simplex - tylko słabszy jest.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 09:34   #883
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a u nas juz na bank jest kupa bo usmiech od ucha do ucha na buziaczku sie pojawia

ja dzis zjem sniadanko i ide na podworeczko myc autko mala podrzuce na godzinke tacie.
Pogoda fajna to wykorzystam to, moglabym jechac na myjnie, ale na recznych nie dokladnie myją ;/, a szczotki rysuja;/
A.Camus
Stary 2010-05-10, 09:47   #884
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
megi - współczuje dnia i oby wiecej już tak nie było . Tulam

własnie pisałam z kolezanka na temat lata ( może się wkońcu doczekamy ) i mogę wam polecic bardzo fajną rzecz dla dzieciaków . Mozna nabyć w mothercare za ok 25 zeta lub na allegro ale nie wiem jak ta z allegro działa
http://www.allegro.pl/item1030054525..._kleszcze.html
ta z mothercare jest super mi wystarczyła praktycznie na całe lato . mam las pod domem i zawsze stracha że coś Szymka ugryzie o kleszczach to już nie wspomnę . całe tamto lato przeganiał z tym na nodze no i lepsze to niż psikanie czymś dzieci.

zaszalałam i kupiłam małej kiece na chrzciny robimy w lipcu
http://www.allegro.pl/item1030056490..._jak_nowy.html
kobitka zakończyła aukcje i jutro jade odebrać .
wiem że to nie typowo chrzcinowe no bo przecie nie białe i nie ma tych koronków i tiulików ale ja nie lubić z dzieci robić bezy
a tak mi się spodobała ta kiecusia i dodatki że nie mogłam sobie odmówić kupna .. jeszcze tesciowa mnie namawiała .. bierz bo śliczna .. tak więc nabyłam
Ania a nie wiesz od którego miesiąca ta brązoletka jest? mi tez by sie takie cos nadało mam staw w ogrodzie i wczxoraj jak wyszłam wieczorem z małym troche pochodzic po ogrodzie to cały czas pielucha machałam od komarów
A sukieneczka jest boska uwielbiam ubranka w tym stylu tez nie przepadam za bezami chyba,ze jaść

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
hej mamuśki
mam nadzieje ze mogę do Was dołaczyć mamuśka zostałam 09.03.2010 również mam problemy kolkowe, ale zakupiłam INFACOL i problemy sie zmniejszyły i jestem zadowolona. mała tylko czasami popłakuje mi przy robieniu kupki, i przy puszczaniu baczków. Teraz w środę idziemy na sczepienia :-( i w związku z tym mam do Was pytanko czy szczepiłyscie badz bedziecie szcze pić swoje pociechy przeciwko pneumokokom i rotawirusom?? Ja sie grubo zastanawiam, moja mała nie ma problemów neurologicznych a gdzies w gazecie wyczytałam ze najbardziej narażone są dzieci właśnie z problemami neurologicznymi.
Kurcze te szczepionki są CHOLERNIE ALE TO CHOLERNIE DROGIE normalnie gały mi wyszły z orbit jak mi lekarka policzyla ile pierwzsze szczepienia wyniosa Dlatego prosżę Was o opinie na ten temat pozdrawiam wszystkich
Witaj!Ja szczepiłam na rota i pneumokoki i te skojarzone 6w1 no niestety to drogie ale uznałam ,że jesli mam mozliwość finansową to zaszczepię ciągle się słyszy o jakichś chorobach zawsze to jest ochrona , a poza tym są zalecane szkoda ,że nie refundowane
Mały po szczepionkach nie marudził specjalnie i po ukłuciach nie ma najmniejszego śladu nie wiem dlaczego ta co był w szpitalu szczepiony jeszcze całkiem nie zaschła nie babrze się ale i nie zaschła

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
fasolka, libra a możecie pokazać poprzez np link z allegro jakie macie te chusty?? Bo ja się mocno zastanawiam
ja mam takąhttp://www.allegro.pl/item996224099_...4m_ziemia.html
jestem bardzo zadowolona
Stary 2010-05-10, 10:00   #885
mrowak
Zakorzenienie

dziewczyny, wyslalam maile tym ktore sie zdeklarowaly, ale dostalam 10 maili, a wyslalo mi do 9 osob-moj komp juz do wymiany jest i nie wiem kto nie dostal!!! dajcie znac, bo nie chce zadnej pominac, a z adresu z poczatkiem ANKAOZGA.... przyszedl mi jakis mail z automatu i nie wiem o co biega

szczepienia: mamy za soba pierwsza dawke 5w1 oraz pierwsza na rota, po jazdach jakie mieli nasi znajomi z coreczka, ktora do przedszkola ani zlobka jeszcze nie chodzi!!!! zdecydowalismy ze bierzemy rota. Mam tez znajomego, ktory swojej coreczki nie szczepil NA NIC i twierdzi ze jest OK i ze sie nasluchal zlych opinii o szczepieniach, rteci itd. wiec ile ludzi tyle metod.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 10:01   #886
libra777
Zakorzenienie

A propo odchudzania zaczęłam A6W już 3 dni ciężko ale staram się wytrwać wydrukowałam tabelkę i odhaczam dni zrobiłam zdjęcie i brzucha teraz i zrobię za 6 tyg jak wytrwam i dopiero wam pokaże ponoć budujące się mięśnie spalają też tłuszcz z innych partji ciała zobaczymy
Stary 2010-05-10, 10:02   #887
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
któraś z Was pytała o leżaczki. Wcześniej podałam link do podobnego do mojego, ale jednak inny, więc poszukałam, http://aukcja.onet.pl/item1029728247...ry_stereo.html
Synek uwielbia w nim tą kulę nad głową(lusterko) uśmiecha się do niego i kwiczy. Na grzechotki jeszcze za mały. Ma wibracje, melodyjki, jak narazie też tylko na próbę włączone. Bo jest na tyle fajny że jak on się coś zdenerwuje i się wierci to sam się w nim buja(dynda) i się uspokaja. Jest jakieś trzydzieści cm nad podłogą, że nie martwię się jak w innym pokoju mam okno otwarte że mu zimno od podłogi.
Ja akurat mam czerwony, ale na całym alegro nie znalazłam. Kupowany w sklepie, bo chciałam miec porównanie. Bo byłam zdecydowana na ten do 18 kg, ale jednak ten wydał mi się lepszym wyjściem dla takiego maluszka.
Super dzieki tylko razy oglądałam te lezaczki i tego nie widzaiałam hihiihi
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 10:03   #888
libra777
Zakorzenienie

Mrowak ja nie dostałam
Stary 2010-05-10, 10:12   #889
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A propo odchudzania zaczęłam A6W już 3 dni ciężko ale staram się wytrwać wydrukowałam tabelkę i odhaczam dni zrobiłam zdjęcie i brzucha teraz i zrobię za 6 tyg jak wytrwam i dopiero wam pokaże ponoć budujące się mięśnie spalają też tłuszcz z innych partji ciała zobaczymy
libra A6W świetnie rzeźbi mięśnie brzucha ale jeśli masz tłuszczyk to mięśnie Ci się pod nim wytworzą. Brzuch będzie wyglądać lepiej ale żeby spalić tłuszczyk potrzebne są aeroby (tłuszcz zaczyna się spalać po ok 20-30 min aerobów ...) Także polecam dodatkowo aerobik, rolki czy coś podobnego
Nie boli Cię kręgosłup od A6W?? Bo mi to totalnie wysiada i niestety tego robić nie mogę

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
jestem bardzo zadowolona
Świetna ta chusta Tylko jak się to wiąże ??

Precel ma wysypkę na buźce i nie wiem co z tym zrobić Jak sobie radziłyście Mamuśki?? Wykluczam że coś zjadłam, bo nic nowego nie wprowadzałam ...

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-05-10 o 10:10
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 10:13   #890
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć kochane
a ja już po wizycie w przychodni...wyskoczyłam z łożka jak poparzona i w te pędy małego zapakowałam do samochodu i do lekarza...zaczęło się od wieczornego charczenia gardłowo-nosowego, a przewrażliwiona przez nasze forum () wolałam sprawdzić...odciągałam glutki i nic nie wychodziło, temp. brak ale mały tak mi świszczał, że już najgorsze stadium zapalenia płuc miałam przed oczami na szczęście zbadany, wymacany jest cały i zdrowy, i stwierdziła lekarka, że gdzieś mu głębiej koza musi zalegać i trzeba poczekać aż się sama przesunie i przepisała mi jakąś maść którą po odciąganiu mam małemu smarować uszomyjką w nosku. Odetchnęłam z ulgą od razu się wypytałam o zmianę mleka na to active i mam sobie zmienić - powiedziałą, że to nan active jest bezpieczniejsze niż nan no i żeby dać małemu dzisiaj jeden posiłek cały z active i jak dobrze zareaguje, to jutro 2 posiłki, a potem już całkiem przejść na to active. Także uderzam zaraz do rossmana po puszeczkę Muszę jeszcze do kantoru funciaki zakupić bo moja siostra jutro jedzie na zakupy do londynu i mam full listę dla niej a tak by sobie też poleciałaa tak wogóle to nareszcie u mnie przestał padać deszcz (ciekawe na jak długo)

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 10:21   #891
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
libra A6W świetnie rzeźbi mięśnie brzucha ale jeśli masz tłuszczyk to mięśnie Ci się pod nim wytworzą. Brzuch będzie wyglądać lepiej ale żeby spalić tłuszczyk potrzebne są aeroby (tłuszcz zaczyna się spalać po ok 20-30 min aerobów ...) Także polecam dodatkowo aerobik, rolki czy coś podobnego
Nie boli Cię kręgosłup od A6W?? Bo mi to totalnie wysiada i niestety tego robić nie mogę

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Świetna ta chusta Tylko jak się to wiąże ??

Precel ma wysypkę na buźce i nie wiem co z tym zrobić Jak sobie radziłyście Mamuśki?? Wykluczam że coś zjadłam, bo nic nowego nie wprowadzałam ...
To dołoże jeszcze rolki o harówkę w ogrodzie i może to coś da kręgosłup mnie nie boli bardziej mięśnie brzucha ale to chyba zrozumiałe
Tam na tej stronie jest link do chustomani ja stosuję wiązanie krzyżowe wbrew pozorom bardzo proste najpierw wiążę a później wkładam dziecię zerknij sobiehttp://www.chustomania.pl/
Stary 2010-05-10, 10:24   #892
mrowak
Zakorzenienie

sprostowanie
6 maili poszlo u mnie do spamu wiec doslalam Wam wiadomosc przed chwila. Moj laptop mnie dobija! Wysylam Wam wiadomosc od GODZINY, a on sie zawiesza

Asiulaa_8 .....-tez dostalam jakiegos zwrotnego z automatu

poprosze dzis o cynk od kazdej z Was ktory z pomyslow wybieracie- zrobie jednak podliczenie glosow i wygra wiekszosc po prostu-kazdy pomysl jest dobry. No to znowu do 20 czekam na glosy.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-05-10 o 10:26
Stary 2010-05-10, 10:35   #893
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
dziewczyny, wyslalam maile tym ktore sie zdeklarowaly, ale dostalam 10 maili, a wyslalo mi do 9 osob-moj komp juz do wymiany jest i nie wiem kto nie dostal!!! dajcie znac, bo nie chce zadnej pominac, a z adresu z poczatkiem ANKAOZGA.... przyszedl mi jakis mail z automatu i nie wiem o co biega

szczepienia: mamy za soba pierwsza dawke 5w1 oraz pierwsza na rota, po jazdach jakie mieli nasi znajomi z coreczka, ktora do przedszkola ani zlobka jeszcze nie chodzi!!!! zdecydowalismy ze bierzemy rota. Mam tez znajomego, ktory swojej coreczki nie szczepil NA NIC i twierdzi ze jest OK i ze sie nasluchal zlych opinii o szczepieniach, rteci itd. wiec ile ludzi tyle metod.
wszystko gra dostałm info odpisałam
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-05-10 o 10:44
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 10:42   #894
libra777
Zakorzenienie

ja też dostałam
Stary 2010-05-10, 11:02   #895
mrowak
Zakorzenienie

dane do przelewu podam Wam jak zdecydujemy co wybieramy i sprawdze koszty.
Stary 2010-05-10, 11:22   #896
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja dostałam maila czekam na dalsze info

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 11:24   #897
ita83
Wtajemniczenie

halo to znow ja tz't wybyl w interesach i caly dom na mojej glowie jeszcze dopadlo mnie przeziebienie nio i mamy kolek ciag dalszych i cudowania w jedzeniu tz....jemy co pol godziny max co poltorej........
rece mi nie wyrabiaja na zakretach z tymi 5 kg......
ale jego usmiech wynagradza wszytsko

a teraz temat brzucha.....u mnie dalej ponad 90cm w obwodzie - chyba jestem na szarym koncu z gubieniem kg i cm (co do kg to 84)
Stary 2010-05-10, 11:34   #898
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mrowak ja rowniez dostalam i odpisalam, zaraz lukne i odpisze jeszcze raz

autko umyte, mala troche marudzi, dzisiaj jej kupilam dresy czerwone reeboka takie malutkie-slodko w nich wyglada!!
A.Camus
Stary 2010-05-10, 11:38   #899
fasolka73
Rozeznanie

Ja mam pożyczoną chustę Hoppediz, tak wygląda:
http://www.chustomania.pl/online/chu...pediz_i_jakosc

Też kożystam ze strony chustomania.pl
Wiąże na kieszonkę , albo podwójny X. To tylko tak trudno wygląda, na prawdę, a jest dziecinnie łatwe. Trza tylko spróbować
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 11:41   #900
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
my tez mamy juz sukieneczke na chrzciny-dostalam od kolezanek z pracy -przepiekna jest zrobie w tyg fotke i wam pokaze

ania sliczna jest!!!

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

mnie tez sie podoba taka srkromna

my za to mamy wlasnie taka bialo kremowa z 3 rozyczkami czerwonymi i satynką i przepekny szwedzki wozek z bialej skory bo my jestesmy oryginalni na slub nie bierzemy zadnego auta idziemy na nozkach z malenstwem w przeslicznym wozku

a kiecke juz wymyslilam - bede szyc
fajny pomysł he he choc zarezerwujcie sobie coś w razie deszczu Bo różnie przeciez może być .

Cytat:
Megi czy my mamy wspólnego syna?? U mnie było wczoraj to samo Marcel ryczał caaaaaaaaaaały dzień i w efekcie caaaaaaaaaaały dzień miałam Go przy cycku i wtedy tylko nie płakał. U mnie zaczęło się już o 4 w nocy a skończyło o 20 ... Miałam ochotę się zabić, płakałam jak oszalałam bo już nie wiedziałam co jest Koło 19 pękłam i tż dał Mu sztuczne bo "może On głodny" a po całym takim dniu psycha siada, nie mówiąc o siłach fizycznych. I dupa zjadł ciutkę i zaraz wszystko wypluł więc głodny nie był... jeśli to kolka to przecież na rękach by nie ustawała Może tak jak Asiulek pisze to skok rozwojowy - zwłaszcza że my w jego okolicach ...
Dzisiaj jestem jak nowo narodzona bo po całym dniu ryku i On ładnie spał - mam nadzieję że u Ciebie podobnie

Aniu p sukienusia ślicza - a jedziesz ją odebrać na Tarchomin czy Ursynów?? Bo jam z Ursynowa

Muszę Was ponadrabiać, bo wczoraj nie dałam rady
Mąż był na ursynowie u babki przed pracą . fajnie że sie podoba .
a próbowałaś dać małemu viburcol .. kurde bidulek normalnie brak pomysłów czemu on tak płacze

Cytat:
hej mamuśki
mam nadzieje ze mogę do Was dołaczyć mamuśka zostałam 09.03.2010 również mam problemy kolkowe, ale zakupiłam INFACOL i problemy sie zmniejszyły i jestem zadowolona. mała tylko czasami popłakuje mi przy robieniu kupki, i przy puszczaniu baczków. Teraz w środę idziemy na sczepienia :-( i w związku z tym mam do Was pytanko czy szczepiłyscie badz bedziecie szcze pić swoje pociechy przeciwko pneumokokom i rotawirusom?? Ja sie grubo zastanawiam, moja mała nie ma problemów neurologicznych a gdzies w gazecie wyczytałam ze najbardziej narażone są dzieci właśnie z problemami neurologicznymi.
Kurcze te szczepionki są CHOLERNIE ALE TO CHOLERNIE DROGIE normalnie gały mi wyszły z orbit jak mi lekarka policzyla ile pierwzsze szczepienia wyniosa Dlatego prosżę Was o opinie na ten temat pozdrawiam wszystkich
ja szczepie o ile z pneumo mozna poczekać np. do 7 miecha jak się ma mniej kaski ( jedn DAwka mniej ) to na rota od razu trzeba . Sąsiadki synek był na rota w szpitalu . dziecko nie chodziło do żłobka i było cały czas prawie w domu . lezał 1.5 tyg pod kroplówkami to jA Podziękuje . Mój szczepiony przeszedł rota a wygladało to tak : zrobił dwie kupy i raz zwymiotował .. w tym czasie mój mąz ledwo łaził bo też miał wiem więc po synku że warto .

Cytat:
Ja sobie narazie i pneumokoki i rotawirusy daruję(jutro szczepienie). Ale to nie tyle ze względów finansowych, co z takiego że na szkole rodzenia była pani neurolog świeżo po szkoleniu na temat szczepionek( w środę SR a w sobote miała szkolenie). I ona powiedziała że radzi szczepionki jak chcesz dziecko do żłobka wysłać, albo jak dziecko było wcześniakiem.
Ja mam zamiar ile mi się uda na wychowawczym posiedzieć, a potem już tak kombinuję żeby firme założyć, ale to taką żeby jak najwięcej czasu mieć dla dzieci. Więc żłobek u mnie odpada, wcześniakiem mały też nie jest, a obawiam się powikłań poszczepiennych.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Ja też o ten link bym prosiła, bo czasem by mi ta chusta życie ratowała.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

czy wyżej bo w sumie to samo mogę na to odpisac

Cytat:
Ania a nie wiesz od którego miesiąca ta brązoletka jest? mi tez by sie takie cos nadało mam staw w ogrodzie i wczxoraj jak wyszłam wieczorem z małym troche pochodzic po ogrodzie to cały czas pielucha machałam od komarów
A sukieneczka jest boska uwielbiam ubranka w tym stylu tez nie przepadam za bezami chyba,ze jaść

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Witaj!Ja szczepiłam na rota i pneumokoki i te skojarzone 6w1 no niestety to drogie ale uznałam ,że jesli mam mozliwość finansową to zaszczepię ciągle się słyszy o jakichś chorobach zawsze to jest ochrona , a poza tym są zalecane szkoda ,że nie refundowane
Mały po szczepionkach nie marudził specjalnie i po ukłuciach nie ma najmniejszego śladu nie wiem dlaczego ta co był w szpitalu szczepiony jeszcze całkiem nie zaschła nie babrze się ale i nie zaschła

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

jestem bardzo zadowolona
ta z mothercare od niemowlaka tylko lepiej założyć na noge żeby dziecie np. nie wsadziło rączki do buzi i się nie najadło ew. gdzieś na wózek zawiesić ta allegrowa nie wiem choć piszą że od 0.

Cytat:
dzielna jesteś cięzkie te ćwieczenia
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć kochane
a ja już po wizycie w przychodni...wyskoczyłam z łożka jak poparzona i w te pędy małego zapakowałam do samochodu i do lekarza...zaczęło się od wieczornego charczenia gardłowo-nosowego, a przewrażliwiona przez nasze forum () wolałam sprawdzić...odciągałam glutki i nic nie wychodziło, temp. brak ale mały tak mi świszczał, że już najgorsze stadium zapalenia płuc miałam przed oczami na szczęście zbadany, wymacany jest cały i zdrowy, i stwierdziła lekarka, że gdzieś mu głębiej koza musi zalegać i trzeba poczekać aż się sama przesunie i przepisała mi jakąś maść którą po odciąganiu mam małemu smarować uszomyjką w nosku. Odetchnęłam z ulgą od razu się wypytałam o zmianę mleka na to active i mam sobie zmienić - powiedziałą, że to nan active jest bezpieczniejsze niż nan no i żeby dać małemu dzisiaj jeden posiłek cały z active i jak dobrze zareaguje, to jutro 2 posiłki, a potem już całkiem przejść na to active. Także uderzam zaraz do rossmana po puszeczkę Muszę jeszcze do kantoru funciaki zakupić bo moja siostra jutro jedzie na zakupy do londynu i mam full listę dla niej a tak by sobie też poleciałaa tak wogóle to nareszcie u mnie przestał padać deszcz (ciekawe na jak długo)
ale fajnie tam są super rzeczy dla dzieciaczków i tańsze niż u nas .. ja tyż tak chce he he ..

wkońcu ładna pogoda mały kima , mała kima na tarasie żyć nie umierać chociaż chwilka dla siebie . Jutro jade do kolezanki z dwójka na cały dzień w sumie pierwszy raz odkas jest mała zobaczymy jak sobie dam rade ale jestem dobrej mysli . Młoda na szczęście kocha jazde autem a mały na swoje DVD i bajeczki.
U mnie waga nie spada ale jakoś brzuch mi sie zminiejszył bo w jedne spodnie co je ledwo dopinałam to dzis zakładam a tu jeszcze luzik . A to jeansy i od razu po praniu były więc powinny być ciasne . co nie zmienia faktu że nie wiem jak się w czerwcu pokaże na plazy eeh

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości