|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Witam, ja już wstałam, TZ pojechał do pracy, umyłam sobie główkę, piję kawusie
zaraz przebiorę ubranka, które już wyschły...Zastanawiam się ciągle nad zrobieniem sobie tipsów, jestem od nich uzależniona
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cześć
|
|
|
|
#2643 |
|
Rozeznanie
|
hejdziś mam masę zajęć.......wsumie same przyjemności,ale......... tu pojechać,tam pojechać.....nr 1 -pies do fryzjera ![]() miłego dnia mamusie...... |
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"śpiesz się powoli "
|
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
czesć dziewczyny
![]() Cytat:
artykuł.niezawsze to rozwydrzone dziecko w sklepie przypomniało mi sytuację ,którą z pół roku temu powiadała mi koleżanka.Była w supermarkecie ..wiadomo pełno ludzi. i w dziale z zabawkami była matka z synkiem około 4 lat , to dziecko dorwało jakas drogą zabawkę i wrzuciło do kosza , ona wyciągała i tak kilka razy na przemian...w końcu to dziecko staneło zaczeło groźzić palcem i wydarło z takim tekstem " jak mi nie kupisz tego to powiem babci że trzymałaś siusiaka w buzi " ![]() Babka spłonęła wrzuciła zabawkę i popędziła do kasy..ludzie w promieniu kilkudziesięciu metrów patrzeli wryci tylko na nią...... Dziecko 4 letnie myslę,że nie mogło sobie samo tego wymyśleć...myślę,że zastało rodziców w jakiejś intymnej sytacji i potem pewnie był tekst tylko nie mów babci zamiast jakoś sprawe rozdmuchac .... a dzieciak dzieki temu to sobie utrwalił.A wogóle to masakra ....Swoją droga pamiętam jak mama moja podkurzała po kryjomu przed tatą i pamiętam jak mi mówiła "jak tatuś przyjdzie z pracy to mamusia nie paliła "i co ja chciałąm dobrze i tylko czekałąm pod drzwiami jak tata miał już wrócić i ledwo zamek w drzwiach się przekręcił a ja z tekstem do taty który mnie nie pytał " tatuś a mamusia nie paliła, naprawdę " no i już wszystko wiedział też gdzieś z 4 latka miałam ale pamiętam to i jak rodzice się śmiali z tego
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-10 o 08:45 |
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamuski
ja w nienajlepszym nastroju znowu. wczoraj syn dal mi taki koncert kopniakow i przewrotek ze na koniec sie poplakalam juz z bezsilnosci i bolu polozylam sie spac o 23 a do polnocy maly tak wariowal ze naprawde myslalam ze mi rozerwie brzuch. nie pomagaly zmiany pozycji ani chodzenie czy siedzenie. zebra mam pokopane i wogole brzuch mnie boli. no i o 7 rano juz zaczal od nowa.moj maz chcial do szpitala jechac. mowi ze to chyba nie jest normalne co on robi (patrzac na moj brzuch) ze moze cos mu sie dzieje i dlatego tak a ja nie wiem...myslicie ze moze cos byc nie tak i dlatego synek tak wariuje? mamusie ktore maja juz dzieciaczki napiszcie jak dzidzia w brzuchu sie zachowuje tuz przed porodem. czy jest ruchliwa czy raczej spokojna |
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aniaa22 - ale moj brzuch tez sie bardzo rusza...czasami nie przestaje, po prostu jest aktywny, mi sie tak wydaje
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-05-10 o 08:45 |
|
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
TROCHĘ INFORMACJI - 29 tc
Po skończeniu tego tygodnia maluch będzie wyglądał niemal tak samo jak urodzony o czasie noworodek. Ma niebieskie oczka, rzęsy, nosek, kształtne usta i świetnie rozwinięty węch. U dziecka wykształcony jest zmysł odczuwania temperatury. Jeżeli środowisko, w którym znajduje się maluch znacznie się oziębi lub ogrzeje - reakcja dziecka będzie podobna, jak w przypadku działania innych stresujących czynników. W 29 tygodni ciąży długość ciałka to około 37 centymetrów, waga – blisko 1,3 kilograma. Gdy wystawisz brzuch na słońce, jego światło będzie dla maluszka widoczne jako ciepły, pomarańczowy blask. Ale nie rób tego zbyt długo – opalanie w ciąży może być niebezpieczne. Twoje dziecko ma już dobrze rozwinięty węch i zapamiętuje zapach mamy. Po porodzie pomoże mu to odróżnić tę najdroższą na świecie osobę od wszystkich innych. |
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Aniu, myślę, że to normalne. Przeczytałam dzisiaj, że maluch w 29 tc powinien się ruszć conajmniej 10 razy na godzinę. O sile nic nie pisali... A co potem? Nie zamierzam liczyć ruchów bo wpadnę w jakąś paranoję, ze kopnął 7 a nie 10 razy Twój maluch wyrywa się na świat jak może Będzie niezły rozrabiaka
|
|
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aniu nie wiem ...mój ma takie fazy kilka dni sie niepokoje ze za spokojny a potem w druga skrajnosc wpadam ze za szalony.. one maja czas na fikołki do 37tc ... ćwicza brzuszkiem przed pierwszym oddechem etc..także chyba to normalne gorzej jakby sie nie ruszał nie?...tylko szkoda ze az tak cie boli choc powiem ci ze ja tez co raz bardziej odczuwam, ale nie jest to jeszcze bolesne, ale pamietam szwagierka nie raz płakała jak mały gdzies ja kopnął lub wcisnął po żebra... |
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Aniu, |
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
juz nawet taty sie nie boi ten nasz pieronek. wczesniej jak maz przykladal reke do brzucha i mowil zeby sie uspokoil to dzialalo, a teraz ja dostaje jeszcze mocniejszego kopa
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Xawmeli milego dnia aniaa mysle ze wszystko ok karolcia ja tez bym sie chyba wstrzymala. jestem nie do zycia wiec ide po kawke. ktora chetna?Załącznik 3095385
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz piję (inkę oczywiście )
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
hd
smacznego, nie lubisz zwyklej kawki?
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
lubię ale w ciąży nie piję
tzn. wypiłam kilka przez całe 7 miesięcy np. wczoraj u znajomych, pyszną kawkę z ekspresu ciśnieniowego, w przepięknej filiżance Mmmmmmm...... |
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ciagle, wlasnie ogladam lawy do saloniku, bo mamy taka szklana i jest nie bezpieczna dla dzieci
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
hd
rozumiem, ja nie pijam czarnej herbaty ale jedna kawke rozposzczalna pije codziennie (oprocz 1 trym bo nie mialam ochoty). uwialbiam kawke
|
#2662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co się położyłam w ciągu dnia to łubu-dubu w środku. Ale za to dzisiejsza noc - miodzio, spałam do 7 Mój Kubuś ma takie fazy - albo mega szaleństwo, albo cisza i spokój. |
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inne też tak mają
|
|
|
|
|
#2664 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Mamuśki!
widziałyście?http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...-tivi-pl-wideo cos fajnego sie chyba zapowiada
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
inteligentny dzieciak
|
|
|
|
|
#2666 | ||
|
Zadomowienie
|
karolcia228 ja żele robię chyba z 8 lat cały czas ale właśnie słyszałam, że do porodu najlepiej ich nie mieć (jak byłam na zabiegu usuwania cysty to nikt mi nie powiedział, że musze mieć ściągnięte żele i mi sie opieprz zebrał) ja własnie sobie zaczęłam ściągac bo bardzo mi się przez weekend posypały a chciałabym się przyzwyczaić do ich "nie mienia" ale już teraz wiem, ze będzie cięzko a pozatym są bardzo kruche może polecasz jakąś odżywkę na wzmocnienie płytki paznokciowej?
Cytat:
swoją drogą pamiętam jak M hcrzesniak zrobiła taką akcję rodzicom w markecie, chciał, żeby mu kupili ten samochodzik co w marketach na pieniążki jest a on nie dał sobie wytłumaczyć, że on nie jest na sprzedaż i tak zaczął ryczeć, że położył się na ziemi i bił rękami o podłogę.aniaa22 moja mała prawie wogóle nie śpi i buszuje tzn to nawet nie sa takie kopniaki tylko cały brzusz się rusza i wypucha nie wiem co sądzimy z M, że to rączki, łokcie, główka, pupka, najmniej jest ruchów rano jak wstanę ale popołudniu jak sie zacznie to całe popoludniu buszuje, wieczór i w nocy i też się zastanawiamy kiedy ona śpi a czasami jak znienacka wlanie porę takich ostrych kopniaków i kilka a rzędu to też już od razu myślę, czy to normalne i czy wszystko wporządku, ale z drugiej strony gdybym nie czuła tych ruchów to bym była chora i cały czas myślała czy wszystko wporządku. Cytat:
itakasia ja poprosze kawkę z mleczkiem
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-05-10 o 09:30 |
||
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też lubie inke ale nie pijam codziennie ..musze mieć smaka , kawy zwykłej nie lubie , ew.latte
![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
moj też już się tatusia nie wstydzi ![]() acha no chyba że tak |
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. Koszmarna noc za mną. Do pracy nie poszłam. Całą noc bolało mnie podbrzusze i wydawało mi się, że mam skurcze. Masakra. Nawet trudno mi było oddychać. Nie wiem co to mogło być. Teraz też to podbrzusze lekko czuje. Nie wiem co mam robić? Jak nie przejdzie to chyba pojade do szpitala.
|
|
|
|
#2669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Misiulka - ja ciagle sie zastanawiam, niby kolezanka mnie dzis przyjmie, ale mysle ciagle nad tym...moje sa dosc twarde, jak nigdy, nie wiem jaka odrzywke ci polecic, najlepiej pomoczyc w cieplym oleju...
Lubie miec pazurki...ale mysle nad tym caly czas...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

zaraz przebiorę ubranka, które już wyschły...

a dzieciak dzieki temu to sobie utrwalił.

wiec ide po kawke. ktora chetna?
swoją drogą pamiętam jak M hcrzesniak zrobiła taką akcję rodzicom w markecie, chciał, żeby mu kupili ten samochodzik co w marketach na pieniążki jest a on nie dał sobie wytłumaczyć, że on nie jest na sprzedaż i tak zaczął ryczeć, że położył się na ziemi i bił rękami o podłogę.