|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
![]() No w sumie ja tez musze kawałek przejechać.. mam niby ok 30-40 min jazdy wiec nie jakos daleko ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Hmm.. moja mama mówiła ze są obniżki tych komódek co chcemy dokupić.. ale na stronce nic nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Wtajemniczenie
|
Czesc mammki ja od rana buszuje!
Zamierzam zrobić zakupki na all u jednego sprzedawcy i wypatrzyłam tak: -Prześcieraadło z gumką 9,99 -Nożyczki 5,99 -łańcuszek do smoczka 4,99 -Smoczki Avent 0-3 mc 19,99 2szt -Pieluszki tetrowe grube 1,25 szt -Pieluchy flanelowe 3,15 szt -Patyczki do uszu 2,99 -Majty poporodowe 5szt 5,50 -Osłonki na piersi 2 szt 10,99 lub 14.99 -Frida do noska +filtry 24,90 -Termometr elektroniczny 14,99 -Olivka NIvea 11,99 -Płatki kosmetyczne 3,99 -Paklanki na pieluszki 4,99 -Sudocrem 125g -19,90 . 250g - 29,99 -Wanienka 23,99 Poza tym do kąpieli postanowilam kupić Oilatum i do dupci jeszcze Linomag. No i spirytus i jakiś kremik tylko nie wiem jaki. Co sądzicie? Co jeszcze?? Jak ceny? __________________ |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Zakorzenienie
|
Linka jak u jednego sprzedawcy to się opłaca
![]() Nie są jakieś super niskie te ceny ale zawwsze coś ![]() A spiryt to pamiętaj taki zwykły w monopolowym ![]() Gdyby nie dziewczyny z wizażu to kupiłabym zwykły salicylowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Wtajemniczenie
|
Zobacz co znalazłam też u tego sprzedawcy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darusia a Ty jak miałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Wtajemniczenie
|
lepszy spiryt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Wtajemniczenie
|
Fantastycznie idzie kobieta w 8 miesiącu ciązy do monopolowego po spityt. Tak na poprawe humorku i odwagi przed porodem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
dlatego ja wysłałam Tża
![]() Dziwnie mi by było kupować czysty spirytus bez brzucha.. ![]() ![]() Flaszeczkę to co innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Raczkowanie
|
Hej hej dziewuszki..
Widzę że humorki dopisują...powiedziałabym że bardzo Monopolowe ![]() Ja też mamie kazałam kupić te chusteczki ze spirytusem, ale przed paroma dniami było w "Mamo to ja " o pielegnacji pępka, i lekarz powiedział że chusteczki odpadają, bo nie można wszędzie nimi dojść, że patyczek i spirytus zwykly wystarczą. I że wcale nie trzeba tego robić co pare godzin, tylko starczy dwa razy dziennie, chyba że coś się dzieje... Więc mamę poproszę o spiryt.... a chusteczki podobno tez mieć dobrze, jakiekolwiek ranki od razu nimi przemywać dzidzi... Co do smoczka ... to ostatnio tez był Zawitkowski w programie i mówił żeby kupować takie smoczki żeby dzieci musiały się troszkę natrudzić żeby je w buzi utrzymać.... tzn żeby nie kupować takich baloników, tylko takie płaściutkie... Nie wiem ja wogle nie planowałam kupować smoczka... ale tak myślę że może tak na wszelki wypadek może kupię takie 2 najmniejsze, żeby były.... najlepiej jest nie podawać, póki malec uczy się ssać pierś, ale moż byc tak że dziecko urodzi się z ogromną potrzebą ssania, i wtedy bedzie non stop na piersi, więc chyba lepiej mieć smoka w pogotowiu? jak wy myślicie?
#4153 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
Pewnie zaraz dostane lanie ale u nas od wczoraj praca wrze! Wczoraj pojechalismy po zakupy typu farby, panele, kora do ogrodu i rozne inne bzdury i pracujemy jak mroweczki. Ale ja juz musialam usiasc bo powoli energia mi opada. Wczoraj sprzatalismy ogrod z przodu i stylu domu a dzisiaj od rana pomalowalismy sypialnie i korytarz na gorze i posprzatalismy schowek pod schodami. Teraz tz przygotowuje grilla na obiad a ja odpoczywam. Przez jakis czas bedziemy mieszkac w brudzie ale jak juz ta sypialnia bedzie skonczona to przynajmniej brod bedzie tylko na parterze a na gorze bedzie mozna odpoczywac. Metropolitan Bruno kojarzy mi sie z nowym filmem Sashy Barona Cohen (ten od Borata). Jak obejrzysz film to juz chyba nie bedziesz tak chciala nazwac swojego dziecka ![]() Kardashi co ta Blanka wyrabia!! Kiedy juz wyjdzie co???? |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo własnie czytałam, że niektóre dzieciątka maja straszną potrzebe ssania, przez co są non stop przy cycu, no bo ssie i jest zadowolone ![]() ![]() A mi się jakos nie widzi siedziec z cycem całe dnie ![]() Wydaje mi się że lepiej kupić smoczek i dać do ssania smoka niż żeby nasz sutek był smokiem ![]() Cytat:
![]() ![]() A Blanka sie zaparła i nie chce wychodzić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak poza tym popatrz co znalazłam http://tootle.ie/shop/ sklep sprzedający pościele polskie, i X landery.... Gdybym nie miała wózka to chyba bym u nich zamówiła...zawsze o servis prościej... kasiu ja nawet nie chce myśleć...my się 1 czerwca bedziemy przeprowadzać...wiesz tydzień sprzątania, przenoszenia, szorowania.... i to dwuch miejsc, bo satre też trzeba oczywście zostawić na błysk.... Także 2-3tyg przed porodem bede- dzieki Bogu mama przylatuje... bo ja juz się ledwo ledwo ruszać mogę, zero schylania i dzwigania, bo od razu brzusio boli od dołu...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny od wczoraj nie ma sladu po kolce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
mala je, popatrzy i zasypia sama odlozona do lozeczka, dzis zrobila kupke nawet nie wiedzialam kiedy!!! JEZU!!!!!Jak strasznie sie ciesze, az lezki mialam w oczach jak sie zalatwila i nie plakala i byla taka szczesliwa!!!!! uśmiechala sie, patrzyla ![]() A w gazecie "Mam dziecko" jest plyta dla dzieciulkow -fasolki-20 utworow ![]() Boze jak ja sie ciesze nawet nie wyobrazacie sobie tego, z tego szczescia prawie cala noc nie spalam bo patrzylam na jej szczesliwa buziunie.
![]() |
#4157 |
Wtajemniczenie
|
Tak, tak, spiryt to podstawa dziewczyny
![]() Chociaz ja tez przy okazji zakupów na allegro kupiłam kilka tych nasączonych chusteczek... Kasiu ale ty pracowita jesteś.Tylko uważaj żeby nie przesadzić!!! Darusiu ciesze się razem z Tobą!!!!!!!! ![]()
#4158 |
Zakorzenienie
|
spiryt mi przydalby sie bo TZ mnie strasznie denerwuje:wszystkim, soba, tym co mowi, robi, nie robi, nie mowi.
wrocilam z komunii, zjadlam w sumie jak na swoje mozliwosci niewiele, a brzuch mnie boli jakbym zjadla conajmniej 10 razy tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny platki ze sprytem nie zdaja ezaminu, ja nie mialam ale nie kupowalam i dziewczyny mowily ze lipa strasza, najlepszy zwykly spirytus z patyczkami
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- ja mlodej tylko przy wieczornej kąpieli robilam i odpadl szybciej niz niektorym maluszkom ![]()
![]() |
#4160 |
Zakorzenienie
|
Darusia too super
![]() Bede pamiętała w razie czego (odpukać) o tych kropelkach ![]() ![]() Tza wymęczyłam w końcu żeby ta półkę i lampkę przewiercił ![]() I chwale się kącikiem dla małej ![]() oczywiście pościeli i ochraniacza Tz mi nie pozwolił zakładać ![]() Ale i tak by nie było widać na zdjęciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- sab simpex*
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Ja weekend mialam wyjazdowo- zajety i chyba si edoprawilam bo dzisiaj gardlo boli katar kapie z nosa i nie wiem po kiego diabla przyszlam do pracy ![]() Co do mojej grzybicy to chyba pomagaja te tabletki, zuzylam wszytskie 6. Nie szczypie juz w ogole, troszke swedzi, niestety uplawy mam ciagle oggrrrooomne, biale i takie geste, ale mam nadzieje, ze tez juz niedlugo przejda. Okresu jednak ciagle ani widu ani slychu. Widze, ze wy tez bylyscie cicho w weekend. Kardashi jeszcze w dwupaku, Kasia jak nei w pracy zapracowana to przy remoncie a Darusiaa uleczyla kolke. Doczytalam tylko na szybko zmartwienia Weroniczki! Kochana prosze nie stresuj sie na zapas, wiesz jak to lekarze potrafia nastraszyc czasem! Zaraz doczytam was do konca, jak mi sie uda, bo dzis zpaowiada sie niestety pracowity dzien. Caluje i piszcie co u was ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4164 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry dziewczyny!
Właśnie wróciłam z laboratorium.Wiecie, że w szoku byłam?Pani mnie przyuważyła i nie stałam w kolejce.A kolejaka była OGROMNA!!!!!!!! A ja 5 minut i po sprawie ![]() Wogle moja sąsiadka wróciła wczoraj ze szpitala z dzidziusiem!Rodzila przez CC, bo maly byl ustawiony posladkowo.Fajnie, że ma poród juz za soba!!!!!!!!!! Darusiu czułam, że to sab simplex pomogl.Tez slyszalam ze jest the best i na nasza maleńką kropelki juz czekają.Dobrze, że mam rodzine w Niemczech hehhe. Kardashi kącik super!!!!!Jaka tam żabucha fajna wisi obok!To z ikei? Anulko kuruj się.Może daruj sobie prace na kilka dni co? Ja ci z kolei powiem, że nie mam żadnych upławów, ale mnie piecze na zewnątrz jak cholera!Sama juz nie wiem, czy to grzybki, bo masć nie pomaga wcale, czy może jakaś alergia lub podraznienie? Bierz tabletki, powinno przejsc niedlugo, a potem radzę od razu jakiś probiotyk żeby florę bakteryjną odbudować. Okropne sa te infekcje!!!!!!!!
#4165 |
Zakorzenienie
|
mnie tesciowej chrzesnica kupila, od 3 dni nie pamietam co to kolka
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
Gosiu chce dociagnac do srody bo w czwartek juz mamy wolne i dlugi weekend do poniedzialku, dopiero wtorekk 18 tego do pracy.
Wiec zamiast wycieczki do Kopenhagi chyba bedzie lezenie w lozeczku i pomalowanie sypialni, bo wam pisalam chyba ze mamy w czewrowo pomaranczowe pasy a teraz chcielibysmy pojsc w grafit, wiec chyba to zrobimy w weekend. I mam nadzieje, ze nie dosyc, ze infekcja pusci to moze @ przyjdzie, przeciez juz moglaby nooo... |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki.. ale pogoda paskudna, leje, leje, leje........ miałam iść dzisiaj po skierowanie do gin. na badania, ale jak się obudziłam i zobaczyłam co się dzieje za oknem to sobie odpuściłam.. pomaszeruję jutro.... dzisiaj tylko zaprowadziłam malutką do przedszkola ( mamy bliziutko - 10 metrów) i stwierdziłam, że wezmę się za porządki w domeczku... pranie, sprzątanie, gotowanie....
Weronisiu-TRZYMAM KCIUKI ZA DZISIEJSZE BADANIA!!!!!!!!
#4168 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
Nie było mnie z wami cały weekend, ale mieliśmy sporo roboty. W piątek misiek wywiózł starą szfę z pokoiku Filipka, i sprzątneliśmy z niego wszystko. W sobotę z samego rana byliśmy w Ikei i Leroy Merlin po pare rzeczy, no i moje kochanie z przyjacielem całą sobotę skręcał mebelki ![]() ![]() Co do przemywania pępuszka to podobno najlepszy jest teraz Oktanisept, i lekarze go polecają i położne. Nam na szkle rodzenia polecali i mówili że lepiej się goi. I najlepiej przemywać 2 razy dziennie. Kochane już nie pamiętam co miałam komu napisać. Karolinko ceny chyba całkiem niezłe, ja też będe kupowała u jednej osoby takie rzeczy bo wtedy się bardziej opłaca ![]() Wrzucam wam zdjęcia jak wygląda teraz pokoik Filipka i wózeczek ![]() I ostatnie zdjątka to buciki jakie kupiłam ostatnio, są takie słodkie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Zakorzenienie
|
Czesc laseczki
![]() Mam takie pytanko czy powinnien mnie bolec lekko brzuch w ciazy, przeciez macica sie chyba rozciaga a ja nic nie czuje ![]() a tak w ogole to dobrze sie czuje, tylko szybko sie mecze, poszlam do apteki i w wrocilam taka zmachana ze szok... ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- latko sliczne rzeczy dla bobaska kupiliście ![]()
#4170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.