|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Hej kochane i kochani
Witam Was optymistycznym uśmiechem. Dawno mnie tu nie było z powodu pracy magisterskiej. Ale postaram się poprawić. Wczoraj calutki dzień na dworku spędziłam. Najpierw kawka nad oczkiem wodnym, potem meczyk mojego lubego a później 3-godzinny spacerek. Muszę się pochwalić, że wczoraj pierwszy raz w życiu widziałam bobra na własne oczy. I to mieszka niedaleko mnie nad rzeką Wartą. A co do Dukana, to u mnie waga strasznie się muli. Idzie strasznie ociężale, tak jak ja chodziłam po schodach jeszcze na początku marca. Mam w ogóle jakiś dziwny okres :/ Mam nadzieje, że to przez dietę. Bo ostatnio dziwnie bociany nad moim podwórkiem krążyły ![]() Uciekam do pracy mgr. Buziaki. Pa kochani. Zajrzę dziś wieczorkiem.
Początek dietki: 18.03.2010r: Wzrost:167cm Było 86,6 kg ![]() Dziś jest 65,1 kg (-21,5kg)Celem jest 63 18 marca - 86,6 kg 18 kwietnia - 80,2 kg(-6,4kg) 18 maja - 74,3 kg(-5,9kg) 18 czerwca - 70,0 kg(-4,3 kg) 18 lipca - 65,4kg(-4,6kg) |
|
|
|
#3812 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Kobietki.
Szybko się tylko przywitać chciałem i zmykam do pracy. Na szczęście w tym tygodniu tylko po 5 godzin dziennie, więc nie powinno być tragedii. Waga wzrostów, ani spadków nie zanotowała. Więc na razie wszystko w normie. Buźki dla wszystkich i do poczytania później
|
|
|
|
#3813 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie dukanki, gratuluje spadkow...sama trwam w zawieszeniu wagowym, ale trzymam sie dzielnie, kiedys musi ruszyc
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
I ja witam moje chudzinki przy kawce.
Jest jeszcze wcześnie, więc zapewne kawkę piję sama. Dzisiaj nie ma co się chwalić wagą nawet. Aż 0,8 dkg na plusie Z tą pizzą to był chyba pierwszy świadomie popełniony grzech na Dukanie. Do tej pory, jak robiłam pizzę to grzecznie zjadałam porcję (tyle, ile wypadało otrąb) a reszta grzecznie czekała na drugi dzień. Wczoraj postawiłam przed sobą całą pizzę i obudziła się we mnie ta dawna ja. ![]() Jak zahipnotyzowana zaczęłam pochłaniać pizzę i to w takim tempie, jakby mi ktoś ją chciał zabrać sprzed nosa ![]() No i przesadziłam z otrębami strasznie (8 łyżek bez mrugnięcia okiem )A wieczorem jeszcze się dopchałam całym pęczkiem rzodkiewek w wieśniaku i wielgachnym pomidorem (bo co miało się zmarnować, jak nikt inny u mnie tego nie zje a ja od dzisiaj na 5 dni białka tylko). No i mam. Teraz sama siebie muszę pocieszać, że za 5 dni będę jak nowa, ale póki co wróciłam do wagi 62,6kg To złośliwość Dukana. Obliczył mi, że tyle mam ważyć TO SE KURNA WAŻĘ!
|
#3815 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej w ten ulewny przynajmniej we Wrocławiu dzień(nie wiem jak dotre na uczelnie...)! u mnie dziś na wadze 0,4 kg w dół! a jadłam jak szalona (przez cały dzień: 1 wieśniak, podwójna pierś z kury, jajecznica, 2 pstragi z pieca, 2*0,5l herbatki, woda) !
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
znowu bede miala problem z wbiciem sie na watek ale cuz dzis robie 1 dzien 5 dni P, czuje sie troche jak balon ale pewnie dllatego ze za 4 dni ma byc @. Wczoraj bylam na zakupach nic nie kupione i 200 zl nie ma;(
|
#3817 | |
|
Raczkowanie
|
Witam z ranka..u mnie słonecznego ,więc łapcie promyczki słońca ode mnie
![]() U mnie waga dzisiaj w dół w porównaniu do wczoraj o -0,6 ,ale @ trwa wiec ja też trwam przy swoim ...zobaczymy jutro(ależ tej wody w nas siedzi Urz ędu Pracy ...ciekawe co mi dziś zaproponują ...brukar za ,tynkarza czy Bóg wie kogo jeszcze![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
...no ale za tą pizze to bacik się należy a kawkę już wypiłam
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie szału nie ma, ale jak za jednym zamahem chce większość załatwić, a nie biegać po moim mieście w ta i spowrotem, to właśnie tam idę u mnie dziś znowu -0,1kg, czyli książkowo dziś mam warzywka od kiedy jestem na diecie to do pracy z pełną siatką jadę butla wody + 3 posiłki popakowane w pojemniczki czasami tezmleko, jakw pracy się skończy
|
|
#3819 |
|
Przyczajenie
|
witam
wreszcie mi spada waga (po wcześniejszym przybraniu 0 1 kg nie wiadomo dlaczego).... okresu jeszcze nie ma, może po nim polecą kiloski..... jak narazie to w obwodzie brzucha 4 cm poleciały..... u mnie jakoś tak jest że 1 kg = 1 cm w obwodzie (ja mówię brzucha)tuż nad pępkiem - tam gdzie oponke mam ale tej magicznej 5 z przodu zobaczyć jakoś nie mogę..... |
|
|
|
#3820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ona już powinna być po 6 dniu diety conajmniej 2 razy przeczytana. Pod koniec niemal całą powinnaś znać na pamięć ![]() No, ale trudno. Z tymi nudnościami to troszkę niepokojące. Może za mało urozmaicasz sobie posiłki, albo źle przyprawiasz. Jedzenie na dukanie smakuje rewelacyjnie! Jedyna różnica od normalnego żarcia polega na tym, że możesz się zapychać w ramach produktów z listy produktów i chudniesz... a zawroty glowy mogą się pojawić. To przez to, że nagle przestałaś organizmowi dostarczać węgli, on nie lubi, jak mu się paliwko odcina tak drastycznie, że musi sam z siebie sobie tłuszczyk wytapiać. Cytat:
A tak, witamy, witamy, przygarniemy, wspomożemy a jak trzeba będzie to i naprostujemy do pionu Cytat:
Placuszki zjadłaś w jednym posiłku i bardzo ładnie. Tak powinno być. Jeśli spadki będą wolniejsze, spróbuj otręby przenieść na wcześniejsze pory posiłków a wieczorem dopychać się jak najbardziej czystymi proteinkami (dla mnie wariacje z wieśniakiem to idealny zapychacz: z jajkiem, z przyprawami, na słono, z rybką-rano... ) Witaj u nas. Z nami duka się łatwiej i przyjemniej. Miłego dnia wszystkim
|
|
#3821 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już niebawem ujrzysz swój wyczekiwany wynik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj u mnie drugi dzień PP i spadek o okrągłe -0,5kg baaardzo jestem szczęśliwa, bo trzymam się dietki, nie grzeszę no i taki właśnie wynik planowalam ujrzeć ![]() ![]() Właśnie delektuję się rozpustnymi kanapkami, popijam kawkę i czytam to, co naprodukowałyście - wspaniały początek dnia!
|
|||
|
|
|
#3822 |
|
Raczkowanie
|
ja tez chce słoneczko!!!!!
![]() ![]()
|
#3823 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
No to ja dzisiaj - 0,4kg
![]() od najmniejszego (jak dotąd ) wskazania wagi dzieli mnie tylko 0,1kg, ale dzisiaj ostatni - piąty - dzień warzywek, więc i tak się cieszę Wiedziałam, że to tylko woda !Zwłaszcza, że wczoraj jadłam głównie warzywka i tylko jedną porcję wędzonego kuraka, jakoś ochoty na mięcho nie miałam ![]() I w ogóle, to śniło mi się, że jakiegoś kebaba zjadłam i bałam się Wam przyznać.... Jezu, jaki koszmar!
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
sloneczko podobno dopiero w czerwcu
![]() u mnie na wadze dzis tak samo jak wczoraj wiec nie jest źle
|
|
|
|
#3825 |
|
Raczkowanie
|
Witam w ten piękny poranek
u mnie kolejny spadek 0,8 więc jestem zachwycona, od jutra warzywka wiec dziś ide zaopatrzyć się w jakieś brokuły itd. Co do tych otrębów to chyba najbliższy sklep ze zdrową żywnością jest dopiero w Chorzowie więc narazie musze sobie poradzić bez nich. U mnie zaczyna się problem z porcelanką, 2 dni poprzednie mąż ratował mnie papierosem i działało niezwykle przeczyszczająco :P Wczoraj już nie zadziałało.... życze powodzenia i kolejnych sukcesów
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#3826 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3827 |
|
Raczkowanie
|
Buziak porankowy i lece do pracy. Mam spadek minus 20 dkg ale mam chwile zwatpienia -nie w dietę ale nie rozumiem zależności -teraz jem około 1000kcal a moze i mniej to mimo zasad-protoczwartków i jedzenia otrąb codziennie po zakończeniu diety i tak będzie wiecej organizmowi dostarczane węgli i kcal no to jak nie przytyje?Jak to działa? Zawracam Wam głowe ale mniej jest łatwiej cos robic gdy rozumiem. Na logikę-teraz jem wybrane rzeczy jestem na II fazie czytam,ze jak zjem na noc cos slonego to rano będzie zwyżka od wody no to jak to potem? Matko ale mi sie miesza-pierwszy trudny dzien od poczatku diety.
|
|
|
|
#3828 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
No i po śniadanku. Ostatnia jajecznica z pomidorkiem
![]() A na obiad chyba flaki wołowe muszę pomyśleć.---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() Poza tym - w III fazie stopniowo poszerzasz sobie jadłospis A jemy tak mało dlatego, że białko organizm długo trawi, a mięso samo w sobie uważane jest za ciężkostrawne - po prostu dłuuugo jesteśmy najedzone. Jeśli nie rzucisz się zaraz po diecie na fast foody, chipsy, słodzone napoje - to spokojnie, nic nie wróci w Dukanie chodzi m.in. o zmiane nawyków żywieniowych, a nie tylko utratę kg i powrót do starych nawyków.Będziesz mogła sobie pozwolić, ale myślę, że sama z siebie będziesz wiedziała kiedy powiedzieć STOP
|
|
#3829 |
|
Raczkowanie
|
ja właśnie wskoczyłam na wagę i to właśnie dziś przekroczyłam -10kg
![]() Ale się cieszę. jeszcze tylko 13 kg i III faza. Świetne jest to, że wszyscy walą mi komplementy właśnie to mnie trzyma przy życiu na Dukanie.Ostatnio mam coraz mniejszą silną wolę. Nie łamię się, ale coraz bardziej doskwiera mi brak różnych pyszności.
Początek dietki: 18.03.2010r: Wzrost:167cm Było 86,6 kg ![]() Dziś jest 65,1 kg (-21,5kg)Celem jest 63 18 marca - 86,6 kg 18 kwietnia - 80,2 kg(-6,4kg) 18 maja - 74,3 kg(-5,9kg) 18 czerwca - 70,0 kg(-4,3 kg) 18 lipca - 65,4kg(-4,6kg) |
|
|
|
#3830 |
|
Raczkowanie
|
hejka, jestem strasznie zadowolona!!! 04.05 było 65kg waga wyjsciowa, teraz na drugim dniu II fazy jest 61,7kg, piękniunio!!! to działa, czuje sie superancko, zycze miłego dzionka i oczywiście spadków dla szystkich pozdrawiam cieplutko
|
|
|
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
No u mnie niestety 1,6kg od piątku w górę, ale jakoś się nie dołuje Wiem, że nagrzeszyłam!Wczoraj na komunii przegrałam z tortem a dokładniej z dużym kawałkiem.Wiem wiem moja wina moja bardzo.....ale oki.Dziś 3 dzień Pw do tego jeszcze @ więc tez z tego powodu troche przybyło!
|
|
|
|
#3832 |
|
Zadomowienie
|
nie jem sobie, raz sobie zjadłam bo myślałam, że mogę
ale już się poprawiłam.Dzisiaj zaczęłam od dukanowych placuszków, całkiem dobre ale jak ja mam sie tym najeść ![]()
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
kanapki trzeba bylo zrobic, bardziej zapychaja, bo maja wiecej nabialu w sobie
|
#3834 |
|
Raczkowanie
|
witam po weekendzie
mimo, ze miałam warzywka to od wczoraj spadek -0,9 kg jednak te kilka godzin spaceru po Warszawie dało w kosc chyba muszę co weekend planowac jakies wyjazdy i wycieczki piesze
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ło matko ![]() A ja się troszkę przejęłam, że wczoraj zgrzeszyłam, bo podwójną porcję otrąb wszamałam w blacie pod pizzę ![]()
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry.Ja tylko sie przywitac,bo praca wre
U mnie bez zmian na wadze,ale czuje sie ok. @ ma byc jakos w czwartek,wiec chyba sobie podaruje stawanie na wage w tym tygodniu,bo nie nastroi mnie to apozytywnie,ani nic nie wniesie do diety.Gdy zaczynalam Dukana,t wlasnie bylam przed @ doslownie i 7 U ,a tam nic na wadze nie drgnelo.Totez tym razem postanawiam darowac sobie. Milego dnia,Dziewczeta.
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
ja coraz blizej 5 z przodu
Dukan odmowienie sobie tortu wynagradza w spadkach 0,2 kg na PW chyba od samego patrzenia jak inni jedza sie chudnie, 5 imrez tortowych juz przezylam w tym rocznica komuni, bez zadnego grzechu - jedyne co to kilka lykow winka (ale chyba w granicach 3 listy, bo wiecej niz 4 lyzki to to nie bylo )
|
#3838 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() U mnie test silnej woli będzie 16 maja - na chrzcinach ![]() Wiem, że będzie rosołek, to sobie pojem, bez makaronu oczywiście ![]() A potem się zobaczy - liczę na jakieś jajo, surówkę albo coś. Nie biorę w ogóle pod uwagę żadnych słodkości!
|
|
#3839 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
Emila, czyli Ty już wielkimi krokami zbliżasz się do końcóweczki, prawda?A co do tego patrzenia- też zawsze mam spadki jak sobie odmawiam
|
|||
|
|
|
#3840 |
|
Zadomowienie
|
GRATKI ZA SPADKI KOBITKI i Rodzynku
![]() ![]() u mnie waga ta sama ... wiec jest okey jeszcze 7 kg![]() ogolnie dzis moj humor jest do .. du**! nie wiem chyba przez ta pogode chce słonce!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

(-21,5kg)

)
(bo co miało się zmarnować, jak nikt inny u mnie tego nie zje a ja od dzisiaj na 5 dni białka tylko). No i mam.
To złośliwość Dukana. Obliczył mi, że tyle mam ważyć TO SE KURNA WAŻĘ! 
dzis robie 1 dzien 5 dni P, czuje sie troche jak balon ale pewnie dllatego ze za 4 dni ma byc @. Wczoraj bylam na zakupach nic nie kupione i 200 zl nie ma;(

Urz ędu Pracy ...ciekawe co mi dziś zaproponują
...brukar za ,tynkarza czy Bóg wie kogo jeszcze
a kawkę już wypiłam

chyba od samego patrzenia jak inni jedza sie chudnie,