Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-10, 11:30   #2701
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

wiolek
ja tantum uzywalam, ale dopiero w domku, na spokojnie. 2-3 dziennie robilam sobie oklady na krocze. zamykalam sie w pokoju na karmienienie, oklad na krocze, pozniej wietrzenie. goilo sie rewelacyjnie
Stary 2010-05-10, 11:32   #2702
alutka78
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
no ja też się z nim zalamałam a już bylam na niego nastawiona ale wczoraj to jeszcze byłam przybita a dziś się cieszę, że mi minęło, bo byłam na festynie (taki dla dzieci w mieście u nas zorganizowali jadłam gofra i watę cukrową ) i pełno wózków było, napatrzyłam się ... a co 2gi to x-lander i faktycznie wygląda jak żaba z tymi tylnymi kolami, nie ma w nim nic nadzwyczajnie fajnego poza tym że jest drogi i się wyleczyłam

powiem więcej spodobał mi się jedo freeline!!! i to bardzo, nawet podeszłam do jednej pary i grzecznie zapytałam jaki to model ile zapłacili i czy są zadowoleni i obejrzalam z bliska teraz mi sie odmienilo i napaliłam się na niego
wygląda na naprawde profesjonalnie wykończony i jest bardzo ładny a mój mąż zrezygnowany powiedział "kupmy ten wózek i niech to się w końcu skończy" biedak musi co chwilę wysłuchiwać hehe, na festynie każdy kazałam mu oglądać i pytałam czy się podoba i każdy komentowałam...
Ja tak napalilam sie na xlandera. Musze wybrac sie do sklepu z wozkami i znalezc inny. Ciekawa jestem ktory model widzialas xa - z duzymi kolami czy xq - z przodu duzo mniejsze kola niz z tylu.

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
U mojego TŻ jutro w pracy koniec konkursu "Kto najwięcej schudnie". Jestem załamana. Już ważę od niego więcej, o 300gram, ale więcej
A tak sobie mówiłam, że nawet w ciąży nie dojdę do jego wagi, tylko kurcze nie spodziewałam się, że się do tego durnego konkursu zapisze .
Dzisiaj przez cały dzień nic nie jadł, teraz pojechał na basen. Schudł w sumie 11kg, bezczelny. Mówię wam, jestem na niego zła, mam nadzieję, że jo-jo go dopadnie i odzyska przynajmniej 4kg. Teraz nie wygląda za dobrze, sam to przyznaje.

Do tego mnie pyta kiedy ja wrócę do swojej wagi. Kurcze, sama nie wiem. Mówię mu, że jest 6tyg połogu i że tyję 9miesięcy, a co, schudnąć mam w 1 dzień ? albo w 1 miesiąc? przecież ta skóra z brzucha, która jest tak rozciągnięta nie zniknie sama z siebie!!!
Ile się wraca do siebie? I kurcze czy wiek ma znaczenie? bo ja mam 31 lat i to moje drugie dziecko...
pamiętam, że po Mateuszu, po pół roku ważyłam o 3kg mniej niż przed ciążą, ale wtedy miałam 20 lat...
Wydaje mi sie, ze wiek nie ma az tak duzego znaczenia w przywracaniu wczesniejszej wagi. Chyba uwarunkowania genetyczne graja glowna role, nie wspomne o silnej woli. Moja znajoma miala 43 lata jak urodzila pierwsze dziecko. W tej chwili wyglada nawet lepiej niz przed ciaza. W sumie to do swojej wagii wrocila po jakims roku, moze szybciej.
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Witajcie. Koszmarna noc za mną. Do pracy nie poszłam. Całą noc bolało mnie podbrzusze i wydawało mi się, że mam skurcze. Masakra. Nawet trudno mi było oddychać. Nie wiem co to mogło być. Teraz też to podbrzusze lekko czuje. Nie wiem co mam robić? Jak nie przejdzie to chyba pojade do szpitala.
Jesli objawy nie ustepuja to nie zastanawiaj sie, tylko szybciutko do szpitala.
Stary 2010-05-10, 11:34   #2703
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

a i dziewczyny czy macie zamiar i jeśli tak to w jaki sposób używac tantum rosa ?
bo czytałam że przyśpiesza gojenie czy coś tam ale jak to używac ?
bo trzeba w przegotowanej wodzie więc w domu sobie przygotowywałam w misce 1 saszetke i 3 razy dziennie do przemywania

a w szpitalu ani nie będe miec przegotowanej wody ani w czym to trzymac a za kazdym razem nową saszetke używać to by mi opakowanie na 3 dni starczyło a 30 zł kosztuje heh
Podobno dobrze sobie jest wlać do pojemniczka z atomizerem i spryskiwać krocze. Położna nam mówiła, że w szpitalu maja takie buteleczki.
Stary 2010-05-10, 11:35   #2704
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero wstałam

noc miałam ciężką dziś, budziłam się co chwilę ze względu na ból bioder, wstawałam siusiu, mały mnie kopal i ruszał się za każdym razem jak wracałam do łóżka z wc... więc znów nie mogłam usnąć i tak wkoło...

jem serek waniliowy i dwa sucharki z dżemem

Dziś mam wizytę u ginka o 18... już sie stresuję, mam nadzieję, że bez problemu przedłuży mi to L4, bo do pracy nie mam po co teraz wracać.
wspolczuje przezyc w nocy i trzymam kciuki za wizyte
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 11:35   #2705
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Dopiero wstałam

noc miałam ciężką dziś, budziłam się co chwilę ze względu na ból bioder, wstawałam siusiu, mały mnie kopal i ruszał się za każdym razem jak wracałam do łóżka z wc... więc znów nie mogłam usnąć i tak wkoło...

jem serek waniliowy i dwa sucharki z dżemem

Dziś mam wizytę u ginka o 18... już sie stresuję, mam nadzieję, że bez problemu przedłuży mi to L4, bo do pracy nie mam po co teraz wracać.
Ja nie wiem czemu macie problem z tym L4 moja nawet mnie juz nie pyta tylko wypisuje, moglabym byc juz na L4 od poczatku ciazy u nas nie ma tego problemu....
Po za tym jestes juz w zawansowanej ciazy wiec nie widze problemu
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 11:36   #2706
itakasia
Zakorzenienie

ola, alutka
to moje trzecie dziecko, 31 lat, wyglada na to ze w tej ciazy przytyje mniej niz w poprzednich. wiek pewnie ma jakies znaczenie, bo po 30 metabolizm zwalnia, ale duuuze znaczenie ma sposob odzywiania i styl zycia. damy rade
Stary 2010-05-10, 11:40   #2707
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ola, alutka
to moje trzecie dziecko, 31 lat, wyglada na to ze w tej ciazy przytyje mniej niz w poprzednich. wiek pewnie ma jakies znaczenie, bo po 30 metabolizm zwalnia, ale duuuze znaczenie ma sposob odzywiania i styl zycia. damy rade
pewnie, że damy radę

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 11:42   #2708
alutka78
Rozeznanie

A to moj brzusio. 26 tydz. 3 dzien i 13 kg na plusie. Mam nadzieje, ze wroce szybko do mojej wagi sprzed ciazy.

Edytowane przez alutka78
Czas edycji: 2010-05-10 o 11:43
alutka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 11:47   #2709
wiolek1
Zadomowienie

ola_k11 za wizyte i żeby dał zwolnienie przecież łaski nie robi ja jestem od 5 tygodnia na zwolnieniu mimo, że nie miałam praktycznie zadnych problemów i też mi zawsze dawali bez gadania

Cytat:
wiolek
ja tantum uzywalam, ale dopiero w domku, na spokojnie. 2-3 dziennie robilam sobie oklady na krocze. zamykalam sie w pokoju na karmienienie, oklad na krocze, pozniej wietrzenie. goilo sie rewelacyjnie
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Podobno dobrze sobie jest wlać do pojemniczka z atomizerem i spryskiwać krocze. Położna nam mówiła, że w szpitalu maja takie buteleczki.
dzięki no to jeżeli u mnie w szpitalu nie będą mieć takich wynalazków co by mąż mi w domu przygotował i gotowe dał to faktycznie w domu na spokojnie a w szpitalu przez te jakies 2-3 dni wytrzymam

a ja mam dzisiaj usg 3 d nie moge się doczekac 18
mam nadzieje że malutki ładnie pokaże buźke heheh i jeszcze muszę sie spytać co on ma po prawej stronie pod zebrami czy ładuje mi z główki czy nóg bo ciągle coś tam uwiera, jak pisałam nie boli to bardzo ale do przyjemnych też nie nalezy
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 11:47   #2710
alutka78
Rozeznanie

Nie moge zal;adowac zdjec. sprobuje pozniej, wizaz chyba nie dziala tak jak powinien.
Stary 2010-05-10, 11:51   #2711
hd2005
Zakorzenienie

wygłupiałam się z psiakiem na dywanie i brzuch mnie teraz boli (((((
Mały się wyciąga
podbrzusze boli

Chyba sie położę na chwilę ...

Stary 2010-05-10, 12:01   #2712
justynacz80
Rozeznanie

Marta, jak ból wróci to przejedź się dla spokoju na izbę.
Hd, to już nie czas na wygibasy z psem
Itakasia, sprawdź faktycznie co z babcią...

Ja dzisiaj jestem jakaś wykończona i przygnębiona i płaczliwa. Całą noc męczyły mnie koszmary, jakieś wypadki itp. Mam nadzieję, że mi to przejdzie niedługo...
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 12:08   #2713
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
wygłupiałam się z psiakiem na dywanie i brzuch mnie teraz boli (((((
Mały się wyciąga
podbrzusze boli

Chyba sie położę na chwilę ...
koniecznie odpocznij mam nadzieje ze szybko przejdzie
Stary 2010-05-10, 12:08   #2714
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Hd, to już nie czas na wygibasy z psem
.
nie mogę sie powstrzymać

Stary 2010-05-10, 12:09   #2715
wiolek1
Zadomowienie

itakasia na pewno z babcią dobrze ale sprawdz

alutka no to czekamy może sie potem uda

hd nie ma się już tyle sił co wcześniej odopczywaj

justynacz

jak to jest z waszymi podgrzewaczami ?
bo ja zamówiłam taki
http://www.allegro.pl/item1008447724..._do_avent.html

i na pewno on nie podgrzewa w ciągu 4 minut jak piszą
tzn moze podgrzewa ale wode którą sie do niego wleje( bo wtedy wyłącza się lampka) a w butelce wlałam taką chłodną i dopiero po 10 minutach była cieplejsza ale dalej nie tak bardzo jak ta wlana do podgrzewacza teraz sprawdzam jak to jest na 70 stopni.

bo nie wiem czy to normalne i jaki koment wystawić
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 12:12   #2716
itakasia
Zakorzenienie

wiolek
nie znam sie na podgrzewaczach. nigdy nie mialam.

dzieki dziewczyny. domyslalam sie ze ok z babcia, ale w tym wieku nigdy nie wiadamo. okazalo sie ze jest na plotach u sasiadki i nie slyszala komorki.
Stary 2010-05-10, 12:12   #2717
karolcia228
Zakorzenienie

TZ wpadl na swojej przerwie na chwile i golab mu wpadl pod auto no i uszkodzil grila naszczescie nic wiecej...ale i tak sie wkurzylam, ja jezdzilam to sie nic nie dzialo....ach

Stary 2010-05-10, 12:12   #2718
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czemu macie problem z tym L4 moja nawet mnie juz nie pyta tylko wypisuje, moglabym byc juz na L4 od poczatku ciazy u nas nie ma tego problemu....
Po za tym jestes juz w zawansowanej ciazy wiec nie widze problemu
Wiesz w W-wie jest takie modernistyczne podejście 'ciąża to nie choroba' i niektórzy lekarze jeśli nie ma specjalnych wskazań lekarskich nie chcą dawać zwolnień. A bóle kręgosłupa, bioder itp. nie stanowią zagrożenia dla ciąży tylko dyskomfort dla matki. Mojej koleżance, która ma daleko do pracy (2,5h w jedna stronę autobusami, 3 przesiadki) i poprosiła o L4, bo nei dawała rady już, byla zmęczona, wiecznie śpiąca, osłabiona; gin. powiedział, że to ona sobie wybrała taką pracę i mogla to przemyśleć wcześniej. Zależy to trochę od lekarza... w sumie się zgadzam z tym stwierdzeniem, że ciąża to nie choroba ale są takie dolegliwości i sytuacje, że niestety kobieta nie ma siły pracować i lekarz powinien ją zrozumieć.
Ja też sobie nie wyobrażam teraz dojeżdzać na daleki Slużewiec (2h do pracy jadę z l-wa) z tym bólem kręgoslupa i bioder, do tego metrem gdzie ludzie sie pchają na siłę i nikt nie chce miejsca ustąpić. Poza tym w pracy juz jest zastępstwo dla mnie i powiedzieli mi, że wygodniej byłoby dla nich abym już nie wracala (bo za mnie zwróci im kasę zus ).
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 12:13   #2719
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
juz nawet taty sie nie boi ten nasz pieronek. wczesniej jak maz przykladal reke do brzucha i mowil zeby sie uspokoil to dzialalo, a teraz ja dostaje jeszcze mocniejszego kopa

heh, jakbym o sobie czytała. (a jeteśmy chyba na tym samym etapie) Te ruchy to chyba normalne, ja też tak ostatnio mam, zwłaszcza jak siedzę w domu i nic absorbującego nie robię, w sensie, leżę, czytam itp. Dziecko rusza się przez cały dzień, z krótkimi okresami spokoju, i nie tyle kopie co tak się wierci strasznie i jest to czasami naprawdę bolesne i miewam dość.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 12:23   #2720
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz w W-wie jest takie modernistyczne podejście 'ciąża to nie choroba' i niektórzy lekarze jeśli nie ma specjalnych wskazań lekarskich nie chcą dawać zwolnień. A bóle kręgosłupa, bioder itp. nie stanowią zagrożenia dla ciąży tylko dyskomfort dla matki. Mojej koleżance, która ma daleko do pracy (2,5h w jedna stronę autobusami, 3 przesiadki) i poprosiła o L4, bo nei dawała rady już, byla zmęczona, wiecznie śpiąca, osłabiona; gin. powiedział, że to ona sobie wybrała taką pracę i mogla to przemyśleć wcześniej. Zależy to trochę od lekarza... w sumie się zgadzam z tym stwierdzeniem, że ciąża to nie choroba ale są takie dolegliwości i sytuacje, że niestety kobieta nie ma siły pracować i lekarz powinien ją zrozumieć.
Ja też sobie nie wyobrażam teraz dojeżdzać na daleki Slużewiec (2h do pracy jadę z l-wa) z tym bólem kręgoslupa i bioder, do tego metrem gdzie ludzie sie pchają na siłę i nikt nie chce miejsca ustąpić. Poza tym w pracy juz jest zastępstwo dla mnie i powiedzieli mi, że wygodniej byłoby dla nich abym już nie wracala (bo za mnie zwróci im kasę zus ).
Ja tez sie z tym zgadzam, ale czasami bywaja rozne przypadki, mnie zmusila zewzgledu na biodro ale czasami kobiety to wykozystuja, ale bez przesady ja i tak w maju chcialm isc na zwolnienie, i powiem wam ze nie wiem czy dalyb rade codziennie tak pracowac...ja po 1 dniu jestem zmeczona...na maxa

Stary 2010-05-10, 12:24   #2721
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

itakasia dobrze, ze z babcią sie wyjasniło
ola_k11 za wizytę, ja dzisiaj jak poszłam w nocy siku to mała dostała czkawki i tak sobie czkała chyba z 10 min.
wiolek1 za wizytę

a ja czekam jak ta sierota bo z wodociągów mieli być wymienić liczniki od wody między 9 a 14 i nie ma ich jeszcze, jak ja nienawidzę tak czekać bo nie wiadomo o której będa i człowiek tak siedzi i ruszyć się z domu na krok nie może

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 12:25   #2722
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
jak to jest z waszymi podgrzewaczami ?
bo ja zamówiłam taki
http://www.allegro.pl/item1008447724..._do_avent.html

i na pewno on nie podgrzewa w ciągu 4 minut jak piszą
tzn moze podgrzewa ale wode którą sie do niego wleje( bo wtedy wyłącza się lampka) a w butelce wlałam taką chłodną i dopiero po 10 minutach była cieplejsza ale dalej nie tak bardzo jak ta wlana do podgrzewacza teraz sprawdzam jak to jest na 70 stopni.

bo nie wiem czy to normalne i jaki koment wystawić
nie mam podgrzewacza i na razie nie kupuje

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
heh, jakbym o sobie czytała. (a jeteśmy chyba na tym samym etapie) Te ruchy to chyba normalne, ja też tak ostatnio mam, zwłaszcza jak siedzę w domu i nic absorbującego nie robię, w sensie, leżę, czytam itp. Dziecko rusza się przez cały dzień, z krótkimi okresami spokoju, i nie tyle kopie co tak się wierci strasznie i jest to czasami naprawdę bolesne i miewam dość.
u mnie jest to samo tylko jeszcze kopy w zebra dochodza do tego. juz czasem nie mam sily

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
wiolek
nie znam sie na podgrzewaczach. nigdy nie mialam.

dzieki dziewczyny. domyslalam sie ze ok z babcia, ale w tym wieku nigdy nie wiadamo. okazalo sie ze jest na plotach u sasiadki i nie slyszala komorki.
dobrze ze wszystko ok
Stary 2010-05-10, 12:28   #2723
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry mamuśki
Dzisiaj u mnie pogoda w kratkę. Ja właśnie skończyłam odkurzać i podłogi wycierać bo w sobotę mi się nie chciało.
Lazurowa, papeteria miałyście rację te pieluszki z Biedronki to Dada i czytałam o nich dobre opinie, nie są drogie więc może się skuszę byle tylko nie uczulały. I do biedronki mam 2 kroki
Dzisiaj zaczynam 7 miesiąc aaaaaaaaaa i zaczynam panikować, połowy rzeczy jeszcze nie mam, ale coraz częściej zaczynam myśleć o porodzie i jestem przerażona. Wczoraj jeszcze naczytałam się w M jak mama o kleszczach i próżnociągach Zastanawiam się jak ja przeżyję poród, bo na widok igły i strzykawki to mi się miękko w kolanach robi, a to nie ma porównania.
W środę idę na pierwsze zajęcia w SR może w końcu będę bardziej uświadomiono, bo na razie to do mnie nie dociera, że za niedługo będzie mały człowieczek
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 12:29   #2724
aniaa22
Zakorzenienie

moj maz jedzie na zakupy..... no zobaczymy co on tam wymysli
Stary 2010-05-10, 12:30   #2725
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
moj maz jedzie na zakupy..... no zobaczymy co on tam wymysli
zdaj pozniej relacje
Stary 2010-05-10, 12:30   #2726
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

dziewczyny, które mają dzisiaj wizyty Ja mam za 2 tygodnie, kurcze i na tą nieszczęsną glukozę muszę iść, jeszcze się nie nastawiłam psychicznie hehe. A jutro mam zamiar lepić pierogi ruskie, bo mi mój M już marudzi, a on może jeść tonami

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-05-10 o 12:32
Stary 2010-05-10, 12:38   #2727
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Witam Was mamuśki!!!
Dawno mnie nie było ale czasami z doskoku Was podczytuję
Mała kopie, szaleje a najgorsze że nie może się zdecydować co do położenia,jak leży główką w dół to wszystko jest ok ale czuję tak co kilka dni że przekręca się nóżkami w dół i strasznie boli mnie wtedy szyjka od tych jej kopniaków, nieraz to chodzić normalnie nie idzie.Mam nadzieję że jej się to nie spodoba, zdecyduje się wreszcie i w samą porę ułoży się tak jak trzeba bo to w końcu 30 tydzień leci.Choć mam mnóstwo ubranek po Martynie ( niestety większość ciepłych) zrobiłam skok na ciucholand i upolowałam troszkę ubranek, jak wypiorę to wkleję zdjęcia

Trzymajcie dziś kciuki za moją wizytę!!!...idę na 16:15 choć znając życie przyjmie mnie dopiero po 17:00
No i wyniki ostatnie odebrałam, kiepsko z hemoglobiną, nie dość że od 3 miesięcy biorę żelazo po 4 codziennie to dalej spada, tak niskiej jeszcze nie miałam- 10,8

Uciekam po małą do przedszkola, potem obiad no i ...wizyta
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 12:40   #2728
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

jusdan ja też cały czas biorę żelazo i to ogromna dawkę, a spada cały czas 2 tygodnie temu miałam 10,3, aż się boję co będzie na następnej wizycie
Stary 2010-05-10, 12:40   #2729
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
zdaj pozniej relacje

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Witam Was mamuśki!!!
Dawno mnie nie było ale czasami z doskoku Was podczytuję
Mała kopie, szaleje a najgorsze że nie może się zdecydować co do położenia,jak leży główką w dół to wszystko jest ok ale czuję tak co kilka dni że przekręca się nóżkami w dół i strasznie boli mnie wtedy szyjka od tych jej kopniaków, nieraz to chodzić normalnie nie idzie.Mam nadzieję że jej się to nie spodoba, zdecyduje się wreszcie i w samą porę ułoży się tak jak trzeba bo to w końcu 30 tydzień leci.Choć mam mnóstwo ubranek po Martynie ( niestety większość ciepłych) zrobiłam skok na ciucholand i upolowałam troszkę ubranek, jak wypiorę to wkleję zdjęcia

Trzymajcie dziś kciuki za moją wizytę!!!...idę na 16:15 choć znając życie przyjmie mnie dopiero po 17:00
No i wyniki ostatnie odebrałam, kiepsko z hemoglobiną, nie dość że od 3 miesięcy biorę żelazo po 4 codziennie to dalej spada, tak niskiej jeszcze nie miałam- 10,8

Uciekam po małą do przedszkola, potem obiad no i ...wizyta
trzymam kciuki za wizyte. oby wyniki jak najszybciej sie poprawily
Stary 2010-05-10, 12:42   #2730
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki
Dzisiaj u mnie pogoda w kratkę. Ja właśnie skończyłam odkurzać i podłogi wycierać bo w sobotę mi się nie chciało.
Lazurowa, papeteria miałyście rację te pieluszki z Biedronki to Dada i czytałam o nich dobre opinie, nie są drogie więc może się skuszę byle tylko nie uczulały. I do biedronki mam 2 kroki
Dzisiaj zaczynam 7 miesiąc aaaaaaaaaa i zaczynam panikować, połowy rzeczy jeszcze nie mam, ale coraz częściej zaczynam myśleć o porodzie i jestem przerażona. Wczoraj jeszcze naczytałam się w M jak mama o kleszczach i próżnociągach Zastanawiam się jak ja przeżyję poród, bo na widok igły i strzykawki to mi się miękko w kolanach robi, a to nie ma porównania.
W środę idę na pierwsze zajęcia w SR może w końcu będę bardziej uświadomiono, bo na razie to do mnie nie dociera, że za niedługo będzie mały człowieczek
Naprawdę polecam te pieluszki z Biedronki!!!!
Nie czytaj takich artykułów!!!!!Ja na ogół też jestem panikarą i dałam radę, gdyby było aż tak strasznie to nie zdecydowała bym się na drugie Damy radę!!!
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości