|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimowe bobasy siadać zaczynają, w buziach ząbki się wyrzynają - styczeń-luty 20
Cytat:
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimowe bobasy siadać zaczynają, w buziach ząbki się wyrzynają - styczeń-luty 20
hey ...ale naskrobalyscie
A ja nadal jestem uziemiona w domu noga nadal mnie boli choc nieco mniej i nadal jest opuchlizna ...buta nie mogęwlozyć Naszczęscie przyjechała babcia i zabrała Kubusia na Plac Zabaw ...Julka śpi na balkonie bo piekna pogoda ![]() Spadam zrobić obiadek... I potem może wpadne poczytać z kawką ![]() Buziaki Zebcia ...fajnie już tak karmić łyżeczką maluszka... a jeszcze fajnie będzie jak będzie sam pałaszował U nas na razie tylko cycuś czasem już nie mogę się doczekac jak Julcia zareaguje na nowe smaki, ale nie chcę niczego przyśpieszać![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() Pamiętajmy że niektóre dzieciaczki są starsze o miesiąc a nawet dwa...to bardzo duzo na tym etapie....no i kazda dzidzia przecież jest inna
|
|
#63 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
TZ niby cos tam pomaga bo ''gotuje'' (przygotowuje dietetyczne posilki dla nas obojga = miesza jogurt naturalny z owocami naprzyklad...), ale z reszta to nadal jest tak sobie. Mam ten sam problem co Zebra i Patinka i czuje sie samotna... W dodatku na obczyznie.. ehhhhhh |
|||
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
hej!wpadłam się przywitać i hmmm poczytać was
![]() pozdrawiam was wszystkie i te które były razem zemną na starankach mam nadzieję że któraś mnie pamięta tu pokazuję swojego skarba
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() U nas kleikowa masakra nadal... Mała się do mnie ślicznie uśmiecha, ja jej daję kleiku na łyżeczce, a ona ble i wszystko ląduje na brodzie... Ja jej zbieram z brody i do usteczek... No i tak dałam radę podać jej dzisiaj 3 łyżeczki... Ale jutro dostanie z modyfikowanym, bo do kleiku ściągam 30 ml i tego jej potem w cycusiu brakuje, chce drugiego i nie potrafi się powstrzymać przed obżarstwem... już całą matę i musiałam jej dać koc...Castillia ja wierzę, że jak to przetrwasz, to potem będzie już tylko lepiej... Cytat:
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
ale dziwnie zapowiadają tą pogodę=wczoraj zapowiadali u mnie deszcz...a jest niebieskie niebo, owszem teraz co chmury naszły...mogłoby być idealnie gdyby nie ten WIAAATR....eh...
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
dawno mnie nie było Julka skończyła 3 miesiące tydzień temu ![]() jak ten czas leci dzień po skończeniu 3 miesięcy poszliśmy na szczepienie od razu ważyliśmy się i moja niunia waży 6 kg i 62cm długa ![]() a jak wychodziliśmy ze szpitala ważyła 2970 ![]() Pani doktor powiedziała, że to spora dziewczynka hii gosbaj - kto wam malował?
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
filka wow przeciez Twoja niunia nie jest taka malutka
![]() zebra ![]() azzis nie sprawdzalam komentarzy, tylko po cenie poleciałam kamyku a może poczekaj jeszcze troche z tym kleikiem, moim zdaniem nie ma co zmuszac, widocznie Paulinka nie jest jeszcze gotowa. Prędzej bym ją raczej na modyfikowane przestawiła jak chcesz do pracy wracac. Tomek mi siada do pionu jak mu podaje rece szczerze to wolałabym zeby wolał lezec na brzuszku
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-05-10 o 13:48 |
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
noooo....my to samo dawno w 3 jesteśmy, a przecież mój mały się malutki urodził 2770g - a teraz rośnie jak na drożdzach...
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
kancia moja niunia raczej należy do tych najmniejszych z wizażu
bardotka mi najbardziej spodobała sie zabawka -pianinko(ostatnia chyba),ale nadal nie wiem co kupić małej. moja Dziu marudna cd,już jej śliniak zakładam bo leci ciurkiem z buziaka zwłaszcza jak sie wygłupia.boli ją dziś brzucholek a myślałam ze już debridat nie potrzebny,skończyliśmy podawać z 4dni temu i chyba znów zaczniemy. a ja nadal szukam kwatery!!!szok maj i nic nie ma
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
filka Tomek wazy 5 kg
ma 58 cm
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
Addicted, Madziulka Strippi Widac duza i zdrowa dziewczynka z córci![]() Pysiamn zebys szybko wróciła do zdrowia. Z 2 dzieci napewno nie ejst Ci latwo Zebra ![]() Castilia Teraz naszczescie jestesmy w Polsce i cieszymy sie kazdym dniem a u nas sypiał tylko z 2 razy i to takie króciutkie drzemki po 20 minut![]() Ktos wspominał o zastepowaniu mleczka herbatka w nocy. Ja tak od jakiegos czasu robie i u nas sie sprawdza. Sebus juz sporo wazy(8,5 kg)i mysle, ze tego nocnego karmienia nie potrzebuje, po herbatce tez usnie dalej ![]() Wczoraj kupiłam kleik ryzowy i dałam małemu na noc, ale u nas to chyba bez znaczenia bo spał tak jak po mleczku modyfikowanym. Od 22 do prawie 5 rano potem herbatka i dalej sobie przysnał![]() Dzisiaj byłam w urzedzie umiejscowic irlandzki akt urodzenia i poszło bardzo sprawnie i juz w piatek do odbioru mam akt i z tym do ksiedza bo 6 czerwca mamy chrzest![]() Miłego dnia!
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie dam rady tak dłużej... od paru dni mam znowu potwora! Teraz słodko śpi na mnie ale darł się godzinę. Zasnął ze zmęczenia tymi cyrkami... a już się cieszyłam, że ładnie zasypia... Chciałabym wiedzieć chociaż czy to ząbki, czy może przez żelazo. Myślę je odstawić... Mały zaczyna jeść nawet mięsko a mam przeczucie, że to boli go brzuszek od żelaza, bo już 1,5 miesiąca je przyjmuje... Inaczej to oszaleję... Nie chce się złościć na niego, bo jest dla mnie najważniejszy....ale jestem wykończona- obiadu nie jesten w stanie zrobić, posprzątać...zjeść sobie nie mam kiedy.... Chce mi się wyć...wszystko jest ok dopóki nie zaczyna być zmęczony...
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
oj, mylisz się-mój ma 58cm i waży teraz pewnie koło 6 kg, ale pampersy 3 mamy odkąd miał jakieś 4,5kg
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
kancia tylko moja ma chyba ciut inna budowe,bo twój synuś jest ponad miesiąc młodszy i już używasz 3 a ja np 2 zapinam rzepki prawie tak ze jedna na drugą zachodzi
,tylko sie robią za krótkie na plecki-w drugą strone.jak byłam ostatnio u kuzyna który ma miesięczną córcię to ona miała pampucha zapiętego tak ze mojej Adzie by spadł,chodzi o to ze Ada nie ma takiego brzuszka jak większośc maluchów -duzego
|
#76 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj, współczuje Ci zeberko mój mały w takim razie jest aniołkiem, bo nie płacze dłużej nić 2 minuty może....w ogóle mało płacze, sam zasypia w dzień i w nocy-po prostu urywa mu się film podczas zabawy na macie lub zaraz po jedzeniu, ewentualnie zrobienia kupy....eh...przykro mi,że masz takie problemy z maluchem-nie wiem jak spędzacie dzień, ale może spróbuj mu w momencie jak zaczyna marudzić znaleźć jakaś nową rozrywkę-np. tańczenie u Ciebie na rękach, mata, powygłupiaj się przed nim w takt muzyki, posadź go w leżaczku przed oknem---lub w najgorszym wypadku włącz na chwilę tv...może się zapatrzy i zapomni o co płakał...przynajmniej ja tak robię,jak zaczyna się nudzić...---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka ja próbowałam wszystkiego... połorzenia na macie żeby się zapatrzył, wyciszył, na leżaczku, na łóżku, na kolanach posadziłam go z gazetą, bo lubi ją miąć... na rękach, przed oknem żeby powyglądał,włączyłam tv i gapił się wyjąc...wszystko działa na chwilę...
Piotruś też ma mały brzuszek ale Pampersy ma 4 bo na długość się za krótkie robią. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-05-10 o 14:57 |
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka ja zapinam tak jak filka ze rzepy nachodza na siebie, nic nam nie przecieka a pielucha dobrze sie trzyma, uzywałam i pampersów i huggiesów, teraz mamy huggiesy 3
|
|
|
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
Zebcia te dzieci to są śmieszne jak my byłybyśmy zmęczone wystarczy poduszka i już śpimy
moja też marudzi jak jest zmęczona nie płacze tak jak Piotruś ale troszkę pojęczy zanim zaśnie, zawsze mnie to dziwiło trzymaj się babo mocno nie ma metody trzeba to przetrwać![]() Kamyku mam do Ciebie pytanko potrzebujemy łóżeczko turystyczne, zaraz zaczną się wyjazdy a ja nie chciałabym żeby mała spała w łóżeczku "hotelowym" i zastanawiam się czy nie lepiej kupić takiego kojca jak ma Paulinka (chodzi mi o konkretnie ten model) bo przyda się też w domu do zabawy, ale nie wiem czy on nadaje się do spania dla dziecka czy nie jest za wysoki i będę miała problem aby ja w nim polożyc, czy lepiej kupić turystyczne, pamiętam ze twoi rodzice kupili dla malej i masz porównanie. Kojec nadaje sie do spania? Bo w łózeczku to raczej mała sie nie pobawi bo za male a w kojcu to obroty bedzie robic itp. Z gory dziekuje za pomoc Aldii gdzie jesteś?????????
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka ale on umiał zasypiać... a teraz raz jest ok a potem masakra.... Zamiast lepiej to jest gorzej. Teraz zjadł 80 ml po 4h na śpiocha i śpi dalej na mnie.
|
|
|
|
#81 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pewnie zęby mu idą i dlatego się tak zachowuje albo faktycznie brzuszek mu dokucza, jak tż przyjdzie z pracy powinnaś gdzieś wyskoczyć, żeby nie zwariować
|
|
#82 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak tam u Was z pozyciem malzenskim kobitki??? Cytat:
Cytat:
Cytat:
My sie wybieramy pod koniec sierpnia do Turcji do tesciow... Juz sie boje jak maly zniesie te upaly.. Zapytam o to w srode pediatre bo akurat ide z malym na szczepienie. Co prawda bedzie mial juz wtedy 6.5 miesiaca, ale to i tak malutkie dziecko...
|
|||||
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na bank chodzi o zmęczzenie....jak zasnął ok 14 po tych darciach tak obudził się ok 15.10 głodny-zjadł 80 na śpiąco i śpi dalej... mam nadzieję,że juro podołam i uśpie go normalnie....
|
|
|
|
#84 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=424510 Cytat:
I zgadzam się, że przy naturalnym karmieniu maluch nie powinien być oszukiwany - je w nocy często kiedy potrzebuje tłuszczu, a w dzień jak potrzebuje więcej białka.A do ku wracając to dziś załatwił nie tylko siebie, ale też kocyk i nasze prześcieradło obłęd w ciapki...Zebra u mnie jest podobnie - histeria ze zmeczenia, a najgorsze, ze czasem juz zasypia... i nagle zryw i placz... najczesciej tak jest wieczorem, ale jak jest gorszy dzien to caly czas tak ryczy... Czasem musze go zostawic na chwile bo nie wyrabiam... Raz sie sam uspokoi i zasnie, a raz nie i ryczy dalej... Rozumiem Cie doskonale... Edytowane przez xmila Czas edycji: 2010-05-10 o 16:35 |
||
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
No tak nie dość że nowy wątek to jeszcze 3 strony starego do nadrobienia! Przeczytałam po łebkach
![]() Widzę, że kłócicie się które dzieciątko jest najmniejsze i jakie ma pieluszki ![]() ![]() Dołącze się. My tak jak Adusia Mamy 3,5 miesiąca i pomału wychodzimy z dwójek. Niunia jest raczej z tych dłuższych niż grubszych (na pewno nie po mnie ). Nie wiem ile ma wzrostu, ale w talii to jak modelka ![]() Lece coś zjeść, bo od rana mam takie zamieszanie, że nie zdążyłam nic wcisnąć poza kawą Malinka? Znowu tytuł jest twój??? Normalnie zainwestuj w talent. Super. Braaardzo mi się podoba.
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-05-10 o 16:28 |
|
|
|
#86 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() zebra oj współczuję ![]() azzis u mnie teściowa (niech żyje jak najdłużej ) będzie zajmowała sie małym, więc nie wiem jak jest ze złobkamicelka dobrze, że chociaż już coś innego działa, może stopniowo będzie coraz lepiej pysia oby opuchlizna szybko zeszła strippi dla Julki. Jeszcze tylko aktualną fotkę poprosimy![]() blonde super, że sie tak udało w urzędzie ![]() castilia z częstotliwością to gorzej. Nas mały ostatnio zrobił w konia, czekaliśmy żeby dać mu butlę a on wtedy postanowił dłużej pospać to wzięliśmy sie z tż do roboty i mieliśmy farta, bo mały obudził sie 10 min poCieszę się, że jak byliśmy na spacerku to było pogodnie, bo teraz zapowiada sie na deszcz
|
|
|
|
|
#87 |
|
BAN stały
|
To ja też się dołączę. Lenka ma pampki i dada nr 3 ale pampki są mniejsze i następne kupię już 4
![]() Pochwalę się co ostatnio kupiłam Lence ![]() http://www.allegro.pl/item1023166744...w1_j_nowy.html http://www.allegro.pl/item998762907_...we_okazja.html |
|
|
|
#88 |
|
BAN stały
|
A to moja 4 miesięczna Lenka
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
Witam po poludniowa pora
![]() Mala maruda padla, zjadl i polozylam go w lozeczku po czym od razu zasnal. Czassami mu sie to zdarza ale nie czesto, a tak to zwykle sa marudzenia, placze, piski, wrzaski Jak nie spi juz 2 godziny to wiem ze to ostatni moment zeby go polozyc, bo wtedy staje sie marudny.Szymus stawia wszystkim ciociom i maluchom po soczku z okazji ukonczenia dzis 4 miesiecy ![]() ![]() ![]() filka ![]() addicted blonde_hair fajnie ze udalo sie wszytsko tak sprawnie zalatwic A my mamy chrzest 9 czerwca ![]() Zeberko trzymaj sie Najlepsze sa cyrki po kapieli, jak trzeba sie ubrac, o matko to dopiero histeria. Chyba caly blok go slyszy ![]() Castilia Ale mam nadzieje, ze uda nam sie kiedys.... Bo ja to juz sama do sibie zaczynam mowic ![]() Kancia sliczny ten Twoj zlosnik ![]() A my juz wczoraj malego wsadzilismy w spacerowke i podobalo mu sie ![]() Wlasnie maz wrocil z pracy i wcina zupke szczawiowa, dooobra mi wyszla ![]() Chcialam cos jeszcze napisac i zapomnialam, skleroza
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
patinka może to zle ujełam bo wiem ze zwierzątko ma być widoczne w pampkach,chodzi o to że mogłabym zapinać tak zeby zachodziły na siebie rzepki ale zapinam tuż przy obrazkach
castilla u nas jest róznie,jesli chodzi o chęci z moej strony to jej w ogóle nie ma ale tż mnie molestuje i namawia na początku sie wkurzam a potem mu mówie zeby cześciej mnie tak zachcęcałzebcia to chyba musi być na zębole ![]() ja chyba mam aniołeczka bo jeszcze nigdy nie płakałam ze zmeczenia lub bezsilności,niunia mało płacze,wiecej marudzi i ostatnio awanturuje sie od wczoraj ma jęzor na wierzchu chyba na zęby.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

noga nadal mnie boli choc nieco mniej i nadal jest opuchlizna ...buta nie mogęwlozyć 
czasem już nie mogę się doczekac jak Julcia zareaguje na nowe smaki, ale nie chcę niczego przyśpieszać

już całą matę i musiałam jej dać koc...

Teraz naszczescie jestesmy w Polsce i cieszymy sie kazdym dniem
mój mały w takim razie jest aniołkiem, bo nie płacze dłużej nić 2 minuty może....w ogóle mało płacze, sam zasypia w dzień i w nocy-po prostu urywa mu się film podczas zabawy na macie lub zaraz po jedzeniu, ewentualnie zrobienia kupy....eh...przykro mi,że masz takie problemy z maluchem-nie wiem jak spędzacie dzień, ale może spróbuj mu w momencie jak zaczyna marudzić znaleźć jakaś nową rozrywkę-np. tańczenie u Ciebie na rękach, mata, powygłupiaj się przed nim w takt muzyki, posadź go w leżaczku przed oknem---lub w najgorszym wypadku włącz na chwilę tv...może się zapatrzy i zapomni o co płakał...przynajmniej ja tak robię,jak zaczyna się nudzić...