|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
chyba trochę przesadził z tą wagą ...
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
ale nudyyyyyyyyyy.... juz by mogl damian wrocic z rzeczami malucha....
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka urodzila syna wazyl 5kg, wiec wszystlko jest mozliwe
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam z pracy wlasnie i jestem wykonczona siedzeniem i sluchania ******* prezesow.
Dziewczyny czy macie lub mialyscie klucie w okolicy pepka? Nie moge dotknac sie w to miejsce ani sie schylic ani wygiac bardzo boli mnie i nie wiem czy to moze byc cos powaznego, czuje jeszcze jakby brzuch byl mega ciezki i ciagnal do dolu ![]() ok znikam was nadrabiac teraz |
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
to po tych witaminach.Wszystkie kobitki łykają na potęgę,codziennie, przez całą ciążę witaminy i potem się rodzą giganty
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aniu widzę, że u nas obu kiepska sytuacja...Jednak moja mimo wszystko lepsza. Trzymam kciuki za Ciebie i malucha!!! U nas tak nie do końca wszystko ok. Tzn mała ma się dobrze, to wszystko efekt tej nieszczęsnej macicy. Ale powinna przybrać trochę na wadze i w centymetrach przez najbliższe tygodnie i już się tam nie wciśnie. Waży 600g w 24t2d. Nie dużo, ale też nie mało. Koło 50centyla. Lekarz w szpitalu zbadał serce, którego nie udało się zbadać na połówkowym. Nie było łatwo, bo mała się źle ułożyła, tak jak ostatnio. Za co musiała Mama pocierpieć, bo Pan mi niemal supełki z nóg i pleców zawiązał, żeby obejrzeć z każdej strony. Ale na szczęście wszystko gra. Niestety jednak mój wynik z moczu jest tragiczny. Wszystkie parametry praktycznie są poza normą. Wypisali mnie, ale muszę wrócić po wynik posiewu. Obawiam się, że bez antybiotyku się nie obejdzie. Dobrze, że nie odczuwam żadnych dolegliwości w związku z tym. Co 3 godziny mierzono nam tętno malusiej. Cały czas w normie. Że też dziecko raz na minutę ułoży się nie tak i akurat to wyjdzie podczas wizyty kontrolnej. Najważniejsze jednak, że to dla niej nie jest niebezpieczne. Organizm broni jej główkę przed obrzękiem. Gdy wyszłam od lekarza, wpadłam w taki płacz, że ledwo mogłam oddychać. Nie wiedziałam jak poważny jest taki spadek tętna i czym to grozi, więc obawiałam się najgorszego. I że nie zdążymy na czas do szpitala... Do tego na trasie jakiś remont nawierzchni i staliśmy 40min w korku .Na miejscu mała zaczęła kopać, co mnie uspokoiło. W izbie przyjęć lekarka zmierzyła tętno detektorem i łzy zaczęły nam obojgu płynąć strumieniami, bo biło równo, jak trzeba. Potem zrobiła usg, wszystko było OK. Poza tym, że nadal nie wiedzieliśmy co z sercem. Zostałyśmy na oddziale i na następny dzień dopiero lekarz zbadał serce. Gdy już wiedziałam, że wszystko ok, cały świat przestał się liczyć. Tylko ja, dziecko i Ł. Nie pamiętam kiedy się tak z czegoś cieszyłam, kiedy byłam tak szczęśliwa. Dopiero teraz, po tej sytuacji wiem, jak bardzo Kocham moje dziecko. I jak ważną częścią mnie i mojego życia Ona jest. Na wadze +6 kilo, czyli przez ostatni miesiąc 2 kilo do przodu. PS. Odnośnie twardnień brzucha- mój gin oczywiście zbadał szyjkę i powiedział, że w naszej sytuacji może być tego więcej. Niemniej przez ten czas leniuchowania w szpitalu nie stwardniała ani razu. Wniosek- oszczędzać się!!! Dziękuję Kochane za wsparcie. Dobrze jest wiedzieć, że ktoś o nas myśli. A teraz idę spać...
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
dzidziadziumdzia super, że już w domku
![]() żabka a mi się wydaje, że fajnie jak będzie się uczyć bo potem będzie dwujęzyczny a małe dzieci 5-6 lat szybko się przestawiają i przyzwyczajają do nowego otoczenia gorzej jakbyście mieli wracać gdy bedzie miec 9-10 lat tak mi sie wydaje no dobra nie musisz się wciskać hehe ![]() muminek no właśnie kurcze dlatego pytałam czy to normalne i teraz nie wiem czy pisac maila do tego sprzedawcy bo jak dziecko ma 15 minut czekac aż się mleczko podgrzeje to chyba trochę nie bardzo ... ;/ halooooo musisz jakoś podnieść WKOŃCU swoją samoocene a nie patrzeć na to jak wygląda szwagierka |
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis ani jednego skurczu nie mialam
|
|
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
przed wyjsciem, jutro zaczynamy 30tc, 7,5kg na plusie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
slicznie
a ciuszki schna
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
laski czy wyście oszalały 4 strony od 12:00
![]() Ja zrobiłam sobie przerwe na obiadek bo zabrałam się za mega porządki w szafie i zyskałam 3 półki musze troche odpoczac bo brzuch mi sie zaczal bardzo spinac...nadrobie te 4 stronki i wracam do roboty....
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia- współczuję
Nie wyobrażam sobie jakie to uczucie ... Na samą myśl się popłakałam... |
|
|
|
#2806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Jesteście szalone- miałam problem Was nadrobić. Byłam dziś rano z mamą na zakupach w Ikei, dla maluszka kupiłam wanienkę, bo mi się bardzo spodobała. Jest taka zgrabna. Nie długa jak te co widziałam w marketach ale szersza niż tamte. Niestety pokłóciłam się dzisiaj z ojcem i bratem. Z ojcem o to, że bez mojej zgody chciał powiesić w moim pokoju nieumyty żyrandol- dobrze, że go w porę na tym nakryłam. A z bratem o to, że on mnie poganiał żebym posprzątała na balkonie, bo miał go malować a ja byłam zmęczona po tych zakupach i chciałam sobie w spokoju kawę wypić. W końcu powiedziałam mu, że jak mu się tak śpieszy to dziękuję mu za pomoc. Zebrał się i poszedł w cholerę. Wzięłam drabinę, farbę, pędzel i w pół godziny pomalowałam sama. Mężczyźni w moim domu myślą, że są lepsi niż kobiety, że są rzeczy, które tylko oni powinni robić. Nie wiem skąd im się bierze takie przekonanie... pewnie myślą, że jak im dynda między nogami to są lepsi. Cytat:
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u gina. Nie swojej, u zastępcy ordynatora u nas w szpitalu. To cicocia szwagierki i od razu mnie przyjęła prywatnie. Bogu dzięki wszystko dobrze. Szyjka twarda i mocno trzyma. Główka troszkę nisko ale póki co nie za nisko. Mam do końca tygodnia zostać w domu. Przepisała mi no-spe forte. Całkiem możliwe, ze to przez to jedzenie wczorajsze i cole. Jadłam chipsy, kiełbaski i inne śmieci których nie jadam i to moga byc efekty. Dobrze, że poszłam, bo mi wielki głaz spadł z serca. Strasznie się denerwowałam.
Dziękuje Wam za wsparcie Cytat:
Coraz nas więcej do siedzenia w domu. Ale dla skarbów wszystko. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-05-10 o 15:49 |
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie ze wszystko w porzadku ![]() lazurowa no niestety wiekszosc facetow tak mysli.
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-10 o 15:52 |
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu nie myśl o tym... Nie masz lepszych rzeczy do roboty? Twój Mały ma się dobrze i Ty masz się tym cieszyć. Nie masz powodów do zmartwień. Będziesz się stresować, jeśli kiedyś nastaną (oby nie).
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Marta - ufffff....
Teraz odpoczywaj! |
|
|
|
#2812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz chciałabym przestawić szafy, żeby je umyć i móc już powkładać do nich rzeczy to brat gdzieś wybył a ojciec śpi, bo jak ma wolne to musi przynajmniej jeden raz w ciągu dnia wytrzeźwieć.... szkoda słów. Jakbym miała tyle siły to bym sama te szafy przesunęła. Zadzwoniłam do mamy, a ona mi na to, żebyśmy jej wszyscy dali spokój. Rozłączyłam się i normalnie się poryczałam. Najlepiej mieć wszystko w nosie. Poza tym wkurzyłam się jeszcze przy tej sytuacji z żyrandolem, bo ojciec do mnie coś bełkotał, że go nawet zrozumieć nie szło. No i mówię mu, że jak do mnie mówi to ma mówić wyraźnie, bo ja go nie rozumiem. Na co wszedł brat i mówi "gdybyś się zapytała czemu tata tak mówi to byś wiedziała". Potem się okazało, że wypadł mu ząb, kolejny... Poszłam do ojca i mówię żeby pokazał to miejsce gdzie mu wypadł ten ząb, i czy leci mu krew, bo jak tak to powinien ją wypłukać wodą a nie połykać. Dziewczyny to co zobaczyłam to było przerażające. kilka zębów na krzyż na dolnym dziąśle, co drugi to wystąp. Koloru nie jestem w stanie określić ale jeszcze takich zębów nie widziałam... Jedno słowo jakie mi się kojarzy to "zgnilizna". Jak można tak żyć? Jak można z taką paszczą mówić do ludzi? Jak można się tego nie wstydzić? I poza tym jak można sobie robić taką krzywdę? Przecież te wszystkie zęby, które powypadały miały korzenie, które zostały w dziąsłach... jak kiedyś będzie trzeba zrobić sztuczną szczękę to przecież będzie trzeba te dziąsła rozcinać i usuwać korzenie. Masakra... Dzidzia cieszę się, że u Ciebie i Maleństwa już jest lepiej i że na strachu się skończyło.
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zazdroszcze ci moj maz wrocil
|
|
|
|
|
#2815 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę to jakoś przeżyć chociaż wiele nerwów mnie kosztuje przebywanie w tym domu.
Fajne rzeczy kupił Twój mąż
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, powinnaś byc dumna z M
Świetne zakupy I kilka zabawek
|
|
|
|
#2817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No jaki ladny brzus. Cytat:
no tez ladny brzusio Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-05-10 o 16:55 |
|||
|
|
|
#2818 |
|
Rozeznanie
|
Marta i Dzidzia, całe szczęście, że z dzidziami jest ok.
Ania22- super zakupy i nawet książeczki są ![]() A do mnie dzisiaj przyszła paczka z allegro z ręczniczkami, rożkiem, kocykiem i innymi pierdółkami I jeszcze dzisiaj ma dojechać fotel rozkładany do małego pokoju, bo po porodzie przyjedzie nam pomóc najpierw siostra tż, potem moja mama i chcę, żeby miały komforcik
|
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
no prosze jaki zdolny maz i ile zabawek kupil a lovella razy 3 to do kazdego koloru inna?
Dzis sasiada spotkalam, do zony jechal do szpitala. Urodzila 3 dni temu, biedna 12h sie meczyla i dzidzi nie chialo wejsc do kanalu rodnego i po 3h po oksytocynie podjeli decyzje o cesarce :/ |
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o te zabawki sie bal bo byly drogie. ale takie fajniuskie no i bajki do czytania
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

nie zazdroszcze ci
Świetne zakupy