|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
wiedzialam, ze bedzie dobrze
szkoda tylko, ze tak cie wystraszyli. Najwazniejsze ze z malenstwem wszytsko w porzadku ![]() U mnie te bole minely calkowicie. Chyba rzeczewiscie sie przemeczylam. Ale wzielam sobie dwa dni wolnego to poleze i odpoczne. asia-23 - szara bluza ocieplana, kupiona w Tesco - byla przeceniona z 49 zl na 24,50
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-05-10 o 19:28 |
|
|
|
#2912 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() co do zakupków dla Bombelka to ja jeszcze sie z tym nie spiesze przyjda wakacje - wtedy zaczne zakupy, ale narazie jeszcze czekam na poznanie plci o to super, ze masz trzy ciąże obok i to bliskich znajomych zawsze masz do kogo sie zwrocic z pomoca
|
|
|
#2913 |
|
Raczkowanie
|
Weronisiu, widzisz, niepotrzebne nerwy
![]() U mnie w domu jest jedna metoda - jak jeden lekarz mowi, że coś jest nie tak albo stawia jakąś złą diagnozę, pędzimy do drugiego... Nigdy nie wierzymy w złe wieści od jednego lekarza, bo można się na tym ostro przejechać...Moja mama "żyła" kiedyś z rakiem w ostatnim stadium... Jak wreszcie przyznała się ze łzami w oczach co jest grane, niemal żegnając się z nami, popędziliśmy do drugiego lekarza i okazało się, że to co powiedział pierwszy było g...prawda. W każdym razie bardzo się cieszę
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję Twojej mamie. Musiała strasznie to przeżyć. Jak można się tak pomylić! Jednak da konowałów na tym świecie! |
|
|
|
|
#2915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w ogole brzusio jakos mi sie tak fajnie rusza rytmicznie ehehh
|
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
Weronisia, super
czarnaelizabeth, fajny brzusio. I za nic nie powiedziałabym, że już wcześniej ktoś ci ten brzuch rozpychał Nie pamiętam co i komu chciałam napisać... więc tak ogólnie: Co do babć jędzowatych, najważniejszych, najbardziej zmęczonych i takich "wszystko mi się należy", to ...no comment ![]() Jeśli chodzi o pracę/nie pracę w ciąży. Ja zaczęłam drugi tydzień bez pracy. Zrezygnowałam, bo pracowałam fizycznie, na umowę-zlecenie. Nie było takiej możliwości, że będę dłużej organizm obciążać. Zresztą bardzo ciężko mi było w ostatnich tygodniach. Wiem, że z kaską teraz nie będzie ciekawie, ale jak już kiedyś pisałam "mam plan" i jak tylko się obronię, to się za realizację biorę. U nas teraz też tylko mąż pracuje, a zarabia, delikatnie mówiąc, kiepsko. Na razie szukam mu lepiej płatnej pracy Najgorsze będą dla nas wakacje, ale w razie czego, wiem, ze mogę liczyć na rodziców i drobną pożyczkę. Wprawdzie kaski trochę mam odłożonej, ale wszystko przeznaczone na zakupy dla dzieciaczka i nie mam zamiaru tego ruszać. Staram się o tym nie myśleć, bo bym zwariowała Na razie cieszę się wyczekiwaniem na upragnione maleństwo A jesli chodzi o organizację "wolnego" czasu... cóż, nie mam się kiedy nudzić, bo w weekend mam ostatni zjazd, zaliczenia , prace zaliczeniowe itp, do 20 maja muszę napisać trzeci rozdział pracy, plus jeszcze korepetycje (w tym 1 tegoroczny maturzysta), tak wiec czasem nie wiem za co się zabrać. Nie wspominając o normalnym sprzątaniu itp. A jeszcze mąż jest na urlopie i na jutro zaplanował opróżnianie pokoju, który służył nam do tej pory za "składzik"... Tak więc burdello tam straszny. Aż strach myśleć ile godzin tam spędzimy... Widzę, że nasza lista powoli wypełnia się imionami/płciami dzieciaczków. Faktycznie, sporo dziewczynek się pojawiło. Może i moja w piątek się tam znajdzie A jak nie, to będzie Hektor |
|
|
|
#2917 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez sie ciesze ,ze moje laseczki "rodzą ze mną"bo tak jakos razniej!a zakupki to narazie tylko wiesz,takie wirtualne i wogóle ,zeby rozpoznanie zrobic co,po co i dlaczego,ale pomału pomału musze sie juz rozglądać,bo kaski troszke na to wszystko pojdzie,a z jednej wypłaty to ciezko byłoby to wszystko kupic bo jeszcze inne zobowiązania trzeba niestety płacić...ale szału niema ,jak to mój kumpel mówi,więc alleluja i do przodu
|
|
|
|
|
#2919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wlasnie mialam was pytac czy wy tez tak macie ? czy wam tez tak czasem pulsuje brzuch jakby w rytmie serca ? a dzis naprawde sie wkurzylam postanowilam kupic tą ziajke na rozstepy, wiec wybralam sie do najblizszej apteki. W poszukiwaniu jej obskoczylam wszystkie apteki w okolicy, zrezygnowalam gdy poczulam ze brzuszek mi znow twardnieje i jakby mnie pobolewa. W żadnej aptece nie bylo tego kremu.. W ostatniej, w ktorej bylam pani powiedziala ze zamowi na jutro skoro nie ma wiec przejde sie tam jutro. Jak jej tam nie bedzie too.. ![]() ![]() a tak apropo kremów. Obiło mi sie ostatnio o uszy cos o kremie, gdy chudniemy to zeby nie zostala obwisła skóra, tylko zeby ona się naciągneła. Słyszał ktoś cos o takim kremie ?
może pragnę bardziej niż ktokolwiek kiedyś pragnął cię. < 3 najszczęśliwsza pod Słońcem! Edytowane przez Czekooladowaa Czas edycji: 2010-05-10 o 20:47 |
|
|
|
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
Super
Wiedziałam że musi być dobrze. Teraz się relaksuj, daj maleństwu odpocząć po kilku dniach zamartwiania się.A lekarz przy okazji usg płci nie dojrzał? Czarnaelizabeth brzuszek fajny. Z kolczykiem będziesz biegała do końca, czy trzeba wyjmować?
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Klarissko, Angeliko dla pocieszenia Wam powiem, że ja nawet wypłaty nie dostałam za kwiecień, gdyż szef ma ekhm.. problem z alkoholem.. Na szczęście poratowała nas moja mama i pożyczyła na ten miesiąc odpowiednią sumę.
Także pamiętajcie, że zawsze może być gorzej ![]() Dziewczyny, które biorą żelazo, możecie napisać jakie miałyście wyniki? Bo ja mam trochę poniżej normy ale ginka zaleciła brać narazie tylko witaminy dla ciężarnych ![]() W sobotę idę na targi 'Brzuszek i Maluszek'. Mam nadzieję wypatrzyć coś fajnego dla siebie albo małej w dobrej cenie
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w czwartek on też nic nie widział, więc chyba przez te parę dni dalej nie byloby widać. Dowiem się za 4 tygodnie dopiero.... |
|
|
|
|
#2923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że odzyskasz swoje pieniądze.
|
|
|
#2924 |
|
Raczkowanie
|
Weronisia,cieszę się że wszystko w porządku
.Zawsze się znajdzie ktoś,co niepotrzebnie zestresuje.Ale teraz przynajmniej twój lekarz napewno bardzo dokładnie się przyjrzał i nie przeoczył nic,co mogło by być przeoczone,bo normalnie to by sprawdzał rutynowo.Dziewczyny,uśmiałam się z tych historyjek o babkach .A póżniej jeszcze chyba na targu parę godzin,żeby odsprzedać...Przecież muszą odpocząć w busach i przychodniach-trochę wyrozumiałości kobietki ![]() ![]() .Dla jasności-nie wyśmiewamy się tutaj z naprawdę chorych starszych ludzi.Tylko z chorujących na zawołanie wrednych babek. Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-10 o 21:36 |
|
|
|
#2925 |
|
Rozeznanie
|
Weronisia super ze wzystko dobrze
bardzoooo sie cieszeRay super ciuzki, tez w takich gustuje ![]() Gabisun nie chce sie wtracac ale lepiej Kinga niz Julka, Julek jest mnustwoooo, wszedzie ame male Julcie, na uczelni nadal nie wiedza o ciąży???? nikt się nie "kapnął"?? ![]() CZarnaelizabeth jak na czwarte dziecko to figurki pozazdrościć można ![]() Aneczka1984 ty szczypioku suchutki Maggie mi tez czerwona paskuda na piersi pod sutkiem wyskoczyla A ja wklejam dzisiejsze zdjęcie z brzuchem, a co mi tam
|
#2926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No cóż... jakby to powiedzieć, ja np. podczytuję was bardzo często, ale nawet jak coś napisałam to nikt tego nie zauważał, rozmawiałyście w swoim zaprzyjaźnionym już gronie i doszłam do wniosku, że po co się wtrącać.... W każdym razie pozdrawiam wszystkie mamuśki
|
|
|
|
|
#2927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2928 |
|
Zadomowienie
|
Pomi, ja kobieta pracujaca jestem
, wiec jak wracam po 17 do domu to juz troche sił mi brakuje, zeby sobie auto-sesje domową urzadzac, a poza tym, zeby sobie foto strzelic to ja musze miec wene twórcza Płeć mojego baby poki co nieznana. Wybieram sie do ginekologa po 17 maja, ale nie mam przecieaz gwarancji, ze po tej dacie cos sie wyjasni... moze zostanie nam czekac do porodu Jako ze ubranek nie kupuje, wiec poki co ostatnio nawet przestalam o tym jakos myslec...![]() Z opowieści ciężarnych to podziele sie z Wami, dwoma historiami, kotre zdarzyly mi sie calkiem niedawno. Pierwsza przydarzyła mi sie w piatek w tramwaju. Wracalam wlasnie z pracy do domu, w Warszawie padał deszcz i bylo w ogole fuuu... wszystkie miejsca zajete, i nagle wsiadla mloda dziewczyna (mysle, ze moja rowieśniczka) z mala dziewczyna na jednym reku i z troche straszym chlopcem za reke. Nie siedziałam na miejscu "uprzywielejowanym" ale podeszla do mnie i pyta "Mogę?", no to jej zeszłam. Oczywiscie zaraz sie zorientowala, ze ja jestem w ciazy i widze, ze jej sie glupio zrobilo, a ja jej mowie "nad swoim to ja jeszcze moge zapanowac, z dwójka jest chyba troszeczke trudniej". Nikt mi oczywiscie miejsca na ustapil, ale ja poki co czuje sie calkiem OK, wiec nie bede narzekac... ![]() Druga, dotyczy kolejek.... no wiec podzielam Wasz ból, bo do tej pory nikt mnie nie przepuscil... raz tylko na poczcie stojac z numerkiem, tez podeszla do mnie mloda dziewczyna i pyta, - "....ale dlaczego pani nie podchodzi do okienka?" - "....bo to jeszcze nie moj numerek" - "pani jest w ciazy, niech pani idzie! ma pani prawo! jeszcze sie pani wystoi" czulam jak sie wszyscy na nas gapia i przysluchuja tej rozmowie, ale podeszlam, załatwilam co mialam, odwrocilam, sie tylko zeby jeszcze raz podziekowac tej dziewczynie, nie patrzylam na twarze innych osob, bo pewnie coniekotrzy "życzliwi" probowaliby mnie zabic wzrokiem
|
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdr!
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Na liście zostało wszystko poprawione
Gabisun, a dodasz zdjęcie pieska? Na pewno przesłodki jest Klarissa, twój szef jest niepoważny, normalnie bym mu Tak denerwować kobietę w ciąży!Ale ja wychodzę z założenia, które zawsze mi pomaga: jeżeli ktoś w taki sposób zachowuje się w stosunku do innych, to do niego wróci! Jeszcze sam bedzie w paskudnej sytuacji, zobaczysz Lisica, nie jesteś słaba, ja też bym nie dała rady pracować. Niektóre czują się na siłach, inne nie i tyle! Angelikaw, u nas podobna sytuacja. Ale damy radę, najważniejsze to mieć wiarę, prawda? ![]() Kliwia, ja nie wpycham się w kolejki, bo nie czuję potrzeby. I jeszcze nigdy nie zdarzyło się, żeby ktoś mi ustąpił. Ale kiedyś zagapiłam się i podeszłam z pełnym koszykiem do kasy dla 10 produktów (nie znoszę, kiedy ktoś to robi, a sama z roztargnienia to zrobiłam). Nikt nie powiedział ani słowa, mimo że musieli czekać. Potem jak mąż zwrócił mi uwagę, przy jakiej kasie byliśmy, to mi się głupio zrobiło. Ale chyba w tym wypadku mój brzuszek wzbudził litość i nikt się nie burzył Lenko, to szybko ci zeszło. Ja zaczęłam smarować Sonolem tego samego dnia, kiedy mi się opryszczka pojawiła, a jeszcze następnego dnia warga ciągle puchła i rosła, węzły chłonne się powiększały... Dziś już zaczyna przysychać, ale warga ciągle spuchnięta. Byłam u lekarza, ale nie może nic zrobić. Dziękuję za informację Czarnaelizabeth, śliczny i zgrabny brzusio Weronisia, wiedziałam, że musi być dobrze Czekooladowaa, tę ziajkę możesz spokojnie kupić w zwykłej drogerii, ja w rossmanie kupowałam My po szkole rodzenia. Dziś był pokaz kosmetyków, dostaliśmy po opakowaniu kremu na odparzenia. W przyszłym tyg. zaczynamy zajęcia i mają trwać 8 tygodni. Już się cieszę ![]() Piszecie o babsztylach - ja mam wrażenie, że one uważają, że wszystko im się należy. Słyszałam już o historiach, kiedy potrafiły ciężarnej dziewczynie powiedzieć, że jak rozkładała nogi to teraz niech się męczy! A potem szybko do kościółka i ojca dyrektora posłuchać, bo takie dobre chrześcijanki |
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
ja też czasami czuję się "niewidzialna", ale piszę, bo chcę
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Elenko, jaka śliczna z ciebie dziewczyna
I brzuszek uroczy!Czita, ja mimo tego, ze niby piszę, też często nie dostaję odpowiedzi. Czasem tak po prostu jest. Ale mam nadzieję, ze u ciebie w porządku. Znacie płeć? Mszu, ty biedna kobietko pracująca, w weekend proszę się za sesję wziąć, bo nie mogę się doczekać No! A dziewczyna w tramwaju musiała rzeczywiście poczuć się nieswojo. Swoją drogą - nie ma jak kulturalny kraj, w którym nikt nie ustąpi miejsca ciężarnej w pełnym tramwaju ![]() A pisałyście jeszcze o pracowaniu w ciąży. Ja wprawdzie musiałam iść na zwolnienie, ale musze przyznać, ze ja kobieta domowa jestem. Co prawda przez jakiś miesiac było mi strasznie nudno w domu, ale teraz jest mi tak dobrze, ze nie wyobrażam sobie powrotu do pracy
|
|
|
|
#2933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie macie rację że przekolorowałam.... wybaczcie ale jakaś taka jestem ostatnio negatywnie do wszystkiego nastawiona. Co do płci to niestety jeszcze nic nie wiem, jutro o 9.00 mam wizytę u gina to może coś wypatrzymy ![]() Miłej nocy
|
|
|
|
|
#2934 |
|
Raczkowanie
|
spoko spoko,ja to się cieszę,że tak na spokojnie laseczki mi odpisują bo jeszcze się uczę tu wszystkiego ,więc nie bój żaby,jeszcze się tu "napiszemy"
a tymczasem Angelikaw pozdrawiam Cię serdecznie i udanej i przespanej do samiutkiego rańca,nocki Wam wszystkim życze DOBRANOOOC Mamuśki
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2936 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny od ktorego tygodnia najlepiej zaczac chodzic do szkoly rodzenia?
|
|
|
|
#2937 |
|
Raczkowanie
|
Czita,ja też czasem miałam wrażenie że się wtrącam.Czasami komuś współczuję,trzymam kciuki,ale nie zawsze o tym napiszę,bo poprostu nie da się na wszystkie posty wstawić notkę.Ale staram się pisać i nie mam za złe dziewczynom że o sobie pamiętają,zauwazają że kogoś brak-przecież oni tutaj od grudnia już się uczęszczają,a niektóre też z innych wątków pewnie się znają.Zawsze jak się wchodzi w zgraną grupę,to potrzebny czas na aklimatyzację.
Chcę jeszcze dodac że ten wątek jest bardzo przyjazny,nie ma kłótni,jakichś docinek.Jak kiedyś czytalam inne wątki,to czasami bardzo nieprzyjemne sytuacje się zdarzają. Dzięki że odpisaliście o tych kolejkach,to będę teraz wiedzieć ,że to że się nie pcham-wcale nie znaczy że jestem ofermą ![]() Elenka1,rozwaliłaś mnie tym zdjęciem-jesteś bardzo ładna(szczerze).Aż popędziłam do listy sprawdzać co będzie-a tam dziewczynka .Lud owe przepowieści upadły-dziewczynka ponoć zabiera urodę.Ja z Karinką w ciąży byłam brzydka jak... A ogółem nie uważam się za brzydalstwo..Życie jest niesprawiedliwe Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-11 o 08:15 |
|
|
|
#2938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sobie odpuszczam, bo zaliczyłam szkołę w poprzedniej ciąży, ale na pewno warto.
|
|
#2939 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a do kiedy bierze się kwas foliowy?
|
|
|
|
#2940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieje, Że Twoja dzidzia bedzie chetnie wspolpracowac ehhehe
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

szkoda tylko, ze tak cie wystraszyli. Najwazniejsze ze z malenstwem wszytsko w porzadku 

Kochana, obijasz się i tyle. Kiedy macie usg określające płeć? Już coś wiadomo czy przeoczyłam?
Ja na razie od cioci mam mnóstwo próbek żelu do kąpieli i kremu na odparzenia dla dzieciaczków. Chodzę i wącham, tak pięknie pachną
I tyle dziewczyn się nie odzywa - ciekawe, co u nich...

postanowilam kupic tą ziajke na rozstepy, wiec wybralam sie do najblizszej apteki. 

.A póżniej jeszcze chyba na targu parę godzin,żeby odsprzedać...Przecież muszą odpocząć w busach i przychodniach-trochę wyrozumiałości kobietki
A ogółem nie uważam się za brzydalstwo..Życie jest niesprawiedliwe