Maturzystki 2010 cz. VII - w oczekiwaniu na kreskę i dwa koła ! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-10, 21:43   #1231
BeaS
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VII - w oczekiwaniu na kreskę i dwa koła !

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Co to jest w ogóle ten rezonans i co o tym można powiedzieć -.-
To taki sposób obejrzenia dogłębnie wnętrza organizmu. Wydaje mi się, że to najdokładniejszy sposób w dzisiejszych czasach.
Wiem co to jest, bo miałam.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

kto dodał taga 'biologia ssie'?

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 21:44   #1232
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Szukałam, wiadomo, że lepiej byłoby to studiować na publicznej. Ale nic nie znalazłam to dość specyficzny kierunek, chyba nigdzie go niestety nie ma, a już na pewno nie w Krakowie.
Z drugiej strony rodzice od wielu lat z każdej wypłaty odkładali na moje studia i przyszłość i mogliby mi je opłacić, nie chce ich naciągać.
Tam są dość proste konkursy z angielskiego, które mogą pokryć 50% lub 100% czesnego

Tyle, że skoro to prywatna, związane jest to też z takimi jakby atrakcjami hehe, w końcu im się płaci Przyjeżdżaja zagraniczni politycy na wykłady itp., coś ciekawego, naprawdę bym chciała

Pisałam nawet do dziewczyny na nk, mówiła że super, ale ciężko 20 osób z 80 odpadło po 1 semestrze. Pewnie tacy, którzy myśleli, że zapłacą i luz

Właśnie, ja nie wyobrażam sobie chyba studiowania czegoś bez języka, chociaż niewiadomo jak to będzie. A dwa języki to już w ogóle super. Samej filologi chyba się nie opłaca, bo jakiego pracodawcę będzie interesować, że Ty znasz na pamięć całą literaturę jakiegoś kraju.

Wcale nic nie pomyliłaś, matura to nie jest wyznacznik czegokolwiek Też tak myślałam, zniecheciłam się po maturze do ang., no ale co zrobić - buta nie zjesz
no to myslę, że ważniejsze, żeby Ci się studia podobały

dużo ludzi tak myśli i dlatego idzie na prywatne uczelnie tylko co z tego, szybko odpadają.

dokładnie, kogo to obchodzi, że znasz literaturę i historię całego kraju.

tylko mialam na myśli to, że ja po prostu z tego angielskiego szybko łapię, bardzo go lubię... (biologię też lubię i łapię, ale w innym sensie... jednak musze jej poświęcić czas, a angielski tak po prostu mi wchodzi)
mialam z ang kiedyś tak, że zupelnie nie kumałam go - wyjechałam za granice i załapałam. wszystko zaczelo mi wchodzic do głowy samo.

ta matura mi uświadomiła, że może ja nie mam mózgu do takiego myślenia, jakiego oczekują na tej maturze z biologii.

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Burza
też lowe
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 21:44   #1233
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anjya Pokaż wiadomość
oooo to bardzo fajny i konkretny kierunek
ja chcę wybrać tłumaczenia literackie albo tłumaczenia specjalistyczne. do ustnych chyba mnie jakoś specjalnie nie ciągnie, chyba że zarobki mnie zachęcą hehe. nauczycielskie uprawnienia też się przydadzą w dobie kryzysu, a co tam, zawsze w jakiejś językowej szkole można dorobić
jako dwa główne chcę niemiecki i angielski, a do tego do wyboru też jest jakiś trzeci, hiszpański, włoski, rosyjski chyba. póki co stawiam też na hiszpański, ale zobaczymy, najpierw się dostać trzeba.
a potem może jakiś skandynawski ... ooo tak, kocham języki, a satysfakcja płynąca z rozumienia ludzi mówiących nie po polsku jest bezcenna
Właśnie, fajny i konkretny kierunek i niestety na prywatnej. Szkoda ale co zrobić.
Hehe moja nauczycielka od dodatkowego angielskiego studiowała lingwistykę z niemieckim w Warszawie, mówiła mi że nie miała życia i samo rycie potem była tłumaczem, ale jej sie nie chciało i została nauczycielką mówiła że kasa z tłumacza jest, ale znowu na nic nie ma czasu. Trzeba być pasjonatem i już.
A jak Ci poszedł angielski rozszerzony ? jeśli zdawałaś, ale myśle że tak

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
no to myslę, że ważniejsze, żeby Ci się studia podobały

dużo ludzi tak myśli i dlatego idzie na prywatne uczelnie tylko co z tego, szybko odpadają.

dokładnie, kogo to obchodzi, że znasz literaturę i historię całego kraju.

tylko mialam na myśli to, że ja po prostu z tego angielskiego szybko łapię, bardzo go lubię... (biologię też lubię i łapię, ale w innym sensie... jednak musze jej poświęcić czas, a angielski tak po prostu mi wchodzi)
mialam z ang kiedyś tak, że zupelnie nie kumałam go - wyjechałam za granice i załapałam. wszystko zaczelo mi wchodzic do głowy samo.

ta matura mi uświadomiła, że może ja nie mam mózgu do takiego myślenia, jakiego oczekują na tej maturze z biologii.
No, niestety tak jest

Skoro tak lubisz angielski i łatwo Ci się go uczy, to może kiedyś będziesz miała szanse coś zrobić w tym kierunku, bo co jak co, ale języki nigdy nie będą przeżytkiem i zawsze się przydadzą możesz kiedyś coś zacząć, bo potem możesz żałować, że wiesz - mogłaś, miałaś szansę, ale nie zrobiłaś tego. A najlepiej uczy się o czymś, co się lubi.

Bo masz myślenie lepsze! nie przejmuj się głupią maturą

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
To taki sposób obejrzenia dogłębnie wnętrza organizmu. Wydaje mi się, że to najdokładniejszy sposób w dzisiejszych czasach.
Wiem co to jest, bo miałam.
Ojej
Ale jak tu cokolwiek powiedzieć o tym po ang.

Edytowane przez Claaire
Czas edycji: 2010-05-10 o 21:49
Claaire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 21:50   #1234
anjya
Rozeznanie

generalnie jestem zadowolona z rozszerzonego angielskiego, biorąc pod uwagę,że go w tym roku po prostu olałam. skupiłam się bardzo na rozszerzonym niemieckim, a ten drugi zaniedbałam.
z tego co sprawdzałam mam 28/32 + rozprawka, za którą nie wiem ile punktów liczyć. w szkole zazwyczaj było 16-17, ale wolę nie robić sobie nadziei.
moim marzeniem było mieć 8 z przodu w wyniku. z tym co sobie policzyłam wystarczy, że będę miała 12 punktów z rozprawki i będzie 80%, ale nigdy nie wiadomo ..
a Tobie jak poszło?
anjya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 21:52   #1235
malenstwo5
Wtajemniczenie

Świetnie jutro ustny, a mnie gardło zaczyna boleć Trzymajcie kciuki żebym zapalenia krtani nie miała, bo wtedy im będę skrzeczeć

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 21:53   #1236
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
generalnie jestem zadowolona z rozszerzonego angielskiego, biorąc pod uwagę,że go w tym roku po prostu olałam. skupiłam się bardzo na rozszerzonym niemieckim, a ten drugi zaniedbałam.
z tego co sprawdzałam mam 28/32 + rozprawka, za którą nie wiem ile punktów liczyć. w szkole zazwyczaj było 16-17, ale wolę nie robić sobie nadziei.
moim marzeniem było mieć 8 z przodu w wyniku. z tym co sobie policzyłam wystarczy, że będę miała 12 punktów z rozprawki i będzie 80%, ale nigdy nie wiadomo ..
a Tobie jak poszło?
E to super naprawdę
Na pewno będziesz miała więcej niż 80%, a na studia ile około potrzebujesz?
Bo mi poszło ok, ale zdecydowanie mogło być lepiej. Jak zwykle wygrały moje nerwy i panika, hura
Stary 2010-05-10, 21:58   #1237
anjya
Rozeznanie

Cytat:
E to super naprawdę
Na pewno będziesz miała więcej niż 80%, a na studia ile około potrzebujesz?
Bo mi poszło ok, ale zdecydowanie mogło być lepiej. Jak zwykle wygrały moje nerwy i panika, hura
szczerze powiedziawszy nie sprawdzałam nigdy .. muszę poszukać statystyk z zeszłego roku i policzyć, ale to już jutro.
dzisiaj trzeba się wyspać, jutro maraton z niemieckim
powodzenia wszystkim!
anjya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 22:00   #1238
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
ale teraz to już nie ma znaczenia, co mialas sie nauczyc to sie nauczyłas, rob arkusz spokojnie
na pewno zdasz, na tyle, na ile potrzebujesz.
Nieee, wszystko, co przejrzę teraz, to zapamiętam
Cytat:
60% bez problemu będziesz miała.
tż miał 70, a z ang jest bardzo cienki
osoby, które nie umieja w zasadzie nic, tylko ciągle "ee.. EeEE.." mialy ok 11 pktow
potrzebujesz z obu ustnych?
Chyba właśnie, że coś odwalę, zemdleję, pokłócę się z komisją, nie wiem
Nie, nie, tylko z P 60%
Cytat:
Co to jest w ogóle ten rezonans i co o tym można powiedzieć -.-

A ja jutro ustny podstawowy.
Miałam robić scenki dziś na angielskim, ale połowę przegadałam i mi nauczycielka powiedziała, żebym za nic nie szła na fil. ang., bo będę żałować i ona by tego nie powtórzyła. I pochwaliła mój nowy pomysł odnośnie studiów
Ee, drgania wymuszone, ale co to ma do angielskiego?
Ooo
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19201604]ja właśnie nie wiem czego mam się spodziewać na ang. uczył mnie ten koleś w gim. ale tak jak pisałam pod koniec były niezłe akcje . w ogóle on jest dziwny. nie używa grzebienia, a ma włosy do ramion .także wyobraźcie sobie jak wygląda . i nie wiem czy spojrzy na mnie bardziej łaskawie, bo w sumie mnie lubił tak mi się wydaje , czy może będzie inaczej. kurczę. ale już od tygodnia nastawiam się pozytywnie. w ogóle nie dopuszczam do siebie myśli że nie zdam.[/QUOTE]
...bo to głupia myśl, to po co masz dopuszczać?
Cytat:
modlimy się, żeby nie trafił się zestaw opowiadanie/opis/recenzja, bo to będzie klapa. ja chcę rozprawkęęęę!
na angielskim podstawowym był już list nieformalny ..
a swoją drogą kiedyś trafił się już list formalny na niemcu?
Ale ja tylko podstawa, to mi tam...

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 22:05   #1239
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:

Skoro tak lubisz angielski i łatwo Ci się go uczy, to może kiedyś będziesz miała szanse coś zrobić w tym kierunku, bo co jak co, ale języki nigdy nie będą przeżytkiem i zawsze się przydadzą możesz kiedyś coś zacząć, bo potem możesz żałować, że wiesz - mogłaś, miałaś szansę, ale nie zrobiłaś tego. A najlepiej uczy się o czymś, co się lubi.

Bo masz myślenie lepsze! nie przejmuj się głupią maturą
mam nadzieję
i wiem, że pewnie bym żałowała. ale w tym roku postawiłam na biologię i chemię. po maturze będę myślała.

Cytat:
to jest zabójcze na maturze

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Nieee, wszystko, co przejrzę teraz, to zapamiętam

Chyba właśnie, że coś odwalę, zemdleję, pokłócę się z komisją, nie wiem
Nie, nie, tylko z P 60%

Ooo

dobra, sorry to jeszcze rano przejrzyj.

ale z obu P ?

Beata biologicznie powiedziała co to, Justyna fizycznie

właśnie
Stary 2010-05-10, 22:07   #1240
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
szczerze powiedziawszy nie sprawdzałam nigdy .. muszę poszukać statystyk z zeszłego roku i policzyć, ale to już jutro.
dzisiaj trzeba się wyspać, jutro maraton z niemieckim
powodzenia wszystkim!
Powodzenia

Cytat:
mam nadzieję
i wiem, że pewnie bym żałowała. ale w tym roku postawiłam na biologię i chemię. po maturze będę myślała.

to jest zabójcze na maturze

Pewnie, masz na to jeszcze peeełno czasu

Niestety

Cytat:

Ooo
Na pewno wiele...

Ehh powiedziała mi to, co sama już dawno wiedziałam.
Ciężko było mi znaleźć coś dla siebie.

Ja to w ogóle w niczym nigdy siebie nie widziałam
Stary 2010-05-10, 22:10   #1241
aanettee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
kto dodał taga ?
<3
ja napisałam : OBY DO CZERWCA !
bo taka jest prawda, już padam z nóg.

Jutro mam polski ustny, temu nie zaglądałam.
Powiedzcie mi czy jutro mogę zmienić plan ramowy i bibliografię ?
Jak pójdę do dyrektorki to myślicie, że podmieni ?
Mam za dużo lektur i jeden wiersz chciałam wywalić, by w czasie się zmieścić, eehh...

boję się polskiego gorzej, niż dzisiejszej biologii.

I love electro house!<3
aanettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 22:12   #1242
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję

dobra, sorry to jeszcze rano przejrzyj.

ale z obu P ?

Uniwersalne określenie czasu
Dobra, weź się nie lej wolę to teraz przejrzeć, niż później bym sobie wypominała, że tego nie zrobiłam (ale przez Kamilę mi nie wychodzi )

Nie, nie, chodzi o ang. Niemiecki sobie tylko tak zdaję, żeby jakieś dodatkowe punkty wpadły

Bo rezonans magnetyczny to właśnie fizyka. Wiecie, drgania w układzie elektro-magnetycznym LC i te sprawy tylko nie umiem sobie wyobrazić, o co im chodziło z tego OKE/CKE. Ala, wiesz coś więcej o tym zestawie?

Stary 2010-05-10, 22:16   #1243
star15
Zakorzenienie

Cytat:
oooo to bardzo fajny i konkretny kierunek
ja chcę wybrać tłumaczenia literackie albo tłumaczenia specjalistyczne. do ustnych chyba mnie jakoś specjalnie nie ciągnie, chyba że zarobki mnie zachęcą hehe. nauczycielskie uprawnienia też się przydadzą w dobie kryzysu, a co tam, zawsze w jakiejś językowej szkole można dorobić
jako dwa główne chcę niemiecki i angielski, a do tego do wyboru też jest jakiś trzeci, hiszpański, włoski, rosyjski chyba. póki co stawiam też na hiszpański, ale zobaczymy, najpierw się dostać trzeba.
a potem może jakiś skandynawski ... ooo tak, kocham języki, a satysfakcja płynąca z rozumienia ludzi mówiących nie po polsku jest bezcenna

ja składam na pewno Gdańsk, nad Poznaniem się waham, no i Bydgoszcz. Warszawa nie dla mnie hehehe .. poza tym tam chyba jest też więcej francuskiego niż niemieckiego, a mi zależy na tym, żeby niemiecki był jako ten główny, ale zaraz sprawdzę jeszcze.
edit: a w Wawie też jest wiodący niemiecki, ale to miasto mnie odstrasza, nie chciałabym tam mieszkać
Fajne kierunki rozważasz. ja też bardzo lubię uczyć się języków, ale do niem. bardzo zniechęciła mnie w liceum nauczycielka. Tzn.może źle się wyraziłam, nie tyle zniechęciła, co po prostu nic z nami nie robiła [opowiadała o orgazmach, o tym, po czyjej stronie jej małżeńskie łóżko jest zapadnięte i dlaczego, z czym ma kanapkę.. długa historia.], więc nie przykładalam się do niemieckiego, znam go właściwie tyle, ile z gimnazjum [rok nauki ], no i trochę to liceum. Dość podstawowo.
Ale za to wzięłam się teraz na własną rękę za hiszpański na razie zupełne podstawy, ale zmobilizowałam się i jest świetnie. [Karolina, dotrzymałam słowa, że się zacznę go uczyć ]

Cytat:
Mam dokładnie tak samo.

Cytat:
Ojej
Ale jak tu cokolwiek powiedzieć o tym po ang.
On wybrnął w ten sposób, że zaczął mówić ogólnie o badaniach i leczeniu, i że mamy coraz to nowsze techniki. W sumie szkoda, że dostał tylko 8pkt... wydawał się bardzo oczytany i miły.

Cytat:

____

I po burzy. Bu. Musiałam wyłączyć kompa, bo już raz nam się spalił zasilacz.
Wiecie co teraz robię? Uczę się słówek. Psychika.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 22:17   #1244
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:

Bo rezonans magnetyczny to właśnie fizyka. Wiecie, drgania w układzie elektro-magnetycznym LC i te sprawy tylko nie umiem sobie wyobrazić, o co im chodziło z tego OKE/CKE. Ala, wiesz coś więcej o tym zestawie?
Tyle, co napisała Martyna
Wiecie, wydaje mi się, że mogło chodzić np. jak to się przydaje w medycynie, współczesne techniki czegoś tam, takie raczej ogólne, no bo kto będzie wnikał w etapy przeprowadzania tego

Martyna! skąd się uczysz hiszpańskiego?

Edytowane przez Claaire
Czas edycji: 2010-05-10 o 22:18
Claaire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 22:22   #1245
star15
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie do mnie to pytanie?

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Tyle, co napisała Martyna
Wiecie, wydaje mi się, że mogło chodzić np. jak to się przydaje w medycynie, współczesne techniki czegoś tam, takie raczej ogólne, no bo kto będzie wnikał w etapy przeprowadzania tego

Martyna! skąd się uczysz hiszpańskiego?
Nie wiem dokładnie, on tylko opowiadał, że miał jakieś rysunki ze szpitala, coś takiego. Bo to w tej części z materiałem stymulującym. A ona mu później zadawała do tego pytania, ogólnie o nowoczesnym leczeniu.
O stąd. Dobra stronka, razem z wymową słówka.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
Stary 2010-05-10, 22:24   #1246
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
też .

Cytat:
Napisane przez aanettee Pokaż wiadomość
ja napisałam : OBY DO CZERWCA !
bo taka jest prawda, już padam z nóg.

Jutro mam polski ustny, temu nie zaglądałam.
Powiedzcie mi czy jutro mogę zmienić plan ramowy i bibliografię ?
Jak pójdę do dyrektorki to myślicie, że podmieni ?
Mam za dużo lektur i jeden wiersz chciałam wywalić, by w czasie się zmieścić, eehh...

boję się polskiego gorzej, niż dzisiejszej biologii.
a myslałam że to Ewa ;D.
chyba już nie

Cytat:
Dobra, weź się nie lej wolę to teraz przejrzeć, niż później bym sobie wypominała, że tego nie zrobiłam (ale przez Kamilę mi nie wychodzi )

Cytat:
I po burzy. Bu. Musiałam wyłączyć kompa, bo już raz nam się spalił zasilacz.
Wiecie co teraz robię? Uczę się słówek. Psychika.
i dobrze
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 22:27   #1247
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie wiem dokładnie, on tylko opowiadał, że miał jakieś rysunki ze szpitala, coś takiego. Bo to w tej części z materiałem stymulującym. A ona mu później zadawała do tego pytania, ogólnie o nowoczesnym leczeniu.
O stąd. Dobra stronka, razem z wymową słówka.
Nie chce mieć zestawu ze szpitalem ale lepiej sobie to zrobie jakoś. Już bym chyba wolała medycynę alternatywną
dziekuję też zaczynam ! będziemy się kształcić razem hehe
Stary 2010-05-10, 22:28   #1248
effciaa16
Zakorzenienie

3mam mocno kciuki za Was za jutrzejszy dzień! Będzie dobrze! ;* ;*

lowe Was;*
idę powtórzyć z angola.
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 22:30   #1249
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Ale za to wzięłam się teraz na własną rękę za hiszpański na razie zupełne podstawy, ale zmobilizowałam się i jest świetnie. [Karolina, dotrzymałam słowa, że się zacznę go uczyć ]
Ale tak samiuśka od początku?
Nigdy wcześniej nie uczyłaś się podstaw?

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-05-10, 22:32   #1250
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce mieć zestawu ze szpitalem ale lepiej sobie to zrobie jakoś. Już bym chyba wolała medycynę alternatywną
dziekuję też zaczynam ! będziemy się kształcić razem hehe
Ja bym nie chciała nic o środowisku. Zawsze mnie drażnił ten temat, a już zwłaszcza, odkąd moja nauczycielka od ang. się zdenerwowała na kolejną osobę i kazała każdemu po kolei powiedzieć dobrze słówko environment

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość

lowe Was;*
idę powtórzyć z angola.
My Ciebie też lowe. ;**
I trzymam kciuki za wszystkie Żbiki jutrzejsze.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Ale tak samiuśka od początku?
Nigdy wcześniej nie uczyłaś się podstaw?
Nie, nigdy nie miałam okazji.
Spróbuję, mam ogarniętą trochę wymowę, bo się dużo seriali argentyńskich naoglądałam kiedyś. uważasz, że się nie da tak samemu od podstaw?

Studentka
Stary 2010-05-10, 22:38   #1251
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:

no wiem wiem, też tak mam, że muszę
przed polskim też rano czytałam jeszcze coś, co mi się nie przydało, ale musiałam

no to co za problem im o tym po ang opowiedzieć

Cytat:

On wybrnął w ten sposób, że zaczął mówić ogólnie o badaniach i leczeniu, i że mamy coraz to nowsze techniki. W sumie szkoda, że dostał tylko 8pkt... wydawał się bardzo oczytany i miły.

no szkoda go, szkoda
Stary 2010-05-10, 22:40   #1252
BeaS
Zakorzenienie

Ala, jaki wierszyk napisałaś w tym wątku z nk i braciszkiem.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Nie, nigdy nie miałam okazji.
Spróbuję, mam ogarniętą trochę wymowę, bo się dużo seriali argentyńskich naoglądałam kiedyś. uważasz, że się nie da tak samemu od podstaw?
Nie wiem czy się da. Na pewno będzie to trudne.
Zobaczyłam tę stronkę i jakoś do mnie nie trafia, ale ja nie mam jakichś specjalnych zdolności językowych.

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-05-10, 22:42   #1253
blue_apple
Zakorzenienie

Ala

Cytat:
O może

Na górze róże na dole bez
To mój brat jest wiesz?!

kocham Twoje wierszyki

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:

własnie z Beata i Martyna się śmiejemy
Stary 2010-05-10, 22:45   #1254
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne kierunki rozważasz. ja też bardzo lubię uczyć się języków, ale do niem. bardzo zniechęciła mnie w liceum nauczycielka. Tzn.może źle się wyraziłam, nie tyle zniechęciła, co po prostu nic z nami nie robiła [opowiadała o orgazmach, o tym, po czyjej stronie jej małżeńskie łóżko jest zapadnięte i dlaczego, z czym ma kanapkę.. długa historia.], więc nie przykładalam się do niemieckiego, znam go właściwie tyle, ile z gimnazjum [rok nauki ], no i trochę to liceum. Dość podstawowo.
Ja też z tym, że tylko uczyć, bo jak mam pisać to wypracowanie, to mnie coś bierze ale ogólnie chciałabym właśnie jeszcze jakiegoś języka romańskiego się zacząć uczyć
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19204711][/QUOTE]
Ehe
Cytat:
no to co za problem im o tym po ang opowiedzieć
No ba... The magentic resonance means shaking in electromagentic configuration LC.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Właśnie tez wylukałam ten wierszyk Ali

Stary 2010-05-10, 22:50   #1255
star15
Zakorzenienie

Cytat:
no szkoda go, szkoda
Ajronizujesz?

Cytat:
Nie wiem czy się da. Na pewno będzie to trudne.
Zobaczyłam tę stronkę i jakoś do mnie nie trafia, ale ja nie mam jakichś specjalnych zdolności językowych.
Z tego nauczę się podstaw.

Cytat:
Ala

kocham Twoje wierszyki

Studentka
Stary 2010-05-10, 23:06   #1256
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
przyłączam się
ja jutro jadę do lekarza, po jakieś zaświadczenie do McDonaldu.
przyjęli mnie. dostosują się do moich autobusów, super .
w ogóle kobietki kierowniczki takie wyrozumiałe.

lecę, nadrobię to prawie 10 str jutro ()

siostra mojego TŻ jest w ciąży, ale suuuuuuuuuper

ed: baranoc ;*

bziii ♡.

Edytowane przez rehab4181
Czas edycji: 2010-05-10 o 23:09
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 23:09   #1257
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Ajronizujesz?
nie nie. serio
szkoda skoro ogarnięta osoba.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
przyłączam się
jak to brzmi
Stary 2010-05-10, 23:13   #1258
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym nie chciała nic o środowisku. Zawsze mnie drażnił ten temat, a już zwłaszcza, odkąd moja nauczycielka od ang. się zdenerwowała na kolejną osobę i kazała każdemu po kolei powiedzieć dobrze słówko environment
A no to rzeczywiście masz uraz
Ale też nie lubię tych środowiskowych tematów.

Cytat:
Cytat:
Ala

kocham Twoje wierszyki
....

Cały Wizaż pozna moje poetyckie zdolności.

Ale widziałyście jak potem ktoś po mnie perfidnie pomałpował?!
Stary 2010-05-10, 23:14   #1259
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
przyłączam się

siostra mojego TŻ jest w ciąży, ale suuuuuuuuuper

ed: baranoc ;*
Fajnie, że Cię przyjęli.
Tylko zaświadczenie potrzebne, a książeczka sanepidowska nie? ;>
To świetnie ! małe bejbosze są taaakie super.

Cytat:
nie nie. serio
szkoda skoro ogarnięta osoba.

Studentka
Stary 2010-05-10, 23:18   #1260
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
jak to brzmi
wiem, śmiesznie

Cytat:
Fajnie, że Cię przyjęli.
Tylko zaświadczenie potrzebne, a książeczka sanepidowska nie? ;>
To świetnie ! małe bejbosze są taaakie super.
też ale ja mam aktualną

nie no, weźcie mnie wygońcie !
idę, serio

słodkich snów ;*

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości