|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VII - w oczekiwaniu na kreskę i dwa koła !
To taki sposób obejrzenia dogłębnie wnętrza organizmu. Wydaje mi się, że to najdokładniejszy sposób w dzisiejszych czasach.
Wiem co to jest, bo miałam. ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- kto dodał taga 'biologia ssie'?
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dużo ludzi tak myśli i dlatego idzie na prywatne uczelnie tylko co z tego, szybko odpadają.dokładnie, kogo to obchodzi, że znasz literaturę i historię całego kraju. tylko mialam na myśli to, że ja po prostu z tego angielskiego szybko łapię, bardzo go lubię... (biologię też lubię i łapię, ale w innym sensie... jednak musze jej poświęcić czas, a angielski tak po prostu mi wchodzi)mialam z ang kiedyś tak, że zupelnie nie kumałam go - wyjechałam za granice i załapałam. wszystko zaczelo mi wchodzic do głowy samo. ta matura mi uświadomiła, że może ja nie mam mózgu do takiego myślenia, jakiego oczekują na tej maturze z biologii. też lowe |
|
|
|
|
#1233 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale co zrobić. Hehe moja nauczycielka od dodatkowego angielskiego studiowała lingwistykę z niemieckim w Warszawie, mówiła mi że nie miała życia i samo rycie potem była tłumaczem, ale jej sie nie chciało i została nauczycielką mówiła że kasa z tłumacza jest, ale znowu na nic nie ma czasu. Trzeba być pasjonatem i już. A jak Ci poszedł angielski rozszerzony ? jeśli zdawałaś, ale myśle że tak ![]() Cytat:
![]() Skoro tak lubisz angielski i łatwo Ci się go uczy, to może kiedyś będziesz miała szanse coś zrobić w tym kierunku, bo co jak co, ale języki nigdy nie będą przeżytkiem i zawsze się przydadzą możesz kiedyś coś zacząć, bo potem możesz żałować, że wiesz - mogłaś, miałaś szansę, ale nie zrobiłaś tego. A najlepiej uczy się o czymś, co się lubi. Bo masz myślenie lepsze! nie przejmuj się głupią maturą ![]() Cytat:
Ale jak tu cokolwiek powiedzieć o tym po ang.
Edytowane przez Claaire Czas edycji: 2010-05-10 o 21:49 |
|||
|
|
|
#1234 |
|
Rozeznanie
|
generalnie jestem zadowolona z rozszerzonego angielskiego, biorąc pod uwagę,że go w tym roku po prostu olałam. skupiłam się bardzo na rozszerzonym niemieckim, a ten drugi zaniedbałam.
z tego co sprawdzałam mam 28/32 + rozprawka, za którą nie wiem ile punktów liczyć. w szkole zazwyczaj było 16-17, ale wolę nie robić sobie nadziei. moim marzeniem było mieć 8 z przodu w wyniku. z tym co sobie policzyłam wystarczy, że będę miała 12 punktów z rozprawki i będzie 80%, ale nigdy nie wiadomo .. a Tobie jak poszło? |
|
|
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
Świetnie jutro ustny, a mnie gardło zaczyna boleć
|
#1236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno będziesz miała więcej niż 80%, a na studia ile około potrzebujesz? Bo mi poszło ok, ale zdecydowanie mogło być lepiej. Jak zwykle wygrały moje nerwy i panika, hura
|
|
|
#1237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzisiaj trzeba się wyspać, jutro maraton z niemieckim ![]() powodzenia wszystkim! |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1238 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie, nie, tylko z P 60% ![]() Cytat:
![]() Ooo ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19201604]ja właśnie nie wiem czego mam się spodziewać na ang. uczył mnie ten koleś w gim. ale tak jak pisałam pod koniec były niezłe akcje . w ogóle on jest dziwny. nie używa grzebienia, a ma włosy do ramion .także wyobraźcie sobie jak wygląda . i nie wiem czy spojrzy na mnie bardziej łaskawie, bo w sumie mnie lubił tak mi się wydaje , czy może będzie inaczej. kurczę. ale już od tygodnia nastawiam się pozytywnie. w ogóle nie dopuszczam do siebie myśli że nie zdam.[/QUOTE]...bo to głupia myśl, to po co masz dopuszczać? ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wiem, że pewnie bym żałowała. ale w tym roku postawiłam na biologię i chemię. po maturze będę myślała. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
ale z obu P ?Beata biologicznie powiedziała co to, Justyna fizycznie właśnie
|
|||
|
|
|
#1240 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie, masz na to jeszcze peeełno czasu ![]() Niestety ![]() Na pewno wiele... ![]() Ehh powiedziała mi to, co sama już dawno wiedziałam. Ciężko było mi znaleźć coś dla siebie. Ja to w ogóle w niczym nigdy siebie nie widziałam
|
|
|
#1241 |
|
Wtajemniczenie
|
ja napisałam : OBY DO CZERWCA !
bo taka jest prawda, już padam z nóg. Jutro mam polski ustny, temu nie zaglądałam. Powiedzcie mi czy jutro mogę zmienić plan ramowy i bibliografię ? Jak pójdę do dyrektorki to myślicie, że podmieni ? Mam za dużo lektur i jeden wiersz chciałam wywalić, by w czasie się zmieścić, eehh... boję się polskiego gorzej, niż dzisiejszej biologii. |
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra, weź się nie lej wolę to teraz przejrzeć, niż później bym sobie wypominała, że tego nie zrobiłam (ale przez Kamilę mi nie wychodzi ![]() Nie, nie, chodzi o ang. Niemiecki sobie tylko tak zdaję, żeby jakieś dodatkowe punkty wpadły ![]() Bo rezonans magnetyczny to właśnie fizyka. Wiecie, drgania w układzie elektro-magnetycznym LC i te sprawy tylko nie umiem sobie wyobrazić, o co im chodziło z tego OKE/CKE. Ala, wiesz coś więcej o tym zestawie?
|
|
|
|
|
#1243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
], no i trochę to liceum. Dość podstawowo.Ale za to wzięłam się teraz na własną rękę za hiszpański na razie zupełne podstawy, ale zmobilizowałam się i jest świetnie. [Karolina, dotrzymałam słowa, że się zacznę go uczyć ] Cytat:
![]() On wybrnął w ten sposób, że zaczął mówić ogólnie o badaniach i leczeniu, i że mamy coraz to nowsze techniki. W sumie szkoda, że dostał tylko 8pkt... wydawał się bardzo oczytany i miły. ____ I po burzy. Bu. Musiałam wyłączyć kompa, bo już raz nam się spalił zasilacz. ![]() Wiecie co teraz robię? Uczę się słówek. Psychika.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||
|
|
|
#1244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiecie, wydaje mi się, że mogło chodzić np. jak to się przydaje w medycynie, współczesne techniki czegoś tam, takie raczej ogólne, no bo kto będzie wnikał w etapy przeprowadzania tego ![]() Martyna! skąd się uczysz hiszpańskiego?
Edytowane przez Claaire Czas edycji: 2010-05-10 o 22:18 |
|
|
|
|
#1245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
O stąd. Dobra stronka, razem z wymową słówka.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||
|
|
|
#1246 | |||
|
Konto usunięte
|
też .
Cytat:
chyba już nie Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale lepiej sobie to zrobie jakoś. Już bym chyba wolała medycynę alternatywną ![]() dziekuję też zaczynam ! będziemy się kształcić razem hehe
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
3mam mocno kciuki za Was za jutrzejszy dzień! Będzie dobrze! ;* ;*
lowe Was;* idę powtórzyć z angola. |
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy wcześniej nie uczyłaś się podstaw?
|
|
|
#1250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I trzymam kciuki za wszystkie Żbiki jutrzejsze. ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Nie, nigdy nie miałam okazji. ![]() Spróbuję, mam ogarniętą trochę wymowę, bo się dużo seriali argentyńskich naoglądałam kiedyś. uważasz, że się nie da tak samemu od podstaw?
||
|
|
|
#1251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przed polskim też rano czytałam jeszcze coś, co mi się nie przydało, ale musiałam ![]() no to co za problem im o tym po ang opowiedzieć ![]() ![]() Cytat:
no szkoda go, szkoda
|
||
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Ala, jaki wierszyk napisałaś w tym wątku z nk i braciszkiem.
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
Zobaczyłam tę stronkę i jakoś do mnie nie trafia, ale ja nie mam jakichś specjalnych zdolności językowych.
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Ala
![]() kocham Twoje wierszyki ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- własnie z Beata i Martyna się śmiejemy |
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że tylko uczyć, bo jak mam pisać to wypracowanie, to mnie coś bierze ale ogólnie chciałabym właśnie jeszcze jakiegoś języka romańskiego się zacząć uczyć ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19204711] Ehe ![]() ![]() No ba... The magentic resonance means shaking in electromagentic configuration LC. ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Właśnie tez wylukałam ten wierszyk Ali
|
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Ajronizujesz?
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
#1256 |
|
Zadomowienie
|
przyłączam się
![]() ja jutro jadę do lekarza, po jakieś zaświadczenie do McDonaldu. przyjęli mnie. dostosują się do moich autobusów, super w ogóle kobietki kierowniczki takie wyrozumiałe. lecę, nadrobię to prawie 10 str jutro ( )siostra mojego TŻ jest w ciąży, ale suuuuuuuuuper ![]() ed: baranoc ;*
bziii ♡. Edytowane przez rehab4181 Czas edycji: 2010-05-10 o 23:09 |
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
nie nie. serio
![]() szkoda skoro ogarnięta osoba. ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale też nie lubię tych środowiskowych tematów. .... Cały Wizaż pozna moje poetyckie zdolności. Ale widziałyście jak potem ktoś po mnie perfidnie pomałpował?!
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zaświadczenie potrzebne, a książeczka sanepidowska nie? ;> To świetnie ! małe bejbosze są taaakie super. ![]()
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
wiem, śmiesznie
![]() Cytat:
ale ja mam aktualną ![]() nie no, weźcie mnie wygońcie ! idę, serio ![]() słodkich snów ;*
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

to dość specyficzny kierunek, chyba nigdzie go niestety nie ma, a już na pewno nie w Krakowie.

potem była tłumaczem, ale jej sie nie chciało i została nauczycielką

też zaczynam ! 
)