|
|
#1111 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Cytat:
![]() Ja mam 68/82 i noszę 30C/65C i czasami 30D/65D (ze ścisłych staników), z rozciągliwców lepsze będzie 28DD/60E. Cytat:
ja też uświadomiłam koleżanki. jednej dobrano ścisły model i teraz mam wyrzuty sumienia, że się niepotrzebnie ściska. |
||
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz zmierzyłam się i mam 68 scisle na wydechu pod, na wdechu 75,w mam w zwisie 86,a normalnie w mam 83,5. teraz co o tym sądzisz? A jak przeczytalam historie panieny,która w ciagu dwoch lat stanikomanii ma dodatkowe 10 cm w biuscie,to mi sie nie chce wierzyc...3cm w ciagu kilku dni,a jeszcze pare cm w ciagu 3 tyg. Czy to naprawde, czy juz przesada?
|
|
#1113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli ktoś nosił za mały rozmiar to jest możliwa migracja, ale żeby aż 10cm to mi się nie chce wierzyć. przy małymi biuście to może 1-2cm a może nie być wcale, to jest kwestia indywidualna. im bardziej źle dobrany rozmiar ktoś nosił tym migracja może być większa. a Ty nie nosiłaś aż tak za małej miseczki.
|
|
|
|
|
#1114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to mnie uswiadomilas
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
hm z ta migracją może by tak, że pannie z obwodu mogło odejsc parę cm i stąd dodatkowe 10 cm bo inaczej nie uwierzę
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
chłopaki, to jest dobry stanik http://www.allegro.pl/item1026032732...elizna_pl.html ? Czy nie znacie tej marki?
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie spodziewałabym się rewelacji w tej marce skoro aż producent nie potrafi dobrze dopasować biustonosza modelce.
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a fe! dzięki ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- a ten http://www.allegro.pl/item1012382531...onosz_70e.html ?
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co myślicie o tym: http://www.allegro.pl/item1025650225...ntimo2day.html
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
zwariowalam juz.
zmierzylam sie jeszcze raz i widocznie znow przytylam. obwod pod biustem : 83 w biuscie : 98 chce kupic dwa staniki. pomozecie mi dobrac rozmiar? pierwszy: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?actio...aa8d4bc4074b05 tabela rozmiarów producenta : http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?actio...aa8d4bc4074b05 drugi: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?actio...aa8d4bc4074b05 tabela rozmiarow producenta : http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?actio...aa8d4bc4074b05 bardzo prosze o pomoc. jestem juz zdesperowana. ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- o mamo, linki do strony glownej. to jeszcze raz (Naprawde prosze o pomoc) www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ w wyszukiwarce wpisac : Gaia 275 Avril i pierwszy po lewej nie znam sie na kolorach, bezowy? i drugi : Gorsenia 034 Doris pierwszy po lewej. spojrzcie prosze na tabele rozmiarow producenta. ja nic nie rozumiem, juz padam z nerwow. Prosze.
|
|
#1122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i mierzysz obwód w biuście w tzw. zwisie, bez stanika. Jeśli ten pomiar to u Ciebie 121 cm, to prawdopodobnie będziesz potrzebowała większej miski niż to wynika z pomiaru normalnego - czyli może to być nawet angielskie 36GG/H
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli powinno się brać pod uwagę wymiar w zwisie czy zrobić srednią?
|
|
#1124 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Pytanie do krakowianek - czy byłyście w tym nowym sklepie na Dietla? To jest chyba filia Intimo4You, ale nie jestem pewna... Mój wzrok przykuł olbrzymi napis brafitting. Czy macie jakieś doświadczenia?
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
na 83/98 70G tez bedzie pasowac?
|
|
#1126 |
|
BAN stały
|
i nie zapeszając znalazłam idealny miękki stanik!Panache confetti 65D
na 81/72. Czy miała któraś z was ten model? chodzi mi głownieo to czy się rozciąga
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale D też fajne![]() a że noszę zły rozmiar to już sobie uświadomiłam w sumie to np poprawianie stanika w ciągu dnia czy wpijające się ramiączka powinny dać do myślenia, ale dopiero po wejściu na Stanikomanię dowiedziałam się, że to jednak nie jest normalne ![]() teraz mam zamiar wybrać się do sklepu z takimi rozmiarami i poprzymierzać i dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu ![]() Bielizniarko - dopiero zpbaczyłam twój post; ja się tam wybieram w najbliższym czasie
Mój blog o dbaniu o urodę w Japonii i Korei: www.kiyora.pl Edytowane przez loss_lauri Czas edycji: 2010-05-10 o 17:57 |
|
|
|
|
#1129 |
|
Raczkowanie
|
Wklejam zdjęcia moich staników. Moje wymiary obecne to 70 w odwodzie luźno, 69 na mega ścisku, 84 w biuście. Nadal mam spore bułki które są spuścizną po noszeniu 75B do 19 roku życia.
Pierwszy to koralowa Curvy Cate Portia 60E (noszę ją z przedłużką ) wymiary 54 cm w spoczynku, max 67cm. UU - 28cm Stanik przeszedł wymianę fiszbin na inne ,bo oryginalne były dla nie do zniesienia wbijały mi się w mostek i pod pachami. Wyginanie ich nic nie pomoglo. Drugi to LaSenza 70D różowy obwód w spoczynku 60 cm max 70 (potem miseczki się za bardzo spłaszczają), UU26cm Trzeci LaSenza 70D biały z wrzosową wstażką , w spoczynku 60cm max 70, UU 27cm Ostani to już za mała FREYA 60E (0bwód 54- max 65cm, UU 26cm) jak widać wyraźnie stanik jest znacząco za mały , buły są takie że aż można by powiedzieć że muszę sie odchudzać a ważę tylko 54kg I co dziewczyny sądzicie, moim zdaniem model balkonetki nie bardzo mi pasuję albo miseczki w LaSenza są za małe.
|
|
|
|
#1130 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
jak juz tu pisalam, tez bylam na dzien dobry fanka sciskania, bo myslalam, ze tak trzeba, dopiero z czasem uswiadomilam sobie, ze bedac szczupla, nie mam potrzeby zbytniego zanizania obwodu (bo tez nie ma tez za bardzo co sciskac, skoro tluszczyku malo), no i moj biust nie jest jakis szczegolnie duzy, zeby wymagal bardzo silnego podtrzymania. a obwod zanizony o 2 - 3 cm daje u mnie swietnie rade. dlatego rowniez uwazam, ze nie ma co poczatkujacym w stanikologii stosowanej dziewczynom narzucac od razu sporo zanizonego obwodu w stanikach rozciagajacych sie w tzw. normie. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- ten stanik rzadko bardzo komukolwiek pasuje. tragicznie dziobuje. wiecej nie napisze, bo za kazdym razem, kiedy go widze na Balkonetce, wylewam swoje zale^^ ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- guniu, jezeli jest duza roznica miedzy obydwoma pomiarami, na pewno nie wystarczy trzymanie sie wymiaru niezwisowego. natomiast przy 3. centymetrach ja bym intuicyjnie probowala, moze cos wlasnie a la usredniony wymiar.
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2010-05-10 o 21:17 |
||
|
|
|
#1131 |
|
BAN stały
|
co o tym myślicie dziewczyny?
65D panache, confetti To jeden nielicznych miękkich staników,które mnie dodatkowo nie spłaszczają. Mostek nigdy nie bedzie u mnie idealnie przylegał,bo mam skrzywioną klatkę i takiejakby wgłębienie:p Co o nim myślicie? (*zastanwiam się też nad cleo georgiem żółtym 28DD^^ ) EDIT: odnośnie marszczenia, to nic takiego nie zauważyłam nawet góra nie powiewa,a jak się schylam lub wyczyniam różnie dziwne pozy ( )np.dzisiaj generalne porządki w pokoju -to nie odstaje, nie marszczy się, pozostaje na swoim miejscu.Obwód jak na 65 jest ścisły zapinam się na pierwszą haftkę i jest bdb, zastanawia mnie jednak wielkość miski-D,czy aby nie za duża? fiszbina jest szeroka i sięga dokładnie w sam środek pachy-a nawet trochę poza nią,więc w większej misce zaczęłoby wszystko powiewać... (pomijając fak, żę zostałam lekko oszukana przez sklep LP i przepłaciłam za niego,to uważam, że jest udany.) Jak uważacie, będzie nadawał się do"naprawiania" biustu? Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-05-11 o 07:37 |
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem jest ok
|
#1133 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ten mat wygląda lepiej Cytat:
to taki dziobujący koszmarek i jest bardzo małomiseczkowyCytat:
ten pierwszy z La senzy jest małomiseczkowy, więc możliwe że jest za mały. ile masz w biuście w poczyleniu, czyli w zwisie? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj w LaVantilu - nabrałam staników 70E i do mierzenia! Sprzedawczynie patrzyły na mnie jak na wariatkę, doradzały też babce z większymi cyckami niż ja wybór miski c
Jak mnie to teraz denerwuje! Taka ciemnota totalna, dzięki dziewczyny, że mnie uświadomiłyście No i 70E leży jak ulał... 65F/G nie zmierzyłam, może innym razem
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Dziewczyny pomóżcie Chciałam sobie zamówić biustonosz z Triumpha i nie wiem czy 70 B będzie dobry kiedyś wyliczyłyście mi że mój rozmiar to 70 B lub 65 D Ale jak patrzę po tabelkach to nie pasuje i nie wiem Moje wymiary obwód ciasno74 , w piersiach 84 Może któraś mi pomoże?
|
|
|
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
W zwisie 89cm mam. Hmmm własnie ta portia na mnie ma tendencje do zjeżdzania w dół. Chyba dalej nie mam dobrze dobranego stanika bo w kazdym mam bułki
a wygarniam i pochylam się przy zakładaniu.
|
|
|
|
#1137 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie też to wkurza no masakra.. ale najbardziej leje z tych lasek, co chodzą w bluzkach na ramiączkach z niskim tyłem i im obwód wystaje ..krzywo Cytat:
Cytat:
Edytowane przez simeri Czas edycji: 2010-05-11 o 11:21 |
|||
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
simeri
Dzięki kochana gdzie najlepiej zamówić stanik? Mieszkam w małej miejscowości i jak pytam o 65 to oczy robią jakbym z księżyca była.no i co z ewentualna wymianą Interesuje mnie na początek jakiś niedrogi Jestem zielona w tym temacie |
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapięcie sięgało prawie karku. No i po co takim ludziom ta bielizna? W jakim celu ją noszą ![]()
|
|
#1140 |
|
Przyczajenie
|
Witam może któraś mi doradzi jaki stanik powinnam sobie kupić ponieważ w sklepach nigdzie nie mogę dostać jakiegoś ładnego to chce zamówić z allegro. A ponieważ zamawiam z allegro potrzebuje dobrej rozmiarówki...
Pod biustem mam ciasno a nawet bardzo ciasno 80 cm a w biuście cos miedzy 100-102. bardzo proszę was dziewczyny o doradzenie mi wyborze odpowiedniego rozmiaru pozdrawiam bardzo serdecznie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

Ale wiadomo,ze lepiej jest kupic 3 porządne,zamiast7 srednich
bardzo scisle mierzone pod mam 68 cm pod, a w ok83, bo za kazdym razem jakos inaczej mi wychodzi

to mi się nie chce wierzyć. przy małymi biuście to może 1-2cm a może nie być wcale, to jest kwestia indywidualna. im bardziej źle dobrany rozmiar ktoś nosił tym migracja może być większa. a Ty nie nosiłaś aż tak za małej miseczki.
a to mnie uswiadomilas

poza tym nie ma czegoś takiego jak rozmiar A, samo A nic nie znaczy, bo przy każdej szerokości obwodu miseczka ma inną wielkość.
to taki dziobujący koszmarek i jest bardzo małomiseczkowy
Jak mnie to teraz denerwuje! Taka ciemnota totalna, dzięki dziewczyny, że mnie uświadomiłyście 
a wygarniam i pochylam się przy zakładaniu.