Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 00:16   #2941
jaszczka
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

No z tym pępkiem to też słyszałam, żeby nie moczyć, ale nie wiedziałam że alkoholem też nie trzeba przecierać... Kurcze tyle sprzecznych informacji wszędzie podają i bądź człowieku mądry
Jeszcze trzeba będzie popytać jak to u innych doświadczonych mamusiek było i wybrać jakąś taktykę - oby dobrą
Stary 2010-05-11, 00:28   #2942
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
No z tym pępkiem to też słyszałam, żeby nie moczyć, ale nie wiedziałam że alkoholem też nie trzeba przecierać... Kurcze tyle sprzecznych informacji wszędzie podają i bądź człowieku mądry
Jeszcze trzeba będzie popytać jak to u innych doświadczonych mamusiek było i wybrać jakąś taktykę - oby dobrą
a ja znowu słyszałam (chyba z SR) że można moczyć, że to w niczym nie przeszkadza tylko żeby później osuszyć po kąpieli. Ile mam tyle opinii

Ola - dziękuję. Myślałam, że więcej masz własnych spostrzeżeń
Cóż przekonam się co to za ... kupiłam

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 00:43   #2943
olakola
Zadomowienie

Co do kosmetyków to ja myślę, że będzie lipiec, dzidziuś będzie leżał z gołymi rączkami i nóżkami tylko w rampersiku i trzeba będzie go smarować kremikiem z filtrem, bo nawet w cieniu skóra się opala. Więc chyba dobrze zainwestować w fajny krem z wysokim filtrem dla dzieci "od zera".
Smarować oliwka czy balsamem nie będę jeśli nie będzie takiej potrzeby, pudru nie lubię. Kupię tylko delikatne mydełko i krem z filtrem, sudokrem kupiłam, ale taki średni, żeby był na wszelki wypadek.
Ja myjkę jedną kupiłam, po każdym myciu wywieszę na dworze razem z ręcznikiem, wyschnie a słoneczko zabije wszystkie zarazki.

Co do brudnego smoczka i oblizywania go ... moja teściowa podnosiła smoczek z podłogi w kuchni, oblizywała go i dawała TŻ'ta siostry synkowi. Byłam przerażona, ale nic nie mówiłam. Ona ma paradontozę, wiecznie stany zapalne dziąseł i bardzo często opryszczkę.
Małemu nic nie jest
Mojemu synkowi tylko ja będę oblizywać smoka (TŻ też, ale jak się przejdzie do dentysty i usłyszę, że wszystkie ząbki zdrowe).
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 00:50   #2944
Siala_Bala
Zakorzenienie

Własnie krem z filtrem.. widziałam Ziajki z filtrem 30, większych nie widziałam żeby był dla dzidzi od pierwszych dni życia.

Stary 2010-05-11, 01:03   #2945
Alguien
Zadomowienie

Z tymi kremami z filtrem, to juz sama nie wiem, co myslec. U nas nie zalecaja zadnego do 6 m-ca zycia.
Jesli chodzi o pepek, to w mojej SR nie zalecaja kapac na poczatku, a z tym alkoholem, to kaza przemywac tylko wtedy, jakby nie goilo sie cos prawidlowo. Mowili, zeby najlepiej zostawic to samemu sobie.
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 01:03   #2946
jaszczka
Zadomowienie

Idę spać dziewczyny...
Padam na pyszczek... od paru dni nie mogę spać, wiecznie coś mi przeszkadza, a jak wreszcie zasnę to zaraz muszę znowu wstać bo siku mnie ciśnie
oby do rana
dobranoc!!
Stary 2010-05-11, 04:30   #2947
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry
tu ja i mój poranny ptaszek

Mam APEL do naszych maleństw (proszę przekazać):

"Proszę grzecznie siedzieć w brzuszkach, nie kopać za mocno, nie skakać za wysoko i spokojnie poczekać co najmniej do 36 tc. Brzuszki to fajna rzecz i jeszcze nacieszycie sie samodzielnością"

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
A to dzisiejsza fotka jak nasza sunia się tuli do brzusia no a ostatnio to coraz częściej lubi słuchać "lokatora" w brzuszku
przepiękna fotka

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 06:21   #2948
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam laski ja wlasnie sie wyszykowalam, TZ zaraz wstanie Jak mam iwyzte to zawsze nie moge spac no ale to chyba kazda z nas ma
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 08:12   #2949
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Dzień dobry! Czy u Was też jest wielkie koszenie na osiedlach? U mnie od rana i spać sie nie da, nawet przy zamkniętym oknie.
Widze, że wczoraj była dyskusja na temat kosmetyków. Moim zdaniem im mniej tym lepiej. Cos do mycia, sudokrem, ewentualnie oliwka ale tylko jak sa jakieś suche miejsca. Jesli chodzi o kremy z filtrem to położna mówiła, żeby sobie darować i tak maluszek na słońcu nie może być. Krem stosować tylko na mrozy.
Aha no i u nas mówiła, żeby przemywać pępuszek spirytusem 70%. Każda położna ma swoje teorie.
Haniu widze, że spać nie możesz
Stary 2010-05-11, 08:41   #2950
vette
Zadomowienie

Witam Wszystkie Czytaczki Misiulka1, lazurowa, alisa32, karolcia228, Kimberley, entertete, marta_d1, kassate1203
Przyszlam, nadrobilam i lece do pracy
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Mam troche wiecej cm w udach, mam. No i chcialabym moj wklesly brzuszek z powrotem
Ile wiecej? 1 cm?

niezawsze
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 08:58   #2951
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie Czytaczki Misiulka1, lazurowa, alisa32, karolcia228, Kimberley, entertete, marta_d1, kassate1203
Przyszlam, nadrobilam i lece do pracy
Ile wiecej? 1 cm?

niezawsze
Dzień dobry
Nadrabiałam zaległości wieczorno-nocne.
Wczoraj wieczorem się troszkę przestraszyłam, bo tak dziwnie pulsowały mi jajniki, bez bólu i maleństwo się nie ruszało.
Wzięłam no-spę. Obudziłam się rano i maleństwo dalej się nie ruszało.
Teraz się uspokoiłam bo kotka przyszła na kolana i dzidziuś zaczął się ruszać.
Stary 2010-05-11, 09:02   #2952
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Dzień dobry u mnie dzisiaj pochmurnie, buuuuu ja chcę słoneczko, objadłam się śniadaniem i teraz mam wyrzuty, że tyle zjadłam (trzy kromeczki ale razowego więc takie niewielkie ale już trzecią jadłam na siłę), mała wczoraj na angielskim waliła takie kopy jak nigdy wcześniej i wieczorem też dała mi popalić nawet obecność taty i jego ręki na brzuchu nie pomagała. Oprócz tego wkurzyli mnie z wodociągów bo mieli przyjechać wymienić licznik od wody i wypompowadz wodę ze studzienki, i co olali mnie nielubię jak ludzie nie szanują czsu innych umówili się ze mną, że będą miedzy 9 a 14 i nie przyjechali, czekałam na nich jak głupia, nigdzie nie wyszłam, zakupy nie zrobione, dziś mam ich w nosie jak przyjada niech sobie radza sami. Poza tym ja dzisiaj na SR już nie mogę się doczekać, teść się śmieje z mojego M bo teściuniu ma staromodne poglądy i nie możej pojąć jak to facet może iść do SR?
aniaa22 tak się martwiłaś a mąż zrobił superowe zakupy
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Dzis sasiada spotkalam, do zony jechal do szpitala. Urodzila 3 dni temu, biedna 12h sie meczyla i dzidzi nie chialo wejsc do kanalu rodnego i po 3h po oksytocynie podjeli decyzje o cesarce :/
ale się biedna wymęczyła

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ps. jaki krem do sutek kupujecie?
ja kupiłam bepanthen
żabka19 no bardzo udane zakupy - super koszulki, a widoczek
bajka1807 ale się obkupiłas w tej hurtowni,a wanienka najbardzie przypasowała kotkowi i jeszcze jak się wyłożył podejrzewam, że do pieszczot bo mój pieso tez się nak wykłada jak chce żeby ją pomiziać
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
A wogóle to dziś mam meeeeeeeeeeeeeeeeeeeega zgage jeszcze nigdy takiej nie miałam normalnie pali mnie już dobre kilka godzin
bardzo Ci współczuję, bo ja tfuuu, tfuuu, tfuuu odpukać narazie nie mam z nią przyjemności. Co do robactwa masakra skąd to się tam wzięło???

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
UWAGA!!!!! niezawsze zadzwoniła i przekazała, że jest w SZPITALU
ból, o którym pisała nie ustępował i pojechała do szpitala.
Zrobili KTG, podłączyli pod kroplówkę (a wiecie jak ona kocha igły)
Dali coś na zatrzymaniu skurczy
Zostaje w szpitalu na obserwację.
o rety, rety trzymam mocno kciuki, wracaj do nas szybciutko jeszcze w dwupaku
madziorek026 super zdjęcie widziała na NK
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Karolcia

Wogóle muszę Wam powiedzieć co dziś usłyszałam. Byłam u znajomego na herbatce (był świadkiem na moim ślubie ) i przyszedł jego brat. Brat parę dni temu wrócił z akcji charytatywnej na Haiti - przez 2 czy 3 tygodnie, w 60-parę chłopa ("drużyna" irlandzka, jest tam wiele takich z różnych krajów) budowali domy dla ofiar trzęsienia ziemi. I tam warunkiem, który musi być spełniony przy budowie domu jest tylne wyjście na wprost głównego, frontowego. A dlaczego? Nie ze względów bezpieczeństwa w razie pożaru czy kolejnego trzęsienia, tylko jak facet wróci do domu i postanowi spuścić wpier..ol swojej kobiecie, to ona musi mieć którędy uciec. Takie jest prawo i takie są przepisy budowlane... Normalnie zdziczałam jak to usłyszałam... Niby taki raj na ziemi a mentalność jak u jaskiniowców
aż trudno uwierzyć, że są jeszcze takie kraje, chociaż jak jadę do Włoch i widzę jaka jest pozycja kobiety w domu wobec męża to ja się cieszę, ze urodziłam sie w Polsce.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 09:08   #2953
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

cześć dziewczyny! Niestety chyba nie dam rady Was nadrobić przez te prawie 4 dni co mnie nie było

Wczoraj po 20-tej dopiero byłam w domu, ta podróż była bardzo męcząca, pociąg wlókł się strasznie!
Na komunii było ok, mała cieszyła się z prezentów, było dużo dobrego jedzonka i ciacha

Co u mnie?

Mam rwę kulszową, boli mnie cały prawy bok, ale da się przeżyć.
Strasznie bolą mnie jelita, nic mi nie pomaga, juz nie pamiętam kiedy robiłam kupę
Dorobiłam się rozstępów, zapomniałam wziąć ze sobą oliwki i wyszły jak grzybki po deszczu Takie małe, po obu stronach pępka po kilka sztuk. No cóż- życie

Przyszedł wózek z allegro i zamiast tego, który zamówiłam przysłali mi brązowy w kratkę Sąsiadka odbierała paczkę, bo nas nie było. Ale tak mi się spodobał, że nie będę wymieniać na czarny, szkoda mi zachodu. Taki:

http://www.e-wozki.pl/skleproan/alle...a/roan_949.jpg

Ale jest super- naprawdę wieeelki i masywny, taki jak chciałam
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 09:09   #2954
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Haniu widze, że spać nie możesz
taaaak obudziałam się o 3, mały zaczął szaleć
Wstałam i zabrałam się za pisanie pracy a potem pojechałam na badania. Właśnie wróciłam

Stary 2010-05-11, 09:10   #2955
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

niezawsze trzymaj się!
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 09:14   #2956
hd2005
Zakorzenienie

Anuszka, bidulko,współczuję tych bóli...

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

właśnie, ciekawe jak tam NIEZAWSZE

Stary 2010-05-11, 09:34   #2957
papeteria
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Papeteria, też myślę, że to zapach drewna i zamknięte szuflady, których nie używaliście... Spoko, tż rozkręci, przeczyścisz jakimś dobrym środkiem, wywietrzysz i powinno być ok. Oby!!!
mam nadzieje, dziś się za to zabierze....
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a co do sudocremu bo widze, że dużo dziewczyn kupuje to u nas położna na szkole rodzenia mówiła zeby go nienaduzywać bo skóra się przyzwyczai i będzie przewalone. i jak już używamy to na poważniejsze problemy a nie tak normalnie zresztą on jest bardzo ciężki do zmycia.
i jak sa problemy skorne to kąpiel w krochmalu albo nadmanganianie potasu
Też słyszałam ...a z kąpielą bede robić tak samo a raczej tatuś ostatnio poczyniłam zakupy na allegro i pokazałam mojemu co kupiłam i m i n te gaziki do przemywania pepuszka a on mi na to ze to nie zdaje egzaminu ze najlepsze patyczki do uszu ...normalnie pozytywnie mnie zaskoczył tą wiedzą ...ale szwagier go przeszkolil bo był przy kąpieli jego dzieciaczka.
madziorek jak słodko
siala ja właśnie te dada chyba kupie od razu
misiulka nie mam pojęcia może od sąsiadów szparami
teraz gołym okiem nic nie widać, ale trzeba przejrzeć każdą szczelinę....
nie jesteśmy brudasami zapewniam
hd wstajesz z kurami normalnie ...co do apelu mam nadzieje, że do dzieciaczków dotarło
anuszka fajnie, że komunia udana , a z tymi rozstepami to faktycznie moment...dobrze, ze jestes zadowolona z wózka chociaż mogliby w ramach rekompensaty zaproponować mały rabat w końcu ich błąd...mnie się tamten bardziej podobał, ale ważne że ty jesteś zadowolona.
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Co do brudnego smoczka i oblizywania go ... moja teściowa podnosiła smoczek z podłogi w kuchni, oblizywała go i dawała TŻ'ta siostry synkowi. Byłam przerażona, ale nic nie mówiłam. Ona ma paradontozę, wiecznie stany zapalne dziąseł i bardzo często opryszczkę.
Małemu nic nie jest
fujjjjjjjjjjjjjjj

Co do kosmetyków mam to samo zdanie ...niezbedne minimum ...szwagierka ostatnio smarowała małego (miał wtedy 2 miesiace) maścią sterydową po buzi bo miał wysypkę i nie wiadomo z czego a do 3 miesiaca takie coś może być normalne i wtedy trzeba szukać przyczyny a nie sterydy i to na buzie maleńkiemu dziecku a potem różne rzeczy po sterydach mogą się dziać a większość lekarzy traktuje sterydy jako złoty środek
Cytat:
Dzień dobry! Czy u Was też jest wielkie koszenie na osiedlach? U mnie od rana i spać sie nie da, nawet przy zamkniętym oknie.
a ja lubie hałas kosiarek i zapach koszonej trawy kojarzy mi sie z wakacjami i ciepłym słońcem
ale w tym roku jeszcze nie miałam przyjemności słyszeć

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 09:41   #2958
Xawmeli
Rozeznanie

witam mamusie....
jestem przerażona--mam w domku 2 panów, którzy obudowują mi kominek masakra........wiercą, kurzą,brudzą......... ;( eh te remonty
lazur--wstawiaj wodę zaraz na inke wpadam
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 09:41   #2959
Siala_Bala
Zakorzenienie

Witanko
Ja niedawno wstałam... straszne spać tylko do 9:00
I zbieram się bo czeka mnie wizyta w banku i u gina
Ciekawe jak tam mój maluch
I najbardziej boję się.... wagi

Co do rozstępów to wypatrzyłam wczoraj kolejne.. niziutko pod samym brzuchem, po bokach :/ Ale kicham na to

Stary 2010-05-11, 09:46   #2960
papeteria
Zakorzenienie

karolcia, siala za wizyty

Stary 2010-05-11, 09:46   #2961
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
witam mamusie....
jestem przerażona--mam w domku 2 panów, którzy obudowują mi kominek masakra........wiercą, kurzą,brudzą......... ;( eh te remonty
lazur--wstawiaj wodę zaraz na inke wpadam
Ok, nie ma sprawy

Ja się zabieram do ostatecznych porządków. Chcę już wszystko skończyć żeby wieczorem zabrać się za pracę magisterską
Stary 2010-05-11, 09:50   #2962
justynacz80
Rozeznanie

Cześć dziewczynki. Ja po śniadanku. Zaraz będę się pakować i jadę na prawie 2 tygodnie do rodziców. To chyba będzie ostatnia wizyta w domu z dzidzią w brzuchu. A 24 jadę nad morze. Trochę się stresuję, czy zmiana klimatu nie zaszkodzi ciąży, ale widzę, że Wy się przemieszczacie bez problemu.

Życzę Wam miłego dnia.
Podoba mi się apel Hd i popierammmm!!!

Miejmy nadzieję, że u Niezawsze wszystko ok...
Karolcia, Siala trzymam kciuki za wizytę
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 09:52   #2963
wiolek1
Zadomowienie

Siala ja kupie chyba 1 paczkę pampersow najmniejszych a potem te dada

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Z tymi kremami z filtrem, to juz sama nie wiem, co myslec. U nas nie zalecaja zadnego do 6 m-ca zycia.
Jesli chodzi o pepek, to w mojej SR nie zalecaja kapac na poczatku, a z tym alkoholem, to kaza przemywac tylko wtedy, jakby nie goilo sie cos prawidlowo. Mowili, zeby najlepiej zostawic to samemu sobie.
właśnie coś gdzieś takiego czytałam i chyba zastosuje tzn nie będe niczym przemywac tylko zostawie żeby naturalnie samo się goiło

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
tu ja i mój poranny ptaszek

Mam APEL do naszych maleństw (proszę przekazać):
"Proszę grzecznie siedzieć w brzuszkach, nie kopać za mocno, nie skakać za wysoko i spokojnie poczekać co najmniej do 36 tc. Brzuszki to fajna rzecz i jeszcze nacieszycie sie samodzielnością"

przepiękna fotka
dobre dobre

anuszka wózek śliczny kolor a co do rozstępów to myśle, że większość z nas bedzie je miec tylko chole...ry wyjda dopiero po porodzie

papeteria ja jak miałam 13 lat to używałam maści sterydowych normalnie na całą twarz na powieki na usta bo był taki okres, że miałam skorupe na twarzy. oczywiście nikt nie wie na co jestem uczulona mimo testów skórnych, chemicznych no i tak sobie używałam przez rok chyba. dopiero niedawno mnie koleżanka uśwaidomiła jakie to niebezpieczne a lekarze dają sterydy hop siup ja jedną tubke zuzywałam w ciągu 2-3 dni ( bo prawie całe ciało oprócz twarzy tez smarowałam ) bo byłam taka nieuświadomiona a lekarze tak kazali skoro uczulenie ( dobrze, że te moje masci to akurat słabe byly ale jak teraz o tym pomyślę to brrrr )

obudziłam się w nocy leżąc na plecach. i MASAKRA ani na jeden bok ani na drugi ani sie podniesć ;/ przez 10 minut się przekręcałam jęcząc strasznie przez tą rwe kuszlową i teraz czuje sie jak połamana no aż tak bardzo to nigdy nie miałam

a jaki sen miałam urodziłam mojego malutkiego teraz w 28 tygodniu heh ale urodził się i poszliśmy do domu od razu poród trwał z 15 minut i nawet nie zauważyłam kiedy mi "wyszedł" nic nie bolało i tylko jeden ogromny skórcz i już po ( hahah żeby tak to wyglądało )
i go tak trzymałam i karmiłam a on patrzył na mnie tymi swoimi oczkami i był taaaki strasznie piękny i kochany i cudowny
ja chce już lipieeeec żeby coraz bliżej było
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 09:55   #2964
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Witanko
Ja niedawno wstałam... straszne spać tylko do 9:00
I zbieram się bo czeka mnie wizyta w banku i u gina
Ciekawe jak tam mój maluch
I najbardziej boję się.... wagi

Co do rozstępów to wypatrzyłam wczoraj kolejne.. niziutko pod samym brzuchem, po bokach :/ Ale kicham na to
za wizyty...trzymam kciuki---z tą wagą heheh.......uroki ciąży nooo a jak tam u mamusiek majowo-czerwcowych?

Edytowane przez Xawmeli
Czas edycji: 2010-05-11 o 10:28
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 09:57   #2965
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
papeteria ja jak miałam 13 lat to używałam maści sterydowych normalnie na całą twarz na powieki na usta bo był taki okres, że miałam skorupe na twarzy. oczywiście nikt nie wie na co jestem uczulona mimo testów skórnych, chemicznych no i tak sobie używałam przez rok chyba. dopiero niedawno mnie koleżanka uśwaidomiła jakie to niebezpieczne a lekarze dają sterydy hop siup ja jedną tubke zuzywałam w ciągu 2-3 dni ( bo prawie całe ciało oprócz twarzy tez smarowałam ) bo byłam taka nieuświadomiona a lekarze tak kazali skoro uczulenie ( dobrze, że te moje masci to akurat słabe byly ale jak teraz o tym pomyślę to brrrr )

obudziłam się w nocy leżąc na plecach. i MASAKRA ani na jeden bok ani na drugi ani sie podniesć ;/ przez 10 minut się przekręcałam jęcząc strasznie przez tą rwe kuszlową i teraz czuje sie jak połamana no aż tak bardzo to nigdy nie miałam

a jaki sen miałam urodziłam mojego malutkiego teraz w 28 tygodniu heh ale urodził się i poszliśmy do domu od razu poród trwał z 15 minut i nawet nie zauważyłam kiedy mi "wyszedł" nic nie bolało i tylko jeden ogromny skórcz i już po ( hahah żeby tak to wyglądało )
i go tak trzymałam i karmiłam a on patrzył na mnie tymi swoimi oczkami i był taaaki strasznie piękny i kochany i cudowny
ja chce już lipieeeec żeby coraz bliżej było
Wiolek z tymi sterydami to faktycznie ale lekarz przeważnie kojarzy się z osobą uświadomioną ....
Z kręgosłupem raczej już lepiej nie będzie tzn do porodu
Co do lipca ...szalona kobieto to przecież niewiele ponad półtora miesiąca, zobaczysz jak śmignie ten czas ja właśnie od wczoraj mam syndrom wicia gniazda w mieszkanku wszystko fruwa ...wysprzątam w każdym zakamarku

Stary 2010-05-11, 10:02   #2966
itakasia
Zakorzenienie

witam
siala, karolka
trzymam kciuki za wizyty
niezawsze
trzymaj sie kochana i daj nam znac
vette
milego dnia w pracy
marta
u mnie tez kosza, mi to nie przeszkadza, jedyny minus to to ze pies wraca caly zielony bo trawa mokra i skoszona

czy ktos dotykal na zywo delti emu najnowszy model i ma jakies opinie?
http://www.delti.com.pl/wozek-dzieciecy-emu

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-05-11 o 10:11
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:18   #2967
agravka
Wtajemniczenie

dzień dobry!!!
ja niedawno wstalam, bo kopniaki mnie obudziły będę właśnie robic sobie sniadanko-kanapki z nutella- standard i herbatkamniam juz mi slinka leci
my wczoraj w koncu zamowilismy wozek.ciekawe kiedy przyjdzie?
niezawsze-trzymamy kciuki-hd jakbys miala jakies wiesci, dawaj znac koniecznie!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:23   #2968
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
karolcia, siala za wizyty
Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Miejmy nadzieję, że u Niezawsze wszystko ok...
Karolcia, Siala trzymam kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
za wizyty...trzymam kciuki---z tą wagą heheh.......uroki ciąży nooo a jak tam u mamusiek najowo-czerwcowych?
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
siala, karolka
trzymam kciuki za wizyty
Dzięki dziewczyny
Nie pisajcie za dużo :P Choć jak znam wasze możliwości to znowu będę 8 stron nadrabiać :P

Stary 2010-05-11, 10:23   #2969
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Chce ktos lody z bitą śmietaną i kawki?
Dziś na obiad zrobię lasagnie. Musze sie wybrać do sklepu.
Stary 2010-05-11, 10:26   #2970
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Chce ktos lody z bitą śmietaną i kawki?
Dziś na obiad zrobię lasagnie. Musze sie wybrać do sklepu.
ja chce jedno i drugie
ale u mnie dzis tez smacznie, kurczak ala kfc, ziemniaczki i surowka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości