|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
No z tym pępkiem to też słyszałam, żeby nie moczyć, ale nie wiedziałam że alkoholem też nie trzeba przecierać... Kurcze tyle sprzecznych informacji wszędzie podają i bądź człowieku mądry
Jeszcze trzeba będzie popytać jak to u innych doświadczonych mamusiek było i wybrać jakąś taktykę - oby dobrą
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() Ola - dziękuję. Myślałam, że więcej masz własnych spostrzeżeń ![]() Cóż przekonam się co to za ... kupiłam
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2943 |
|
Zadomowienie
|
Co do kosmetyków to ja myślę, że będzie lipiec, dzidziuś będzie leżał z gołymi rączkami i nóżkami tylko w rampersiku i trzeba będzie go smarować kremikiem z filtrem, bo nawet w cieniu skóra się opala. Więc chyba dobrze zainwestować w fajny krem z wysokim filtrem dla dzieci "od zera".
Smarować oliwka czy balsamem nie będę jeśli nie będzie takiej potrzeby, pudru nie lubię. Kupię tylko delikatne mydełko i krem z filtrem, sudokrem kupiłam, ale taki średni, żeby był na wszelki wypadek. Ja myjkę jedną kupiłam, po każdym myciu wywieszę na dworze razem z ręcznikiem, wyschnie a słoneczko zabije wszystkie zarazki. Co do brudnego smoczka i oblizywania go ... moja teściowa podnosiła smoczek z podłogi w kuchni, oblizywała go i dawała TŻ'ta siostry synkowi. Byłam przerażona, ale nic nie mówiłam. Ona ma paradontozę, wiecznie stany zapalne dziąseł i bardzo często opryszczkę. Małemu nic nie jest Mojemu synkowi tylko ja będę oblizywać smoka (TŻ też, ale jak się przejdzie do dentysty i usłyszę, że wszystkie ząbki zdrowe).
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie krem z filtrem.. widziałam Ziajki z filtrem 30, większych nie widziałam żeby był dla dzidzi od pierwszych dni życia.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
Z tymi kremami z filtrem, to juz sama nie wiem, co myslec. U nas nie zalecaja zadnego do 6 m-ca zycia.
Jesli chodzi o pepek, to w mojej SR nie zalecaja kapac na poczatku, a z tym alkoholem, to kaza przemywac tylko wtedy, jakby nie goilo sie cos prawidlowo. Mowili, zeby najlepiej zostawic to samemu sobie. |
|
|
|
#2946 |
|
Zadomowienie
|
Idę spać dziewczyny...
Padam na pyszczek... od paru dni nie mogę spać, wiecznie coś mi przeszkadza, a jak wreszcie zasnę to zaraz muszę znowu wstać bo siku mnie ciśnie oby do rana ![]() dobranoc!!
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
tu ja i mój poranny ptaszek ![]() Mam APEL do naszych maleństw (proszę przekazać): "Proszę grzecznie siedzieć w brzuszkach, nie kopać za mocno, nie skakać za wysoko i spokojnie poczekać co najmniej do 36 tc. Brzuszki to fajna rzecz i jeszcze nacieszycie sie samodzielnością" przepiękna fotka |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Witam laski
ja wlasnie sie wyszykowalam, TZ zaraz wstanie Jak mam iwyzte to zawsze nie moge spac no ale to chyba kazda z nas ma
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Czy u Was też jest wielkie koszenie na osiedlach? U mnie od rana i spać sie nie da, nawet przy zamkniętym oknie.
Widze, że wczoraj była dyskusja na temat kosmetyków. Moim zdaniem im mniej tym lepiej. Cos do mycia, sudokrem, ewentualnie oliwka ale tylko jak sa jakieś suche miejsca. Jesli chodzi o kremy z filtrem to położna mówiła, żeby sobie darować i tak maluszek na słońcu nie może być. Krem stosować tylko na mrozy. Aha no i u nas mówiła, żeby przemywać pępuszek spirytusem 70%. Każda położna ma swoje teorie. Haniu widze, że spać nie możesz
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Wszystkie Czytaczki
Misiulka1, lazurowa, alisa32, karolcia228, Kimberley, entertete, marta_d1, kassate1203 Przyszlam, nadrobilam i lece do pracy Cytat:
1 cm? ![]() niezawsze |
|
|
|
|
#2951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nadrabiałam zaległości wieczorno-nocne. Wczoraj wieczorem się troszkę przestraszyłam, bo tak dziwnie pulsowały mi jajniki, bez bólu i maleństwo się nie ruszało. Wzięłam no-spę. Obudziłam się rano i maleństwo dalej się nie ruszało. Teraz się uspokoiłam bo kotka przyszła na kolana i dzidziuś zaczął się ruszać.
|
|
#2952 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry u mnie dzisiaj pochmurnie, buuuuu ja chcę słoneczko, objadłam się śniadaniem i teraz mam wyrzuty, że tyle zjadłam (trzy kromeczki ale razowego więc takie niewielkie ale już trzecią jadłam na siłę), mała wczoraj na angielskim waliła takie kopy jak nigdy wcześniej i wieczorem też dała mi popalić nawet obecność taty i jego ręki na brzuchu nie pomagała. Oprócz tego wkurzyli mnie z wodociągów bo mieli przyjechać wymienić licznik od wody i wypompowadz wodę ze studzienki, i co olali mnie nielubię jak ludzie nie szanują czsu innych umówili się ze mną, że będą miedzy 9 a 14 i nie przyjechali, czekałam na nich jak głupia, nigdzie nie wyszłam, zakupy nie zrobione, dziś mam ich w nosie jak przyjada niech sobie radza sami. Poza tym ja dzisiaj na SR już nie mogę się doczekać, teść się śmieje z mojego M bo teściuniu ma staromodne poglądy i nie możej pojąć jak to facet może iść do SR?
aniaa22 tak się martwiłaś a mąż zrobił superowe zakupy Cytat:
ja kupiłam bepanthen żabka19 no bardzo udane zakupy - super koszulki, a widoczek bajka1807 ale się obkupiłas w tej hurtowni Cytat:
Cytat:
madziorek026 super zdjęcie widziała na NK Cytat:
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny! Niestety chyba nie dam rady Was nadrobić przez te prawie 4 dni co mnie nie było
![]() Wczoraj po 20-tej dopiero byłam w domu, ta podróż była bardzo męcząca, pociąg wlókł się strasznie! Na komunii było ok, mała cieszyła się z prezentów, było dużo dobrego jedzonka i ciacha ![]() Co u mnie? Mam rwę kulszową, boli mnie cały prawy bok, ale da się przeżyć. Strasznie bolą mnie jelita, nic mi nie pomaga, juz nie pamiętam kiedy robiłam kupę ![]() Dorobiłam się rozstępów, zapomniałam wziąć ze sobą oliwki i wyszły jak grzybki po deszczu Takie małe, po obu stronach pępka po kilka sztuk. No cóż- życie ![]() Przyszedł wózek z allegro i zamiast tego, który zamówiłam przysłali mi brązowy w kratkę Sąsiadka odbierała paczkę, bo nas nie było. Ale tak mi się spodobał, że nie będę wymieniać na czarny, szkoda mi zachodu. Taki:http://www.e-wozki.pl/skleproan/alle...a/roan_949.jpg Ale jest super- naprawdę wieeelki i masywny, taki jak chciałam
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
taaaak
obudziałam się o 3, mały zaczął szaleć ![]() Wstałam i zabrałam się za pisanie pracy a potem pojechałam na badania. Właśnie wróciłam
|
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze trzymaj się!
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka, bidulko,współczuję tych bóli...
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- właśnie, ciekawe jak tam NIEZAWSZE
|
|
|
|
#2957 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio poczyniłam zakupy na allegro i pokazałam mojemu co kupiłam i m i n te gaziki do przemywania pepuszka a on mi na to ze to nie zdaje egzaminu ze najlepsze patyczki do uszu ...normalnie pozytywnie mnie zaskoczył tą wiedzą ...ale szwagier go przeszkolil bo był przy kąpieli jego dzieciaczka.madziorek jak słodko ![]() siala ja właśnie te dada chyba kupie od razu misiulka nie mam pojęcia może od sąsiadów szparami teraz gołym okiem nic nie widać, ale trzeba przejrzeć każdą szczelinę.... nie jesteśmy brudasami zapewniam ![]() hd wstajesz z kurami normalnie ...co do apelu mam nadzieje, że do dzieciaczków dotarło ![]() anuszka fajnie, że komunia udana , a z tymi rozstepami to faktycznie moment...dobrze, ze jestes zadowolona z wózka chociaż mogliby w ramach rekompensaty zaproponować mały rabat w końcu ich błąd...mnie się tamten bardziej podobał, ale ważne że ty jesteś zadowolona.Cytat:
Co do kosmetyków mam to samo zdanie ...niezbedne minimum ...szwagierka ostatnio smarowała małego (miał wtedy 2 miesiace) maścią sterydową po buzi bo miał wysypkę i nie wiadomo z czego a do 3 miesiaca takie coś może być normalne i wtedy trzeba szukać przyczyny a nie sterydy i to na buzie maleńkiemu dziecku a potem różne rzeczy po sterydach mogą się dziać a większość lekarzy traktuje sterydy jako złoty środek ![]() Cytat:
![]() ale w tym roku jeszcze nie miałam przyjemności słyszeć |
||||
|
|
|
#2958 |
|
Rozeznanie
|
witam mamusie....
![]() jestem przerażona--mam w domku 2 panów, którzy obudowują mi kominek masakra........wiercą, kurzą,brudzą......... ;( eh te remonty lazur--wstawiaj wodę zaraz na inke wpadam
|
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Witanko
![]() Ja niedawno wstałam... straszne spać tylko do 9:00 ![]() I zbieram się bo czeka mnie wizyta w banku i u gina ![]() Ciekawe jak tam mój maluch ![]() I najbardziej boję się.... wagi ![]() Co do rozstępów to wypatrzyłam wczoraj kolejne.. niziutko pod samym brzuchem, po bokach :/ Ale kicham na to
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia, siala
za wizyty
|
|
|
|
#2961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się zabieram do ostatecznych porządków. Chcę już wszystko skończyć żeby wieczorem zabrać się za pracę magisterską
|
|
#2962 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki. Ja po śniadanku. Zaraz będę się pakować i jadę na prawie 2 tygodnie do rodziców. To chyba będzie ostatnia wizyta w domu z dzidzią w brzuchu. A 24 jadę nad morze. Trochę się stresuję, czy zmiana klimatu nie zaszkodzi ciąży, ale widzę, że Wy się przemieszczacie bez problemu.
Życzę Wam miłego dnia. Podoba mi się apel Hd i popierammmm!!! Miejmy nadzieję, że u Niezawsze wszystko ok... Karolcia, Siala trzymam kciuki za wizytę |
|
|
|
#2963 | ||
|
Zadomowienie
|
Siala ja kupie chyba 1 paczkę pampersow najmniejszych a potem te dada
![]() Cytat:
tzn nie będe niczym przemywac tylko zostawie żeby naturalnie samo się goiło Cytat:
![]() anuszka wózek śliczny kolor a co do rozstępów to myśle, że większość z nas bedzie je miec tylko chole...ry wyjda dopiero po porodzie papeteria ja jak miałam 13 lat to używałam maści sterydowych normalnie na całą twarz na powieki na usta bo był taki okres, że miałam skorupe na twarzy. oczywiście nikt nie wie na co jestem uczulona mimo testów skórnych, chemicznych no i tak sobie używałam przez rok chyba. dopiero niedawno mnie koleżanka uśwaidomiła jakie to niebezpieczne a lekarze dają sterydy hop siup ja jedną tubke zuzywałam w ciągu 2-3 dni ( bo prawie całe ciało oprócz twarzy tez smarowałam ) bo byłam taka nieuświadomiona a lekarze tak kazali skoro uczulenie ( dobrze, że te moje masci to akurat słabe byly ale jak teraz o tym pomyślę to brrrr ) obudziłam się w nocy leżąc na plecach. i MASAKRA ani na jeden bok ani na drugi ani sie podniesć ;/ przez 10 minut się przekręcałam jęcząc strasznie przez tą rwe kuszlową i teraz czuje sie jak połamana no aż tak bardzo to nigdy nie miałam a jaki sen miałam urodziłam mojego malutkiego teraz w 28 tygodniu heh ale urodził się i poszliśmy do domu od razu poród trwał z 15 minut i nawet nie zauważyłam kiedy mi "wyszedł" nic nie bolało i tylko jeden ogromny skórcz i już po ( hahah żeby tak to wyglądało )i go tak trzymałam i karmiłam a on patrzył na mnie tymi swoimi oczkami i był taaaki strasznie piękny i kochany i cudowny ![]() ja chce już lipieeeec żeby coraz bliżej było
|
||
|
|
|
#2964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Xawmeli Czas edycji: 2010-05-11 o 10:28 |
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale lekarz przeważnie kojarzy się z osobą uświadomioną ....![]() Z kręgosłupem raczej już lepiej nie będzie tzn do porodu ![]() Co do lipca ...szalona kobieto to przecież niewiele ponad półtora miesiąca, zobaczysz jak śmignie ten czas ja właśnie od wczoraj mam syndrom wicia gniazda w mieszkanku wszystko fruwa ...wysprzątam w każdym zakamarku
|
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
witam
siala, karolka trzymam kciuki za wizyty ![]() niezawsze trzymaj sie kochana i daj nam znac vette milego dnia w pracy marta u mnie tez kosza, mi to nie przeszkadza, jedyny minus to to ze pies wraca caly zielony bo trawa mokra i skoszona czy ktos dotykal na zywo delti emu najnowszy model i ma jakies opinie? http://www.delti.com.pl/wozek-dzieciecy-emu
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-05-11 o 10:11 |
|
|
|
#2967 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!!!
ja niedawno wstalam, bo kopniaki mnie obudziły będę właśnie robic sobie sniadanko-kanapki z nutella- standard i herbatka mniam juz mi slinka leci![]() my wczoraj w koncu zamowilismy wozek.ciekawe kiedy przyjdzie? niezawsze-trzymamy kciuki-hd jakbys miala jakies wiesci, dawaj znac koniecznie!!! |
|
|
|
#2968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie pisajcie za dużo :P Choć jak znam wasze możliwości to znowu będę 8 stron nadrabiać :P
||
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u mnie dzis tez smacznie, kurczak ala kfc, ziemniaczki i surowka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

no ale to chyba kazda z nas ma
1 cm? 

a potem różne rzeczy po sterydach mogą się dziać a większość lekarzy traktuje sterydy jako złoty środek