|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
post 1438
![]() własnie o postawie bylo tam napisane, o rozkładzie ciężkości i nie pamietam, nie chce zmyslac, wybacz ![]() Niestety juz ją wyrzucilam, ale moze ma ktoras z was ten egzemplarz gdzie bylo o pchaczach? Cytat:
![]() ale ja to chyba cudowac bym musiala do konca ubierania a nie tylko przy wyjsciu ![]() Cytat:
Cytat:
10x, 50x poczeka... a jak fiknie? Cytat:
Oczywiscie ONZ A ciebie juz kilka dni temu chcialam zapytac dlaczego nie masz juz podpisu z kg? Antoś- wymiata
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#1502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za dwie rączki to prawie biegnie ![]() pewnie nie dam rady z nim za długo, ale na 40 min pójdziemy Cytat:
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj kupiłam Lirene 50+ a w domu zobaczyłam, ze jest on dla dzieci od 1 roku
witam z kawą Pogoda narazie Oki, fajnie zielono za oknem Musze wyszuszyć włosy i pojdziemy na podwórko trochę.
|
|
|
|
#1505 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz mnie nie minie ![]() No tak A jaki rozmiar nosisz?![]() Cytat:
Skuteczny motywator --- Wczoraj zdemontowałam obgryzioną karuzelę i co? Maciek zaczął obgryzać łóżeczko ![]() Pisałyście o wygłupach przy kąpieli. My też mamy swoje małe rytuały Przy wyjmowaniu tatulek unosi wysoko synka i "pruka" Mu w brzuszek, po tym Maciuś ląduje na ręczniku. Maciek codziennie czeka na te zabawy Idę sie umyć, dopóki Maciuś nie krzyczy.
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
przeciez pisalam ze caly czas mam ja na oku, a jestem metr od niej wiec bez paniki
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wymyślaj ![]() ja też nie posadziłabym dziecko na stole i to nawet jak jestem metr czy pół od niej - nie jesteśmy w stanie zareagować w ułamku sekundy, tym bardziej jeśli wylewamy w tym czasie wodę
|
|
|
#1508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No i Kuba juz na dworku, mama go wzieła a ja ogarne kuchnie i zaraz tez wyjde. Dzisiaj i 15 mam druga jazdę i tez sie stresuje. Jutro kolejne 2 godziny, mam nadzieje ze juz bede pewniej jezdziła bo narazie sie bardzo boje
![]() Cytat:
A Kuba juz nie chce w domu siedziec, podłoga i zabawki mu sie znudziły i tylko łazi po kątach i pojękuje. ![]() A w ogrodzie na trawce ma radoche, bo troche poraczuje troche podrepcze i czas zleci A jest tyle ciekawych rzeczy dookoła. dla małej cwaniary ![]() Cytat:
A ONZ całkowicie mi sie znudziła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moj to juz dawno porysował zębami łózeczko
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz masz "L" na dachu i wszystko Ci wolno ![]() chociaż wiem, ze łatwo powiedzieć, ale spróbuj spojrzeć na to w ten sposób - będzie Ci może łatwiej
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Kupowałyscie moze na all paski wybielające do zębów crest? jest ich troche i nie wiem które wziać, polećcie któreś. Blend a med juz miałam kiedys teraz chciałabym tych crest spróbować.
p4w nie strasz, bo nie zapiszę sie na prawko ![]() ach moze dzisiaj pomecze TZ zeby nauczył mnie chociaż ruszać z miejsca płynnie
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-11 o 10:23 |
|
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
No i jestem
![]() Kat pomylilam adresy i wyslalm zdjecia do kogos innego .Zaraz cos przygotuje i wysle jeszcze raz Ania mialam i ja taki okres ze bolalay mnie plecy i szlo mi az na nogi. zastanawialam sie czy to nie po zzo Bylam u lekarza, wybadal, postukal, wyslal na przeswietlenie i nic nie znalezli Przpisal jakies tabletki i o dziwo przeszlo wiec tobie zycze tego samegoMusze przekupywac Lene flipsami zeby z wami popisac
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiem jak poradziłabym sobie teraz z dzieckiem gdybym nie miała prawka - polecam!!!
|
|
|
#1513 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Milego dnia Ciekawe, co u Svinecki? TZ nie zaplacil rachunku za internet, czy co? hmmm Mam nadzieje, ze wszystko u niej w porzadku ![]() Cytat:
Cytat:
BWT bramka fajna, wlasnie taka mamy. Cytat:
Cytat:
dla Tomaszka!Jestem pod wrazeniem. Jakos malo piszesz o postepach swojego synka, hmm , tylko tak "przy okazji"Aannuullaa brawa dla Martynki za siadanie i picie z niekapka ![]() Rowniez jestem pod wrazeniem. Antonio olewa niekapek, natomiast lubi Lovi 360, ale za duzo jeszcze mu sie leje po brodzie, aby to nazwac piciem ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za jazdy. Bedzie dobrze Ciesz sie, ze nie mieszkasz na mojej wyspie, tu wszyscy panikuja , niektore drogi sa baaardzo waskie, tak na 10 cm od muru z jednej strony i niewiele wiecej od lusterka samochodu jadacego z naprzeciwka . Sa tez dwukierunkowe na ktorych miesci sie tylko jeden samochod i czasami trzeba sie cofac i wjezdzac do zatoczki, aby ktos mogl przejechac (takimi nie jezdze , nie na moje nerwy ). Zeby nie bylo, to sa rowniez normalne, szerokie drogi ![]() ------- U nas nocka OK, Antonio wstal o 6, ale tatus sie nim zajal, ja moglam pospac do 7.30 ale ciiii...
|
|
#1514 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry wtorkowo
Na kawkę się spóźniłam,ale moze krótaś będzie piła kolejną to się dołącze ![]() Bartosz ucina sobie drzemkę a ja mam tyle pracy, ze nie wiem od czego zacząć chyba umyję najpierw włoski, bo musimy wyskoczyc na miasto zorientować sie jakie drzwi wewnętrzne proponują donaszego domku /kolory, ceny, itp/ a jak nic ciekawego nie znajde to zaczne szukać na all ... chociaż wolała bym najpierw po allegro pobuszowac bo to łatwiej - Bartek lubi wycieczkido sklepów ale nie za długie ![]() Cytat:
No właśnie nie wiem, ale już kiedyś mnie tak bolało /ledwo maturę z polskiego napisałam, bo nie mogłam wysiedziec na krześle tyle czasu / potem zaczęłam chodzić na aerobik i jakos samo przeszło ... oczywiście ulekarza tez byłam, ale zaczęła miwymyślać, ze to moze nerki, albo jajniki i nawet skierowania na jakieś prześwietlenie nie dostałam- no głupia baba Cytat:
chyba też muszę spróbować z mlekeim, może Bartus tez się skusi![]() no to lecę myś włoski, i ryż z jabłkami zrobię, aaaa i jeszcze Robaczkowi muszę zupkę ugotować
|
||
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak wszedzie dojade, wszystko zalatwie i jak zaoszczedzam czas!
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tomuś dziś zrobił do taty "pa pa", chodzi przy meblach bardzo sprawnie i pewnie, wstaje gdzie się tylko da, żadna zabawa na siedząco nie jest fajna (oprócz układania misia z kółeczek o różnej średnicy - nie umie tylko zatknąć głowy), nic więcej nowego
|
|
|
#1517 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
![]() nie nadrabiam bo nie mam mocy nie bylo mnie od soboty bo od soboty nocujemy u tesciowej bo tesc wyjechal i bedziemy tu do czwartku prawdopodobnie a tu nie mam czasu wejsc na kompa to tak jakby ktos za mna tesknil ![]() Marci dziekuje wszystkim za zyczenia ![]() *![]() ![]() ![]() mam nadzieje, ze nic ciekawego mnie nie ominelo milego dnia paaa ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
mariolu, ja też bym się bała po takich wąskich uliczkach jeździć
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-05-11 o 10:48 |
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieje że Svi nie ma migreny i pojawi się u nas niedługo.
EDIT: o ubiegła mnie hehe
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1521 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny !
Danielek mial wczoraj maly wypadek . Bylam w kuchni a on stal kolo mnie i trzymal sie raczki od piekarnika , i chyba nozka mu sie powinela , bo przewrocil sie i buzka walnal w ta raczke. Przestraszylam sie strasznie jak zobaczylam , ze mu krewka z buzka leci. Bo ostatnio kolezanka mi opowiadala , ze jej siostry maly stracil dwa zabki ... Jego starsza siostrzyczka probowala Go wyjac z lozeczka a on w tej chwili gryzl szczebelke i nie wiem jak to sie stalo ale stracil zabki . Dlatego pierwsze co zagladnelam w buzke czy zabki sa na miejscu , na szczescie tak . Danielek przygryzl sobie chyba dziaselko . A z dobrych wiadomosci mamy dwa nowe zeby! Przebily sie gorne jedynki!
|
#1522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niezłe macie tem drogi ... u nas za to są dziurawe ![]() dla Antosia ... oczywiście ciiiii ja chciałam wczoraj bartusia pochwalis, ale dzisiaj wstał własnie o 4 mam nadzieje, zeto jednorazowe
|
|||
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
czeko jestes? bo mam pytanko do ciebie
Texasik oj jak przykro mi. biedny narzeczony Oliwki. Ale nie spuchł nic? dobrze ze ząbki są całe. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-11 o 10:51 |
|
|
|
#1524 | ||
|
Zakorzenienie
|
jak ten wizaż wciąga
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1525 |
|
Rozeznanie
|
Nie spuchl , troszke krewki polecialo ale po chwili bylo ok . Myslalam , ze nie bedzie chcial pic mleka bo bedzie go bolalo ale wypil wiec chyba nie bylo tak zle.
|
#1526 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To tak ku przestrodze Też znam ten sposób przekupstwa Właśnie idę go zastosować ![]() Cytat:
Tak mi się wydawało, że Svinecki brak W weekend też jej nie było?U nas też niekapek w niełasce ![]() dla Antosia za nockę.--- U mnie się przejaśnia ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
A Unholy gdzie? Cytat:
Niedawno mieliśmy podobny wypadek. Krew się lała strumieniem Maciul zerwał sobie błonkę między górną wargą a dziąsłami.
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naprawde trzeba teraz uwazac na te nasze dzieciaczki . Lena np potrafi juz wejsc na stopien przy wannie Ostatnio weszla na fotel/lezanke i spadla Cale szczescie nic sie nie stalo, wlasciwie to nawet nie zaplakala. No i bujaczek tez sluzy juz do innej zabawy. lapie sie palaka z zabawkami, staje na siedzisko i tak sie buja Maly tarzan mi rosnie
|
|
#1529 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
A ja dopiero wstałam ![]() Tzn wstałam rano wyszykować Bartusia i Małża. Antoś też wstał o 6, ale już o 8 był śpiący, więć położyłam jego a sama wskoczyłam do naszego łóżka. I tak spaliśmy 3 godziny do 11 ![]() Wyspałam się...łooo, aż się przyjemnie spociłam ![]() Pod oknem jeździła kosiarka, ale jakoś nie było to problemem dla mnie ![]() Ale piszecie od rana....od razu widać, ze gorsza pogoda. U nas znowu pochmurno. Mówią, że to przez ten pył znowu...kurcze cały maj nam popsuł... Czy któraś ma jeszcze ochotę na kawkę ze mną? ![]() Spóźniona i śpiąca duszyczka zaprasza
|
#1530 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Może to i lepiej niż z niczym w portfelu? ![]() Kaskaderzy ![]() Hehe, świetny opis Cytat:
~~~~~~~~ Od wczoraj u sąsiadów remont i ciągle coś wiercą - u mnie w domu jest taki hałas, że chwilami musimy z Mężem rozmawiać podniesionym głosem Tzn. rozumiem, że ludzie muszą kiedyś robić remonty, ale ciężko to znieść No to się wygadałam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

poprostu podpiera sie raczka i siup siedzi![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, może dlatego Tomek nie interesuje się zawartością, bo co to za przyjemność, jak otwarte
I melonik 
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

na dniach idę do lekarza, bo już mi nawet noga drętwieje
Maciul zerwał sobie błonkę między górną wargą a dziąsłami.