Powiekszenie piersi cz.6 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-10, 21:35   #1111
magera
Rozeznanie

Dot.: Powiekszenie piersi cz.6

Witajcie dziewczynki

Cytat:
Napisane przez lusia87 Pokaż wiadomość
maceratka, magera bardzo wam dziękuję za słowa otuchy
dzisiaj tym b ardziej sie przydadza bo zaczynam panikować (choć to napewno najlepsza decyzja)
tak czy siak strach jest niesamowity
myślę, że też wezmę ze soba laptopa może akurat sie uda z niego skorzystać,
może nie we wtorek ale ponoć jeszcze troche środy mam byc w klinice to napisze jak wrażenia
ehhh już jutro o tej porze będę "spała" a cycuchy będa rosły w mgnieniu oka hehehe;P
pozdrawiam
Lusia kochana...
Ty z pewnością już wybudzona dawno z pięknymi cycuchami...
Gratulacje ogromne
My tu czekamy z niecierpliwością na Ciebie
Buziam mocno i mam nadzieję do szybkiego uslyszenia...

Cytat:
Napisane przez macerata Pokaż wiadomość
Magera
nie, ja nie zacieram rączek
ja naprawdę zmieniłam podejście..
(rozumiem, że post, za pomocą którego się zdeklarowałam
nie do końca był przekonujący )
myślę, że naprawdę możesz mieć śliczne cycuszki,
myślę, że wiesz czego chcesz,
a w tym co napisała Yoki jest wiele prawdy,
mam na myśli to, że uroda piersi to nie ich rozmiar
ale to jak są zrobione, jak odseparowane mięśnie, jak wypreparowana kieszeń
MYaDiva też kiedyś opowiadała o jakiejś modelce, ktora miała 250cc,
bo musiała mieć miseczkę B, do reklam bielizny,
a wzrost-modelkowy, a więc wysoki,
i że było to bardzo piekne 250cc, i wyglądało fantastycznie

piszę to z pełnym przekonaniem,
bo na fali przekonywania Ciebie do większych sama zwątpiłam w to co piszę
jak napisałam, że gdyby mi teraz zaproponowano sporo więcej,
to bym brała- to sobie chyba pierwszy raz zdałam sprawę,
że może jednak nie
że to sporo więcej do niczego jest mi nie potrzebne,
i taki średni rozmiar jest świetny,
a gdyby było ciut mniej, to też by bólu nie było
ja będę się starzała, a moje młodociane sterczące cycuszki będą mi odejmowały lat, O!
Kochana moja Maceratko...
jak zawsze masz rację

A Twoje cycuchy niech sterczą i kuszą jak najdłużej
Kusicielka....

Cytat:
Napisane przez aga3331 Pokaż wiadomość
dotarłam
Hej Agula
Jak podróż ogólnie?? Jak ją zniosłas Ty i Twoje piekne nabytki?? A mężu co na ten widok, bo chyba jeszcze nie widział podczas pobytu w PL, co??
Buziam mocno

.
magera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 22:32   #1112
aga3331
Rozeznanie

GG do aga3331

no nie widział.Powiedział jezu jakie wielkie hehe
uskok schodzi i jestem zadowolona.
Podróz katastrofa bałam sie o cycorki ale jest ok.
ech załamka znowu w tym zapyziałym kraju;-(narazie musze psychicznie sie przestawic .
Buziaki Magera
Stary 2010-05-10, 23:09   #1113
czekoladowa_sowa
Raczkowanie

czesc dziewczyny

nie moge od 2 dni dodzwonić sie do dr S, wiec uderzam do was - ekspertki
czekam caly czas na lewego uparciucha a zaczynam juz tracic nadzieje. od poltora miesiaca poddaje go intensywnym ćwiczeniom (basen 2 x tydz, przeszlam z wiekszościa czynności na leworeczność) a on dalej nie przybliza sie do srodka. Problem u mnie polega na tym, ze prawa piers jest sliczna i rowek jej zaczyna sie na samym brzegu mostka, natomiast lewa piers patrzac znów na strone mostka jest oddalona o jakies 2-3 cm od srodka ciala, przez co wyraźnie widoczna jest asymetria w tym miejscu. cały czas wierzyłam, ze to przez trzymajacy jeszcze miesień, ale:
jestem 6,5 miesiaca po zabiegu i zaczynam sie zastanawiac czy ta kieszen ktora byla wykrojona na implant aby sie nie zrosla już w tym miejscu. nie wiem czy jasno wypowiedziałam swoje obawy ale mam nadzieje, ze rozumiecie

przed operacją 71 / 79
po operacji 71 / 91
waga 53 kg / wzrost 166
biodra 88 / talia 68
czekoladowa_sowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 23:26   #1114
magera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga3331 Pokaż wiadomość
no nie widział.Powiedział jezu jakie wielkie hehe
uskok schodzi i jestem zadowolona.
Podróz katastrofa bałam sie o cycorki ale jest ok.
ech załamka znowu w tym zapyziałym kraju;-(narazie musze psychicznie sie przestawic .
Buziaki Magera
Hihi...
ale chyba sobie nie krzywduje, co??

Tyle godzin w pociągu... i tak Cię podziwiam kochana, że dałaś radę

A zapyziały kraj.... masz na myśli Austrię..?
Ja jak jestem znowu w Polandzie, to chce zmiatać czym prędzej do siebie, bo jakoś nie wyrabiam...
Dlatego jak już muszę, to pojawiam się tam..
Każdy ma swoje "widzi mi się"...

Agunia, buziaki wielkie

Dla wszystkich dziewczynek też...

Dobrej nocki

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladowa_sowa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

czekam caly czas na lewego uparciucha a zaczynam juz tracic nadzieje. od poltora miesiaca poddaje go intensywnym ćwiczeniom (basen 2 x tydz, przeszlam z wiekszościa czynności na leworeczność) a on dalej nie przybliza sie do srodka. Problem u mnie polega na tym, ze prawa piers jest sliczna i rowek jej zaczyna sie na samym brzegu mostka, natomiast lewa piers patrzac znów na strone mostka jest oddalona o jakies 2-3 cm od srodka ciala, przez co wyraźnie widoczna jest asymetria w tym miejscu. cały czas wierzyłam, ze to przez trzymajacy jeszcze miesień, ale:
jestem 6,5 miesiaca po zabiegu i zaczynam sie zastanawiac czy ta kieszen ktora byla wykrojona na implant aby sie nie zrosla już w tym miejscu. nie wiem czy jasno wypowiedziałam swoje obawy ale mam nadzieje, ze rozumiecie
Sowa moja droga...
Nie moge nic Ci doradzić niestety, bo ja to jeszcze świeżynka tutaj i w dodatku oczekująca na...
moge jedynie dobrym słowem służyć... ale wiem, że chyba w tym wypadku nie o to chodzi...
Za to trzymam kciuki za Ciebie i Twoje cycuchy bardzo mocno...
Dziewczyny na pewno się odezwą i pomogą
Tymczasem buziam mocno i dobrej nocki życzę

.
magera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 00:03   #1115
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
czesc dziewczyny

Sowa, cześć
no to mnie wystraszyłaś
wcześniej pisałaś tylko o patrzących do góry brodawkach,
co nie było jakieś niepokojące,
a na Twoich fotkach nie widziałam nic takiego, o czym piszesz
albo nie zwróciłam uwagi
powiedz, miałaś to od początku?
co dr mówiła do tej pory?
czy to wyglądało podobnie jak trzymający mięsień Listopadowej swego czasu, czy inaczej?
może masz jakieś fotki?
Stary 2010-05-11, 08:19   #1116
Marczilada
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Powiekszenie piersi cz.6

Cytat:
Napisane przez sylwiabmw Pokaż wiadomość
Kobieto...
Kobiety...

Ileż można znosić "..." wypisywanych na temat dr.Kasprzyka.
Wolność słowa??? Jak najbardziej, ale nie bezpodstawne krytykowanie-oczernianie...
Na tym forum powinno być hasło :
Albo jesteś z nami, albo przeciwko nam ...
Albo z KASPRZYKIEM,albo z nami...
Wasza stronniczość przekracza normy dobrego wychowania...
Przekracza normy czegokolwiek.
Zaskoczona że w końcu ktoś powiedział PAS?
Proszę cię...Zastanów się.

Załączam zdjęcie pracy doktora, myślę że słowa są zbędne.
Ocene pozostawiam wam.

Jestem bardzo zadowolona z efektu.
Polecam wszystkim niezdecydowanym dziewczynom właśnie jego.
Przez wzgląd na efektywność i estetyczne spojrzenie na kobiete.
Pozdrawiam wszystkich.
Jak można się domyślić to mój oststni post na tym forum .
Zmykam na różowe

Pytanie do SylwiBMW. Widziałam Twoje zdjęcia, które nawiasem mówiąc bardzo mi się podobają. Czy możesz mi odpisać, jakie wkładki masz włożone (nazwa, wielkość, rodzaj)? Please, bo takiej wielkości właśnie bym chciała...
Marczilada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 08:23   #1117
czekoladowa_sowa
Raczkowanie

macerata tak było od samego poczatku, bardzo podobnie to wygladalo do przykurczonego miesnia listopadowej, tylko nie tak mocno. Natomiast za każdym razem u p dr była mowa, ze miesień ma czas, bo nie mineło jeszcze pol roku. Udalo mi sie porozmawiac wczoraj z p dr. mam poszukac u siebie laserów bo najprawdopodobniej kieszeń w tym miejscu sie zrosła :-(

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

mam pytanie przy okazji: w wiadomosciach widnieje mi zaproszenie do klubu, natomiast nie wpadłam na to jak to zaproszenie przyjac help

przed operacją 71 / 79
po operacji 71 / 91
waga 53 kg / wzrost 166
biodra 88 / talia 68
Stary 2010-05-11, 08:35   #1118
Marczilada
Raczkowanie

Cytat:
czesc dziewczyny

Witam Cię Sówko, czytałam Twoją wypowiedź , co prawda ja jeszcze jestem przed, ale mogę Tobie napisać, to co wyczytałam na temat implantów. A mianowicie do pół roku mogą jeszcze zachodzić zmiany w Twoich piersiach, ale powyżej to już dzieło, które zostanie. Szkoda, że kilka miesięcy temu nie zgłosiłaś się do tej pani doktor, bo teraz to nie wiem, czy ona coś poradzi. Myślę jednak, że może warto spróbować, tak jak w przypadku aparatu na zęby siłą napychać no wiesz np. nosić pas przez długi okres. Z pewnością poradź się specjalisty. Pozdrawiam i życzę powodzenia

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Asia230707 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny! Podczytuje Was troche i widze ze głowicie sie odnoscie wielkosci wkładek... zreszta jak kazda z nas przed zabiegiem.
Widze ze niektore z Was sa podobych wymiarow do mnie, mam 178 cm wzrostu i waze ok. 60-61 kg dlatego chce Wam pokazac zdjecia ktore byc moze pomoga w doborze wkladek. Mialam zabieg ponad 5 miesiecy temu, wkladki 375hp okrągłe Mentor i uwazam ze sa akurat dopasowane do moich wymiarow, nie sa za duze ani za male, wiadomo ze kazdemu podoba sie co innego ale wklejam je po to abyscie mogly zobaczyc jak wygladaja piersi z takimi wkladkami i podobnymi wymiarami do Was bo te w galeriach lekarzy to nigdy nie wiadomo... czy kobieta jest wysoka-niska, szczupla-gruba itp. a wiadomo ze to ma ogromne znaczenie.
Pozdrawiam cieplutko

Hej,
też będę zakładać mentor, ale nie wiem co oznacza hp ?? I nie podałaś, jaki rozmiar przed duże B małe, czy jakie? Odpisz please
Marczilada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 09:31   #1119
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marczilada Pokaż wiadomość
Witam Cię Sówko, czytałam Twoją wypowiedź , co prawda ja jeszcze jestem przed, ale mogę Tobie napisać, to co wyczytałam na temat implantów. A mianowicie do pół roku mogą jeszcze zachodzić zmiany w Twoich piersiach, ale powyżej to już dzieło, które zostanie. Szkoda, że kilka miesięcy temu nie zgłosiłaś się do tej pani doktor, bo teraz to nie wiem, czy ona coś poradzi. Myślę jednak, że może warto spróbować, tak jak w przypadku aparatu na zęby siłą napychać no wiesz np. nosić pas przez długi okres. Z pewnością poradź się specjalisty. Pozdrawiam i życzę powodzenia
Marczilada,
Implanty układają się do roku, a nawet dłużej!
Sądzę, że Sówka zgłaszała się na wizyty kontrolne...u dr S są 3 kontrole po zabiegu - ostatnia po ok. 6-7 m-cach od operacji... Wiem, że Sówka miała problem z trzymającym mięśniem i patrzącymi chyba w dół (?) brodawkami, ale teraz czytając jej post nie za bardzo wiem w czym tkwi problem. Zrozumiałam to tak, że jedna pierś jest bardziej odsunięta od mostka...().

Sówka - kiedy ostatnio byłaś na kontroli u dr S? Czy wtedy był ten problem, o którym teraz napisałaś? Czy przed operacją ta pierś też była bardziej odsunięta od mostka (niestety nie pamiętam twojej 'wyjściówki'...).
Jeśli my mamy coś pomóc (postarać się przynajmniej) to dobrze byłoby abyś wkleiła fotkę...

Cytat:
Napisane przez Marczilada Pokaż wiadomość
Hej,
też będę zakładać mentor, ale nie wiem co oznacza hp ?? I nie podałaś, jaki rozmiar przed duże B małe, czy jakie? Odpisz please
hp - high profile = czyli wysoki profil
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:12   #1120
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
macerata tak było od samego poczatku, bardzo podobnie to wygladalo do przykurczonego miesnia listopadowej, tylko nie tak mocno. Natomiast za każdym razem u p dr była mowa, ze miesień ma czas, bo nie mineło jeszcze pol roku. Udalo mi sie porozmawiac wczoraj z p dr. mam poszukac u siebie laserów bo najprawdopodobniej kieszeń w tym miejscu sie zrosła :-(
pytam, bo ja też mam przykurczony mięsień,
ale raczej ta pierś jest właśnie przykurczona DO mostka, a nie OD,
zaznacza się lekko krawędzią od środka
(nie zawsze, czasem się zaznacza bardziej, czasem właściwie wcale, ale od spodu jest jeszcze na 'półeczce', poziomowo zdajduje się wyżej od swej prawej koleżanki, i wciąż jest wyraźnie mniejsza, pomimo, że nie było asymetrii)
nie wystrzeliła jeszcze na bok, u mnie.
jest właśnie taka 'do środka'(no, zaczynam się powtarzać) co ja sobie tłumaczę,
że właśnie ten mały mięsień jest przykurczony,
i ją tak do góry/środka upycha.

dlatego zależałoby mi, by zobaczyć,jak to u Ciebie wygląda,

ja (dopóki nie pobiję rekordu Listopadowej-4 mies.) nad tym się nie zastanawiam,
w sensie, że nie panikuję, bo mam żywy przykład, że to jeszcze nie dramat,
ale pewnie jeśli przekroczę ten czas, to być może zacznę.
pamiętam, że Listopadowa też pisała coś o ewentualnych laserach, ale u Niej to się samo rozwiązało

Listopadowa
przepraszam, że piszę o Tobie w 3-ej osobie, ale jakoś chciałam sensownie tą myśl wyrazić.

wczuwam się, bo wiadomo, u mnie to jeszcze otwarty temat,
i wszystko jest możliwe,
a im więcej się wie, tym spokojniej/rozsądniej można w razie czego podejść do sprawy

Edytowane przez macerata
Czas edycji: 2010-05-11 o 13:15
macerata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 15:49   #1121
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:
czesc dziewczyny

sowa, najwazniejsze aby Pani Doktor zobaczyla Twoje piersi i zadecydowala co dalej. Moze nie ma wcale powodu do niepokoju i wszystko ma czas na piekne ulozenie. A moze trzeba troszeczke "pomoc" miesniom i Pani Doktor zaleci Ci np. korygujaca bielizne, cwiczenia czy wlasnie lasery aby pozbyc sie "problemu". Tak czy siak, najwazniejsza jest wizyta kontrolna! Trzymam kciuki aby wszystko ulozylo sie tak jak trzeba
anna_ivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 16:31   #1122
czekoladowa_sowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Marczilada,
Implanty układają się do roku, a nawet dłużej!
Sądzę, że Sówka zgłaszała się na wizyty kontrolne...u dr S są 3 kontrole po zabiegu - ostatnia po ok. 6-7 m-cach od operacji... Wiem, że Sówka miała problem z trzymającym mięśniem i patrzącymi chyba w dół (?) brodawkami, ale teraz czytając jej post nie za bardzo wiem w czym tkwi problem. Zrozumiałam to tak, że jedna pierś jest bardziej odsunięta od mostka...().

Sówka - kiedy ostatnio byłaś na kontroli u dr S? Czy wtedy był ten problem, o którym teraz napisałaś? Czy przed operacją ta pierś też była bardziej odsunięta od mostka (niestety nie pamiętam twojej 'wyjściówki'...).
Jeśli my mamy coś pomóc (postarać się przynajmniej) to dobrze byłoby abyś wkleiła fotkę...

hp - high profile = czyli wysoki profil

listopadowa u p dr ostatnio bylam 5-6 tygodni temu. dobrze kojarzysz, ze miesien był w calosci jakby przykurczony i chodzi właśnie o to, ze implant po rozkurczeniu sie miesnia zszedl na dol ale nie wypełnil kieszeni po bokach. na poczatku nie bylo problemu z niesymetrycznym rowkiem bo obie piersi (miesnie) były przykurczone i możnabyloby wrecz dopatrywać sie dwupasmowki, aczkolwiek równej po ok 4 miesiacach prawy miesien pieknie sie rozluźnił zblizajac sie tym samym do srodka , dajac nadzieje, na piekny rowek mlynarzowej, niestety lewy uparciuch nie chce go gonic i dopiero na tym etapie zauwazylismy dysproporcje. ja patrzac na piersi w staniku, na dekolt wystajacy spod bluzeczek widze rowek nie na środeczku a jakby z lewej strony srodka mostka. to duża róznica bo ok 3 cm, wiec jest mocno widoczna i nawet w mocno zblizajacych stanikach lewa piers układa sie inaczej. tak jakby własnie cos ja blokowało (powstały zrost). na ostatniej wizycie p dr była zdania, ze miesien pusci i piers ładnie wskoczy na własciwe miejsce, niestety po wczorajszej rozmowie przyznała, ze raczej nadzieji juz nie ma. musze wspomóc sie laserami, których niestety w szczecinie nie ma rozmawiałam dzisiaj z dr z gdanska. zabawa na jakies 2 miesiące z wyzytami co 2-3 dni. załamka

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez anna_ivy Pokaż wiadomość
sowa, najwazniejsze aby Pani Doktor zobaczyla Twoje piersi i zadecydowala co dalej. Moze nie ma wcale powodu do niepokoju i wszystko ma czas na piekne ulozenie. A moze trzeba troszeczke "pomoc" miesniom i Pani Doktor zaleci Ci np. korygujaca bielizne, cwiczenia czy wlasnie lasery aby pozbyc sie "problemu". Tak czy siak, najwazniejsza jest wizyta kontrolna! Trzymam kciuki aby wszystko ulozylo sie tak jak trzeba
ivy p dr pamieta jak wygladala piers na poprzedniej wizycie. nawet po moich sugestiach abym w te pendy do niej przyjechała stwierdziła, ze nie ma to sensu, bo ona wie w czym rzecz i jak najbardziej zaprasza mnie, jak bede przy okazji w gdansku ale mam specjalnie nie jechac. mam szukac laserów w szczecinie, albo decydowac sie na przyjazdy do gdanska

przed operacją 71 / 79
po operacji 71 / 91
waga 53 kg / wzrost 166
biodra 88 / talia 68
Stary 2010-05-11, 16:47   #1123
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:
musze wspomóc sie laserami, których niestety w szczecinie nie ma rozmawiałam dzisiaj z dr z gdanska. zabawa na jakies 2 miesiące z wyzytami co 2-3 dni. załamka

o rany ... nie brzmi to dobrze A jaki jest ewentualny laczny koszt takich zabiegow. I czy jest szansa, ze lekarz bedzie w nim pertycypowal, czy tez to jest Twoje zmartwienie? No i kolejna wazne pytanie, jaki jest powod ze wystapil ten problem i czy po zabiegach na 100% bedzie wszystko tak jak trzeba?

sowa, trzymam kciuki aby wszystko dobrze sie ukladalo.
Stary 2010-05-11, 17:05   #1124
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
listopadowa u p dr ostatnio bylam 5-6 tygodni temu. dobrze kojarzysz, ze miesien był w calosci jakby przykurczony i chodzi właśnie o to, ze implant po rozkurczeniu sie miesnia zszedl na dol ale nie wypełnil kieszeni po bokach. na poczatku nie bylo problemu z niesymetrycznym rowkiem bo obie piersi (miesnie) były przykurczone i możnabyloby wrecz dopatrywać sie dwupasmowki, aczkolwiek równej po ok 4 miesiacach prawy miesien pieknie sie rozluźnił zblizajac sie tym samym do srodka , dajac nadzieje, na piekny rowek mlynarzowej, niestety lewy uparciuch nie chce go gonic i dopiero na tym etapie zauwazylismy dysproporcje. ja patrzac na piersi w staniku, na dekolt wystajacy spod bluzeczek widze rowek nie na środeczku a jakby z lewej strony srodka mostka. to duża róznica bo ok 3 cm, wiec jest mocno widoczna i nawet w mocno zblizajacych stanikach lewa piers układa sie inaczej. tak jakby własnie cos ja blokowało (powstały zrost). na ostatniej wizycie p dr była zdania, ze miesien pusci i piers ładnie wskoczy na własciwe miejsce, niestety po wczorajszej rozmowie przyznała, ze raczej nadzieji juz nie ma. musze wspomóc sie laserami, których niestety w szczecinie nie ma rozmawiałam dzisiaj z dr z gdanska. zabawa na jakies 2 miesiące z wyzytami co 2-3 dni. załamka
Sówka - u mnie też, oprócz trzymającego mięśnia, był problem ze zrostami w prawej piersi - od strony mostka i u mnie pani dr sugerowała laser zarówno na rozluźnienie mięśni i 'rozbicie' zrostów.
Mięsień puścił konkretnie po 4 miesiącach, tak jak wiesz, natomiast zrosty utrzymywały się dłużej. Ostatnią kontrolę miałam w lutym - czyli 8 m-cy po zabiegu i wtedy problem zrostów sam się rozwiązał. Aha - kiedyś chyba pisałam, że moja prawa pierś właśnie odjeżdżała (odczuwałam to tak, jakby implant/pierś ślizgała mi się po żebrach) od mostka (w bok) - właśnie ze względu na te zrosty. Gdy zrosty puściły pierś automatycznie powróciła na właściwe miejsce i tak już zostało. Przy czym długo nosiłam te staniki sportowe mocno zbierające biust i spałam w obcisłych topach....
No ale tak było u mnie... Ale też mam nadzieję, że i u Ciebie też skończy się dobrze
Odnośnie laserów - w Gdyni jest lekarz od laserów - chyba nazywa się dr Krakowiak - ponoć dobry i ceny ma przystępne...
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 17:47   #1125
czekoladowa_sowa
Raczkowanie

ivy same zabiegi nie sa drobie. ok 40-50 zł za 1. do przezycia uwazam. jesli zabiegi przyniosłyby efekty to uwazam, ze lekarz nie zawinił, nie moze odpowiadac za indywidualne reakcje danego organizmu, bo powtarzajac za p dr do takich sytuacji dochodzi bez wyraźnej przyczyny. natomiast problem powstanie w sytuacji gdy wykonam serie zabiegów a piers dalej nie wskoczy w miejsce gdzie kieszen byc powinna, bo można byłoby wówczas podejrzewac, ze kieszen została źle wykrojona. Ale nie zapedzajmy sie za bardzo jak narazie mam nadzieje, ze lasery pomoga. jak narazie jestem dobrej mysli bo znalazłam przed chwileczka rehabilitantke z laserem, która chce sie podjac leczenia. jutro o 12:30 mam sie u nie stawić i zobaczymy co ona powie.
Listopadowa dzis rozmawiałam z dr krakowiakiem. super człowiek.bardzo duzo mi potłumaczyl. niestety nie wierzy, ze ktos podejmie sie tego, bo mial juz wiele sytuacji, kiedy to pacjentki poszukiwały rad w miejscach zamieszkania, ale ostatecznie dojezdzaly do niego, bo lekarze/rehabilitanci nie chcieli sie tego pdoejmowac. ja po wykonaniu 20-tu telefonow natrafilam na całkiem fajną babeczke (rehabilitantkę z 24-letnim doswiadczeniem), ktora bez cienia zawahania zaczeła zadawac konkretne pytania i po wstepnej weryfikacji zechce mi pomóc. tylko czy umie wczesniej tego nie robiła. ale wyobraźcie sobie ganiac co 2-3 dni do gdanska. pfffffffff

przed operacją 71 / 79
po operacji 71 / 91
waga 53 kg / wzrost 166
biodra 88 / talia 68
Stary 2010-05-11, 18:28   #1126
anna_ivy
Zadomowienie

sowa, no to pol biedy, ze nie jest to kosztowna sprawa. Sadze, ze jak lekarz zaleca takie wspomaganie, to pewnie ma doswiadczenie, ze w podobnych przypadkach taka terapia pomaga i wszystko bedzie ok Trzymam kciuki!

BTW jak to jest z tymi zrostami? Czy to czesta przypadlosc po operacji piersi?
Stary 2010-05-11, 18:31   #1127
gigo2002
Raczkowanie

alez sie napisalam o tych komplikacjach, brrrrrr. Jutro o 8.15 jestem w szpitalu, poddaje sie wlasie Dr. Skwiercz. Nerwow na razie nie mam. Zaraz wychodze na pociac i pedze do 3-miasta. Napisze jak tylko bede mogla. Trzymajcie sie, dziekuje Dziewczyny za pomoc, odpowiedzi na nurtujace pytania i wsparcie.
gigo2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 18:33   #1128
Samiii
Zadomowienie

Sówka - a co to ma być za laser? (typ laseru w sensie)
jakiś biostymulujący czy coś innego?

tak się zapytuję z ciekawości - mnie już tyloma laserami naświetlano
mam nadzieję, że Ci to pomoże
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 18:46   #1129
czekoladowa_sowa
Raczkowanie

Samii biostymulujacy wlasnie

masz jakieś doświadczenia z takim?

przed operacją 71 / 79
po operacji 71 / 91
waga 53 kg / wzrost 166
biodra 88 / talia 68
Stary 2010-05-11, 18:55   #1130
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Samii biostymulujacy wlasnie

masz jakieś doświadczenia z takim?
miałam nim parę zabiegów na blizny w klinice, mi się jedna trochę spaskudziła po miesiącu i niby ten laser miał przyspieszyć gojenie - efekt jest taki, że ta blizna, która była więcej nim laserowana, jest dziś brzydsza i ciut szersza, jakiś tam szew wewnętrzny pod nią absolutnie nie zmiękł czy coś, dopiero moze na te zewnętrzne szycia pomógł laser fraxel, ale na te wewn już nie bardzo, i czuć je w dotyku pomimo masaży itp zabiegów

miałam te zabiegi biostymującym parę razy w tyg przez chyba dwa tygodnie, może ciut dłużej, dla mnie to raczej nie ma zastosowania, ale może u Ciebie połączone z jakąś rehabilitacją czy czymś, pomoże - tzn mam taką nadzieję
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 20:30   #1131
czekoladowa_sowa
Raczkowanie

samii no nie pocieszyłas mnie
ale liczy sie prawda
musze cos robic. bezczynnośc mnie dobija

przed operacją 71 / 79
po operacji 71 / 91
waga 53 kg / wzrost 166
biodra 88 / talia 68
Stary 2010-05-11, 22:05   #1132
macerata
Zakorzenienie

Czekoladowa_Sowo

ja jestem dobrej mysli
sama piszesz, że jeśli ta seria zabiegów miałaby nie pomóc,
to oznaczałoby to, że dr źle wypreparowala kieszeń
że źle, to mało powiedziane,
bo 3cm. to w takim przypadku ogromna róznica
nieźle by się musiała dr ręka omsknąć, by aż tak pojechać
będę naiwna, ale na dzień dzisiejszy cieżko mi uwierzyc,
by TAK ŹLE wypreparowała tą kieszeń

skoro u Listopadowej samoistnie podobne zrosty po 8 miesiącach popuszczały,
to nie widzę powodu, dlaczego Tobie nie miałyby puścić z lekką pomocą
skoro te zabiegi w takim wypadku są zalecane,
to chyba jakiś powód jest..
myślę, choć mogę się mylić, że jednak zrośnięty szew wewnętrzny jest cięższym materiałem dla takiego laseru, niż takie zrosty

będzie dobrze, zobaczysz
tylko trzeba sie upewnić, że ta babka od laserów temu zadaniu podoła
a potem Ci wyskoczy druga taka piękna pierś, jak ta pierwsza,
ktorą jesteś zachwycona

a swoją drogą, to jaka z Listopadowej farciara
i na basen nie chodziła, i z laserem się poociągała,
a jak Jej się pieknie natura odwdzięczyłakl aski:

..no i gdzie tu sprawiedliwość, no gdzie

pozdrawiam

Edytowane przez macerata
Czas edycji: 2010-05-11 o 22:36
macerata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 23:45   #1133
kocurek3
Raczkowanie

Cześć maceratka dziękuję Ci, że odpowiedziałaś na moje pytania. Dużymi krokami zbliża się termin mojego zabiegu. Już nie mogę się doczekać, kiedy przejrzę się w lustrze i będę miała cycuszki. Tyle czasu czekałam na ten zabieg, a wiem że to już tylko kilka dni. Mam nadzieję, że po przebudzeniu z narkozy nie będzie najgorzej i jakoś wytrzymam te dwa dni w szpitalu. Serdecznie Cie pozdrawiam
kocurek3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 00:21   #1134
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurek3 Pokaż wiadomość
Cześć maceratka dziękuję Ci, że odpowiedziałaś na moje pytania. Dużymi krokami zbliża się termin mojego zabiegu. Już nie mogę się doczekać, kiedy przejrzę się w lustrze i będę miała cycuszki. Tyle czasu czekałam na ten zabieg, a wiem że to już tylko kilka dni. Mam nadzieję, że po przebudzeniu z narkozy nie będzie najgorzej i jakoś wytrzymam te dwa dni w szpitalu. Serdecznie Cie pozdrawiam
hej, Kocurek
oj, wytrzymasz, wytrzymasz
tam niedaleko jest duża, wygodna łazienka przystosowana dla pooperacyjnych 'inwalidów'
z całkiem sporym zwierciadlem,
i jeśli będzie Ci się nudziło, to zawsze możesz iść 'za potrzebą'
popodziwiać nowe kształty ukryte w wytwornych bandażach

nie wiem czy wiesz, ale nawet masz koleżankę
Gigo właśnie pojechała przecierać szlaki
dziś rano idzie 'pod nóż',
więc pewnie przy okazji jeszcze się załapiesz na Jej świeżutką relację

trzymaj się cieplutko
Dobrej Nocki
Stary 2010-05-12, 16:16   #1135
lusia87
Raczkowanie

Hej dziewczyny
ja juz po niedawno wróciłam do domu. Jestem cała obolała bo to cięcie pachowe było, każdy dla mnie ruch est wyzwaniem mam nadzieje, że to minie bo sie zalamuje powoli, sa opuchniete twardei cieple nie wiem czy sie cieszyc czy plakac ale czego ja oczekuje po 2 dniach;P wazne, że żyje;P
kiedy przestanie to bolec i bede mogła normalnie wstawać z łóżka?
czuje sie jakbym miała 2 cegłówki przyczepione do siebie;P
dzieki, że trzymałyście kciuki to mi bardzo pomogło, jak na razie klade sie bo jestem jakas zmeczona, odezwe się pozniej:
pozdrawiam...
Stary 2010-05-12, 16:35   #1136
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusia87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
ja juz po niedawno wróciłam do domu. Jestem cała obolała bo to cięcie pachowe było, każdy dla mnie ruch est wyzwaniem mam nadzieje, że to minie bo sie zalamuje powoli, sa opuchniete twardei cieple nie wiem czy sie cieszyc czy plakac ale czego ja oczekuje po 2 dniach;P wazne, że żyje;P
kiedy przestanie to bolec i bede mogła normalnie wstawać z łóżka?
czuje sie jakbym miała 2 cegłówki przyczepione do siebie;P
dzieki, że trzymałyście kciuki to mi bardzo pomogło, jak na razie klade sie bo jestem jakas zmeczona, odezwe się pozniej:
pozdrawiam...

hej, Lusia
no, kochana, bądź dzielna
tych kilka pierwszych dni może się dłużyć,
dopóki nie miną największe dolegliwości,
ale generalnie to masz już z górki
często mówi się, że 5-6dzień to może być takie ewentualne apogeum dolegliwości,
więc na to warto się przygotować,
a potem to już raczej naprawdę bedzie o.k.,
i dolegliwości będą coraz mniej zauważalne,
nawet sama nie zauważysz, kiedy o nich zapomnisz

ze wstawaniem to trochę potrwa, ten poranny zakwas,
ale też kwestia tygodnia max., i będzie już znacznie dyskretniejszy

nie załamuj się
twarde cegły na klacie-to wrażenie może utrzymać się nieco dłużej
szwy mogą Cię ciągnąć, skóra może być napięta, bo piersi będą 'napierać' i się 'rozpychać', ale nic się nie przejmuj.
jeśli czujesz dolegliwości, to najlepiej bierz p/bólowe regularnie,
zapobiegawczo, by ból się nie rozwijał.

trochę cierpliwości, a wszystko będzie dobrze
wiesz, MatkaNatura trochę się buntuje, bo to nie lada ingerencja,
ale nic się nie przejmuj, już wkrótce pogodzi się ze zmianami

no a jaki rozmiarek ostatecznie sobie dałaś zamontować?

buziak
Stary 2010-05-12, 18:13   #1137
kejsiii
Rozeznanie

Lusia super że jestes już po ale ci zazdroszczę Teraz trzymam kciuki by ból szybko minął i mozna się było cieszyć nowymi cycuszkami ..
Jak poczujesz się lepiej napisz nam tu wszystko ładnie i jaki masz rozmiarek oczywiście
Teraz to już pójdzie z górki zobaczysz buziaki trzymaj się

kejsiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:42   #1138
agawa32
Raczkowanie

Lusia gratulacje !!!! wiem, że łatwo mówić badź dzielna, ale macerata prawdę mówi, już lecisz z górki Trzymaj się cieplutko

aga3331 mówisz, że mąż się zdziwił, że wielkie ....pewnie przeszczęśliwy i napuszył się jak paw.... bo faceci niestety (albo stety ) tylko mówią, że małe jest piękne...

magera dzięki wielkie naoglądałam się, że hoho..... wiem jak wstawić zdjęcie na forum ale mój komp coś blokuje... ....... pomęczę się jeszcze, bo bardzo zależy mi na Waszej ocenie

Dziewczyny piszecie straszne rzeczy....lasery, rehabilitacja, zrosty...itp brrrrrrr
przeraziłam się, do tej pory jakoś nie dopuszczałam mysli, ze moga być komplikacje

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Kejsi nie jestem na bieżąco, ale dlaczego masz w podpisie..."oby do niej doszło"???
agawa32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:00   #1139
lusia87
Raczkowanie

wstalam
dziekuje wam bardzo naprawde
co do rozmiaru to wzielam 400cc, lekarz tez mówił, że beda ladnie wygladac
a czy jak wstawałyście to czułyście jak tam sie rusza to i jakby cos przelewa?;> ja mam takie uczucie dziwne
w ogole to strasznie spuchlam i jakby brzuch mi urusl;P kilka dni lezenia bez ruchu inne jedenie jak zawsze i teraz jestem jak banka;P
Stary 2010-05-12, 19:02   #1140
agawa32
Raczkowanie

ooo chyba sie udało
i co myslicie jaki to implant???

Edytowane przez agawa32
Czas edycji: 2010-05-12 o 19:08
agawa32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości