|
|
#1111 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Powiekszenie piersi cz.6
Witajcie dziewczynki
Cytat:
Ty z pewnością już wybudzona dawno z pięknymi cycuchami... Gratulacje ogromne My tu czekamy z niecierpliwością na Ciebie Buziam mocno i mam nadzieję do szybkiego uslyszenia... Cytat:
jak zawsze masz rację A Twoje cycuchy niech sterczą i kuszą jak najdłużej Kusicielka.... ![]() Hej Agula Jak podróż ogólnie?? Jak ją zniosłas Ty i Twoje piekne nabytki?? A mężu co na ten widok, bo chyba jeszcze nie widział podczas pobytu w PL, co?? Buziam mocno
|
|
#1112 |
|
Rozeznanie
|
no nie widział.Powiedział jezu jakie wielkie hehe
uskok schodzi i jestem zadowolona. Podróz katastrofa bałam sie o cycorki ale jest ok. ech załamka znowu w tym zapyziałym kraju;-(narazie musze psychicznie sie przestawic . Buziaki Magera
|
#1113 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
nie moge od 2 dni dodzwonić sie do dr S, wiec uderzam do was - ekspertki czekam caly czas na lewego uparciucha a zaczynam juz tracic nadzieje. od poltora miesiaca poddaje go intensywnym ćwiczeniom (basen 2 x tydz, przeszlam z wiekszościa czynności na leworeczność) a on dalej nie przybliza sie do srodka. Problem u mnie polega na tym, ze prawa piers jest sliczna i rowek jej zaczyna sie na samym brzegu mostka, natomiast lewa piers patrzac znów na strone mostka jest oddalona o jakies 2-3 cm od srodka ciala, przez co wyraźnie widoczna jest asymetria w tym miejscu. cały czas wierzyłam, ze to przez trzymajacy jeszcze miesień, ale: jestem 6,5 miesiaca po zabiegu i zaczynam sie zastanawiac czy ta kieszen ktora byla wykrojona na implant aby sie nie zrosla już w tym miejscu. nie wiem czy jasno wypowiedziałam swoje obawy ale mam nadzieje, ze rozumiecie
|
#1114 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale chyba sobie nie krzywduje, co?? Tyle godzin w pociągu... i tak Cię podziwiam kochana, że dałaś radę ![]() A zapyziały kraj.... masz na myśli Austrię..? ![]() Ja jak jestem znowu w Polandzie, to chce zmiatać czym prędzej do siebie, bo jakoś nie wyrabiam... Dlatego jak już muszę, to pojawiam się tam.. Każdy ma swoje "widzi mi się"... ![]() Agunia, buziaki wielkie Dla wszystkich dziewczynek też... Dobrej nocki ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
Nie moge nic Ci doradzić niestety, bo ja to jeszcze świeżynka tutaj i w dodatku oczekująca na... moge jedynie dobrym słowem służyć... ale wiem, że chyba w tym wypadku nie o to chodzi... Za to trzymam kciuki za Ciebie i Twoje cycuchy bardzo mocno... Dziewczyny na pewno się odezwą i pomogą Tymczasem buziam mocno i dobrej nocki życzę
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mnie wystraszyłaś ![]() wcześniej pisałaś tylko o patrzących do góry brodawkach, co nie było jakieś niepokojące, a na Twoich fotkach nie widziałam nic takiego, o czym piszesz albo nie zwróciłam uwagi ![]() powiedz, miałaś to od początku? co dr mówiła do tej pory? czy to wyglądało podobnie jak trzymający mięsień Listopadowej swego czasu, czy inaczej? może masz jakieś fotki?
|
|
#1116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytanie do SylwiBMW. Widziałam Twoje zdjęcia, które nawiasem mówiąc bardzo mi się podobają. Czy możesz mi odpisać, jakie wkładki masz włożone (nazwa, wielkość, rodzaj)? Please, bo takiej wielkości właśnie bym chciała... |
|
|
|
|
#1117 |
|
Raczkowanie
|
macerata tak było od samego poczatku, bardzo podobnie to wygladalo do przykurczonego miesnia listopadowej, tylko nie tak mocno. Natomiast za każdym razem u p dr była mowa, ze miesień ma czas, bo nie mineło jeszcze pol roku. Udalo mi sie porozmawiac wczoraj z p dr. mam poszukac u siebie laserów bo najprawdopodobniej kieszeń w tym miejscu sie zrosła :-(
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- mam pytanie przy okazji: w wiadomosciach widnieje mi zaproszenie do klubu, natomiast nie wpadłam na to jak to zaproszenie przyjac help
|
#1118 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
Hej, też będę zakładać mentor, ale nie wiem co oznacza hp ?? I nie podałaś, jaki rozmiar przed duże B małe, czy jakie? Odpisz please |
||
|
|
|
#1119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Implanty układają się do roku, a nawet dłużej! Sądzę, że Sówka zgłaszała się na wizyty kontrolne...u dr S są 3 kontrole po zabiegu - ostatnia po ok. 6-7 m-cach od operacji... Wiem, że Sówka miała problem z trzymającym mięśniem i patrzącymi chyba w dół (?) brodawkami, ale teraz czytając jej post nie za bardzo wiem w czym tkwi problem. Zrozumiałam to tak, że jedna pierś jest bardziej odsunięta od mostka...( ).Sówka - kiedy ostatnio byłaś na kontroli u dr S? Czy wtedy był ten problem, o którym teraz napisałaś? Czy przed operacją ta pierś też była bardziej odsunięta od mostka (niestety nie pamiętam twojej 'wyjściówki'...). Jeśli my mamy coś pomóc (postarać się przynajmniej) to dobrze byłoby abyś wkleiła fotkę... Cytat:
|
||
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale raczej ta pierś jest właśnie przykurczona DO mostka, a nie OD, zaznacza się lekko krawędzią od środka (nie zawsze, czasem się zaznacza bardziej, czasem właściwie wcale, ale od spodu jest jeszcze na 'półeczce', poziomowo zdajduje się wyżej od swej prawej koleżanki, i wciąż jest wyraźnie mniejsza, pomimo, że nie było asymetrii) nie wystrzeliła jeszcze na bok, u mnie. jest właśnie taka 'do środka'(no, zaczynam się powtarzać ) co ja sobie tłumaczę, że właśnie ten mały mięsień jest przykurczony, i ją tak do góry/środka upycha. dlatego zależałoby mi, by zobaczyć,jak to u Ciebie wygląda, ja (dopóki nie pobiję rekordu Listopadowej w sensie, że nie panikuję, bo mam żywy przykład, że to jeszcze nie dramat, ale pewnie jeśli przekroczę ten czas, to być może zacznę. pamiętam, że Listopadowa też pisała coś o ewentualnych laserach, ale u Niej to się samo rozwiązało Listopadowa przepraszam, że piszę o Tobie w 3-ej osobie, ale jakoś chciałam sensownie tą myśl wyrazić. wczuwam się, bo wiadomo, u mnie to jeszcze otwarty temat, i wszystko jest możliwe, a im więcej się wie, tym spokojniej/rozsądniej można w razie czego podejść do sprawy
######################### Edytowane przez macerata Czas edycji: 2010-05-11 o 13:15 |
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1122 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
listopadowa u p dr ostatnio bylam 5-6 tygodni temu. dobrze kojarzysz, ze miesien był w calosci jakby przykurczony i chodzi właśnie o to, ze implant po rozkurczeniu sie miesnia zszedl na dol ale nie wypełnil kieszeni po bokach. na poczatku nie bylo problemu z niesymetrycznym rowkiem bo obie piersi (miesnie) były przykurczone i możnabyloby wrecz dopatrywać sie dwupasmowki, aczkolwiek równej po ok 4 miesiacach prawy miesien pieknie sie rozluźnił zblizajac sie tym samym do srodka , dajac nadzieje, na piekny rowek mlynarzowej, niestety lewy uparciuch nie chce go gonic i dopiero na tym etapie zauwazylismy dysproporcje. ja patrzac na piersi w staniku, na dekolt wystajacy spod bluzeczek widze rowek nie na środeczku a jakby z lewej strony srodka mostka. to duża róznica bo ok 3 cm, wiec jest mocno widoczna i nawet w mocno zblizajacych stanikach lewa piers układa sie inaczej. tak jakby własnie cos ja blokowało (powstały zrost). na ostatniej wizycie p dr była zdania, ze miesien pusci i piers ładnie wskoczy na własciwe miejsce, niestety po wczorajszej rozmowie przyznała, ze raczej nadzieji juz nie ma. musze wspomóc sie laserami, których niestety w szczecinie nie ma ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
|
|
#1123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o rany ... nie brzmi to dobrze A jaki jest ewentualny laczny koszt takich zabiegow. I czy jest szansa, ze lekarz bedzie w nim pertycypowal, czy tez to jest Twoje zmartwienie? No i kolejna wazne pytanie, jaki jest powod ze wystapil ten problem i czy po zabiegach na 100% bedzie wszystko tak jak trzeba? ![]() sowa, trzymam kciuki aby wszystko dobrze sie ukladalo. |
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mięsień puścił konkretnie po 4 miesiącach, tak jak wiesz, natomiast zrosty utrzymywały się dłużej. Ostatnią kontrolę miałam w lutym - czyli 8 m-cy po zabiegu i wtedy problem zrostów sam się rozwiązał. Aha - kiedyś chyba pisałam, że moja prawa pierś właśnie odjeżdżała (odczuwałam to tak, jakby implant/pierś ślizgała mi się po żebrach No ale tak było u mnie... Ale też mam nadzieję, że i u Ciebie też skończy się dobrze Odnośnie laserów - w Gdyni jest lekarz od laserów - chyba nazywa się dr Krakowiak - ponoć dobry i ceny ma przystępne... |
|
|
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
ivy same zabiegi nie sa drobie. ok 40-50 zł za 1. do przezycia uwazam. jesli zabiegi przyniosłyby efekty to uwazam, ze lekarz nie zawinił, nie moze odpowiadac za indywidualne reakcje danego organizmu, bo powtarzajac za p dr do takich sytuacji dochodzi bez wyraźnej przyczyny. natomiast problem powstanie w sytuacji gdy wykonam serie zabiegów a piers dalej nie wskoczy w miejsce gdzie kieszen byc powinna, bo można byłoby wówczas podejrzewac, ze kieszen została źle wykrojona. Ale nie zapedzajmy sie za bardzo
jak narazie mam nadzieje, ze lasery pomoga. jak narazie jestem dobrej mysli bo znalazłam przed chwileczka rehabilitantke z laserem, która chce sie podjac leczenia. jutro o 12:30 mam sie u nie stawić i zobaczymy co ona powie.Listopadowa dzis rozmawiałam z dr krakowiakiem. super człowiek.bardzo duzo mi potłumaczyl. niestety nie wierzy, ze ktos podejmie sie tego, bo mial juz wiele sytuacji, kiedy to pacjentki poszukiwały rad w miejscach zamieszkania, ale ostatecznie dojezdzaly do niego, bo lekarze/rehabilitanci nie chcieli sie tego pdoejmowac. ja po wykonaniu 20-tu telefonow natrafilam na całkiem fajną babeczke (rehabilitantkę z 24-letnim doswiadczeniem), ktora bez cienia zawahania zaczeła zadawac konkretne pytania i po wstepnej weryfikacji zechce mi pomóc. tylko czy umie wczesniej tego nie robiła. ale wyobraźcie sobie ganiac co 2-3 dni do gdanska. pfffffffff
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
sowa, no to pol biedy, ze nie jest to kosztowna sprawa. Sadze, ze jak lekarz zaleca takie wspomaganie, to pewnie ma doswiadczenie, ze w podobnych przypadkach taka terapia pomaga i wszystko bedzie ok
BTW jak to jest z tymi zrostami? Czy to czesta przypadlosc po operacji piersi? |
|
|
|
#1127 |
|
Raczkowanie
|
alez sie napisalam o tych komplikacjach, brrrrrr. Jutro o 8.15 jestem w szpitalu, poddaje sie wlasie Dr. Skwiercz. Nerwow na razie nie mam. Zaraz wychodze na pociac i pedze do 3-miasta. Napisze jak tylko bede mogla. Trzymajcie sie, dziekuje Dziewczyny za pomoc, odpowiedzi na nurtujace pytania i wsparcie.
|
|
|
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
Sówka - a co to ma być za laser? (typ laseru w sensie)
jakiś biostymulujący czy coś innego? tak się zapytuję z ciekawości - mnie już tyloma laserami naświetlano mam nadzieję, że Ci to pomoże |
|
|
|
#1129 |
|
Raczkowanie
|
Samii biostymulujacy wlasnie
masz jakieś doświadczenia z takim?
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam te zabiegi biostymującym parę razy w tyg przez chyba dwa tygodnie, może ciut dłużej, dla mnie to raczej nie ma zastosowania, ale może u Ciebie połączone z jakąś rehabilitacją czy czymś, pomoże - tzn mam taką nadzieję |
|
|
|
|
#1131 |
|
Raczkowanie
|
samii no nie pocieszyłas mnie
![]() ale liczy sie prawda musze cos robic. bezczynnośc mnie dobija
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladowa_Sowo
ja jestem dobrej mysli ![]() sama piszesz, że jeśli ta seria zabiegów miałaby nie pomóc, to oznaczałoby to, że dr źle wypreparowala kieszeń ![]() że źle, to mało powiedziane, bo 3cm. to w takim przypadku ogromna róznica nieźle by się musiała dr ręka omsknąć, by aż tak pojechać ![]() będę naiwna, ale na dzień dzisiejszy cieżko mi uwierzyc, by AŻ TAK ŹLE wypreparowała tą kieszeń skoro u Listopadowej samoistnie podobne zrosty po 8 miesiącach popuszczały, to nie widzę powodu, dlaczego Tobie nie miałyby puścić z lekką pomocą ![]() skoro te zabiegi w takim wypadku są zalecane, to chyba jakiś powód jest.. myślę, choć mogę się mylić, że jednak zrośnięty szew wewnętrzny jest cięższym materiałem dla takiego laseru, niż takie zrosty ![]() będzie dobrze, zobaczysz ![]() tylko trzeba sie upewnić, że ta babka od laserów temu zadaniu podoła ![]() a potem Ci wyskoczy druga taka piękna pierś, jak ta pierwsza, ktorą jesteś zachwycona a swoją drogą, to jaka z Listopadowej farciara ![]() i na basen nie chodziła, i z laserem się poociągała, a jak Jej się pieknie natura odwdzięczyła ![]() kl aski:..no i gdzie tu sprawiedliwość, no gdzie pozdrawiam
######################### Edytowane przez macerata Czas edycji: 2010-05-11 o 22:36 |
|
|
|
#1133 |
|
Raczkowanie
|
Cześć maceratka
dziękuję Ci, że odpowiedziałaś na moje pytania. Dużymi krokami zbliża się termin mojego zabiegu. Już nie mogę się doczekać, kiedy przejrzę się w lustrze i będę miała cycuszki. Tyle czasu czekałam na ten zabieg, a wiem że to już tylko kilka dni. Mam nadzieję, że po przebudzeniu z narkozy nie będzie najgorzej i jakoś wytrzymam te dwa dni w szpitalu. Serdecznie Cie pozdrawiam
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj, wytrzymasz, wytrzymasz ![]() tam niedaleko jest duża, wygodna łazienka przystosowana dla pooperacyjnych 'inwalidów' z całkiem sporym zwierciadlem, i jeśli będzie Ci się nudziło, to zawsze możesz iść 'za potrzebą' popodziwiać nowe kształty ukryte w wytwornych bandażach ![]() nie wiem czy wiesz, ale nawet masz koleżankę Gigo właśnie pojechała przecierać szlaki ![]() dziś rano idzie 'pod nóż', więc pewnie przy okazji jeszcze się załapiesz na Jej świeżutką relację trzymaj się cieplutko Dobrej Nocki
|
|
#1135 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ja juz po niedawno wróciłam do domu. Jestem cała obolała bo to cięcie pachowe było, każdy dla mnie ruch est wyzwaniem mam nadzieje, że to minie bo sie zalamuje powoli, sa opuchniete twardei cieple nie wiem czy sie cieszyc czy plakac ale czego ja oczekuje po 2 dniach;P wazne, że żyje;Pkiedy przestanie to bolec i bede mogła normalnie wstawać z łóżka? czuje sie jakbym miała 2 cegłówki przyczepione do siebie;P dzieki, że trzymałyście kciuki to mi bardzo pomogło, jak na razie klade sie bo jestem jakas zmeczona, odezwe się pozniej: pozdrawiam...
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej, Lusia no, kochana, bądź dzielna ![]() tych kilka pierwszych dni może się dłużyć, dopóki nie miną największe dolegliwości, ale generalnie to masz już z górki ![]() często mówi się, że 5-6dzień to może być takie ewentualne apogeum dolegliwości, więc na to warto się przygotować, a potem to już raczej naprawdę bedzie o.k., i dolegliwości będą coraz mniej zauważalne, nawet sama nie zauważysz, kiedy o nich zapomnisz ze wstawaniem to trochę potrwa, ten poranny zakwas, ale też kwestia tygodnia max., i będzie już znacznie dyskretniejszy ![]() nie załamuj się ![]() twarde cegły na klacie-to wrażenie może utrzymać się nieco dłużej ![]() szwy mogą Cię ciągnąć, skóra może być napięta, bo piersi będą 'napierać' i się 'rozpychać', ale nic się nie przejmuj. jeśli czujesz dolegliwości, to najlepiej bierz p/bólowe regularnie, zapobiegawczo, by ból się nie rozwijał. trochę cierpliwości, a wszystko będzie dobrze wiesz, MatkaNatura trochę się buntuje, bo to nie lada ingerencja, ale nic się nie przejmuj, już wkrótce pogodzi się ze zmianami no a jaki rozmiarek ostatecznie sobie dałaś zamontować? buziak
|
|
#1137 |
|
Rozeznanie
|
Lusia super że jestes już po ale ci zazdroszczę
Jak poczujesz się lepiej napisz nam tu wszystko ładnie i jaki masz rozmiarek oczywiście Teraz to już pójdzie z górki zobaczysz buziaki trzymaj się
|
#1138 |
|
Raczkowanie
|
Lusia gratulacje !!!!
wiem, że łatwo mówić badź dzielna, ale macerata prawdę mówi, już lecisz z górki Trzymaj się cieplutkoaga3331 mówisz, że mąż się zdziwił, że wielkie ....pewnie przeszczęśliwy i napuszył się jak paw.... bo faceci niestety (albo stety ) tylko mówią, że małe jest piękne...![]() magera dzięki wielkie naoglądałam się, że hoho..... wiem jak wstawić zdjęcie na forum ale mój komp coś blokuje... ....... pomęczę się jeszcze, bo bardzo zależy mi na Waszej ocenieDziewczyny piszecie straszne rzeczy....lasery, rehabilitacja, zrosty...itp brrrrrrr przeraziłam się, do tej pory jakoś nie dopuszczałam mysli, ze moga być komplikacje ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Kejsi nie jestem na bieżąco, ale dlaczego masz w podpisie..."oby do niej doszło"??? |
|
|
|
#1139 |
|
Raczkowanie
|
wstalam
![]() dziekuje wam bardzo naprawde ![]() co do rozmiaru to wzielam 400cc, lekarz tez mówił, że beda ladnie wygladac ![]() a czy jak wstawałyście to czułyście jak tam sie rusza to i jakby cos przelewa?;> ja mam takie uczucie dziwne ![]() w ogole to strasznie spuchlam i jakby brzuch mi urusl;P kilka dni lezenia bez ruchu inne jedenie jak zawsze i teraz jestem jak banka;P
|
|
#1140 |
|
Raczkowanie
|
ooo chyba sie udało
i co myslicie jaki to implant??? Edytowane przez agawa32 Czas edycji: 2010-05-12 o 19:08 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bardzo mocno... 

).

A jaki jest ewentualny laczny koszt takich zabiegow. I czy jest szansa, ze lekarz bedzie w nim pertycypowal, czy tez to jest Twoje zmartwienie? No i kolejna wazne pytanie, jaki jest powod ze wystapil ten problem i czy po zabiegach na 100% bedzie wszystko tak jak trzeba? 
kl aski: