"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-10, 21:04   #931
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
A jak często podajecie witaminę D?? Ja się przyznaję że często zapominam ... ale mam podawać K codziennie a D co drugi dzień ...

I ponawiam pytanie o wysypkę bo mój Precuś ma mega kaszkę na buźce... co z tym robić ??

http://www.forumpediatryczne.pl/spec...przedawkowania tu są objawy przedawkowania witaminy D, Ferrou Twój Kuba ma takie objawy??
Mi pediatra kazała podawać K i D codziennie. Czasem zapominam, ale to kilka razy mi się przytrafiło bo dawałam po kąpieli, a mały wtedy płaczliwy. Teraz daje rano i już nie zapominam.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

a tą dietę można przy karmieniu piersią?
Ma może któraś z Was jakąś diete dla kobiet karmiących, taka na zgubienie kg. Bo mi od 2 tyg waga już ani drgnie , a się przeniosłam na pieczywo Wasa i tak waga stoi w bezruchu. A za bardzo drastycznych diet nie chcę żeby maluszek to co potrzebuje w mleczku dostawał
Myślę że za tydzień zacznę biegać to może waga zacznie spadać, ale już mam nerwa jak gdzieś wychodzę z domu i na du..e spodnie tż, bo w swoje nie wchodzę. A nie chcę sobie kupować dwa rozmiary większych niż mam normalnie, bo mi motywacja do schudnięcie spadnie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 21:47   #932
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Kruca Bombel .... ale mnie ten Michaszkowy pochłonął
Nie dosyć że do was nie piszę to praktycznie nawet na forum nie zaglądam... jakoś nawet nie ma kiedy
Michał ma dziś 17dni. Na pierwszym spacerze byliśmy 2 dni po wyjściu ze szpitala (i to od razu na 2h) - podobało się Teraz chodzimy codziennie (o ile jest pogoda) . Młody od przeszło tygodnia drze główkę do góry. Potrafi już trzymać naprawdę długo sam w górze, a momentami wygląda nawet że mu to żadnej trudności nie sprawia O_o ... czy to normalne? ... :P Chrzestna TŻ nawet na nas nawrzeszczała i kazała nam mu tą głowę przytrzymywać żeby nie podnosił, bo jest za mało
(...) Z innej beczki mam pytanie. Pomijam juz to że mały "głośny" jest i ma humorki. Ale jest coś co mnie niepokoi. Czy wasze maluchy wymiotują? Michał prawie codziennie. Zazwyczaj to nic strasznego, ale wczoraj masakra Tylko go skończyłam karmić, wziełam go na "odbeka" i tak zaczął wymiotowac mleczkiem że mu aż z noska leciało i musiałam go odwrócić i trzymać brzuszkiem w dół tak z niego leciało ... potem było widać że był wystraszony ..... wasze dzieci też tak czasem mają? Dlaczego tak jest?
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 21:53   #933
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

IZUMI WITAJ!!!

Michasiowi slemy obie z michasią mega słodziuchne buziaki!!!

Niestety ja ci nie pomogę bo moja tak nie robi ale skoro problem sie powtarza to ja bym poradziła sie lekarza albo połoznej.
coś chyba któas pisałą na ten temat ale ja nie pamietam kto i co dokłdnie.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 21:56   #934
Izumi
Wtajemniczenie

Miśko zaraz po kąpieli w załączniku
Uwielbia się kąpać! Nienawidzi wyciągania z wanienki

P.S. Postaram się być bardziej na bieżąco
Stary 2010-05-10, 21:58   #935
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
IZUMI WITAJ!!!

Michasiowi slemy obie z michasią mega słodziuchne buziaki!!!

Niestety ja ci nie pomogę bo moja tak nie robi ale skoro problem sie powtarza to ja bym poradziła sie lekarza albo połoznej.
coś chyba któas pisałą na ten temat ale ja nie pamietam kto i co dokłdnie.
Buziaki przekazane
A w ogóle to Michasia i Michaś są poniekąd podobni do siebie Ładna parka by była
Stary 2010-05-10, 22:21   #936
aneczkkaa
Zakorzenienie

O a kto to się pojawił czy my znamy tą Panią hihi teskniłyśmy za tobą IZUMI proszę nas nie zaniedbywać

Nie będę cie straszyć ale moim zdaniem lepiej byłoby skontaktować się z położną lub lekarzem chyba raczej trzeba
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 22:32   #937
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
O a kto to się pojawił czy my znamy tą Panią hihi teskniłyśmy za tobą IZUMI proszę nas nie zaniedbywać

Nie będę cie straszyć ale moim zdaniem lepiej byłoby skontaktować się z położną lub lekarzem chyba raczej trzeba
No ELO ELO
Postaram się
Rozmiawiałam z połozną środowiskową na ten temat i niby kazała się nie martwić, ale nie wiem czy powiedziałaby to samo jakby zobaczyła jak on zwymiotował. Dziecko całkiem wiotkie, mleczko ścięte pod dużym ciśnieniem z buzi i noska... na raty... i bardzo dożo - ubranko całe, ja koszulka przemoczona tak że nawet bielizna mokra, łóżko zarzygane, pościel przemoczona ... ehhh. Poradzę się jeszcze pediatry . Szczęście w nieszczęściu jest takie. Że zaraz po Młody strasznie płakał i się okazało że .... jest głodny . Umyłam go, nakarmiłam i był "jak nowy". Jakby się nic nie stało ..... . Ale wie skubaniec jak mamę postraszyć
Stary 2010-05-10, 22:37   #938
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
A jak często podajecie witaminę D?? Ja się przyznaję że często zapominam ... ale mam podawać K codziennie a D co drugi dzień ...

I ponawiam pytanie o wysypkę bo mój Precuś ma mega kaszkę na buźce... co z tym robić ??

http://www.forumpediatryczne.pl/spec...przedawkowania tu są objawy przedawkowania witaminy D, Ferrou Twój Kuba ma takie objawy??
Podaję codziennie po kąpieli witaminę K i D3. kupuję wersję w kapsułkach, jeszcze nigdy mi się nie zapomniało - takie były zalecenia lekarza więc się do nich dostosowałam.
A objawów aż takich nie ma.Ma wysypkę na całym ciele na początku tylko na twarzy taka jakby bezbarwna kaszka, potem zaczęły wyskakiwać czerwone krostki, także na szyi i dekolcie, zamieniało to się w przesuszone czerwone placki, swędzi go bo widzę że stara się drapać. teraz te czerwone krostki ma na całym ciele. Ma problemy z robieniem kupy, męczy się przy niej, pręży, stęka, w najgorszym przypadku płacze, czyli jakieś tam zaparcia ma. (ale mogą to też być wzdęcia czy nagromadzenie gazów) A robi ją codziennie po kilka razy i jak ma te gorsze dni to jest płacz od rana do wieczora z jedzeniem też różnie bywa, ale od jakiegoś czasu płacze.. Z początku myślałam że się nie najada, ale tak nie jest bo normalnie przybiera na wadze, w pewnym momencie karmiłam nawet co godzinę (nadmierne pragnienie ?). Często także łapie się do jedzenia ale zaraz wypuszcza i płacze, krzyczy. Ze snem też różnie... trudno powiedzieć czy ma problemy ze snem, widać zmianę bo np po kąpieli zawsze ładnie zasypiał a teraz mimo zmęczenia ma z tym problemy, w dzień rzadziej śpi. - może to pasować albo i nie do przedawkowania wit D3 dlatego też chciałam zrobić badania. Trochę poszperałam i znalazłam:
"Dość prostym i nieobciążającym badaniem jest ocena wydalania wapnia w jednorazowej porcji moczu. Najlepiej, jeśli mocz pobrany jest rano przed jedzeniem, bez zachowania warunków jałowości. Na podstawie wyniku lekarz ocenia, czy mamy do czynienia z hiperkalciurią (wzmożonym wydalaniem wapnia z moczem), co najczęściej jest spowodowane zbyt dużą dawką witaminy D. Kolejnym badaniem jest pobranie krwi, w której oceniane są poziomy wapnia, fosforu i fosfatazy alkalicznej - enzymu świadczącego m. in. o aktywności komórek kościotwórczych. W takiej próbce krwi można również ocenić funkcję wątroby i nerek, jeśli jest podejrzenie schorzenia dotyczącego tych narządów.
Jednorazowa ocena moczu i krwi pozwala też na określenie wartości dotyczących wchłaniania fosforanów w nerkach, co wstępnie daje informacje o działalności przytarczyc. W większości przypadków badanie poziomu witaminy D i jej metabolitów nie jest konieczne, ale możliwe, jeśli przyczyna zaburzeń nie jest do końca jasna. Tego typu badania są wykonywane w specjalistycznych poradniach metabolicznych na zlecenie lekarza pierwszego kontaktu."

Gmyrelka, u nas wszystko się właśnie od tej kaszki zaczęło

Dzisiaj tej witaminy D nie podaliśmy.

Cytat:
Napisane przez Kritana Pokaż wiadomość
Ferrou, czy ta pediatra jest z Wro i jej nazwisko zaczyna isę na K...?
Mam podobne do twoich problemy z Małą, ale robie tyle, ile się da na własną rękę - czekam teraz na kupę (a zaparło się Małe i dwa dni nie robi...), żeby ją zanieśc na posiew, tak samo mocz, morfologię i mocz ogólny już zrobiony (oczywiście za własną kasę...).
U mnie dodatkowo jest ten problem, że Wierzgut nie chce jeść - wypija po 30, 50 ml i szaleństwa przy butelce albo dętka i koniec. Obserwuję ją uważnie i coś mi się majaczy, że refluksem to pachnie... Nie tym fizjologicznym, tylko patologicznym. Kroi się nam w związku z tym pHmetria, ale odwlekam, póki mogę - rura do małego noska...
W poradni gastro spotkałam parę z 3-mczną dziewczynką karmioną piersią - miała ogromne problemy brzuszkowe i co sie okazało, jak już lekarze dali łakawie skierowanie na posiew?Kandydoza ukł. pokarmowego...
Nie, nie.. z tego co wiem to ona jest z Oławy, ale może przyjmuje gdzieś we Wrocławiu. Pierwszy człon jej nazwiska jest na K...
Też nie masz zbyt fajnie. Wkurzające jest to, że lekarze tak podchodzą do tych spraw i trzeba wszystko samemu robić.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
z termometrem nie kombinuj, to samo bylo u nas, jedna kupka z wielkim rykiem, placzem, mala miala takie kolki ze nie plakala kiedy udalo jej sie usnac na 10 minut lub kiedy jadla, po jedzeniu jazda od nowa.
Przepisala nam nasza dr( ktora jest przemila osoba) skierowanie na usg brzuszka jak mowilam ze sie martwie, poszlam poprosilam powiedziala ze nie ma problemu ze po co placic skoro mozna dac skierowanie- brzuszek ok-gazy w jelitach=kolka.
SS pomogl. Sprobuj moze dac mu bobotic pare razy jak nie masz SS, lub infacol albo cos w tym stylu.
Moja miala brzuszek twardy, prezyla sie, plakala okropnie, kazde prykniecie sprawialo jej taki bol ze dla mnie to bylo nie do ogarniecia
Cala apteka lekow w domu i bobotic na poczatku pomogl ale tez plakala a po SS nie ma sladu kolki.
Na pewno nie będę kombinować z termometrem.
Podobnie u nas to wygląda... do tego ta wysypka. W sumie tych dwóch objawów wczesniej nie traktowałam razem, dopiero po przeczytaniu tego artykułu co dała Minka, zaczęłam je łączyć... Mały bierze Debridat 4x po 1ml i Esputicon 2x po 2 krople. Później Esputicon zmieniliśmy właśnie na bobotic i podaję mu 4x po 8 kropel tak jak na opakowaniu i nadal nie ma poprawy...Debridat bierze już 3 tydzień. Na wysypkę bierze ketotifen jeden raz 2ml. Na razie nie odstawiamy tego, będzie to brał dalej aż nie zrobimy badań.
Na usg brzuszka skierowania też nie dała, mimo że prosiłam. Trzeba to załatwić we własnym zakresie. jutro będę szukała czy coś u nas takiego jest.
Kurcze, normalnie zabawa w dr House

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
dla mnie głupia baba ja nie wiem po ch.. my te składki płacimy skoro nie można dostac głupiego skierowania na badania bo lekarze oszczędzają jak dla mnie lekarz dziwny i więcej bym nie poszła .
co do dzieka z autyzmem o ktorym pisałaś leżaczek tez by mu mnie pomógł choć przykre że rodzice nie widzą że coś się dzieje złego bo to oni najlepiej to dziecko znają a nie lekarka co je widzi 15min .
ja bym badania zrobiła na własną rękę i tyle i napewno zmieniła doktorka

ja podaje D ale chyba ju z przestane bo mała śpi codziennie na dworku i troszkę tego słoneczka jej sie dostanie a od jesieni przejdę na tran . Szymkowi też dawałam od jakiegoś 5 miecha .
oj, z tym leżaczkiem to źle zrozumiałaś. On go dostał mając kilka miesięcy na chrzciny i nie był używany bo najwidoczniej rodzicom się nie chciało go rozkładać... Miał też taki stolik oczywiście też rzadko w użyciu... Szli na łatwiznę i tyle. Dziecko było leczone na jakieś inne choroby, przez tą lekarkę wynajdywane, dopiero niedawno wyszło że ma autyzm i w sumie przez głupi przypadek... choć jak ja usłyszałam że ma już 2 czy 3 latka i nic nie mówi to się zdziwiłam... Teraz lekarze mówią, że gdyby wcześniej to wykryli, rehabilitacja byłaby łagodniejsza i mogłaby dużo zdziałać, teraz nie wiadomo. Badają jeszcze poziom tego autyzmu. Szkoda dziecka i tyle...

a lekarza zmieniam. Jutro dzwonię do innej lekarki, tym razem prywatnie, zobaczymy co ona powie. Badania także będę robiła we własnym zakresie, inaczej się nie da, niestety.
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 22:40   #939
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Mój Michaś ma to samo... W wannie mógłby pół godz siedzieć (o ile wody jest tyle, że mu tylko buźka wystaje) ale jak już czuje, że zaraz go wyciągnę to jest krzyk...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 22:44   #940
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Miśko zaraz po kąpieli w załączniku

P.S. Postaram się być bardziej na bieżąco
Ale fajny Michaś

Z wymiotami to różnie bywa. Dziecko może ulewać, jednak częste duże wymioty mogą wskazywać na jakieś dolegliwości np refluks. A też mógł się zachłysnąć i dlatego aż tak dużo mu się zwróciło.
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 23:00   #941
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mkmp Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki troszku, kobitki miałam cesarke oprócz tego ze co 2 tyg. dostaje miesiaczke to wszysko jest ok. Czy to jest normalne???? co mam isc na kontrole to znowu dostaje tego krwawienia i nie wiem zcy to normalne. a przeciez z takim krwawienoeim nie pojade do lekarza.

A i jeszcze jedno jak schudnac po cesarce. ??? bo już na isebie patrzec nie moge hihi
Witaj okres co dwa tygodnie współczuję. Ja poszłam na kontrolę po 6tyg. od cc z krwawieniem. Podejrzewałam @ ale pewności nie miałam więc nie czekałam na to aż mi minie i poszłam na kontrolę. Okazało się ,że to krwawienie może by okresem bo w środku czyściutko i wszystko git. Ta wizyta mnie uspokoiła więc radzę też iśc do gin. Nie ma sensu czekac aż minie krwawienie. Ginekolog nie takie cuda widział
co do zbędnych kilogramów polecam aerobic dziś byłam pierwszy raz po 10miesięcznej przerwie i ledwo dałam radę ale kocham czuc to poaerobicowe zmęczenie i ból mięśni.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 00:07   #942
P0P70
Zakorzenienie

Nie było mnie od piątu a tu tyle do nadrobienia.

Trola, Drcron - trzymajcie się dziewczyny w tych szpitalach.
Trola - jak ja Ci współczuję i współczuję tej obsługi. Jakaś masakra.

Asiulek - jak to dobrze że już Twój mały jest z Tobą.

Darusia - nareszcie jakieś pozytywne wiadomości od Ciebie. Od razu widać uśmiech na Twojej buzi.

Mrowak - ja też chcę się dołączyć ale czytam ze tu już jakieś wyznaczone czasy mineły. A może jeszcze można??

A ja trochę pojeździłam po Polsce. Zrobiliśmy z małą ponad 1000 kg. Jedno co mogę o niej powiedzieć to to że nie lubi imprez i tłoku ludzi. Byliśmy na komuni i było dość nerwowo mała nie chciała spać więc była marudna i płakała całą imprezę a po imprezie oczywiście spała.

A w sobotę ponad 2 godziny jeździłam po łąkach i lasach na quadzie. Było super. Tylko zauważyłam że jestem teraz trochę bardziej ostrożna. Kiedyś potrafiłam skosić drzewo które stało mi na drodze, a teraz niestety omijam.

Jestem wykończona. Dobranoc

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 01:18   #943
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Wiem właśnie o tym i o tym tez jej powiedziałam. Naczytałam się już w necie opowieści że dziecko potem do kilku miesięcy nie mogło się samo wypróżnić, potrzebowało pomocy zewnętrznej. No i Madziwnia nawet ostatnio o tym pisała. Kuba w swoim życiu termometr miał dwa razy w pupie, bo myślałam że miał gorączkę i tyle. Na pewno nie będę czegoś takiego praktykować.

W sumie ta lekarka ma dość dobre opinie i była przez wiele osób mi polecana. Nie jedno dziecko wyciągnęła z krytycznej sytuacji... ale też np chrześniaka mojej siostry leczyła na wiele chorób... a okazało się po 3 latach że dziecko ma autyzm... Jasne że rodzice też dali d..y bo dziecko sadzali np przed tv zamiast się pobawić. Moja siostra kupowała mu zabawki edukacyjne, a oni nawet tego nie otwierali - dali jej np teraz leżaczek z Fishera dla jej synka bo w ogóle go nie używali a chrześniak z niego już wyrósł... Więc akurat w tym przypadku wina po środku gdzieś leży.. mimo wszystko lekarz też mógł zauważyć ze dziecko nie mówi mając 3 lata!!! Poza tym przypadkiem to tylko same dobre opinie. My mieszkamy w Oławie i szpital ma dość dobre opinie np o porodówce.. o dzięcięcym to nie wiem. Ale mimo wszystko, pójdzie na badania a wróci z gorączką bo coś tam załapie. Ehh... będziemy iść do innego lekarza to na pewno, ale to już chyba nie dzisiaj. Odstawiamy wit D bo mąż uważa że jest ona przedawkowana - w miedzyczasie dzwoniliśmy do znajomego którego mama pracuje w laboratorium aby się zapytał jak zbadać poziom witamin w organizmie. Czekamy na telefon. Ja uważam że on coś tam ma.. więc posiew z moczu i kału. I zobaczymy co tam będzie. Do szpitala nie idziemy...
masakra jakaś mnie też to czeka, ale jak nie da sie tego zrobić państwowo to ciort z nimi, zrobie prywatnie i tyle...
daj znać jak sprawdzić poziom wit D, bo może sie przyda. po głowie mi chodzi, że może posiew moczu
a może Kubuś tak płacze, bo go to wszystko swędzi
czytałam, że alergiczna wysypka swędzi, więc dziecko może być niespokojne, a np. trądzik niemowlęcy nie i dziecko nawet nie wie, że ma krostki, tzn. nic nie czuje.
ale nie wiem ile w tym prawdy
a Sab siplex mozna na ebayu kupić, może warto spróbować

Gmyrelka z krostkami nic nie rób, obserwuj czy się "przenoszą", albo czerwienią wtedy może to coś oznaczać <jeśli ktoś będzie umiał zdiagnozować> a póki co ciężko stwierdzić.
U nas zaczęło się od takich czerwonych na buzi, teraz została taka kaszka na rączkach i nóżkach. Pomimo diety nie schodzi i du...

Izumi śliczności ten twój Michaś u nas to samo z kąpielą, mała radosna w wanience, a po wyciągnięciu krzyczy, na szczęście zaraz zaczynam ją masować a to już uwielbia
a te wymioty to chyba trzeba skonsultować z lekarzem

Darusia jak sie dobrze czyta, że Oliwka już nie cierpi

Pop doskonale cię rozumiem, mi też wszystko wydaje sie teraz bardziej niebezpieczne. Ja mam irlandzkie prawko (tzn nie do konca, bo tu po testach można już normalnie jeździć ale z kierowcą obok, ja jeżdże z tz, ale on ma takie prawko jak ja, tylko ponad rok) i wcześniej jakoś sie mniej bałam, nawet w ciazy, a teraz jade 50km/h i wydaje mi sie że to zbyt szybko
u nas jest odwrotnie, Amelka uwielbia tłumy i hałas, śpi w 5 minut, a jak jest zbyt cicho to marudzi

fasolka promieniejesz normalnie i świetnie pasuje ci Hania w chuście przekonałyście mnie, jak tylko znajde chwile to tez zamawiam

my cały dzien pakowanie, sprzatanie, nawet nie wiedziałam, że tylu rzeczy sie tu dorobiliśmy. za kuriera to sie nie wyplacimy, będzie tego jakies 12 kartonów i pewnie z 200kg teraz to pół biedy ale przeraza mnie rozpakowywanie tego wszystkiego w Polsce, bo taki mix jest w tych pudłach i nie bede mogła wymawiać się dzieckiem, bo pewnie dziadki j a porwia, bo już nie mogą doczekać, a my ciągle bez paszportu dla małej
uciekam spac, bo jutro znów do roboty
Stary 2010-05-11, 08:06   #944
aneczkkaa
Zakorzenienie

helo co ja widzę jestem pierwsza

Wczoraj byliśmy na pierwszym spacerze godzinkę połaziliśmy pogoda była super słoneczko i ciepeło. Wrociliśmy o 18 Maciuś się obudził pobawiliśmy się potem kąpu kąpu ogólnie nie spał do 21:30
Nocka mineła spokojnie budził się o 2:30 i 6 wiec luz mam nadzieje że reszta dnia będzie taka sama.

Tak chciałam iść dziś na spacer niestety pogoda nie dopisuje leje niebo całe w chmurach nie dobrze
20-12-14 10 tc
Stary 2010-05-11, 08:16   #945
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
a sprobuj ja tym nagraniem dzwieku odkurzaczauspokoic moja teraz 10 minut płakała bo niby przy cycku chciała ciagle chodź ja nakarmiłam połozyłam na łózko włączyłam to nagranie i dosc głosno pusciłam 10 sekund i oczy zamkniete spi
Oj, to już na nią nie dziala... Tylko jak jest spokojna. A jak placze to nie ma na nią mocnych, tylko cyc Boje się dnia dzisiejszego...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 08:19   #946
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Oj, to już na nią nie dziala... Tylko jak jest spokojna. A jak placze to nie ma na nią mocnych, tylko cyc Boje się dnia dzisiejszego...
Asiu będę trzymać kciuki żeby dziś było spokojnie
20-12-14 10 tc
Stary 2010-05-11, 08:22   #947
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A co to za dietka, bo coś mnie ominęło, a na bank by się przydało?
Ja narazie robię wieczorem brzuszki to 50 na prost, i po 30 skrętnych, i już po 3 dniach widzę poprawę bo fałda się zmniejszyła

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Ja tak się właśnie zmierzyłam, to moja talia osy wynosi teraz 86cm, to raczej talia bączka
a na wadze mam 78kg przy wzroście 178, więc choc tych 8 muszę się pozbyć.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

tak teraz maila sprawdzam i do mnie nic nie doszło
To nie dietka tylko ćwiczenia na brzuch na każdy dzień określona ilość powtórzeń nie można opuścić ani jednego dnia

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Dziękuję

Ja szczepię i na pneumo i na rota Córa miała rota jak byłyśmy w szpitalu i to masakra była Zresztą Hania może też Małemu ze szkoły przynieść ... Do tego myślę że Młody zahaczy o żłobek więc tym bardziej Ja mam tyle fajnie że pneumo (3 dawki) jest sponsorowane przez prezydenta miasta więc spory koszt odchodzi
To super u mnie nikt nie sponsoruje
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 08:35   #948
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Witajcie Ja przeżyłam w nocy horror Młody się darł od 23-1:30 i od 4:30 do teraz Ewidentnie bolał Go brzuch bo się prężył i miał napięty Ok 5 kupkę strzelił ale darcie było dalej i nawet cycka nie chciał Miotał się przy nim jak nie wiem Dałam Mu esputicon ale niestety nie pomógł Stąd moja prośba do Darusi ... napisz proszę co na Oliwcię najlepiej zadziałało oprócz SS (skąd ten SS zamówić??) I tak oto wczorajsza noc była super a dzisiejsza tragedia czy to się kiedyś unormuje????????? Tż Go nosił prawie do 2 aż Go do Hani spać wygoniłam bo przecież do pracy rano... a On że i tak nie może spać bo ma instynkt tacierzyński i jak słyszy że mały płacze bo coś go boli to nie umie odpłynąć... kochany

Ania p chętnie Cię podrzucę moim teściom czy rodzicom Zresztą Ciebie jak Ciebie - Oleńkę nam zamelduj to i szczepienie będzie

pl_madzia spokojnie kochana. Kobieta karmiące ok 5kg ma na plusie do momentu jak karmi, bo to jest niezbędne do produkowania mleka (oczywiście nie jest to reguła) Wykarmisz dzieciaka i przejdziesz na dietkę choć rozumiem że czujesz dyskomfort.

Mamuśki karmiące, pamiętajcie że jeśli się wraca do sportu karmiąc to zaleca się godzinkę po skończeniu intensywnych ćwiczeń odczekać do karmienia

fasolka jaka Ty śliczna i promieniująca z malutką Haneczką Służy Ci macierzyństwo

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie krostek - będę to bacznie obserwować i w razie czego wybiorę się do lekarza ...

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-05-11 o 08:41
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 08:43   #949
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Podaję codziennie po kąpieli witaminę K i D3. kupuję wersję w kapsułkach, jeszcze nigdy mi się nie zapomniało - takie były zalecenia lekarza więc się do nich dostosowałam.
A objawów aż takich nie ma.Ma wysypkę na całym ciele na początku tylko na twarzy taka jakby bezbarwna kaszka, potem zaczęły wyskakiwać czerwone krostki, także na szyi i dekolcie, zamieniało to się w przesuszone czerwone placki, swędzi go bo widzę że stara się drapać. teraz te czerwone krostki ma na całym ciele. Ma problemy z robieniem kupy, męczy się przy niej, pręży, stęka, w najgorszym przypadku płacze, czyli jakieś tam zaparcia ma. (ale mogą to też być wzdęcia czy nagromadzenie gazów) A robi ją codziennie po kilka razy i jak ma te gorsze dni to jest płacz od rana do wieczora z jedzeniem też różnie bywa, ale od jakiegoś czasu płacze.. Z początku myślałam że się nie najada, ale tak nie jest bo normalnie przybiera na wadze, w pewnym momencie karmiłam nawet co godzinę (nadmierne pragnienie ?). Często także łapie się do jedzenia ale zaraz wypuszcza i płacze, krzyczy. Ze snem też różnie... trudno powiedzieć czy ma problemy ze snem, widać zmianę bo np po kąpieli zawsze ładnie zasypiał a teraz mimo zmęczenia ma z tym problemy, w dzień rzadziej śpi. - może to pasować albo i nie do przedawkowania wit D3 dlatego też chciałam zrobić badania. Trochę poszperałam i znalazłam:
"Dość prostym i nieobciążającym badaniem jest ocena wydalania wapnia w jednorazowej porcji moczu. Najlepiej, jeśli mocz pobrany jest rano przed jedzeniem, bez zachowania warunków jałowości. Na podstawie wyniku lekarz ocenia, czy mamy do czynienia z hiperkalciurią (wzmożonym wydalaniem wapnia z moczem), co najczęściej jest spowodowane zbyt dużą dawką witaminy D. Kolejnym badaniem jest pobranie krwi, w której oceniane są poziomy wapnia, fosforu i fosfatazy alkalicznej - enzymu świadczącego m. in. o aktywności komórek kościotwórczych. W takiej próbce krwi można również ocenić funkcję wątroby i nerek, jeśli jest podejrzenie schorzenia dotyczącego tych narządów.
Jednorazowa ocena moczu i krwi pozwala też na określenie wartości dotyczących wchłaniania fosforanów w nerkach, co wstępnie daje informacje o działalności przytarczyc. W większości przypadków badanie poziomu witaminy D i jej metabolitów nie jest konieczne, ale możliwe, jeśli przyczyna zaburzeń nie jest do końca jasna. Tego typu badania są wykonywane w specjalistycznych poradniach metabolicznych na zlecenie lekarza pierwszego kontaktu."

Gmyrelka, u nas wszystko się właśnie od tej kaszki zaczęło

Dzisiaj tej witaminy D nie podaliśmy.

Nie, nie.. z tego co wiem to ona jest z Oławy, ale może przyjmuje gdzieś we Wrocławiu. Pierwszy człon jej nazwiska jest na K...
Też nie masz zbyt fajnie. Wkurzające jest to, że lekarze tak podchodzą do tych spraw i trzeba wszystko samemu robić.

Na pewno nie będę kombinować z termometrem.
Podobnie u nas to wygląda... do tego ta wysypka. W sumie tych dwóch objawów wczesniej nie traktowałam razem, dopiero po przeczytaniu tego artykułu co dała Minka, zaczęłam je łączyć... Mały bierze Debridat 4x po 1ml i Esputicon 2x po 2 krople. Później Esputicon zmieniliśmy właśnie na bobotic i podaję mu 4x po 8 kropel tak jak na opakowaniu i nadal nie ma poprawy...Debridat bierze już 3 tydzień. Na wysypkę bierze ketotifen jeden raz 2ml. Na razie nie odstawiamy tego, będzie to brał dalej aż nie zrobimy badań.
Na usg brzuszka skierowania też nie dała, mimo że prosiłam. Trzeba to załatwić we własnym zakresie. jutro będę szukała czy coś u nas takiego jest.
Kurcze, normalnie zabawa w dr House

oj, z tym leżaczkiem to źle zrozumiałaś. On go dostał mając kilka miesięcy na chrzciny i nie był używany bo najwidoczniej rodzicom się nie chciało go rozkładać... Miał też taki stolik oczywiście też rzadko w użyciu... Szli na łatwiznę i tyle. Dziecko było leczone na jakieś inne choroby, przez tą lekarkę wynajdywane, dopiero niedawno wyszło że ma autyzm i w sumie przez głupi przypadek... choć jak ja usłyszałam że ma już 2 czy 3 latka i nic nie mówi to się zdziwiłam... Teraz lekarze mówią, że gdyby wcześniej to wykryli, rehabilitacja byłaby łagodniejsza i mogłaby dużo zdziałać, teraz nie wiadomo. Badają jeszcze poziom tego autyzmu. Szkoda dziecka i tyle...

a lekarza zmieniam. Jutro dzwonię do innej lekarki, tym razem prywatnie, zobaczymy co ona powie. Badania także będę robiła we własnym zakresie, inaczej się nie da, niestety.
mnie bez problemu wypisala powiedziala tylko" ja moge powiedziec ze to gazy , nie spodziewam sie tam niczego innego, ale oczywiscie wypisze skierowanie, lepiej isc i byc spokojnym niz sie martwic,a jak Pani i tak pojdzie to po co znow placic "
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 08:47   #950
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Nie dosyć że do was nie piszę to praktycznie nawet na forum nie zaglądam... jakoś nawet nie ma kiedy
Michał ma dziś 17dni. Na pierwszym spacerze byliśmy 2 dni po wyjściu ze szpitala (i to od razu na 2h) - podobało się Teraz chodzimy codziennie (o ile jest pogoda) . Młody od przeszło tygodnia drze główkę do góry. Potrafi już trzymać naprawdę długo sam w górze, a momentami wygląda nawet że mu to żadnej trudności nie sprawia O_o ... czy to normalne? ... :P Chrzestna TŻ nawet na nas nawrzeszczała i kazała nam mu tą głowę przytrzymywać żeby nie podnosił, bo jest za mało
(...) Z innej beczki mam pytanie. Pomijam juz to że mały "głośny" jest i ma humorki. Ale jest coś co mnie niepokoi. Czy wasze maluchy wymiotują? Michał prawie codziennie. Zazwyczaj to nic strasznego, ale wczoraj masakra Tylko go skończyłam karmić, wziełam go na "odbeka" i tak zaczął wymiotowac mleczkiem że mu aż z noska leciało i musiałam go odwrócić i trzymać brzuszkiem w dół tak z niego leciało ... potem było widać że był wystraszony ..... wasze dzieci też tak czasem mają? Dlaczego tak jest?
Spróbuj karmić na raty, u mojego pierwszego synka zdawało egzamin. Troche sie naje i do odbicia, i za chwilę to samo, np w 5 min przerwach, aż się naje.
A jak nie zda egzaminu no to do roczku mija

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Jejka ja za dwie godzinki na szczepienie idę, już się załamuję, bo jak byliśmy na pobraniu krwi, to Erwi się nawet nie obudził, a mi i tak słabo było jak z ta igłą w dłoni leżał, a pani po kropelce mi wyduszała krew. Normalnie lamka wina na odwagę by się przydała, a tak zostaje tylko meliska

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 08:49   #951
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
na moja bujanie w lezaku dziala jeszcze

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

ja dzis do lodzi do osrodka wychowawczo resocjalizacyjnego jade - mala po raz 1 na służbie z moja mama zostaje bo tez w pracy do 14
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 09:04   #952
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Buziaki przekazane
A w ogóle to Michasia i Michaś są poniekąd podobni do siebie Ładna parka by była
Zaraz zaraz, halo! To ze mnie tu nie widac to nie znaczy ze nie patrzę IZUMI, ja Ci uprzejmie przypominam, że Twoj Michaś już dawno zajęty! Dawno znaczy 17 dni temu

Babki, mail poszedł!

PoP, ostatnia szansa zaraz teraz- pisz na mrowak@yahoo.com
zazdroszcze quada!-zawsze chcialam, nigdy nie bylo mi dane

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-05-11 o 09:06
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 09:28   #953
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
to moj mail tyle za ja dostalam baa nawet odpisalam czekam na dane

my tez mielismy czekac do 3 miesiaca akolki minely po przeszlo po skonczeniu 2 miesiecy naszczescie ...

ja mam podawac raz dziennie jedna kropelke rano

widze ze temat diet ja jestem na DUKANIE bardzo fajna dietka nie glodze a nawet etraz wpierdzielam murzynka oczywiscie specjalnego ale pychota nie maco jestem 10 dni a zrzucilam juz 3 kilo i waga idzie w dol a troche tego jest
Tylko czy nie bedzie później jojo najleprza jest śródziemnomorska bo może być sposobem odżywiania na całe życie, spadek wagi jest wolniejszy ale stały

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mi pediatra kazała podawać K i D codziennie. Czasem zapominam, ale to kilka razy mi się przytrafiło bo dawałam po kąpieli, a mały wtedy płaczliwy. Teraz daje rano i już nie zapominam.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

a tą dietę można przy karmieniu piersią?
Ma może któraś z Was jakąś diete dla kobiet karmiących, taka na zgubienie kg. Bo mi od 2 tyg waga już ani drgnie , a się przeniosłam na pieczywo Wasa i tak waga stoi w bezruchu. A za bardzo drastycznych diet nie chcę żeby maluszek to co potrzebuje w mleczku dostawał
Myślę że za tydzień zacznę biegać to może waga zacznie spadać, ale już mam nerwa jak gdzieś wychodzę z domu i na du..e spodnie tż, bo w swoje nie wchodzę. A nie chcę sobie kupować dwa rozmiary większych niż mam normalnie, bo mi motywacja do schudnięcie spadnie
spróbuj się odżywiać na bazie diety śródziemnomorskiej może nie wszystkie produkty wskazane dla matki karmiącej ale dieta jest oparta głównie na rybach i owocach morza(chociaż te sobie można darować) cudym mięsie np.piersi z kury i warzywach

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
mój ma nieraz takie dni wymiotowe, nie wiem od czego to zależy bo nieraz jest spokój
Stary 2010-05-11, 09:28   #954
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Buziaki przekazane
hihihi miałam ci to samo napisac i patrze a ty mnie uprzedziołas
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Mrowak - ja też chcę się dołączyć ale czytam ze tu już jakieś wyznaczone czasy mineły. A może jeszcze można??
mozna .. mrowak@yahoo.com odezwij sie do niej poda ci konto

a ja nieługo jade do gina

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:11   #955
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Moja mała tak mi sie znów daje we znaki, ze niestety nie jestem w stanie przeczytać co ustaliłyście. Proszę wiec jeśli jest taka mozliwośc o wiadomośc na pv z danymi do konta i kwotą. Spadam bo mała się wydziera jakby ją rozdzierali

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:11   #956
sismuerte
Rozeznanie

Witam się pięknie w pochmurny dzień
Nie odzywałam się troszkę, bo u mnie znów rewelacje brzuszkowe. Już sama nie wiem co robić i co o tym myśleć. Zaczęło się od tego, że lekarka kazała wprowadzić do karmienia Nan HA. Więc już od tygodnia mu powoli wprowadzałam, aż w zeszły czwartek na wieczór dostał wysypki na całej buzi. Najpierw myślałam że to od koszuli, bo kołnierzyk mu tak cały czas buźkę ocierał. W piątek wyjerzdzaliśmy i myślałam, że do powrotu mu przejdzie - niestety nie przeszło. Więc w niedziele po powrocie przeszłam na karmienie Bebilonem Pepti (już kiedyś próbowałam, ale on strasznie przy tym niespokojny był i miał kolki). Od wczoraj - czyli od poniedziałku on non stop płacze, z niewielkimi przerwami na 15 min drzemki. I to jak zauważyłam zaczyna po jedzeniu strasznie płakać a dziś to ma strasznie twardy brzuszek do tego Zaznaczę, że cały czas est na infacolu i pije herbatkę koperkową - do tej pory to pomagało. A już myślałam, że się to troszkę unormuje. Nie wiem co robić czy wrócić do tego zwykłego bebilonu, bo po nim było ok tylko co z tą wysypką??
Stary 2010-05-11, 10:20   #957
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

Mi lekarz zalecił podawać witaminę D do końca kwietnia. Mam wrócić do podawania we wrześniu/październiku jak dni będą już krótsze i dżdżyste. Będzie mniej słońca.
Stary 2010-05-11, 10:20   #958
mrowak
Zakorzenienie

<joanna.kowa....
<czapla778

z tych adresów odbiłam się rykoszetem

jak będziecie robić przelew to wpiszcie w tytule wizaz-swój nick
bede wiedziala na kogo jeszcze czekac
Stary 2010-05-11, 10:38   #959
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
<joanna.kowa....
<czapla778

z tych adresów odbiłam się rykoszetem

jak będziecie robić przelew to wpiszcie w tytule wizaz-swój nick
bede wiedziala na kogo jeszcze czekac
Mrowak
potrzebuję jeszcze adres do przelewu i napisz jaka kwota
Stary 2010-05-11, 10:46   #960
mrowak
Zakorzenienie

poszedl adres i kwota
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości