Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 09:58   #3541
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

Cześć dziewczyny

W końcu mam chwilę by skrobnąć.

Synek jest już z nami urodził się 2 maja 25 minut po północy (w moje urodziny )
Poród zakończył się cesarką, dużo by pisać, ale wiem że nie wszyscy chcą czytać o przebiegu porodu. Napiszę tylko że dotknięcie takiej miłej, delikatnej główki pozwala zapomnieć o wszystkim

Z Marcina stał się Piotrusiem na prośbę taty (który zrobił oczy kota ze Shreka i nie można było im się oprzeć)

Zdjęcia: http://picasaweb.google.com/paweltrz/PIOTRUS#

Wpadnę później nadrobić zaległości. Widzę że sporo się działo ostatnio.

Buziaki
Stary 2010-05-11, 10:03   #3542
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hehe imiennik mego małża Fajny facecik z niego, tulam mocno!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:18   #3543
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
dziewczyny, pokażcie jakie macie lampy w dziecięcych pokoikach
kompletnie nie mogę się zdecydować na żadną...
Moja sufitowa ( z rynku marokanskiego) jest juz znana, a mala w tonie ciemniejszym ( z Leroy Merlin czy Ikea...juz nie pamietam)...
Stary 2010-05-11, 10:20   #3544
Siala_Bala
Zakorzenienie

Śliczniusi Piotruś, aż łezka mi się zakręciła w oku
A ja wybieram się dziś do gina. Szaaaajaaaa o co to miałam pytać? o własne butelki i smoczki czy o co to?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:21   #3545
Konto usunięte

Tak o to
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:28   #3546
ellai
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19209911]Ellai, no kurde, niech maluszka wyłazi już! A te jednostki wód płodowych tajemnicze, to litry [/QUOTE]

hehehe 17 litrów!! Heh... to bym zalałą pokój jakby to ze mnie wyleciało przed porodem Męża się wczoraj śmiała, że muszę jakiś ponton wynająć
Codzień będę jej to powtarzać - by wyszła

anna_paw - Garatulacje dla ciebie i synusia : roza:
Cudowny jest jak ślicznie się uśmiecha!!!

Stary 2010-05-11, 10:34   #3547
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,

anna_paw GRATULUJE SERDECZNIE PIOTRUSIA.

A ja od 2 dni wiem jak wyglądają spuchnięte nogi.Blee okropne są.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:51   #3548
marhalczar
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19200947]Margoś, nie pomogę z lampami, bo mnie się żadne nie podobają

Kardaszku, też mnie bolą :/

Dziewczyny, ile macie butelek i czy zamierzacie brać jakąś do szpitala? I czy smoczki bierzecie do szpitala? [/QUOTE]

Ja mam dwie butelki z Nuk-a i tylko dwie, bo wstepnie mam zamiar karmic piersia, jezeli bedzie potrzeba zakupie wiecej...ale to juz po rozeznaniu... i nie biore zadnej do szpitala, smoczka tez nie.... i uzyje go dopiero jak mala nauczy sie ssac dobrze cycusia...a mam 5 smoczków na rózny wiek (z paczek z lekcji rodzenia)
Stary 2010-05-11, 10:51   #3549
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ja mam na razie jedna paczke te happy, ale one mi sie jakos nie podobają i jedną pampers 1.
Przez pierwsze miesiące zamierzam używac pampersa. a później jakieś inne może

Ja mam 3 paczki po 26 szt. rozm 1 (1-3kg) i 1 paczka 72 szt. rozm. 2(3-6kg) z firmy DODOT.... pieluszki HUGGIES kompletnie odradzila mi moja kolezanka, która pierwszego snka na nich wychowala, a dla blizniat juz sie nie nadawaly, bo stracily na jakosci i sa sztywne.

Ja prałam białe razem, jasne (wszelkie błękity, beże, róże i zielenie) razem Prałam w płynie Loveli + płyn do płukania

Ubranka piore w plynie delikatnym i bezzapachowym dla dzieci przy którym nie stosuje sie plynu do plukania i wszystkie ubranka w temp. 30 stopni

Na truskawki ochotę mam zawsze..
i w ciązy i nie w ciązy..
długo na nie czekam,wyczekuje z niecierpliwością, a jak są to ciągle ich mało

Ja truskawkami zajadam sie juz od marca..teraz juz sie koncza i kupuje arbuza i melona, które równiez zaspakajaja moje potrzeby ciazowe... i jak nigdy jem codziennie lody Magnum w polewie czekoladowej ( przed ciaza wogóle lodów nie jadlam, po prostu nie lubilam )

Byłam na spacerze.. trochę się nachodziłam.. wróćiłam a tu burza.. ale taka maałaa..

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

A co do kosmetyków.. mam płyn do kąpieli Nivea i mleczko też Nivea..
Do pupci alantan i krem na słońce nivea

A czy uczulaja.. każdego dzieciaczka co innego bedzie uczulac.. wątpie żeby był super kosmetyk który nikogo nie uczula..

Co do kosmetyków to tylko zakupilam Sudocrem i Peneten krem pielegnacyjny i ochronny , a reszte dostalam w zestawach do pielegnacji na lekcjach w szkole rodzenia z róznych firm . Bede próbowala i , które sie sprawdza zakupie pózniej.

Pozdrawiam
Stary 2010-05-11, 10:52   #3550
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Bo taki maluch dopiero się uczy układania warg i języka do ssania. Ma tylko odruch, resztę nabywa ssąc pierś. Ssanie smoka uspokajacza wymaga innej techniki - może bardzo szybko oduczyć dziecko ssania piersi, może powodować nieprawidłowe ssanie i ból u mamy, może zwolnić ssanie, bo mały będzie inaczej łapał, przez co dziecię będzie ciągle głodne, a mamie zniknie papu... itd. itd.

Dobrzy lekarze odradzają smoki uspokajacze tak do 6 tyg. kiedy to technika ssania cyca jest już opanowana.

Szczerze mówiąc nie rozumiem tej sprawy z pielęgniarkami... Przecież dziecko jest z matką teraz cały czas. Czemu pielęgniarka ingeruje? Noworodki nie płaczą 24h. Nie trzeba ich uspokajać smokiem. A jak tuż po urodzeniu płaczą, to zwykle z głodu, bo jeszcze źle ciamkają i daje się im pierś, do jedzenia i nauki, nie smoczek.
Zaskoczyłaś mnie.

W calosci zgadzam sie z twoja wypowiedzia
Stary 2010-05-11, 10:53   #3551
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna_paw Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Poród zakończył się cesarką, dużo by pisać, ale wiem że nie wszyscy chcą czytać o przebiegu porodu. Napiszę tylko że dotknięcie takiej miłej, delikatnej główki pozwala zapomnieć o wszystkim

Z Marcina stał się Piotrusiem na prośbę taty (który zrobił oczy kota ze Shreka i nie można było im się oprzeć)

Buziaki
Piotruś-bardzo Ladnieto była nasza alternatywa dla Adasia
Moje gratulacje- sama słodycz
a ja dzis do lekarza na 12.00..
Stary 2010-05-11, 10:54   #3552
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Buziaki
Gartulacje , a Piotrus jest przecudny...!!!!

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
który z tych dwóch termometrów wybrałybyście?

http://www.ceneo.pl/4551354s

http://www.ceneo.pl/5054112s

...ze wzgledu na dane techniczne raczej ten pierwszy....
Stary 2010-05-11, 10:58   #3553
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
gratuluje mamusiom widze jest coraz wiecej i co kolej na mnie teraz ? pozdrawiam
chyba tak

Cytat:
Napisane przez spradka Pokaż wiadomość
I pzreyszły dzis ochraniacze do łusia , kupiłam takie z firmu tyimy niebieski i zielony, nie chciałam do kompletu z pościelą bo później by mi nie pasowały do innych a ja nawet gacie musze mieć pod kolor i cały komplet moro ciuszków dla Jasia roz. 62 - specjalnie żeby małż miał przyjemność bo lubi, hihi.Będzie mały komandos.
spradko, z ta klawiaturą to wystarczy wcisnac Ctrl+Shift prawy i bedziesz po polskiemu pisac

Cytat:
A wogolee.. to byłam dziś w dzieciowym sklepie.. i tak sobie oglądałam rzeczy rózne. i były tam smoczki z TT do butelek. No i patrzyłam na 0+ i dopiero zobaczyłam że sa 3 rodzaje tych 0+.. z kropelkami.. z jedną, dwoma i trzema.. czym one się róznią ??
Wczesniej nie wiedziałam że tak są..
ja tez sie nie znam na butelkach i smoczkach wiec z zakupem sie wstrzymam, jezeli bedzie koniecznosc korzystania z butli to zapytam pediatre jakie kupic, a w szpitalach maja jakby cos, wiec dziecko na pewno nie bedzie glodne,wiem ze kazda z nas chce byc juz teraz mądra ale to wszystko wyjdzie samo, nie ma co histeryzowac, dziewczyny...

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc nie rozumiem tej sprawy z pielęgniarkami... Przecież dziecko jest z matką teraz cały czas. Czemu pielęgniarka ingeruje? Noworodki nie płaczą 24h. Nie trzeba ich uspokajać smokiem. A jak tuż po urodzeniu płaczą, to zwykle z głodu, bo jeszcze źle ciamkają i daje się im pierś, do jedzenia i nauki, nie smoczek.
Zaskoczyłaś mnie.
z tym caly czas to roznie jest, rooming inn jeszcze nie jest wszedzie stosowany niestety....
a przypomniala mi sie historia ktora opowiedziala mi ostatnio rodzaca kolezanka,
rodzila w szpitalu gdzie ma sie dziecko przy sobie caly czas i lezala tam dziewczyna, ktora bardzo zle znosila czas po porodzie, twierdzial ze wszystko ja boli, nawet do dziecka sie nie podnosila, małe caly czas plakalo ona nic, pielegniarki nic.... nikt caly dzien do dziecka nie zagladal... koszmar jakis, dopiero inne pacjentki zawolaly pielegniare i okazalo sie ze dziecko przemoczone, glodne, zimno mu....
na szczescie ja w tym szpitalu rodzic nie bede!

Cytat:
elektryczny? pierwsze słyszę...
my musimy jakiś kupić, bo rtęciowy tylko posiadamy
rteciowe zostaly jakis czas temu calkiem wycofane ze sprzedazy, juz tylko elektroniczne mozna kupic ale to kwestia kilkunastu złotych...
albo takie wlasnie zblizeniowe, nawet w szpitalach te zblizeniowe stosuja, w sumie sie nie dziwie....

Cytat:
Cześć dziewczyny

Buziaki
no kochana brawo! synus slicznosci slodkosci!!!

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-05-11 o 11:00
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 11:04   #3554
spradka
Raczkowanie

[QUOTE=jamaicaP;19211419]........

spradko, z ta klawiaturą to wystarczy wcisnac Ctrl+Shift prawy i bedziesz po polskiemu pisac QUOTE]

yhy yhy
spradka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 11:13   #3555
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Buziaki
Słodziak z niego Cudny jest
Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość
Witam - dziś 40+5...
BYłam wczoraj wieczorem u gina ale późno to było więc nie maiłam już sił żeby coś pisać.
Niby szyjkę mam skróconą i w ogóle, ale narazie nie zapowiada się żebym za chwile miała rodzić... Wszystko pozamykane. Poza tym z Maleństwem wszystko w porządku, mam mnóstwo wód płodowych jak na ten czzas ciąży (norma jest od 8 do 18 - nie wiem co to za jednostki, ale chodzi o to ze ja mam prawie 17!!) Małej tam po prostu chyba za dobrze, bo jak jest mało wód to obija się i ociera o ścianki, no i pępowina też może być uciskana - a tak to nie. Wg. mojego lekarza Mała ma teraz prawei 3900g, a w szpitalu 11 dni temu mowili mi że 3800g, więc chyba coś pokręcili.. No ale gin sam stwierdza, że Dzidzia jest spora no i czas bądź co bądź działą na moją niekorzyść...
Dał nam czas do przyszłego poniedziałku/wtorku - jak do tego czasu nic się nie ruszy to mam skierowanie do szpitala i wtedyy już bez Maleństwa nie wychodzę...
Ale wolałabym żeby coś się ruszyło samo, bo jak mi opowiadał co mnie tam może czekać to trochę się przestraszyłam. Bo myślałąm że będzie tylko ta kroplówka oksytocynowa, a tu nie... W zależności jaka będzie moja dojrzałość do porodu - może być najpierw podany jakiś żęl prostaglandynowy, albo wywoływanie rozwarcia wziernikiem itd. a na koniec kroplówka... Boję się tego... i w ogóle, jak tak jeszcze tydzień Dzidzia posiedzi to będzie bardzo duża i zastanawiam się czy dam radę ją urodzić naturalnie...
Tak więc lekarz z jednej strony trochę uspokoił, że wszystko z Małą oki, ale z drugiej się też zaczęłąm stresować...
Mi sąsiadka doniosła że jej koleżanka trzy dni temu urodziła chłopca 4380g SN. Więc pewnie się da, ale ja jej nie zazdroszczę. Nie zamartwiaj się będzie dobrze. U mnie w rodzinie też rodziły się dzieciaczki SN ponad 4 kilo i dziewczyny dały radę. Buziaki i oby mała jednak się zdecydowała wyjść szybciej.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19209911]Ellai, no kurde, niech maluszka wyłazi już! A te jednostki wód płodowych tajemnicze, to litry [/QUOTE]
Ponoć te wody jak odejdą to jak je zebrać to się może szklanka zbierze więc nie wiem
Stary 2010-05-11, 11:16   #3556
jamaicaP
Rozeznanie

a i wczoraj jak mąż zobaczyl ze w jego dotychczasowej szafce sa juz ubranka dla dzidzi to sie jakos rozczulil... wyjmowal niektore malusie kaftaniki i sie usmiechal do nich...
juz sie nie moge doczekac naszej niuńki

ponizszy link dotyczy wod plodowych, moim zdaniem jeden z najbardziej rzetelnych artykułów w necie

http://www.forumginekologiczne.pl/tx...0p%C5%82odowym.

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-05-11 o 11:24
Stary 2010-05-11, 11:17   #3557
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Witam - dziś 40+5...

BYłam wczoraj wieczorem u gina ale późno to było więc nie maiłam już sił żeby coś pisać.
Niby szyjkę mam skróconą i w ogóle, ale narazie nie zapowiada się żebym za chwile miała rodzić... Wszystko pozamykane. Poza tym z Maleństwem wszystko w porządku, mam mnóstwo wód płodowych jak na ten czzas ciąży (norma jest od 8 do 18 - nie wiem co to za jednostki, ale chodzi o to ze ja mam prawie 17!!) Małej tam po prostu chyba za dobrze, bo jak jest mało wód to obija się i ociera o ścianki, no i pępowina też może być uciskana - a tak to nie. Wg. mojego lekarza Mała ma teraz prawei 3900g, a w szpitalu 11 dni temu mowili mi że 3800g, więc chyba coś pokręcili.. No ale gin sam stwierdza, że Dzidzia jest spora no i czas bądź co bądź działą na moją niekorzyść...
Dał nam czas do przyszłego poniedziałku/wtorku - jak do tego czasu nic się nie ruszy to mam skierowanie do szpitala i wtedyy już bez Maleństwa nie wychodzę...
Ale wolałabym żeby coś się ruszyło samo, bo jak mi opowiadał co mnie tam może czekać to trochę się przestraszyłam. Bo myślałąm że będzie tylko ta kroplówka oksytocynowa, a tu nie... W zależności jaka będzie moja dojrzałość do porodu - może być najpierw podany jakiś żęl prostaglandynowy, albo wywoływanie rozwarcia wziernikiem itd. a na koniec kroplówka... Boję się tego... i w ogóle, jak tak jeszcze tydzień Dzidzia posiedzi to będzie bardzo duża i zastanawiam się czy dam radę ją urodzić naturalnie...
Tak więc lekarz z jednej strony trochę uspokoił, że wszystko z Małą oki, ale z drugiej się też zaczęłąm stresować...

Chyba pierwsza Ale wczoraj dołączyła Marta i dzis ma termin Yolanda

Co do pieluszek to my mamy Pampersiaki rozmiar 2. Te białe pampy są po prostu podobno delikatniejsze - ale i droższe. Słyszałąm jż wcześniej o hugisach, że się nie sprawdzają, tzn. tak jak piszą dziewczyny - przeciekają bokiem. Ktoś mi mówił, że biedronkowe pieluchy są dobre, więc trzeba będzie po proistu popróbować i wybrać te które najbardziej odpowiaają Czasem przecież znana firma o niczym nie świadczy...

Piorę w płynie Lovella (do kolorków i białego) i do tego potem płyn do płukania Lovella. Ale jak Maluszka podrośnie mam zamiar wypróbować vizir sensitive, bo on też wg. producenta jest przystosowany dla maluszków. Ale to tak stopniowo, co by sprawdzić czy nie uczula... dla noworodka wolałam coś delikatnego

Ja też mam czasem taki przeszywający ból od pupy do uda, że noga aż posłuszeństwa odmawia (jakiś czas temu bym się przez to na schodach przewróciła) - lekarz móił, że to właśnie przez jakiś chwilowy nacisk dzieciątka, więc trzeba po prostu przetrzymać
Łooo a mi lekarz powiedział że dolna granica to AFI 5, a górna AFI 18?
Ja mam, a raczej miałam AFI 9..

Nosze w sobie moje akwarium dla rybki ??

Noo mnie na szczęście nie na schodach nie złapało
Ale często jak wysiadam z auta to mnie łapie
No i na kibelku

Cytat:
Cześć dziewczyny

Buziaki
Śliiicznyyy

A Pitoruś super imię Jak mój Tż

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość

ja tez sie nie znam na butelkach i smoczkach wiec z zakupem sie wstrzymam, jezeli bedzie koniecznosc korzystania z butli to zapytam pediatre jakie kupic, a w szpitalach maja jakby cos, wiec dziecko na pewno nie bedzie glodne,wiem ze kazda z nas chce byc juz teraz mądra ale to wszystko wyjdzie samo, nie ma co histeryzowac, dziewczyny...

Ale nikt tutaj nie histeryzuje

Jedynie zapytałam o co chodzi z kropelkami na smoczkach, bo kupiłam butelki i chciałam kupić zapasowe smoczki
Ale czy to jest histeryzowanie?

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-05-11 o 11:18
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 11:21   #3558
bratkab
Zadomowienie

To ja już zupełnie ciemna masa jestem. Mam jedną butlę Aventu, którą i tak dostałam a poza tym nic. Nawet o tym nie myślałam. Ale fajnie że się dziewczyny rozpisały na ten temat to już troszkę mądrzejsza w tym temacie jestem
Stary 2010-05-11, 11:27   #3559
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:

Jedynie zapytałam o co chodzi z kropelkami na smoczkach, bo kupiłam butelki i chciałam kupić zapasowe smoczki
nie o to mi chodzilo...przeciez mowie ze ja tez sie nie znam na tym a chcialabym sie znac, spokojnie....
Stary 2010-05-11, 11:30   #3560
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Cześć dziewczyny

Buziaki
rozkoszniak...

Ellai, trochę mnie zmroziło jak przeczytałam o tym wywoływaniu porodu... ale przez tydzień młode się powinno zdecydować i pewnie oszczędzi Ci tych przeżyć...

kurczę, za wcześnie źle, za późno też nie dobrze...

a ja drugi dzień siedzę sama w domu bo małż całymi dniami w pracy. a pogoda taka śliczna... tylko że sama to co najwyżej na półgodzinny spacer mogę wyjść... między blokami. a od jutra małż ma trzy dni wolnego. idę o zakład że będzie padać, wiać i w ogóle padaka...

chyba się zaraz za prasowanie wezmę...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 11:32   #3561
bratkab
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19209745]W bibliotece wczoraj byłam, wzięłam sobie "Sprzedane" Z. Muhsen, o siostrach sprzedanych mężom w Jemenie[/QUOTE]
Co ty czytasz?? Ja bym teraz takiej lektury nie przełknęła. Ciąża mnie uwrażliwiła. Nie daję rady jak już coś trudniejszego jest do przeczytania i bardziej emocjonującego. Wolę naprawdę lekkie i przyjemne, a na codzień i tak życie daje w kość więc przynajmniej teraz żeby lektura była miła.
Stary 2010-05-11, 11:35   #3562
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
A wogóle to mała mi musi coś uciskać.. bo nieraz taki mam ból przeszywający w pośladku.. i tak idzie do uda. i najczęsciej mnie łapie jak siedze na kibelku
i wogole sutki mnie strasznie bolą.. nie moge ich aż dotknąć..

Ojej mnie też strassznie bolą...i nie tylko sutki ale całe piersi...jakieś takie wielkie i ciężkie się zrobiły w ostatnich dniach Ja mam nadzieję, że to jakiś objaw ;P

anna_paw Gratulacje!!!! Fajny prezencik dostałaś na urodzinki i super śmieszka maleńkiego macie!!

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Co ty czytasz?? Ja bym teraz takiej lektury nie przełknęła. Ciąża mnie uwrażliwiła. Nie daję rady jak już coś trudniejszego jest do przeczytania i bardziej emocjonującego. Wolę naprawdę lekkie i przyjemne, a na codzień i tak życie daje w kość więc przynajmniej teraz żeby lektura była miła.
Ja w ostatnich dniach za dużo myślę...kiedy będzie finisz...i z racji tego żadna książka mi nie wchodzi....wogóle nie mogę się skupić

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2010-05-11 o 11:38
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 11:42   #3563
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Buziaki
Cudowny prezent urodzinowy Ci sie trafił Gratuluję, synuś liczny

Ja nadal w dwupaku, nic się nie dzieje Dla poprawy humorku zaraz się z mężem na spacer wybieram, a popołudniu poprawię sobie samopoczucie u kosmetyczki - pedicurem

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 11:49   #3564
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19209266]hey kobietki...

Maksiu jest chory, dziś na 17:15 jedziemy do lekarza.
Przedwczoraj o 6:00 rano przyszedł do mnie cały zmarznięty, w mokrych skarpetkach, pytam: dlaczego taki zimny i mokry, moje dziecko na to: " Byłem na tarasie pobawić się traktorem". My spaliśmy i nie słyszeliśmy, że wychodzi na taras. Przez dwa dni tylko katar miał, a od wczoraj wieczorem tak kaszle, że ma mu płuca wytargać...

[/QUOTE]

A kysz choróbsko, a kysz!!! Zdrówka dla Maksia życzę

Cytat:
Cześć dziewczyny

Buziaki
Gratuluję ślicznego synka i życzę dużo szczęścia i zdrówka!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 11:50   #3565
jamaicaP
Rozeznanie

ooo ja tez chcę pedicurek... samej mi juz ciezko cokolwiek zrobic ponizej pasa... hehe
Stary 2010-05-11, 11:57   #3566
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Witam - dziś 40+5...

Niby szyjkę mam skróconą i w ogóle, ale narazie nie zapowiada się żebym za chwile miała rodzić... Wszystko pozamykane.
kurde, ale masz uparciuszka w brzuszku... i na dodatek sporego.
mocno zaciskam kciuki, żebyś nie doczekała wywoływania, żeby wszystko samo ruszyło lada chwila.

Cytat:

GRATULUJEMY !!!! Piotruś jest cudny, taki ładny chłopczyk!!!

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Moje gratulacje- sama słodycz
a ja dzis do lekarza na 12.00..
przynieś pozytywne wieści.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:05   #3567
ałła
Rozeznanie

A ja przyszlam sie pozalic
W zwiazku z wysokim poziomem cukru lekarz skierowal mnie do diabetologa. Wczoraj bylam w poradni diabetologicznej, dali mi glukometr, pouczyli na temat diety, dali wytyczne co mozna jesc a czego nie. Cukier mam mierzyc 4 razy dziennie, pierwszy pomiar rano na czczo, trzy kolejne - godzine po kazdym glownym posilku. Przy czym przerwa miedzy posilkami nie moze byc dluzsza niz 2 godziny, wiec jakies przekaski drobne -jablko, marchewka. Normy na czczo - maksimum to 100, po posilku do 120. Myslalam ze to nic trudnego a tu zonk Wczoraj na kolacje zjadlam zytnia bulke z wedlina (poledwica sopocka) z pomidorem + serek wiejski i po godzinie cukier wyszedl 140 Zalamalam sie! Pomylalam ze moze za duzo, ze jak kanapka to juz bez serka. Dzis na czczo wyszlo 90 wiec w normie. Na sniadanie zjadlam identyczna kanapke jak wczoraj na kolacje ale juz bez serka wiejskiego i cukier, o zgrozo, wyszedl 187 Co jest grane??? Wczoraj po kolacji prasowalam rzeczy przez godzine wiec moze troche tego cukru dodatkowo spalilam a dzis po sniadaniu godzine przesiedzialam przy kompie, bez ruchu i dlatego taki cukier wysoki. Bulki zytnie kupilismy wczoraj w realu i tez zastanawiam sie na ile zytnia ona byla. Dzis kupie specjalny chleb dla diabetykow, zobacze co sie bedzie dzialo.
Po sniadaniu zjadlam jablko a przed obiadem tez bede musiala jeszcze cos zjesc ale boje sie zeby znowu ten cukier nie skoczyl. Nie wspomnie juz o obiedzie. Mam fileta z kurczaka, chyba go po prostu ugotuje z jakas przyprawa i podam z pomidorem albo ogorkiem. Mial byc jeszcze ryz razowy do tego ale raczej sobie daruje i tylko mezowi przypadnie

Z tego co sie orientuje zadna z Was nie cierpi na te okropna przypadlosc. Przeszukam forum, moze znajde cos na ten temat.
Trzymajcie za mnie kciuki obym dala rade i w koncu nauczyla sie panowac nad tym cukrem
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:07   #3568
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
W zwiazku z wysokim poziomem cukru lekarz skierowal mnie do diabetologa.
Z tego co sie orientuje zadna z Was nie cierpi na te okropna przypadlosc. Przeszukam forum, moze znajde cos na ten temat.
Trzymajcie za mnie kciuki obym dala rade i w koncu nauczyla sie panowac nad tym cukrem
kciuki zaciśnięte.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:08   #3569
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
W zwiazku z wysokim poziomem cukru lekarz skierowal mnie do diabetologa. Wczoraj bylam w poradni diabetologicznej, dali mi glukometr, pouczyli na temat diety, dali wytyczne co mozna jesc a czego nie. Cukier mam mierzyc 4 razy dziennie, pierwszy pomiar rano na czczo, trzy kolejne - godzine po kazdym glownym posilku. Przy czym przerwa miedzy posilkami nie moze byc dluzsza niz 2 godziny, wiec jakies przekaski drobne -jablko, marchewka. Normy na czczo - maksimum to 100, po posilku do 120. Myslalam ze to nic trudnego a tu zonk Wczoraj na kolacje zjadlam zytnia bulke z wedlina (poledwica sopocka) z pomidorem + serek wiejski i po godzinie cukier wyszedl 140 Zalamalam sie! Pomylalam ze moze za duzo, ze jak kanapka to juz bez serka. Dzis na czczo wyszlo 90 wiec w normie. Na sniadanie zjadlam identyczna kanapke jak wczoraj na kolacje ale juz bez serka wiejskiego i cukier, o zgrozo, wyszedl 187 Co jest grane??? Wczoraj po kolacji prasowalam rzeczy przez godzine wiec moze troche tego cukru dodatkowo spalilam a dzis po sniadaniu godzine przesiedzialam przy kompie, bez ruchu i dlatego taki cukier wysoki. Bulki zytnie kupilismy wczoraj w realu i tez zastanawiam sie na ile zytnia ona byla. Dzis kupie specjalny chleb dla diabetykow, zobacze co sie bedzie dzialo.
Po sniadaniu zjadlam jablko a przed obiadem tez bede musiala jeszcze cos zjesc ale boje sie zeby znowu ten cukier nie skoczyl. Nie wspomnie juz o obiedzie. Mam fileta z kurczaka, chyba go po prostu ugotuje z jakas przyprawa i podam z pomidorem albo ogorkiem. Mial byc jeszcze ryz razowy do tego ale raczej sobie daruje i tylko mezowi przypadnie

Nauczysz się. Pomocny może się okazać indeks glikemiczny. Tam są podane produkty w zależności jaki przyrost cukru we krwi powodują. Powinnaś jeść to o indeksie jak najniższym. Powodzenia
Stary 2010-05-11, 12:12   #3570
Konto usunięte

Cytat:

Ponoć te wody jak odejdą to jak je zebrać to się może szklanka zbierze więc nie wiem
A różnie bywa, ale NIGDY nie odchodzą w całości Reszta w czasie porodu dopiero, więc nie ma obawy, że jak nam wody odejdą, to maluszek będzie miał źle.

Cytat:

Ale nikt tutaj nie histeryzuje

No właśnie Ja po prostu nie chcę czasu po porodzie spędzać na gorączkowym zastanawianiu się, jaka butelka, jaki smoczek, ganiać małża (egoistycznie wolę, by przy nas był ). A jak mi się nie przyda - spokojnie, mam wokół siebie kilka ciężarówek

Cytat:
Ale ja to już chyba 3 razy czytałam, więc nie zrobi na mnie takiego wrażenia strasznego A po prostu ostatnio z koleżanką gadałam o tej książce i mi się przypomniała. Dla równowagi czytam też durnostojkę Strusie jajo M. Kotarskiej, ale wybitnie głupia, chyba sobie daruję... No i ta nowa Szwaja czeka I jeszcze Perzyńskiego komedie mam, polecam, cudne są Taka Aszantka - coś w stylu Dulskiej, miodzio No i 2 książki do statystyki, ale jakoś mnie nie ciągną...

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość

Ja nadal w dwupaku, nic się nie dzieje Dla poprawy humorku zaraz się z mężem na spacer wybieram, a popołudniu poprawię sobie samopoczucie u kosmetyczki - pedicurem
Ja przed chwilą czas relaksu sobie zrobiłam. Problem w tym, że ten relaksik lekko mnie zmęczył Nóżki, stopy, pazurki, prysznic, głowa, peeling na dekolcie... Z łazienki wyszłam padnięta

Teraz małżon leci na siłownię, a potem, po obiedzie, lecimy do BRW po regał Wczoraj na kartce rozrysowałam plan pokoju, wszystkie meble i doszliśmy do wniosku, że na pewno w nowym mieszkaniu sie zmieści.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości