|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
aaa dziewczyny! oczywisicie trzymam kciuki za wizyty i dawajcie znac co i jak po!czekamy
|
|
|
|
#2972 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Za to lubię program ciąża z zaskoczenia... to jest dopiero masakra! Cytat:
Cytat:
A czemu wagi się boisz? Cytat:
A co do obiadu to nie mam pomysłu, mąż mnie wkurzył w nocy i nie chce mi się gotować hahaha Swoją drogą mam jeszcze trochę rzeczy do wystawienia na allegro, wczoraj dużą serię wystawiłam. Ale to z ciążowych i nie tylko. Teraz będę musiała obfotografować starego laptopa, niech idzie choć na części. Konkretnie go opisać by było no i wybieram się dzisiaj do ciuchlandu na łowy i to dla siebie, bo w niedzielę mamy komunię i potrzebuje jakąś ładną bluzkę! Wczoraj przymierzałam, ale byłam z Łucją i nie miałam czasu pogrzebać. Za to Łucek dostał bluzeczkę, zwykła biała z george'a. I napis: I love my mummy!!! hihihihi
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-05-11 o 10:31 |
||||
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sie robi kurczaka ala kfc? Zdradzisz sekret?
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od dwoch dni tak strasznie mi sie chce lasagne. ja nie zrobie bo to za duzo stania a maz sie nie podejmie raczej no trudno
|
|
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Jak bym mogła to bym Ci kawałeczek przesłała. A może sobie krzesełko wez i siedź zamiast stać.
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
marta
ja kroje fileta na kawalki, takie jakie chce, raczej mniejsze, obgotowuje je. nastepnie przygotowuje ciasto nalesnikowe, ale bardzo geste i dodaje przyprawy - zazwyczaj ostra papryke i pieprz cayenne - duuuuzo. trzymam kawalki fileta w tym ciescie. platki kukurydziane rozdrabniam i mieszam z dodatkiem bulki tartej. kurczaka w ciescie panieruje w platkach z bulka i obsmazam na patelni
|
#2977 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie!!
U nas dzisiaj słonko świeci i zaraz idę pranie na dwór rozwiesić i tak myślę że może okna umyję, nie wszystkie ale chociaż w pokojach bo po tych deszczach to masakra. bassienkaw ja też lubię oglądać "ciąże z zaskoczenia" karolcia i siala trzymam kciuki za wizytę ,a kg się nie przejmować ![]() Co do rozsrępów ta ja w tej ciąży niemam(odpukać) ani jednego nowego.Za to wyszły wszystkie z pierweszej ciąży no i jest ich tak dużo że już chyba żeden nowy się nie zmieści .
|
#2978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem zmęczona po dzisiejszej nocy, ale trudno się mówi, odeśpię tej nocy... pocieszenie zawsze jest, bo jak się dziecko pojawi to z tym odsypianiem będzie różnie hahaha
dlatego trzeba korzystać z tego co się ma. Ja właśnie dzwoniła na pocztę i mam do odebrania pieniądze z ZUSu... więc się cieszę! Łucja rządzi u babci w pokoju, a ja lecę do lumpka zaraz Nie spamujcie za wiele, może uda mi się wieczorem,albo w południe nadrobić Co do mycia okien, to ja też mam zamiar na koniec maja wziąć się za okna, i nie widzę tutaj nic złego... nie mam zamiaru robić tego w takim tempie jak bez ciąży, ale powolutku... |
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
basiu zachęciłaś mnie do wizyty w lupku. Tez sie zaraz wybiorę bo i tak muszę iść do sklepu. Oczywiście będe szukać coś dla małego. No może dla siebie też coś znajdę.
|
|
|
|
#2981 |
|
Raczkowanie
|
Myślę że dam radę bo okna mam nisko a nie będę się musiała naciągać a po za tym to niemam nikogo kto mógłby to zrobić za mnie, a do sierpnia to mi zarosną brudem. Dam radę
i dlatego będę robiła to na raty
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam na szczęście mamę do pomocy w tych sprawach. Ale moje okna sa wysoko i musiała bym sie mocno wyciągać, a zawsze po takich akrobacjach boli mnie brzuch. Tylko uważaj na siebie!
|
|
|
|
#2983 |
|
Raczkowanie
|
a to mój bukiecik z kwiatów z mojego ogródka. Pozbierałam te które były więc mix kolorowy i kwiatowy
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
jejku dziewczyny, jak mam już ten wózek to normalnie tęsknię za swoją dzidzią
Szkoda, że Marek w pracy, bo bysmy złozyli i bym sobie wypróbowała z pieskiem ![]() aaaa i jeszcze przyszła paka kosmetyków dla dzidzi i dla mnie do szpitala, ale smieszne te majty siatkowe ![]() Trzymam kciuki za Wasze wizyty!
|
|
|
|
#2985 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj sobie powolutku przeglądam ubrania, segreguję, robię paczuszki dla znajomej i dla kuzynki, która pracuje w szkole gdzie jest 70% dzieci z rodzin patologicznych i oni wspomagają te rodziny np używaną odzieżą. A powolutku dlatego, że dwa razy stwardniał mi brzuch i się przestraszyłam. Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Aaaaa no i jeszcze miałam napisać co mi się dziś śniło. Śniło mi się, że M. mieszkał ze mną i z moimi rodzicami, najdokładniej pamiętam z tego snu, że spaliśmy w moim pokoju, dzidzia w swoim łóżeczku a my na łóżku jak to zawsze bywało.. i M. spał a ja na niego patrzyłam. Niestety obudziłam się, bo tata zbierając się do pracy trzaskał drzwiami. Ale to był piękny sen..
|
|
#2986 | |
|
Wtajemniczenie
|
zamówiłam o ten: http://allegro.pl/item1020777919_tak...ga_gratis.html
w kolorze nr 1 na srebrnym stelazu mam nadzieje, ze bede zadowolona no i mata![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapisałam sobie link A powiedz mi orientowałaś się czy od zakupu powyżej 1000zł będziesz musiała płacić jakiś podatek?
|
|
#2988 |
|
Wtajemniczenie
|
nie, nie orientowalam sie, szczerze mowiac jestem w tych sprawach zielona... uswiadomcie mnie jesli jest cos takiego, prosze
|
|
|
|
#2989 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale maz powiedzial ze moze zrobi jak wroci z ikei. pojechal po lozeczko Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i jeszcze dzisiejszy brzus 31t 5d i spodnie ktore rano przyszly z allegro
|
||||
|
|
|
#2990 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Znowu mam kompleksy...
|
|
#2991 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Kurde, ale pospałam dzisiaj. Wstałam dopiero o 9.45 Marta u mnie od wczoraj koszą, mam już dość hd piękny apel ![]() Co do kosmetyków to ja kupię tylko jakiś płyn do kąpieli, krem do twarzy i sudocrem, nie chce przesadzać. Dzisiaj mam zamiar robić porządki w szafkach bo nie mam miejsca, ale najpierw capucino sobie zrobię bo mam smaka |
|
|
|
#2992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- wlasnie zapytalam sie tz o ten podatek- wysmial mnie. powiedzial, ze podatek placi tylko i wylacznie sprzedajacy |
|
|
|
|
#2993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jednak w necie są sprzeczne informacje...
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
U mnie na osiedlu też zaczęło się koszenie, a taką miałam piękną zieloną trawkę upstrzoną żółtymi mleczykami. Znowu mam dziś dzień pod tytułem nic mi się nie chce... A już przejmować się złośliwościami innych ludzi już wogóle, nawet nie chce mi się o nich ani myśleć, ani tym bardziej pisać... Jakoś się wszystko musi ułożyć... Wojtek szaleje w brzuszku, takie moje małe szczęście i radość...
|
|
#2995 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie!!!
dzidziadziumdzia dobrze,że z dzidziusiem wszystko w porządku no i mam nadzieję że obejdzie się bez antybiotyków.Obys juz nie miała więcej tak stresowych sytuacji ![]() marta dobrze że u Ciebie też juz wszystko OK!! ![]() niezawsze Trzymam mocno kciuki mam nadzieję, że to nic poważnego i że szybko wrócicie do domku.Musi być dobrze!!!!Ja po wczorajszej wizycie jestem dużo spokojniejsza, badanie ginekologiczne OK, wszystko pozamykane i ogólnie super. Robiła mi gin. USG, była też moja córcia- pierwszy raz- no i mój M ![]() Mała leży sobie pod ukosem, główką wciśnięta między kość miednicy a pępowinę , bardzo wyraźnie było widać buźkę a nawet jak ustkami coś ciamkała,jak lekarka ją poszturchała żeby się poruszyła to zasłoniła rączką buzię i do końca już nic nie chciała pokazać. Waga małej to między 1.400- 1.600 kg- tak mówiła gin. no i prawdopodobnie ma strasznie długie nogi, tylko po kim ...ja mam 158 cm wzrostu a M 170cm.Jedyna rzecz jaka zmartwiła mnie na wizycie to ta moja hemoglobina o której wam pisałam, jest kiepsko jednym słowem, przez ten miesiąc wyjaśni się co dalej, na razie mam brać tabletki, te jedne i drugie a jak dalej spadnie poniżej 10,00 to dostanę zastrzyki ![]() No i zaczęły się u mnie wizyty co 2 tygodnie , następną mam 24.05 ale badań mam nie robić dopiero za miesiąc. Aha!!!! Dziękuję Wam za kciuki!!!! |
|
|
|
#2996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kazda z nas ma inny organizm wiec nie ma sie czym martwic ![]() mojemu chyba najbardziej sie brzus hd podobal ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za dziewczyny, które maja dziś wizyty!!!!
![]() karolcia mój M przedwczoraj przeszedł lekcję golenia ![]() aniaa22 dziękuję !!! |
|
|
|
#2998 |
|
Rozeznanie
|
jusdan super, ze wszystko ok. Nie strasz z hemoglobiną, bo jak mi dadzą zastrzyki to chyba umrę, a ja ostatnio miałam 10,3 więc dużo mi nie brakuje
|
|
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
Może nie będzie tak źle, w końcu kiedyś musi przestać spadać.Już sama nie wiem co jeszcze mam zrobić żeby ruszyła w górę, słyszałam że buraki są na to dobre,mięso wołowe więc chyba będę musiała narzucić sobie dietę bo zastrzyków się boję i nie chcę!!!
|
|
|
|
#3000 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=wiolek1;19205614]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.koszenie też lubię, ale nie o 6 rano .Cytat:
A na lewym ciężko mi się oddycha. A jak mam się przekręcić, to łapię brzuch od tej strony, na której leżałam i lekko go unoszę, bo inaczej zaraz twardnieje i boli. Ale sen... <marzyciel> Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
"W Polsce obowiązuje prosta zasada: sprzedaż towarów (czyli tzw. rzeczy ruchomych) – także za pośrednictwem Internetu – o wartości przekraczającej 1000 zł podlega opodatkowaniu podatkiem od czynności cywilnoprawnych w wysokości 2 proc. Tak stanowi art. 9 pkt 6 ustawy o podatku od czynności cywilnoprawnych (DzU z 2007 r., nr 68, poz. 450). Co ważne, liczy się wartość wynikająca z tej konkretnej umowy sprzedaży. Jeśli więc w jednej transakcji kupiliśmy kilka rzeczy, podstawą obliczenia należnego podatku będzie ich łączna wartość. Co więcej, zgodnie z art. 4 pkt 1 ww. ustawy obowiązek jego zapłaty ciąży na kupującym. On też musi złożyć do urzędu skarbowego deklarację na formularzu PCC-3." No chyba, że : "Chyba że sprzedawcą towaru jest przedsiębiorca, który w związku z transakcją jest zobowiązany naliczyć podatek od towarów i usług (lub jest z zapłaty tego podatku zwolniony), a na potwierdzenie dokonanej transakcji wystawi nam fakturę VAT. W takiej sytuacji nie trzeba już płacić PCC. Zresztą taką możliwość przewidział sam ustawodawca w art. 2 pkt 4 lit. a i b ww. ustawy."
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-05-11 o 12:01 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

od dwoch dni tak strasznie mi sie chce lasagne. ja nie zrobie bo to za duzo stania a maz sie nie podejmie raczej 

i dlatego będę robiła to na raty

ale lekarz przeważnie kojarzy się z osobą uświadomioną ....
mam nadzieję, że to nic poważnego i że szybko wrócicie do domku.Musi być dobrze!!!!
urodziłam mojego malutkiego teraz w 28 tygodniu heh ale urodził się i poszliśmy do domu od razu