|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VII - w oczekiwaniu na kreskę i dwa koła !
Cytat:
Sam Prus wstydził sie tej cechy u Izabelli, więc ominął ten szczegół pisząc swoją powieść ![]() anjya prosta była matura z niemieckiego? Jaka była krótka a jaka dłuższa forma wypowiedzi? ;> |
|
|
|
|
#1322 |
|
Rozeznanie
|
jestem zadowolona, lajtowo było
![]() chociaż to tylko podstawa, która właściwie nic mi nie da, bo ważniejsze jest rozszerzenie... którym się teraz denerwuję na dodatek do napisania było ogłoszenie o zgubionym telefonie i list nieformalny do koleżanki o sporcie generalnie. co oni się tak na ten sport w tym roku uwzięli .. angol rozprawka sport, niemiec podstawa sport, ciekawe co dadzą teraz. |
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
O, to super, że niemiecki łatwy.
Mam nadzieję, że moja B. też będzie miała takie odczucia, ona też pisze podstawę.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#1324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1325 |
|
Wtajemniczenie
|
Mówiłam sobie przed chwilą prezentację z pamięci i jest już lepiej. Dwa razy się zacięłam, ale popatrzyłam na plan wypowiedzi i mówiłam dalej
|
#1326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będzie dobrze, poradzisz sobie!!
|
|
|
#1327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się tym wcale, jak sama mówisz masz konspekt na takie sytuacje. No stress!
|
|
|
|
|
#1328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() właściwie to nastawiam się na ten sport ... lol |
|
|
|
|
#1329 |
|
Wtajemniczenie
|
No to trochę mnie uspokoiłyście
Trzymajcie kciuki
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Ola
Zastanawiam się czy aby na pewno dobrze mam tą prezentację, bo mam porównaj obrazy miłości odnosząc się do kontekstu epoki. A mam tylko 4 obrazy tej miłości, bez innych podobnych dzieł z danej epoki, no nie wiem, mogę po zdaniu dorzucić, że jeszcze takie coś tam było czy coś. |
|
|
|
#1331 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() mam motywację, także . ja północ. Cytat:
![]() zaczynam się powoli stresować ang ustnym jak czytam te zestawy i w ogóle |
||
|
|
|
#1332 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do ustnego angielskiego mam jeszcze tydzień, więc się zacznę pewnie jutro stresować i uczyć
![]() Niedługo się zbieram, bo się umówiłam z koleżanką, że jeszcze poćwiczymy przed sobą
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19213137]będziemy się uczyć razem ?
![]() ![]() mam motywację, także . ja północ. [/QUOTE] Możemy. ![]() Będziemy się wzajemnie motywować ! A ang. P się nie bójcie, u mnie najniższy wynik był 11pkt. i to takie 2 osoby, które naprawdę ledwie be albo me po angielsku. Opowiem Wam, jak mój kolega [właśnie z tych ledwie be,albo me] zdawał. Taka anegdota teraz chodzi po klasie, że"jak B. zdał, to już wszyscy zdadzą" Wszedł, pewny siebie [on zawsze taki jest, z taką samą pewnością siebie wpierałby Ci, że to Ziemia się kręci wokół księżyca, a nie księżyc wokół Ziemi], wylosował zestaw. Miał obrazek z Miss Piękności. Powiedział: I can see a woman. A woman is beautiful. I can see a man. A man is... hm, hm.. hard-working? [ Także nie martwić się, musi być dobrze !
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-05-11 o 12:20 |
|
|
|
#1334 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ptasiek - fajna książka, bardzo specyficzna, jak na moje odczucia. Bardzo mnie intrygowała, odpychała i przyciągała jednocześnie. Cytat:
W komisji jest sorka, która wie, że moja klasa NIE czyta lektur, więc postanowiła nas dokładnie przemaglować. Powiedziała jakiejś klasie, że bierze nasze konspekty, żeby sobie przejrzeć dokładnie. Mam 2 błędy w konspekcie. Już po mnie. ![]() M. mi opowiadała [bo ona ją uczy], że niedawno chwaliła się ile osób oblała albo ile u niej miało 6 pkt. Strasznie czepia się szczegółów. Boję się, szczerze mówiąc. Tym bardziej, że ma się do czego u mnie przyczepić. ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
hard-working. Edit: Poprawiłaś.
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2010-05-11 o 12:22 |
||||
|
|
|
#1335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak się będę martwić, to jest chyba niestety nieuniknione
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#1337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wychodzę z założenia, że nie można pokazać swojej niewiedzy i tyle - jak się nie wie to szukać odpowiedzi krążąc wokół pytania, mówić powoli, spokojnie, rzeczowo (a to nie znaczy na temat ), albo coś wpadnie albo chociaż dobre wrażenie się zrobi. U mnie w komisji był pan z innej szkoły, który ewidentnie chciał pokazać, że nasza wcale nie jest taką dobrą szkołą jak mówią. Zadawał bardzo szczegółowe pytania dot.treści i zasada była prosta - usłyszał "nie wiem", rzucał kolejnym pytaniem z treści, znów "nie wiem" i kolejne pytanie, aż babka zaczynała sytuację ratować. Po prostu można się pogrążyć przyznając, że się nie wie a lejąc wodę zyskuje się przy okazji na czasie.Cytat:
|
||
|
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19213137]
zaczynam się powoli stresować ang ustnym jak czytam te zestawy i w ogóle ja też ![]() uciekam, będę wieczorkiem. jadę do tego lekarza.
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja w stresie też będę potrafiła tylko takie słowa z siebie wydobyć. No i jak myślicie, jak mam 'odnosząc się do kontekstu epoki' to co mam przez to rozumieć ? Że jak oni się kochali w tej epoce, jak postrzegali miłość, czyli że romantyzm to tak, pozytywizm to tak, czy bardziej inne dzieła z tej epoki, bo już głupieję. Mam tak jak to pierwsze co napisałam. |
|
|
|
|
#1340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poglądy tej epoki na temat miłości i jak wybrana książka się do tego ma, tak myślę. |
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie gadałam z moją E. i mówiła że niemiecki banalny był ( no ale ona wszystkie próbne rozkminiała powyżej 95% jak do tej pory więc nie dziwne
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brr, jak sobie przypomnę wczorajszy exam.. Karolina, mi się wydaje, że dobrze robisz. "kontekst epoki" czyli to, jak ta miłość była postrzegana w tej epoce, czy była ważna, egoistyczna, skupiająca się na duchowym wymiarze czy fizycznym, itp.
|
|
|
|
#1343 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. mam Twoje gadu. to się odezwę później .to mnie pocieszyłaś. co prawda mój poziom ang nie jest w jakimś opłakanym stanie .ale właśnie boję się że się zatnę. bedzię dobrze ! ;d. a kolego udany edit: odnośnie niemieckiego to przed chwilą rozmawiałam z koleżanką i też mówiła że był prosty . trzeba będzie zobaczyć arkusz.
Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 Czas edycji: 2010-05-11 o 12:42 |
|
|
|
|
#1344 |
|
Wtajemniczenie
|
Wychodzę ;**
Miłego ;**
|
#1345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę był prosty - słuchanka o psie pierwsza To prawda, podstawę będę miała napisaną wysoko, ale co mi po podstawie... Cytat:
|
||
|
|
|
#1346 |
|
Konto usunięte
|
ja też uciekam. Idę sie dalej uczyć mojej prezentacji (chociaż tak trudno mi się rozstać z Czesławem
)
|
|
|
|
#1347 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odpowiedziuff z niemieckiego jeszcze nie ma
ale raczej dobrze mi poszło, jestem zadowolona ![]() Z angolem nie ma porównaniu, dużo prostsze - wg kogoś, kto dwa lata porządnie się uczy niemca, a angielskiego 7 ![]() Cytat:
Porąbało z tymi pytaniami ![]() Cytat:
![]() Żbikowe myślenie, będzie dobrze [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19209514] .[/QUOTE]Znowu na mnie krzyczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę tych odpowiedzi szukać ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
zamiast pisać na niemieckim, że jest nagroda za znalezienie komórki, pisałam "dam ci 100 euro, jak znajdziesz mój telefon" ![]() Cytat:
wg mnie jeszcze musisz być przygotowana na pytania o główne założenia epok, program, itd
|
||||||
|
|
|
#1348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To akurat mniej więcej umiem. Tak patrzę w mój plam, materiały pomocnicze: kartka z cytatami, a ja sobie żadnych nie przygotowałam |
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaszpanowałam vormittags W ogóle wychodzę zadowolona, pisałam "treibe Fussball", a tam w klasie, gdzie wszystkie torby wielkie , bo jedna dziewczyna, która zdaje R, naprawdę dobra, pisała treiben zamiast trenieren i co teraz... że to źle... dobra tam, zamiast Lieblinssportart pisałam po prostu Lieblingssport, za takie rzeczy chyba nie powinni zwracać uwagi ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- UŁ w następny weekend, PŁ ten 28-29. Na ten drugi Kamila też się wybiera
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

Mam nadzieję, że moja B. też będzie miała takie odczucia, ona też pisze podstawę.

.ale właśnie boję się że się zatnę. bedzię dobrze ! ;d. 

, bo jedna dziewczyna, która zdaje R, naprawdę dobra, pisała treiben zamiast trenieren i co teraz... że to źle...
dobra tam, zamiast Lieblinssportart pisałam po prostu Lieblingssport, za takie rzeczy chyba nie powinni zwracać uwagi