|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() echhh, dobra szkoda mi tracic czas przy kompie... ide zrobic cos pozytecznego Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-05-11 o 12:17 |
|
|
|
|
#3572 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19213208]A różnie bywa, ale NIGDY nie odchodzą w całości
Reszta w czasie porodu dopiero, więc nie ma obawy, że jak nam wody odejdą, to maluszek będzie miał źle. No właśnie Ja po prostu nie chcę czasu po porodzie spędzać na gorączkowym zastanawianiu się, jaka butelka, jaki smoczek, ganiać małża (egoistycznie wolę, by przy nas był ). A jak mi się nie przyda - spokojnie, mam wokół siebie kilka ciężarówek ![]() Ale ja to już chyba 3 razy czytałam, więc nie zrobi na mnie takiego wrażenia strasznego A po prostu ostatnio z koleżanką gadałam o tej książce i mi się przypomniała. Dla równowagi czytam też durnostojkę Strusie jajo M. Kotarskiej, ale wybitnie głupia, chyba sobie daruję... No i ta nowa Szwaja czeka I jeszcze Perzyńskiego komedie mam, polecam, cudne są Taka Aszantka - coś w stylu Dulskiej, miodzio No i 2 książki do statystyki, ale jakoś mnie nie ciągną... ![]() Ja przed chwilą czas relaksu sobie zrobiłam. Problem w tym, że ten relaksik lekko mnie zmęczył Teraz małżon leci na siłownię, a potem, po obiedzie, lecimy do BRW po regał Wczoraj na kartce rozrysowałam plan pokoju, wszystkie meble i doszliśmy do wniosku, że na pewno w nowym mieszkaniu sie zmieści.[/QUOTE]No maluszkowi na pewno nie bedzie przez pewien czas źle bez wód. bo jak by tak było to moja córeczka kończyłaby lada dzień miesiąc Bo nie miałam wód kilka dni.. noo to relaks był męczący ![]() A ja zaraz spadam na miastko.. I mama ma mnie zaciągnąc do meblowego, bo stół wyhaczyła i spędze przy nim pewnie z godzine ![]() A co do sutków jeszcze.. przeleciałam przed chwilą niechcący szczotką po nich, jak czesałam włosy.. jaki bóól ![]() A wcześniej myłam głowe jakimś chłodzącym szamponem i pooleciało na te suuty boli mnie Bożenka..
|
|
|
|
#3574 |
|
Konto usunięte
|
Moja Bożenka od wczoraj narzeka na samopoczucie
|
|
|
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19213208]Ale ja to już chyba 3 razy czytałam, więc nie zrobi na mnie takiego wrażenia strasznego
A po prostu ostatnio z koleżanką gadałam o tej książce i mi się przypomniała. Dla równowagi czytam też durnostojkę Strusie jajo M. Kotarskiej, ale wybitnie głupia, chyba sobie daruję... No i ta nowa Szwaja czeka I jeszcze Perzyńskiego komedie mam, polecam, cudne są Taka Aszantka - coś w stylu Dulskiej, miodzio No i 2 książki do statystyki, ale jakoś mnie nie ciągną... [/QUOTE]To ja sobie zapiszę na przyszłość tytuły. A Szwaji nie ruszam. Jest dla mnie jak dobry deser - czeka na właściwą chwilę do delektowania się. Do biblioteki może dziś z małżem pojadę. Jest otwarta do 19 to zdążymy jak wróci z pracy. Książki już sobie zamówiłam przez neta.
|
|
|
|
#3576 |
|
Konto usunięte
|
A jakie, jakie???
|
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
wczoraj i dziś zrobiłam sobie wolne wczoraj pól dina lezałam a dziś tez nic w domu nie robie bo jutro mam mieć mebelki dla córy i dopiero poźniej będę sprzataćdziś sie wybieram po recznik dla małego i spakuje sobie torbe do szpitala ![]() Piotruś śliczny ałła ja mam cukrzyce ciazowa i biore insuline. Najgorsze co może być to "zdrowe" piczywo ze zwykłego sklepu- ja kupowałam własnie bułki grahamki lub żytnie w delikatesach i cukier zawsze miałam bardzo wysoki - powyżej 140 (tam pewnie dodają cukier albo tylko kolor żeby sie nazywały że żytnie ), teraz kupuje chleb orkiszowy w piekarni i ten mogę jesć (płace za mały chlebek 0,5kg 7zł) ostatnio bez chleba zostałam i mama mi upiekła i tez też oczywiście super![]() jeżeli będziesz miała jakieś pytania to wal ![]() a ja tez byłam na poczatku przerazona ale naważniejsze jest że masz cukrie pod kontrolą ja mam iść własnie ze wzgledu na cukrzyce tydzien przed terimnem do szpitala ![]() ja nie biore do szpitala ani butelek ani smoka - mam nadzieje ze bede karmic piersia synka tak długo jak córe a Weronisia smoka nigdy nie miała w dziobie
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
Polskie wybrałam - Wiśniewski, Matuszkiewicz i Sowa o ile dobrze pamiętam. Zamawiałam rano.
![]() A ten Perzyński to jak ma na imię? Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-05-11 o 12:30 |
|
|
|
#3579 |
|
Konto usunięte
|
Matuszkiewicz cudna jest, Sowa - podobały mi się jej 4 książki owocowe, a Wiśniewskiego chyba tylko 2 czytałam. Lubię taką babską literaturę
|
|
|
|
#3580 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Cytat:
![]() Ty masz akwarium, a ja w takim razie stawik hyhyJak siadasz na kibelku to Mała też się napina, powoduje nacisk i to pewnie przez to ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1921223 1]rozkoszniak... Ellai, trochę mnie zmroziło jak przeczytałam o tym wywoływaniu porodu... ale przez tydzień młode się powinno zdecydować i pewnie oszczędzi Ci tych przeżyć... kurczę, za wcześnie źle, za późno też nie dobrze... a ja drugi dzień siedzę sama w domu bo małż całymi dniami w pracy. a pogoda taka śliczna... tylko że sama to co najwyżej na półgodzinny spacer mogę wyjść... między blokami. a od jutra małż ma trzy dni wolnego. idę o zakład że będzie padać, wiać i w ogóle padaka... chyba się zaraz za prasowanie wezmę...[/QUOTE] Postaram się ją zmobilizować ale cyz się uda... zobacyzmy. W każdym razie bezczynnie nie mam zamiaru siedzieć i czekać Też dzisiaj zaplanowałąm sobie prasowanko i jeszcze odkurzanie i pranie, no i do sklepu jeszcze mykamy z mężulkiem, więc dzionek aktywny ![]() Mnie też coś książki w ciąży ostatnio nie wchodzą... nie mogę się dłużej skupić na cyztaniu, bo jakaś taka rozkojarzona jestem. ałła - powodzenia z dietą... ![]() Dzięki dziewczyny za kciuki, dobrego dizonka
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19213659]Matuszkiewicz cudna jest, Sowa - podobały mi się jej 4 książki owocowe, a Wiśniewskiego chyba tylko 2 czytałam. Lubię taką babską literaturę
[/QUOTE]A czytałaś z zagranicznych Cathy Kelly? |
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak patrze na akwarium i na mój brzuch to mi dziwnie ![]() Możliwe że cos tam naciska. wcześniej tak nie miałam. a teraz jest nisko to coś tam uciska i boli ![]() A czytanie tez mi nie wchodzi.. Nawet smsa cięzko mi przeczytać ![]() A mam pytanie.. Sól fizjologiczna jest do przemywania oczek tak ?A woda morska do noska? A widziałam taki spray dla niemowlaczków z nivei do noska z tym czymś morskim.. ma któraś to ???
|
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem, ze w Polsce jest dostepna ksiazka tej samej autorki o tytule " W sercu emocji dziecka" ale nie wiem czy to jest ta sama, musze sie zoorientowac, bo tez wyglada interesujaco ![]() ---a od czasu do czasu siegam , bo bardzo przydatna ksiazke w czasie okresu ciazy.. autorstwa Heidi Murkoff y Sharon Mazel " Que se puede esperar cuando se está esperando" ("W Oczekiwaniu na Dziecko. Dziennik" Murkoff Heidi, Mazel Sharon)
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-11 o 12:59 |
|
|
|
|
#3584 |
|
Wtajemniczenie
|
kardashi taka sól fizjologiczna w sprayu to bardzo przydaje sie przy katarze maluszkq - ja miałam przy córce własnie tą z nivea i baedzo sobie chwale
muszę dopisać do listy zakupowej ![]() ja w połowie ciaży miałam wód na granicy - 19,3 teraz mam w normie
|
#3585 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie kojarzę...
Z zagranicznych babskich to polecam Sharon Owens (napisała b. fajną powiedzmy trylogię - Dyskoteka przy Magnoliowej, Herbaciarnia pod morwami, Tawerna przy Klonowej), Daria Doncowa - genialna rosyjska kryminalistka Chyba 7 jej kryminałów wydano w Polsce, Nowa Rosja cudnie ukazana no i jaka odskocznia od anglojęzycznych pisarzy!
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam kupić Tżowi na początku ciąży książkę 'szkoła przetrwania dla przyszłych ojców' i jakos zapomniałam..
![]() teraz zamierzam kupić 'język niemowląt' czy jakos tak..
|
|
|
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19213909]Nie, nie kojarzę...
Z zagranicznych babskich to polecam Sharon Owens (napisała b. fajną powiedzmy trylogię - Dyskoteka przy Magnoliowej, Herbaciarnia pod morwami, Tawerna przy Klonowej), Daria Doncowa - genialna rosyjska kryminalistka Chyba 7 jej kryminałów wydano w Polsce, Nowa Rosja cudnie ukazana no i jaka odskocznia od anglojęzycznych pisarzy![/QUOTE]To polecam tą autorkę. Super ciepłe książki i bardzo optymistyczne. Dzięki za rekomendacje. Zapisałam sobie. Będę miała co robić jak Boguś będzie wisiał na cycu Super że można zamówić przez neta u nas. Ja zamawiam, małż wypożycza. Nie muszę mu tłumaczyć co i jak A ja zakupiłam ostatnio "Naucz małe dziecko myśleć i czuć" Rojkowskiej. Fajna. |
|
|
|
#3588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NaCl 0,9%, czyli sól fizjologiczna mozna stosowac zarówno do przemywania oczu jak i noska
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#3590 | |||
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19209266]hey kobietki...
Maksiu jest chory, dziś na 17:15 jedziemy do lekarza.Przedwczoraj o 6:00 rano przyszedł do mnie cały zmarznięty, w mokrych skarpetkach, pytam: dlaczego taki zimny i mokry, moje dziecko na to: " Byłem na tarasie pobawić się traktorem". Poza tym wczoraj "spadł" mi brzuch. Serio- obsunął się tak w jednej chwili... teraz jest taki jakby mniejszy, nie sterczy tak do przodu.Wczoraj jeszcze przed "spadkiem" się mierzyłam, to miałam na wysokości pępka 108cm, [/QUOTE]zdrówka dla synka życzę Cytat:
Cytat:
Cytat:
zaciśnięteWitam dziewczyny, mam pytanie wiem że była o tym mowa ale nie mogę znaleźć,; ak u Was z wymazem z szyjki? U mnie wyszła bakteria e.coli i lekarz przepisał mi macmiror 500, wzięłam już 4 globulki ale one strasznie brudzą kilka razy dziennie muszę zmieniać wkładki :/. Czy też może miałyście jakąś bakterię i czy to nie wpłynie źle na dziecko?? Niby lekarz wczoraj mnie uspokoił że nie ale podpytam się jeszcze Was..
Edytowane przez szalony Buziaczek Czas edycji: 2010-05-11 o 12:58 |
|||
|
|
|
#3591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jak tam wymaz Kropki. Chyba pisała, że ma dziś odebrać wynik? Spadam na słoneczko na balkonik. Miłego popołudnia |
|
|
|
|
#3592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko ciemne chmurzyska, idę sobie zrobić kisiel dla poprawy humoru, a poza tym to mogłabym codziennie jeść lody.
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
jak mała miała taki gęsty katarek to psikałam żeby rozrzedzić wydzieline - wtedy łatwiej odciagnąc smarki fidą lub delikatnie gruszką
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja wymaz miałam jak leżałam w szpitalu.. mam napisane tylko dodatni - Lactobacillus species..
Dawali mi przez tydzien Clotrimazon.. Hmm.. ale jak czytam teraz o tym lactobacillus to że bardzo dobrze jak są ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() A to kupie ten spray ![]() Ale chyba później.. bo na początku jakos czyści się nosek, jakos tak pielęgnuje czy coś? Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-05-11 o 13:10 |
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Unas dzis znow pieknie i ciepło - ciekawe jak długo pewnie po południu bedzie padac ![]() Ja już prawie obrobiona , prasowanko i takie tam szwedanie sie koło domu TRoche mnie nogi już bolą a jeszcze kilka żeczy bym chciała zrobic , dzis sie w koncu zmobilizuje i spakuje torbe do szpitala bo mój sie co dzien pyta a ja dalej w lesie , wszystko mam tylko nie spakowane ![]() Miałam jechac do miasta po przewijak ale mi sie nie chce , może jutro pojade do rodziców to zajade po drodze - zobacze jeszcze . Ide sie jeszcze troche poszwedac i jakiś obiadek zrobic - cos mam ochote na spagetti bolonese.
|
|
#3596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może któraś by nas zielonki oświeciła, hę? Cytat:
Delikatnie rzecz ujmując. Cytat:
Nie głodź się, nie zostawaj na samym gotowanym mięsie, bo Ci witamin braknie. Jedz regularnie, nie dużo na raz, bez słodyczy, bez ciężkich tłustych potraw i ruszaj się. Ruch działa cuda. Mój ojciec jak zalegnie w domu to ma pod wieczór i z 250, a jak na rower wyruszy to zaraz jest 150, choć to samo zje na kolacje. Nie stresuj się, byle kontrolować i nie przesadzić z jedzeniem... Tak zaraz książkowego miała nie będziesz. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19213208] No właśnie Ja po prostu nie chcę czasu po porodzie spędzać na gorączkowym zastanawianiu się, jaka butelka, jaki smoczek, ganiać małża (egoistycznie wolę, by przy nas był ). A jak mi się nie przyda - spokojnie, mam wokół siebie kilka ciężarówek [/QUOTE]Przezorny zawsze ubezpieczony, ale widać nie każdy tak musi... ![]() Dla mnie posiadanie butli jest logiczne po prostu. Wyjdę ze szpitala i przecież tak od razu do pediatry nie pognam po dane, a może być tak, że młody w ogóle cyca jeść nie będzie i w godzinę po powrocie do domu coś trzeba będzie mu zapodać... A tatuś mleka nie daje niestety. ![]() To samo ze smokiem czy mlekiem... Zresztą... pediatra poleci to za co mu płacą. ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() Ale nie jest to paciorkowiec, bo o to spytałam i w tym kierunku nic nie wyhodowali... Powodzenia w leczeniu.
|
||||
|
|
|
#3597 |
|
Konto usunięte
|
Jestem monotematyczna zapewne, ale.... ja chcę na porodówkę
|
|
|
|
#3598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba nikt nie wie bo wszyscy milczą..
|
|
#3599 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie jeszcze słonecznie
Tak jak myslałam- lekarz potwierdził moja teorię- wszytstko szczelnie pozamykane i NIE POWINNO byc żadnych niespodzianek do 17.06....następna wizyta 8.06 czyli za 4 tygodnie wyniki badan rewelacyjne- juz nie musze robic nastepnych do porodu ![]() Jedyne, co budzilo zastrzezenia to jakas drobna infekcja, na ktora dostalam globulki i masc. Wracajac zwawym marszem do domku, wstapilam do apteki i kupilam wreszcie podpaski bella poporodowe ( na razie 2 paczki), wkladki laktacyjne Penaten(jakas promocja była) i Tamtum Rosa Tym oto sposobem mam już chyba wszytsko dla siebie na porodówkę.mhmm..chyba...Acha: od zeszłego miesiąca przytyłam 3 kiloooooooooooo. Łącznie 15. no comments.?Juz w myslach biegam
|
|
#3600 | ||
|
Rozeznanie
|
!!
Cytat:
Cytat:
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-05-11 o 14:50 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

Wczoraj na kolacje zjadlam zytnia bulke z wedlina (poledwica sopocka) z pomidorem + serek wiejski i po godzinie cukier wyszedl 140
Zalamalam sie! Pomylalam ze moze za duzo, ze jak kanapka to juz bez serka. Dzis na czczo wyszlo 90 wiec w normie. Na sniadanie zjadlam identyczna kanapke jak wczoraj na kolacje ale juz bez serka wiejskiego i cukier, o zgrozo, wyszedl 187
Reszta w czasie porodu dopiero, więc nie ma obawy, że jak nam wody odejdą, to maluszek będzie miał źle.
). A jak mi się nie przyda - spokojnie, mam wokół siebie kilka ciężarówek 
Bo nie miałam wód kilka dni.. 

???

dziś na 17:15 jedziemy do lekarza.