|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tysiące chwil, marzeń, myśli i uczuć..Perypetie zazdrośnic, rozdział 17 ;)
Madziu
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tysiące chwil, marzeń, myśli i uczuć..Perypetie zazdrośnic, rozdział 17 ;)
Madziu
Tżta weź na przeczekanie i zignoruj jego fochy ;-)
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
JA oszukałam system. Do mnie nie dzwonią z takimi zaproszeniami bo nie mam stacjonarnego
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moją mamę, co ma firmowy telefon i wzięte nowe abonamenty na babcię, ojca i mnie prawie co tydzień molestują w tym temacie |
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() właśnie to robie zawsze do niego dużo pisze, teraz jest w pracy wiec nic nie pisze do niego, zobaczymy czy on pierwszy to zrobi..Cytat:
![]() Rain współczuje
|
|
|
#3906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No więc zaczęło się od tego, że szukaliśmy sali (bo bardzo chcieliśmy termin sierpień 2011). No i taka najlepsza w okolicy Brodnicy (gdzie mieszka 80% mojej rodziny) była już zajęta.. zostawał termin 15.08 ale to taka trochę lipa jak następny dzień pracujący. Objechaliśmy inne ale każda wydawała się dużo gorsza Mój szwagier wpadł na pomysł że jeszcze o jakiejś słyszał i tam pojechaliśmy, i nawet ładna, niby jedzenie też dobre, ale terminy też zarezerwowane. Jedyna nadzieja była taka że zadzwoni właścicielka po innych parach czy na pewno się decydują i nam da znac czy się coś zwolni.No i czekaliśmy jak na szpilkach, gotowi może nawet odkładac slub o rok modliliśmy się żeby Bóg tym wszystkim pokierował. No i zadzwoniła ta właścicielka że się zwolniło 20.08.2011 ale później zaczęliśmy się zastanawiac nad tą salą, bo tylko jacyś znajomi dalsi tam byli na imprezie, więc mało opinii. Pojechaliśmy nazajutrz, sala wydała nam się już o wiele fajniejsza, obejrzeliśmy wszystko dokładnie (nowiutkie bo powstała w 2008 roku) no i się zdecydowaliśmy, od razu podpisaliśmy umowę ![]() W tym samym dniu korzystając ze słonecznej pogody spacerowaliśmy po Brodnicy i tak rozmawialiśmy o tym że tak trochę nie po kolei, no ale TŻ nie miał innego wyjścia bo nie miał pieniędzy na pierścionek.. ja stwierdziłam że już jak rezerwujemy salę to też zaręczyny tracą na wartości.. i że nawet mógł bez pierścionka (tak bardziej głośno myślałam).. no i nagle po 2s TŻ klęknął na środku chodnika i zadał magiczne pytanie no i miałam gdzie wtrącic swoje "TAK" ![]() Nie wiem czy nie będzie chciał mi jeszcze i tak kupic pierścionka, ale ja to traktuję jako już zaręczyny koniec kropka ![]() A do tego fajnie z datą wyszło, bo nie dośc że idealnie nam pasuje (i wujkowi też), to jeszcze jakby ją połączyc to jesteśmy parą 2008-2011 a potem już mąż i żona Tadam
Edytowane przez skimos Czas edycji: 2010-05-11 o 16:02 |
|||
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Skimos gratuluję
Edit: I zazdraszczam bardzo
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Skimos cudownie
![]()
|
|
#3909 |
|
Raczkowanie
|
Pięknie skimos
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- No ja mam stacjonarny i w domu i u Dziadka, bo wiadomo Dziadek komórki nie ma,a w domu mamy tylko ze względu na niego, bo przecież nie będzie na komórki dzwonił bo to drożej no i nr stacjonarny łatwiej Mu zapamiętać. |
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
Skimosku gratuluję!
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Aleks, na razie się nie spieszymy. Najważniejsze a więc salę mamy, a resztę zostawiamy dopiero na wakacje bo muszę się na studiach skupic, a przecież czy zespołów czy fotografów jest sporo w całej PL
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
skimos zaklepcie sobie choć zespół juz, bo znaleźć fajną orkiestrę z wolnym terminem to drugi sukces po sali, a datę macie obleganą
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co dać się wkręcać w tą histerię ślubną. Wymarzony termin macie, więc najważniejsze załatwione |
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
nie chcę się wkręcac właśnie w histerię
Tym bardziej że bierzemy pod uwagę też DJa, ale właściwie to się nie zdecydowaliśmy Może TŻ jak znajdzie chwilę to poszuka zespołu, ale ja to na pewno do końca czerwca nie, bo spro czasu trzeba na to poświęcic. Jakoś to będzie, wizja puszczania samemu muzyki z kompa nas nie przeraża A w ogóle najlepszy myk w tej sali jest taki, że na poprawinach fontanna czekoladowa jest w cenie już
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Raczkowanie
|
Fontanna z czekoladą mniam. To fajnie, że wszystko układa się po waszej myśli.
A tż nadal planuje zmienić pracę? |
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
rain no właśnie taki mi się marzy, nienawidzę jak ktoś śpiewa moje ulubione piosenki i fałszuje
do tego można sobie repertuar właściwie dowolny wybrac, no i taniej jednak powinien wyjśc niż za zespół 3p-os i wzwyż tutaj fajnego znalazłam http://www.youtube.com/watch?v=rcNjJ...eature=related ale to Kraków ![]() No w każdym razie ja jestem jak najbardziej za wodzirejem w tym stylu, trzeba tylko TŻta przekonac i rodzinkę (mają niemiłe wspomnienia bo u mojego wujka kumpel puszczał muzykę z kompa i o 2 się spił i już muzyki nie było ). No ale to profesjonaliści ![]() Kania tak, ba, nawet mnie ostatnio zaskoczył bo stwierdził że pogada z szefem że się będzie zwalniał (ja tam mu mówiłam żeby to zrobił dopiero jak coś znajdzie ale ma swój rozum i wie co robi), więc jakieś kroki nawet zaczął czynic
Edytowane przez skimos Czas edycji: 2010-05-11 o 16:48 |
|
|
|
#3919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A o jakiejś pracy konkretnie myślał? |
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie piję wcale, a ponoć umiem tak wybrać muzykę, żeby wszyscy się bawili
|
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skimos gratuluję Madziu mam nadzieję, że wszystko już ok. My właśnie wczoraj mieliśmy z Tżtem kłótnio/dyskusję i też z tego powodu przyjeżdża. Co by nie mówić, ale już jest coraz ciężej z dogadaniem się na odległość - znaczy nie ma jakiś większych problemów, ale powiem, że to już coraz mniej miłe się robi :/ Tż wyrobił sobie bardzo niefajne schematy kontaktu ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- a i co do jego przyjazdu - z góry powiedział, że nie mam co liczyć na zaręczyny, ani na te srebrne obrączki (tu warunek był, że ma być między nami ok, bez kłótni) - więc nie macie na co liczyć ![]() medeline - mam już 2 elementy Twojej paczki ![]() Jutro idę na pocztę, bo dzisiaj to już mi się nie chce.
Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy Edytowane przez Zwies Czas edycji: 2010-05-11 o 17:06 |
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Kania kucharz najlepiej, bo tak się kształcił i lubi, tylko doświadczenia poza domowym mu brak
![]() Rain będę o tobie pamiętac ![]() Zwies oby jego przyjazd pozwolił wam na wyjaśnienie wszystkiego ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- ja dziś poszłam w międzyczasie na pocztę i odstałam 55 min
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Skimos ale to nie jest tak, że nie możemy się dogadać ogólnie - po prostu jak już napisałam Tż wyrobił niezbyt miłe podejście do kontaktu:
*jak rozmawiamy na skype, to on nie ma jak mówić i ja nie słyszę jego głosu, tylko pisze na czacie *każdy jego sms jest oszczędny w słowach - ile bym pytań nie napisała, ile bym ja sama się nie opisała i tak dostanę co najwyżej 1 zdanie *najczęściej rozmawiamy na czacie *Tżta trzeba czasami męczyć, żeby się w ogóle odezwał - a jeśli tego nie zrobię mówi, że się obraziłam Pewne jeszcze inne rzeczy by się znalazły, ech. Muszę się uzbroić w cierpliwość - teraz on przyjedzie na 3 dni, potem tydzień przerwy, potem ja jadę do PL na 12 dni i potem już 3 tygodnie, więc może jakoś to będzie. ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
![]() ale zadziałało
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Zwiesiu ale mi właśnie chodzi o to żebyście sobie tą formę kontaktu wyjaśnili. Rozmowa naprawdę dużo daje, jeśli obydwie strony posłuchają siebie nawzajem i się postawią w odwrotnej sytuacji
![]() Idę coś zjesc :P Antii |
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa Gratuluję stanika.
![]() Ja mam jakieś staniki już ponad rok i zupełnie nic się z nimi nie stało, nadal zapinam na 2. haftkę także się nie bój, że Ci się rozlecą. Tylko, żeby Ci TŻ nie naciągał obwodu, bo szkoda... A zdjęcia będą? ![]() Dla mnie i dla Madzi.
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co więcej, teraz oboje musimy napisać mgrki (ja 1, on 2). Ogólnie to mało czasu i stres :/
|
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
skimos, moje gratulacje!
|
|
#3930 | ||
|
Zakorzenienie
|
w jednym oku -5,5 a w drugim -5,25 więc mieszczę się na cesarkę
a ile zwrotu Ci się należy jeśli można spytać ? Ja oprócz stanika jeszcze na przecenie dorwałam rurki z eko skóry, cieszę się bo ostatnio musiałam wywalić ulubione czarne spodnie a teraz znowu będę mieć czarne i łatwo uzyskać rockowy styl ![]() Cytat:
i od razu macie termin na przyszły rok, szczęściara Cytat:
e: już są - kurczę, w starym wyglądałam jak krowa mleczna ale wolałabym bardziej zabudowany chyba
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-05-11 o 18:56 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

Tżta weź na przeczekanie i zignoruj jego fochy ;-)

moją mamę, co ma firmowy telefon i wzięte nowe abonamenty na babcię, ojca i mnie prawie co tydzień molestują w tym temacie
zawsze do niego dużo pisze, teraz jest w pracy wiec nic nie pisze do niego, zobaczymy czy on pierwszy to zrobi..

Mój szwagier wpadł na pomysł że jeszcze o jakiejś słyszał i tam pojechaliśmy, i nawet ładna, niby jedzenie też dobre, ale terminy też zarezerwowane. Jedyna nadzieja była taka że zadzwoni właścicielka po innych parach czy na pewno się decydują i nam da znac czy się coś zwolni.

do tego można sobie repertuar właściwie dowolny wybrac, no i taniej jednak powinien wyjśc niż za zespół 3p-os i wzwyż
oby jego przyjazd pozwolił wam na wyjaśnienie wszystkiego
ale wolałabym bardziej zabudowany chyba
13.03.2008