|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
a ja siedze i sie zloszcze bo dostalam maila wczoraj ze przesylki dla mnie zostaly wyslane i czekam na kuriera a tu nic
a chciala bym juz poogladac nowe rzeczy dla maluszka ![]() jejku dziewczyny tez was tak cieszy to kupowanie i ogladanie rzeczy dzieciaczkow? ja najchetniej co bym robila wlasnie to ogladala jego rzeczy
|
#3092 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
cześc dziewczyny
troche was nadrabiam pilotka fajny wózeczek też lubie zieleń i chyba zamówimy zielony tylko jaśniejszy bo mamy taki jeden na oku ok 1000zł w komplecie: spacerówka +fotelik+ gondola hd już masz tyle kosmetyków i ogólnie wszystkiego? a ja mam tylko smoczek , 2 butelki i ciuszki co do torby to stoi i czeka na spakowanie ale wydaje mi sie ze wcześnie jeszcze. śliczne te wasze brzusie ale jak tak patrze to wydaje mi sie ża ja mam większą piłeczke hehehe
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyciągam ciuszki, rozkładam, składam, chowam, wącham kosmetyki, obsesja jakaś
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Raczkowanie
|
pozdrowienia dla niezawsze mam nadzieje, że niedługo wróci i już do końca ciąży będzie ok
|
#3097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i dobrze bo 130 zł za wizytę piechotką nie chodzi :P Super, ze z dzidzią wszystko ok. Mój synuś też ponoć ma długaśne girki jak na swój wiek ![]() Cytat:
![]() A ktoś chyba pisał o chusteczkach dada.. a też kupię, co mi tam Mam 3 paczki Dzidziusiów ale dokupię na próbę jedne z biedrony ![]() Cytat:
Ja mam 94kg ![]() W ciągu miesiąca przytyłam 1kg Jestem z siebie dumna bo jak do tej pory to tyłam w zastraszającym tempie ![]() Po kilka kilo co 2 tygodnie a teraz w miesiąc tylko 1 ![]() Wizyta super, Wszystko ok, syn nadal jest synkiem, jaja ma jak berety, waży już 1700 i jak na swój wiek ma ponoć długie nogi jak już napisałam wyżej. Szyjka miękka zamknięta i póki co oznak porodu brak ![]() Wyniki wszystkie też mam super i nic tylko cieszyć się ciążą jak powiedział lekarz. Kolejna wizyta za 3 tygodnie czyli.. w 33 tygodniu i 4 dniu ![]() Mam jutro z mamuśką zakupy porobic w aptece i nie wiem co potrzeba.. majtki siatkowe, podkłady - w sensie wielkie podpaski, podkłady - ceratki na łóżko po porodzie, maśc do sutków (Be..cośtam ), spirytus do pępuszka, sól fizjologiczną (do nosa czy oczu maluszka???).. no i nie mam pojęcia co jeszcze muszę kupić.. a! Tantum Rosa.. HELP
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-11 o 15:42 |
|||
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
hd, basienka sliczne z Was mamusie
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
No i złożyłam sama wózek, bo nie mogłam się doczekać
![]() Słońce ostro daje u mnie w pokoju teraz
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Siala to fajnie, że wszystko dobrze
A maść to bepanten hehe W ogóle moja siostra powiedziała mi, że dobrze jest zaopatrzyć się w te silikonowe ochronki na sutki, bo jak ona urodziła to córeczka obżarła jej piersi do krwi i to jej bardzo pomogło potem.
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądałam go w sklepie i mi się podobał ![]() A widzę kanapę Ikeowską Mam też taką tyle, ze czarną ![]() Nie wiem czy mam felerny model czy po prostu jestem za ciężka bo strasznie skrzypi a mamy je 9 miesięcy - i wcale nie jest specjalnie "eksploatowane" xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam już tę kanapę 2 lata, wcale nie skrzypi, za to coś jest nie tak z mechanizmem otwierania i trzeba taką sprężynę odgiąć tam na dole, bo inaczej nie chce się rozłozyć Ale ogólnie to fajne łóżko, dobrze mi się na nim śpi i nie trzeba się stykać tyłkami, bo jest takie wielkie
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodatkowo z tż mamy kołdrę 200x200cm i w nocy prawie wogóle się nie "widzimy" A ja cenię swobodę podczas spania
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
jem obiadek mniami
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
21 mamaus majowych rozpakowanych....
![]() linka odpisze na tamtym watku
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- W związku z tym, że rano wstałam to jestem trochę przymulona. Na pisanie chyba nie mam siły ... Zabrałam się za robienie albumu dla małej ZOSI (dzidzia - tak to dla Twojej koleżanki). Takie zabawy pozwalają się wyluzować Porozkładałam te moje pomysły, koronki, kwiatki, perełki idt. Rozczuliłam się Już się zastanawiam czy nie zrobić takiego albumu dla mojego malucha. Choć album dla chłopca nie będzie juz taki słodki |
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
No dobra...pytanie zasadnicze- gdzie papeteria? To do Niej niepodobne, żeby cały dzień się nie odzywać
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
. Tyle, że niebieski .Myślę, że pod tym względem nie ma różnicy . I wierzę, że będzie piękny .
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też rozczulają te dziewczęce ubranka, ozdoby itp. A ja dalej nie wiem kto tam u mnie w brzuszku siedzi... |
|
|
|
|
#3110 |
|
Raczkowanie
|
Oj tak dla dziewczynek jest tyle słodkich ciuszków wkońcu to małe strojnisie
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"szewc bez butów chodzi" Musze się zmobilizować i pomyśleć o tym Poza tym fajnie byłoby przygotować taki album ze zdjęciami z sesji brzuszkowej + dołączyć później zdjęcia maluszka TAK - to jest dobry pomysł !!!! Dzidzia - zainspirowałaś mnie tym albumem ![]() Będę musiała się odezwać do tej Pani aby przygotowała podobny surowy album dla mnie Znalazłaś ją na allegro? bo już nie pamiętam
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Raczkowanie
|
no i znów niedoczytałam wszystkiego a muszę już kończyć ;( i uciekać do domku
i jeszcze leciec po zwolninie do mojego gina, juz mi sie niechce jak sobie przypomne ostatnią kolejkę w przychodni pod jego gabinetem. Trzymajcie sie dziewczyny i brzuszki do góry
|
#3113 | |||
|
Zadomowienie
|
Gdyby tyle, to bym nie wspominala nawet
Jakies 4-5 cm ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hd apel swietny, tylko tak jak pisala idealnecialo, nalezy dodac, ze max do 40 tyg, bo potem kazda bedzie narzekac, ze juz nie moze wytrzymac ![]() siala super, ze wizyta udana anuszka wozek super, wiec dobrze, ze zostawiasz i nie wymieniasz ![]() Swoja droga to nie zazdroszcze Waszych wyborow wozka. Po pierwsze to czasem naprawde sporo kasy, a po drugie tyle roznych modeli macie, ze mozna sie pogubic... U nas sprawa duzo ulatwiona - wszyscy(prawie) kupuja travel system, a one miedzy soba naprawde niewiele sie roznia. |
|||
|
|
|
#3114 |
|
Rozeznanie
|
hej mamausie--wróciłam od okulisty-mogę rodzić naturalnie alles gutes majonez
hd--mam książeczkę, dotałam na początku ciąży z opisywaniem przed w czasie i po urodzeniu dzidzi co i jak.......pełno jest tam fajnych pytań i wogóle opisów,obrazków,koralików ,materiałów i ogólnie jest słodka ....jak czytam teraz co pisałam np w grudniu to szok eh....łezka się kręci Augulentin--widzę, że jesteś i siedzisz cicho--jakie plany na dziś,mam nadzieję że brzuszków już nie ćwiczysz łobuziaro aniu--super z tym łóżeczkiem,moje mój mąż wczoraj ze sklepu przywiózł i stoi na górze w kartonie-czeka na złożenie ale pod koniec tygodnia....fotki będą jak się ustawi hehe dziś fachury od kominka spadają i jutro będą kończyć a mi sprzątanie zostało, ale lekkie bo przecież emerytki nie mogą się aż tak przemęczać
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
intensywnie masować brzuchy, kochać się na potęgę i chodzić na długie spacery
|
|
|
|
|
#3116 |
|
Rozeznanie
|
eeee ja tu piszę a Agulentin mnie wyprzedziła osz Ty
a już myślałam, że z szeregu Cię wyrwę ;*
|
|
|
|
#3117 | ||
|
Zadomowienie
|
iiii wreszcie nadrobilam...
Bylam dzis na wizycie, cisnienie, waga i samopoczucie w normie. Gorzej z szyjka i macica. Dostalam skierowanie do szpitala na 22 maja, mają tam mi zrobic usg, morfologie, glukoze, mocz, alloprzeciw. plus sprawdzic dokladnie co z szyjka i macica. Malenstwo ma miec zbadane dokladnie serduszko, bo na polowkowym gin nie mial do tego sprzetu. Zalecenia na najblizsze 2 tygodnie:duuuuzo wypoczywac i celibat ![]() Najgorsze, ze mam byc przygotowana na dluzszy pobyt...wszystko zalezy od wynikow i od 2 nastepnych tygodni. Zmartwilam sie ![]() Cytat:
Cytat:
aniaa, hd uwielbiam Wasze brzuszki! sliczne Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-05-11 o 16:39 |
||
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie obiecuje ale mozesz podeslac co potrzebujesz to w wolnej chwili moze poszukam, ale tak jak mowie naprawde nic nie obiecuje ![]() duda.anna22@gmail.com Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no to sie chwale posciel przyszla 5 min po tym jak Damian skrecil lozeczko ta posciel z allegro jak narazie to taka troche szorstka ale licze ze jak sie upierze to bedzie ok. za to zakochalam sie w pieluszkach flanelowych |
||||
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- och, dziękuję |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

a chciala bym juz poogladac nowe rzeczy dla maluszka 

hehehe

mam nadzieję, że to nic poważnego i że szybko wrócicie do domku.Musi być dobrze!!!!
...ja mam 158 cm wzrostu a M 170cm.
), spirytus do pępuszka, sól fizjologiczną (do nosa czy oczu maluszka???).. no i nie mam pojęcia co jeszcze muszę kupić.. a! Tantum Rosa.. HELP

1 cm?